Anne
14.07.2012 kl.23:06
Dette så utrolig deilig ut!! Må virkelig komme oss ut og plukke vi også :)
Mmmmmmmmm :)
Ville du gitt dette til sønnen din med cøliaki hvis det hadde syrnet lengre?
marte: Jeg har ikke turt å gjort dette ennå, selv
om jeg vet at flere har sagt at all gluten brytes ned bare syrningen får
pågått lenge nok. Jeg prøvde en gang med surdeigsbrød, men da fikk han
vondt i magen. Jeg vet ikke om det var fordi syrningen hadde pågått for
kort tid og det fortsatt var gluten igjen - eller om det var en annen
grunn til at han fikk vondt i magen. Det kan jo være at magen er uvant
med denne type mel (spelt). Men jeg vet ikke, og jeg tør ikke
eksprimentere for mye med dette ennå for å være helt ærlig. Jeg bruker
derfor jyttemel, teff og ferskmalt havregryn til ham. Vi får se hva jeg
gjør fremover. Anne M
Ok. Men en person som ikke har påvist slike
intoleranser/cøliaki mot mel, vil med en slik behandling av melet heller
ikke utvikle det?
Det du konkluderer med i spørsmålet ditt er helt
riktig, men forutsetter at korn er den eneste årsaken til cøliaki. Noe
det ikke er, da også kasein fra pasteurisert melk er en vanlig årsak,
samt candidaovervekst. Og har man candidaovervekst har man forstyrret ph
i tarmen, forstyrret tarmflora, og sannsynligvis også ymse
betennelser/tarmskader, og eventuelt nedsatt magesyreproduksjon.
Det så helt nydelig ut! :)
åååh... finnes det noe bedre? bærene er nok ikke modne her i nord by a long shot,men jeg er fristet!! :D
Hei, noen spørsmål:
- Bløtlegger du melet for å få bort gluten? har det ikke noe å si om melet bløtlegges i vann eller kefir?
- Hvor har du fått tak i økologiske jordbær? jeg har tidligere kjøpt ved en bonde (Simen) like ved bærgården, men han har dessverre sluttet med øko jordbær.
- Kjøper du upasteurisert fløte fra en bonde i nærheten av deg? er dette i Bærum og er dette et åpent utsalg for alle som tar kontakt med denne bonden?
- Bløtlegger du melet for å få bort gluten? har det ikke noe å si om melet bløtlegges i vann eller kefir?
- Hvor har du fått tak i økologiske jordbær? jeg har tidligere kjøpt ved en bonde (Simen) like ved bærgården, men han har dessverre sluttet med øko jordbær.
- Kjøper du upasteurisert fløte fra en bonde i nærheten av deg? er dette i Bærum og er dette et åpent utsalg for alle som tar kontakt med denne bonden?
Nina: Jeg mener å ha lest at glutenet brytes
lettere ned hvis du bløtlegger i vann tilsatt salt og noe syrlig
(sitron, myse eller litt eddik). Og ja, jeg bløtlegger for å bryte ned
gluten, fytinsyre og antinæringsstoffer - slik at kroppen lettere kan ta
opp den næringsrike delen av melet. Jeg fikk tak i økobær fra Agder
Bær. Jeg tror de leverer bær inn til Oslo på bestilling. Har frosset ned
en kasse og venter nå bare på en kasse med bringebær fra Bærgården og
at jeg selv skal få plukket masse blåbær. Til neste sommer skal jeg ha
større fryser på plass - garantert. Når det gjelder fløte så får jeg det
fra samme bonde som jeg henter melk oss. Det er en liten kjøretur ja,
men vi er 6 stykker som bytter på å kjøre - og levere til hverandre.
Fungerer utmerket. Du kan sikkert besøke ham selv, men da må du sende
meg en mail på annemarit@me.com, da jeg ikke tar sjansen på å gi ut
navnet hans på bloggen her. Desverre lever vi i et land hvor det er
forbudt å selge upasteuriserte melkeprodukter. Helt utrolig spør du meg.
Anne marit
Men brytes glutenet ned av bløtlegging i vannkefir
også? Jeg lagde pannekaker inspirert av din oppskrift, men jeg brukte
bare mel, vannkefir, egg og salt. Det ble kjempefine og gode pannekaker.
Men jeg tenkte på en ting, beholder myse, kefir og vannkefir de gode
egenskapene sine selv om de blir stekt?
Jeg prøver og finne ei god og "sunn" stekepanne av
jern. Noen som vet om proline stekepannen til demeyere kan fungere som
en sunn panne uten at aluminium oxiderer inn i maten? Pirkepetter?
Denne pannen er 7lag med aluminium, men det ytterste laget er jern, men kan aluminiumen komme gjennom dette laget med jern som er i direkte kontakt med maten som stekes? Har prøvd og Google det, men finner ikke noe svar.
Evt har noen andre panner som er og anbefale?
Denne pannen er 7lag med aluminium, men det ytterste laget er jern, men kan aluminiumen komme gjennom dette laget med jern som er i direkte kontakt med maten som stekes? Har prøvd og Google det, men finner ikke noe svar.
Evt har noen andre panner som er og anbefale?
En god stekepanne av jern er en god stekepanne bestående av kun jern, slik man har brukt tradisjonelt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar