torsdag 22. november 2012

Eidens hage 22. nov 2012

  1. Ja jeg har også prøvd å få tak i talg. Men etter å ha vært i kjøttdisken 2-3 ganger for å hente herligheten, hadde de altså skaffet TANG......sånn omsider!!!! Så, inntil videre får jeg klare meg med fettranden på kraftkokingen min, hehe. Tror jeg må spørre et annet sted neste gang altså:)
    Svar


    1. Hahahaha, tang faktisk. Er det mulig. Hva gjorde du med den? :-)
      Spesialbestilling av talg synes jeg er så unødvendig, det skulle jo alle hatt i hus, på slakteriet blir det vel bare kassert? Stekte kjøttdeig med talg ikveld, perfekt! Så ikke gi opp, en eller annen må jo kunne skaffe. Jeg fikk det via en spar-butikk , så da er det kanskje muligheter via andre sparbutikker?
      Tang.... å jeg klarer ikke slutte å le. :-)

    2. Prøv poteter eller pommes frites stekte i fåre eller storfetalg. Sjansen er stor for at du er solgt for livet, og talg blir noe du BARE MÅ HA!

      PirkeMeg

    3. Aiai, pirk, det er det jeg håper og frykter. Gubben settes gledelig på saken og jeg gleder meg til å smake :-)
  2. Jeg sa ikke jatakk til tang. Den kunne vel strengt tatt tørkes og knuses og brukes i brød - ikke vet jeg. Men det får da være måte på¨med dårlig ordforråd i kjøttdisken. Jeg snakket med selveste sjefen om talg i starten. Han skjønte hva jeg var ute etter. Men et eller annet sted har det gått i krøll tydeligvis. Tang - HA! Jeg prøver et annet sted!
    Svar

  3. Kristine! Tang er bra saker, men vanligvis skal man ikke behøve å betale for det. Her er en fin how-to-video om akkurat tang: http://www.youtube.com/watch?v=tLGP2_GEEh0
    Svar
    Svar



    1. FruDeLafuente, bruker du tang selv? KJekk video, skal se litt mer på emnet. Selv har jeg alltid vært åpen for bruk av tang, men har ikke fått gjort så mye med det. Begynt å bruke det i grønnsaksbedene , så det blir kanskje indirekte i maten da? Hihi
      Kristine, hvilken tang var det egentlig du fikk?

      Jeg synes tang er litt spennende jeg. :-)
      Ingelill
  4. he, he. Lærte å bruke tang i brødene av min heimkunnskapslærer:) Hva gjør man med restene etter utsmeltingen?
    Svar
    Svar



    1. Det hørtes ut som en kul heimkunnskapslærer. Hvilken tang brukte dere ?
      Restene går enten i søpla eller som base til pip-pip mat til vinteren.:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar