torsdag 22. november 2012

Et liv i balanse 22. nov 2012

Gry

07.05.2012 kl.11:47
Eggeskall skal testes. Disse listene er så lange, at mine trenger den forøkning de kan få. Takk for tips! Er dette mine korn eller de du bestilte fra utlandet eller kanskje en blanding?

ET LIV I BALANSE.

07.05.2012 kl.11:54
Gry: Jeg fikk korn fra Kristine (GladereBarn), men hun fikk vel fra deg? Har du prøvd med lønnesirup? Har en mistanke om at hovedforklaringen ligger der, men skal eksprimentere litt mer. Anne Marit

Vibeke

07.05.2012 kl.14:07
Håh, se på de da! Mine er enda slik som du beskriver i starten. Bruker rørsukker og en mørkere/seigere type som heter muscovado. Det går fremover men veeldig saaakte.. Jeg har ventet en evighet på pakke fra iherb nå, med lønnesirup - den bør komme i løpet av uken! Da skal de få noe å meske seg på, eggeskall skal også prøves :-)

Annema

07.05.2012 kl.16:27
Jeg fikk levert lønnesirup fra iHerb i dag. Det lønner seg klart å bestille derfra - flaskene er mye større. Og de er organiske og mørke i fargen. Smaker utrolig godt til vaniljeis forøvrig. Anne Marit

Gry

07.05.2012 kl.17:04
har forsøkt den formeringsmetoden med lønnesirup og lukket glass til en you-tube-dude fra england, men synes ikke det skjer så mye da, annet enn at de får en liten vitamininnsprøytning. Mine er veldig glade i fulvic mineral som jeg kjøper på iherb. En mineralblanding jeg mikser i alt mulig. Liker best smaken av vannkefir når jeg bruker rårørsukker.

ET LIV I BALANSE.

07.05.2012 kl.19:21
Gry: Hmm. Det kan jo hende at mine fikk en vitamininnsprøyting fra lønnesirupen, men vi får se om de fortsetter å vokse i samme tempo fremover. Kan jo også være eggeskallet. Eller begge deler. Jeg liker også best når jeg bruker rårørsukker fra iHerb. am

Guro

07.05.2012 kl.19:42
Så flink du er:-) Jeg har hørt at det er lurt å blande litt hvitt sukker inn i blandingen også. Det ser jo ut som om du har funnet noe som fungerer alikevell men kan kopiere inn et svar jeg fikk for litt siden angående dette. Jeg tenkte forøvrig jeg skulle forsøke en kombi av kokos sukker og lønnesirup men satser nå på å tilsette litt hvitt sukker også;-);

As far as the sugar. it should be fine to use the white refined sugar you find at the store. As far I know, white sugar isn't bleached, but turns white after the purification and refinement process (as there's no longer any molasses in it). Many people use it without any problem to the grains. The grains tend to like a combination of easy access sugar (like refined) in combination with a good mineral rich sugar for the mineral content. The combination of raw coconut sugar and maple syrup sound like it would still work great and sounds delicious too. The main problem with heavy mineral rich recipes (without any light or refined sugar) is that it tends to get yeasty overtime with all the minerals. It still makes for a delicious drink, but long term it can start to slow down the growth and activity or the grains can get really really small. Some people get around this by resting the grains in the fridge in a jar of water for a 2-3 days every so often

ET LIV I BALANSE.

07.05.2012 kl.20:37
Interessant. Kanskje lurt å variere litt her. Virker i allefall som at en kombinasjon av rårørsukker og mineralrik lønnesirup var tingen akkurat nå for å få fart på mine korn. Jeg har også kokossukker som jeg skal prøve ut etterhvert. Takk for nyttig svar. Anne Marit

Solhild

08.05.2012 kl.09:46
Mine kefirkorn (fra Tyskland) trives godt med sucanat (som anbefalt av Sarah, HHE) Litt avhengi av hva slags drikkevannkilde man har, har jeg også troen på å bruke filtrert vann. Tror mye grums som klor og annet fra renseverkvann kan ha en negativ effekt. Har forøvrig korn å dele dersom noen som vil ha bor i Trondheim. (hvordan sender dere i posten? Liten plastflaske el lignende?)

gladerebarn

08.05.2012 kl.10:58
Her var det mange gode tips! Tusen takk til alle! Mine vannkefirkorn ble foret med hvitt økologisk sukker i starten, og begynte raskt å formere seg. Etter hvert gikk jeg over til bare å bruke brunt sukker, og nå har de vært veldig små en lengre periode, og begynt å lukte vondt med skum på toppen(regner med det er gjærskum). Vannkefiren har rett og slett ikke vært drikkendes den siste runden, så jeg har måtte plasere dem i kjøleskapet til "rest and recovering". Så det høres rett og slett ikke så dumt ut med disse tipsene fra Guro! Skal prøve å bruke litt forskjellige sukkerslag fremover og se hva som skjer. Jeg har også inntrykk av at lønnesirup booster litt ekstra. Jeg har brukt 100% lønnesirup noen ganger, og det blir jo for dyrt. Hvor mye brunt sukker og lønnesirup bruker du pr liter når du blander Anne Marit? Dine korn ser fantastiske ut. Vi burde nesten lage en facebookgruppe for vannkefirkorn til å utveksle erfaringer?!? Det finnes alskens råd og tips på nettet, men en del av dem er motstridende.

ET LIV I BALANSE.

08.05.2012 kl.12:25
gladerebarn: Jeg bruker 4 ss brunt sukker i et stort Norgesglass som rommer halvannen liter tipper jeg. Også klunker jeg oppi litt lønnesirup i tillegg, har ikke målt. Sikkert lurt å la de stå og hvile litt i kjøleskapet, så kommer de seg nok igjen. Jeg merket forøvrig at mine kefirkorn ble veldig misfarget i starten, muligens fordi jeg brukte mye tørket frukt i fase 1. anne marit

ET LIV I BALANSE.

08.05.2012 kl.12:25
Solhild: Ja jeg har sett at Sarah anbefaler sucanat, men har ikke prøvd det selv. Jeg har også inntrykk av at vannet betyr mye. Jeg har ikke tilgang til filtrert vann, men det er en investering jeg ønsker å ta på et eller annet tidspunkt. am

Solhild

08.05.2012 kl.13:17
Ang vannfilter:Jeg har i flere år brukt diverse varianter av denne;

(http://www.kinsarvik.no/products/35627-dafi-vann-kanne-3-liter-med-1-filter.aspx) Dette er jo ikke det mest optimale, men langt bedre enn ingenting. Relativt stor forskjell på vannet med denne også. Dette systemet er også litt tungvint, da man må fylle vann (ofte!), bytte filter osv, men ikke mer enn at det er verdt det:) Vår kanne som vi har hatt i 3 år nå falt nylig i gulvet og fikk en sprekk, så nå vurderer jeg om vi skal ha ny eller investere i filter til å koble direkte på vanninntaket...

ET LIV I BALANSE.

08.05.2012 kl.14:42
Så fin ut den vannfilterkanna, men jeg tenkte mer på en løsning som kobles til kjøkkenkranen. Men en ganske så stor investering, så det må vente. Kan evt tenke på å bruke en rimeligere løsning inntil videre. Hvordan merker du kvalitetsforskjellen? anne m

Linn

08.05.2012 kl.17:50
Solhild: Jeg er veldig interessert i korn! Mailen min: lrebni@gmail.com

Solhild

08.05.2012 kl.21:55
Man merker først og fremst forskjell på smak og ev farge. Har bodd flere steder/i flere land. Visse steder er det stor foskjell, avhengi av "råvare" kvaliteten. Har ikke noe erfaring med akkurat denne kannen, men det er jo filteret som betyr noe. De fleste filtrerer tungmetaller og klor bl.a. Tror de virker ganske bra sålenge man skifter filter som anbefalt. I de fleste større byer får man ofte resirkulert avløpsvann i springen. Dette er ofte tilsatt klor for å drepe bakterier, desverre ikke bare de slemme.

Tenker også på en løsning koblet direkte til kranen. Men det har også sine baksider. Filteret kan jo brukes ett visst antall liter, og man kommer da til å vaske opp etc i filtrert vann. (med mindre man har to kjøkkenkraner, har sett at det er det nye "må ha" på kjøkkent, blir en stund til jeg får det tror jeg..) Det er filteret som koster også for de mere stasjonære løsningene. Dessuten er en kanne flyttbar, kan taes med på ferie, hytta osv.

ET LIV I BALANSE.

08.05.2012 kl.23:11
Så fint at dere kan dele kefirkorn med hverandre. Mine kefirkorn havnet i kjøleskapet i dag, da det mest sannsynlig ble for mye av det gode. Veksten har tatt helt av. I dag tidlig var toppen av Norgesglasset fyllt med skum og vannkefiren av litt slimete....? Forklar meg det den som kan. Anne M

yngvild

09.05.2012 kl.22:17
Jeg har lest at vannkefiren kan bli litt slimete når den får for mye mineraler. Jeg har også opplevd dette. Kjøpte noen dehydrerte vannkefirkorn på nett. Syntes det var lite reaksjon i starten og fikk litt panikk. Pøste på med både natron, havsalt og eggeskall. Det førte til en veldig slimete vannkefir. Effektivt var det nå iallefall, men litt i overkant. Nå holder jeg med til eggeskall. Nå er det virkelig blitt fart på sakene! Tror de har begynt å formere seg også! Jeg ble så happy da dette skjedde at samboeren min begynte å lure på om jeg var blitt gal. :)

ET LIV I BALANSE.

09.05.2012 kl.22:38
yngvild: Hehe. Ja vi er vel litt gale. Tror nok mine korn må gå litt i dvale nå - og at det ble for mye av det gode som du sier. Jeg gir dem en ny sjanse nå - og hvis ikke får de stå noen dager i kjøleskapet og sove. Anne Marit

Ingelill

19.05.2012 kl.08:52
Sånn iforbifarten, vet du om noen som deler vannkefirkorn? Skulle gjerne begynt med å lage slikt selv. Har blitt veldig fasinert av kefir"brusen" du lager , virker som et skikkelig ole brumm produkt, ja takk begge deler : snopete og supersunn. :)

ET LIV I BALANSE.

19.05.2012 kl.12:18
Ingelill: Mine kefirkorn er fortsatt i dvaletilstand, men jeg skal prøve å vekke de til live igjen. Jeg får nok ikke fart på veksten ennå - men begynner å skrive liste så snart jeg er klar for deling. Vet at Fleksitianerliv-Gry deler, det samme gjør Vibeke (Viblans-bloggen). Se blogglinker til høyre på siden min. Anne Marit

mtj

21.11.2012 kl.14:59
Jeg er godt igang med vannkefirproduksjon og det har fallt i smak spesielt hos den yngste i familien. Han er 18 måneder og helt vill etter vannkefir. Mitt spørsmål er om det er noen begrensning når det gjelder inntak av vannkefir for så små mennesker? Hvis det hadde vært opptil ham hadde han drukket minst en liter til dagen, og som det er frykter jeg at han muligens får for mye?? Han får plussminus en halvliter til dagen...

PirkePetter

22.11.2012 kl.02:31
Poden kan drikke så mye han vil, og det vil bare gjøre ham godt.

Anneline

22.12.2012 kl.10:50
Prøver meg på et spørsmål her jeg... Har endelig fått meg kefirkorn og er i gang med prøving og testing. Men er så usikker på om jeg kan gjøre feil, slik at den blir farlig å drikke? Har lest om dette med skum på toppen. Har opplevd det to ganger, men synes ikke lukten har vært vondt i tillegg. Er dette skummet farlig? Har også opplevd at det lukter gjær (bolledeig), uten at den ser noe annerledes ut. Fikk også en ekkel ettersmak en gang, som jeg ikke klarte å definere.

Føler jeg sliter med å virkelig få det til, men har noen korn på spa nå, som skal få komme ut og kose seg med lønnesirup og eggeskall. Så får vi håpe at det ordner seg snart. For her hjemme elsker vi det og med 5 i familien kunne det fort gått 5 liter om dagen ;)

Ann Charlott

02.02.2013 kl.08:33
Jeg har veldig lyst til å forsøke meg på å lage diverse fermenterte drikker med basis i kefirkorn, etter blant annet å ha lest Gry Hammers og dine oppskrifter. Det er virkelig inspirerende. Har du kjennskap til om det er noen i Oslo-området som selger/deler kefirkorn?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar