tirsdag 20. oktober 2015

Hortus Vitae Næringsstoffer 20. okt 2015 - 5. des 2016

Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Man Okt 19, 2015 11:12 pm
Kan dette gå inn i denne kategorien?
Du har tidligere nevnt at ved kraftkoking(av kjøtt) kan man f. eks ha i lever mot slutten av koketiden. Siden vit A forsvinner ved luft/lys/oppdeling. Hvilke næringsstoffer er det man får i kraften ved å ha i lever mot slutten? Skal eggeskall også evt oppi mot slutten av koketiden eller er det noe man kan ha i hele tiden? Er det mulig å få vit D i kraft, dvs er det noe matemne man kan ha oppi kraften for å tilføre vit D:)

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Tir Okt 20, 2015 2:50 am
Alle. Eggeskall kan has i hele tiden. Alt animalsk fett inneholder varierende mengder vitamin D, slik at for å ha vitamin D i kraft, må du ikke fjerne fettet.

Admin


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Tir Okt 20, 2015 10:55 am
ojoj, så siden jeg putter oppi avskjær fra innmat (det hvite fettet på hjerter og ekkelhetene fra leveren), så vil det være gode tillegg av næring (tenker særlig ift knerten som fremdeles er på innmat og rått kjøtt-streiken, selv om jeg har forsøkt å blande det med godsaker). Jeg har tenkt at varmen ødelegger det meste. B-vitaminene vil vel ødelegges av varmen? Derfor har jeg puttet innmat oppi helt på slutten. Men for at fettet skal "trekke ut", så bør det vel puttes oppi litt tidligere?

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Tir Okt 20, 2015 3:38 pm
Det er snakk om lavere varme enn vanlig koking og steking, slik at virkningen på vitaminer er minimal. En del blir nok litt redusert, men i alle fall de fettløselige vitaminene takler varmen godt, da de er beskyttet også av fettet de befinner seg i.

Admin

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Ons Nov 04, 2015 9:56 am
Lurer på om det å spise ingefær krydder (som ikke er bestrålt) er like nyttig for kroppen som å spise en fersk ingefærrot? Smile

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Ons Nov 04, 2015 12:33 pm
Ja, men virkningene er litt annerledes, da fersk ingefær er mer fordøyelses og svettefremmende, mens tørket ingefær, som er sterkere, er mer sirkulasjonsfremmende, i tillegg til fordøyelsesfremmende. Begge versjoner er også luftdrivende, dvs får ut tarmgass.



Admin


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Lør Mar 26, 2016 8:15 pm
Sitter og leser om K vitamin.... "Animals grazing on grass will accumulate vitamin K2 in their tissues in direct proportion to the amount of vitamin K1 in their diet. The beta-carotene associated with vitamin K1 will also impart a yellow or orange color to butterfat; the richness of this color therefore indirectly indicates the amount of both vitamins K1 and K2 in the butter"
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/on-the-trail-of-the-elusive-x-factor-a-sixty-two-year-old-mystery-finally-solved/#fig4

Har to typer smør hjemme, økologisk fra Vivre gård, som er ganske gult og økologisk fra Frankrike som er mye lysere, http://www.tidsporten.no/products/smor-upasteurisert-12x250g-lagervare . Begge er upasteurisert. Vil det si at det guleste smøret inneholder mer K2, eller er dette misvisende? Begge smørtyper er fra grasfora dyr etter som jeg forstår, iallefall grasfora så langt det lar seg gjøre på denne årstiden.

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Lør Mar 26, 2016 9:26 pm
Om kyrne bare har gått på beite er dette tegn på høyt innhold av vitamin K2, men er der kraftfor involvert, gjerne med mais eller kunstige fargestoffer, så blir dette usikkert.

Admin


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Tor Aug 11, 2016 2:00 pm
Jeg har lurt på dette med sol og vitamin D. Man må altså være ute i sola med 75% av kroppen eksponert, helst mellom klokka 10-14 eller var det 12-14? Så aner jeg ikke hvor lenge man må være ute for at man skal få noe av betydning. Jeg skjønner at det er mange faktorer involvert her. Kan man anta at dersom man har fått tydelig mer farge i løpet av denne tiden, uten bruk av solkrem så klart, og med tradisjonskost, så har man betydelig økt nivå av vitamin D?

Så er spørsmålet nå hvor langt ut på året det går an å få noe fra sola. Jeg har lest f.eks. folk som sier at skyggene våre må være kortere enn oss. Stemmer det?

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Tor Aug 11, 2016 2:53 pm
Svar ja på første og andre spørsmål. Siste spørsmål aner jeg ikke svaret på

Admin


Næringsstoffer Empty Magnesium og co.

Poste by Gjest on Tor Nov 24, 2016 8:46 am
Jeg har brukt magnesiumtilskudd i over ett år, og har tatt ganske høye doser som blir anbefalt av nevrologer når man har hodesmerter/hodepine/migrene. Men jeg er syk og har flere symptomer som tyder på magnesiummangel. Hvilke faktorer spiller inn da? Er det att opptaket ikke har vært bra, slik att de høye dosene jeg har tatt ikke har gått noen steder? Mangel på magnesiumens samarbeidspartnere? Har brukt b tilskudd i ny og ne også, det er det jeg har fått anbefalt for å roe systemet osv. Åsså har jeg alltid vært en kjøttspiser.. Har også tatt stor dose D. De er kasta i søpla nå altså, og vet ikke om noe av disse saboterer for magnesiumen..? Og det har vært forskjellige merker, og forskjellige sorter av magnesium. Først nå i høst att jeg har begynt med flytende.

Leser også att magnesium trenger B6, bor og bicarbonat for å komme inn i cellene. (lest på gotmat.org) Er dette riktig og er det noe vi trenger å tenke på, eller får vi det i oss i tradisjonskosten. Har brukt å ha bicarbonate i badekaret sammen med epsom, men om det ikke er nødvendig, så dropper jeg å kjøpe det Smile

Og så leste jeg akkurat nå på tidsporten (side facebook) att magnesium er basisik og kan tulle med magesyre, så det skulle ikke tas sammen med mat. OI, jeg tar det sammen med mat hele tiden jeg. Veier alt det andre jeg tar opp for det, eller skal jeg slutte med det? Very Happy Har sikkert lest det før også, men ikke alt som setter seg Smile

Gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Fre Nov 25, 2016 9:32 pm
Som jeg har lært her så vil all magnesium omgjøres til magnesiumklorid i kroppen, men best er det å benytte magnesiumklorid innvortes og evt utvortes ved påsmørning. Epsom salt kan også brukes, men her vil man mer se virkning over tid.

Magnesium samarbeider med både b-vitaminene, kalsium og d-vitamin, slik at du må ha nok magnesium for at disse vitaminene/mineralene skal gjøre det de skal/komme dit de skal. Men med tradisjonskost så vil alt dette balansere seg, men er jo ikke så lett å bestandig finne den balansen da:)

Syntetiske vitaminer opptar reseptorplass i cellene, der naturlige vitaminer skulle ha vært. Vet ikke hvor lang tid det vil ta å skifte dette ut, men kroppen er jo fantastisk og gjør alt arbeidet uten at vi vet når og hvordan den prioriterer, heldigvis:)

Jeg har også skjønt det sånn etterhvert at oljen ikke skal i maten, men magnesiumklorid i pulverform. Du kan skylle munnen med magnesiumolje for bra opptak gjennom slimhinnene, og denne skal du svelge etterpå. Og hvis jeg har skjønt det riktig må jo dette da gjøres utenom måltidene. Hvor lenge før eller etterpå må PP svare på.

gjest


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by gjest on Lør Nov 26, 2016 11:18 pm
Jeg har brukt uendelig mye magnesium over mange år, men har fortsatt mangler pga høyt forbruk. Stress og lite søvn/legge seg for sent, pluss at jeg nesten 2 år gikk veldig lang tid før jeg spiste om morgenen(stress)pga mange andre som skulle ha mat først. Nå prioriterer jeg meg selv først på morgenen, det fører til at jeg må stå opp litt tidligere, men det er greit:)

Jeg vet ikke hvor mye du har brukt og hvor lenge du har brukt dette. Når folk sier at de bruker mye av noe er det ikke så lett å vite hva folk legger i ordet mye. Jeg brukte 3-400 spray hver dag.

gjest

Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Gjest on Søn Nov 27, 2016 10:38 am
Ja okey, ja stress og mye smerter har det vært plenty av og også en del periodisk faste.. Så forbruket har vel vært høyt også ja, det tenkte jeg ikke på..
Når man plages med hodet, så får man ofte anbefaling om 600-900 mg magnesium daglig (pluss 3000mg omega 3) av nevrolog/migrenelege. Fikk beskjed om å ta så mye som magen tålte, så det har vært litt forskjellig etter hvilken sort jeg tok. Men oppi 700mg lå jeg lenge..
Ble i starten anbefalt magnesium citrate, og brukte mye av dette, men det leser jeg om andre plasser nå att det forstyrrer ceruloplasmin og jern i kroppen.. Men vet ikke om dette kan stemme.. Og om det er slik som du skriver att magnesium (alle sortene??) omdannes til magnesium klorid i kroppen, så kan det vel ikke være noe forskjell på citrate, malte, threonate osv da.. Bruker nå sprayen fra tidsporten. Men oi, 3-400 spray? Det var mye ja Razz Jeg sprayer ca 10 spray pr gang og gjør det kanskje 4-5 ganger gjennom dagen.. og ett par spray her og der innemellom.. Razz

Gjest

Næringsstoffer Empty Hva mennesket er "ment" å spise.

Poste by Gjest on Ons Nov 30, 2016 11:03 pm
Jeg overhørte noe prat mellom to overleger ang kosthold. Han ene sa at mennesket er egentlig ment til å spise plantekost. Jeg blanda meg inn og spurte hvorfor vi da har bare én mage. Da sa han at vi har så lang tarm som prosesserer maten, mens en rev- som er kjøtteter, har en veldig kort tarm. Da ble jeg svar skyldig. Hva er mitt neste argument videre/ kan jeg få hjelp til å finne svar på dette? Prøver jo å infiltrere litt tradisjonskost her og der:-)

Gjest


Næringsstoffer Empty Re: Næringsstoffer

Poste by Admin on Man Des 05, 2016 10:44 am
magnesium er kun basisk i "ren" form, som i f.eks syrenøytraliserende midler, ofte bundet til kalsium, som også er basisk. Magnesium bundet til aminosyrer, organiske syrer, kort og mellomkjedet fett, eller klor, er ikke syrenøytraliserende

Kroppen tar kun opp mikrodoser med magnesium via tarmen, og alt over det dette skilles ut via avføringen. Ofte fører dette til diare.

Slik at høye doser med magnesium tatt oralt er meningsløse, og bortkastede penger.

vi har heller ikke enzymer som fordøyer plantekost, slik at logikken bak lang tarm er tull og tøys. Og selv menneskekroppens lange tarm kan på ingen måte sidestilles med kyrs, geiters og sauers mange mager, i tillegg til tarmer.

Rever er altetere, men foretrekker kjøtt, fisk, insekter, etc

Admin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar