tirsdag 20. oktober 2015

Hortus Vitae Næringsstoffer 20. okt 2015 - 5. des 2016

Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Man Okt 19, 2015 11:12 pm
Kan dette gå inn i denne kategorien?
Du har tidligere nevnt at ved kraftkoking(av kjøtt) kan man f. eks ha i lever mot slutten av koketiden. Siden vit A forsvinner ved luft/lys/oppdeling. Hvilke næringsstoffer er det man får i kraften ved å ha i lever mot slutten? Skal eggeskall også evt oppi mot slutten av koketiden eller er det noe man kan ha i hele tiden? Er det mulig å få vit D i kraft, dvs er det noe matemne man kan ha oppi kraften for å tilføre vit D:)

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Tir Okt 20, 2015 2:50 am
Alle. Eggeskall kan has i hele tiden. Alt animalsk fett inneholder varierende mengder vitamin D, slik at for å ha vitamin D i kraft, må du ikke fjerne fettet.

Admin


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Tir Okt 20, 2015 10:55 am
ojoj, så siden jeg putter oppi avskjær fra innmat (det hvite fettet på hjerter og ekkelhetene fra leveren), så vil det være gode tillegg av næring (tenker særlig ift knerten som fremdeles er på innmat og rått kjøtt-streiken, selv om jeg har forsøkt å blande det med godsaker). Jeg har tenkt at varmen ødelegger det meste. B-vitaminene vil vel ødelegges av varmen? Derfor har jeg puttet innmat oppi helt på slutten. Men for at fettet skal "trekke ut", så bør det vel puttes oppi litt tidligere?

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Tir Okt 20, 2015 3:38 pm
Det er snakk om lavere varme enn vanlig koking og steking, slik at virkningen på vitaminer er minimal. En del blir nok litt redusert, men i alle fall de fettløselige vitaminene takler varmen godt, da de er beskyttet også av fettet de befinner seg i.

Admin

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Ons Nov 04, 2015 9:56 am
Lurer på om det å spise ingefær krydder (som ikke er bestrålt) er like nyttig for kroppen som å spise en fersk ingefærrot? Smile

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Ons Nov 04, 2015 12:33 pm
Ja, men virkningene er litt annerledes, da fersk ingefær er mer fordøyelses og svettefremmende, mens tørket ingefær, som er sterkere, er mer sirkulasjonsfremmende, i tillegg til fordøyelsesfremmende. Begge versjoner er også luftdrivende, dvs får ut tarmgass.



Admin


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Lør Mar 26, 2016 8:15 pm
Sitter og leser om K vitamin.... "Animals grazing on grass will accumulate vitamin K2 in their tissues in direct proportion to the amount of vitamin K1 in their diet. The beta-carotene associated with vitamin K1 will also impart a yellow or orange color to butterfat; the richness of this color therefore indirectly indicates the amount of both vitamins K1 and K2 in the butter"
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/on-the-trail-of-the-elusive-x-factor-a-sixty-two-year-old-mystery-finally-solved/#fig4

Har to typer smør hjemme, økologisk fra Vivre gård, som er ganske gult og økologisk fra Frankrike som er mye lysere, http://www.tidsporten.no/products/smor-upasteurisert-12x250g-lagervare . Begge er upasteurisert. Vil det si at det guleste smøret inneholder mer K2, eller er dette misvisende? Begge smørtyper er fra grasfora dyr etter som jeg forstår, iallefall grasfora så langt det lar seg gjøre på denne årstiden.

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Lør Mar 26, 2016 9:26 pm
Om kyrne bare har gått på beite er dette tegn på høyt innhold av vitamin K2, men er der kraftfor involvert, gjerne med mais eller kunstige fargestoffer, så blir dette usikkert.

Admin


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Tor Aug 11, 2016 2:00 pm
Jeg har lurt på dette med sol og vitamin D. Man må altså være ute i sola med 75% av kroppen eksponert, helst mellom klokka 10-14 eller var det 12-14? Så aner jeg ikke hvor lenge man må være ute for at man skal få noe av betydning. Jeg skjønner at det er mange faktorer involvert her. Kan man anta at dersom man har fått tydelig mer farge i løpet av denne tiden, uten bruk av solkrem så klart, og med tradisjonskost, så har man betydelig økt nivå av vitamin D?

Så er spørsmålet nå hvor langt ut på året det går an å få noe fra sola. Jeg har lest f.eks. folk som sier at skyggene våre må være kortere enn oss. Stemmer det?

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Tor Aug 11, 2016 2:53 pm
Svar ja på første og andre spørsmål. Siste spørsmål aner jeg ikke svaret på

Admin


Næringsstoffer Empty Magnesium og co.

Poste by Gjest on Tor Nov 24, 2016 8:46 am
Jeg har brukt magnesiumtilskudd i over ett år, og har tatt ganske høye doser som blir anbefalt av nevrologer når man har hodesmerter/hodepine/migrene. Men jeg er syk og har flere symptomer som tyder på magnesiummangel. Hvilke faktorer spiller inn da? Er det att opptaket ikke har vært bra, slik att de høye dosene jeg har tatt ikke har gått noen steder? Mangel på magnesiumens samarbeidspartnere? Har brukt b tilskudd i ny og ne også, det er det jeg har fått anbefalt for å roe systemet osv. Åsså har jeg alltid vært en kjøttspiser.. Har også tatt stor dose D. De er kasta i søpla nå altså, og vet ikke om noe av disse saboterer for magnesiumen..? Og det har vært forskjellige merker, og forskjellige sorter av magnesium. Først nå i høst att jeg har begynt med flytende.

Leser også att magnesium trenger B6, bor og bicarbonat for å komme inn i cellene. (lest på gotmat.org) Er dette riktig og er det noe vi trenger å tenke på, eller får vi det i oss i tradisjonskosten. Har brukt å ha bicarbonate i badekaret sammen med epsom, men om det ikke er nødvendig, så dropper jeg å kjøpe det Smile

Og så leste jeg akkurat nå på tidsporten (side facebook) att magnesium er basisik og kan tulle med magesyre, så det skulle ikke tas sammen med mat. OI, jeg tar det sammen med mat hele tiden jeg. Veier alt det andre jeg tar opp for det, eller skal jeg slutte med det? Very Happy Har sikkert lest det før også, men ikke alt som setter seg Smile

Gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Fre Nov 25, 2016 9:32 pm
Som jeg har lært her så vil all magnesium omgjøres til magnesiumklorid i kroppen, men best er det å benytte magnesiumklorid innvortes og evt utvortes ved påsmørning. Epsom salt kan også brukes, men her vil man mer se virkning over tid.

Magnesium samarbeider med både b-vitaminene, kalsium og d-vitamin, slik at du må ha nok magnesium for at disse vitaminene/mineralene skal gjøre det de skal/komme dit de skal. Men med tradisjonskost så vil alt dette balansere seg, men er jo ikke så lett å bestandig finne den balansen da:)

Syntetiske vitaminer opptar reseptorplass i cellene, der naturlige vitaminer skulle ha vært. Vet ikke hvor lang tid det vil ta å skifte dette ut, men kroppen er jo fantastisk og gjør alt arbeidet uten at vi vet når og hvordan den prioriterer, heldigvis:)

Jeg har også skjønt det sånn etterhvert at oljen ikke skal i maten, men magnesiumklorid i pulverform. Du kan skylle munnen med magnesiumolje for bra opptak gjennom slimhinnene, og denne skal du svelge etterpå. Og hvis jeg har skjønt det riktig må jo dette da gjøres utenom måltidene. Hvor lenge før eller etterpå må PP svare på.

gjest


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Lør Nov 26, 2016 11:18 pm
Jeg har brukt uendelig mye magnesium over mange år, men har fortsatt mangler pga høyt forbruk. Stress og lite søvn/legge seg for sent, pluss at jeg nesten 2 år gikk veldig lang tid før jeg spiste om morgenen(stress)pga mange andre som skulle ha mat først. Nå prioriterer jeg meg selv først på morgenen, det fører til at jeg må stå opp litt tidligere, men det er greit:)

Jeg vet ikke hvor mye du har brukt og hvor lenge du har brukt dette. Når folk sier at de bruker mye av noe er det ikke så lett å vite hva folk legger i ordet mye. Jeg brukte 3-400 spray hver dag.

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Gjest on Søn Nov 27, 2016 10:38 am
Ja okey, ja stress og mye smerter har det vært plenty av og også en del periodisk faste.. Så forbruket har vel vært høyt også ja, det tenkte jeg ikke på..
Når man plages med hodet, så får man ofte anbefaling om 600-900 mg magnesium daglig (pluss 3000mg omega 3) av nevrolog/migrenelege. Fikk beskjed om å ta så mye som magen tålte, så det har vært litt forskjellig etter hvilken sort jeg tok. Men oppi 700mg lå jeg lenge..
Ble i starten anbefalt magnesium citrate, og brukte mye av dette, men det leser jeg om andre plasser nå att det forstyrrer ceruloplasmin og jern i kroppen.. Men vet ikke om dette kan stemme.. Og om det er slik som du skriver att magnesium (alle sortene??) omdannes til magnesium klorid i kroppen, så kan det vel ikke være noe forskjell på citrate, malte, threonate osv da.. Bruker nå sprayen fra tidsporten. Men oi, 3-400 spray? Det var mye ja Razz Jeg sprayer ca 10 spray pr gang og gjør det kanskje 4-5 ganger gjennom dagen.. og ett par spray her og der innemellom.. Razz

Gjest

Næringsstoffer Empty Hva mennesket er "ment" å spise.

Poste by Gjest on Ons Nov 30, 2016 11:03 pm
Jeg overhørte noe prat mellom to overleger ang kosthold. Han ene sa at mennesket er egentlig ment til å spise plantekost. Jeg blanda meg inn og spurte hvorfor vi da har bare én mage. Da sa han at vi har så lang tarm som prosesserer maten, mens en rev- som er kjøtteter, har en veldig kort tarm. Da ble jeg svar skyldig. Hva er mitt neste argument videre/ kan jeg få hjelp til å finne svar på dette? Prøver jo å infiltrere litt tradisjonskost her og der:-)

Gjest


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Man Des 05, 2016 10:44 am
magnesium er kun basisk i "ren" form, som i f.eks syrenøytraliserende midler, ofte bundet til kalsium, som også er basisk. Magnesium bundet til aminosyrer, organiske syrer, kort og mellomkjedet fett, eller klor, er ikke syrenøytraliserende

Kroppen tar kun opp mikrodoser med magnesium via tarmen, og alt over det dette skilles ut via avføringen. Ofte fører dette til diare.

Slik at høye doser med magnesium tatt oralt er meningsløse, og bortkastede penger.

vi har heller ikke enzymer som fordøyer plantekost, slik at logikken bak lang tarm er tull og tøys. Og selv menneskekroppens lange tarm kan på ingen måte sidestilles med kyrs, geiters og sauers mange mager, i tillegg til tarmer.

Rever er altetere, men foretrekker kjøtt, fisk, insekter, etc

Admin

fredag 16. oktober 2015

Hortus Vitae Fritt ElgBabbel 16. okt 2015 - 27. sep 2016


Re: Fritt ElgBabbel

Poste by Gjest on Fre Okt 16, 2015 10:45 am
Hadde noen kammerater som slaktet en elg forrige helg. Jeg spurte om jeg kunne få leveren fordi de bare skulle kaste den. Fikk som svar at en ikke burde spise lever av elg pga tungmetaller. Resultatet ble at jeg ikke fikk leveren. Hva vet dere om dette?

Gjest
 

Fritt ElgBabbel Empty Re: Fritt ElgBabbel

Poste by gjest on Fre Okt 16, 2015 12:09 pm
At det er tull og tøys.

gjest

Fritt ElgBabbel Empty Re: Fritt ElgBabbel

Poste by Admin on Fre Okt 16, 2015 1:53 pm
Jepp, overtro og tull og tøys. Dem som tror på slike ting vet åpenbart ikke at leveren avgifter slike substanser og sender dem videre, ut i tarmen for eliminasjon, og dermed ikke holder på dem. Dessuten inneholder lever nesten bare næringsstoffer som allikevel avgifter tungmetaller og alle andre former for kjemikalier.

Admin
 
 

Re: Fritt ElgBabbel

Poste by gjest on Tir Sep 27, 2016 1:12 am
Spiste mitt første måltid med ikkereist fersk elglever igjen i går:)  I dag fikk jeg 2 lever til, den ene fra en 2 år gammel okse. Leveren fra ungdyra var frisk i fargen og litt burgunderrød, den fra den 2 år gamle oksen var rosalysbrun og litt mer ruglete i konsistens. Den hadde også en annen lukt enn de andre, litt mer søtlig. Er denne spiselig? Fikk selvfølgelig høre at en hadde googlet og funnet ut at det var farlig å spise så gammel lever. Jeg bare svarte at jeg synes ikke det og at jeg hadde spist lever i mange år og ikke var redd for det:)

Og i dag kom det "nye" innen elg. De har funnet et virus, CWD, med utfall dødelighet. På meg ser det ut som enten kraftforrester/sprøytemiddel eller evt magnesium/b12 mangel. Regner med siden det fins lite magnesium i jord at også dyr som er frittgående kan få denne mangelen?
http://www.miljodirektoratet.no/no/Nyheter/Nyheter/2016/Mai-2016/CWD-funnet-pa-elg-i-Norge/

Fant endel forskning på magnesium/kobber i pubmed:)

gjest

Fritt ElgBabbel Empty Re: Fritt ElgBabbel

Poste by Admin on Tir Sep 27, 2016 1:43 am
Med tanke på at alle organer i kroppen fornyer seg hele tiden finnes det ikke noe slikt som en gammel lever, slik at hele logikken bak advarselen faller sammen og ler seg fordervet.

CWD er bløffsykdom i samme gate som såkalt tæring/tuberkulose, som bare er alvorlig næringsubalanse. Dvs for lite av noen næringsstoffer og eventuelt for mye av andre. Det finnes tilstrekkelig magnesium i alt grønt til at dyr ikke bør mangle magnesium, all den tid magnesium er en del av klorofyll. Da er det mer sannsynlig mangel på mineraler som magnesium trenger for å tas opp og utnyttes, hvor kalsium og natrium spiller en hovedrolle. Eller, det er mye tungmetaller som opptar magnesiumreseptorer i området hvor man finner denne påståtte sykdommen

Admin
Til Toppen
 
Til Toppen

onsdag 14. oktober 2015

Livenes Hage 14. okt 2015

Anonym sa...
Informasjon, inkludert referanser, om matemner/substanser som blokkerer og/eller nøytraliserer mykotoksiner og/eller de sopparter som produserer disse. Vi tar bare med forskning som inkluderer substanser funnet i matemner/eller hele matemner vi forer grisen vår med. Informasjon og forskningsreferanser over hvilke substanser/matemner som reverserer mykotoksiners skadevirkninger i organer/kroppsvev, etc blir ikke tatt med, da dette ikke har relevans til saken det gjelder.

Avsnittene er skilt med strek, og selve referansene er understreket:

ALA is an antioxidant that helps our body to increase the production of its natural antioxidant, GSH. It is found in meats and green vegetables. It just so happens that ALA protects against the effects of the mycotoxins streptozotocin and doxorubicin (Adriamycin®), derived from Streptomyces molds. (Yilmaz O. Effects of alpha lipoic acid, ascorid acid-6-palmitate, and fish oil on the glutathione, malonaldehyde,and fatty acids levels in erythrocytes of streptozotocin induced diabetic male rats. J Cell Ciochem 2002;86(3):530-9. ALSO: Al-Majed AA. Alpha-lipoic acid ameliorates myocardial toxicity induced by doxorubicin. Pharmacol Res. 2002 Dec;46(6):499-503). This has profound implications when we learn that streptozotocin can cause both type 1 and type 2 diabetes in not only experimental animals but also cancer patients who receive this as a chemotherapy drug (Kaufmann. Infectious Diabetes. Mediatrition, 2003). In addition, the most devastating "side effect" of the mycotoxin adriamycin, also used as a chemotherapy drug, is irreversible heart failure. Do we really need to keep searching for a cause of diabetes and heart failure, and is it any wonder now why "anti-oxidants" are protective in cancer and heart disease?

Lipoic acid as a potential first agent for protection from mycotoxins and treatment of mycotoxicosis. Rogers SA. Arch Environ Health. 2003 Aug;58(8):528-32. Review

(Lipoesyre/alfalipoesyre finnes spesielt i lever og annen innmat, eggeplommer, kjøtt, fjærkre og fisk og sjømat, samt melk/surmelk, kefir, myse, i gjær (bl.a kefir), etc)



Anonym sa...
More on Glutathione.

Mycotoxins from Fusarium solani-infected sweet potatoes depressed glutathione levels in the lung and liver of rats. Exposure to this toxin significantly activated the antioxidant defense system in these animals (Ranjendran, S., et al. Oxidative stress in rat liver and lung induced by furanoterpenoids isolated from Fusarium solani infected sweet potatoes. Indian J. Exp Biol. 1996 Jan;34(1):57-60.). In addition, the 2003 CAST book lists the mycotoxins gliotoxin (from Candida and Aspergillus molds), luteoskyrin, patulin and sporidesmin as agents that can cause significant oxidative damage in mammalian cells (Mycotoxins: Risks in Plant, Animal, and Human Systems. Council for Agricultural Science and Technology Task Force Report No. 139. Ames, IA. Jan 2003).

Experimental induction of chronic aflatoxicosis in chickens by purified aflatoxin B1 and its reversal by activated charcoal, phenobarbital, and reduced glutathione. Dalvi RR, McGowan C. Poult Sci. 1984 Mar;63(3):485-91

Aflatoxin and glutathione in domestic fowl (Gallus domesticus)--I. Glutathione elevation and attenuation by high dietary methionine. Beers KW, Nejad H, Bottje WG. Comp Biochem Physiol C. 1992 Feb;101(2):239-44

Efficacy of N-acetylcysteine to reduce the effects of aflatoxin B1 intoxication in broiler chickens. Valdivia AG, Martinez A, Damian FJ, Quezada T, Ortiz R, Martinez C, Llamas J, Rodriguez ML, Yamamoto L, Jaramillo F, Loarca-Pina MG, Reyes JL. Poult Sci. 2001 Jun;80(6):727-34

(N-acetylcystein dannes i kroppen når kostholdet inneholder tilstrekkelige mengder av den svovelholdige aminosyren cystein. Denne finnes i upasteurisert melk, kjøtt, innmat, fjærkre og fisk, og i eggeplommer i proteinkomplekset vitellin. Ovenstående forskningsreferanser indikerer at matemner rike på svovelholdige aminosyrer har en beskyttende effekt i forbindelse med mykotoksiner.


Thiamine protects against the cardiotoxic effects of the citreo-viridin mycotoxin from Penicillium citreo-viridin. In the early 1900's, a number of folks were succumbing to heart failure. The heart failure, in this certain group of people, was tied to eating rice from moldy batches. Later, the mold and its toxin were isolated. The number of heart failure cases were reduced dramatically simply by improving the screening process for rice- a practice that preceded the introduction of taking B vitamins by about 10 years (proving that the problem was one of moldy grains and mycotoxins, and not a thiamine deficiency). However, it was still found in the later years that thiamine exerted a protective effect against this mold's toxic by-products (Uraguchi, K. Mycotoxic Origin of Cardiac Beriberi. J. Stored Prod. Res. 1969. Vol 5, pp. 227-36. Pergamon Press.).

(Tiamin/vit. B1 finnes i innmat og eggeplommer, kjøtt, fisk og sjømat – særlig fiskerogn og melke, og melk og melkeprodukter, samt gjær)



Anonym sa...
Antioxidants such as coenzyme Q10 and L-carnitine counteract the bacterial growth-inhibiting effects of the mycotoxins T-2 toxin, aflatoxin B1 and ochratoxin A (also a Fusarium mold toxin) (Atroshi, F, et al. Effects of tamoxifen, melatonin, coenzyme Q10, and L-carnitine supplementation on bacterial growth in the presence of mycotoxins. Pharmacol Res 1998 Oct;38(4):289-95). Incidentally, ochratoxin A can cause an auto-immune-like kidney disease in humans in humans who consume grains contaminated with this mold toxin. As well, the majority of Germans tested on a random sample have ochratoxin in their bloodstream (Costantini, A. et al. Fungalbionics. Atherosclerosis: Hope at Last. 1998/99)

Fumonisin B1-induced DNA damage in rat liver and spleen: effects of pretreatment with coenzyme Q10, L-carnitine, alpha-tocopherol and selenium - Atroshi F, Rizzo A, Biese I, Veijalainen P, Saloniemi H, Sankari S, Andersson K.

T-2 toxin-induced DNA damage in mouse livers: the effect of pretreatment with coenzyme Q10 and alpha-tocopherol. Atroshi F, Rizzo A, Biese I, Veijalainen P, Antila E, Westermarck T. Mol Aspects Med. 1997;18 Suppl:S255-8

Effects of L-Carnitine on aflatoxin toxicity in broilers. Smith, M. O., D. S. Sachan, and Y. S. Cha. 1993. Poultry Sci. 72(Suppl.1):129

Carnitine alters binding of aflatoxin to DNA and proteins in rat hepatocytes and cell-free systems. Yatim AM, Sachan DS. J Nutr. 2001 Jul;131(7):1903-8

Suppression of aflatoxin B1-induced lipid abnormalities and macromolecule-adduct formation by L-carnitine. Sachan DS, Yatim AM. J Environ Pathol Toxicol Oncol. 1992 Jul-Aug;11(4):205-10

(Q10 og karnitin finnes i både kjøtt, innmat, fjærkre og fisk, egg, melk og melkeprodukter)

Other antioxidant nutrients that are antifungal and/or antimycotoxin: (Costantini, AV, et al. Fungalbionics. Etiology and Prevention of Atherosclerosis: Hope at Last. 1998/99):

Vitamin A
Riboflavin
Vitamin B6 (pyridoxine)
Pantothenic acid
Choline
Biotin
Vitamin B12
Folic acid
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Vitamin K
Nicotinic acid
Calcium
Magnesium
Zinc
Selenium
Chromium
Vanadium
Cadmium
Copper
Iodine

Acute hepatic response to aflatoxin B1 in rats fed a methyl-deficient, amino acid-defined diet. Mehta R, Campbell JS, Laver GW, Stapley R, Mueller R. Cancer Lett. 1993 Apr 30;69(2):93-106. Erratum in: Cancer Lett 1993 Aug 16;72(1-2):135

Immunomodulation by dietary vitamin C in healthy and aflatoxin B1-induced immunocompromised rohu (Labeo rohita). Sahoo PK, Mukherjee SC. Comp Immunol Microbiol Infect Dis. 2003 Jan;26(1):65-76

Ascorbic acid protects guinea pigs from acute aflatoxin toxicity. Netke SP, Roomi MW, Tsao C, Niedzwiecki A. Toxicol Appl Pharmacol. 1997 Apr;143(2):429-35

Influence of ascorbic acid supplementation on the haematological and clinical biochemistry parameters of male rabbits exposed to aflatoxin B1. Yousef MI, Salem MH, Kamel KI, Hassan GA, El-Nouty FD. J Environ Sci Health B. 2003 Mar;38(2):193-209


Anonym sa...
Effects of vitamin C and E on liver enzymes and biochemical parameters of rabbits exposed to aflatoxin B1. Karakilcik AZ, Zerin M, Arslan O, Nazligul Y, Vural H. Vet Hum Toxicol. 2004 Aug;46(4):190-2

Effect of vitamin E dietary intake on in vitro activation of aflatoxin B1. Cassand P, Decoudu S, Leveque F, Daubeze M, Narbonne JF. Mutat Res. 1993 Dec;319(4):309-16

Effects of dietary selenium and vitamin E on covalent binding of aflatoxin to chick liver cell macromolecules. Chen J, Goetchius MP, Combs GF Jr, Campbell TC. J Nutr. 1982 Feb;112(2):350-5

Inhibition of aflatoxin B1-DNA binding and adduct formation by selenium in rats. Shi CY, Chua SC, Lee HP, Ong CN. Cancer Lett. 1994 Jul 29;82(2):203-8.

Effects of vitamins A, C, and E on aflatoxin B1-induced mutagenesis in Salmonella typhimurium TA-98 and TA-100. Raina V, Gurtoo HL. Teratog Carcinog Mutagen. 1985;5(1):29-40

Influence of vitamins A, C, and E on aflatoxin B1 binding to DNA in woodchuck hepatocytes. Yu MW, Zhang YJ, Blaner WS, Santella RM. Cancer. 1994 Feb 1;73(3):596-604

Effect of vitamin A dietary intake on in vitro and in vivo activation of aflatoxin B1. Decoudu S, Cassand P, Daubeze M, Frayssinet C, Narbonne JF. Mutat Res. 1992 Oct;269(2):269-78

Association of reduction of AFB1-induced liver tumours by antioxidants with increased activity of microsomal enzymes. Nyandieka HS, Wakhis J, Kilonzo MM. Indian J Med Res. 1990 Oct;92:332-6

Modifying role of dietary factors on the mutagenicity of aflatoxin B1: in vitro effect of vitamins. Bhattacharya RK, Francis AR, Shetty TK. Mutat Res. 1987 Jun;188(2):121-8.

(Vitamin E finnes i kjøtt og innmat, fisk og sjømat, fiskeinnmat, fiskerogn og melke, eggeplomme, kokos og palmeolje, samt palmekjerneolje, upasteuriserte melkeprodukter og dyrefett)

(Vitamin A finnes i upasteuriserte melkeprodukter, kjøtt, lever og annen innmat, fisk og sjømat, rogn og melke, og eggeplommer og dyrefett)

(Vitamin C finnes i lever, nyrer og annen innmat, rå (carpaccio, tartar, ceviche, etc) og speket/gravet/raket/røykt kjøtt og sjømat)

(Selen finnes i kjøtt, innmat, fjærkre, fisk, fiskerogn og melke, og sjømat, samt dyrefett, smør og melk og melkeprodukter)

Medium-chain fatty acids affect citrinin production in the filamentous fungus Monascus ruber. Hajjaj H, Klaebe A, Goma G, Blanc PJ, Barbier E, Francois J. Appl Environ Microbiol. 2000 Mar;66(3):1120-5

Peritubular transport of ochratoxin A in rabbit renal proximal tubules. Groves CE, Morales M, Wright SH. J Pharmacol Exp Ther. 1998 Mar;284(3):943-8. (octanoic acid = Kaprylsyre)

Effect of fatty acids on aflatoxin production by Aspergillus parasiticus. Tiwari RP, Mittal V, Singh G, Bhalla TC, Saini SS, Vadehra DV. Folia Microbiol (Praha). 1986;31(2):120-3

(Kort og mellomkjedede fettsyrer som f.eks laurinsyre og kaprylsyre finnes i melkeprodukter, særlig smør, og kokosnøttolje)


Anonym sa...
Lowering of ochratoxin A level in milk by yoghurt bacteria and bifidobacteria.
Folia Microbiol (Praha). 1996;41(1):26-8.
Decrease of aflatoxin B1 in yoghurt and acidified milks.
Mycopathologia. 1991 Feb;113(2):117-9
Detoxification of aflatoxin B1 by acidogenous yoghurt. Megalla SE, Hafez AH.
Mycopathologia. 1982 Feb 19;77(2):89-91
Antagonistic Action Of Some Lactobacilli vs Moulds. A preliminary note. Annali di Microbiologia ed Enzimologia, 48, 161-168 (1998)
Selective in vitro binding of dietary mutagens, individually or in combination, by lactic acid bacteria. Turbic A, Ahokas JT, Haskard CA., Food Addit Contam. 2002 Feb;19(2):144-52.
Aflatoxin B1 binding by dairy strains of lactic acid bacteria and bifidobacteria. Peltonen K, el-Nezami H, Haskard C, Ahokas J, Salminen S. J Dairy Sci. 2001 Oct;84(10):2152-6.
Surface binding of aflatoxin B(1) by lactic acid bacteria. Haskard CA, El-Nezami HS, Kankaanpaa PE, Salminen S, Ahokas JT. Appl Environ Microbiol. 2001 Jul;67(7):3086-91
Factors affecting the sequestration of aflatoxin by Lactobacillus rhamnosus strain GG. Haskard C, Binnion C, Ahokas J. Chem Biol Interact. 2000 Aug 15;128(1):39-49.
Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind aflatoxin M1 in a food model. Pierides M, El-Nezami H, Peltonen K, Salminen S, Ahokas J. J Food Prot. 2000 May;63(5):645-50
Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind a common food carcinogen, aflatoxin B1. El-Nezami H, Kankaanpaa P, Salminen S, Ahokas J. Food Chem Toxicol. 1998 Apr;36(4):321-6
Physicochemical alterations enhance the ability of dairy strains of lactic acid bacteria to remove aflatoxin from contaminated media. el-Nezami H, Kankaanpaa P, Salminen S, Ahokas J. J Food Prot. 1998 Apr;61(4):466-8
Inhibitory effect of dairy products on the mutagenicities of chemicals and dietary mutagens. Cassand P, Abdelali H, Bouley C, Denariaz G, Narbonne JF. J Dairy Res. 1994 Nov;61(4):545-52
Possible role of bovine serum albumin for the prevention of aflatoxin B1-absorption from the intestinal tract in young chicks. Hirano K, Adachi Y, Ishibashi S. J Vet Med Sci. 1994 Apr;56(2):281-6
Food fermentation: a safety and nutritional assessment. Joint FAO/WHO Workshop on Assessment of Fermentation as a Household Technology for Improving Food Safety. Motarjemi Y, Nout MJ. Bull World Health Organ. 1996;74(6):553-9
(samtlige av de ovennevnte bakteriene, bortsett fra lactobacillus GG og bifidobakterier, finnes i hjemmelaget kefir basert på kefirkorn, og de fleste finnes også i surmelk, yogurt og sur myse, smør, kjernemelk, samt i melkesyregjærede matemner. Yogurtbakteriene lactobacillus bulgaricus og streptococcus thermophilus finnes også I kefir, sammen med en lang rekke andre melkesyrebakterier og gjærsopper, så de forsøk som omhandler yogurt er derfor også gyldige for kefir)

A review on biological control and metabolism of aflatoxin. Mishra HN, Das C. Crit Rev Food Sci Nutr. 2003;43(3):245-64. Review
Letters in Applied Microbiology
Vol. 38 Issue 4 Page 257 April 2004
In vitro studies on the potential for biological control on Aspergillus section Flavi by Kluyveromyces spp.
M. La Penna, A. Nesci, M. Etcheverry

PP

14. oktober 2015 kl. 18:52