tirsdag 8. januar 2013

Eidens hage 8. jan 2013

  1. Jeg sier bare ughh! Tøffe dame:)
    Svar
    Svar



    1. Og idag har nyttårsforsettet mitt trådt i kraft. Jeg har spist rå lever for første gang:) Tjohoooo. Ganske kry. Ikke smakte det veldig vondt heller, svelgte unna med vann og en bit mørk sjokolade til slutt.

    2. Du er RÅ! Barrieren er brutt, velkommen i klubben for rå lever-elskere. Det er jo bare snadder! Hvilken lever var det? :D

    3. Takk:)))Storfelever er det første jeg prøver meg på. Og idag fant jeg massevis av frosne lammelever på Ultra ved Brynssenteret i Oslo. Virker som det er lett å bestille i ferskvaredisker også. Farvel dyre kosttilskudd:)

    4. Ja er det ikke fantastisk å kunne spise mat istedenfor pulver og piller!? Jeg synes det er veldig tilfredstillene, og føles veldig rett. Og naturlig, man ser faktisk hva man spiser :)
      Jeg elsker Ultra, men de er ikke på vestlandet dessverre. Men butikkene begynner å våkne og kan skaffe det utrolige. For dem som spør og graver , slik som oss :)
  2. Oioi, enig i den! Tøff!
    God tur til deg :-D
    Svar

  3. Hehe, takk for det. Levertøffa her :) Eller kanskje jeg bare er prisgitt å alltid ha likt lever? Sunt er det ihvertfall har jeg hørt... :D
    Svar

  4. Om bitene var seige har du sannsynligvis ikke tørket dem tilstrekkelig, og de kan da avgi fuktighet i beholderen, slik at de eventuelt mugner

    Den litt mer konsentrerte søtheten i den tørkede leversmaken kan enten framheves ved å gni leverbitene i f.eks råsukker før tørking, eller motvirkes en del ved å bruke mer salt.

    PirkePetter
    Svar
    Svar



    1. Ja jeg tenkte litt på om de var tilstrekkelig tørket, får se hva som skjer utover i turen. Kanskje det blir sukkerstrø neste gang? Er ivhertfall godt med salt og pepper, tynne biter blir nesten som chips. ;)
  5. Dette synes jeg er megatøft. Spist rå lever en gang; restauranten var så fin at den stekte kalveleveren var rå. Spiste jeg. Men ikke noe jeg higer etter.
    Svar
    Svar



    1. Den restauranten hadde skjønt det de :D Hvor var det?
      Kan jo ikke påstå rå lever er det jeg spiser til lørdagsgodt , men jeg foretrekker det fremfor de grønne pulverdrikkene jeg har konsumert som skulle være så sunne.... Man lærer så lenge man lever . ;)
  6. Spenstige saker! Har bestilt meg dehydrator så kanskje dette blir et prosjekt, men dog så tror jeg at jeg blir å putte det i kapsler. Har ikke noen problemer med å svelge unna rå lever men tørket tror jeg er verre da smaken blir forsterket. Bestilte meg noe lever pulver for en stund siden og det har så å si stått urørt etter første smakstesting...blæ, det var ille greier.

    -G
    Svar
    Svar



    1. Dehydrator er en kjempenyttig dings. Mange har ledd av meg og påstått at den kom bare til å støve ned, men den har vært i mer drift enn jeg selv hadde trodd de siste 3 årene. Er det excaliburen? Eneste jeg angrer på er at jeg kjøpte med 5 hyller, ikke 9.
      var litt merkelig med tørket i starten, jeg tygget med fremtennene og svelgte ned med vann. Men nå tygger jeg og smatter og koser meg, eneste irritasjonsmomentet er at det setter seg noe ekstremt godt i jekslene.
      Leverpulver, hmmm, putt det i kapsler så er du kvitt det :D
  7. Hva hvis du maler det opp først? så blir det nær sagt flytende. deretter dehydrerer du det og i teorien vil du da få tynne sprø flak ;) Kanskje dette ikke setter seg så godt i tennene?
    Svar
    Svar



    1. Ingen dum ide, men jeg tenker at jo mindre bearbeiding , i dette tilfellet kuttflater, jo mindre forringelse av næringsstoffer. Lever skal visst være litt skjør på slikt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar