Du er meg et deilig kvinnemenneske! Det er sikkert.
Gøy å lese om. Jeg har aldri prøvd meg på yoghurt, men det står på listen over ting jeg vil gjøre før jeg blir gammel.
Tusen takk for lettforståelig informasjon!
Gleder
meg til å følge deg videre da dette kostholdet er helt nytt for meg (og
ennå litt overveldende å tenke at jeg skal skaffe ferskmelk, bake
surdeigsbrød osv osv).
Hei,
inspirerende
lesning! Hvordan er det med melkeintoleranse og yoghurt. Kan barn som
ikke tåler melk så godt, spise denne youghurten? Hvis ikke jeg kan få
fatt i upasteurisert melk, kan jeg i stedet bruke uhomogenisert,
økologisk melk? Eller vil ikke det være så bra? Det er ikke lett å få
tak i upasteurisert melk her i lille Norge....
Melkeintoleranse
betyr kaseinintoleranse, og da fordi kaseinet enten ikke brytes
skikkelig ned i magesyren, hvilket indikerer nedsatt magesyreproduksjon,
eller via bakterienzymer i yogurt og andre surnede melkeprodukter
først. Det er kun en liten del av kaseinmolekylet som er problematisk,
og dette klippes av, av enzymer fra melkesyrebakterier under gjæring.
Dvs at alle som gjærer melken skikkelig ikke vil ha noen som helst
problemer med kaseinet.
Mer info om såkalt intoleranse, samt helsevikrningene av pasteurisering i kommentarfeltene her -
http://gryhammer.blogspot.no/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html
http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html
Å få tak i melk i lille Norge er veldig enkelt, da det er melkebønder overalt.
S. Osekopp
Anonym15. juli 2012 kl. 21:45
Er
yoghurt og viili like enkelt/vanskelig å tåle? Etter som jeg har skjønt
er 3 dagers kefir tryggest? Hos oss er upasteurisert melk heller ikke
uproblematisk - desverre.
Anonym15. juli 2012 kl. 21:48
Er
yoghurt og viili like lett/vanskelig å tåle? Etter som jeg har skjønt
er 3 dagers kefir tryggest. Hos oss er upasteurisert melk også
problematisk desverre.
Anonym16. juli 2012 kl. 01:17
Svar
på spørsmålet ditt, samt forklaring angående kasein også i
upasteurisert melk og helsereaksjoner finner du via de ovenstående
linkene til andre innlegg og kommentarer i denne bloggen. Stikkord er
nedsatt magesyreproduksjon, eventuelle tarmskader som forårsaker nedsatt
eller null produksjon av fordøyelsesenzymer, og molekylmessig inntakt
kasein i tarmen versus kasein delvis nedbrutt via magesyre eller gjæring
før konsum. Jeg tar for gitt at du ikke snakker om laktoseintoleranse
all den tid det er laktase i upasteurisert melk, og som fordøyer
laktosen.
K. Adusei
Anonym17. juli 2012 kl. 03:45
Lack of Stomach Acid - Can Cause Lots of Problems -
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Hypochlorhydria_-_lack_of_stomach_acid_-_can_cause_lots_of_problems
Hypochlorhydria - A Review -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
What Everybody Ought To Know (But Doesn’t) About Heartburn & GERD -
http://chriskresser.com/what-everybody-ought-to-know-but-doesnt-about-heartburn-gerd
Digestion and Inflammatory Disease -
http://www.townsendletter.com/April2006/digest0406.htm
The Unseen Epidemic: The Linked Syndromes of Achlorhydria and Atrophic Gastritis -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_252/ai_n6160495/?tag=rbxcra.2.a.54
The Importance of Stomach Acid -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/stomach-acid.html
Side Effects of Antacids and Acid Blockers -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/side-effects-antacids-and-acid-blockers.html
Low Stomach Acid The Risks, the Symptoms, and the Solutions –
http://bodyecology.com/articles/low_stomach_acid_symptoms.php
Hypochlorhydria and Dementia -
http://www.urbanwellnesspdx.com/site/1133urba/NDNR.articles.pdf
Lack of Stomach Acid Problem In CFS and Fibromyalgia Patients -
http://www.fightingfatigue.org/?p=1271
Hypochlorhydria - Possible Cause of Bad Breath -
http://www.badbreathhalitosis.com/article.php/Hypochlorhydria-PossibleCauseofBad
Why
Stomach Acid Is Good for You: Natural Relief from Heartburn,
Indigestion, Reflux and GERD - Jonathan Wright, M.Evans & Company,
ISBN 9780871319319
W. Haddayasay
Anonym17. juli 2012 kl. 22:42
Lack of Stomach Acid - Can Cause Lots of Problems -
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Hypochlorhydria_-_lack_of_stomach_acid_-_can_cause_lots_of_problems
Hypochlorhydria - A Review -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
What Everybody Ought To Know (But Doesn’t) About Heartburn & GERD -
http://chriskresser.com/what-everybody-ought-to-know-but-doesnt-about-heartburn-gerd
Digestion and Inflammatory Disease -
http://www.townsendletter.com/April2006/digest0406.htm
The Unseen Epidemic: The Linked Syndromes of Achlorhydria and Atrophic Gastritis -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_252/ai_n6160495/?tag=rbxcra.2.a.54
The Importance of Stomach Acid -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/stomach-acid.html
Side Effects of Antacids and Acid Blockers -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/side-effects-antacids-and-acid-blockers.html
Low Stomach Acid The Risks, the Symptoms, and the Solutions –
http://bodyecology.com/articles/low_stomach_acid_symptoms.php
Hypochlorhydria and Dementia -
http://www.urbanwellnesspdx.com/site/1133urba/NDNR.articles.pdf
Lack of Stomach Acid Problem In CFS and Fibromyalgia Patients -
http://www.fightingfatigue.org/?p=1271
Hypochlorhydria - Possible Cause of Bad Breath -
http://www.badbreathhalitosis.com/article.php/Hypochlorhydria-PossibleCauseofBad
Why
Stomach Acid Is Good for You: Natural Relief from Heartburn,
Indigestion, Reflux and GERD - Jonathan Wright, M.Evans & Company,
ISBN 9780871319319
Sommerhilsen
fra meg! Synes dette var mer enn god nok informasjon fra en som sier
hun har ferie! Kos deg. Jeg har akkurat kommet hjem fra kjørerunden
etter å ha hentet melk og egg og fløte fra gård. God sommer videre!
Klem, Anne Marit
Jeg
har endelig fått muligheten til å kjøpe fersk melk fra en bonde som
driver økologisk. Jeg står imidlertid på diverse (lange?) ventelister
for melkekefirkorn, og nå lurer jeg på om jeg heller skal forsøke å
kjøpe fra hjemmeriet,dk da jeg er veldig ivrig på å komme i gang. Tror
ikke det er noen i husstanden som vil ha usyrnet melk. Er det noen som
vet noe/har erfaring fra bruk av en slik kefirstarter fra nevnte danske
bedrift?
Startkulturer
fra hjemmeriet har jeg ikke erfaring med, men regner med at den er en
klon av samme startkultur fra dansk hjemmeproduksjon, som hjemmeriet og
de fleste produktene til denne butikken er en klon av. I slike
startkultuer er der ikke bakterien som danner kefiran, dvs selve
kefirkornene, slik at selv om man får kefir, så vil man aldri få
dannelse av kefirkorn. Kefiren fra startkulturen smaker helt ok, men kan
ikke måle seg med ekte kefir hva gjelder antall bakterier og
gjærsopper.
Mugg er det bare å ta vekk, så er problemet løst.
Frykter du mykotoksiner er det greit å vite at melkesyrebakterier
avgifter slike.
P
AnneB21. juli 2012 kl. 16:14
Jeg
har kjøpt kefir-korn fra en dansk nettbutikk, enten fra
http://www.hjemmeproduktion.dk/ eller http://www.hjemmeriet.dk, husker
ikke helt.
Anonym22. juli 2012 kl. 01:34
Jeg
var nettopp og kikket på hjemmeriet, via linken din, og ser han har
begynt å selge tørkede kefirkorn. Kirsten i dansk hjemmeproduksjon har
imidlertid ikke begynt med korn, og har fremdeles kun startkulturen. Så
der har du helt rett om du fikk fra hjemmeriet. Prisen var imidlertid
ganske stiv med tanke på at det er så mange som villig sender korn så
lenge man betaler porto.
KefirPirk
Anonym25. juli 2012 kl. 06:36
KefirPirk:
Men
hvis man skal kjøpe youghurtstarter fra f.eks hjemmeriet.dk som Gry
linker til: Er det forskjell på youghurtstartere slik det er på kefir
(klon, ikke klon osv. som det snakkes om ovenfor), og hvilke er den
beste?
Vennlig hilsen Heidi
Anonym25. juli 2012 kl. 18:15
Det
vet jeg faktisk ikke da jeg bare har erfaring fra dansk
hjemmeproduksjon. Når jeg sier klon så mener jeg at hjemmeriet virker
som en plagiering av dansk hjemmeproduksjon, da det meste er identisk av
produkter og måten butikken er lagt opp på. Skjønt for alt jeg vet
samarbeider de og/eller er i fmailie på noe vis.
HjemmeriPirk
Anonym30. juli 2012 kl. 13:32
Haha...
Da jeg leste ordet "klon" så jeg umiddelbart for meg en gjeng figurer
med hvite frakker og Tine-logo, som står inne i et laboratorium og gnir
seg i hendene mens de krummer ryggene sine og ler en kynisk
tegneseriefigur-latter.
Som jeg skjønner det er youghurt starter
ok fra Hjemmeriet, men ikke melkekefir. Jeg tenkte jeg hadde lyst til å
bestille fra Hjemmeriet fordi jeg ser at de også har oppskrift på smør
man kan kjøpe. Men, når jeg tenker meg om kan jeg vel lett finne
oppskrift på smør på nettet et sted...
Har forresten fanget opp
at man kan lage kefirfløte av melkekefirkorn (?), og innbiller meg at
man dermed igjen kan lage smør av denne kefirfløten. Noen som vet om
dette er riktig?
Forøvrig: Min far fortalte meg noe interessant i
går. Han er vokst opp på gård med melkekyr, og han sa at rå, separert
melk (=fløten er tatt ut), gikk til dyra (hovedsakelig grisene) da man
ikke regnet dette for å være for mennesker. Til eksempel sendte de rå
melk til meieriet, og meieriet separerte ut fløten. Så fikk de tilbake
resten av melka for å gi til dyrene. De kalte denne melka for
"returmjølk". Dette var på 1940-50 tallet (min far er født i 1942).
Noen
som har noen formening om rå melk hvor fløten er tatt ut? Kan man
fortsatt bruke denne (til f.eks melkekefir, youghurt osv.), eller bør
man rett og slett ikke skille ut fløten men heller bruke melka som den
er?
Hvis man bør bruke melka som den er, så ser jeg at mitt lage smør selv-prosjekt går i dass...
Og
jeg glemte også å spørre om en ting til...Jeg lagde for en snau uke
siden et glAss med surkål. Da jeg skulle sjekke det i dag, var det
kommet et par muggdotter på toppen. Forøvrig luktet ikke surkålen vondt.
Må jeg kaste hele produktet, eller er det nok å fjerne det den synlige
muggen?
Takknemlig for svar.
Jeg
har noen ganger prøvd å lage yoghurt fra ferskmelk. Varmer opp til 45
grader og har oppi yoghurtkultur. Men allerede før jeg heller den opp i
glass, så begynner melken å skille seg. Resultatet blir en syrlig
yoghurt (?) med blanding av store klumper og litt hvitt/gult vann. Lurer
på hva jeg gjør feil. Har du noen tips, vil gjerne få det til.
på
hjemmeriet står det at melken må pastiriseres/ kokes om man skal brke
samme jogerten som starter neste gang da det kan komme små mengder
bakterier med som neste gang vil bli til fler osv osv...
Hvordan gjør du det?
Hilsen trudemor
Når
det gjelder yogurt så er logikken at de naturlig forekommende
bakteriene i melka må kverkes via oppvarming før man bruker
startkulturen. Dette for at yogurtbakteriene skal kunne dominere
gjæringsprosessen, og ikke melkens egne bakterier. Teorien er grei nok
den, om enn litt bakvendt med tanke på å ødelegge et næringsrikt matemne
for smakens skyld.
Jeg lager alltid yogurt med oppvarming på kun
laveste temperatur (ca. 40-40 grader), og det funker helt ok, og
yogurten smaker som den skal, med riktig konsistens, og med ekstra
helsetillegg av bakterier og gjærsopp fra melka utover yogurtbakteriene.
Ellers
er det som JordBordGry sier, at det er svært vanlig å inkludere
oppvarming i ymse oppskrifter på grunnlag av udokumentert bakteriefobi.
PirkeFar
Anonym19. juli 2012 kl. 12:59
Korreksjon, 40-50 grader
SelvPirk
Anonym25. juli 2012 kl. 06:40
Jeg
skal nok klare å skaffe rå melk, men så vidt mine undersøkelser til nå
viser finnes det ingen økomelkebønder og/eller bønder med utelukkende
gressbeitende kyr her.
Vil youghurtprosessen ta knekken på skiten fra kraftforet slik jeg har fått med meg at melkekefir gjør?
Vennlig hilsen Heidi
Anonym25. juli 2012 kl. 18:11
Jeg
vet ikke når det gjelder soyasubstanser, men bakterier vil avgifte det
meste annet av kjemikalier og unaturlige substanser fra melk.
HeidiPirk
Anonym30. juli 2012 kl. 13:35
Da
ser det ut til at jeg får gjøre litt undersøkelser i forhold til hvilke
type kraftfor de ulike typene bønder bruker, og forsøke å luke ut
bønder som benytter kraftfor med soyasubstanser (hvis det finnes
kraftfor uten disse substansene da).
De
fleste oppskrifter ber om oppvarming pga bakteriefrykt. Jeg vil beholde
de naturlige enzymene og det høye innholdet av fettløselige vitaminer
Og mineraler, og gjør det derfor som i denne oppskriften.
Har
du prøvd å smaksette yogurten? Og i hvilket steg av yogurtlagingen
ville det være best å tilsette smaker? Kanskje når yogurten skal spises
pga holdbarhet, eller er det lite vits, siden smaken da kanskje ikke får
"satt seg"? Jeg er veldig glad i kokosyogurt, tenkte kanskje at med
kokosolje og kokosspon.. . Kanskje det kunne bli godt :)
Jeg
leser og lærer med stor interesse her inne! Mye ny og spennende (og
litt overveldende iblandt) kunnskap som jeg skjønner at jeg må bruke tid
på å sette meg ordentlig inn i, men som jeg gleder meg til å ta i bruk
etterhvert :-)
Siden jeg for tida venter barn nr 5 lurer jeg
veldig på hvordan det er for gravide å spise disse upasteuriserte
melkeproduktene, det er jo liksom en av de tinga man blir fraråda under
svangerskapet??
Jeg
trakker i et minefelt her, men jeg mener at om det er en tid du og det
kommende barnet trenger rikelige mengder av fettløslige vitaminer som A,
D, E, og K i tillegg til mineraler som kalsium og magnesium for ikke å
snakke om de viktige fettsyrene du får i ekte fersk og aller helst
beitefora kyr- så er det nå. Når melken pasteuriseres og homogeniseres
blir den denaturert og i all enkelhet et helseskadelig produkt jeg og
min familie forsøker å unngå der det er mulig. Disse viktige vitaminene
og næringsstoffene får du også om du spiser rå eggeplommer, kraft og
kokosolje om du ikke tør å begi deg ut på min sti :-). Det er et valg
bare du kan ta!
Anonym19. juli 2012 kl. 12:55
Pluss
på kolesterol, som er helt nødvendig for normal utvikling av
barnehjernen, samt nervesystemet. All smørsyren i rå melk er en garanti
for normal utvikling av tarmcellene, hvilket betyr null tarmproblemer,
kolikk inkludert, og smørsyre både stimulerer og oppretholder optimal
bakterieflora samt ph i tarmen. Og ikke minst kontrollerer betennelser
og reverserer kreftutvikling i bl.a mage-tarm, lever og bukspyttkjertel,
samt i blodet/leukemi, tilbake til normale celler.
Rå, og især
surnet melk, er en garanti for optimal utvikling av tarmfloraen pga
bakterie og gjærsoppinnholdet. Og da selv om barnet er født via
keisersnitt. Med tanke på at tarmfloraen utgjør mer enn 90% av det
såkalte immunforsvaret sier det seg selv at god tarmflora er sterkt
immunforsvar.
Om rå melk og barn -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/raw-milk-safe-for-babies
Og som en kuriositet, "rå" brystmelk og barn -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/is-mothers-milk-sterile
Om såkalte patogener i rå melk -
http://www.karlloren.com/aajonus/p15.htm
http://www.realmilk.com/documents/PathogensinRawMilk.pdf
http://www.westonaprice.org/images/pdfs/responsetomdhmh.pdf
Raw Milk and Tuberculosis: The Role of Lactoferrin
Although
health officials often accuse raw milk of causing TB, many doctors have
recognized the fact that raw milk contains special factors that protect
against the disease. One of these factors is lactoferrin, an enzyme
that kills pathogens by binding and removing iron. In a study involving
mice bred to be susceptible to tissue iron overload and hence to
tuberculosis, treatment with lactoferrin significantly reduced the
burden of tuberculosis organisms.7 And mice injected with Candida
albicans, another iron-loving organism, had increased survival time when
treated with lactoferrin.12 Lactoferrin is plentiful in raw milk. It is
destroyed by pasteurization.
http://www.westonaprice.org/farm-a-ranch/tuberculosis-alert
Raw Milk and Children -
http://www.newtrendspublishing.com/PDFS/16MilkFinal.pdf
Anonym19. juli 2012 kl. 12:55
BENEFITS
IN EARLY HUMAN STUDIES: In early studies involving humans, raw milk was
shown to be superior to pasteurized in protecting against infection,
diarrhea, rickets, tooth decay and TB; and children receiving had better
growth than those receiving pasteurized milk.
http://www.realmilk.com/rawmilkoverview.html
http://www.midvalleyvu.com/files/InformationPages/RAW_MILK_AND_RAW_MILK_PRODUCTS.pdf
The
British journal The Lancet reported, ?Resistance to tuberculosis
increased in children fed raw milk instead of pasteurized, to the point
that in five years only one case of pulmonary TB had developed, whereas
in the previous five years, when children were given pasteurized milk,
14 cases of pulmonary TB developed.? - The Lancet, p. 1142, May 8, 1937
http://editor.nourishedmagazine.com.au/articles/vonderplanitz-and-campbell-douglasss-testimony-on-raw-milk
Generelt om tradisjonell barneernæring med fokus på næringsrike matemner -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/
http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf
Jeg
ville også gi mitt barn rå eggeplommer, spesielt pga det høye
kolesterolnivået, samt hjemmelaget kraft for bl.a magnesium som hjelper
alt kalsiumet i rå melk å utføre sine oppgaver der det skal i kroppen.
Vitamin D i bl.a eggeplommer (mye i fiskelever) trenges for opptak og
utnyttelse av kalsium, og sammen med vitamin K (også i eggeplomme, samt
upasteurisert smør og all kolesterolrik mat) og magnesium sørger disse
for at kalsiumet brukes for å styrke skjelettet, og ikke ender opp i
f.eks organer, blodkar, etc hvor kalsiumet kan igangsette forkalkning av
celler. Det er for øvrig magnesium, ikke kalsium, som gir skjelett som
tenner hardhet og styrke, og for tennenes del også hvit overflate.
Mange interessante linker her! Tusen takk :-D
MEN,
det jeg lurer aller mest på for øyeblikket (altså som gravid) er i
forhold til listeria/listeriose, som jo er ufarlig for friske mennesker
sånn ellers men som regnes som svært farlig for fostre? Det er jo derfor
gravide frarådes å spise upasturiserte melkeprodukter. Noen som vet??
Les artiklene linkene refererer til så besvares spørsmålet ditt. Og da tenker jeg på "Om såkalte patogener i rå melk."
Om myten om patogene bakterier, samt myten om eksistensen av såkalte virus, mer her -
http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html
Listeria
regnes som svært farlige for fostre? Fascinerende. Hva med korn/gluten,
soya, mat som inneholder antinæringsstoffer, transfett, plantefett,
næringsmangel, kjemikaliebelastning, tilsetningsstoffer,
sukker/karbohydratbasert kosthold, genmodifisert mat, skadevirkningene
av tungmetaller og kjemikalier i vaksiner og medikamenter, klor i
drikkevann, osv, osv, osv en million ganger? Våre helsemyndigheter A/S,
som bare promoterer legemiddel og vaksineindustrien bryr seg filla om
barns og fosteres helse. Hadde de gjort det ville man blitt advart mot
samtlige ovenstående helsefarer, og ikke bare bakterier, som ikke engang
er bevist farlige, kun antatt dette pga bløffen om patogene bakterier.
Og som er avslørt som bløff for mer enn 50 år siden, samt at det er
gjennomdokumentert at Pasteur forfalsket sine forskningsresultater for å
skape myten om patogene mikroorganismer på bestilling fra legemiddel og
vaksineindustrien.
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym22. juli 2012 kl. 22:35
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym22. juli 2012 kl. 22:37
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym22. juli 2012 kl. 22:37
Drugs
based on fluoride usually have lots of side effects. One of them, a
cholesterol-lowering drug called Baycol, was removed from the market
after causing a muscle-wasting condition called rhabdomyolysis and at
least 31 liver-failure deaths. On June 10, 1999, the FDA issued warnings
about Trovan, a fluoride-based antibiotic drug it had approved just a
year earlier. The FDA said it was aware of 14 cases of acute liver
failure. Six of those patients have died and three required liver
transplants. Recently thirty Nigerian families sued Pfizer, the maker of
Trovan, saying that the company conducted an unethical clinical trial
of the drug on their children in 1996. Eleven of the children in the
trial died, while others suffered brain damage, were partly paralyzed or
became deaf. A fluorinated drug called Fluconazole has been donated by
Pfizer to South Africa, supposedly to treat AIDS-related infections. The
medication has been shown to cause craniofacial, skeletal and cardiac
anomalies in babies born to mothers who take the drug through the first
trimester of pregnancy. Other fluoride-based drugs that have been
withdrawn include Cisapride (it caused severe cardiac side effects);
Mibedrafil (higher mortality in patients with congestive heart failure);
Flosequinan (higher rate of hospitalization); the allergy drug
Astemizole (serious life-threatening cardiac adverse events); the
weight-loss drug Fenfluramine (caused serious adverse dardiac effects);
the diabetic drug Tolrestat (liver toxicity and deaths); Temafloxacin
(liver dysfunction and deaths); and Grepafloxacin (serious cardiac
events) - http://www.westonaprice.org/caustic_comments/fall2001.html
EPA
pays families to expose infants to pesticides. The U.S. Environmental
Protection Agency is paying Florida families who "spray or have
pesticides sprayed inside [their] home routinely" to study their infant
children. When agency scientists started to question the ethics of the
study, EPA removed the protocol from its website. These scientists
contacted PEER for help.
Conducted with funding from the American
Chemistry Council, which represents 135 companies including pesticide
manufacturers, the Children’s Environmental Exposure Research Study
(carrying the deceptively jolly acronym of CHEERS) will monitor
developmental changes in babies, from birth to age 3, who are exposed to
pesticides in their homes –
http://proliberty.com/observer/20050109.htm
PirkePetter
Anonym24. juli 2012 kl. 21:01
DRUGS FOR CANCER
If
governments are guilty of instituting immoral and incorrect laws,
either to suit their own ends or in subservience to higher powers, or
both, Professor Croce puts it very succinctly on pages 85-87 of
Vivisection or Science - a choice to make, that others on massive scale
are in on the conspiracy:
"Whole teams of people are active in an
institute, that is, a complex entity comprising imposing buildings,
sophisticated scientific apparatus, and staff of various professional
disciplines such as doctors, biologists, chemists, physicists,
administrators and subsidiary personnel. All of these are to be found
in the prestigious National Institute for Cancer in the U.S.A.."
He
is referring to the revelation in an article by Giuliana Dego in the
Washington Post headed "Treatment for Cancer in the U.S.A. Worse Than
the Disease Itself".
This article gives horrific details of tens
of thousands of patients, including many children, who have been
prescribed more than 150 experimental drugs, many of which "have caused
more painful deaths than the illness itself would have done". The
Washington Post revealed that the number of deaths attributable, not to
cancer but to the experimental drugs which were supposed to cure it,
amounts to 620. Robert Young, administrator of the Food and Drug
Administration admitted:
"There is at times little regard for
human life. In Boston a hospital used a new drug from the National
Institute for Cancer on some children and in the space of a few days
their kidneys failed. Some of these drugs actually stimulate the
development of tumours and cancers."
PirkePetter
Anonym21. august 2012 kl. 00:01
Barn försökskaniner i amalgamstudie
Publicerad: 2012-06-03
Drygt
500 fattiga barn med sociala handikapp, psykiskt funktionshindrade,
döva, blinda och föräldrarlösa från Casa Pia skolsystem i Lissabon i
Portugal har använts i amalgamförsök. Upp till 19 amalgamfyllningar per
barn kan ha satts in. Föräldrar rapporterades psykiska och neurologiska
störningar, men ändå togs inte dess barn bort från försöket. Portugisisk
TV har uppmärksammat skandalen. Amerikanska filmare gör en djupare
analys och anmäler försöket till domstolen i Haag.
Nu i efterhand
visar det sig att flera barn fick förhöjda porfyrinnivåer, vilket är en
markör för skadligt kvicksilver. Antalet amalgamfyllningar var också
relaterat till halten kvicksilver i urinen. Troligen finns även andra
effekter exempelvis på immunförsvaret som inte redovisats. Inte heller
långtidseffekter följs upp.
Studiens resultatet var troligen
manipulerat eller selektivt redovisat. Forskarna fann att amalgam var
ofarligt och dessutom att kompositfyllningar inte höll lika bra som
amalgam. Resultaten strider mot andra studier.
Någon information
om att amalgam till hälften består av kvicksilver eller vilka
biverkningar som kan uppträda gavs inte till föräldrarna. De tvingades
istället att skriva under att de avsäger sig all rätt till skadestånd.
Ett
inslag i portugisisk TV om denna skandal har visats. En mer
undersökande film är på gång gjord av de amerikanska filmarna Kelly
Gallagher and Anita Vazquez Tibau i samverkan med organisationen Mouth
of Hope.
Denna organisation och Anita Vazquez Tibau har anmält
studien till Internationella domstolen i Haag och menar att hela studien
och dess upplägg är kriminell.
Se pressmeddelande nedan och en längre beskrivning av Casa Pia-studien.
http://www.mercurymadness.org/viewdata.aspx?sectionid=1&dataid=458
PirkePetter
Anonym21. august 2012 kl. 00:02
Barn försökskaniner i amalgamstudie
Publicerad: 2012-06-03
Drygt
500 fattiga barn med sociala handikapp, psykiskt funktionshindrade,
döva, blinda och föräldrarlösa från Casa Pia skolsystem i Lissabon i
Portugal har använts i amalgamförsök. Upp till 19 amalgamfyllningar per
barn kan ha satts in. Föräldrar rapporterades psykiska och neurologiska
störningar, men ändå togs inte dess barn bort från försöket. Portugisisk
TV har uppmärksammat skandalen. Amerikanska filmare gör en djupare
analys och anmäler försöket till domstolen i Haag.
Nu i efterhand
visar det sig att flera barn fick förhöjda porfyrinnivåer, vilket är en
markör för skadligt kvicksilver. Antalet amalgamfyllningar var också
relaterat till halten kvicksilver i urinen. Troligen finns även andra
effekter exempelvis på immunförsvaret som inte redovisats. Inte heller
långtidseffekter följs upp.
Studiens resultatet var troligen
manipulerat eller selektivt redovisat. Forskarna fann att amalgam var
ofarligt och dessutom att kompositfyllningar inte höll lika bra som
amalgam. Resultaten strider mot andra studier.
Någon information
om att amalgam till hälften består av kvicksilver eller vilka
biverkningar som kan uppträda gavs inte till föräldrarna. De tvingades
istället att skriva under att de avsäger sig all rätt till skadestånd.
Ett
inslag i portugisisk TV om denna skandal har visats. En mer
undersökande film är på gång gjord av de amerikanska filmarna Kelly
Gallagher and Anita Vazquez Tibau i samverkan med organisationen Mouth
of Hope.
Denna organisation och Anita Vazquez Tibau har anmält
studien till Internationella domstolen i Haag och menar att hela studien
och dess upplägg är kriminell.
Se pressmeddelande nedan och en längre beskrivning av Casa Pia-studien.
http://www.mercurymadness.org/viewdata.aspx?sectionid=1&dataid=458
PirkePetter
Fra jord til bord22. august 2012 kl. 11:51
Å, så sint jeg klarer å bli. Barn skal beskyttes, ikke forvoldes!
Hei.
Når du lager i stekeovn, hvor mye melk får du plass til, og hva har du
melken i. Ildfasteformer eller noen høye glass? Eller for å spørre på
en annen måte, hvor mye yoghurt kan du lage i stekeovnen? Plasserer du
termometeret i melken eller bare i ovnen?
Trine
Jeg
har melken i glass med lokk, setter dem på rist i ovnen, du har plass
til så mange glass som ovnen rommer... plasserer termometeret i ovnen-
ikke i melken.
og
takk for fin ABC. nå har jeg nettopp hentet tre liter fersk økomelk og
er superutålmodig etter å få prøvd denne yoghurt oppskriften. men jeg
har ingen starterkultur...hvor mye har det å si om jeg bruker
butikkyoghurt? evt hvilken er minst ille? hva med å bruke tjukkmelk?
(lavpasteurisert og uhomogensisert fra røros)...eller rømme (fra samme
sted)?
Rømme
eller tjukkmjølk vil ikke gi deg yogahurtbakteriene som lager yoghurt,
rømme kan lages om du har fløte med rømme som starter, Starter får du
kjøpt fra f.eks hjemmeriet.dk.
Jeg
forstår ikke... jeg blir så forvirret av all informasjon! I mange år er
jeg blitt hjernevasket via nyere forskning og kostholdsråd som sier at
melk er skadelig, at melk er til for kalvene, ikke for oss mennesker....
Men
når jeg leser det dere har skrevet, virker det jo fornuftig nok med
upaseurisert, uhomogenisert melk. Jeg er litt fan av den "back to the
natural" ideologien deres. Jeg tror vi mennesker har mistet en masse
verdifull informasjon om hvordan mat skal behandles...
Men det er godt nok en jungle av forskjellig informasjon på internet....
Jeg
bor forøvrig i utlandet, og jeg har ikke enda klart å finne en gård
hvor de vil selge meg upasterisert, økologisk melk... Hvis jeg bruker
vanlig melk fra butikken - vil den da få flere helsefordeler dersom den
surnes (youghurt, kefir,) eller er den lider den fortsatt av manglende
næringsstoffer og vitaminer fordi den er paseurisert? Jeg kan dog finne
uhomogenisert melk butikk melk, det hjelper kanskje litt?
Jeg har et
barn med atopisk eksem og er av forskjellige personer og leger blitt
anbefalt å kutte ut melk. Noen som har tanker/erfaringer rundt dette?
Ja,
vi blir hjernevasket noe så ettertrykkelig. Det er utrolig at
industrien har klart å få det til at det naturlige er unaturlig og at
det eneste trygge og riktige er mat, medisiner og kjemikalier tilført
kroppen hver eneste dag. Jeg har hoppet av den vogna og nekter å gå på
igjen! Om du kan skaffe deg kefirkorn (melk) vil du klare å
uskadeliggjøre de skadelige substansene i pasteurisert melk men den vil
mangle en god del næringstoffer fordi den er pasteurisert.
Homogenisering er ikke bra og lavpasteurisert er beste alternativ om du
MÅ bruke butikkmelk.
Har ditt barn atopisk eksem bør du slutte med
pasteurisert melkemat og gi barnet ditt kraft som substitutt for
næringen man finner i rå melk, til du finner en kilde å kjøpe rå melk
fra. Kraft er supermat for den lille. Du bør også påse at alle
antinæringsstoff i brød og kornmat som du gir ditt barn er brutt ned ved
hjelp av bløtlegging i syrlig miljø(sitro/eddik/myse) eller
surdeigsbakst. Du bør kaste alle kremer doktoren har gitt deg og smøre
huden med kokosolje morgen og kveld. Og ikke bruke vaskemiddel med
parfyme... Lykke til :)
Nå
er jeg så heldig å ha fått kefir korn fra AnneB. Kan jeg buke de
istedet for startkulturen? Jeg er også så heldig å ha fast tilgang på
ferskmelk som jeg tenkte jeg skulle lage yoghyrt av. Har jeg forstått
det rett at kefirkornene bør ligge i melk i kjøleskapet når jeg ikke
skal lage yoghurt/kefir?
Du
kan ikke lage yoghurt med kefirkor, men må ha en yoghurtkultur. Den kan
du kjøpe fra hjemmeriet.dk eller du lager selv med TINE (tror den da
får ferre gode bakterier enn om du skaffer en ekte kultur). Du
oppbevarer kefirkorn i melk i kjøleskapet mellom hver gang du bruker
dem. Det samme med yoghurten, som du bare sparer en dæsj av til neste
gang du lager yoghurt.
Hei!
Nå har jeg lagd deilig yogurt etter din metode med rå øko melk. Har
igjen masse melk som jeg har fryst ned. Kan jeg ta den opp etterhvert og
lage yogurt av den tror du? Er litt redd for å bruke bare melka...pag
bakterier....bruker du fersk melk og hvor lenge tør du å la den stå i
kjøleskapet? Har masse deilig fløte på toppen av alle flaskene
mine...hva gjør du med den?
Ang nedbrytning av gluten har jeg
funnet ut noe intr som Christer skrev : at syrning er ikke nok, det
bryter bare ned fytinsyren, for å bryte ned gluten trenger du
bakterieaktivitet, dvs surdeig, kefir, sur myse osv. Bakteriene bryter
da ned gluten i gjæringstiden. Les denne oppskriften her, så står det
litt forklart
Derfor tåler altså ikke jeg med cølialki brød som
står med sitron el men brød m surdeig går bra! I dag skal jeg prøve å
lage brød med myse fra yogurten.
Det
ville være interessant å se hvordan du tåler det om et års tid. Jeg
tenker om du er på prosjekt: syrnet melkemat, kraft/gelatin, så vil du
nok reparere mye av tarmskadene du har med den diagnosen og kanskje tåle
det bedre da. De fleste med intoleranser og allergier tåler bedre
syrning med melkesyrebakterier. Det er imidlertid ikke smart å
melkesyregjære med kefir. Årsaken til det finner du grundig beskrevet i
kommentarfeltet i Christers blogg, da han lanserte kefir-surdeigsbrødene
sine.
Fra jord til bord17. september 2012 kl. 11:10
Fløten
er superviktig for at du skal ta opp de fettløselige vitaminene som er i
melken, jeg rører fettet inn med skje og får med hver fettdråpe :)
Jeg vet dette innlegget handler om yoghurt, men fant ikke noe bedre innlegg for å poste...
Spørsmålet mitt gjelder kefir:
Jeg
lar kefiren stå i 3 døgn. Har latt den stå i ro, bare snurret litt
forsiktig på glasset innimellom. Etter 3 døgn har det lagt seg en
"hinne" på toppen (melkefett). Jeg har rørt denne inn i kefiren før
avsiling.
Har imidlertid sett at denne hinnen av melkefett har
en aldri så liten antydning til "fløyeloverflate" (=et jevnt lag av
fløyelaktige "småhår").
Er dette noe å bekymre seg over?
Den
siste runden jeg lagde rørte jeg forsiktig i kefiren morgen og kveld.
Dette resulterte i at kefiren skilte seg mye mer i fermenteringsglasset,
og all ostemassen steg til toppen og mysen la seg i bunnen. Den
avsilede kefiren ble tynnere enn normalt, og jeg liker egentlig kefiren
bedre når jeg lar den stå i ro med melkefettet liggende som en hinne på
toppen.
Hei
Gry. Jeg må innom for å se om du har fått til noe nytt interessant . .
. synes jeg lærer en hel masse her. Jeg har et par spørsmål: Jeg har
forsøkt å lage youghurt av Tines youghurt, i mangel av starter. Det gikk
bra. Så ville jeg prøve meg på Tyrkisk youghurt, men det ble ikke så
vellykket. Den er tynn etter samme behandling som Tine sin, vet du noe
om dette? Kanskje den skulle stått lengre i stekeovnen.
Jeg har også
laget kraft. Den kokte jeg i 18 timer og det ble veldig bra. Men så
lurer jeg på om du bruker det fettet som blir liggende på toppen av
krafta. Jeg fant ut at jeg kunne steke i det, det er jo i alle fall
mettet fett. Hva tror du? Ha en fin kveld. Hilsen randi
Jeg
har ikke prøvd å lage yoghurt av tyrkisk yoghurt, så det vet jeg ikke.
Men jeg opplever varierende resultat med de kulturer jeg selv har, slik
at det er ikke alltid likt... Lenger tid i stekeovnen kan virke, men
ikke alltid, det at du ikke har for mye startkultur i melken er også
viktig.
Fettet til kraften kan du bruke i supper, til å steke
med, til dyr om du har det osv... Gulle god næring :)Fin kveld til deg
også!
Har noen spørsmål jeg håper noen kan svare meg på ang yoghurt :)
Prøvde
å lage yoghurt etter denne oppskriften av fersk melk, og en
yoghurtkultur fra hjemmeriet.dk. I min gamle komfyr var det veldig
vanskelig å få en stabil temperatur, jeg hadde to termometre inne i
ovnen, og det var stor forskjell i hva de viste også.. Hadde et digitalt
steketermometer der "pinnen" lå løst inni ovnen, er det slik du gjør
det? kan man stole på at den temperaturen stemmer..? Hva skjer hvis det
har vært over 48 grader og under 42 grader?
Resultatet ble at det
skilte seg, i løs væske og store klumper, lot det stå i 12 timer. Er
dette spiselig eller er det ødelagt?!? Jeg tok 1/2 liter i en termos
også, og pakka den inn i en dyne på badet, med samme resultat der..
Er det bedre å bruke en yoghurt fra butikken som starter?
Jeg
lagde en liter med kefir også, med kefirkultur fra hjemmeriet.dk. Hva
er forskjellen på denne (pulver)og kefirkorn? man kan bruke 1/2 dl av
kefiren og lage en ny porsjon. Er det like sunt som kefir med korn? Den
sto på kjøkkenbenken mens vi var bortreist i ett døgn og da har det vært
nede 16 grader på kjøkkenet... Er det farlig, eller er det bare at det
tar lengre tid? den smakte som kjøpekefir jeg har smakt før for mange år
siden.
Puh, dette ble mye. Håper du ,Gry eller noen andre kan svare meg :)
Jeg
har kun laget yoghurt på den måten hjemme hos foreldre og svigers, med
løst termometer inne i ovnen. Min erfaring er at det tar tid å få
yoghurten slik du vil ha det, nå lager kulturen min de mest perfekte
yoghurter noen sinne, men i perioder har det vært både klumpete og
mystisk. Men smaker det syrlig er det ikke noe galt med den. Har den
klumpet seg og skilt seg veldig har du latt den stå for lenge. Jeg lar
min stå i ca 6-7 timer nå om dagen, det er nok til at den blir fin og
fyldig. Jege tror ikke yoghurtkulturen utvikler seg godt nok under 42 og
det som skjer over 50 grader er at varmen tar luven av noen av de gode
melkesyrebakteriene/strengene/stammene, slik at den ikke blir...yoghurt.
Det
at du fikk samme resultat i termos, sier meg at du bare må kulturen din
ordentlig i gang, kanskje det tar noen ganger før det blir bra
resultat..
Kefir under stuetemp er ikke gunstig. Men om 16 grader
er kaldt nok til å legge melkesyrebakteriene i dvale og sørge for at
ugunstige bakterier blomster opp vet jeg faktisk ikke. Har du drukket av
den og ikke blitt dårlig er den helt fin, men sørg for at du velger et
mer stabilt sted i fremtiden. F.eks baderom om du har stabil varme der.
Kefir laget på pulver lager ikke meg bekjent kefirkorn, slik at det
beste er nok å skaffe seg noen fine korn og passe på dem som det reneste
gull :)
Anonym3. desember 2012 kl. 10:01
Takk for for svar!
Spørs
om jeg lot den stå for lenge..den smakte syrlig, så da kan jeg bare
røre den sammen og spise den? eller sile av og bare spise det tykke? Og
det er bare å bruke den som starter neste gang?
Unnskyld her ble det mange spørsmål...(drømmer om et tradisjonsmat-forum!)
Håper kefiren er i orden, sønnen min fikk litt også, han syns det var så godt!
Fra jord til bord3. desember 2012 kl. 10:29
Du
kan spise det som det er, sile det og lage ferskost og drikke mysen, du
kan stavmikse eller blende for å gjøre den jevn, men det vil ta knekken
på litt av de gode bakteriene. Og du kan bruke den som starter neste
gang, men unngå da å blende det du skal ha som starter, la det bare være
klumpete.
Alvestad3. desember 2012 kl. 12:25
Mener
du da at det går an å bare ta litt klumper av ferskosten og litt av
mysen? Det samme skjedde nemlig med meg. :/ Så nå har jeg et stort glass
med myse og et lite glass med ferskost i kjøleskapet.
Anonym5. desember 2012 kl. 15:12
Skulle gjerne skaffet meg noen kefirkorn,ja. Får man tak i det tørket noe sted..?
Funka fint med tørkede vannkefirkorn fra England(tror jeg), men det nytter kanskje ikke med melkekefir?
Tusen takk for all spennende informasjon. Det er så nyttig!
Jeg
har fått vite gjennom blodprøve som ble sendt til USA at jeg ikke skal
ha noe melkeprodukter. Som jeg har forstått på siden din så kan det være
at en tåler melk allikevel når en behandler den selv. Stemmer det?
I
tilfelle tenkte jeg å prøve å lage yoghurt og var inne på nettsiden
hjemmeriet.dk. Der har de både laktosefri youghurtkultur og
yoghurtkultur. Bør jeg da bestille den som kalles laktosefri, eller vil
ikke det ha noen betydning.
Kanskje dumme spørsmål, men jeg er litt ny i dette.
Tusen takk.
Yoghurt
du lager selv blir laktosefri og kaseinet "klippet opp" og således
uskadeliggjort om du syrner melken lenge nok. At kulturene kalles
laktosefritt er nok bare en salgsgreie, en yoghurtkultur er en
yoghurtkultur og vil nødvendigvis være laktosefri, da en yoghurtkultur
er en rest av ferdig syrnet yoghurt, ikke noe mer komplisert enn som så.
Jan Jochimsen16. februar 2013 kl. 11:59
Hej
- Jeg vil lige kommentere din oplysning om at almindelig yoghurtkultur
skulle være laktosefri. Det er den IKKE. Der vil altid være rester af
det som man fremstiller yoghurten på, også selvom du syrner i meget lang
tid. Mælkesyrebakterierne går i dvale på grund af syrligheden inden de
når at spise op...
Hjemmeriets laktostefri yoghurtkultur er FRI for
laktose da den er oparbejdet UDEN brug af laktoseholdige produkter. Det
kan have betydning for personer som ABSOLUT ikke kan tåle laktose, ej
heller den lille smule der er tilbage i en almindelig yoghurtkultur. For
personer som tåler laktose er der ingen forskel om man anvender den
almindelige eller den laktosefrie. Den laktosefrie har dog flere stammer
af de gode bakterier i sig, som så kan siges at være sundere på et
eller andet plan...
Iøvrigt - tak for en god og sund blog :-)
Med venlig hilsen - Jan Jochimsen / www.Hjemmeriet.dk
Anonym16. februar 2013 kl. 14:44
Jan,
du har rett når du sier at det fremdeles er litt laktose igjen i ferdig
yogurt, men resten av logikken din er feil. Laktase i yogurt fortsetter
sin nedbryting av laktose i tynntarmen, etter turen gjennom magesyren,
og jevnlig konsum av yogurt, kefir, surmelk, etc opprettholder
kontinuerlig laktaseaktivitet i tynntarmen. Kosthold som helbreder
tarmen og som stopper betennelse får også tarmen til å produsere egen
laktase, da det er en myte at voksne eller særskilte raser eller
mennesker ikke produserer laktase. Alle voksne mennesker med normal
tynntarm produserer laktase.
En laktosefri yogurt er helt
meningsløs da de organiske syrene i gjærede melkeprodukter og
melkesyregjæret mat og drikke er hele poenget med å bruke dem. Det er
hovedsaklig de organiske syrene, som normaliserer ph i tarmene, som
legger miljøet til rette for at bakteriene i gjærede melkeprodukter skal
kunne etablere seg og bygge floraen. Er ph feil, vil bakteriene bare gå
ut bakdøra igjen, og gi probiotisk avføring.
Jeg
synes den siste jogurten jeg lagde(like før jul) som jeg åpnet nå(den
har stått helt tett i kjøleskap i store norgesglass) smakte litt
råttent, Ikke så syrlig som den pleier...Kan det være farlig å bruke den
da? Hva tror du? Den er laget av rå/ferskmelk. Det er jo minstemann som
spiser dennne jogurten hver dag, og jeg er redd for å gi han noe
farlig. Det eneste jeg kan tenke er at jeg ikke varmet melka nok, jeg
hadde litt hastverk for lagde så mye på en gang..
Det krongler litt her om dagen..melkekefirkorna mine har blitt enormt slimete og vannkefiren er i dvale :-)
takk
for all kunnskap du deler med oss.! Likte veldig godt alle ebøkene
dine...skulle hatt de for lengst, men jeg anbefaler de til alle:-)
Hei Gry!
Har
nettopp fått meg dehydrator og det første jeg satte i gang med i dag
var yoghurt. Hadde ikke så mye suksess med vanlig ovn- ble bare en tynn
suppe, tror det ble for ustabilt- så satser på at dette blir bedre! Det
jeg lurte litt på er om du noen gang har forsøkt en lavere temperatur en
115 F (som er det som er yoghurt-innstillingen er på dehydratoren) Jeg
hørte i et intervju med Sally Fallon at hun sa at noen av de naturlige
bakteriene og enzymer begynte å bli ødelagte så tidlig som på 100 grader
F. Har lest at noen mener at det faktisk blir bedre resultat og at
yoghurten blir tykkere på så lave temperaturer som 95-105 grader F.
Lurte på om du hadde noen erfaringer med dette?
Vil
gjerne prøve å lage yoghurt slik du beskriver her. Har imidlertid litt
problemer med å få tak i yoghurtstarter her jeg bor. Søkte litt rundt i
bloggen din + andre steder på nett for å se om det sto noe om man kunne
starte med vanlig youghurt naturell. Det virker som man kan det? Men
blir det like bra? Finner ikke klare svar, synes jeg.. Kom over en
oppskrift på hvordan lage youghurt på geitmyra.no. Den er sånn:
1. Varm melken til 37 grader, det vil si håndvarm.
2. Ha yoghurten i melken og rør godt, slik at yoghurten løses helt opp i melken.
3.
Hell den lunkne melkeblandingen over i en krukke eller bolle, dekk til
med et klede og la den stå i seks til åtte timer, eller over natten. Den
bør ikke flyttes på i denne tiden, for da er det ikke sikkert yoghurten
setter seg (stivner).
4. Når yoghurten er klar, sett den kjølig. Den holder i kjøleskapet i fire til fem dager.
Da er forvirringa mi total. Dette ligner jo ikke på slik du lager yoghurt? Og veldig stor forskjell i holdbarhet også...?
Å
syrne melk er en tradisjonell metode for å bevare melken lenger, slik
at yoghurt kan holde seg i ukesvis og også månedsvis uten at det blir
helseskadelig. Yoghurten smaker imidlertid ikke spesielt godt etter ca 2
uker, fordi den blir surere jo lenger den står.
Du får en rikere
bakterieflora ved å kjøpe yoghurtkultur hos f.eks www.hjemmeriet.dk som
jeg linker til i bloggen min under inspirerende nettbutikker.
Du
går frem slik jeg anbefaler her i bloggen, og bakteriestammene som er
spesifikke for yoghurtkultur liker seg opp mot 50 grader celsius slik at
du kan med fordel varme den opp til ca 46 grader og kjøle den ned til
ca 42 før du tilsetter yoghurtkulturen.
Hei gry
Eg
ser meg heilt enig i at pasteuriseringa ødelegger melka,eg er
melkebonde sjøl og blir litt småirritert når en skal legge mye arbeid i
et produkt for at dei skal ødelegge den på meieriet,men det blir feil å
skylde dette på tine,for det er ikkje dei som lager reglene ang dette.
Det
som kunne vært litt interessant var å ha et møte med bønder og tine
ansatt og evt mattilynet for å informere dei om skadevirkningene fra
pasteurisering for å kanskje på sikt prøve og snu skuta?Det hjelper
ikkje å bare klage på en blogg:)
Noen ideer??
Ja,
det har jeg!!! Send meg en mail med din kontaktinformasjon, så synes
jeg det er på høy tid å få organisert et motmæle til nettopp det du
beskriver, basert på saklige argumenter og konkret forskning som viser
til hvor ødeleggende pasteurisering er for melken og for de som skal
konsumere den. Blir svært glad for å høre fra deg. gryhammer@hotmail.com
Hei.
Har kjøpt e-boken din, men finner ikke svar på dette spørsmålet.. Jeg
har laget yorhurt to ganger nå. Første bra, men nå skilte den seg? Kan
den spises selv om den har skilt seg? Og vil denne være brukende som
starter til neste gang?
Du
har muligens latt den stå for lenge, da skiller den seg. Ikke noe galt
med den og du kan bruke den som starter. Men forsøk feks 6 timer
varmebehandling opp mot 48 grader og se om det kan være nok. Det er det
her i huset om dagen. Det er likevel slik at yoghurt skiller seg litt
fra mysen når du heller den i serveringsskåler, selv om den henger
sammen i det glasset du oppbevarer den i.
De
tabeller jeg har sett der næringsinnholdet sammenlignes, kan jeg ikke
se de store forskjellene, men alle enzymer som støtter en god fordøyelse
dør ved pasteurisering, fettmolekylene endres ved homogenisering og
proteinet endrer struktur og denatureres ved pasteurisering. Dette er
hva flere relaterer til den økende forekomsten av
allergier/intoleranser/ADHD og andre adferdsrelaterte problem hos barn
og voksne. I tillegg er ofte melk som drikkes rå fra øko/biodynamisk
drevne gårder, der kyrne spiser større grad av naturlig fôr og mindre
kraftfôr slik at melken er renere... Lykke til med yoghurtprosjektet :)
Du er inspirerende!
Marte
Gøy å lese om. Jeg har aldri prøvd meg på yoghurt, men det står på listen over ting jeg vil gjøre før jeg blir gammel.
Ha en fin dag!
klem fra melissa
Gleder meg til å følge deg videre da dette kostholdet er helt nytt for meg (og ennå litt overveldende å tenke at jeg skal skaffe ferskmelk, bake surdeigsbrød osv osv).
Bente
inspirerende lesning! Hvordan er det med melkeintoleranse og yoghurt. Kan barn som ikke tåler melk så godt, spise denne youghurten? Hvis ikke jeg kan få fatt i upasteurisert melk, kan jeg i stedet bruke uhomogenisert, økologisk melk? Eller vil ikke det være så bra? Det er ikke lett å få tak i upasteurisert melk her i lille Norge....
Mer info om såkalt intoleranse, samt helsevikrningene av pasteurisering i kommentarfeltene her -
http://gryhammer.blogspot.no/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-til-barna-mine_20.html
http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html
Å få tak i melk i lille Norge er veldig enkelt, da det er melkebønder overalt.
S. Osekopp
K. Adusei
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Hypochlorhydria_-_lack_of_stomach_acid_-_can_cause_lots_of_problems
Hypochlorhydria - A Review -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
What Everybody Ought To Know (But Doesn’t) About Heartburn & GERD -
http://chriskresser.com/what-everybody-ought-to-know-but-doesnt-about-heartburn-gerd
Digestion and Inflammatory Disease -
http://www.townsendletter.com/April2006/digest0406.htm
The Unseen Epidemic: The Linked Syndromes of Achlorhydria and Atrophic Gastritis -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_252/ai_n6160495/?tag=rbxcra.2.a.54
The Importance of Stomach Acid -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/stomach-acid.html
Side Effects of Antacids and Acid Blockers -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/side-effects-antacids-and-acid-blockers.html
Low Stomach Acid The Risks, the Symptoms, and the Solutions –
http://bodyecology.com/articles/low_stomach_acid_symptoms.php
Hypochlorhydria and Dementia -
http://www.urbanwellnesspdx.com/site/1133urba/NDNR.articles.pdf
Lack of Stomach Acid Problem In CFS and Fibromyalgia Patients -
http://www.fightingfatigue.org/?p=1271
Hypochlorhydria - Possible Cause of Bad Breath -
http://www.badbreathhalitosis.com/article.php/Hypochlorhydria-PossibleCauseofBad
Why Stomach Acid Is Good for You: Natural Relief from Heartburn, Indigestion, Reflux and GERD - Jonathan Wright, M.Evans & Company, ISBN 9780871319319
W. Haddayasay
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Hypochlorhydria_-_lack_of_stomach_acid_-_can_cause_lots_of_problems
Hypochlorhydria - A Review -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
What Everybody Ought To Know (But Doesn’t) About Heartburn & GERD -
http://chriskresser.com/what-everybody-ought-to-know-but-doesnt-about-heartburn-gerd
Digestion and Inflammatory Disease -
http://www.townsendletter.com/April2006/digest0406.htm
The Unseen Epidemic: The Linked Syndromes of Achlorhydria and Atrophic Gastritis -
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_252/ai_n6160495/?tag=rbxcra.2.a.54
The Importance of Stomach Acid -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/stomach-acid.html
Side Effects of Antacids and Acid Blockers -
http://refluxdefense.com/heartburn_GERD_articles/side-effects-antacids-and-acid-blockers.html
Low Stomach Acid The Risks, the Symptoms, and the Solutions –
http://bodyecology.com/articles/low_stomach_acid_symptoms.php
Hypochlorhydria and Dementia -
http://www.urbanwellnesspdx.com/site/1133urba/NDNR.articles.pdf
Lack of Stomach Acid Problem In CFS and Fibromyalgia Patients -
http://www.fightingfatigue.org/?p=1271
Hypochlorhydria - Possible Cause of Bad Breath -
http://www.badbreathhalitosis.com/article.php/Hypochlorhydria-PossibleCauseofBad
Why Stomach Acid Is Good for You: Natural Relief from Heartburn, Indigestion, Reflux and GERD - Jonathan Wright, M.Evans & Company, ISBN 9780871319319
S. Eikada
M
Mugg er det bare å ta vekk, så er problemet løst. Frykter du mykotoksiner er det greit å vite at melkesyrebakterier avgifter slike.
P
KefirPirk
Men hvis man skal kjøpe youghurtstarter fra f.eks hjemmeriet.dk som Gry linker til: Er det forskjell på youghurtstartere slik det er på kefir (klon, ikke klon osv. som det snakkes om ovenfor), og hvilke er den beste?
Vennlig hilsen Heidi
HjemmeriPirk
Som jeg skjønner det er youghurt starter ok fra Hjemmeriet, men ikke melkekefir. Jeg tenkte jeg hadde lyst til å bestille fra Hjemmeriet fordi jeg ser at de også har oppskrift på smør man kan kjøpe. Men, når jeg tenker meg om kan jeg vel lett finne oppskrift på smør på nettet et sted...
Har forresten fanget opp at man kan lage kefirfløte av melkekefirkorn (?), og innbiller meg at man dermed igjen kan lage smør av denne kefirfløten. Noen som vet om dette er riktig?
Forøvrig: Min far fortalte meg noe interessant i går. Han er vokst opp på gård med melkekyr, og han sa at rå, separert melk (=fløten er tatt ut), gikk til dyra (hovedsakelig grisene) da man ikke regnet dette for å være for mennesker. Til eksempel sendte de rå melk til meieriet, og meieriet separerte ut fløten. Så fikk de tilbake resten av melka for å gi til dyrene. De kalte denne melka for "returmjølk". Dette var på 1940-50 tallet (min far er født i 1942).
Noen som har noen formening om rå melk hvor fløten er tatt ut? Kan man fortsatt bruke denne (til f.eks melkekefir, youghurt osv.), eller bør man rett og slett ikke skille ut fløten men heller bruke melka som den er?
Hvis man bør bruke melka som den er, så ser jeg at mitt lage smør selv-prosjekt går i dass...
Vennlig hilsen Heidi
Takknemlig for svar.
M
Hvordan gjør du det?
Hilsen trudemor
Jeg lager alltid yogurt med oppvarming på kun laveste temperatur (ca. 40-40 grader), og det funker helt ok, og yogurten smaker som den skal, med riktig konsistens, og med ekstra helsetillegg av bakterier og gjærsopp fra melka utover yogurtbakteriene.
Ellers er det som JordBordGry sier, at det er svært vanlig å inkludere oppvarming i ymse oppskrifter på grunnlag av udokumentert bakteriefobi.
PirkeFar
SelvPirk
Vil youghurtprosessen ta knekken på skiten fra kraftforet slik jeg har fått med meg at melkekefir gjør?
Vennlig hilsen Heidi
HeidiPirk
Vennlig hilsen Heidi
Siden jeg for tida venter barn nr 5 lurer jeg veldig på hvordan det er for gravide å spise disse upasteuriserte melkeproduktene, det er jo liksom en av de tinga man blir fraråda under svangerskapet??
Klem fra KristinB :-)
Rå, og især surnet melk, er en garanti for optimal utvikling av tarmfloraen pga bakterie og gjærsoppinnholdet. Og da selv om barnet er født via keisersnitt. Med tanke på at tarmfloraen utgjør mer enn 90% av det såkalte immunforsvaret sier det seg selv at god tarmflora er sterkt immunforsvar.
Om rå melk og barn -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/raw-milk-safe-for-babies
Og som en kuriositet, "rå" brystmelk og barn -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/is-mothers-milk-sterile
Om såkalte patogener i rå melk -
http://www.karlloren.com/aajonus/p15.htm
http://www.realmilk.com/documents/PathogensinRawMilk.pdf
http://www.westonaprice.org/images/pdfs/responsetomdhmh.pdf
Rå melk og helse -
http://www.raw-milk-facts.com/raw_milk_health_benefits.html
http://www.rawmilk.org/
http://www.realmilk.com/
http://www.westonaprice.org/making-it-practical/milk-it-does-a-body-good
http://www.westonaprice.org/press/government-data-proves-raw-milk-safe
http://www.westonaprice.org/press/press-release-2003apr11
http://www.westonaprice.org/childrens-health/raw-milk-safe-for-babies
http://www.disabled-world.com/artman/publish/fresh-milk.shtml
http://www.naturalnews.com/023083.html
http://www.curetoothdecay.com/Tooth_Decay/raw_milk_beats_tooth_decay.htm
Raw Milk and Tuberculosis: The Role of Lactoferrin
Although health officials often accuse raw milk of causing TB, many doctors have recognized the fact that raw milk contains special factors that protect against the disease. One of these factors is lactoferrin, an enzyme that kills pathogens by binding and removing iron. In a study involving mice bred to be susceptible to tissue iron overload and hence to tuberculosis, treatment with lactoferrin significantly reduced the burden of tuberculosis organisms.7 And mice injected with Candida albicans, another iron-loving organism, had increased survival time when treated with lactoferrin.12 Lactoferrin is plentiful in raw milk. It is destroyed by pasteurization.
http://www.westonaprice.org/farm-a-ranch/tuberculosis-alert
Raw Milk and Children -
http://www.newtrendspublishing.com/PDFS/16MilkFinal.pdf
http://www.realmilk.com/rawmilkoverview.html
http://www.midvalleyvu.com/files/InformationPages/RAW_MILK_AND_RAW_MILK_PRODUCTS.pdf
The British journal The Lancet reported, ?Resistance to tuberculosis increased in children fed raw milk instead of pasteurized, to the point that in five years only one case of pulmonary TB had developed, whereas in the previous five years, when children were given pasteurized milk, 14 cases of pulmonary TB developed.? - The Lancet, p. 1142, May 8, 1937
http://editor.nourishedmagazine.com.au/articles/vonderplanitz-and-campbell-douglasss-testimony-on-raw-milk
Generelt om tradisjonell barneernæring med fokus på næringsrike matemner -
http://www.westonaprice.org/childrens-health/
http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf
Jeg ville også gi mitt barn rå eggeplommer, spesielt pga det høye kolesterolnivået, samt hjemmelaget kraft for bl.a magnesium som hjelper alt kalsiumet i rå melk å utføre sine oppgaver der det skal i kroppen. Vitamin D i bl.a eggeplommer (mye i fiskelever) trenges for opptak og utnyttelse av kalsium, og sammen med vitamin K (også i eggeplomme, samt upasteurisert smør og all kolesterolrik mat) og magnesium sørger disse for at kalsiumet brukes for å styrke skjelettet, og ikke ender opp i f.eks organer, blodkar, etc hvor kalsiumet kan igangsette forkalkning av celler. Det er for øvrig magnesium, ikke kalsium, som gir skjelett som tenner hardhet og styrke, og for tennenes del også hvit overflate.
PirkePetter
MEN, det jeg lurer aller mest på for øyeblikket (altså som gravid) er i forhold til listeria/listeriose, som jo er ufarlig for friske mennesker sånn ellers men som regnes som svært farlig for fostre? Det er jo derfor gravide frarådes å spise upasturiserte melkeprodukter. Noen som vet??
Om myten om patogene bakterier, samt myten om eksistensen av såkalte virus, mer her -
http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html
Listeria regnes som svært farlige for fostre? Fascinerende. Hva med korn/gluten, soya, mat som inneholder antinæringsstoffer, transfett, plantefett, næringsmangel, kjemikaliebelastning, tilsetningsstoffer, sukker/karbohydratbasert kosthold, genmodifisert mat, skadevirkningene av tungmetaller og kjemikalier i vaksiner og medikamenter, klor i drikkevann, osv, osv, osv en million ganger? Våre helsemyndigheter A/S, som bare promoterer legemiddel og vaksineindustrien bryr seg filla om barns og fosteres helse. Hadde de gjort det ville man blitt advart mot samtlige ovenstående helsefarer, og ikke bare bakterier, som ikke engang er bevist farlige, kun antatt dette pga bløffen om patogene bakterier. Og som er avslørt som bløff for mer enn 50 år siden, samt at det er gjennomdokumentert at Pasteur forfalsket sine forskningsresultater for å skape myten om patogene mikroorganismer på bestilling fra legemiddel og vaksineindustrien.
PirkePetter
EPA pays families to expose infants to pesticides. The U.S. Environmental Protection Agency is paying Florida families who "spray or have pesticides sprayed inside [their] home routinely" to study their infant children. When agency scientists started to question the ethics of the study, EPA removed the protocol from its website. These scientists contacted PEER for help.
Conducted with funding from the American Chemistry Council, which represents 135 companies including pesticide manufacturers, the Children’s Environmental Exposure Research Study (carrying the deceptively jolly acronym of CHEERS) will monitor developmental changes in babies, from birth to age 3, who are exposed to pesticides in their homes –
http://proliberty.com/observer/20050109.htm
PirkePetter
If governments are guilty of instituting immoral and incorrect laws, either to suit their own ends or in subservience to higher powers, or both, Professor Croce puts it very succinctly on pages 85-87 of Vivisection or Science - a choice to make, that others on massive scale are in on the conspiracy:
"Whole teams of people are active in an institute, that is, a complex entity comprising imposing buildings, sophisticated scientific apparatus, and staff of various professional disciplines such as doctors, biologists, chemists, physicists, administrators and subsidiary personnel. All of these are to be found in the prestigious National Institute for Cancer in the U.S.A.."
He is referring to the revelation in an article by Giuliana Dego in the Washington Post headed "Treatment for Cancer in the U.S.A. Worse Than the Disease Itself".
This article gives horrific details of tens of thousands of patients, including many children, who have been prescribed more than 150 experimental drugs, many of which "have caused more painful deaths than the illness itself would have done". The Washington Post revealed that the number of deaths attributable, not to cancer but to the experimental drugs which were supposed to cure it, amounts to 620. Robert Young, administrator of the Food and Drug Administration admitted:
"There is at times little regard for human life. In Boston a hospital used a new drug from the National Institute for Cancer on some children and in the space of a few days their kidneys failed. Some of these drugs actually stimulate the development of tumours and cancers."
PirkePetter
Publicerad: 2012-06-03
Drygt 500 fattiga barn med sociala handikapp, psykiskt funktionshindrade, döva, blinda och föräldrarlösa från Casa Pia skolsystem i Lissabon i Portugal har använts i amalgamförsök. Upp till 19 amalgamfyllningar per barn kan ha satts in. Föräldrar rapporterades psykiska och neurologiska störningar, men ändå togs inte dess barn bort från försöket. Portugisisk TV har uppmärksammat skandalen. Amerikanska filmare gör en djupare analys och anmäler försöket till domstolen i Haag.
Nu i efterhand visar det sig att flera barn fick förhöjda porfyrinnivåer, vilket är en markör för skadligt kvicksilver. Antalet amalgamfyllningar var också relaterat till halten kvicksilver i urinen. Troligen finns även andra effekter exempelvis på immunförsvaret som inte redovisats. Inte heller långtidseffekter följs upp.
Studiens resultatet var troligen manipulerat eller selektivt redovisat. Forskarna fann att amalgam var ofarligt och dessutom att kompositfyllningar inte höll lika bra som amalgam. Resultaten strider mot andra studier.
Någon information om att amalgam till hälften består av kvicksilver eller vilka biverkningar som kan uppträda gavs inte till föräldrarna. De tvingades istället att skriva under att de avsäger sig all rätt till skadestånd.
Ett inslag i portugisisk TV om denna skandal har visats. En mer undersökande film är på gång gjord av de amerikanska filmarna Kelly Gallagher and Anita Vazquez Tibau i samverkan med organisationen Mouth of Hope.
Denna organisation och Anita Vazquez Tibau har anmält studien till Internationella domstolen i Haag och menar att hela studien och dess upplägg är kriminell.
Se pressmeddelande nedan och en längre beskrivning av Casa Pia-studien.
http://www.mercurymadness.org/viewdata.aspx?sectionid=1&dataid=458
PirkePetter
Publicerad: 2012-06-03
Drygt 500 fattiga barn med sociala handikapp, psykiskt funktionshindrade, döva, blinda och föräldrarlösa från Casa Pia skolsystem i Lissabon i Portugal har använts i amalgamförsök. Upp till 19 amalgamfyllningar per barn kan ha satts in. Föräldrar rapporterades psykiska och neurologiska störningar, men ändå togs inte dess barn bort från försöket. Portugisisk TV har uppmärksammat skandalen. Amerikanska filmare gör en djupare analys och anmäler försöket till domstolen i Haag.
Nu i efterhand visar det sig att flera barn fick förhöjda porfyrinnivåer, vilket är en markör för skadligt kvicksilver. Antalet amalgamfyllningar var också relaterat till halten kvicksilver i urinen. Troligen finns även andra effekter exempelvis på immunförsvaret som inte redovisats. Inte heller långtidseffekter följs upp.
Studiens resultatet var troligen manipulerat eller selektivt redovisat. Forskarna fann att amalgam var ofarligt och dessutom att kompositfyllningar inte höll lika bra som amalgam. Resultaten strider mot andra studier.
Någon information om att amalgam till hälften består av kvicksilver eller vilka biverkningar som kan uppträda gavs inte till föräldrarna. De tvingades istället att skriva under att de avsäger sig all rätt till skadestånd.
Ett inslag i portugisisk TV om denna skandal har visats. En mer undersökande film är på gång gjord av de amerikanska filmarna Kelly Gallagher and Anita Vazquez Tibau i samverkan med organisationen Mouth of Hope.
Denna organisation och Anita Vazquez Tibau har anmält studien till Internationella domstolen i Haag och menar att hela studien och dess upplägg är kriminell.
Se pressmeddelande nedan och en längre beskrivning av Casa Pia-studien.
http://www.mercurymadness.org/viewdata.aspx?sectionid=1&dataid=458
PirkePetter
Trine
og takk for fin ABC. nå har jeg nettopp hentet tre liter fersk økomelk og er superutålmodig etter å få prøvd denne yoghurt oppskriften. men jeg har ingen starterkultur...hvor mye har det å si om jeg bruker butikkyoghurt? evt hvilken er minst ille? hva med å bruke tjukkmelk? (lavpasteurisert og uhomogensisert fra røros)...eller rømme (fra samme sted)?
mvh
lene
Men når jeg leser det dere har skrevet, virker det jo fornuftig nok med upaseurisert, uhomogenisert melk. Jeg er litt fan av den "back to the natural" ideologien deres. Jeg tror vi mennesker har mistet en masse verdifull informasjon om hvordan mat skal behandles...
Men det er godt nok en jungle av forskjellig informasjon på internet....
Jeg bor forøvrig i utlandet, og jeg har ikke enda klart å finne en gård hvor de vil selge meg upasterisert, økologisk melk... Hvis jeg bruker vanlig melk fra butikken - vil den da få flere helsefordeler dersom den surnes (youghurt, kefir,) eller er den lider den fortsatt av manglende næringsstoffer og vitaminer fordi den er paseurisert? Jeg kan dog finne uhomogenisert melk butikk melk, det hjelper kanskje litt?
Jeg har et barn med atopisk eksem og er av forskjellige personer og leger blitt anbefalt å kutte ut melk. Noen som har tanker/erfaringer rundt dette?
Har ditt barn atopisk eksem bør du slutte med pasteurisert melkemat og gi barnet ditt kraft som substitutt for næringen man finner i rå melk, til du finner en kilde å kjøpe rå melk fra. Kraft er supermat for den lille. Du bør også påse at alle antinæringsstoff i brød og kornmat som du gir ditt barn er brutt ned ved hjelp av bløtlegging i syrlig miljø(sitro/eddik/myse) eller surdeigsbakst. Du bør kaste alle kremer doktoren har gitt deg og smøre huden med kokosolje morgen og kveld. Og ikke bruke vaskemiddel med parfyme... Lykke til :)
Nå er jeg så heldig å ha fått kefir korn fra AnneB. Kan jeg buke de istedet for startkulturen? Jeg er også så heldig å ha fast tilgang på ferskmelk som jeg tenkte jeg skulle lage yoghyrt av. Har jeg forstått det rett at kefirkornene bør ligge i melk i kjøleskapet når jeg ikke skal lage yoghurt/kefir?
Takknemlig for svar
Siv
Ang nedbrytning av gluten har jeg funnet ut noe intr som Christer skrev : at syrning er ikke nok, det bryter bare ned fytinsyren, for å bryte ned gluten trenger du bakterieaktivitet, dvs surdeig, kefir, sur myse osv. Bakteriene bryter da ned gluten i gjæringstiden. Les denne oppskriften her, så står det litt forklart
Derfor tåler altså ikke jeg med cølialki brød som står med sitron el men brød m surdeig går bra! I dag skal jeg prøve å lage brød med myse fra yogurten.
Ha en god helg!
Spørsmålet mitt gjelder kefir:
Jeg lar kefiren stå i 3 døgn. Har latt den stå i ro, bare snurret litt forsiktig på glasset innimellom. Etter 3 døgn har det lagt seg en "hinne" på toppen (melkefett). Jeg har rørt denne inn i kefiren før avsiling.
Har imidlertid sett at denne hinnen av melkefett har en aldri så liten antydning til "fløyeloverflate" (=et jevnt lag av fløyelaktige "småhår").
Er dette noe å bekymre seg over?
Den siste runden jeg lagde rørte jeg forsiktig i kefiren morgen og kveld. Dette resulterte i at kefiren skilte seg mye mer i fermenteringsglasset, og all ostemassen steg til toppen og mysen la seg i bunnen. Den avsilede kefiren ble tynnere enn normalt, og jeg liker egentlig kefiren bedre når jeg lar den stå i ro med melkefettet liggende som en hinne på toppen.
Vennlig hilsen Heidi
Jeg har også laget kraft. Den kokte jeg i 18 timer og det ble veldig bra. Men så lurer jeg på om du bruker det fettet som blir liggende på toppen av krafta. Jeg fant ut at jeg kunne steke i det, det er jo i alle fall mettet fett. Hva tror du? Ha en fin kveld. Hilsen randi
Fettet til kraften kan du bruke i supper, til å steke med, til dyr om du har det osv... Gulle god næring :)Fin kveld til deg også!
Prøvde å lage yoghurt etter denne oppskriften av fersk melk, og en yoghurtkultur fra hjemmeriet.dk. I min gamle komfyr var det veldig vanskelig å få en stabil temperatur, jeg hadde to termometre inne i ovnen, og det var stor forskjell i hva de viste også.. Hadde et digitalt steketermometer der "pinnen" lå løst inni ovnen, er det slik du gjør det? kan man stole på at den temperaturen stemmer..? Hva skjer hvis det har vært over 48 grader og under 42 grader?
Resultatet ble at det skilte seg, i løs væske og store klumper, lot det stå i 12 timer. Er dette spiselig eller er det ødelagt?!? Jeg tok 1/2 liter i en termos også, og pakka den inn i en dyne på badet, med samme resultat der..
Er det bedre å bruke en yoghurt fra butikken som starter?
Jeg lagde en liter med kefir også, med kefirkultur fra hjemmeriet.dk. Hva er forskjellen på denne (pulver)og kefirkorn? man kan bruke 1/2 dl av kefiren og lage en ny porsjon. Er det like sunt som kefir med korn? Den sto på kjøkkenbenken mens vi var bortreist i ett døgn og da har det vært nede 16 grader på kjøkkenet... Er det farlig, eller er det bare at det tar lengre tid? den smakte som kjøpekefir jeg har smakt før for mange år siden.
Puh, dette ble mye. Håper du ,Gry eller noen andre kan svare meg :)
Ps: tusen takk for superinspirerende blogg ;)
CamillaT
Det at du fikk samme resultat i termos, sier meg at du bare må kulturen din ordentlig i gang, kanskje det tar noen ganger før det blir bra resultat..
Kefir under stuetemp er ikke gunstig. Men om 16 grader er kaldt nok til å legge melkesyrebakteriene i dvale og sørge for at ugunstige bakterier blomster opp vet jeg faktisk ikke. Har du drukket av den og ikke blitt dårlig er den helt fin, men sørg for at du velger et mer stabilt sted i fremtiden. F.eks baderom om du har stabil varme der. Kefir laget på pulver lager ikke meg bekjent kefirkorn, slik at det beste er nok å skaffe seg noen fine korn og passe på dem som det reneste gull :)
Spørs om jeg lot den stå for lenge..den smakte syrlig, så da kan jeg bare røre den sammen og spise den? eller sile av og bare spise det tykke? Og det er bare å bruke den som starter neste gang?
Unnskyld her ble det mange spørsmål...(drømmer om et tradisjonsmat-forum!)
Håper kefiren er i orden, sønnen min fikk litt også, han syns det var så godt!
Funka fint med tørkede vannkefirkorn fra England(tror jeg), men det nytter kanskje ikke med melkekefir?
Tusen takk for all spennende informasjon. Det er så nyttig!
Jeg har fått vite gjennom blodprøve som ble sendt til USA at jeg ikke skal ha noe melkeprodukter. Som jeg har forstått på siden din så kan det være at en tåler melk allikevel når en behandler den selv. Stemmer det?
I tilfelle tenkte jeg å prøve å lage yoghurt og var inne på nettsiden hjemmeriet.dk. Der har de både laktosefri youghurtkultur og yoghurtkultur. Bør jeg da bestille den som kalles laktosefri, eller vil ikke det ha noen betydning.
Kanskje dumme spørsmål, men jeg er litt ny i dette.
Tusen takk.
Med vennlig hilsen
Helene
Hjemmeriets laktostefri yoghurtkultur er FRI for laktose da den er oparbejdet UDEN brug af laktoseholdige produkter. Det kan have betydning for personer som ABSOLUT ikke kan tåle laktose, ej heller den lille smule der er tilbage i en almindelig yoghurtkultur. For personer som tåler laktose er der ingen forskel om man anvender den almindelige eller den laktosefrie. Den laktosefrie har dog flere stammer af de gode bakterier i sig, som så kan siges at være sundere på et eller andet plan...
Iøvrigt - tak for en god og sund blog :-)
Med venlig hilsen - Jan Jochimsen / www.Hjemmeriet.dk
En laktosefri yogurt er helt meningsløs da de organiske syrene i gjærede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke er hele poenget med å bruke dem. Det er hovedsaklig de organiske syrene, som normaliserer ph i tarmene, som legger miljøet til rette for at bakteriene i gjærede melkeprodukter skal kunne etablere seg og bygge floraen. Er ph feil, vil bakteriene bare gå ut bakdøra igjen, og gi probiotisk avføring.
http://ajcn.nutrition.org/content/45/2/432.full.pdf
http://www.banglajol.info/index.php/JSR/article/download/8478/6923
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1753-4887.1984.tb02330.x/abstract
http://www.wjgnet.com/1007-9327/12/187.asp
PirkePetter
Det krongler litt her om dagen..melkekefirkorna mine har blitt enormt slimete og vannkefiren er i dvale :-)
takk for all kunnskap du deler med oss.! Likte veldig godt alle ebøkene dine...skulle hatt de for lengst, men jeg anbefaler de til alle:-)
Trudemor
Har nettopp fått meg dehydrator og det første jeg satte i gang med i dag var yoghurt. Hadde ikke så mye suksess med vanlig ovn- ble bare en tynn suppe, tror det ble for ustabilt- så satser på at dette blir bedre! Det jeg lurte litt på er om du noen gang har forsøkt en lavere temperatur en 115 F (som er det som er yoghurt-innstillingen er på dehydratoren) Jeg hørte i et intervju med Sally Fallon at hun sa at noen av de naturlige bakteriene og enzymer begynte å bli ødelagte så tidlig som på 100 grader F. Har lest at noen mener at det faktisk blir bedre resultat og at yoghurten blir tykkere på så lave temperaturer som 95-105 grader F. Lurte på om du hadde noen erfaringer med dette?
-G
-G
Vil gjerne prøve å lage yoghurt slik du beskriver her. Har imidlertid litt problemer med å få tak i yoghurtstarter her jeg bor. Søkte litt rundt i bloggen din + andre steder på nett for å se om det sto noe om man kunne starte med vanlig youghurt naturell. Det virker som man kan det? Men blir det like bra? Finner ikke klare svar, synes jeg.. Kom over en oppskrift på hvordan lage youghurt på geitmyra.no. Den er sånn:
1. Varm melken til 37 grader, det vil si håndvarm.
2. Ha yoghurten i melken og rør godt, slik at yoghurten løses helt opp i melken.
3. Hell den lunkne melkeblandingen over i en krukke eller bolle, dekk til med et klede og la den stå i seks til åtte timer, eller over natten. Den bør ikke flyttes på i denne tiden, for da er det ikke sikkert yoghurten setter seg (stivner).
4. Når yoghurten er klar, sett den kjølig. Den holder i kjøleskapet i fire til fem dager.
Da er forvirringa mi total. Dette ligner jo ikke på slik du lager yoghurt? Og veldig stor forskjell i holdbarhet også...?
Er dette noe "helt annet"?
-Forvirret.. :-)
Du får en rikere bakterieflora ved å kjøpe yoghurtkultur hos f.eks www.hjemmeriet.dk som jeg linker til i bloggen min under inspirerende nettbutikker.
Du går frem slik jeg anbefaler her i bloggen, og bakteriestammene som er spesifikke for yoghurtkultur liker seg opp mot 50 grader celsius slik at du kan med fordel varme den opp til ca 46 grader og kjøle den ned til ca 42 før du tilsetter yoghurtkulturen.
Eg ser meg heilt enig i at pasteuriseringa ødelegger melka,eg er melkebonde sjøl og blir litt småirritert når en skal legge mye arbeid i et produkt for at dei skal ødelegge den på meieriet,men det blir feil å skylde dette på tine,for det er ikkje dei som lager reglene ang dette.
Det som kunne vært litt interessant var å ha et møte med bønder og tine ansatt og evt mattilynet for å informere dei om skadevirkningene fra pasteurisering for å kanskje på sikt prøve og snu skuta?Det hjelper ikkje å bare klage på en blogg:)
Noen ideer??
hilsen melkebonde
Kine
Vet du hvordan næringsinnholdet i fersk melk er? Jeg finner ikke noe om det på nettet..
Jeg skal hente fersk melk i morgen, og lage yoghurt! :-)