Åh
så koselig! Har jo ikke barn selv, men er så enig i at å gjøre noe
slikt er mye bedre enn stillesittende TV-titting. Håper med andre ord
det går greit å få overtalt fremtidige familiemedlemmer til denne typen
aktiviteter jeg også :)
Selv gleder jeg meg til skogen fylles med
blåbær og villbringebær, da skal jeg gå på bærsanking jeg og (er litt
billigere den bæra) :)
Mona BL, vi har bestilt fra Agder Bær (tlf 91 67 08 32) som Gry skriver, og møtt kassene på halvveien:-)
Hvis være holder seg til ikke for mye regn ei heller varme, spår bonden å ha bær ut i August.
Har ikke funnet andre økojordbærprodusenter som kan levere tilsvarende mengder, men vi holder øyne og ører åpne.
Nå
blir det forhåpentligvis 2 kasser og nærmere 10 kg på oss i slutten av
juli. Lykke! Merker jeg er blitt veldig glad i, om ikke småforelska i
Ingerlise!! <3
Jeg
bruker flytende stevia med berry eller vanilla creme fra iherb. Jeg
smaker meg til, ingen bestemte mål, men prøver å redusere sukkermengden
til et minimum.
Jordbær
som er sååå godt!! :) her venter vi på at skogen skal bli klar, i år
tror jeg det blir et godt bær år! :) Skulle du eller noen få nyss i om
det er øko bær i nærheten av Møre, ROP UT! :) Mvh en ny følger, Ann
Kristin .
Deilig med økologiske jordbær. Definitivt best å unngå ikke-økologiske mtp sprøytemidler!
Jeg har i grunnen spørsmål til en annen tematikk hvis det er greit?
Du
skjønner, jeg har endelig fått tak en melkebonde som driver økologisk
og som er villig til å selge meg fersk melk. (Du kan tro jeg gleder
meg!!) Og i den forbindelse lurer jeg på hva slags beholder(e) du henter
melken i og også hva du oppbevarer den i? Hadde selv tenkt at
glassflasker trolig er best.
Så
bra!!! Jeg brukte lenge bøtte med plastlokk og hadde det over i
norgesglass når eg kom hjem. Nå har jeg fått meg et 20 liters gammeldags
melkespann som jeg henter i og heller det fremdeles over i glass så
snart jeg kommer hjem for oppbevaring og syrning.
Anonym11. juli 2012 kl. 12:14
Tusen takk for svar! Regnet med at du hadde noen gode, praktiske tips som alltid:-)
Bonden
lurte på hvor mange liter jeg ønsket, og jeg er sannelig usikker. Jeg
har et par familiemedlemmer som drikker melk; selv har jeg ikke drukket
melk fra kyr på mange, mange år, men nå skal jeg begynne med syrnede
produkter fra fersk melk!! Tenkte å forsøke meg på både¨kefir, yoghurt,
og ferskost/myse. Hvor mye ferk melk går det med til å lage 1 liter
yoghurt for eksempel, evt til kefir? Og hvor lenge holder melken seg i
kjøleskapet? Mulig det er best å satse på å hente to ganger i uken?
Mvh Marianne
Fra jord til bord11. juli 2012 kl. 14:06
Det
holder seg i månedsvis i kjøleskap. En liter kefir lages på litt under
en liter ferskmelk, det samme gelder yoghurt. Flott om du får hentet to
ganger per uke, jeg henter 15-20 liter en gang per uke :)
Anonym17. juli 2012 kl. 01:00
Bare
som en liten apropos så bør melk oppbevares i mørke
flasker/krukker/tønner, etc eller i mørke røm/kjøleskap, da
riboflavinet/vitamin B2 ellers blir ødelagt. Dette var en av grunnene
til at meieriene gikk over til melkekartonger fra de gamle
melkeflaskene.
Men
fersk melk (før syrning), hvor lenge holder den seg? (2-åringen min vil
nemlig foreløpig ikke har syrnede melkeprodukter; på den annen side, er
det svært mulig at han vil like det når det er laget på fersk melk:-))
Selv gleder jeg meg til skogen fylles med blåbær og villbringebær, da skal jeg gå på bærsanking jeg og (er litt billigere den bæra) :)
IdaE
Herlig dette ser ut altså!!
Mona BL, vi har bestilt fra Agder Bær (tlf 91 67 08 32) som Gry skriver, og møtt kassene på halvveien:-)
Hvis være holder seg til ikke for mye regn ei heller varme, spår bonden å ha bær ut i August.
Har ikke funnet andre økojordbærprodusenter som kan levere tilsvarende mengder, men vi holder øyne og ører åpne.
Deilig med økologiske jordbær. Definitivt best å unngå ikke-økologiske mtp sprøytemidler!
Jeg har i grunnen spørsmål til en annen tematikk hvis det er greit?
Du skjønner, jeg har endelig fått tak en melkebonde som driver økologisk og som er villig til å selge meg fersk melk. (Du kan tro jeg gleder meg!!) Og i den forbindelse lurer jeg på hva slags beholder(e) du henter melken i og også hva du oppbevarer den i? Hadde selv tenkt at glassflasker trolig er best.
Mvh Marianne
Bonden lurte på hvor mange liter jeg ønsket, og jeg er sannelig usikker. Jeg har et par familiemedlemmer som drikker melk; selv har jeg ikke drukket melk fra kyr på mange, mange år, men nå skal jeg begynne med syrnede produkter fra fersk melk!! Tenkte å forsøke meg på både¨kefir, yoghurt, og ferskost/myse. Hvor mye ferk melk går det med til å lage 1 liter yoghurt for eksempel, evt til kefir? Og hvor lenge holder melken seg i kjøleskapet? Mulig det er best å satse på å hente to ganger i uken?
Mvh Marianne
MelkePirk
Marianne