Hmmm.
Spennende prosjekt! Står fortsatt på "to do" listen min. Hvis man ikke
har kjøttkvern, fungerer knivbladene i kjøkkenmaskin tro? Flott
oppskrift med bilder du har laget:)
Ja
leverpostei er jo så moro :D Er skikkelig fan av produkter man kan
eksperimentere med innholdsmessig i det uendelige, leverpostei er er
slikt produkt.
Jeg vil tro du kan bruke knivbladene på
kjøkkenmaskin, bare du får en godt farset masse, så vil jeg tro det blir
knakende god leverpostei (eller kanskje nærmest paté med ivrige
knivblad.) Lettvint og gøy, Lykke til ! :-)
Mmmm,
inspirert tilå prøve igjen. Har prøvd med lever fra kalkunene på
Homlagården i Nordheimsund. Har ikke kjøttkvern, så jeg hev det i
blenderen. Fungerte greit, men ønsker meg kvern... Og må seriøst vurdere
en ekstra fryser snart...
Hilsen fra Mona :)
Kan aldri få for mange frysere! Måtte kjøpe et fryseskap i høst, og det er jammen meg fullt av kjøtt, ost og syltetøy allerede.
Å
kjøre i blender gjør den jo bare mer patéaktig, og det er jo bare
deilig. En foodprosessor? Kalkunlever høres intereessant ut, får man
fjørkresmak av det? Kunne tenkt meg å lage blanding av storfe og
kylling/kalkun, innbiller meg at det blir en mildere og mer barnevennlig
variant?
Hei
Har
lenge tenkt å lage leverpostei og har både storfe- og svinelever i
fryseren. En ansatt ved slakteriet påstod i motsetning til deg at
storfelever var strammere på smak enn svinelever. Har du prøvd å blande
disse?
Må ta litt hensyn til leverposteilagingen i forhold til at mine små barn skal like den.
Heisann :-)
Jeg har ikke prøvd å blande svin og storfelever. Jeg spiser veldig lite svin, egentlig er det bare bacon jeg spiser fra grisen.
Jeg vil påstå at svinelever er strammere i smaken siden jeg synes den minner meg om lukten i grisefjøs.
Okselever
er ikke smaksfri, men jeg synes den er bedre og mer lettspiselig. Det
mest optimale vil kanskje være å blande i kyllinglever/ kalkun-lever?
Innbiller meg at disse er mildere på smak og en fin kombo til storfe.
I
butikkposteiene ser jeg at noen blander både storfe og svin, så jeg
tror ikke det skal være så ille om du bruker disse to. Hva liker dine
små? Leverpostei er veldig fin å blande inn smak. SÅ ha godt med
krydderier i hvis de liker det. Hvitløk er min favoritt. Fantasien har
ingen grenser :D
Denne oppskriften er genial.
Lager min andre runde nå. Første gangen brukte jeg litt store forme og leverposteien ble ikke helt ferdigstekt på en time.
Har du noen tips på hvordan jeg kan kjenne at den er ferdigstekt uten at jeg trenger å skjære i den?
Hei Line
Jeg
har ingen føringer for når leverposteien er ferdig stekt, man må nesten
prøve seg frem. Eller få seg røntgensyn ;-) Alt ettersom størrelse på
formen prøver jegå variere steketiden.
Tipset med andelever og timian hørtes ut som en vinner, men da med snilt produsert andelever :-)
Leverpostei skal spise med skje, gjerne i suppeskjestørrelse. Så godt, så enkelt, så næringsrikt.
Jeg vil tro du kan bruke knivbladene på kjøkkenmaskin, bare du får en godt farset masse, så vil jeg tro det blir knakende god leverpostei (eller kanskje nærmest paté med ivrige knivblad.) Lettvint og gøy, Lykke til ! :-)
http://eidenshage.blogspot.no/2012/11/hjemmelaget-leverpostei-sunnere-for.html
http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html
http://grontvann.com/hjemmelaga-leverpostei/
http://fleksitarianerliv.blogspot.no/2012/05/hjemmelaget-kyllingleverpostei.html
http://gryhammer.blogspot.no/2012/09/ra-lever-er-supermat-i-ekstremklasse.html
http://www.keeperofthehome.org/2011/04/liver-learning-to-love-and-cook-this-superfood.html
http://hartkeisonline.com/whole-and-natural-foods/liver-and-onions-a-forgotten-traditional-meal/
http://www.motherearthnews.com/real-food/cooking-organ-meats-zmaz76mjztak.aspx http://www.motherearthnews.com/Real-Food/1976-05-01/Eating-Organ-Meat.aspx
http://www.marksdailyapple.com/organ-meats/#axzz1pLPPPD6e
http://kellythekitchenkop.com/category/organ-meats
http://thenourishingcook.com/category/recipes/the-main-course/organ-meats/
http://www.livingpaleo.com/a-guide-to-organ-meat/
http://balancedbites.com/2011/05/easy-recipe-chicken-liver-pate.html
http://cavegirleats.com/2011/09/09/baked-liver-pate-yum-seriously-seriously
http://paleodietlifestyle.com/simple-and-delicious-liver-pate-recipes/
http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/chopped-liver-recipe/index.html
http://www.theclothesmakethegirl.com/2011/01/17/dont-be-lily-livered-aromatic-chickenlivers/
http://nomnompaleo.com/post/1983505174/easy-paleo-frittata
http://www.cdkitchen.com/recipes/ingredient/offal/
http://www.ehow.com/how_4705196_cook-beef-liver.html
http://www.livestrong.com/article/254797-how-to-eat-liver-for-nutrition/
http://www.livestrong.com/article/509912-how-to-cook-beef-organs/
http://easynaturalfood.com/category/organ-meats/
http://criticalmas.com/2012/02/beef-liver-asparagus-garlic/
http://www.weareneverfull.com/springtime-saute-of-lambs-liver-from-unfashionably-late-to-trend-setting-in-the-blink-of-an-eye/
http://www.weareneverfull.com/veal-liver-an-inspired-choice/
http://www.weareneverfull.com/star-crossed-livers/
http://www.seriouseats.com/recipes/2011/09/stir-fried-liver-and-onions-recipe.html?ref=title
http://www.seriouseats.com/recipes/2012/06/spicy-stir-fried-liver-and-onions-recipe.html?ref=search
http://www.seriouseats.com/recipes/2010/06/the-nasty-bits-sauteed-duck-livers-with-rhubarb-and-cherry-sauce-recipe.html?ref=title
http://www.seriouseats.com/recipes/2009/12/the-nasty-bits-chicken-liver-omelet.html?ref=title
http://www.seriouseats.com/recipes/2012/04/chicken-liver-pork-meatballs.html?ref=search
http://www.seriouseats.com/recipes/2010/03/the-nasty-bits-chopped-liver-recipe.html?ref=title
http://www.seriouseats.com/recipes/2012/05/chopped-liver-recipe.html?ref=search
http://www.seriouseats.com/recipes/2011/10/pan-seared-liver-in-red-chile-sauce-recipe.html?ref=search
http://moroccanfood.about.com/od/moroccanoffalrecipes/r/Moroccan-Fried-Liver-And-Onions-Recipe.htm
http://moroccanfood.about.com/od/maindishes/r/liver_kebab.htm
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-chicken-liver-pate-grand-marnier
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-chicken-liver-pate-tomato
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-chicken-liver-pate
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-avga-me-sikotakia-poulion
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-barische-leberknoedelsuppe
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-cajun-pate
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beeton-calfs-liver-bacon
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beeton-calfs-liver-fines-herbs-sauce-piquante
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-beeton-calfs-liver-larded-roasted
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-belarusian-salad
http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-somali-style-liver
PirkePetter
Hilsen fra Mona :)
Å kjøre i blender gjør den jo bare mer patéaktig, og det er jo bare deilig. En foodprosessor? Kalkunlever høres intereessant ut, får man fjørkresmak av det? Kunne tenkt meg å lage blanding av storfe og kylling/kalkun, innbiller meg at det blir en mildere og mer barnevennlig variant?
Har lenge tenkt å lage leverpostei og har både storfe- og svinelever i fryseren. En ansatt ved slakteriet påstod i motsetning til deg at storfelever var strammere på smak enn svinelever. Har du prøvd å blande disse?
Må ta litt hensyn til leverposteilagingen i forhold til at mine små barn skal like den.
Hilsen M
Jeg har ikke prøvd å blande svin og storfelever. Jeg spiser veldig lite svin, egentlig er det bare bacon jeg spiser fra grisen.
Jeg vil påstå at svinelever er strammere i smaken siden jeg synes den minner meg om lukten i grisefjøs.
Okselever er ikke smaksfri, men jeg synes den er bedre og mer lettspiselig. Det mest optimale vil kanskje være å blande i kyllinglever/ kalkun-lever? Innbiller meg at disse er mildere på smak og en fin kombo til storfe.
I butikkposteiene ser jeg at noen blander både storfe og svin, så jeg tror ikke det skal være så ille om du bruker disse to. Hva liker dine små? Leverpostei er veldig fin å blande inn smak. SÅ ha godt med krydderier i hvis de liker det. Hvitløk er min favoritt. Fantasien har ingen grenser :D
Denne oppskriften er genial.
Lager min andre runde nå. Første gangen brukte jeg litt store forme og leverposteien ble ikke helt ferdigstekt på en time.
Har du noen tips på hvordan jeg kan kjenne at den er ferdigstekt uten at jeg trenger å skjære i den?
Og ellers takk for en fin og inspirerende blogg
Hilsen Line Eriksen
Jeg har ingen føringer for når leverposteien er ferdig stekt, man må nesten prøve seg frem. Eller få seg røntgensyn ;-) Alt ettersom størrelse på formen prøver jegå variere steketiden.
Tipset med andelever og timian hørtes ut som en vinner, men da med snilt produsert andelever :-)
Leverpostei skal spise med skje, gjerne i suppeskjestørrelse. Så godt, så enkelt, så næringsrikt.