Anne
08.09.2012 kl.21:10
Dette så veldig godt ut!! Vi har også testet ut
både gele-seigmenn og vanlig gele (til skål) med stevia, og begge deler
slo godt ann, særlig hos eldstemann som ikke får noe sukker.
Nydelig bilder AM! Det kommer godt med :)
Disse oppskriftene må testes ut! Hvor har dere
forresten fått tak i seigmann-formene? Jeg har kun sett former med
hjerter, firkanter, dinosaurer o.l.
Vennlig hilsen Heidi
Vennlig hilsen Heidi
De ser jo så vannvittig gode ut, får hive meg rundt og lage snart. :-)
Jeg husker ikke. Har hatt formene i noen år og er
fra min tid som sjokoladelager. Søk på sjokoladeformer. Formene er myke
(silikon?). Am
Dette gledar eg meg til å prøve! Tusen takk for kjempefint innlegg!
Heidi: Eg har sånne former, eller iallfall veldig like : ) Dei er frå Dr Oetker. Kjøpte dei på Jernia før jul til å lage julekalender med heimelaga sjokolade. Dei e så fine : ) Dersom du spør fint så kan det jo hende dei kan vere snille og hente fram frå lageret? Tips: dei blei solgt til halv pris etter jul. Lykke til : )
Heidi: Eg har sånne former, eller iallfall veldig like : ) Dei er frå Dr Oetker. Kjøpte dei på Jernia før jul til å lage julekalender med heimelaga sjokolade. Dei e så fine : ) Dersom du spør fint så kan det jo hende dei kan vere snille og hente fram frå lageret? Tips: dei blei solgt til halv pris etter jul. Lykke til : )
mmm så deilig :D
Her er også endel oppskrifter på lokum (turkish delight) man kan lage hjemme:
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6098132
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6098132
Namsen, så helt herlig AM, og vakre bilder!
ICA Maxi har silikonformer - hjerter/stjerner oa- til en fin pris(rundt 20 kr pr brett tror jeg). Det var ICA-merket, så kan helt sikkert tas inn til alle ICA hvis man spør pent :-)
ICA Maxi har silikonformer - hjerter/stjerner oa- til en fin pris(rundt 20 kr pr brett tror jeg). Det var ICA-merket, så kan helt sikkert tas inn til alle ICA hvis man spør pent :-)
Det går veldig fint å lage fruktremsene i ovn:)
Bruk agar heller. Gelantin er det motsatte av bra, for ikke å nevne utrolig ekkelt. Gelantin er verken ekte eller rent.
Heidi: Hva mener du med at gelatin er motsatt av
bra, verken ekte eller rent?? Nå blir jeg helt forvirret. Det er skrevet
mye her inne om at gelatin er "supermat" og jeg har begynt med 1 ss
morgen og kveld. Kjøper gelatin på Rimi da jeg skjønte på PirkePetter at
gelatin er gelatin (være seg Rimi sin eller Tidsporten sin). Når du
skriver at gelatin verken er ekte eller rent bør du ikke vise til
dokumentasjon på denne påstanden? Vennlig hilsen Bente
Den var ikke fra meg...
Gelatin er supersunt, og slett ikke ekkelt.
Vennlig hilsen (nok en) Heidi
Gelatin er supersunt, og slett ikke ekkelt.
Vennlig hilsen (nok en) Heidi
OK Heidi-HD :). Da venter jeg på svar fra "den andre" Heidi :). Bente
Heidi og Bente:
Her er litt info om gelatin. NB! Les også PirkePetters kommentarer:
http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html
For å unngå forvirring får jeg legge til noen bokstaver i nicket mitt... ;)) Vil nødig misforståes som en person som synes Gelatin er ekkelt og det motsatte av bra... *s*
Vennlig hilsen Heidi
Her er litt info om gelatin. NB! Les også PirkePetters kommentarer:
http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html
For å unngå forvirring får jeg legge til noen bokstaver i nicket mitt... ;)) Vil nødig misforståes som en person som synes Gelatin er ekkelt og det motsatte av bra... *s*
Vennlig hilsen Heidi
Ane:Hvordan steker du fruktremsene i ovn? Det skal testes her også:-)
Cecilie: Stek på laveste varme (50, maks 60 grader)
over natta, med døra litt på gløtt. Jeg har prøvd det, og det ville ha
funka helt fint om det ikke var for at min ovn er altfor moderne (i
negativ betydning). Har jeg døra på gløtt skrur den seg automatisk av
etter en viss tid, som en "sikkerhetsinnretning" (under en time tror
jeg), og ellers skrur den seg automatisk av etter ca. 6 timer - også pga
"sikkerhet". Det er nødvendig å ha døra på gløtt for at fukt skal
slippe ut og tørkeprosessen skal bli effektiv.
Vennlig hilsen Heidi
Vennlig hilsen Heidi
Cecilie:er som Heidi sier lurt å ha døra på gløtt
for å slippe ut fuktigheten.min ovn kan stilles ned til 40 grader.jeg
har satt brettet inn om kvelden og latt stå med døra lukket til morgenen
etter uten at det forandret resultatet,så prøv deg litt frem:))
Jeg har brukt ovn-metoden ved tørking av urter - og
det fungerer fint. Jeg bruker ofte en tresleiv i åpningen slik at
fuktighet slipper ut. Jeg sliter litt med samme problem som deg Heidi
når jeg koker kraft. Ovnen slukker seg selv etter noen timer. Det er
sikkert mulig å endre på - men har ikke funnet ut av det ennå.
Ellers må jeg bare si takk til dere alle for at dere deler, spør og svarer! Det har blitt ordentlig kjekt og ganske så interessant å komme innom bloggen min i løpet av dagen. Fortsett sånn!
God natt!
Anne Marit
Ellers må jeg bare si takk til dere alle for at dere deler, spør og svarer! Det har blitt ordentlig kjekt og ganske så interessant å komme innom bloggen min i løpet av dagen. Fortsett sånn!
God natt!
Anne Marit
Anne Marit: Til kraft har jeg rett og slett kjøpt
meg en enkel kokeplate av "gammeldags" type (sånn som man hadde i
kjelleren før, når man skulle brenne.... heheh... jeg er oppvokst på
VELDIG bygda ;)). Kosta ca. 300 kr, og er helt super. Den skrur seg
aldri av (som også mine moderne kokeplater gjør), og man slipper også å
ta opp en hel kokeplate i nesten 3 døgn hver gang man koker kraft.
Jeg må også si at bloggen din er helt super! Det er herlig å lese innleggene dine, og ikke minst alle kommentarene de genererer. Supert å kunne "treffe" andre som har disse tankene om mat som jeg nå har fått - takket være kraftmammabloggene!
Takk igjen, Anne Marit! God natt til deg også :)
Vennlig hilsen Heidi
Jeg må også si at bloggen din er helt super! Det er herlig å lese innleggene dine, og ikke minst alle kommentarene de genererer. Supert å kunne "treffe" andre som har disse tankene om mat som jeg nå har fått - takket være kraftmammabloggene!
Takk igjen, Anne Marit! God natt til deg også :)
Vennlig hilsen Heidi
Fruktremsene dine er så vakre :)
Heidi: Hm, kanskje det er en god ide ja. Problemet
er at jeg har så mye "greier" og maskiner at jeg ikke vet hvor jeg skal
gjøre av alt etterhvert. Det må da være mulig å programmere disse
moderne ovnene slik at de ikke slår seg av hele tiden. Noen som veit?
Anne M
Har du ikke bruksanvisningen? Hvis ikke så ligger mange bruksanvisninger på internett :)
Hei Anne Marit! Da har jeg endelig fått tak i
Stevia og er godt i gang med produksjon av disse sunne seigmenn :-) På
min handlerunde fant jeg også Kokossukker. Har noen erfaring med dette
søtningsmiddelet? God på smak og skal visst nok være et bedre alternativ
enn rørsukker.
Linn: Joda, jeg er bare litt lat....må nok lete den frem.
Mette: Så kjekt å høre. Jeg har kjøpt kokossukker på iHerb og bruker det for å variere litt - ofte sammen med bær og fløte. Det er veldig godt - og jeg tror dette er et godt alternativ ja! Anne Marit
Mette: Så kjekt å høre. Jeg har kjøpt kokossukker på iHerb og bruker det for å variere litt - ofte sammen med bær og fløte. Det er veldig godt - og jeg tror dette er et godt alternativ ja! Anne Marit
Jeg leste nettopp at man ikke kan bygge muskler av
gelatin fordi det har 0 i biologisk verdi, men er bra for mye annet. Hva
tenker du om dette?
http://www.iform.no/pub/art.php?id=303
http://www.gelatin.co.za/gelatine-consumer.html
http://www.iform.no/pub/art.php?id=303
http://www.gelatin.co.za/gelatine-consumer.html
Dem som har konkludert med at gelatin ikke har
biologisk verdi tar feil, da det er snakk om animalske aminosyrer i
ganske store mengder i forhold til annen animalsk mat, og som lett tas
opp og utnyttes av kroppen. Gelatin har derfor like høy biologisk verdi
som egg, melkeprotein og annen animalsk mat.
Det som imidlertid gjør at man anser gelatin for å ikke være fullverdig protein er fordi gelatin ikke inneholder alle essensielle aminosyrer, og har svært lite av andre. Gelatin mangler tryptofan, og har lite metionin og tyrosin, men til gjengjeld svært høye nivåer av de andre aminosyrene. Og da inkludert lysin, som normalt mangler eller finnes i utilstrekkelige mengder i korn, frø, nøtter og belgfrukter, slik at gelatin øker det totale proteinnivået i måltidene og sørger for at proteinene i disse matemnene blir tatt opp og utnyttet i kroppen. Hadde du lest videre, etter utsagnet om null biologisk verdi i den andre artikkelen du linker til ville du ha visst dette.
Når det gjelder muskler og gelatin så er det riktig at gelatin må brues sammen med andre proteinkilder for å gi alle nødvendige aminosyrer, men gelatin har dokumentert virkning på bl.a veksthormon og testosteron i seg selv, og da via mindre doser enn når man bruker fullverdig protein for å oppnå samme virkning.
Og, som Anne Marit også skriver i innlegget: "Som nevnt noen ganger før bygger gelatin muskler, gjør hele metabolismen sterkere (se derfor ikke bort fra at jevnlig opptak kan føre til vektnedgang), bygger opp ledd, gjør hår og negler sterkere, gir en protein-boost hvis du spiser den sammen med proteinrike måltider"
Legg merke til siste setning.
Det som imidlertid gjør at man anser gelatin for å ikke være fullverdig protein er fordi gelatin ikke inneholder alle essensielle aminosyrer, og har svært lite av andre. Gelatin mangler tryptofan, og har lite metionin og tyrosin, men til gjengjeld svært høye nivåer av de andre aminosyrene. Og da inkludert lysin, som normalt mangler eller finnes i utilstrekkelige mengder i korn, frø, nøtter og belgfrukter, slik at gelatin øker det totale proteinnivået i måltidene og sørger for at proteinene i disse matemnene blir tatt opp og utnyttet i kroppen. Hadde du lest videre, etter utsagnet om null biologisk verdi i den andre artikkelen du linker til ville du ha visst dette.
Når det gjelder muskler og gelatin så er det riktig at gelatin må brues sammen med andre proteinkilder for å gi alle nødvendige aminosyrer, men gelatin har dokumentert virkning på bl.a veksthormon og testosteron i seg selv, og da via mindre doser enn når man bruker fullverdig protein for å oppnå samme virkning.
Og, som Anne Marit også skriver i innlegget: "Som nevnt noen ganger før bygger gelatin muskler, gjør hele metabolismen sterkere (se derfor ikke bort fra at jevnlig opptak kan føre til vektnedgang), bygger opp ledd, gjør hår og negler sterkere, gir en protein-boost hvis du spiser den sammen med proteinrike måltider"
Legg merke til siste setning.
Takk for svar! Ja, jeg leste videre og så at det
øker proteinnivået i måltidene og jeg fikk også med meg det Anne Marit
skrev, men jeg ble usikker på om det kan tas på samme måte som annet
proteinpulver i en shake f.eks etter trening (jeg bruker ikke å gjøre
dette, men tenkte kanskje det er lurt?), og dermed tilføre protein til
kroppen på samme måte.
Proteinpulvere, selv dem uten aspartam og slikt er
helseskadelige og tapper bl.a kroppen din for fettløselige vitaminer som
deltar i proteinstoffskiftet. Også en rekke B vitaminer forbrukes av
samme grunn. Det er derfor alltid best å få i seg proteiner fra matemner
som inneholder alle faktorer kroppen trenger i fordøyelsen av
proteiner, hvor især mettet fett og fettløselige vitaminer er viktige.
Hei! Er det noen som har erfaring med en gelatin
som ikke er laget av svinehud, men som har alle de supre egenskapene som
blir nevnt her? Lager kraft selv, men er ute etter et annet alternativ i
tillegg..
Etter påtrykk fra meg får Christer i Tidsporten
snart inn gelatin basert på storfe eller fisk. Produktene heter Peptan -
http://www.peptan.com/
Gelatin fra fisk!!??? HURRA!!!!!!
Godt påtrykk PP!
Heidi
Godt påtrykk PP!
Heidi
Hei! Jeg har en 8 mnd gammel datter som har melke
og egg allergi. Kan gelatin hjelpe mot dette? Bør jeg da isåfall
tilsette gelatin i kostn hennes? Har allerede kokt grønnsaksmoser på
kraft fra kylling så kanskje det er nok i seg selv?
Syntes generelt det er vanskelig å vite hva som er den optimale babymaten, men til nå får hun hjemmelaget grøt av hirse og havre ( tilsatt aprikos, svisker, blåbær eller bringebær), grønnsakspurer, fisk, avokado og brød ( av bløtlagt korn). Er det noe jeg bør tilføre eller ikke gi så mye av? Og hva med tran? Bør jeg heller gi fiskerleverolje?
Er helt i startgropen med dette "nye" kostholdet og har i første omgang begynt med en ss gelatin dag og kveld ( har slitt med diare flere ganger daglig i mange år og tenkte derfor en høy dose er bra), lagd kraft og betil fiskeleverolje og kokosolje. Er det vanlig med en forverring av mage symptomene den første tiden? Som en slags renselse kanskje?
Dette ble langt! Men har så mye spørsmål og setter veldig stor pris på innspill!
Hilsen Mali
Syntes generelt det er vanskelig å vite hva som er den optimale babymaten, men til nå får hun hjemmelaget grøt av hirse og havre ( tilsatt aprikos, svisker, blåbær eller bringebær), grønnsakspurer, fisk, avokado og brød ( av bløtlagt korn). Er det noe jeg bør tilføre eller ikke gi så mye av? Og hva med tran? Bør jeg heller gi fiskerleverolje?
Er helt i startgropen med dette "nye" kostholdet og har i første omgang begynt med en ss gelatin dag og kveld ( har slitt med diare flere ganger daglig i mange år og tenkte derfor en høy dose er bra), lagd kraft og betil fiskeleverolje og kokosolje. Er det vanlig med en forverring av mage symptomene den første tiden? Som en slags renselse kanskje?
Dette ble langt! Men har så mye spørsmål og setter veldig stor pris på innspill!
Hilsen Mali
Sitat PirkePetter: "Det er derfor alltid best å få i
seg proteiner fra matemner som inneholder alle faktorer kroppen trenger
i fordøyelsen av proteiner, hvor især mettet fett og fettløselige
vitaminer er viktige."
Så da er det snakk om å spise kjøtt og proteinholdige matvarer etter trening, eller kan man lage seg en drikk med f.eks gelatin, cocosa og andre ting, som vil fungere utmerket?
Det er spesielt Herbalife fantastene som snakker så høytidelig om proteindrikkene deres knyttet til trening, og forteller meg at dette er det beste produktet man kan ta om man er skeptisk til proteinpulver (noe med ferdig spaltet protein). Og om jeg er skeptisk til pulver utvinnet av melk kan jeg jo ta soyaprotein...... (hun jeg snakket med er ernæringsfysiolog).
Så da er det snakk om å spise kjøtt og proteinholdige matvarer etter trening, eller kan man lage seg en drikk med f.eks gelatin, cocosa og andre ting, som vil fungere utmerket?
Det er spesielt Herbalife fantastene som snakker så høytidelig om proteindrikkene deres knyttet til trening, og forteller meg at dette er det beste produktet man kan ta om man er skeptisk til proteinpulver (noe med ferdig spaltet protein). Og om jeg er skeptisk til pulver utvinnet av melk kan jeg jo ta soyaprotein...... (hun jeg snakket med er ernæringsfysiolog).
Og... hvilken gelatin bruker du? Ser at dere har
skrevet i kommentarene at det er det samme hvilken, at den på "rimi" er
like god som andre? ... Hilsen fra Tina:)
Ser no at den første kommentaren min ikkje kom
med:P Ville si at eg har hørt mye positivt om gelatin den siste tiden, å
skulle prøve oppskriften din i helgen (som var);) Finner også mye annet
som eg interesserer meg for på bloggen din, så vil legge meg til som
følger, så kan eg lese mer om alt du har skrevet etterkvart;)
"seigemennene" ble gode og falt i smak for liten og stor her i huset:)
Hilsen fra Tina
"seigemennene" ble gode og falt i smak for liten og stor her i huset:)
Hilsen fra Tina
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar