Kaken ser helt fabelaktig god ut!!! Skal testes!
Men mener å ha lest hos Gry og Christer at kalsium forhindrer
nedbrytning av fytinsyre og er da ikke en optimal måte å bløtlegge
grovere kornsorter på!? Er kanskje siktet spelt du bruker i kaken, men
da er det vell igjen ikke noe fytinsyre å bryte ned ettersom klien er
borte! Mulig jeg tar feil, men ble bare litt forvirret her:)
Silje: Det er helt riktig at det ikke er optimalt å
bløtlegge korn med melkeprodukter. Det vil skje en viss nedbrytning,
men ikke i like stor grad som om du bløtlegger med vann+ salt + noe surt
(som myse, sitron osv). Men noen ganger - ved utskeielser som dette -
så gjør jeg et unntak og bløtlegger melet i melk/kefir da det blir best
sånn... Og det fungerer fint for meg og barna, vi får ingen reaksjoner
av det. Min sønn som har cøliaki spiser derimot kaken med glutenfritt
mel. Du har også rett i at det er siktet mel som er på bildet - men
Spesialkorn sikter ikke ut alt av klien (slik det gjøres i tradisjonelt
mel) - så dette er brunere i fargen og har mer mineralstoffer og
næringsstoffer i seg enn vanlig "butikk-mel". Håper dette var litt mer
oppklarende?
Kåltanta
21.10.2012 kl.21:59
Hjelpemeg - dette så jo aldeles vidunderlig ut! Takk for at du deler!
Jeg
kan forøvrig tipse deg om at økologisk spesialkorn har tidenes beste
nettbutikk - de leverer med lynets hastighet vidunderlige 5-kg poser av
det beste mjølet!
Silje, ser at på bildet er det sammalt mel fint -
jeg bruker siktet mel til kaken - men som sagt inneholder også den mer
av kornet enn vanlig i finmalt mel.
Syk
23.10.2012 kl.12:38
Hei igjen. Flytter spørsmålene mine hit, ser ut som
det andre kommentarfeltet ikke er så aktivt=) Takk for svar fra dere
begge=) Håper det går greit at jeg spør... Kan P-piller bidra til å
holde meg syk? Er det greit å spise nøtter og frø (senere) om de er
behandlet rett, med tanke på fettsyrene? Og avocado? Hvordan er det med
kakao - skal kakao behandles før det spises eller går det greit å spise
den rå?
Oppskriften ser forresten kjempegod ut;-)
PirkePetter
23.10.2012 kl.13:33
Syk, jeg har besvart spørsmålet ditt, men Anne
Marit er i treigeste laget med å godkjenne kommentaren. Ellers, info om
avocado her, omtrent midt på siden, i kommentarfeltet -
Beklager at jeg ikke har godkjent den. Så den faktisk ikke!. Men nå ligger svaret ute!
anne marit
Janne
30.10.2012 kl.14:37
Takk for oppskrift, brownies er en favoritt hjemme
hos oss, så denne må jeg prøve! Må bare spørre: er det en grunn til at
du blander inn de øvrige ingrediensene etter bløtleggingen, i stedet for
med en gang? Er jo litt enklere å blande alt med en gang, tenker jeg...
Smøret bør kanskje has i etter bløtleggingen, pga kalsiuminnholdet? Men
resten?
Ellers produserer jeg kefir så det suser her nå, det tok
en uke eller to før kefirkornene jeg fikk fra deg trivdes ordentlig,
men nå drikker jeg frisk og fyldig kefir hver dag og er så takknemlig!!
Silje
21.10.2012 kl.20:52Hilsen *blondie* Silje
ET LIV I BALANSE.
21.10.2012 kl.21:50Kåltanta
21.10.2012 kl.21:59Jeg kan forøvrig tipse deg om at økologisk spesialkorn har tidenes beste nettbutikk - de leverer med lynets hastighet vidunderlige 5-kg poser av det beste mjølet!
Marianne
21.10.2012 kl.22:06ET LIV I BALANSE.
21.10.2012 kl.22:50Annema
21.10.2012 kl.23:37Syk
23.10.2012 kl.12:38Oppskriften ser forresten kjempegod ut;-)
PirkePetter
23.10.2012 kl.13:33http://senseoflife.blogg.no/1337012892_bring_back_raw_milk_b.html
Syk
23.10.2012 kl.13:42ET LIV I BALANSE.
23.10.2012 kl.18:23anne marit
Janne
30.10.2012 kl.14:37Ellers produserer jeg kefir så det suser her nå, det tok en uke eller to før kefirkornene jeg fikk fra deg trivdes ordentlig, men nå drikker jeg frisk og fyldig kefir hver dag og er så takknemlig!!