torsdag 14. mai 2015

Hortus Vitae Tradisjonskost - Barnemat 14. mai 2015 - 13. jun 2016


Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Gjest on Ons Apr 15, 2015 11:54 am
Nå er gutten vår snart syv måneder og han spiser kun morsmelk og middagsmat bestående av følgende:

kjøtt/fisk/innmat, lettstekt, rå inni. 60 %
Ris, potet, søtpotet 20 %
Upastaurisert smør/kokosolje 20 %.

I begynnelsen tok jeg rårørsukker i maten, men har ikke gjort dette i det siste da jeg gir ris, potet og søtpotet som karbohydratkilde istede. Gutten har ikke vert hard i magen, ikke tegn til mageproblemer. Fin bæsj, ser fortsatt ut som ammebæsj, bare tykkere. Sover hele natten men ammer han nå og da. Spiser ca. 100 - 150 gram om dagen fordelt på tre eller fire måltider. Spiser av en bitteliten sølvskje, det er den eneste skjeen vi har som er liten nok. Åpner munnen og svelger. Men blir fort lei og mett. Gir ikke når han ikke vil ha. Men i begynnelsen fikk han tygge på ei sleiv og vi lurte inn litt og litt mat ettersom han ikke forsto konseptet, gap opp Razz

Har forsøkt å få han til å spise selv ved å legge mat foran han. Dette forstår han ingenting av. Han bare gnir den utover brettet og det ser ikke ut som om han er interessert i å spise det.

Gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Gjest on Tor Mai 14, 2015 12:17 pm
Jeg vet at kokosolje og smør er bra å gi til barn. Men hva med gåsefett og andefett? Jeg har kjøpt ei krukke med gåsefett på Bunnpris, og tenkte jeg skulle gi dette til mitt barn på 9 mnd. Er det bra?

Og hva er "best" av andefett og gåsefett? Finner ikke andefett i Molde, så må eventuelt bestille på nett.

Gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Tor Mai 14, 2015 3:21 pm
Svaret er ja og nei; ja om fettet kommer fra fjærkre utenfor industrihold, og ellers ikke, pga svært høyt innhold av soyaisoflavoner med østrogenvirkning

Det er ikke spesielt stor variasjon i næringsnivået mellom disse fettypene, slik at det ene er like godt som det andre

Admin

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Gjest on Fre Aug 28, 2015 5:08 pm
Lilleberten er nå snart 7 mnd og vi har prøvd å introdusere litt fast føde i følge planen fra Supernutrtion for babies (rå og lettkokt eggeplomme, rå lever, kraft, gulrot fra kraftkoking, marg, avokado og banan) i tillegg til morsmelk. Jeg blir helt svett av å følge denne planen, men mannen synes det er veldig greit...
Ammer stort sett hver 2.-3. time fra 05 og frem til han legger seg kl. 19.00, fra 23-05 har han fri bar. Merker at han liker best animalske matemner og bæsjen lukter ikke akkurat blomstereng de få gangene han har fått frukt og grønnsaker, så det har vi droppa!

I planen i boka står det at melkeprodukter ikke skal introduseres før ved 9 måneder... Men ut i fra hva jeg tolker kan han få dette nå? Vi kjøper jo upasteurisert økomelk, syrner med tettekultur selv og har setersmør i fryseren og tilgang på fløte og rømme.

Gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Fre Aug 28, 2015 6:13 pm
Upasteurisert melk går helt fint, da han tross alt er vant med brystmelk. Surnet melk er enda bedre, da denne allerede er for-fordøyd av bakterier og sopp, slik at hans eget fordøyelsessystem spares. Kroppens hans produserer selv enzymer som kan fordøye melkepartikler, inkludert melkefett/smør, og i tillegg får han slike enzymer fra deg også, via brystmelken

Vær obs på at bruk av tettekultur ikke er det samme som surning, da enzymer i tetteplanten har en litt annen virkning på kasein enn enzymer fra melkesyrebakterier. Melken er dermed ikke sur slik vanlig surmelk eller kefir er, skjønt den blir det om du lar den stå noen timer ekstra i romtemperatur.

Avocado er helseskadelig for alle, især småbarn, da det høye nivået av en og flerumettet fett blant mye annet blokkerer opptak av vitamin A og D i tarmen. Gulrot inneholder pektin, som binder mange næringsstoffer i tarmen og blokkerer opptak

Den beste måten er derfor rent animalsk, inkludert melkeprodukter, som også gir litt karbohydrater i form av laktose. I animalske matemner, især rå eller tradisjonelt tilberedte, er der også små mengder karbohydrater, så sant matemnene ikke har vært melkesyregjæret



Admin


Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Gjest on Lør Aug 29, 2015 7:14 pm
Forresten; tilsetter tettekultur og lar melka stå i to døgn i romtemperatur før jeg setter den i kjøleskap. Er det ok?

Gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Lør Aug 29, 2015 9:15 pm
Jeg er usikker, da jeg ikke vet om tetteplantens substanser dominerer til å begynne med, eller om melkesyrebakterier og gjærsopper også holder på. Jeg mener å huske å ha lest at substanser fra tetteplanten undertrykker bakterier og gjærsopper, i alle fall til å begynne med. Spørsmålet blir da om disse substansene finnes i kulturen du bruker, eller om den ebstår av kun enzymer.

Uansett så er tettemelk er tradisjonelt matemne, slik at den nok er like grei som surmelk.

Admin

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Gjest on Man Sep 28, 2015 12:31 pm
Takk for svar, PP!

Vil det være nok karbohydrater i morsmelk eller bør jeg gi det i måltidene også? Ammer som regel før hvert måltid.
Og; kan han få krydder nå, eller er det noe jeg må vente med?

Han fikk litt revet parmesan på toppen av den råe levera til lunsj i dag, det var visst delikatesse.

Gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Man Sep 28, 2015 2:12 pm
Ammer du rett før måltid får han tilstrekkelig med karbohydrater. Upasteurisert melk gir også nok karbohydrater om den gis til måltidet, gjerne ispedd litt upasteurisert honning eller rørsukker. Som tillegg da til brystmelk, eller som erstatning

Urter er nok for tidlig enda, og bør introduseres gradvis fra ca 2-års alder

Admin

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Tir Jan 05, 2016 10:12 pm
Hei igjen:) Jeg fant plutselig ikke innlegget jeg skrev sist, men fant ut at det passer fint å skrive her. Som jeg har skrevet tidligere fikk gutten min på 8 mnd feber og utslett for en mnd tid siden. Sannsynligvis pga D vitaminangel. Jeg har nå prøvd å gi han en dvitaminkilde hver dag. Fiskeleverolje vil han ikke ha. Jeg får likevel i han littegrann. Jeg har gitt enten gitt ansjos (hermetisk, vet ikke om dette er ok), den groveste kaviaren jeg fant (med 2% rapsolje) eller talg daglig. Dessverre har utslettet bare blitt verre og det begynner og minne litt om utslettet til storesøster som hadde egg og melk allergi. Vet jo at dette dreier seg om vanskelighet i å fordøye dette, ikke allergi. Jeg har spist veldig mye dårlig mat den siste måneden. Kanskje han påvirkes av dette, og har fått problemer med fordøyelsen? Og hvis han har det, burde jeg holde meg unna melk og ost? Eller funker upasteurisert surmelk? Jeg har den siste tiden drukket Røros surmelk i mangel på noe annet. Den er lavpasteurisert.
Han begynte å skjære tenner for noen dager siden. Har kjørt på med magnesium og han har sluttet, men utslettet har ikke blitt bedre. Har kun servert tradisjonskost; eggeplomme (ikke den siste tiden pga mistanke om ikke evne til å fordøye), rått kjøtt, lever og hjerte, litt trukket torsk, beinmarg, kylling, kraft, gelatin, kokosolje, talg, upast smør, ansjos. Litt ris og potet. Ingen grønnsaker. Kan man bli hard i magen av for mye gelatin? Har laget kraft gele fordi han nekter å spise noe med skje. Han elsker dette og spiser mye.

gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Tir Jan 05, 2016 11:10 pm
Det er ikke vitamin D i ansjos, og fettsyrene i rapsolje blokkerer opptak av vitamin A og D.

Siden jeg ikke vet hva du legger i "dårlig mat" kan jeg ikke uttale meg om dette, annet enn å si at mye av det du spiser blir en del av brystmelken, kjemikalier inkludert.

Melk du drikker ender ikke i brystmelken i form av kasein eller laktose, da disse blir brutt ned i fordøyelsen din

Svar nei på ditt spørsmål om gelatin, da gelatin normaliserer mage/tarm

Admin


Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Gjest on Fre Jan 15, 2016 1:22 pm
Når er det ok å gi surdeigsbrød?

Gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Fre Jan 15, 2016 1:27 pm
Når som helst, forutsatt at det er ekte surdeig hvor fiber og andre karbohydrater, samt antinæringsstoffer, er nøytralisert. Surdeig er imidlertid ikke spesielt næringsrikt, og er vomfyll. Slike brød bør derfor gis med næringsrik animalsk mat, og godt med f.eks smør

Admin

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Ons Jan 20, 2016 7:13 pm
Hvis jeg ikke gir fiskeleverolje til småen, hvor mye lever og rogn må han ha i seg ukentlig? Annenhver dag?

gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Ons Jan 20, 2016 9:02 pm
Det må noen som kan regne gi deg svar på. Jeg er ingen kløpper i slikt, og dessuten finnes ingen mal, all den tid du må vite at det er forskjellige næringsmengder i forskjellige typer rogn og lever, ikke bare avhengig av fiskeart, men også tidspunkt på året.

Når det er sagt kan du fritt gi hver dag, minimum hver andre eller tredje dag. Sånn circa. Og da baserer jeg meg ikke på mengde næringsstoffer, men på generell praksis blant annet i sjømatspisende urinvånersamfunn, samt historisk konsum også her i landet

Admin

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Tor Feb 11, 2016 8:06 pm
Jeg blir gæren av junior. Nå har han utslett over hele kroppen, og jeg måtte til legen for å få kortisonkrem til han sånn at han får sove om natta. Sad
Jeg har gitt rå og kokt rogn, rå lever dagen etter, men syntes nesten han klør mer da. Har tenkt på magnesium mangel, og lurer på om han ikke tar det opp så godt. Han har jo valker som kanskje hindrer opptak? Jeg sprayer bare i underarmen, der har han ikke utslett... Kan ikke bade han i magnesium da det gjør vondt for han pga alle sårene etter eksemen.
Jeg ga upast ost og han fikk utslett rundt haka. Jeg syntes også at han klør mer når jeg akkurat har drukket surmelk og deretter ammet. Sikker på at det ikke går noe fra melken i brystmelken som han kan reagere på? Jeg har ihvertfall prøvd å være uten melk et par dager nå og det hjelper ingenting, så du har helt sikkert rett.
Jeg har som sagt mistanke om d vitamin, a eller/og magnesium. Burde jeg kanskje ha ett måltid om dagen som består av lever og rogn så kan han bestemme selv hva han vil ha, evt spise begge deler? Han får også kraftgele og det er det vel litt magnesium i, men kanskje han ikke tar det opp så godt hvis fordøyelsen allerede er på bærtur. Han er ellers veldig fornøyd og frisk altså, men dette plager han og det er så frusterende og ikke kunne hjelpe han!

gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Tor Feb 11, 2016 8:17 pm
Det du beskriver virker som problemer relatert til kalsium og magnesium, slik at for lave vitamin D nivåer er sannsynlig. Mao for lave nivåer også i deg etter all sannsynlighet, i og med at brystmelk er en kilde til vitamin D så lenge du har tilstrekkelig i din egen kropp.

Kløen er magnesiummangel, men kan skyldes for lite vitamin D, som magnesium trenger for å fungere som koenzym.

Gi ett og ett måltid ja, så får han bestemme selv, og det blir lettere for deg å sjekke eventuelle reaksjoner.

Det er ikke magnesium i gelatin, kun i kraft som helhet



Admin


Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Tir Mar 08, 2016 8:15 pm
Er det ok å gi en gutt på 10 mnd magnesiumbad hver dag? Som i tillegg drikker mye av badet? Jeg bruker to kopper annen hver dag per dags dato, og han har ikke fått diare men matlysten hans er redusert. Men det kan jo komme av andre ting? Det er akkurat som han ikke vil ha noe næringsrik mat, for han spiser helst bare brød og ris. Kanskje fordi han begynner å klø av mye han spiser.
Jeg syntes fortsatt han begynner å klø veldig etter at jeg har fått i meg melk,. Dessverre er det veldig vanskelig å få i han d vitamin om dagen. Han nekter å spise rogn, og fiskeleverolje får jeg imorgen. Men jeg har selv begynt å spise rogn(og lever og magnesiumbad) hver dag, og tror utslettet har blitt ørlite bedre.
Jeg har tenkt tanken på å gi han den morsmelkerstatningen som er basert på lever. I oppskriften står det at jeg må ha laktose. Kan jeg erstatte dette med noe?

gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Man Mar 14, 2016 1:08 am
Ikke hver dag, heller hver 3. dag. Redusert matlyst kan ha mange årsaker, men om du opplever dette i forbindelse med badene er det mulig dette skyldes at magnesiumet reduserer syreproduksjonen i magesekken. Redusert syreproduksjon = redusert matlyst,især på animalske matemner.

Laktose kan erstattes med kaldslynget honning, eller rent rørsukker

Admin

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Søn Mar 27, 2016 8:34 pm
Hei igjen! Jeg har laget morsmelkerstatning basert på lever i dag. I oppskriften står det lever, kraft, kokosolje, olivenolje, fiskeleverolje, myse, lactose, bifidobacterium infantis powder, uraffinert solsikkeolje og acerola pulver. Jeg har droppet de tre siste ingrediensene. Er det riktig? Fant ikke uraffinert solsikkeolje,men kanskje jeg må finne et annet alternativ?
Jeg ble nødt til å dra til legen med lillemann og han har visst både egg, melk og hunde allergi. Slår dette ut som en følge av d vitamin/magnesium mangelen? Jeg har sluttet å amme og tenker nå å bare gi han denne erstatningen. Men jeg kan ikke gi han melkeprodukter for da begynner han å klø og det er vel ikke så mye kalsium i denne erstatningen? Så hva gjør jeg med kalsium? Også er jo veldig mye A vitamin i erstatningen. Er dette problemfritt? Han får hjemmelaget kaviar daglig, men bare en eller to ts. Er også en ts fiskeleverolje i blandingen på en liter.

gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Søn Mar 27, 2016 9:23 pm
litt sen tilbakemelding på måltider. Min lille spiser fortsatt ikke så veldig mye, blir bare et par t-skjeer til hvert måltid. Hun spiser mer eller mindre det samme som meg. Så vi har et levermåltid, et måltid med kjøttdeig/eller noen biter reinskav/elgskav(forøvrig veldig lett å ha i fryseren og ta opp noen biter til henne som tines fort) og et måltid med eggeplomme/spekemat/upast ost. Etter å ha spist veldig mange eggeplommer i starten, ble det plutselig bom stopp og hun åpnet ikke munnen for eggeplomme, helt til jeg ga en fra våre egne høner, der gaper hun ivrig opp. Til hvert måltid får hun først litt smørolje, da jeg tenker hun har lavt k2, så noen dråper skateleverolje. Så forsyner hun seg mye av upast.smør. Å drikke har jeg kraft med litt ekstra gelatin i, i tillegg til litt salt og litt kokosolje. Hvis vi er på tur så drikker hun gjerne surmelk med eggeplomme/salt/magnesium og litt rårørsukker i. Ellers ammer jeg enten før eller etter måltidene.

Har også prøve å gi rå rogn og det likte hun godt, men synes hun fikk endel utslett, så har holdt meg til skateleveroljen i det siste.

Har jo også(her må du rette meg om jeg tar feil PP)googlet litt ifht hvorfor hun har vært så rød/tørr i kinnene, (og sprengte småkapillærer i kinnene) og fått det man kaller skurv i hodebunnen, dette fikk hun samtidig som jeg mistet mye hår i høst, og som jeg også tenkte når jeg ikke fikk tak i reker lengre, dvs sinkmangel.

Som sagt ikke det store utvalget enda, men har ikke så stor kapasitet til å lage så mye fancy greier, og ikke har hun ville spist så mye av det heller. Noen ganger får hun litt potet eller hvit ris til middag hvis vi har, men det spyttes fort ut igjen.

I morsmelkerstatningen som du har laget ville jeg tatt bort olivenoljen.

gjest

Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Man Mar 28, 2016 3:49 am
ta bort olivenolje, laktose, bakteriene, solsikkeoljen og acerolapulveret. Legg heller til upasteurisert smør eller ghee som alternativ til oljene, og surmelk som alternativ til bakteriene. Surmelk kan erstatte morsmelk i stor grad, og i surmelk er kaseinet brutt ned, og dermed lett fordøyelig. Kaldslynget honning fra bier som ikke har blitt besprøytet med kjemikalier kan eventuelt erstatte laktosen

Den såkalte allergien skyldes magnesiummangel, som fremmer histamindumping i blod og lymfe fra mastceller. Men, det er mulig han har nok magnesium, men ikke tilstrekkelig med enten kalsium, eller vitamin B6 eller D, som begge er nødvendige for magnesiums funksjoner i kroppen

Det er ikke kalsium av betydning i oppskriften, men han må ha kalsium hver dag. I så tilfelle funker surmelk bra som erstatning

Vitamin A i lever bør balanseres med skateleverolje, minst 2-3 teskjeer daglig, da fiskeleverolje også inneholder mye vitamin A, hvor skateleverolje inneholder mer vitamin D enn A

Admin


Tradisjonskost - Barnemat Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Tor Mai 19, 2016 10:53 pm
Kan jeg koke kraft på ben to ganger når jeg lager morsmelkerstatning? Eller vil det være betydelig mindre næring i den siste kokingen? Og hvis jeg skal gjøre dette, må jeg da la de trekke i eddik som første kokingen?
Jeg får snart noen teinstyrhjerter. Kan jeg bruke dette som avveksling til leveren jeg bruker i morsmelkblandingen?

gjest


Tradisjonskost - Barnemat - Page 2 Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Fre Mai 20, 2016 12:06 am
Du kan koke kraft på bein 2 ganger, men kraften vil mangle gelatin, og en del mineraler, men vil ha mer kalsium enn vanlig kraft

Du kan absolutt bruke reinsdyrhjerter istedenfor lever, da hjerte inneholder mye taurin, som er veldig viktig for barnekroppen. Eksempler -

http://www.livestrong.com/article/476695-taurine-breastfeeding/
http://www.mercola.com/article/children/taurine_infants.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9635063
http://fn.bmj.com/content/89/6/F473.full
http://www.cochrane.org/CD006072/NEONATAL_effect-of-taurine-supplementation-on-growth-and-development-in-preterm-or-low-birth-weight-infants

Admin

Tradisjonskost - Barnemat - Page 2 Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Søn Mai 22, 2016 9:42 pm
Ok, takk! da bytter jeg jeg litt på.
Først ga jeg vanlig morsmelkerstatning uten melkeprotein, fordi jeg manglet råvarer og måtte slutte å amme med en gang. Den brukte han ganske lang tid på å godta, men etter en uke var det godtatt. Deretter begynte jeg med hjemmelaget, og det virket egentlig ikke som at han merket forskjell. Han drakk dette som vanlig erstatning. Da jeg lagde den fulgte jeg oppskriften fra Super Nutrition med endringene PP har skrevet om tidligere. Jeg la tre porsjoner i kjøleskapet og resten i fryseren i porsjonsbegere. Da hadde jeg for to dager.
Dessverre gikk det et lenger opphold igjen, og det har han fått merke godt da han har vært mye syk, dårlig i magen og redusert magesyre (tror jeg. Vil hvertfall ikke spise kjøtt og næringsrik mat). Så nå skal jeg satse for fullt sånn at han får den næringen han fortjener. Vet ikke om jeg skal lage enda større porsjoner og fryse ned for en uke feks. Det står i boka at det kan fryses, men de anbefaler å lage det hver dag. Får se hva jeg gjør Smile

gjest

Tradisjonskost - Barnemat - Page 2 Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Man Mai 30, 2016 9:20 pm
Nå har jeg gitt levererstatning i over en uke, og det funker supert! Men i går ga jeg upast surmelk i erstatningen. Begynte med ca en ss, slik at han fikk tre ss tilsammen i går. Først så det ut til å gå fint, men så begynte han å tørrhoste og renne fra nesen. I natt klødde han også febrilsk i en times tid. Jeg ga han magnesiumbad i går pluss at jeg sprayet magnesium i erstatningen hans. Han har ikke fått melkeprodukter før, dvs jeg tilbyr han ost hver dag, men han vil ikke ha. I løpet av denne uken har jeg spist rå lever to ganger. Begge gangene har han villet hatt masse av meg, noe jeg syntes er rart ettersom han får ca 40g lever hver dag. I erstatningen som han får tre ganger om dagen har jeg kraft, lever, 1-2 ts skateleverolje per gang, myse, ghee, kokosolje, rårørsukker, et par spray med magnesiumolje. Nå lurer jeg bare på hva jeg gjør med kalsiumet. Skal jeg bare fortsette å gi det når han reagerer sånn? Dessuten lurer jeg på om magnesiumbadet ikke funker på mine barn. Når de har hoste feks og bader er det ingen forskjell. Men når jeg sprayer direkte på huden, forsvinner hosten med en gang. Jeg tar to tre glass med magnesiumsaltet og bader de i minimum tyve min.

gjest

Tradisjonskost - Barnemat - Page 2 Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Ons Jun 01, 2016 5:16 pm
Ut fra hva du skriver her ser det ut som om han får for lite, ikke for mye kalsium, da ingen ingredienser du oppgir inneholder kalsium av betydning. Så lite surmelk gir også lite kalsium. Samtidig får han magnesium fra magnesiumolje og kraft, samt vitamin D fra skateleverolje. Da mangler kalsium, for næringsbaøanse mellom magnesium og vitamin D.

Det er nok ikke kalsiumreaksjoner du oppgir, men snarere typiske histaminreaksjoner som viser til magnesiummangel. Og magnesium må ha kalsium, og vitamin D (og B6) for å fungere i kroppen.

Magnesiumolje er basert på lettopptakelig magnesiumklorid. Er badesaltet magnesiumsulfat, kan det forklare den tilsynelatende manglende reaksjonen. Magnesiumolje er også konsentrerrt magnesiumklorid, mesn hva du enn har i badevannet vannes kraftig ut, i badevannet. Dermed sier det seg selv at virkningen vil være annerledes. Magnesiumolje blir dermed et mer akutt middel for magnesiummangel, mens bad er mer over tid. Kombinasjonen er best, i tillegg til magnesium fra mat og drikke


Admin

Tradisjonskost - Barnemat - Page 2 Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by gjest on Ons Jun 01, 2016 7:53 pm
Ja, jeg vet jo at kalsium er manglende, så dette må jeg bare gi han uansett reaksjon. For hvis det da er reaksjon fra surmelken er det egentlig for lite magnesium, som igjen trenger kalsiumet for å virke? I dag har jeg raspet parmesan oppi erstatningen. Ikke mye, men et par ts per gang. Det gikk helt fint. Så da prøver jeg det noen dager til før jeg prøver surmelk igjen. Er så vanskelig med denne balansegangen altså...Men i dag har han faktisk ikke klødd eller hostet, så får håpe jeg er på rett vei! Men når han er ute mye i sola, feks som i dag, kan jeg droppe skateleveroljen da? Jeg har skjønt at minst 75 % av kroppen må være i sola mellom ti og to, uten solkrem. Men hvor lenge må han være i sola av gangen for opptak?

gjest

Tradisjonskost - Barnemat - Page 2 Empty Re: Tradisjonskost - Barnemat

Poste by Admin on Man Jun 13, 2016 2:06 am
Denne har jeg visst helt oversett! Svar ja på første spørsmål, og ellers på mangel på vitamin D, som trenges for å ta opp kalsium.

Svar ja også på spørsmål nummer 2.

Spørsmål 3 er det ingen som vet svaret på, da det er altfor mange variabler involvert.

Admin
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar