tirsdag 17. juli 2012

Fra jord til bord 17. jul 2012

  1. Kristine8. juli 2012 kl. 07:57
    Heldiggris! Jeg ønsker meg også MER ENN EN fryser:-)
    Svar
  2. Anonym8. juli 2012 kl. 13:11
    Åh så koselig! Har jo ikke barn selv, men er så enig i at å gjøre noe slikt er mye bedre enn stillesittende TV-titting. Håper med andre ord det går greit å få overtalt fremtidige familiemedlemmer til denne typen aktiviteter jeg også :)

    Selv gleder jeg meg til skogen fylles med blåbær og villbringebær, da skal jeg gå på bærsanking jeg og (er litt billigere den bæra) :)

    IdaE
    Svar
  3. Marianne9. juli 2012 kl. 00:43
    Ser koselig ut :) Vi har kost oss med noen kurver økojordbær vi også. Blir nok mer utpå sommeren :)
    Svar
  4. Mona BL9. juli 2012 kl. 11:54
    Hvor får man tak i disse øko-bæra da?
    Svar
  5. Ingerlise9. juli 2012 kl. 15:12
    Smil
    Herlig dette ser ut altså!!

    Mona BL, vi har bestilt fra Agder Bær (tlf 91 67 08 32) som Gry skriver, og møtt kassene på halvveien:-)
    Hvis være holder seg til ikke for mye regn ei heller varme, spår bonden å ha bær ut i August.
    Har ikke funnet andre økojordbærprodusenter som kan levere tilsvarende mengder, men vi holder øyne og ører åpne.
    Svar
  6. Vibeke9. juli 2012 kl. 18:37
    Nå blir det forhåpentligvis 2 kasser og nærmere 10 kg på oss i slutten av juli. Lykke! Merker jeg er blitt veldig glad i, om ikke småforelska i Ingerlise!! <3
    Svar




    1. Fra jord til bord9. juli 2012 kl. 23:16
      Hehe, lett å bli forelska i henne ja ;-)
  7. Anonym9. juli 2012 kl. 23:09
    Hva slags stevia tilsetter du, og hvor mye?
    Svar




    1. Fra jord til bord9. juli 2012 kl. 23:15
      Jeg bruker flytende stevia med berry eller vanilla creme fra iherb. Jeg smaker meg til, ingen bestemte mål, men prøver å redusere sukkermengden til et minimum.
  8. Ann Kristin10. juli 2012 kl. 10:18
    Jordbær som er sååå godt!! :) her venter vi på at skogen skal bli klar, i år tror jeg det blir et godt bær år! :) Skulle du eller noen få nyss i om det er øko bær i nærheten av Møre, ROP UT! :) Mvh en ny følger, Ann Kristin .
    Svar
  9. Anonym10. juli 2012 kl. 18:55
    Hei Gry!

    Deilig med økologiske jordbær. Definitivt best å unngå ikke-økologiske mtp sprøytemidler!

    Jeg har i grunnen spørsmål til en annen tematikk hvis det er greit?
    Du skjønner, jeg har endelig fått tak en melkebonde som driver økologisk og som er villig til å selge meg fersk melk. (Du kan tro jeg gleder meg!!) Og i den forbindelse lurer jeg på hva slags beholder(e) du henter melken i og også hva du oppbevarer den i? Hadde selv tenkt at glassflasker trolig er best.

    Mvh Marianne
    Svar




    1. Fra jord til bord10. juli 2012 kl. 22:10
      Så bra!!! Jeg brukte lenge bøtte med plastlokk og hadde det over i norgesglass når eg kom hjem. Nå har jeg fått meg et 20 liters gammeldags melkespann som jeg henter i og heller det fremdeles over i glass så snart jeg kommer hjem for oppbevaring og syrning.


    2. Anonym11. juli 2012 kl. 12:14
      Tusen takk for svar! Regnet med at du hadde noen gode, praktiske tips som alltid:-)

      Bonden lurte på hvor mange liter jeg ønsket, og jeg er sannelig usikker. Jeg har et par familiemedlemmer som drikker melk; selv har jeg ikke drukket melk fra kyr på mange, mange år, men nå skal jeg begynne med syrnede produkter fra fersk melk!! Tenkte å forsøke meg på både¨kefir, yoghurt, og ferskost/myse. Hvor mye ferk melk går det med til å lage 1 liter yoghurt for eksempel, evt til kefir? Og hvor lenge holder melken seg i kjøleskapet? Mulig det er best å satse på å hente to ganger i uken?

      Mvh Marianne


    3. Fra jord til bord11. juli 2012 kl. 14:06
      Det holder seg i månedsvis i kjøleskap. En liter kefir lages på litt under en liter ferskmelk, det samme gelder yoghurt. Flott om du får hentet to ganger per uke, jeg henter 15-20 liter en gang per uke :)


    4. Anonym17. juli 2012 kl. 01:00
      Bare som en liten apropos så bør melk oppbevares i mørke flasker/krukker/tønner, etc eller i mørke røm/kjøleskap, da riboflavinet/vitamin B2 ellers blir ødelagt. Dette var en av grunnene til at meieriene gikk over til melkekartonger fra de gamle melkeflaskene.

      MelkePirk
  10. Anonym11. juli 2012 kl. 17:48
    Men fersk melk (før syrning), hvor lenge holder den seg? (2-åringen min vil nemlig foreløpig ikke har syrnede melkeprodukter; på den annen side, er det svært mulig at han vil like det når det er laget på fersk melk:-))

    Marianne


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar