Kristine
24.01.2013 kl.00:17
Jeg bruker kapslene og synes de smaker skikkelig ille, men går greit om man holder seg for nesa :p
Skulle gjerne ha tatt olje, så kanskje jeg skal prøve meg på denne neste gang? :)
Skulle gjerne ha tatt olje, så kanskje jeg skal prøve meg på denne neste gang? :)
Tror det var Vibeke som sa denne var helt grusom,
men nå skal jeg prøvesmake hos deg neste onsdag, kanskje jeg må bestille
på nytt igjen :). Smaken er jo alltid som baken. Jeg jakter stadig på
nye måter å få denne trangreia til å bli en bra sak. Supersøster har et
gjesteblogginnlegg hos meg nå snart, om hvordan hun gjør
fermenteringstranen til en fest for sine :). Hos oss er det mange
variasjoner. Minstemor på 2 liker best den med sjokoladesmak, nr 3 og
to, jeg og far i hus spiser den naturelle tran og smøroljevarianten og
eldstemann kapsler-eller til nøds den med sjokoladesmak..
Ja det er akkurat det. Smaken er som baken. Jeg
likte i allefall denne, men jeg har ingen problemer med å spise den
naturell heller. Sjokosmaken har jeg ikke prøvd, får teste ut neste
gang. Fiskeleverolje med sjokoladesmak du. Høres jo ikke bra ut, men
kanskje noe for barna. AM
Nei, jeg kjøper ikke den sjokosmaken, men ser ut
som minstemor liker den bedre enn naturell, så her er kjøleskapshylla
full av ekle variasjoner ;-)
hei,
jeg har noen spørsmål om korn, håper det er ok at jeg stiller dem her.
jeg baker surdeigsbrød for harde livet og er nå endelig storfornøyd med resultatet. jeg lurer bare på hvor mye fasthet på deigen og temperatur under hevingen har å si for nedbrytning av gluten og fytin...jeg gjør det slik nå at jeg lager deigen rimelig fast (3 ss starter, en kilo mel fra holli mølle og nok vann til å binde deigen). så formes den til en ball og står to tre timer i romtemp og 8-12 timer i kjøeskap. deretter er det rett i ovnen på 200 grader i 50 min.
så var det et spm vedr morgengrøt. jeg bruker holli mølle valset havre og bløtlegger i romtemp med epleeddik i ca 10 timer. under koking blandes inn 1 ss kraft fra andeføtter og ved servering drysser jeg på kanel og litt råsukker samt en god skje usalta smør. så leser jeg på tidsporten FB side (under fiskeleverolje) at all havre som selges i butikken bør unngås uansett..."beklageligvis" er jeg litt skeptisk til enkelte påstander fra christer på tidsporten grunnet tidligere faktafeil:(kan noen bekrefte/avkrefte dette med havre?
mvh fast og takknemlig leser
jeg har noen spørsmål om korn, håper det er ok at jeg stiller dem her.
jeg baker surdeigsbrød for harde livet og er nå endelig storfornøyd med resultatet. jeg lurer bare på hvor mye fasthet på deigen og temperatur under hevingen har å si for nedbrytning av gluten og fytin...jeg gjør det slik nå at jeg lager deigen rimelig fast (3 ss starter, en kilo mel fra holli mølle og nok vann til å binde deigen). så formes den til en ball og står to tre timer i romtemp og 8-12 timer i kjøeskap. deretter er det rett i ovnen på 200 grader i 50 min.
så var det et spm vedr morgengrøt. jeg bruker holli mølle valset havre og bløtlegger i romtemp med epleeddik i ca 10 timer. under koking blandes inn 1 ss kraft fra andeføtter og ved servering drysser jeg på kanel og litt råsukker samt en god skje usalta smør. så leser jeg på tidsporten FB side (under fiskeleverolje) at all havre som selges i butikken bør unngås uansett..."beklageligvis" er jeg litt skeptisk til enkelte påstander fra christer på tidsporten grunnet tidligere faktafeil:(kan noen bekrefte/avkrefte dette med havre?
mvh fast og takknemlig leser
Temperatur har alt å si for melkesyrebakterienes
aktivitet, slik at mindre enn 7 timer i romtemperatur ikke vil påvirke
verken gluten eller fytinsyre noe særlig. Melkesyrebakterier må ha
romtemperatur for å trives, og gjerne opp i mot 45 grader.
Havre inneholder ikke nok fytase til å bryte ned fytinsyren, slik at bløtlegging i syre ikke har noe for seg. Havren må bløtlegges sammen med litt korn som inneholder mer fytase skal dette funke. Mer info her, også i kommentarfeltet og via linker -
http://senseoflife.blogg.no/1333559503_havregrt_til_frokost_.html
Havre inneholder ikke nok fytase til å bryte ned fytinsyren, slik at bløtlegging i syre ikke har noe for seg. Havren må bløtlegges sammen med litt korn som inneholder mer fytase skal dette funke. Mer info her, også i kommentarfeltet og via linker -
http://senseoflife.blogg.no/1333559503_havregrt_til_frokost_.html
tusen takk for svar.
betyr det at hvis jeg tilsetter en neve valsede speltkorn så er problemet løst? er det evt andre korn som er rikere på fytase? den havregrøten er virkelig en favoritt hos niåringen som har bestilt grøt hver morgen til snøen har smeltet:)til min glede og forbløffelse merket hun ikke kraften jeg snek inn i grøten:)
da skal jeg prøve å la surdeigen stå minst 7 timer i romtemp. hva med fastheten på deigen, har det noe å si?
et annet spørsmål. min bedre halvdel har en insisterende betennelse i armen etter for mye kontrabassspilling. han vurderer akupunktur, men jeg mener å ha lest nok her til å påstå at det kan avhjelpes ved riktig kost. vil det være nok å: spise rikelig med gelatinrik kraft, drikke lunkent eddikvann, ta greenpasture sin fermenterte fiske/smørolje, rå eggeplommer, rå øko kylinglever, surkål, unngå frukt og korn i det lengste og unngå øl? (vi er blitt så glad i nøgne ø sin upast øl...) er det andre matemner han bør være oppmerksom på?
evig takknemlig for svar.
mvh
lenek
betyr det at hvis jeg tilsetter en neve valsede speltkorn så er problemet løst? er det evt andre korn som er rikere på fytase? den havregrøten er virkelig en favoritt hos niåringen som har bestilt grøt hver morgen til snøen har smeltet:)til min glede og forbløffelse merket hun ikke kraften jeg snek inn i grøten:)
da skal jeg prøve å la surdeigen stå minst 7 timer i romtemp. hva med fastheten på deigen, har det noe å si?
et annet spørsmål. min bedre halvdel har en insisterende betennelse i armen etter for mye kontrabassspilling. han vurderer akupunktur, men jeg mener å ha lest nok her til å påstå at det kan avhjelpes ved riktig kost. vil det være nok å: spise rikelig med gelatinrik kraft, drikke lunkent eddikvann, ta greenpasture sin fermenterte fiske/smørolje, rå eggeplommer, rå øko kylinglever, surkål, unngå frukt og korn i det lengste og unngå øl? (vi er blitt så glad i nøgne ø sin upast øl...) er det andre matemner han bør være oppmerksom på?
evig takknemlig for svar.
mvh
lenek
Hvete er en ok løsning, og lister over
fytinsyreinnhold i de forskjellige korn og andre matemner finner du i
linken living with phytic acid, og som er i kommentarfeltet i innlegget
jeg linker til i forrige kommentar
Fastheten har kun med bakekvalitet å gjøre.
Om betennelsen insisterer pga av din manns spillegalskap burde han strekke og tøye armmusklene ofte, for å øke blodsirkulasjonen til musklene. Kostholdet vil absolutt hjelpe, men kontinuerlig gjentakelse av de samme bevegelser krever litt strekk og tøy også. Problemet er ommtrent som tennisalbue, eller penisalbue for den saks skyld, i følge bestemoren som tar seg jobb i "håndjagerskvadronen" i filmen Irina Palm. For mye og gjentatte bevegelser av mekanisk art uten varisjoner i bevegelsesmønsteret mao.
Øl kan trygt drikkes så lenge kostholdet ellers er næringsrikt. Og særlig om det inneholder bl.a gelatin, som er rikt på aminosyren glycin, og som motvirker mange av de negative virkningene av for mye østrogen. Er der ikke humle i ølet er der imidlertid ikke østrogen heller, slik at det kan drikkes fritt.
Fastheten har kun med bakekvalitet å gjøre.
Om betennelsen insisterer pga av din manns spillegalskap burde han strekke og tøye armmusklene ofte, for å øke blodsirkulasjonen til musklene. Kostholdet vil absolutt hjelpe, men kontinuerlig gjentakelse av de samme bevegelser krever litt strekk og tøy også. Problemet er ommtrent som tennisalbue, eller penisalbue for den saks skyld, i følge bestemoren som tar seg jobb i "håndjagerskvadronen" i filmen Irina Palm. For mye og gjentatte bevegelser av mekanisk art uten varisjoner i bevegelsesmønsteret mao.
Øl kan trygt drikkes så lenge kostholdet ellers er næringsrikt. Og særlig om det inneholder bl.a gelatin, som er rikt på aminosyren glycin, og som motvirker mange av de negative virkningene av for mye østrogen. Er der ikke humle i ølet er der imidlertid ikke østrogen heller, slik at det kan drikkes fritt.
hihi, takk for svar:)!
Min erfaring med de ulike prduktene fra Green Pasture smaksmessig:
1. plass: Fermeted Skateliver oil- smak. Spicy Orange. Her kan du så å si ikke kjenne fiskesmaken, veldig frisk og god på smak, ikke for søt. Når jeg tar den bruker jeg i tillegg å supplementere med butter oil for bedre opptak.
2. plass: Fermented cod liver oil-smak Oslo orange. Fiskesmaken er her litt mer fremtredene enn i spicy orange, men den er ikke for søt og går greit ned.
På de andre plassene vil jeg faktisk rangere naturell kombo-versjonen av fiskelever- og smørolje før variantene som er smaksatt med kanel og sjokolade. Kanel smakte bedre enn sjokolade men jeg synes begge var uuuuuutrolig søte og kvalmende, derfor foretrekker jeg bare naturell versjonen.
Den verste av all synes jeg personlig er smøroljen, hvis du tar den separert. Konsistensen er i tillegg veldig hard og jeg brekker meg hver gang jeg prøver å få inn en skje med dette gusjje. Skrekkelig!
-Guro
1. plass: Fermeted Skateliver oil- smak. Spicy Orange. Her kan du så å si ikke kjenne fiskesmaken, veldig frisk og god på smak, ikke for søt. Når jeg tar den bruker jeg i tillegg å supplementere med butter oil for bedre opptak.
2. plass: Fermented cod liver oil-smak Oslo orange. Fiskesmaken er her litt mer fremtredene enn i spicy orange, men den er ikke for søt og går greit ned.
På de andre plassene vil jeg faktisk rangere naturell kombo-versjonen av fiskelever- og smørolje før variantene som er smaksatt med kanel og sjokolade. Kanel smakte bedre enn sjokolade men jeg synes begge var uuuuuutrolig søte og kvalmende, derfor foretrekker jeg bare naturell versjonen.
Den verste av all synes jeg personlig er smøroljen, hvis du tar den separert. Konsistensen er i tillegg veldig hard og jeg brekker meg hver gang jeg prøver å få inn en skje med dette gusjje. Skrekkelig!
-Guro
Takk for mange gode Green Pasture tips. Jeg
foretrekker nok også naturell kombo-olje. Men den liker ikke ungene, så
jeg tror jeg skal prøve noen av de andre smakene til dem.
Jeg og mannen min bruker den naturelle (fiskelever +
smør), og svelger det ned med juice, vannkefir eller no, bare det har
smak. Barna får kapsler i samme (2 pr dag). Noe dyrere med kapsler, men
tenker at det er en god investering, så lenge de får i seg den gode
næringen.
Får nå kanelvarianten i posten, skal bli spennende å se om den faller i smak.
Får nå kanelvarianten i posten, skal bli spennende å se om den faller i smak.
Ja jeg tenker også sånn at kapsler ikke lønner seg - men greitt for de små som ikke orker smaken på "pasten". AM
Her i hus har vi hatt store problemer med å få i
barna denne olja.. Skal forsøke meg på kanel neste gang tror jeg:)
minsten(1,5år) har slitt med forkjølelse,feber og hoste siden før jul.
Siste uken har hosten blitt verre,det piper/knitrer når han puster.han
puster fortere enn normalt og bruker hjelpemuskulatur.almenntilstanden
er fin nok... var hos lege,men fikk tilbud om inhalasjon så det takket
jeg nei til.(rasemisk adrenalin??) finnes det noen gode råd/tips til noe
jeg kan gi han som funker bra mot dette?han spiser mindre nå enn
vanlig,men får i han noe kraft,egg og kjøtt,samt surdeigsbrød. Er det D
vitamin mangel som kan gi utslag i slike
forkjølelser/luftveisinfeksjoner??
Den med kanel var ikke etter min smak nei,
foretrekker den naturelle helt klart. Men ja - smaken er jo som
baken:-)kanskje du kan få det som er igjen i glasset mitt, tviler på at
jeg kommer til å få det i meg... Vi sees i morgen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar