Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Har
fått med meg at lever skal helst spises rå, med kefir og gjerne krydder
til. At smøroljen er bra sammen med torskeleveroljen. At usunne ting
som kaffi og sjokolade burde spises med en fettkilde. At rogn har mindre
A vitamin når den er kokt og utsatt for lys og luft. Og rå fisk skal ha
wasabi eller sterkt krydder til. Og at yougurt og kefir ikke skal
spises sammen i frykt for bakterie krasj.
Men hva med østers? Burde de egentlig dampes? Og holder det med kokosfett? Pleier å spise rå østers med rå rødløk, litt eplecidereddik og sitron, og litt fett attåt. Men usikker på om dette er den beste løsningen.
Og hva med portvinen min? Den har jeg kun mye spekemat og litt bløtlagte, dehydrerte nøtter til. Ikke noe fett, det passer liksom ikke helt inn.. Men kanskje veldig viktig med fett til ettersom det er alkohol i dette "måltidet" Drikker somregel kun et glass.
Hadde vert flott med en tråd om alt dette med næringsstoffer som jobber sammen.
Men hva med østers? Burde de egentlig dampes? Og holder det med kokosfett? Pleier å spise rå østers med rå rødløk, litt eplecidereddik og sitron, og litt fett attåt. Men usikker på om dette er den beste løsningen.
Og hva med portvinen min? Den har jeg kun mye spekemat og litt bløtlagte, dehydrerte nøtter til. Ikke noe fett, det passer liksom ikke helt inn.. Men kanskje veldig viktig med fett til ettersom det er alkohol i dette "måltidet" Drikker somregel kun et glass.
Hadde vert flott med en tråd om alt dette med næringsstoffer som jobber sammen.
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Dette
blir kanskje ikke et komplett måltid, men jeg synes surmelk og kefir
kan blandes med mye nyttig, og fortsatt være godt. Vanligvis rører jeg
inn litt magnesiumolje og salt, akkurat så smaken ikke kjennes. Bruker
ulike blandinger av kanel, kardemomme, nellik, allehånde, muskat og
ingefær. 1-2 ts gelatin og honning. Mange liker jo også rå eggeplommer
i, men det har jeg ikke prøvd enda. (Spiser de for seg selv med
rårørsukker
)
Jeg har blitt så vant til mine surmelksblandinger at det er nesten som
om noe mangler om jeg drikker den uten noe. Som du nevner er i hvert
fall surmelk og kefir fint å drikke ved siden av lever, og annet kjøtt.
Det virker som en god ide å bruke salt og krydder sammen med fettrike måltider. Når det gjelder alkohol kan jeg huske PP har skrevet å spise godt med fett først, med salt og eddik i måltidet.

Det virker som en god ide å bruke salt og krydder sammen med fettrike måltider. Når det gjelder alkohol kan jeg huske PP har skrevet å spise godt med fett først, med salt og eddik i måltidet.
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Krydderkefir
sletts ikke dumt. Blander eggeplomme å kefir til barna. Eneste måten å
få i dem en eggeplomme på. Så bestikker jeg dem med litt prim etterpå
Eddik med alkohol? Denne portvinen er jo ganske sur av seg selv vil jeg anta. Huff, føler jeg har nevn denne portvinen min i mange innlegg nå, hehe, men et glass portvin er altså ikke som et vinglass, men ca 6 cl bare
tenkte den til og med var bra for fordøyelsen. Også har jeg stor tro på
at alkohol i små mengder kan være bra for kroppen. Min mor har drukket
et glass vin på kvelden så lenge jeg kan huske og har super helse. Men
sikkert veldig bra med fett først ja. Kanskje lage noe smør/honning
fudge å ha liggende i frysen. Det burde gjøre nytten.


Eddik med alkohol? Denne portvinen er jo ganske sur av seg selv vil jeg anta. Huff, føler jeg har nevn denne portvinen min i mange innlegg nå, hehe, men et glass portvin er altså ikke som et vinglass, men ca 6 cl bare

Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Eddik
i forbindelse med måltid (f.eks vinaigrette) med alkohol, eller drukket
før alkoholkonsum, da eddik hjelper leveren å avgifte alkohol, samtidig
som eddiksyre kan brukes av hjernecellene som erstatning for glukose.
Når man drikker mye alkohol reduseres ofte hjernecellenes evne til å ta
opp og bruke glukose til å danne energi/ATP, og da kan eddiksyre brukes
istedenfor, til å danne energi. Også ketoner fra kort og mellomkjedede
fettsyrer, som dem i smør/fløte/rømme og kokosfett, kan overta for
glukose ved behov, slik at eddiksyre eller mettet fett dermed beskytter
hjernecellene fra energisvikt. Dermed kan du drikke lenger og mer
alkohol, samtidig som du ikke blir full/uklar i hodet (utover generelt
brisen og i godt humør), eller opplever det man kaller bakrus.
Både eddik og fett reduserer og reverserer alkoholvirkninger i leveren, slik at leverens evne til å avgifte alkohol ikke undertrykkes, og leveren ikke skades som følge av alkoholkonsum. Dvs at såkalt fettlever og skrumplever (cirrhose) som følge av mye/hyppig alkoholkonsum unngåes. Også B vitaminet kolin (mye i eggeplommer og lever) spiller en rolle her, da man ikke kan oppleve fettlever før nivået av dette vitaminet i leveren er betydelig redusert. Kolin sørger for at alt sukker, inkludert akohol, som leveren omdanner til fett, sendes videre, ut av leveren. Ergo null sjanse for fettlever, tross festing over en lav sko!
Fett og eddik sørger også for at magesekken skiller mindre mengder alkohol og sukkere til tynntarmen pr gang etter måltid/alkoholkonsum, slik at blodsukkerbalansen holdes jevn, og også slik at rusen er sakte, men stigende. Heller enn brå rus som gjør at selv om man fester hele natta, så går mesteparten i glemmeboka dagen derpå. Kjipt når alle andre enn deg husker at du kledde av deg og danset naken på bordet på festen!
Også protein (aminosyrer) beskytter mot alkoholvirkninger, gjennom å bedre leverens evne til å avgifte alkohol, samt avgifte acetaldehyd, men også gjennom å beskytte hjernecellene mot bakrus
Fra en bloggkommentar -
"Hanne, alkohol er helt ok, men jo flere kjemikalier, etc i den, desto mer problemer med den. Alkohol du lager selv kan være sunn og nærende, og har betydelig mindre negative virkninger enn kommersielle alkoholiske drikker. Uansett, ligger du unna planteoljer/flerumettet fett når du drikker alkohol slipper du unna de fleste negative virkningene, deriblant leverproblemer og økt glykering/”sammensmelting” mellom acetaldehyd (sluttproduktet av alkoholnedbrytingen) og aminosyrer eller sukkere i kroppen.
Fet mat/mettet fett beskytter mot bl.a leverproblemer som følge av alkoholkonsum, og folk før i tiden visste om dette, og sørget alltid for å spise fet mat før eller sammen med drikke fordi de visste de kunne drikke lengre da, samtidig som eventuelle negative reaksjoner ble mindre. Moderne forskning har også vist at proteinkonsum før eller sammen med alkohol beskytter mot de fleste negative virkningene.
Også konsum av salt og/eller eddik rett før eller samtidig med alkohol beskytter mot flere av alkoholens virkninger. De fleste B vitaminer, samt vitamin A, D, E, K2, magnesium, natrium og sink, avgifter alkohol/acetaldehyd og/eller reverserer negative virkninger.
Et skikkelig tradisjonskostmåltid sammen med alkohol, fortrinsvis øko-alkohol uten kjemikalier, gjør mao at du kan drikke mer og lengre med mindre om noen helsekonsekvenser. Skål for det!
MSG, kaffe/koffein, vann, plantefett og fiskefett (uten naturlige antioksidanter), m.m øker alkoholens negative virkninger i kroppen"
Både eddik og fett reduserer og reverserer alkoholvirkninger i leveren, slik at leverens evne til å avgifte alkohol ikke undertrykkes, og leveren ikke skades som følge av alkoholkonsum. Dvs at såkalt fettlever og skrumplever (cirrhose) som følge av mye/hyppig alkoholkonsum unngåes. Også B vitaminet kolin (mye i eggeplommer og lever) spiller en rolle her, da man ikke kan oppleve fettlever før nivået av dette vitaminet i leveren er betydelig redusert. Kolin sørger for at alt sukker, inkludert akohol, som leveren omdanner til fett, sendes videre, ut av leveren. Ergo null sjanse for fettlever, tross festing over en lav sko!
Fett og eddik sørger også for at magesekken skiller mindre mengder alkohol og sukkere til tynntarmen pr gang etter måltid/alkoholkonsum, slik at blodsukkerbalansen holdes jevn, og også slik at rusen er sakte, men stigende. Heller enn brå rus som gjør at selv om man fester hele natta, så går mesteparten i glemmeboka dagen derpå. Kjipt når alle andre enn deg husker at du kledde av deg og danset naken på bordet på festen!
Også protein (aminosyrer) beskytter mot alkoholvirkninger, gjennom å bedre leverens evne til å avgifte alkohol, samt avgifte acetaldehyd, men også gjennom å beskytte hjernecellene mot bakrus
Fra en bloggkommentar -
"Hanne, alkohol er helt ok, men jo flere kjemikalier, etc i den, desto mer problemer med den. Alkohol du lager selv kan være sunn og nærende, og har betydelig mindre negative virkninger enn kommersielle alkoholiske drikker. Uansett, ligger du unna planteoljer/flerumettet fett når du drikker alkohol slipper du unna de fleste negative virkningene, deriblant leverproblemer og økt glykering/”sammensmelting” mellom acetaldehyd (sluttproduktet av alkoholnedbrytingen) og aminosyrer eller sukkere i kroppen.
Fet mat/mettet fett beskytter mot bl.a leverproblemer som følge av alkoholkonsum, og folk før i tiden visste om dette, og sørget alltid for å spise fet mat før eller sammen med drikke fordi de visste de kunne drikke lengre da, samtidig som eventuelle negative reaksjoner ble mindre. Moderne forskning har også vist at proteinkonsum før eller sammen med alkohol beskytter mot de fleste negative virkningene.
Også konsum av salt og/eller eddik rett før eller samtidig med alkohol beskytter mot flere av alkoholens virkninger. De fleste B vitaminer, samt vitamin A, D, E, K2, magnesium, natrium og sink, avgifter alkohol/acetaldehyd og/eller reverserer negative virkninger.
Et skikkelig tradisjonskostmåltid sammen med alkohol, fortrinsvis øko-alkohol uten kjemikalier, gjør mao at du kan drikke mer og lengre med mindre om noen helsekonsekvenser. Skål for det!
MSG, kaffe/koffein, vann, plantefett og fiskefett (uten naturlige antioksidanter), m.m øker alkoholens negative virkninger i kroppen"
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Takk for et flott og oppklarende svar Mr. P
Jeg er veldig gla i balsamico eddik og det er en super dipp til
spekematen, så da inkluderer jeg det til kosen. Også noen smør fudge.
Ikke ofte jeg drikker med så full at jeg danser på bordet, men det skjer
faktisk i både full og edru tilstand, hehe, Jeg er aldri fyllesyk.
Ikke engang etter å ha tapt åtte partier i sjakk på sjakkaften. Så da
fikk jeg en forklaring på det..
Men hva med disse østersene mine? Det å dampe østers er for meg som å banne i kirka.. Men du vet, man kan venne seg til alt..


Men hva med disse østersene mine? Det å dampe østers er for meg som å banne i kirka.. Men du vet, man kan venne seg til alt..
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Hvilke kilder til karbohydrater bruker dere her inne? Jeg har forstått
at jeg spiser alt for lite karbohydrater til måltidene. Nøyer meg gjerne
med en ss sukker eller honning. Nå skal jeg øke mengden karbohydrater,
og trenger tips til hva jeg da kan spise (som både er mer mettende enn
sukker og samtidig ikke hindrer opptak av næring)?
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
For
karbohydrater bruker jeg for det meste løk, krydderurter, poteter, ris,
honning/sukker/sirup, hjemmelaget saft og brus. Andre forslag er
quinoa, melkesyregjærede grønnsaker, surdeig, sauser og chutney.
Poteter kan tilberedes på mange måter. Gratinerte med fløte og ost, friterte (pommes frittes) i talg eller røstipotet. Bakt potet med stor kladd smør og hakket hvitløk. Potetmos med smør/fløte/rømme og krydderurter. Potetsalat (kokt potet i rømme og hjemmelaget majones, og evt strimler med løk). Lompe, lefse og chips. Eller som kokte/stekte biter i supper og gryter.
Løksuppe med ost. Hvitløkssmør eller karamellisert løk (løk, eddik, med eller uten sukker) smaker godt til kjøtt.
Hvit ris kan bløtlegges over natta for å fjerne fytinsyre. Noen forslag er risotto med kjøtt, paella med skalldyr, risgrøt (masse smør og spekemat ved siden av), risnudler og stekte rislapper. Mange retter kan lages med surdeig, som pizza/calzone, hamburgerbrød, pannekake (søt eller salt), rundstykker, hvitløksbrød med ost, lefser og quesadillas.
Om du vil ta deg tid til det, er det mange gode desserter man kan lage. Mesteparten av karbohydratene kommer kanskje fra sukker eller honning, men litt ekstra gøy enn å spise det rent. Gode dessertingredienser kan være fløte/rømme/smør, melk/yoghurt/kefir, ost, sukker/honning/sirup, gelatin, saft, egg, kokosolje, salt, krydder (vanilje, kanel, nellik osv.) i forskjellige kombinasjoner.
Av dette kan man lage bla. gele, gelegodteri, pudding, sitronkrem, smørkrem, iskrem, eggedosis, milkshake, marengs eller souffle, marshmallows, ostekake med mandelbunn (bløtlagt og tørket) og slenge på f.eks vaniljesaus eller bærsaus. En form for pavlovakake er også tradisjonskostvennlig, med marengsbunn og fyll av vanilje eller eggekrem.
Oppdatering: Jeg syntes løksorter og krydderurter fortjente litt mer plass. Det er smakfullt i mange retter og er lett å bruke, siden de kan gjerne spises rå. Det går helt fint med noen skiver rå løk ved siden av kjøtt, innmat, ost osv. Man kan bruke både løk og krydderurter på samme måte som potet, ved å blande med rømme som i potetsalat, eller fløtegratinere med ost. Løkringer kan lages med surdeig (søk sourdough onion rings). Rå løk og krydderurter kan enkelt brukes som en siderett, lik salat, med f.eks en bunt fersk persille ved siden av animalsk fett og protein.
Poteter kan tilberedes på mange måter. Gratinerte med fløte og ost, friterte (pommes frittes) i talg eller røstipotet. Bakt potet med stor kladd smør og hakket hvitløk. Potetmos med smør/fløte/rømme og krydderurter. Potetsalat (kokt potet i rømme og hjemmelaget majones, og evt strimler med løk). Lompe, lefse og chips. Eller som kokte/stekte biter i supper og gryter.
Løksuppe med ost. Hvitløkssmør eller karamellisert løk (løk, eddik, med eller uten sukker) smaker godt til kjøtt.
Hvit ris kan bløtlegges over natta for å fjerne fytinsyre. Noen forslag er risotto med kjøtt, paella med skalldyr, risgrøt (masse smør og spekemat ved siden av), risnudler og stekte rislapper. Mange retter kan lages med surdeig, som pizza/calzone, hamburgerbrød, pannekake (søt eller salt), rundstykker, hvitløksbrød med ost, lefser og quesadillas.
Om du vil ta deg tid til det, er det mange gode desserter man kan lage. Mesteparten av karbohydratene kommer kanskje fra sukker eller honning, men litt ekstra gøy enn å spise det rent. Gode dessertingredienser kan være fløte/rømme/smør, melk/yoghurt/kefir, ost, sukker/honning/sirup, gelatin, saft, egg, kokosolje, salt, krydder (vanilje, kanel, nellik osv.) i forskjellige kombinasjoner.
Av dette kan man lage bla. gele, gelegodteri, pudding, sitronkrem, smørkrem, iskrem, eggedosis, milkshake, marengs eller souffle, marshmallows, ostekake med mandelbunn (bløtlagt og tørket) og slenge på f.eks vaniljesaus eller bærsaus. En form for pavlovakake er også tradisjonskostvennlig, med marengsbunn og fyll av vanilje eller eggekrem.
Oppdatering: Jeg syntes løksorter og krydderurter fortjente litt mer plass. Det er smakfullt i mange retter og er lett å bruke, siden de kan gjerne spises rå. Det går helt fint med noen skiver rå løk ved siden av kjøtt, innmat, ost osv. Man kan bruke både løk og krydderurter på samme måte som potet, ved å blande med rømme som i potetsalat, eller fløtegratinere med ost. Løkringer kan lages med surdeig (søk sourdough onion rings). Rå løk og krydderurter kan enkelt brukes som en siderett, lik salat, med f.eks en bunt fersk persille ved siden av animalsk fett og protein.
Katarina
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Mange gode tips fra deg, Katarina! Tusen takk!
Spiser masse løk og melkesyregjærede grønnsaker, men er det egentlig
noe karbo i det? Pavlovakake var et stalltips! Skal bake minipavlovaer
og fylle med vaniljekrem, det må jo bli fantastisk å ta med på jobb!



Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Veldig mange gode tips fra Katarina ! Veldig nyttig ! Her gjelder det bare å bruke fantasien og prøve seg frem:)
Tror ikke det er så mye karbohydrater i melkesyregjærede grønnsaker Ine...
Tror ikke det er så mye karbohydrater i melkesyregjærede grønnsaker Ine...
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Det
blir gjerne et par kopper med te i løpet av dagen. Er det best å
tilsette litt honning eller rårørsukker for at teen ikke bare skal
skylle ut næringsstoffer??
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Også
litt salt, da det er natrium som forhindrer at aldosteron aktiveres og
holder på natrium, samtidig som man mister bl.a kalsium, magnesium og
sink via urinen
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Tusen takk for god forklaring!! Og så jeg som trodde jeg var så smart som bare tilsetter kokosolje og aldri søtning i teen!
Får blande i natriumkloridpulver også. Eller skal det kun tilsettes kald drikke?


Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Drikke generelt. Men vær obs på mengden, da teen ellers smaker ramt
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Nå
har jeg tilsatt en klype magnesiumkloridpulver i all drikke en periode.
Trenger jeg da tilsette salt også i tillegg? Merker at magneiumpulveret
påvirker magen, betyr det at jeg er fylt opp av magneium nå??

Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Ja,
da magnesium gir magnesium, ikke natrium, som beskytter mot hyponatremi
og magnesiumtap gjennom å holde aldosteron inaktivt.
Hva du legger i "påvirker magen" forteller meg lite, da du kan mene ganske mange vidt forskjellige ting med de ordene. Om du sikter til at du får løs mage, så betyr det bare at du har tatt mer enn kroppen din fordøyer. Skal du "fylles opp" må du bruke magnesium utvortes, og ellers få i deg tilstrekkelig med kalsium og vitaminer som A, D og B6
Hva du legger i "påvirker magen" forteller meg lite, da du kan mene ganske mange vidt forskjellige ting med de ordene. Om du sikter til at du får løs mage, så betyr det bare at du har tatt mer enn kroppen din fordøyer. Skal du "fylles opp" må du bruke magnesium utvortes, og ellers få i deg tilstrekkelig med kalsium og vitaminer som A, D og B6
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Når
det gjelder magnesium har jeg nå den senere tid tilført dette via
magnesiumklorid-spray på huden morgen og kveld, magnesiumsulfatbad hver
dag, 20 dråper mag-ion fordelt utover dagen og spray med magnesiumpower
(fra altshop.no) morgen og kveld. I tillegg til magnesium fra beinkraft
til hvert måltid. Høres ganske mye ut totalt sett, men er usikker på om
det faktisk er nok. Tror det skal en del til for å balansere magnesium i
kroppen, iallefall om man er i kraftig underskudd. Og det tar vel tid
også...
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Jeg
mener at jeg får løs mage etter at jeg begynte med
magnesiumkloridpulver. Jeg bruker i tillegg magnesiumspray og drikker
kraft daglig. Jeg tror jeg får i meg de andre næringsstoffene du nevner
gjennom lever, fiskeleverolje, upast. smør og kefir.
Kan magneiumkloridpulveret også tas i fotbad?

Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
sprayen fra magnesiumpower er dyrere enn Christer sin spray, og ikke
nødvendig når du har sistnevnte. Magnesiumklorid utvortes tas opp som
ioneform, slik at produktomtalen av magnesiumpower skrøner en del når
man påstår at alle andre magnesiumformer enn deres, som er ionisert, må
via fordøyelsen for å omdannes til ioneformen. Alle magnesiumformer
omdannes til magnesiumklorid i kroppen, selv former som tas på huden, og
magnesiumkloridspray er i ioneform.
Det tar tid å bygge opp normale magnesiumnivåer, da underskuddet først må dekkes, før kroppen kan bruke magnesiumet til å f.eks produsere mer energi, danne nye nerveceller eller andre celler, etc. Og behovet øker som nevnt også i samsvar med økt konsum av kalsium, samt vitamin D eller B vitaminer, som trenger magnesium for å omdannes til henholdsvis hormonet kalsitriol, eller til koenzymer.
Har man problemer i fordøyelsessystemet, vil dette kunne redusere opptak via tarmen, og har man samtidig hormonell ubalanse, serotoninubalanse, og/eller mye kjemikalier og tungmetaller lagret i ulike kroppsvev og organer, tarmene inkludert, vil kroppen prioritere å avgifte disse før den bruker magnesium til å f.eks danne mer energi, slik at man begynner å føle seg ovenpå. Man begynner helbredelsen ved første dose, eller ved første konsum av næringsrike matemner, men de ovennevnte komplikasjoner kan gjøre at åpenbart positive virkninger lar vente på seg. Og man kan også bli verre i en periode, eller bedre og verre om hverandre, inntil man er forbi det stadiumet, og begynner å føle seg stadig bedre og bedre.
svar ja på spørsmålet ditt
Det tar tid å bygge opp normale magnesiumnivåer, da underskuddet først må dekkes, før kroppen kan bruke magnesiumet til å f.eks produsere mer energi, danne nye nerveceller eller andre celler, etc. Og behovet øker som nevnt også i samsvar med økt konsum av kalsium, samt vitamin D eller B vitaminer, som trenger magnesium for å omdannes til henholdsvis hormonet kalsitriol, eller til koenzymer.
Har man problemer i fordøyelsessystemet, vil dette kunne redusere opptak via tarmen, og har man samtidig hormonell ubalanse, serotoninubalanse, og/eller mye kjemikalier og tungmetaller lagret i ulike kroppsvev og organer, tarmene inkludert, vil kroppen prioritere å avgifte disse før den bruker magnesium til å f.eks danne mer energi, slik at man begynner å føle seg ovenpå. Man begynner helbredelsen ved første dose, eller ved første konsum av næringsrike matemner, men de ovennevnte komplikasjoner kan gjøre at åpenbart positive virkninger lar vente på seg. Og man kan også bli verre i en periode, eller bedre og verre om hverandre, inntil man er forbi det stadiumet, og begynner å føle seg stadig bedre og bedre.
svar ja på spørsmålet ditt
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
OK,
men hudsprayen svir og klør noe inni hampen...Nesten ikke til å holde
ut. Piner meg gjennom det, og skal nok klare det, men det er grusomt.
Men...whatever it takes !

gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Spray On Skin
Using 4 to 6 sprays of Magnesium Oil under each arm, armpit and sides of the body. Spraying directly on area's of concern excellerates a direct benefit to the body.
Some people and especially children might develop a rash from using the magnesium oil when applied directly to the skin. Many children, if the magnesium oil is used at full strength, will feel a burning or stinging and this can be painful and if this happens the oil should be washed off quickly. In such cases you need to dilute the magnesium oil 50/50 with distilled or mineral water and when the body acclimates to the magnesium one can then build up to the full concentration. Rule of thumb about dosage: It is always a good idea to start with low dose and work one's way gradually to higher doses. Whenever any kind of uncomfortable reaction occurs this is a sign to lower the dosage or concentration.
Using 4 to 6 sprays of Magnesium Oil under each arm, armpit and sides of the body. Spraying directly on area's of concern excellerates a direct benefit to the body.
Some people and especially children might develop a rash from using the magnesium oil when applied directly to the skin. Many children, if the magnesium oil is used at full strength, will feel a burning or stinging and this can be painful and if this happens the oil should be washed off quickly. In such cases you need to dilute the magnesium oil 50/50 with distilled or mineral water and when the body acclimates to the magnesium one can then build up to the full concentration. Rule of thumb about dosage: It is always a good idea to start with low dose and work one's way gradually to higher doses. Whenever any kind of uncomfortable reaction occurs this is a sign to lower the dosage or concentration.
gjest skrev:OK, men hudsprayen svir og klør noe inni hampen...Nesten ikke til å holde ut. Piner meg gjennom det, og skal nok klare det, men det er grusomt. Men...whatever it takes !![]()
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Mye nyttig lesestoff om Mg i linkene
Merker jo at det er en utfordring å få i seg nok Mg og at kroppen får
dekket opp behovet. Ser at det står følgende i en av linkene: "One can
also do this oneself meaning cover ones body all over with the magnesium
oil like one would sunscreen and go out in the sun and have some fun".
Det var nøyaktig det jeg gjorde, og da ble jeg solbrent som aldri før. Så sikkert lurt å være litt forsiktig med sol og mg-olje... Har noen andre noen erfaringer her? Hvilke solbeskyttelse bruker dere forresten? Har de siste årene brukt avokado-olje og kokosolje og synes det har fungert fint.

Det var nøyaktig det jeg gjorde, og da ble jeg solbrent som aldri før. Så sikkert lurt å være litt forsiktig med sol og mg-olje... Har noen andre noen erfaringer her? Hvilke solbeskyttelse bruker dere forresten? Har de siste årene brukt avokado-olje og kokosolje og synes det har fungert fint.
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Har
bodd i Spania i ett år og kun brukt kokosolje som solkrem til både
ungene og meg selv. Ble litt rød/solbrent en av de første dagene i fjor,
men ikke mer. Det som også er viktig å tenke på er hvor mye mettet fett
du har i kroppen for det har også noe å si om du blir solbrent eller
ikke. Så det kan jo ha noe å si for om du ble solbrent eller ikke, dvs
hvor lenge du hadde gått på tradisjonskost/spist mettet fett og unngått
planteolje. Søk på avocadoolje og PP, så finner du litt informasjon.
Jeg smurte meg mye med magnesiumolje og gikk så ut i solen. Det tørket fort i solen så det var perfekt istedetfor stikkete og kleimete klær og sengetøy:) Etterhvert smurte jeg også med kokosolje og ventet ikke 20 min før jeg gikk ut i solen. Som ettersolkrem brukte jeg kokosolje og aloe vera, ofte som solkrem også. Brunfargen har jeg enda nå, 7 uker etter jeg kom tilbake fra Spania:)
Jeg smurte meg mye med magnesiumolje og gikk så ut i solen. Det tørket fort i solen så det var perfekt istedetfor stikkete og kleimete klær og sengetøy:) Etterhvert smurte jeg også med kokosolje og ventet ikke 20 min før jeg gikk ut i solen. Som ettersolkrem brukte jeg kokosolje og aloe vera, ofte som solkrem også. Brunfargen har jeg enda nå, 7 uker etter jeg kom tilbake fra Spania:)
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Høres
bra ut ! Så da kan det rett og slett også være avhengig av mengden
mettet fett i kroppen ja... Har unngått planteoljer lenge, men ikke før
for noen uker siden gått helt over til tradisjonskost, så det kan godt
stemme det. Er jo helt nybegynner i dette gamet her, så setter stor pris
på innspill og tips fra dere mer erfarne
Forstår at kokosolje er det beste å bruke som solbeskyttelse etter det
jeg har lest meg til. Har funket veldig bra på både meg og barna, så da
fortsetter vi med det !

gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Leste
nettopp en artikkel fra Body ecology som omhandlet at Candida ødelegger
kroppens evne til å fjerne oxalates, og hva som kan skje med kollagen:
"Candida yeast produces a precursor to oxalates, and it has the ability to transform collagen into corrosive oxalate crystals. This is the same collagen you find in bone broth and take for beautiful skin. While bone broth can help the gut heal, excessive collagen in the diet and an overgrowth of Candida can team up, generating a toxic accumulation of oxalates in your body."
http://bodyecology.com/articles/dont-be-tricked-by-this-cleanse-popular-green-smoothies-ruin-your-health
Så om man har candidiasis bør man være forsiktig med beinkraft?
"Candida yeast produces a precursor to oxalates, and it has the ability to transform collagen into corrosive oxalate crystals. This is the same collagen you find in bone broth and take for beautiful skin. While bone broth can help the gut heal, excessive collagen in the diet and an overgrowth of Candida can team up, generating a toxic accumulation of oxalates in your body."
http://bodyecology.com/articles/dont-be-tricked-by-this-cleanse-popular-green-smoothies-ruin-your-health
Så om man har candidiasis bør man være forsiktig med beinkraft?
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Artikkelen
er korrekt med tanke på oksalsyreinnhold i mat og grønnsakssafter, men
resten av logikken er feil og fullstendig malplassert. Og det er
sludder, og også udokumentert, at candida produserer en forløper for
oksalsyre. Enkelte sopper i aspergillusfamilien gjør dette, ikke
candida, og produksjon av oksalsyre (eller maursyre, propionsyre,
etanol, eddiksyre, melkesyre, smørsyre, etc) i kroppen er en naturlig
del av kroppens kjemiske selvreguleringsmekanismer. Candida kan heller
ikke, på noen måte, fremme degenerasjon i kollagen.
Hva forskning viser er at i en del mennesker med høye nivåer av oksalsyre, så finner man gjerne candidaovervekst også, eller motsatt, men det er ikke dermed sagt at det ene forårsaker det andre, men snarere at begge problemer har samme årsak. Mao at det som forårsaker at candidasoppen forandrer form og flytter seg oppover i fordøyelsessystemet, mao feil ph i tarmene (og dermed feil mikroflora også), også forårsaker forandret mikroflora i tarmene. Og dermed at bakterier som produserer enzymer som avgifter oksalsyre ikke er aktive.
Candidasoppen er en naturlig og viktig del av tykktarmens mikroflora, og er av samme type gjærsopp som dem som danner kefir fra melk.
Grunnen til at fakta vris på i artikkelen er åpenbart for å selge produktene som promoteres.
Hva forskning viser er at i en del mennesker med høye nivåer av oksalsyre, så finner man gjerne candidaovervekst også, eller motsatt, men det er ikke dermed sagt at det ene forårsaker det andre, men snarere at begge problemer har samme årsak. Mao at det som forårsaker at candidasoppen forandrer form og flytter seg oppover i fordøyelsessystemet, mao feil ph i tarmene (og dermed feil mikroflora også), også forårsaker forandret mikroflora i tarmene. Og dermed at bakterier som produserer enzymer som avgifter oksalsyre ikke er aktive.
Candidasoppen er en naturlig og viktig del av tykktarmens mikroflora, og er av samme type gjærsopp som dem som danner kefir fra melk.
Grunnen til at fakta vris på i artikkelen er åpenbart for å selge produktene som promoteres.
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Ja, det er korrupt hele greia, rett og slett. HUFF!
MEN...når vi er inne på spising for best opptak av næring...Tenker litt på geitemelk kontra kumelk. Geitemelk har ettersom jeg har funnet ut mer fett, vit C, kalsium, potassium, vit A og magnesium, mens kumelk har mer B12, selen og folat. Begge ligger nokså likt når det gjelder vit D. Mindre laktose i geitemelk, lettere å fordøye. Så...vil man dermed anse kumelk som mest hensiktsmessig for mennesker som feks er syke og ønsker å bygge opp kroppen, eller tenker jeg helt feil? Sauemelk kommer vel også ganske godt ut av det i.f.t kumelk og geitemelk på de fleste områdene...
MEN...når vi er inne på spising for best opptak av næring...Tenker litt på geitemelk kontra kumelk. Geitemelk har ettersom jeg har funnet ut mer fett, vit C, kalsium, potassium, vit A og magnesium, mens kumelk har mer B12, selen og folat. Begge ligger nokså likt når det gjelder vit D. Mindre laktose i geitemelk, lettere å fordøye. Så...vil man dermed anse kumelk som mest hensiktsmessig for mennesker som feks er syke og ønsker å bygge opp kroppen, eller tenker jeg helt feil? Sauemelk kommer vel også ganske godt ut av det i.f.t kumelk og geitemelk på de fleste områdene...
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Geitemelk
er ikke lettere å fordøye for mennesker med normal tarmhelse, og denne
logikken skyldes myten om laktoseintoleranse. Dvs at man tilsynelatende
ikke produserer laktose i voksen alder. Og all den tid melk er sunnest
når den er surnet, da den da er mye lettere fordøyelig, og også fungerer
som mikrofloratilskudd, er det lite forskjell mellom melketypene.
Melk, når den er surnet, bidrar med enzymer og organiske syrer, som binder en lang rekke næringsstoffer i tarmen, fra måltidet man har spist sammen med melken, og sikrer opptak av disse. Selv når man har mage-tarmproblemer.
Melk, når den er surnet, bidrar med enzymer og organiske syrer, som binder en lang rekke næringsstoffer i tarmen, fra måltidet man har spist sammen med melken, og sikrer opptak av disse. Selv når man har mage-tarmproblemer.
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Om
noen vil spise mer rå løk eller sterke krydderurter, men synes det
brenner for mye på tunga, er et tips å prøve å spise det sammen med
fett. Etter hva jeg opplever demper det i hvert fall løksorter,
inkludert hvitløk, om det spises sammen med fett som smør/rømme, talg
eller kokos.
Katarina
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Håper jeg poster dette på rett plass.....
Nå er det 3 ½ måned siden jeg begynte å legge om til tradisjonskost og å spise rå lammelever. Jeg fikk svært kraftige helbredsreaksjoner den første uka jeg fikk i meg lever, formen min ble generelt verre, jeg fikk influensalignende symptomer, ble kraftløs og på det verste klarte jeg verken sitte oppreist eller stå på beina uten å begynne å svime av. Jeg kuttet ned på porsjonen lever og begynte å spise annenhver dag i stedet for hver dag, og da gikk det bedre. Sakte men sikkert har jeg økt mengden lever disse månedene, og nå er jeg oppe i 100 g annenhver dag. Fremdeles opplever jeg å få helbredssymptomer, men ikke på langt nær så ille som i begynnelsen.
Jeg skjærer den i små terninger og svelger ned med eddikvann og det går helt fint
Jeg har nylig kjøpt GP torskeleverolje fra Tidsporten, men i etterkant har jeg forstått det sånn at det ikke anbefales å ta torskeleveroljen med lever, så jeg begynte da å ta den på den dagen jeg ikke spiser lever, altså annenhver dag. Jeg vil nå øke min dose lever og begynne å spise 100 g hver dag, men hva gjør jeg da med torskeleveroljen? Jeg har ikke økonomi til ikke å bruke den, så da har jeg et lite dilemma-hva bør jeg prioritere nå i forhold til hva som er mest gunstig for bedring av helsen min; å øke dosen lever eller fortsette med torskeleveroljen til jeg event får tak på skateleverolje?

Nå er det 3 ½ måned siden jeg begynte å legge om til tradisjonskost og å spise rå lammelever. Jeg fikk svært kraftige helbredsreaksjoner den første uka jeg fikk i meg lever, formen min ble generelt verre, jeg fikk influensalignende symptomer, ble kraftløs og på det verste klarte jeg verken sitte oppreist eller stå på beina uten å begynne å svime av. Jeg kuttet ned på porsjonen lever og begynte å spise annenhver dag i stedet for hver dag, og da gikk det bedre. Sakte men sikkert har jeg økt mengden lever disse månedene, og nå er jeg oppe i 100 g annenhver dag. Fremdeles opplever jeg å få helbredssymptomer, men ikke på langt nær så ille som i begynnelsen.
Jeg skjærer den i små terninger og svelger ned med eddikvann og det går helt fint


Jeg har nylig kjøpt GP torskeleverolje fra Tidsporten, men i etterkant har jeg forstått det sånn at det ikke anbefales å ta torskeleveroljen med lever, så jeg begynte da å ta den på den dagen jeg ikke spiser lever, altså annenhver dag. Jeg vil nå øke min dose lever og begynne å spise 100 g hver dag, men hva gjør jeg da med torskeleveroljen? Jeg har ikke økonomi til ikke å bruke den, så da har jeg et lite dilemma-hva bør jeg prioritere nå i forhold til hva som er mest gunstig for bedring av helsen min; å øke dosen lever eller fortsette med torskeleveroljen til jeg event får tak på skateleverolje?
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
De
reaksjonene du oppgir kan også ha vært histaminreaksjoner, og altså
tegn på at du har eller hadde for lave magnesiumnivåer, da magnesium
beskytter mot slike reaksjoner.
Det er bedre å ta torskeleveroljen med lever enn å ikke ta noe som helst i tillegg, da selv om det er mye vitamin A i oljen, så er der i det minste en del vitamin D, som kan bidra til en viss balanse av vitamin A i leveren
Det er bedre å ta torskeleveroljen med lever enn å ikke ta noe som helst i tillegg, da selv om det er mye vitamin A i oljen, så er der i det minste en del vitamin D, som kan bidra til en viss balanse av vitamin A i leveren
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Jeg
har begynt å lage krydderkapsler, men lurer på hvilke kryddere som er
mest effektive og mengden av de forskjellige krydderene i forhold til
hverandre og mengden krydder man bør innta i løpet av en dag om man
prøver å fikse mage-tarmproblemer. Det jeg har laget er en kombinasjon
av gurkemeie, ingefær, cayenne og sort pepper, med mest gurkemeie, så
ingefær, så cayenne og minst sort pepper. I tillegg tok jeg med litt
salt. Men spørsmålet er altså, hvilken kombinasjon er optimal? Og er det
noen andre kryddere/urter som er spesielt gunstige?
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Den
kombinasjonen du har funnet fram til er helt optimal, kanskje med litt
mer ingefær, med tanke på ingefærs virkning på tarmens serotoninnivå.
Google "serotonin crohn's" for mer info, og "ginger serotonin" uten
anførselstegn
- Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Planlegger
også å lage krydderkapsler og kapsler med gelatin og MgCl2 til sønnen
min. Hvilke kapsler bør jeg kjøpe? Vil ikke la spinningen gå opp i
vinningen med å kjøpe feil kapsler.
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Gelatinkapsler
er best, og ellers avhenger av hvor mye du vil få i deg pr gang. Ønsker
du max mengde er kapsler i størrelse 00 størst. Dvs du får mest i dem
Admin
Om fiskeleveroljen kan tas samtidig som lever
Leser
i noen av innleggene her at det ikke anbefales at fiskeleveroljen tas
samtidig som lever. Hvorfor ikke det? Jeg tar både fiskeleverolje og
lever til frokost og svelger det ned med kefir. Bør jeg heller ta
fiskeleveroljen til kvelds da med et halvt glass kefir og så tar jeg
lever med eggeplommer og kraft til frokost? Ser også at mange anbefaler
krydder for fordøyelsen. Jeg har candida og bør sikket kjøre på med
krydder, men så tåler jeg ikke ingefær, hvitløk, paprikakrydder,
spiskumme, chilli eller Cayenne pga rosacea. Jeg provoserer utbrudd i
ansiktet allerede om dagen fordi jeg kjører på med lever så må være
forsiktig med krydder. Hva anbefaler dere? Tåler pepper, så det bruker
jeg mye og kanel, salt, koriander og urter. Er det greit å bruke
upastaurisert melk til maten som ikke er syrnet, eller vil den hemme
næringsopptaket?
Gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Pga
at lever inneholder veldig mye vitamin A, og det gjør fiskeleverolje
også, slik atd et kan bli for mye vitamin A i forhold til D. Da er
skateleverolje bedre, fordi den inneholder mer vitamin D enn A
Upasteurisert melk går helt fint til mat
Upasteurisert melk går helt fint til mat
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Kan man få nok vitamin C, E og K med kun animalsk mat?
- gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Jepp,
og vitamin K2, som er den eneste vitamin K varianten som er verdifull,
finnes kun i animalsk mat. Animalsk mat inneholder også urinsyre, som
kan overta for vitamin C i kroppen som antioksidant
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Fint! Takk for svaret, PP. Det er ikke lett å vite alt når det er så mye tull og tøys der ute.
Så har jeg lurt på noe i forbindelse med det legendariske rå lever-måltidet. Hvor mye mettet fett bør man minst ha i tillegg? Holder det med fettet fra syrnet melk som drikkes til eller bør man ta en stor skje f.eks. kokosolje til, eller bør man mate på med mye mer?
Og hvis man ikke bør ha yoghurt og kefir sammen, betyr det at man ikke bør ha ost og tjukkmelk sammen eller tjukkmelk med annen kulturmelk eller rømme og surmelk?
Så har jeg lurt på noe i forbindelse med det legendariske rå lever-måltidet. Hvor mye mettet fett bør man minst ha i tillegg? Holder det med fettet fra syrnet melk som drikkes til eller bør man ta en stor skje f.eks. kokosolje til, eller bør man mate på med mye mer?
Og hvis man ikke bør ha yoghurt og kefir sammen, betyr det at man ikke bør ha ost og tjukkmelk sammen eller tjukkmelk med annen kulturmelk eller rømme og surmelk?
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Det
holder med melkefett, men mellomkjedede fettsyrer, som i smør og
kokosolje, helbreder også tarmplager basert på betennelser, inkludert
cøliaki, kolitt og Crohn's
Det går helt fint å ta yogurt og kefir sammen, og alle andre melkeprodukter. Surmelk/kefir/yogurt sammen med søt melk kan imidlertid kanskje føre til gjæring i mage-tarm, da bakterier og sopp i førstnevnte begynner å fordøye næringsstoffene i sistnevnte allerede i øverste del av magesekken
Det går helt fint å ta yogurt og kefir sammen, og alle andre melkeprodukter. Surmelk/kefir/yogurt sammen med søt melk kan imidlertid kanskje føre til gjæring i mage-tarm, da bakterier og sopp i førstnevnte begynner å fordøye næringsstoffene i sistnevnte allerede i øverste del av magesekken
Admin
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Gjest skrev:...Og rå fisk skal ha wasabi eller sterkt krydder til....
Holder det med sterkt krydder eller wasabi eller burde man ha mettet fett til? Det er ikke så vanlig med mettet fett til rå fisk, i alle fall ikke som vanlig sashimi eller sushi. Men så nevnes det her og der at det burde spises mettet fett til fisk pga fiskefettet.
gjest
Re: Spise hva med hva, og hvordan, for best opptak av næring
Det går helt fint uten. Men både smør og ghee, gjerne iblandet krydder eller hvitløk, gir svært god saus til rå fisk
Admin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar