mandag 16. juli 2012

Et liv i balanse 16. jul 2012 - 27. nov 2012

Anne

14.07.2012 kl.23:06
Dette så utrolig deilig ut!! Må virkelig komme oss ut og plukke vi også :)

Gry

14.07.2012 kl.23:56
Mmmmmmmmm :)

marte

15.07.2012 kl.00:14
Ville du gitt dette til sønnen din med cøliaki hvis det hadde syrnet lengre?

ET LIV I BALANSE.

15.07.2012 kl.13:40
marte: Jeg har ikke turt å gjort dette ennå, selv om jeg vet at flere har sagt at all gluten brytes ned bare syrningen får pågått lenge nok. Jeg prøvde en gang med surdeigsbrød, men da fikk han vondt i magen. Jeg vet ikke om det var fordi syrningen hadde pågått for kort tid og det fortsatt var gluten igjen - eller om det var en annen grunn til at han fikk vondt i magen. Det kan jo være at magen er uvant med denne type mel (spelt). Men jeg vet ikke, og jeg tør ikke eksprimentere for mye med dette ennå for å være helt ærlig. Jeg bruker derfor jyttemel, teff og ferskmalt havregryn til ham. Vi får se hva jeg gjør fremover. Anne M

marte

15.07.2012 kl.18:07
Ok. Men en person som ikke har påvist slike intoleranser/cøliaki mot mel, vil med en slik behandling av melet heller ikke utvikle det?

PirkePetter

16.07.2012 kl.20:10
Det du konkluderer med i spørsmålet ditt er helt riktig, men forutsetter at korn er den eneste årsaken til cøliaki. Noe det ikke er, da også kasein fra pasteurisert melk er en vanlig årsak, samt candidaovervekst. Og har man candidaovervekst har man forstyrret ph i tarmen, forstyrret tarmflora, og sannsynligvis også ymse betennelser/tarmskader, og eventuelt nedsatt magesyreproduksjon.

Hege

19.07.2012 kl.19:06
Det så helt nydelig ut! :)

Lovelyliller.com

20.07.2012 kl.22:28
åååh... finnes det noe bedre? bærene er nok ikke modne her i nord by a long shot,men jeg er fristet!! :D

Nina

20.07.2012 kl.23:09
Hei, noen spørsmål:

- Bløtlegger du melet for å få bort gluten? har det ikke noe å si om melet bløtlegges i vann eller kefir?

- Hvor har du fått tak i økologiske jordbær? jeg har tidligere kjøpt ved en bonde (Simen) like ved bærgården, men han har dessverre sluttet med øko jordbær.

- Kjøper du upasteurisert fløte fra en bonde i nærheten av deg? er dette i Bærum og er dette et åpent utsalg for alle som tar kontakt med denne bonden?

ET LIV I BALANSE.

21.07.2012 kl.17:38
Nina: Jeg mener å ha lest at glutenet brytes lettere ned hvis du bløtlegger i vann tilsatt salt og noe syrlig (sitron, myse eller litt eddik). Og ja, jeg bløtlegger for å bryte ned gluten, fytinsyre og antinæringsstoffer - slik at kroppen lettere kan ta opp den næringsrike delen av melet. Jeg fikk tak i økobær fra Agder Bær. Jeg tror de leverer bær inn til Oslo på bestilling. Har frosset ned en kasse og venter nå bare på en kasse med bringebær fra Bærgården og at jeg selv skal få plukket masse blåbær. Til neste sommer skal jeg ha større fryser på plass - garantert. Når det gjelder fløte så får jeg det fra samme bonde som jeg henter melk oss. Det er en liten kjøretur ja, men vi er 6 stykker som bytter på å kjøre - og levere til hverandre. Fungerer utmerket. Du kan sikkert besøke ham selv, men da må du sende meg en mail på annemarit@me.com, da jeg ikke tar sjansen på å gi ut navnet hans på bloggen her. Desverre lever vi i et land hvor det er forbudt å selge upasteuriserte melkeprodukter. Helt utrolig spør du meg. Anne marit

Linn

08.08.2012 kl.20:42
Men brytes glutenet ned av bløtlegging i vannkefir også? Jeg lagde pannekaker inspirert av din oppskrift, men jeg brukte bare mel, vannkefir, egg og salt. Det ble kjempefine og gode pannekaker. Men jeg tenkte på en ting, beholder myse, kefir og vannkefir de gode egenskapene sine selv om de blir stekt?

Roger

20.10.2012 kl.09:26
Jeg prøver og finne ei god og "sunn" stekepanne av jern. Noen som vet om proline stekepannen til demeyere kan fungere som en sunn panne uten at aluminium oxiderer inn i maten? Pirkepetter?

Denne pannen er 7lag med aluminium, men det ytterste laget er jern, men kan aluminiumen komme gjennom dette laget med jern som er i direkte kontakt med maten som stekes? Har prøvd og Google det, men finner ikke noe svar.

Evt har noen andre panner som er og anbefale?

PirkePetter

27.11.2012 kl.17:34
En god stekepanne av jern er en god stekepanne bestående av kun jern, slik man har brukt tradisjonelt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar