Og
idag har nyttårsforsettet mitt trådt i kraft. Jeg har spist rå lever
for første gang:) Tjohoooo. Ganske kry. Ikke smakte det veldig vondt
heller, svelgte unna med vann og en bit mørk sjokolade til slutt.
Takk:)))Storfelever
er det første jeg prøver meg på. Og idag fant jeg massevis av frosne
lammelever på Ultra ved Brynssenteret i Oslo. Virker som det er lett å
bestille i ferskvaredisker også. Farvel dyre kosttilskudd:)
Ja
er det ikke fantastisk å kunne spise mat istedenfor pulver og piller!?
Jeg synes det er veldig tilfredstillene, og føles veldig rett. Og
naturlig, man ser faktisk hva man spiser :)
Jeg elsker Ultra, men de
er ikke på vestlandet dessverre. Men butikkene begynner å våkne og kan
skaffe det utrolige. For dem som spør og graver , slik som oss :)
Om
bitene var seige har du sannsynligvis ikke tørket dem tilstrekkelig, og
de kan da avgi fuktighet i beholderen, slik at de eventuelt mugner
Den
litt mer konsentrerte søtheten i den tørkede leversmaken kan enten
framheves ved å gni leverbitene i f.eks råsukker før tørking, eller
motvirkes en del ved å bruke mer salt.
Ja
jeg tenkte litt på om de var tilstrekkelig tørket, får se hva som skjer
utover i turen. Kanskje det blir sukkerstrø neste gang? Er ivhertfall
godt med salt og pepper, tynne biter blir nesten som chips. ;)
Dette
synes jeg er megatøft. Spist rå lever en gang; restauranten var så fin
at den stekte kalveleveren var rå. Spiste jeg. Men ikke noe jeg higer
etter.
Den restauranten hadde skjønt det de :D Hvor var det?
Kan jo ikke påstå rå lever er det jeg spiser til lørdagsgodt , men jeg
foretrekker det fremfor de grønne pulverdrikkene jeg har konsumert som
skulle være så sunne.... Man lærer så lenge man lever . ;)
Spenstige
saker! Har bestilt meg dehydrator så kanskje dette blir et prosjekt,
men dog så tror jeg at jeg blir å putte det i kapsler. Har ikke noen
problemer med å svelge unna rå lever men tørket tror jeg er verre da
smaken blir forsterket. Bestilte meg noe lever pulver for en stund siden
og det har så å si stått urørt etter første smakstesting...blæ, det var
ille greier.
Dehydrator
er en kjempenyttig dings. Mange har ledd av meg og påstått at den kom
bare til å støve ned, men den har vært i mer drift enn jeg selv hadde
trodd de siste 3 årene. Er det excaliburen? Eneste jeg angrer på er at
jeg kjøpte med 5 hyller, ikke 9.
var litt merkelig med tørket i
starten, jeg tygget med fremtennene og svelgte ned med vann. Men nå
tygger jeg og smatter og koser meg, eneste irritasjonsmomentet er at det
setter seg noe ekstremt godt i jekslene.
Leverpulver, hmmm, putt det i kapsler så er du kvitt det :D
Hva
hvis du maler det opp først? så blir det nær sagt flytende. deretter
dehydrerer du det og i teorien vil du da få tynne sprø flak ;) Kanskje
dette ikke setter seg så godt i tennene?
Ingen
dum ide, men jeg tenker at jo mindre bearbeiding , i dette tilfellet
kuttflater, jo mindre forringelse av næringsstoffer. Lever skal visst
være litt skjør på slikt :-)
Jeg elsker Ultra, men de er ikke på vestlandet dessverre. Men butikkene begynner å våkne og kan skaffe det utrolige. For dem som spør og graver , slik som oss :)
God tur til deg :-D
Den litt mer konsentrerte søtheten i den tørkede leversmaken kan enten framheves ved å gni leverbitene i f.eks råsukker før tørking, eller motvirkes en del ved å bruke mer salt.
PirkePetter
Kan jo ikke påstå rå lever er det jeg spiser til lørdagsgodt , men jeg foretrekker det fremfor de grønne pulverdrikkene jeg har konsumert som skulle være så sunne.... Man lærer så lenge man lever . ;)
-G
var litt merkelig med tørket i starten, jeg tygget med fremtennene og svelgte ned med vann. Men nå tygger jeg og smatter og koser meg, eneste irritasjonsmomentet er at det setter seg noe ekstremt godt i jekslene.
Leverpulver, hmmm, putt det i kapsler så er du kvitt det :D