Gleder
meg til flere brødinnlegg! Jeg er veldig stolt over å få til
surdeigsbrød, men vil gjerne inspireres av hvordan andre gjør det. Har
du forresten tips når barna ikke vil ha mors hjemmebakte brød? Hvis jeg
nekter å sende med butikkbrød i matboksen, kommer alle skivene i retur.
Dag etter dag. Spesielt hos eldstemann. Det er heller ikke så sunt da
:-(
Surdeigsbrød
har en syrlig smak, som noen treger venne seg til. Hjemmelaget
sjokoladepålegg vil dempe den syrlige smaken, det samme vil det å bruke
mindre surdeisstarter når du setter deigen. Mange bruker 50-100 gram
starter når de setter deigen. Jeg bruker 2 ss til 3-5 brød. Det vil også
dempe syresmaken. Raspet gulrot/eple vil også skape mer sødme. Evt bare
litt ikke-gi-andre-alternativ-strategi, til han gir seg over og spiser
fordi han er sulten og ikke fordi det smaker vidunderlig. Smaksløkene må
tilvenne seg og med en sulten mage venner de seg nok raskere ;-).
Surdeigsbrød på spelt, smaker mer som vanlig brød enn det tradisjonelle
surdeigsbrødet bakt på rug. Håper det var til litt hjelp...
My16:21 31. januar 2012
Hmm,
min pc vil ikke vise hvor jeg skal kommentere, derfor trykket jeg på
svar-knappen på dette inlegget. Beklager om det ble surr i systemet av
den grund.
Först vil jeg si, takk for fin blogg! Har ditt hverdagsbröd stående på heving akkurat nå!
Så har jeg et spörsmål som bare er sånn passe relatert til bröd:
Var
inne på din side igår og surfet videre til Tidporten hvor jeg så noen
oster hvor kaseinet er nedbrutt. Jeg er veldig fölsom for kasein.. F eks
tåler jeg ikke valleproteinpulver, som i hvert fal Kjernesund familie
mener skal gå greit for de som ikke er "ekstremt" melkeallergiske. Så
jeg lurte på -har du noen forslag på ost fra butikken som er fermentert,
eller har en lignene produksjonsmåte som disse Käserebellene? For å få
prövd ut både hvordan det smaker og hvordan jeg reagerer på det. Föles
litt mye å bestille 6 kg ost for å pröve ut...
Takk på forhånd! Hilsen My
Fleksitarianerliv20:13 31. januar 2012
Du
må lete etter upasteuriserte langtidslagrede oster, som feks
upasteurisert parmesanost. Fant sist på harry-handel og kiwi har en- du
må se på pakken om den er upasteurisert. Er den pasteurisert er enzymene
ødelagte og kaseinet er ikke brutt ned. Har selv bestilt ost og
fermentert smør fra tidsporten. Gleder meg som et barn:o). Tror du vil
tåle det godt, men skjønner godt om du vil begynne i det for å teste.
Gleder
meg til å høre mer! Jeg er veldig glad i brød, og surdeig spesielt, men
har merket for lenge siden at vanlig brød ikke er bra for meg. Jeg
reagerer både på vanlig hvete og spelt, og har funnet esekielbrød på
helsekosten som jeg tåler godt og blir ordentlig mett av. Kanskje jeg
kan prøve meg på å lage surdeigsbrød en gang jeg har energi til det, for
å se om det kan være noe for meg :-)
Jeg
sier som deg, du får mer tid av å gjøre ting fra bunnen av. Selv ser
jeg ikke TV og synes det gir meg hav av tid som det ikke ser ut som
andre har.
Forrige tirsdag så jeg Sherloc Holmes, bare fordi jeg nettopp hadde sett spillefilmen på kino, så i dag skal jeg se det igjen.
Gleder meg til å høre mer om surdeigsbrød.
Interessant
innlegg! Jeg tror heller ikke at brød i seg selv er det meste optimale
vi får i oss i løpet i en dag, men det er mye som man gjøres for å bedre
næringsopptaket...Og dessuten er det for godt til unngå:-P Ser frem til
fortsettelsen.
Forresten, så må du oppdatere oss når du har fått
muligheten til å smake på osten og smøret fra tidesporten, har bare
prøvd spekematen derfra...Men har mange ganger tenkt på å bestille
ost...men ja litt dumt at det ikke går ann å bestille en smaksprøve
først:-)
Audrey @ thebeautifulcollector.com10:42 1. februar 2012
Gleder
meg til å følge fortsettelsen på brødføljetongen! :) Siden jeg klarer
meg fint uten brød, har jeg ikke satt meg så godt inn i vitenskapen
rundt brød og surdeig har jeg heller ikke satt ennå, så jeg ser frem til
å lære mer her! De fleksitarianske brødene jeg har smakt har jo vært
vidunderlige, og det skader jo ikke å ha et liggende i frysen :)
Helt
enig, TV er bortkastet tid, her i huset ser vi nesten aldri på det
heller, med unntak av når vi setter på en film eller har lastet ned en
serie vi vil se!
PS: Du får poste noen gode tips til pålegg også da :)
Klarer
meg faktisk ganske godt uten brød jeg også, men er omringet av familie
som "ikke kan leve uten"- enn så rart jeg synes det er.. Målet har
derfor blitt å lage et så helsenøytralt brød som mulig, ettersom det
ikke er meningen at vil skal bygge cellene våre på korn. Dette tåler vi
alle godt og godt er det ;-)
Jeg
forsøker igjen: Hvordan kan en cøliaker, som jo ikke tåler en smule,
være sikker på at alt glutenet er spaltet? Jeg tror at dette kanskje er
glutenfritt nok for de som er glutenallergikere, og ikke for cøliakere.
En
cøliaker kan finne ut av dette gjennom å sjekke forskningen på
bløtlegging i syrlig miljø/melkesyregjæring og denaturering av gluten så
vel som kasein som allerede er postet minst 2-3 ganger i ulike innlegg
og kommentarer i denne bloggen.
Spørsmålet ditt har blitt stillet
av flere andre med cøliaki, og har blitt besvart hver gang. Et stikkord
for søk er surdeig. Og det er ikke hele glutenet som må spaltes for å
uskadeliggjøre dette, eller kasein, men kun den delen av disse peptidene
som er problematisk.
Först vil jeg si, takk for fin blogg! Har ditt hverdagsbröd stående på heving akkurat nå!
Så har jeg et spörsmål som bare er sånn passe relatert til bröd:
Var inne på din side igår og surfet videre til Tidporten hvor jeg så noen oster hvor kaseinet er nedbrutt. Jeg er veldig fölsom for kasein.. F eks tåler jeg ikke valleproteinpulver, som i hvert fal Kjernesund familie mener skal gå greit for de som ikke er "ekstremt" melkeallergiske. Så jeg lurte på -har du noen forslag på ost fra butikken som er fermentert, eller har en lignene produksjonsmåte som disse Käserebellene? For å få prövd ut både hvordan det smaker og hvordan jeg reagerer på det. Föles litt mye å bestille 6 kg ost for å pröve ut...
Takk på forhånd! Hilsen My
Forrige tirsdag så jeg Sherloc Holmes, bare fordi jeg nettopp hadde sett spillefilmen på kino, så i dag skal jeg se det igjen.
Gleder meg til å høre mer om surdeigsbrød.
Forresten, så må du oppdatere oss når du har fått muligheten til å smake på osten og smøret fra tidesporten, har bare prøvd spekematen derfra...Men har mange ganger tenkt på å bestille ost...men ja litt dumt at det ikke går ann å bestille en smaksprøve først:-)
Helt enig, TV er bortkastet tid, her i huset ser vi nesten aldri på det heller, med unntak av når vi setter på en film eller har lastet ned en serie vi vil se!
PS: Du får poste noen gode tips til pålegg også da :)
Spørsmålet ditt har blitt stillet av flere andre med cøliaki, og har blitt besvart hver gang. Et stikkord for søk er surdeig. Og det er ikke hele glutenet som må spaltes for å uskadeliggjøre dette, eller kasein, men kun den delen av disse peptidene som er problematisk.
PirkePetter