tirsdag 23. oktober 2012

Et liv i balanse 23. okt 2012


Silje

21.10.2012 kl.20:52
Kaken ser helt fabelaktig god ut!!! Skal testes! Men mener å ha lest hos Gry og Christer at kalsium forhindrer nedbrytning av fytinsyre og er da ikke en optimal måte å bløtlegge grovere kornsorter på!? Er kanskje siktet spelt du bruker i kaken, men da er det vell igjen ikke noe fytinsyre å bryte ned ettersom klien er borte! Mulig jeg tar feil, men ble bare litt forvirret her:)

Hilsen *blondie* Silje

ET LIV I BALANSE.

21.10.2012 kl.21:50
Silje: Det er helt riktig at det ikke er optimalt å bløtlegge korn med melkeprodukter. Det vil skje en viss nedbrytning, men ikke i like stor grad som om du bløtlegger med vann+ salt + noe surt (som myse, sitron osv). Men noen ganger - ved utskeielser som dette - så gjør jeg et unntak og bløtlegger melet i melk/kefir da det blir best sånn... Og det fungerer fint for meg og barna, vi får ingen reaksjoner av det. Min sønn som har cøliaki spiser derimot kaken med glutenfritt mel. Du har også rett i at det er siktet mel som er på bildet - men Spesialkorn sikter ikke ut alt av klien (slik det gjøres i tradisjonelt mel) - så dette er brunere i fargen og har mer mineralstoffer og næringsstoffer i seg enn vanlig "butikk-mel". Håper dette var litt mer oppklarende?

Kåltanta

21.10.2012 kl.21:59
Hjelpemeg - dette så jo aldeles vidunderlig ut! Takk for at du deler!

Jeg kan forøvrig tipse deg om at økologisk spesialkorn har tidenes beste nettbutikk - de leverer med lynets hastighet vidunderlige 5-kg poser av det beste mjølet!

Marianne

21.10.2012 kl.22:06
åhhhh...nå fikk jeg lyst på sjokoladekake nå!

ET LIV I BALANSE.

21.10.2012 kl.22:50
Takk for tips Kåltanta! Jeg har planer om å bestille i større kvanta etterhvert - lønner seg nok også...

Annema

21.10.2012 kl.23:37
Silje, ser at på bildet er det sammalt mel fint - jeg bruker siktet mel til kaken - men som sagt inneholder også den mer av kornet enn vanlig i finmalt mel.

Syk

23.10.2012 kl.12:38
Hei igjen. Flytter spørsmålene mine hit, ser ut som det andre kommentarfeltet ikke er så aktivt=) Takk for svar fra dere begge=) Håper det går greit at jeg spør... Kan P-piller bidra til å holde meg syk? Er det greit å spise nøtter og frø (senere) om de er behandlet rett, med tanke på fettsyrene? Og avocado? Hvordan er det med kakao - skal kakao behandles før det spises eller går det greit å spise den rå?

Oppskriften ser forresten kjempegod ut;-)

PirkePetter

23.10.2012 kl.13:33
Syk, jeg har besvart spørsmålet ditt, men Anne Marit er i treigeste laget med å godkjenne kommentaren. Ellers, info om avocado her, omtrent midt på siden, i kommentarfeltet -

http://senseoflife.blogg.no/1337012892_bring_back_raw_milk_b.html

Syk

23.10.2012 kl.13:42
Takk PirkePetter=) Er litt vanskelig å navigere i informasjon når man ikke lenger tar alt fra de nasjonale kostanbefalingene for god fisk.

ET LIV I BALANSE.

23.10.2012 kl.18:23
Beklager at jeg ikke har godkjent den. Så den faktisk ikke!. Men nå ligger svaret ute!

anne marit

Janne

30.10.2012 kl.14:37
Takk for oppskrift, brownies er en favoritt hjemme hos oss, så denne må jeg prøve! Må bare spørre: er det en grunn til at du blander inn de øvrige ingrediensene etter bløtleggingen, i stedet for med en gang? Er jo litt enklere å blande alt med en gang, tenker jeg... Smøret bør kanskje has i etter bløtleggingen, pga kalsiuminnholdet? Men resten?

Ellers produserer jeg kefir så det suser her nå, det tok en uke eller to før kefirkornene jeg fikk fra deg trivdes ordentlig, men nå drikker jeg frisk og fyldig kefir hver dag og er så takknemlig!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar