Jeg
ville ikke takke korrupte og/eller sneversynte leger som bare
promoterer de samme kostholdsløgnene industrien og helsemyndighetene A/S
gjør. Hun er en klon av Wenche Frølick, som kommer med den samme
udokumenterte industripropagandaen. Frukt og grønt, og grønt og frukt
mao.
Det som går igjen i artiklene om henne er grønt, grønnsaker
og poteter, friske grønnsaker, grønnsakssuppe, samt det politisk
korrekte hvite kyllingkjøttet, som en motvekt mot det grusefullt
helsefarlige røde kjøttet. Pytt pytt om sistnevnte er mange ganger mer
næringsrikt enn hvitt kjøtt, og også inneholder betydelig mer av
livsviktige næringsstoffer, kolesterol og mettet fett inkludert, som
barnekropper (og hjerner) trenger i større grad enn voksne.
Og
damen tar feil i flere tilfeller også, som f,eks når hun sier at det er
bare tull at voksne og barn skal spise forskjellig/ha forskjellige
menyer, og ignorerer da at barn i vekst trenger større mengder
næringsstoffer i en helt annen sammensetning enn voksne kropper.
Det
er også tull, og dokumentert som tull, at fedme er arvelig. Matvaner,
næringsmangler og kjemikaliebelastning går over generasjoner, og har
ikke noe med genetisk disposisjon å gjøre.
Mantraet til
helsemyndighetene A/S og matindustrien om mer fysisk aktivitet som
botemiddel mot fedme gjentas også flere ganger, og hun tenker ikke på at
man ber om helseproblemer når man skal tvinge overvektige barn til å
trene samtidig som de ikke får næring som støtter opp om den økte
fysiske aktiviteten. Fedme betyr nedsatt funksjon av
skjoldbruskkjertelen/hypotyreose, og dermed at hele resten av kroppen og
alle organer går på sparebluss/har redusert energi/ATP produskjon i
mitokondriene. Og snakker man om omfattende fedme, også betydelig
belastning på hjertet i form av flere og lengre blodårer med økt trykk
for å få blodet fra a til b. Økt fysisk trim med et slikt utgangspunkt
er potensielt svært helsefarlig, og statistikken viser dette bl.a i form
av antall mennesker, især overvektige mennesker, som dør av
hjerteinfarkt eller slag ved f.eks jogging eller aerobics. Og man må
være blind og døv for å ikke ha fått med seg alle tilfellene av
plutselig hjertestopp i spesielt unge idrettsutøvere og fotballspillere
de siste 5-10 årene, fete som slanke.
Om manglende fysisk
aktivitet faktisk hadde vært en faktor ved fedme, hvorfor finnes det da
så mange slanke mennesker som ikke trener eller har trent eller kommer
til å trene?
Et
kosthold bestående av karbohydrater/frukt og grønt, og hvitt kjøtt
aller nådigst, er for svært mange en garanti for helseproblemer og
fedme, slik at å tvinge barna til å trimme mer, uten å støtte
barnekroppen med økt næring raskt kan føre til enda mer alvorlige
helseproblemer, og i verste fall hjertestopp.
At årsaken til at
vi er fetere i dag enn for 10-20 år siden skyldes inaktivitet og at vi
spiser mer kalorier er også bare tull og tøys, da faktiske og
dokumenterte årsaker til fedme er f.eks et karbohydratbasert kosthold
(ikke kalori, men karbohydrat), et grønnsaksutvalg som domineres av
grønnsaker fra korsblomstfamilien (alle kålarter, dvs familien
brassica), da substanser i disse (goitrogener) blokkerer jodopptaket, og
dermed hormondannelsen i skjoldbruskkjertelen, MSG (blokkerer
skjoldbruskkjertelfunksjonen, og får oss til å spise mer enn vi har
behov for), soyasubstanser i nesten all mat (blokkerer
skjoldbruskkjertelfunksjonen), planteoljer (blokkerer
skjoldbruskkjertelfunksjonen), transfett (blokkerer
skjoldbruskkjertelfunksjonen), næringsfattig, kjemisk dyrket mat som
ikke inneholder næringsstoffer kroppen/skjoldbruskkjertelen trenger for å
holde stoffskiftet høyt, og som cellene trenger for at mitokondriene
skal kunne produsere energi til å drive cellene/organene,
sprøytegiftrester i mat som bl.a blokkerer skjoldbruskkjertelens
funksjon, bruk av fluor, vaksiner, antibiotika, etc, og nedsatt
magesyreproduksjon og/eller tarmskader som reduserer næringsopptaket,
m.m.
Mange kjemikalier og tungmetaller i vaksiner og
antibiotika, fluor inkludert, blokkerer jodopptaket i
skjoldbruskkjertelen, eller tapper kroppen for næringsstoffer denne
kjertelen trenger for å fungere normalt. Eksempel er vitamin A, som
forbrukes i avgiftningen av bl.a kvikksølv, bly dioksiner, PCB, DDT,
benzopyren, så vel som plantefett og transfett, etc
Det eneste
damen faktisk har rett i er dette med ferdigmat, samt at barna ikke bør
få bestemme hva som skal spises. Det har jeg selv sagt i alle år til
foreldre med syke barn. Og da barn som svært ofte var syke fordi de
bestemte selv hva de ville spise.
Om man ser nærmere på ordlyden i
artiklene ser man at damen maner til økt offentlig kontroll over barns
spisevaner. Dette er alt annet enn ønskelig da barna er foreldrenes
ansvar, ikke skolenes eller helsemyndighetene A/S sitt ansvar.
Du
har ganske så rett kjære pirkus. Jeg likte overskriften til artikkelen
jeg linker til i innlegget mitt og den formidler et budskap jeg synest
er viktig om det er aldri så kontroversielt: at å feilernære sine barn
er omsorgssvikt. Når det er sagt så er dine utfyllende poeng
superviktige og helt vesentlige og ganske så riktige! Tror jeg må sette
meg ned og forfatte et skikkelig innlegg som nettopp tar for seg de
momentene du lister opp her. Vi kan ikke bare spisse budskaper men også
fylle dem med riktig og viktig innhold! Takk for nyanseringen :o)
Anonym14. juli 2012 kl. 01:39
Apropos soya og fedme/hypotyreose, samt mye mer -
Second-hand Soy from Animal Feeds -
http://www.westonaprice.org/blogs/kdaniel/2012/05/27/soy-ling-egg-yolks-hidden-soy-from-animal-feeds/
Studies Showing the Toxicity of Soy in the US Food & Drug Administration's Poisonous Plant Database -
http://www.westonaprice.org/images/pdfs/fdasoyreferences.pdf
Studies Showing Adverse Effects of Dietary Soy, 1939-2008 -
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-soy
Studies Showing Adverse Effects of Isoflavones, 1950-2010 -
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-isoflavones
Når
soyasubstanser, olje inkludert, finnes i så mye mat barn spiser daglig
er det ikke rart stadig flere barn blir fete, har allergier og
intoleranser, mentale og følelsesmessige problemer, lese og
skrivevansker (i følge statistikken mer enn noensinne i den kjente
historien), stadig økende immunrelaterte helseproblemer, m.m. Og plusser
man på det økende konsumet av planteoljer, i tillegg til de andre
faktorene nevnt ovenfor, så blir det direkte latterlig å skylde på
kalorier eller manglende fysisk aktivitet.
Ble
litt satt på plass av disse presiserende kommentarer, og godt er det.
Men overskriften på innlegget er på sin plass, omsorgssvikt deluxe.
Måtte alle ånder forby at jeg går i næringssviktfellen med mine
fremtidige barn.
I PirkePetters innlegg står det om grønnsaker i
korsblomstfamilien, så nå må jeg vel revurdere hele arbeidet med å
dyrke min egen brokkoli og blomkål. Men de blir jo ikke så store som
butikkene sine, så det utgjør ikke så store deler av kostholdet at det
kan bety så veldig mye. Men spennende informasjon, må lese litt mer om
dette ser jeg.
Nøst gjerne videre på dette Gry, likte også veldig godt innlegget Fy skam Tine, Du kan dette med overskrifter :)
Brokkolli,
så lenge vi ikke snakker om Albert, og blomkål er helt ok i et ellers
næringsrikt kosthold. Daglig konsum er en annen ting, men selv der vil
måltider med tilstrekkelig protein, mettet fett (især mellomkjedet fett -
smør, kokosolje, palmeolje, palmekjerneolje - som stimulerer
skjoldbruskkjertelen indirekte) og næringsstoffer dempe den negative
virkningen. Proteiner for bl.a aminosyrene fenalalanin og/eller tyrosin
som kjertelen bruker for å danne stoffskiftehormoner sammen med bl.a
jod, og næringsstoffer som vitamin A og D, B-vitaminer (især B12) samt
mineraler som bl.a jod, selen, sink, og magnesium som
skjoldbruskkjertelen trenger for å jobbe normalt.
Det er først
når slike konsumeres ofte, sammen med et protein og næringsfattig og
gjerne industrimatbasert kosthold, at de forårsaker problemer. Er man
allerede overvektig eller har hypotyreose eller hjerteproblemer
(hypotyreose øker sjansen for hjerteinfarkt med 70%) er slike grønnsaker
en veldig dårlig ide. Industrien som promoterer korsblomstrede
grønnsaker vet dette veldig godt, da forskning på disse tingene har
eksistert siden 1800-tallet. Og dette er også grunnen til at promotering
av slike grønnsaker er vanlig innen landbruksindustrien og
landbruksskoler som eies av samme industri, da husdyr legger raskere på
seg med mindre forforbruk om de får slike grønnsaker = større profitt og
mindre utgifter. Gjerne kombinert med planteoljer, spesielt soya, eller
soyamel i kraftforet, somm har samme virkning på skjoldbruskkjertelen.
Måten man feter dyr på i industrielt så vel som økologisk husdyrhold,
eller som man anser som den beste måten å få dyr til å vokse raskt på,
er dermed gjennom å gi dyrene hypotyreose. Dette er dyremishandling,
uansett hvordan man ser det eller begrunner det.
Det samme
gjelder ved ulike psykiske problemer som kan ha hypotyreose som
årsak/delårsak, især depresjon og alle mentale/følelsesmessige problemer
som skyldes serotoninoverproduksjon. Dette fordi hypotyreose øker
serotoninaktiviteten, som igjen fremmer bl.a betennelser i hele kroppen,
og ymse ubalanser i hjernen. Har man i tillegg tarmskader fra et
korn/soya/pasteurisert melk basert kosthold med lite protein/glutamin
til tarmcellene vil serotoninaktiviteten allerede være svært høy, slik
at nedsatt produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen kan være den
lille tuen som velter det store dasset slik at all slags dritt
bokstavelig talt skjer (shit happens for verbale kverulanter :-)
Om serotonin -
http://raypeat.com/articles/articles/serotonin-depression-aggression.shtml
http://raypeat.com/articles/aging/tryptophan-serotonin-aging.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/thyroid-insanities.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/intelligence.shtml
Om mellomkjedede fettsyrer og bl.a stoffskiftet -
http://raypeat.com/articles/articles/coconut-oil.shtml
http://www.naturalnews.com/026808_oil_coconut.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/11/08/thyroid-health-part-two.aspx
http://healthimpactnews.com/2012/coconut-oil-and-weight-loss-facts-vs-fiction-what-you-need-to-know-about-coconut-oil-and-losing-weight/
http://www.muscle-health-fitness.com/coconut-oil-benefits-2.html
Om korsblomstrede grønnsaker og helse -
http://www.westonaprice.org/basics/bearers-of-the-cross
Symptomer på hypotyreose -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothyroidism
http://thyroid.about.com/cs/basics_starthere/a/10signs.htm
http://www.articlesbase.com/alternative-medicine-articles/underactive-thyroid-hypothyroidism-causes-symptoms-and-natural-treatment-2523411.html
Hva
med manucahonning, nærende varm kraftsuppe/buljong, hvitløk, ingefær og
andre varmende krydder slik at du får forgang i prosessen og får
rensket opp litt? Ellers styre unna betennelsesfremmende substanser i
maten som sukker, hvetemel, annen stivelse og fruktose og pasteurisert
melkemat!
Interessant debatt!
Jeg har noen spørsmål til PirkePetter som respons til hans kommentarer; hvis det er ok?
Hva
vet du om årsaken/sammenhengen til at man i familier med svært høye
kolesterolverdier (såkalt familiær hyperkolesterolemi) ofte debuterer
med koronarsykdom i svært ung alder?
Jeg er absolutt med på at
planteoljer, soyaprodukter osv bremser/forstyrrer stoffskiftet og dermed
bidrar til overvekt. Men det må da være andre faktorer inne i bildet
enn de du nevner, som er årsak til at noen kan være slanke til tross for
et elendig kosthold (mye fast food osv). Og fysisk aktivitet spiller da
en vesentlig rolle; jeg kjenner veldig mange atleter som får i seg
enormt mye karbohydrater og likevel er svært slanke! Hva mener du er
optimalt ift fysisk aktivitet dersom man følger et kosthold som du taler
varmt for (og som jeg selv er i ferd med å "adoptere" og har stor tro
på så det er sagt; med andre ord, jeg ønsker egentlig bare å forstå
dette her...)
Du
stiller feil spørsmål, da du tar utgangspunkt i kolesterol som
sykdomsfremkaller. Kolesterol er kroppens sterkeste antioksidant
(sterkere enn f.eks glutation peroksidase, katalase og superoksid
dismutase, etc), og brukes av kroppen til å kontrollere
betennelser/peroksidering. Blodkarene inkludert. Kolesterol brukes også
som reparasjonssubstans, f.eks til å tette mikroskopiske hull i bl.a
celler og blodkar. Så om man finner høye kolesterolverdier i hvem som
helst, så må man lete etter årsaken til hvorfor kroppen har regulert
kolesterolkonsentrasjonen til de nivåer som finnes. Og også hvorfor
disse befinner seg der de finnes.
Når man snakker om flere
tilfeller i samme familie, i ung alder kommer man inn på spisevaner,
kjemikaliebelastning og næringsubalanser som går over generasjoner, så
vel som eventuelle faktorer i miljøet. Dvs huset de bor i, så som
avgasser fra møbler, maling, etc og stråling fra mobiltelefoner,
eventuelle trådløse basestasjoner, elektriske apparater, m.m, og ellers
alle faktorer som spiller inn i helsetilstanden.
Følelsesmessige
omstendigheter, især mye stress, spiller også inn, og utover dette
kommer årsaken til fedme, hypotyreose, inn som mulig faktor om fedme er
involvert. Dette fordi hypotyreose øker betennelsestilstander i hele
kroppen, og som kroppen prøver å kontrollere ved å øke kolesterolnivåene
der betennelsene befinner seg.
Ut over den ovenstående
generaliseringen kommer inn som faktor det at de høye kolesterolnivåene
ikke nødvendigvis har noe som helst å gjøre med hjerte-karproblemene man
finner. Du må tenke på at leger og forskere er indoktrinert til å anse
kolesterol som en sykdomsårsak, og antar da uten videre at kolesterol i
visse mengder = sykdomsårsak uten fnugg av dokumentasjon eller noe som
kan minne om logikk. Det bare er sånn 1 - fordi dette er noe "alle vet"
og 2, fordi det eksisterer en internasjonal enighet - konsensus - mellom
leger og forskere at sånn er det, bare derfor. All forskningen som for
lengst har motbevist både mettet fett som kolesterolmyten blir avfeid
som konspirasjonsteorier, vrangforestillinger og som noe som produseres
av "avvikere" (dissidents) som må mangle noe i hue.
The
Cholesterol Myths: Exposing the Fallacy that Saturated Fat and
Cholesterol Cause Heart Disease - Uffe Ravnskov, MD, PhD, NewTrends
Publishing, Inc., ISBN 0967089700
Fat and Cholesterol are Good for You - Uffe Ravnskov, GB Publishing, ISBN 919755538X
Ignore the Awkward! How the Cholesterol Myths are Kept Alive - Uffe Ravnskov, MD, PhD, CreateSpace, ISBN 1453759409
The Great Cholesterol Con - Anthony Colpo, Lulu.com, ISBN 1411694759
The
Great Cholesterol Con: The Truth About What Really Causes Heart Disease
and How to Avoid It - Dr. Malcolm Kendrick, John Blake, ISBN
978-1844543601
The Myth of Cholesterol: Dispelling the Fear and
Creating Real Heart Health - Paul Dugliss & Sandra Fernandez, MCD
Century Publications, ISBN 0972123377
Hidden Truth about Cholesterol-Lowering Drugs - Shane Ellison, Health Myths Exposed Publishing, ISBN 0977207900
Coronary Heart Disease: The Dietary Sense and Nonsense - George V. Mann, Janus Publishing Co, ISBN 1857560728
Heart Frauds: Uncovering the Biggest Health Scam in History - Charles T.McGee, M.D., Piccadilly Books, ISBN 0941599566
The
Heart Revolution: The Extraordinary Discovery That Finally Laid the
Cholesterol Myth to Rest - Kilmer Mccully, Martha Mccully, Harper
Paperbacks, ISBN 0060929731
The Doctor's Heart Cure: Beyond the
Modern Myths of Diet and Exercise: The Clinically-Proven Plan of
Breakthrough Health Secrets That Helps You Build a Powerful,
Disease-Free Heart - Al Sears, Dragon Door Publications, ISBN 0938045652
Fats are Good for You and Other Secrets: How Saturated Fat and
Cholesterol Actually Benefit the Body - Jon J. Kabara, North Atlantic
Books, ISBN 1556436904
Nourishing Traditions : The Cookbook That
Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally
Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN
0967089735
Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the
Nutrition of Fats –Mary D. Enig & Sally Fallon, Bethesda Press,
ISBN 0967812607
Eat Fat Lose Fat - Dr. Mary Enig & Sally Fallon, A Plume Book, ISBN 0-452-28566-6
Andre
faktorer til fedme enn de jeg har nevnt ovenfor finnes, da jeg i
kommentaren kun fokuserte på skjoldbruskkjertelen. Denne kjertelen er
uansett involvert i alle former for fedme, slik at de årsaksfaktorer jeg
nevner dermed er involvert som hoved eller delårsaker. Ikke
nødvendigvis alle på en gang selvfølgelig. Andre faktorer er bl.a for
høye serotoninivåer, østrogen og/eller prolaktinnivåer, samt ved stress
eller blodsukkerubalanser også kortisol og adrenalin så vel som for mye
insulin og mulig insulininsensitivitet. Hormonelle ubalanser skyldes
uansett kosthold og næringsnivåer vs kjemikalienivåer i mat og drikke,
da inkludert både xenoøstrogener som plantehormoner i f.eks
soyaprodukter/soyasubstanser i mat. Samt alle faktorer, både syntetiske
som naturlige som på forskjellig vis slår ut enzymsyssystemer i kroppen,
hvor planteoljer og tungmetaller er verst, og antinæringsstoffer i
korn/frø/nøtter og belgrukter også spiller en større rolle i dag hvor så
mange brød er basert på helkorn, med nettopp ymse frø og evt nøtter i.
Eller som inkluderer soyamel for å øke proteinandelen.
Jeg
blander som du ser ikke inn rent psykiske årsaker, og med "rent" så
sikter jeg til mentale eller følelsesmessige årsaker som ikke er
forårsaket av kostholdets virkning på hjernene, både den i tarmen og den
mellom ørene, og som skyldes reelle og konkrete hendelser i en persons
liv.
Jeg kjenner også flere idrettsutøvere som får i seg mye
karbohydrater, men som pga av den høye forbrenningen holder seg slanke.
Delvis også fordi trening beskytter mot for høye insulinnivåer. En av
dem jeg kjenner er flere ganger europa og norgesmester i maraton i hans
aldersklasser opp gjennom åra. Og jeg ser også at han omtrent eser ut
hver gang han av ulike grunner ikke kan trene hver dag i en periode. Som
f.eks når han pleier skader i perioder.
Anonym15. juli 2012 kl. 01:11
Optimal
fysisk aktivitet er for individuelt til å kunne generaliseres om, og de
gjeldende arbeidsmodeller og hypoteser forander seg stadig vekk.
Eksempel er jo at man i mange tiår har preket at det er så sunt å trimme
ofte, og da lenge og vel. Men så har forskning vist at dette ikke er
bra likevel pga virkningen på stresshormoner vs testosteron og
veksthormon. Og dette med å trene lenge har også fått nyere
motargumenter i form av forskning som viser at man belaster hjerte-kar
mindre ved kortere og mer intense treningsrunder, hvor man f.eks spurter
i korte perioder heller enn å jogge en lengre periode. Eller trener
hardt og intenst med f.eks tyngre vekter i kortere perioder, med lengre
hvilepauser mellom enn det som har vært normen lenge. Begge sistnevnte
og nyere funn viser også at testosteron og veksthormon stimuleres mer
ved slik trening enn ved roligere trening over lenge tidsperioder.
Så
lenge jeg har studert ulike treningsformer og helse som fysisk form har
jeg sett at det stadig vekk har kommet nye ideer og
forskningsresultater inn i bildet, slik at dagens sannheter blir
gårdsdagens vrangforestillinger. Av den grunn vil jeg ikke generalisere,
da alder, kjønn, kosthold, helse generelt, stoffskifte,
energiproduksjon i kroppens mitokondrier, hormonell tilstand,
kroppsbygning, og så mange andre faktorer spiller inn for hver enkelt
person. Og jeg har for min egen del funnet mye mer logikk og fungerende
treningsmetoder i eldre treningsystemer enn jeg har via moderne.
Selv
jogger jeg hver dag, og spurter innimellom, og trives godt med det. Jeg
bruker kettlebells hver dag, og praktiserer også hver dag den (i min
konklusjon) mest avanserte treningsformen jeg noensinne har kommet over,
og som er helt overlegen alle andre treningsformer (jeg har prøvd de
fleste, militære treningssystemer så vel som asiatiske og indiske
inkludert) når det gjelder å styrke ledd og lange muskelkjeder så vel
som støttevev og muskler generelt. Og ikke minst fleksibilitet. Hvilket
er den russiske treningsformen som går inn under nærkampsystemet
Systema. Scott Sonnons bøker og treningsfilmer baserer seg på denne
treningsformen, og disse anbefales til alle som vil trene både styrke og
utholdenhet så vel som fleksibilitet på en gang uten å blåse opp
muskelvevet slik kroppsbyggere gjør.
Filmen Systema Strength
& Flexibility anbefales også varmt. Gjør du eller andre som
eventuelt er interessert i dette et søk på youtube finner dere mange
filsmnutter som beskriver treningsformen detaljert.
PirkeMeg
Anonym15. juli 2012 kl. 11:53
Tusen
takk PirkePtter for fyldig svar (som alltid:-))!! Skal definitivt
sjekke ut referansene, samt Systema. Du trener jo selv MYE mer enn
gjennomsnittet, men jeg antar du er i stand til det som følge av riktig
ernæring over lang tid. Og jeg regner med at du mener at man kan holde
seg slank på dette kostholdet til tross for at man noen dager ikke har
anledning til å trene, i motsetning til når man spiser mye KH? U.t har
lenge levd på sparepluss hva angår ernæring, så det vil nok ta lang tid
før jeg kan trene så hardt. Hvis du helt avslutningsvis kunne si noe om
din erfaring på vekten hos personer som gå over til tradisjonelt
kosthold, men ennå ikke kan trene noe særlig, hadde det vært supert.
På forhånd takk!
Mvh Julianne
Anonym15. juli 2012 kl. 14:52
Jeg
har anbefalt kostholdet jeg promoterer til ganske mange overvektige opp
gjennom åra, og samtlige gikk ned i vekt på kostholdet alene. Flere
ville gjerne begynne å trene også, men jeg nektet dem dette inntil de
hadde mistet en god del av fettmassen, for å være helt sikker på at de
ikke endte opp med hjerteinfarkt eller slag. Livet er for verdifullt til
å risikere forhastet avgang til de evige jaktmarker, og det er jo bare
tull og tøys å skulle begynne å spise sunt og trene for så å krepere
neste dag eller uke.
Mange fete mennesker har også leddproblemer
pga den økte belastningen så vel som blodsukker/insulinubalanser,
forhøyede nivåer av serotonin, østrogener og prolaktin, og mer eller
mindre garanterte mage-tarmproblemer, nedsatt næringsopptak inkludert.
Min taktikk har derfor alltid vært å redusere fettmengde og belastning
på leddene, samtidig som kroppens underbalanse av næringsstoffer ble
sikret før fysisk aktivitet. Dette for å sikre at kroppen hadde de
næringsstoffer tilgjengelig for å reparere og bygge nye celler og
eventuelt skadet kroppsvev, ledd inkludert. Normalisering av blodsukker
og insulinnivåer er også viktig før trening, da man ellers bare
promoterer stresshormoner og gjerne også østrogener og prolaktin, som er
antitestosteron og antiveksthormon, og også antistoffskiftehormoner.
Hvilket vil si trening bare ville forverre helsesituasjonen, samtidig
som kroppen ikke bygger nye muskler eller forbrenner fett. Kunsten er å
forberede kroppen på en slik måte at trening blir oppbyggende og
styrkende, og ikke nedbrytende og svekkende. Og ikke minst overkommelig,
da det ikke er noen spøk å drasse på mange kilo mer enn man er skapt
for, og så begynne å f.eks jogge med den ekstra vekta på ledd og
skjelett. Motivasjonen får raskt en knekk om man starter med for mye og
er nødt til å innse at man ikke enda er i stand til det.
Det er
fullt mulig å holde seg slank på bare kosthold alene, når kosten
inneholder tilstrekkelig med protein og fett, og næringsstoffer
generelt. Salt, krydder, organiske syrer som eddik, etc spiller også en
stor rolle i bl.a blodsukker og stoffskifteregulering. Å unngå faktorer
som på ulike måter saboterer stoffskiftet, så som dem jeg har nevnt i en
av de ovenstående kommentarer, er også en fordel. Min forståelse har
alltid vært å gi kroppen det den trenger for å helbrede seg selv fra hva
det skal være, og det har alltid fungert. Kroppen er ikke det dummeste
man har av slikt :-)
Mer protein, mer mettet fett, mer
næringsstoffer i mat og drikke, og som faktisk tas opp i kroppen (dvs at
mage-tarmproblemer må ordnes før man kan forvente bedring i
helsenivået), mer bruk av fortrinnsvis uraffinert salt uten
aluminiumsbasert antiklumpemiddel, mer bruk av især varmende/hete
kryddere (chili/cayenne, ingefær, gurkemeie, kanel, sort pepper,
hvitløk, løk, etc), og mer kraft/gelatin optimaliserer stoffskiftet
gjennom å bl.a regulere blodsukker og insulinnivåer, regulere
østrogen/testosteronnivåer, samt stresshormon og prolaktinnivåer, og
stoffskiftehormoner. Ikke alle de ovennevnte kostholdsfaktorer er
nødvendige, men tilsammen sikrer disse at kroppen reparerer og bygger
seg selv mye raskere, samtidig som helbredsreaksjoner (healing crisis)
holdes på et minimum.
Anonym15. juli 2012 kl. 14:52
Avslutningsvis
kan jeg nevne selvbildet og hva man tenker og føler om seg selv som en
viktig faktor i enhver helbredsprosess. Dette fordi om man ser seg selv
som fet eller syk, konstant forteller kroppen at den er fet eller syk,
og dermed ikke akkurat hjelper den i å komme ut av helsesituasjonen. Om
man begynner med optimalt kosthold vil man bli frisk og slank, enten man
vil det eller ikke, men hva man tenker og føler om saken vil enten
kunne bremse og i det minste delvis sabotere fremgangen, eller påskynde
denne. Så når man ser seg selv i speilet eller tenker over ens situasjon
er det ikke dumt å se i speilet den man ønsker å være, slik man så
gjerne vil se ut (idealkroppen og idealpersonen og idealhelsa), heller
enn et fjell av fett eller en halvdød kropp :-) Sinnet kontrollerer jo
alle aspekter av kroppen, og det man hele tiden tenker og føler om en
selv og ens ytre spiller en veldig stor rolle for hvordan man faktisk
ser ut og har det med seg selv rent kroppslig sett.
Nyere
forskning innen den nye formen for genvitenskap (som forøvrig er basert
på den samme forskningen til professor i genetikk, Barbara McClintock,
som avslørte at det legevitenskapen så frekt kaller virus er kroppens
egne genkombinasjoner, og som er en del av kroppens
selvhelbredelsesmekanismer) og som kalles epigenetikk, viser at sinnet
ikke bare slår gener av og på hele tiden, men til og med at mors tanker
og følelser under svangerskapet slår gener i fosteret av eller på.
Konseptet "acting as if" er derfor veldig verdifullt som del av enhver helbredsprosess. Litt info -
http://www.huffingtonpost.com/mike-robbins/the-law-of-attraction-how_b_513219.html
http://www.angelavatar.com/ActASIF.pdf
http://www.yourjoyouslife.com/personal-power-actingif.html
FedmePirk
Anonym15. juli 2012 kl. 22:29
Takk,
takk og atter takk SmartePetter! Etter mange år i kaos og villrede i
søken etter bedre helse, har jeg endelig "kommet hjem". Først nå har jeg
tro på at også jeg kan bli sunn og sterk (igjen). Takk for at du tar
deg tid til å forklare og dele all din kunnskap med oss hungrige.
Og takk til Gry som lar deg bruke bloggen sin som medium:-)
Mvh Julianne
Anonym16. juli 2012 kl. 01:09
Bare
hyggelig, Julianne. Og jeg takker også Gry for at jeg for herpe bloggen
hennes :-) Men, jeg er da mitt eget medium; hørt om orakelet i
Delfiafettet? Det er undertegnede :-)
Og til den demotiverte
studenten under. Jeg promoterer et veldig enkelt og lettforståelig
kosthold hva gjelder selve praksisen. Imidlertid er det så mye ved dette
kostholdet som går i mot den offisielle og politisk korrekte
propagandaen som går for vitenskap, men egentlig bare er udokumentert
sludder, manipulerte forskningsresultater som alltid er proindustri, og
rene hypoteser basert på gjettverksforskningen man kaller epidemiologisk
forskning. Og må derfor begrunne med ekte vitenskap hvorfor jeg påstår
de tingene jeg gjør. De fakta jeg kommer med, detaljkunnskaper, er
derfor bare for dem som tviler eller som ønsker å forstå bedre hvordan
et slikt kosthold vil påvirke dem helsemessig.
Kraftmødrebloggene
(wicked mums) er fulle av enkle oppskrifter på sunn og nærende mat som
ikke trenger å koste skjorta. Og om du opplyser hvor i landet du bor så
er det alltids en mulighet for at noen bor nær nok til å f.eks dele
utgifter til større innkjøp av diverse matemner.
Spiser du det
samme kostholdet jeg anbefaler i ymse kommentarer relatert til såkalt
intoleranse og allergi vil det du kaller ADHD helbredes.
DetaljPirk
Anonym16. juli 2012 kl. 19:52
Når
det gjelder Scott Sonnon's versjon av Systema, så er her et
worddokument med linker til 2 av hans bøker (pdf-format), samt 8
filmer/dvd'er. Filmer over 1 gigabytes er delt opp og komprimert i
filformatet rar, slik at man trenger et program som kan pakke ut rar
filer for å både pakke filmene ut, samt sette dem sammen til en DVD/AVI,
etc. De fleste datamaskiner pr i dag skal ha et slikt program som del
av operativsystemet, og uansett finnes det flere gratisprogrammer som
pakker ut komprimerte filer.
Er noen interessert, men sliter med å
laste ned mange filer etter hverandre så er programmet FreeRapid
(http://wordrider.net/freerapid/download.html) bra å bruke. Da kopierer
og limer man inn alle linkene på en gang (markerer alle filene på en
gang med venstre museknapp, og kopierer med høyre), og så setter
programmet i gang med å laste ned filer en etter en inntil alle er på
maskinen. Da forutsatt at man slipper programmet gjennom brannmuren.
Etter installering av programmet anbefales det å kikke på menyen helt
øverst i programmet, velge Help, og deretter Check for new plugins for å
sikre at plugins til de forskjelligste servere på nettet som man vil
laste ned fra er inkludert.
Merker
at dette detaljnivået virker litt demotiverende på meg :p Det er så
utrolig mange faktorer å ta hensyn til, og alle framstilles som like
viktige, og jeg får inntrykk av at man burde ha studert tilsvarende en
doktorgrad for å ha styring på det hele. Det virker så uoverkommelig for
meg å ha et kosthold som dette at det nesten ikke blir vits å prøve noe
som helst :P
Noen som har konkrete, enkle (?) tips? Jeg er
student uten penger, og har kun meg selv, og ingen å dele store kvanta
av noe som helst med. Så det skulle helst vært mer hverdagslige tips om
ting som finnes på butikker, eller de tingene som anses som aller mest
skadelig/aller mest helsebringene å unngå/få i seg. Noen tips for bedre
konsentrasjon? Jeg skårer nemlig høyt på screeningtester for ADHD, noe
som vanskeliggjør studering :P
Her er litt av det jeg har av artikler og bokreferanser angående den oppdiktede tilstanden ADD/ADHD -
Nearly One Million Children in U.S. Potentially Misdiagnosed With ADHD –
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100817103342.htm
Death by ADHD –
http://kats-korner.com/health/ritalin.html
http://vcisrael.macam.ac.il/site/heb/files/H2P119/files/update/Mofet/Baughman%20M_D_%20-%20ADD,%20ADHD,%20Ritalin%20&%20Attention%20Deficit%20Disorder.htm
The Rise and Fall of ADD/ADHD –
http://www.ritalindeath.com/adhd.htm
Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) As Fraud –
http://psychrights.org/research/Digest/ADHD/ADHDAsFraud.htm
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.omnipotentchild.com/Myth_of_ADD.pdf
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.sntp.net/ritalin/ritalin_myth.html
ADD - A Designer Disease –
http://www.thedoctorwithin.com/add/add-a-designer-disease/
ADD & ADHD - Epidemic of a Phantom Disease –
http://www.alternativemedicinenis.com.au/ADD%20%26%20ADHD%20Epidemic%20of%20a%20Phantom%20Disease.pdf
ADD: Does It Really Exist? –
http://www.thomasarmstrong.com/articles/does_add_exist.php
Vital Information About Ritalin, Attention Deficit-Hyperactivity Disorder and the Politics Behind the ADHD/Ritalin Movement –
http://www.whale.to/a/breggin7.html
Psykiatriens kjemiske makt - Joar Tranøy, Spartacus, ISBN 9788243000520
ADHD - piller på avveie - Aage Georg Sivertsen; Joar Tranøy, Kolofon, ISBN 9788230003824
The
Myth of the Hyperactive Child & Other Means of Child Control - By
Peter Schrag and Diane Divoky, Dell Publishing, ISBN 044036194X
The
Hyperactivity Hoax : How To Stop Drugging Your Child And Find Real
Medical Help - Sydney Walker, M.D, St. Martin's Press, ISBN 0312970986
The
Myth of the A.D.D. Child: 50 Ways Improve your Child's Behavior
attention Span w/o Drugs, Labels or Coercion - Thomas Armstrong, Plume,
ISBN 9780452275478
ISBN 0452275474
The Ritalin Fact Book: What
Your Doctor Won't Tell You About ADHD and Stimulant Drugs - Peter
Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738204501
Talking Back to
Ritalin, Revised : What Doctors Aren't Telling You About Stimulants and
ADHD - Peter Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738205443
The Myth of Mental Illness - Thomas S. Szasz, M.D, Quill, ISBN 0060911514
The
Manufacture of Madness: A Comparative Study of the Inquisition and the
Mental Health Movement - Thomas S. Szasz, M.D, Syracuse University
Press, ISBN 0815604610
Manufacturing Victims: What the Psychology
Industry Is Doing to People - Dr. Tana Dineen, Studio 9 Books &
Music, ISBN 1552070328
They Say You're Crazy: How The World’s Most
Powerful Psychiatrists Decide Who’s Normal - Paula J. Caplan, Ph.D,
Perseus Publishing, ISBN 0201488329
The Invisible Plague: The Rise of
mental Illness from 1750 to the Present - E. Fuller Torrey, M.D,
Rutgers University Press, ISBN 0813530032
The Myth of Psychotherapy:
Mental Healing As Religion, Rhetoric, and Repression - Thomas S. Szasz,
M.D, Syracuse University Press, ISBN 0815602235
The Myth of the Chemical Cure: A Critique of Psychiatric Drug Treatment - Joanna Moncrieff, Palgrave Macmillan, ISBN 0230574319
Her er litt av det jeg har av artikler og bokreferanser angående den oppdiktede tilstanden ADD/ADHD -
Nearly One Million Children in U.S. Potentially Misdiagnosed With ADHD –
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100817103342.htm
Death by ADHD –
http://kats-korner.com/health/ritalin.html
http://vcisrael.macam.ac.il/site/heb/files/H2P119/files/update/Mofet/Baughman%20M_D_%20-%20ADD,%20ADHD,%20Ritalin%20&%20Attention%20Deficit%20Disorder.htm
The Rise and Fall of ADD/ADHD –
http://www.ritalindeath.com/adhd.htm
Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) As Fraud –
http://psychrights.org/research/Digest/ADHD/ADHDAsFraud.htm
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.omnipotentchild.com/Myth_of_ADD.pdf
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.sntp.net/ritalin/ritalin_myth.html
ADD - A Designer Disease –
http://www.thedoctorwithin.com/add/add-a-designer-disease/
ADD & ADHD - Epidemic of a Phantom Disease –
http://www.alternativemedicinenis.com.au/ADD%20%26%20ADHD%20Epidemic%20of%20a%20Phantom%20Disease.pdf
ADD: Does It Really Exist? –
http://www.thomasarmstrong.com/articles/does_add_exist.php
Vital Information About Ritalin, Attention Deficit-Hyperactivity Disorder and the Politics Behind the ADHD/Ritalin Movement –
http://www.whale.to/a/breggin7.html
Psykiatriens kjemiske makt - Joar Tranøy, Spartacus, ISBN 9788243000520
ADHD - piller på avveie - Aage Georg Sivertsen; Joar Tranøy, Kolofon, ISBN 9788230003824
The
Myth of the Hyperactive Child & Other Means of Child Control - By
Peter Schrag and Diane Divoky, Dell Publishing, ISBN 044036194X
The
Hyperactivity Hoax : How To Stop Drugging Your Child And Find Real
Medical Help - Sydney Walker, M.D, St. Martin's Press, ISBN 0312970986
The
Myth of the A.D.D. Child: 50 Ways Improve your Child's Behavior
attention Span w/o Drugs, Labels or Coercion - Thomas Armstrong, Plume,
ISBN 9780452275478
ISBN 0452275474
The Ritalin Fact Book: What
Your Doctor Won't Tell You About ADHD and Stimulant Drugs - Peter
Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738204501
Talking Back to
Ritalin, Revised : What Doctors Aren't Telling You About Stimulants and
ADHD - Peter Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738205443
The Myth of Mental Illness - Thomas S. Szasz, M.D, Quill, ISBN 0060911514
The
Manufacture of Madness: A Comparative Study of the Inquisition and the
Mental Health Movement - Thomas S. Szasz, M.D, Syracuse University
Press, ISBN 0815604610
Manufacturing Victims: What the Psychology
Industry Is Doing to People - Dr. Tana Dineen, Studio 9 Books &
Music, ISBN 1552070328
They Say You're Crazy: How The World’s Most
Powerful Psychiatrists Decide Who’s Normal - Paula J. Caplan, Ph.D,
Perseus Publishing, ISBN 0201488329
The Invisible Plague: The Rise of
mental Illness from 1750 to the Present - E. Fuller Torrey, M.D,
Rutgers University Press, ISBN 0813530032
The Myth of Psychotherapy:
Mental Healing As Religion, Rhetoric, and Repression - Thomas S. Szasz,
M.D, Syracuse University Press, ISBN 0815602235
The Myth of the Chemical Cure: A Critique of Psychiatric Drug Treatment - Joanna Moncrieff, Palgrave Macmillan, ISBN 0230574319
14
bøker og 10 artikler er dessverre litt mye å ta inn over seg for en som
nettopp sliter med fokus og konsentrasjonsproblemer :P Har så evig mer
enn nok med å lide meg gjennom de jeg må på skolen.. Men takk alikevel,
for at du tok deg tida (:
Poenget
mitt var bare å vise deg at hva som enn er problemet ditt, så er det
ikke ADHD. Slik at når du leter etter svar, så slipper du å bli avledet
av tro på denne juksediagnosen.
Det kan være så mange årsaker til
konsentrasjonsproblemene dine at tips om næringsstoffer er meningsløst.
Og for alt jeg vet finnes disse næringsstoffene i kosten din, men tas
ikke opp som følge av ymse faktorer, som hva du spiser disse matemnene
med (dvs hvilke andre matemner du spiser samtidig), eller drikker med
måltidene, magesyreproduksjonen din, tarmhelsa, etc. Det du trenger er
derfor et næringsrikt kosthold, og utredning angående tilstanden til
mage-tarmsystemet ditt. Og deretter tips om faktorer i kostholdet som
bedrer eventuelle problemer med næringsopptaket. Men, du sier du har
lite penger, så selv om du ville spise sunt og nærende, så har du
kanskje ikke engang råd til det.
Kraftbein er billige, og ofte
gis de vekk også. Kraft inneholder flere substanser som helbreder hva
det skal være i mage-tarmsystemet ditt, og inneholder også mineraler som
bidrar til helsa. Især magnesium som du garantert mangler. Gelatin i
kraft bidrar med aminosyrer for hele kroppen, også hjernen. Gelatin får
du også kjøpt i forholdsvis rimelige småposer i de fleste butikker.
Uraffinert
salt inneholder også en god del mineraler, samt magnesium, og bidrar
til å øke en eventuell lav magesyreproduksjon. Jeg kjenner så langt kun
til at Helios fører slikt salt i Norge. Himalayasalt er dyrt, og er også
svindelprodukt, så jeg inkluderer ikke dette her.
Kokosolje,
eller egentlig mellomkjedede mettede fettsyrer, hjelper også for svært
mange ubalanser i hjernen gjennom å erstatte eventuelt manglende glukose
som drivstoff for hjernecellene. Jeg kjenner til mange utsagn fra
privatpersoner, en kvinnelig lege inkludert (Mary Newport, som helbredet
mannen sin fra alzheimer's kun med kokosolje), om at mellomkjedede
fettsyrer/kokosolje har helbredet bl.a alzheimer's/demens, epilepsi og
atferdsproblemer i barn, men det er så langt ikke mye forskning som
bekrefter dette. Det som imidlertid er dokumentert, er at mellomkjedede
fettsyrer kan overta for glukose som drivstoff for hjernecellene om
disse enten er insulininsensitive eller ikke lenger produserer
tilstrekkelig insulin (kalles hjernediabetes/diabetes type 3).
Manglende
energiproduksjon i hjernecellenes kraftverk/mitokondrier er dokumentert
som en mulig årsak til flere tilfeller av ADD/ADHD og
autisme/asperger's, samt epilepsi. Og stadig flere forskere tror, basert
på det som finnes av forskning, at autisme/aspergers, epilepsi,
alzheimers, enkelte depresjoner, mange former for atferdsforstyrrelser
og mentale eller følelsesmessige problemer egentlig er svikt i
energiproduksjonen i hjernecellene. Mao kronisk tretthetssyndrom i
hjernen. Det skader i alle tilfeller ikke å prøve. Og er kokosolje for
dyrt kan du jo prøve kokosmelk på boks nå og da istedenfor.
Anonym17. juli 2012 kl. 00:55
Talg,
som er storfe eller fårefett, er også forholdsvis billig, og spør du
hos en slakter så får du den kanskje gratis. Ellers kan du gå på coop.no
og søke på talg, og sjekke lista over butikker etter den som er nærmest
deg.
Får du i deg litt fett og proteiner i hvert måltid, selv om
dette er karbohydratbasert pga økonomien din vil det hjelpe godt på den
generelle helsa di, og dermed indirekte hjernen din også. Innmat som
bl.a hjerte, lever og nyrer er mer næringsrike enn muskelkjøtt, og også
betydelig billigere enn muskelkjøtt. Dette er dermed bra både for helsa
og lommeboka, men sikkert uvant smaksmessig, især lever for de fleste.
Når
det gjelder faktorer som er mest skadelig så er den lista dessverre
lang. Korn er skadelig, men kun når det ikke er melkesyregjæret til
surdeig. Frø, nøtter og belgfrukter som ikke har vært bløtlagt i minimum
7 timer er ikke bra for kroppen, og det samme gjelder
plantefett/matoljer, transfett, pasteurisert melk, industrimat generelt
som både er næringsfattig, ofte fullt av kjemikalier, og gjerne også
unaturlige substanser som bl.a soyasubstanser, kjemisk modifiserte
fettsyrer eller stivelse, genmodifiserte substanser, etc. MSG og
aspartam, samt sprøytegiftrester i mat og drikke er dokumenterte årsaker
til såkalt ADHD. Et karbohydratbasert kosthold er også en dokumentert
årsak via virkningen på insulin både i kroppen så vel som i hjernen.
Ellers er kvikksølv en dokumentert årsak, som regel i forbindelse med
amalgam eller etter vaksinasjon. Fluor er nok en dokumentert årsak,
særlig etter lengre bruk av fluorbaserte psykiatriske medikamenter mot
f.eks depresjon. Også fluorbelastning fra teflon i gryter og panner
spiller en mulig rolle. Aluminium og benzen er andre dokumenterte
årsaker. Aluminiumskilder er kosmetikk og deodoranter, etc, samt
vaksiner, ymse legemidler og antibiotika, kommunalt drikkevann
(tilsettes som fellingsmiddel), aluminiumsgryter og panner. Og den
vanligste kilden til benzen er konsum av mat og/eller drikke som
inneholder natriumbenzoat og askorbinsyre, da denne kombinasjonen fører
til dannelse av benzen i kroppen.
Og da har jeg bare tatt med
litt av den forskningen som finnes. Den kjemiske ubalansen i hjernen som
kalles ADD/ADHD har mao mange årsaker, og ikke minst ubalanse i
spesielt serotoninnivåene i hjernen i tarmen. Slik at å ordne
mage-tarmhelsa ofte er alt som skal til for at ubalansen rettes opp. Det
er dermed bedre og enklere å fokusere på hva du kan spise enn på hva du
ikke kan.
Treat ADHD and Hyperactivity
Studies
of children with ADHD consistently point to low magnesium levels as a
cause. Supplementing with magnesium has been shown to increase attention
span, which researchers suggest is due both to its calming effects and
the fact that it improves brain activity. A mere 200 mg daily will do
the trick.
Starobrat-Hermelin B., Kozielec, T. The Effects of
Magnesium Physiological Supplementation on Hyperactivity in Children
with attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Magnesium
Research. 1997. 10(2), 149-56.
Jeg
lurer på hva du mener om 5 om dagen anbefalingen? Hvilke frukt og
grønnsaker bør vi egentlig spise og i hvilke mengder? Er veldig usikker
på dette, men tenker at en får viktige vitaminer og mineraler fra disse
kildene.
Har
du Petter med mange ulike fornavn etter hva du kommenterer en egen
blogg? Virker som om du er belest og etter det jeg har funnet ut er
ernæringsfysiolog, men finner bare kommentarer av deg, ikke noen egen
side :-)
Det som går igjen i artiklene om henne er grønt, grønnsaker og poteter, friske grønnsaker, grønnsakssuppe, samt det politisk korrekte hvite kyllingkjøttet, som en motvekt mot det grusefullt helsefarlige røde kjøttet. Pytt pytt om sistnevnte er mange ganger mer næringsrikt enn hvitt kjøtt, og også inneholder betydelig mer av livsviktige næringsstoffer, kolesterol og mettet fett inkludert, som barnekropper (og hjerner) trenger i større grad enn voksne.
Og damen tar feil i flere tilfeller også, som f,eks når hun sier at det er bare tull at voksne og barn skal spise forskjellig/ha forskjellige menyer, og ignorerer da at barn i vekst trenger større mengder næringsstoffer i en helt annen sammensetning enn voksne kropper.
Det er også tull, og dokumentert som tull, at fedme er arvelig. Matvaner, næringsmangler og kjemikaliebelastning går over generasjoner, og har ikke noe med genetisk disposisjon å gjøre.
Mantraet til helsemyndighetene A/S og matindustrien om mer fysisk aktivitet som botemiddel mot fedme gjentas også flere ganger, og hun tenker ikke på at man ber om helseproblemer når man skal tvinge overvektige barn til å trene samtidig som de ikke får næring som støtter opp om den økte fysiske aktiviteten. Fedme betyr nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen/hypotyreose, og dermed at hele resten av kroppen og alle organer går på sparebluss/har redusert energi/ATP produskjon i mitokondriene. Og snakker man om omfattende fedme, også betydelig belastning på hjertet i form av flere og lengre blodårer med økt trykk for å få blodet fra a til b. Økt fysisk trim med et slikt utgangspunkt er potensielt svært helsefarlig, og statistikken viser dette bl.a i form av antall mennesker, især overvektige mennesker, som dør av hjerteinfarkt eller slag ved f.eks jogging eller aerobics. Og man må være blind og døv for å ikke ha fått med seg alle tilfellene av plutselig hjertestopp i spesielt unge idrettsutøvere og fotballspillere de siste 5-10 årene, fete som slanke.
Om manglende fysisk aktivitet faktisk hadde vært en faktor ved fedme, hvorfor finnes det da så mange slanke mennesker som ikke trener eller har trent eller kommer til å trene?
At årsaken til at vi er fetere i dag enn for 10-20 år siden skyldes inaktivitet og at vi spiser mer kalorier er også bare tull og tøys, da faktiske og dokumenterte årsaker til fedme er f.eks et karbohydratbasert kosthold (ikke kalori, men karbohydrat), et grønnsaksutvalg som domineres av grønnsaker fra korsblomstfamilien (alle kålarter, dvs familien brassica), da substanser i disse (goitrogener) blokkerer jodopptaket, og dermed hormondannelsen i skjoldbruskkjertelen, MSG (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen, og får oss til å spise mer enn vi har behov for), soyasubstanser i nesten all mat (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), planteoljer (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), transfett (blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen), næringsfattig, kjemisk dyrket mat som ikke inneholder næringsstoffer kroppen/skjoldbruskkjertelen trenger for å holde stoffskiftet høyt, og som cellene trenger for at mitokondriene skal kunne produsere energi til å drive cellene/organene, sprøytegiftrester i mat som bl.a blokkerer skjoldbruskkjertelens funksjon, bruk av fluor, vaksiner, antibiotika, etc, og nedsatt magesyreproduksjon og/eller tarmskader som reduserer næringsopptaket, m.m.
Mange kjemikalier og tungmetaller i vaksiner og antibiotika, fluor inkludert, blokkerer jodopptaket i skjoldbruskkjertelen, eller tapper kroppen for næringsstoffer denne kjertelen trenger for å fungere normalt. Eksempel er vitamin A, som forbrukes i avgiftningen av bl.a kvikksølv, bly dioksiner, PCB, DDT, benzopyren, så vel som plantefett og transfett, etc
Det eneste damen faktisk har rett i er dette med ferdigmat, samt at barna ikke bør få bestemme hva som skal spises. Det har jeg selv sagt i alle år til foreldre med syke barn. Og da barn som svært ofte var syke fordi de bestemte selv hva de ville spise.
Om man ser nærmere på ordlyden i artiklene ser man at damen maner til økt offentlig kontroll over barns spisevaner. Dette er alt annet enn ønskelig da barna er foreldrenes ansvar, ikke skolenes eller helsemyndighetene A/S sitt ansvar.
http://www.tv2.no/gmn/slik-tar-du-kontroll-ved-middagsbordet-3336919.html
http://www.frukt.no/oppskrifter/barnevennlig/slik-gjor-du1/mer-frukt-og-gront-til-barn-bedre-helse-som-voksne/
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3893900.ece
PirkePetter
Second-hand Soy from Animal Feeds -
http://www.westonaprice.org/blogs/kdaniel/2012/05/27/soy-ling-egg-yolks-hidden-soy-from-animal-feeds/
Studies Showing the Toxicity of Soy in the US Food & Drug Administration's Poisonous Plant Database -
http://www.westonaprice.org/images/pdfs/fdasoyreferences.pdf
Studies Showing Adverse Effects of Dietary Soy, 1939-2008 -
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-soy
Studies Showing Adverse Effects of Isoflavones, 1950-2010 -
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-isoflavones
Når soyasubstanser, olje inkludert, finnes i så mye mat barn spiser daglig er det ikke rart stadig flere barn blir fete, har allergier og intoleranser, mentale og følelsesmessige problemer, lese og skrivevansker (i følge statistikken mer enn noensinne i den kjente historien), stadig økende immunrelaterte helseproblemer, m.m. Og plusser man på det økende konsumet av planteoljer, i tillegg til de andre faktorene nevnt ovenfor, så blir det direkte latterlig å skylde på kalorier eller manglende fysisk aktivitet.
PirkePetter
I PirkePetters innlegg står det om grønnsaker i korsblomstfamilien, så nå må jeg vel revurdere hele arbeidet med å dyrke min egen brokkoli og blomkål. Men de blir jo ikke så store som butikkene sine, så det utgjør ikke så store deler av kostholdet at det kan bety så veldig mye. Men spennende informasjon, må lese litt mer om dette ser jeg.
Nøst gjerne videre på dette Gry, likte også veldig godt innlegget Fy skam Tine, Du kan dette med overskrifter :)
Det er først når slike konsumeres ofte, sammen med et protein og næringsfattig og gjerne industrimatbasert kosthold, at de forårsaker problemer. Er man allerede overvektig eller har hypotyreose eller hjerteproblemer (hypotyreose øker sjansen for hjerteinfarkt med 70%) er slike grønnsaker en veldig dårlig ide. Industrien som promoterer korsblomstrede grønnsaker vet dette veldig godt, da forskning på disse tingene har eksistert siden 1800-tallet. Og dette er også grunnen til at promotering av slike grønnsaker er vanlig innen landbruksindustrien og landbruksskoler som eies av samme industri, da husdyr legger raskere på seg med mindre forforbruk om de får slike grønnsaker = større profitt og mindre utgifter. Gjerne kombinert med planteoljer, spesielt soya, eller soyamel i kraftforet, somm har samme virkning på skjoldbruskkjertelen. Måten man feter dyr på i industrielt så vel som økologisk husdyrhold, eller som man anser som den beste måten å få dyr til å vokse raskt på, er dermed gjennom å gi dyrene hypotyreose. Dette er dyremishandling, uansett hvordan man ser det eller begrunner det.
Det samme gjelder ved ulike psykiske problemer som kan ha hypotyreose som årsak/delårsak, især depresjon og alle mentale/følelsesmessige problemer som skyldes serotoninoverproduksjon. Dette fordi hypotyreose øker serotoninaktiviteten, som igjen fremmer bl.a betennelser i hele kroppen, og ymse ubalanser i hjernen. Har man i tillegg tarmskader fra et korn/soya/pasteurisert melk basert kosthold med lite protein/glutamin til tarmcellene vil serotoninaktiviteten allerede være svært høy, slik at nedsatt produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen kan være den lille tuen som velter det store dasset slik at all slags dritt bokstavelig talt skjer (shit happens for verbale kverulanter :-)
Om serotonin -
http://raypeat.com/articles/articles/serotonin-depression-aggression.shtml
http://raypeat.com/articles/aging/tryptophan-serotonin-aging.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/thyroid-insanities.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/intelligence.shtml
Om mellomkjedede fettsyrer og bl.a stoffskiftet -
http://raypeat.com/articles/articles/coconut-oil.shtml
http://www.naturalnews.com/026808_oil_coconut.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/11/08/thyroid-health-part-two.aspx
http://healthimpactnews.com/2012/coconut-oil-and-weight-loss-facts-vs-fiction-what-you-need-to-know-about-coconut-oil-and-losing-weight/
http://www.muscle-health-fitness.com/coconut-oil-benefits-2.html
Om korsblomstrede grønnsaker og helse -
http://www.westonaprice.org/basics/bearers-of-the-cross
Symptomer på hypotyreose -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothyroidism
http://thyroid.about.com/cs/basics_starthere/a/10signs.htm
http://www.articlesbase.com/alternative-medicine-articles/underactive-thyroid-hypothyroidism-causes-symptoms-and-natural-treatment-2523411.html
PirkePetter
Interessant debatt!
Jeg har noen spørsmål til PirkePetter som respons til hans kommentarer; hvis det er ok?
Hva vet du om årsaken/sammenhengen til at man i familier med svært høye kolesterolverdier (såkalt familiær hyperkolesterolemi) ofte debuterer med koronarsykdom i svært ung alder?
Jeg er absolutt med på at planteoljer, soyaprodukter osv bremser/forstyrrer stoffskiftet og dermed bidrar til overvekt. Men det må da være andre faktorer inne i bildet enn de du nevner, som er årsak til at noen kan være slanke til tross for et elendig kosthold (mye fast food osv). Og fysisk aktivitet spiller da en vesentlig rolle; jeg kjenner veldig mange atleter som får i seg enormt mye karbohydrater og likevel er svært slanke! Hva mener du er optimalt ift fysisk aktivitet dersom man følger et kosthold som du taler varmt for (og som jeg selv er i ferd med å "adoptere" og har stor tro på så det er sagt; med andre ord, jeg ønsker egentlig bare å forstå dette her...)
Mvh Julianne
Når man snakker om flere tilfeller i samme familie, i ung alder kommer man inn på spisevaner, kjemikaliebelastning og næringsubalanser som går over generasjoner, så vel som eventuelle faktorer i miljøet. Dvs huset de bor i, så som avgasser fra møbler, maling, etc og stråling fra mobiltelefoner, eventuelle trådløse basestasjoner, elektriske apparater, m.m, og ellers alle faktorer som spiller inn i helsetilstanden.
Følelsesmessige omstendigheter, især mye stress, spiller også inn, og utover dette kommer årsaken til fedme, hypotyreose, inn som mulig faktor om fedme er involvert. Dette fordi hypotyreose øker betennelsestilstander i hele kroppen, og som kroppen prøver å kontrollere ved å øke kolesterolnivåene der betennelsene befinner seg.
Ut over den ovenstående generaliseringen kommer inn som faktor det at de høye kolesterolnivåene ikke nødvendigvis har noe som helst å gjøre med hjerte-karproblemene man finner. Du må tenke på at leger og forskere er indoktrinert til å anse kolesterol som en sykdomsårsak, og antar da uten videre at kolesterol i visse mengder = sykdomsårsak uten fnugg av dokumentasjon eller noe som kan minne om logikk. Det bare er sånn 1 - fordi dette er noe "alle vet" og 2, fordi det eksisterer en internasjonal enighet - konsensus - mellom leger og forskere at sånn er det, bare derfor. All forskningen som for lengst har motbevist både mettet fett som kolesterolmyten blir avfeid som konspirasjonsteorier, vrangforestillinger og som noe som produseres av "avvikere" (dissidents) som må mangle noe i hue.
Om fett og kolesterol, litt info -
http://www.second-opinions.co.uk/
http://barrygroves.blogspot.com/
http://www.garytaubes.com/writing/articles/
http://www.westonaprice.org/
http://raypeat.com/articles/
http://raypeat.com/articles/articles/cholesterol-longevity.shtml
http://www.cholesterol-and-health.org.uk/index.html
http://www.cholesterol-and-health.com/
http://www.cholesterol-and-health.com/cholesterol-blog.html
http://www.thecholesteroltruth.com/
http://cholesterolisgood.blogspot.com/
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi69.html
http://www.thincs.org/
http://chriskresser.com/why-you-should-eat-more-not-less-cholesterol
http://paleodietlifestyle.com/cholesterol-is-not-bad/
http://chicken-livers.com/liver-and-high-cholesterol-why-it-is-actually-healthy/
Fat and Cholesterol are Good for You - Uffe Ravnskov, GB Publishing, ISBN 919755538X
Ignore the Awkward! How the Cholesterol Myths are Kept Alive - Uffe Ravnskov, MD, PhD, CreateSpace, ISBN 1453759409
The Great Cholesterol Con - Anthony Colpo, Lulu.com, ISBN 1411694759
The Great Cholesterol Con: The Truth About What Really Causes Heart Disease and How to Avoid It - Dr. Malcolm Kendrick, John Blake, ISBN 978-1844543601
The Myth of Cholesterol: Dispelling the Fear and Creating Real Heart Health - Paul Dugliss & Sandra Fernandez, MCD Century Publications, ISBN 0972123377
Hidden Truth about Cholesterol-Lowering Drugs - Shane Ellison, Health Myths Exposed Publishing, ISBN 0977207900
Coronary Heart Disease: The Dietary Sense and Nonsense - George V. Mann, Janus Publishing Co, ISBN 1857560728
Heart Frauds: Uncovering the Biggest Health Scam in History - Charles T.McGee, M.D., Piccadilly Books, ISBN 0941599566
The Heart Revolution: The Extraordinary Discovery That Finally Laid the Cholesterol Myth to Rest - Kilmer Mccully, Martha Mccully, Harper Paperbacks, ISBN 0060929731
The Doctor's Heart Cure: Beyond the Modern Myths of Diet and Exercise: The Clinically-Proven Plan of Breakthrough Health Secrets That Helps You Build a Powerful, Disease-Free Heart - Al Sears, Dragon Door Publications, ISBN 0938045652
Fats are Good for You and Other Secrets: How Saturated Fat and Cholesterol Actually Benefit the Body - Jon J. Kabara, North Atlantic Books, ISBN 1556436904
Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
Know Your Fats: The Complete Primer for Understanding the Nutrition of Fats –Mary D. Enig & Sally Fallon, Bethesda Press, ISBN 0967812607
Eat Fat Lose Fat - Dr. Mary Enig & Sally Fallon, A Plume Book, ISBN 0-452-28566-6
Andre faktorer til fedme enn de jeg har nevnt ovenfor finnes, da jeg i kommentaren kun fokuserte på skjoldbruskkjertelen. Denne kjertelen er uansett involvert i alle former for fedme, slik at de årsaksfaktorer jeg nevner dermed er involvert som hoved eller delårsaker. Ikke nødvendigvis alle på en gang selvfølgelig. Andre faktorer er bl.a for høye serotoninivåer, østrogen og/eller prolaktinnivåer, samt ved stress eller blodsukkerubalanser også kortisol og adrenalin så vel som for mye insulin og mulig insulininsensitivitet. Hormonelle ubalanser skyldes uansett kosthold og næringsnivåer vs kjemikalienivåer i mat og drikke, da inkludert både xenoøstrogener som plantehormoner i f.eks soyaprodukter/soyasubstanser i mat. Samt alle faktorer, både syntetiske som naturlige som på forskjellig vis slår ut enzymsyssystemer i kroppen, hvor planteoljer og tungmetaller er verst, og antinæringsstoffer i korn/frø/nøtter og belgrukter også spiller en større rolle i dag hvor så mange brød er basert på helkorn, med nettopp ymse frø og evt nøtter i. Eller som inkluderer soyamel for å øke proteinandelen.
Jeg blander som du ser ikke inn rent psykiske årsaker, og med "rent" så sikter jeg til mentale eller følelsesmessige årsaker som ikke er forårsaket av kostholdets virkning på hjernene, både den i tarmen og den mellom ørene, og som skyldes reelle og konkrete hendelser i en persons liv.
Jeg kjenner også flere idrettsutøvere som får i seg mye karbohydrater, men som pga av den høye forbrenningen holder seg slanke. Delvis også fordi trening beskytter mot for høye insulinnivåer. En av dem jeg kjenner er flere ganger europa og norgesmester i maraton i hans aldersklasser opp gjennom åra. Og jeg ser også at han omtrent eser ut hver gang han av ulike grunner ikke kan trene hver dag i en periode. Som f.eks når han pleier skader i perioder.
Så lenge jeg har studert ulike treningsformer og helse som fysisk form har jeg sett at det stadig vekk har kommet nye ideer og forskningsresultater inn i bildet, slik at dagens sannheter blir gårdsdagens vrangforestillinger. Av den grunn vil jeg ikke generalisere, da alder, kjønn, kosthold, helse generelt, stoffskifte, energiproduksjon i kroppens mitokondrier, hormonell tilstand, kroppsbygning, og så mange andre faktorer spiller inn for hver enkelt person. Og jeg har for min egen del funnet mye mer logikk og fungerende treningsmetoder i eldre treningsystemer enn jeg har via moderne.
Selv jogger jeg hver dag, og spurter innimellom, og trives godt med det. Jeg bruker kettlebells hver dag, og praktiserer også hver dag den (i min konklusjon) mest avanserte treningsformen jeg noensinne har kommet over, og som er helt overlegen alle andre treningsformer (jeg har prøvd de fleste, militære treningssystemer så vel som asiatiske og indiske inkludert) når det gjelder å styrke ledd og lange muskelkjeder så vel som støttevev og muskler generelt. Og ikke minst fleksibilitet. Hvilket er den russiske treningsformen som går inn under nærkampsystemet Systema. Scott Sonnons bøker og treningsfilmer baserer seg på denne treningsformen, og disse anbefales til alle som vil trene både styrke og utholdenhet så vel som fleksibilitet på en gang uten å blåse opp muskelvevet slik kroppsbyggere gjør.
Filmen Systema Strength & Flexibility anbefales også varmt. Gjør du eller andre som eventuelt er interessert i dette et søk på youtube finner dere mange filsmnutter som beskriver treningsformen detaljert.
PirkeMeg
På forhånd takk!
Mvh Julianne
Mange fete mennesker har også leddproblemer pga den økte belastningen så vel som blodsukker/insulinubalanser, forhøyede nivåer av serotonin, østrogener og prolaktin, og mer eller mindre garanterte mage-tarmproblemer, nedsatt næringsopptak inkludert. Min taktikk har derfor alltid vært å redusere fettmengde og belastning på leddene, samtidig som kroppens underbalanse av næringsstoffer ble sikret før fysisk aktivitet. Dette for å sikre at kroppen hadde de næringsstoffer tilgjengelig for å reparere og bygge nye celler og eventuelt skadet kroppsvev, ledd inkludert. Normalisering av blodsukker og insulinnivåer er også viktig før trening, da man ellers bare promoterer stresshormoner og gjerne også østrogener og prolaktin, som er antitestosteron og antiveksthormon, og også antistoffskiftehormoner. Hvilket vil si trening bare ville forverre helsesituasjonen, samtidig som kroppen ikke bygger nye muskler eller forbrenner fett. Kunsten er å forberede kroppen på en slik måte at trening blir oppbyggende og styrkende, og ikke nedbrytende og svekkende. Og ikke minst overkommelig, da det ikke er noen spøk å drasse på mange kilo mer enn man er skapt for, og så begynne å f.eks jogge med den ekstra vekta på ledd og skjelett. Motivasjonen får raskt en knekk om man starter med for mye og er nødt til å innse at man ikke enda er i stand til det.
Det er fullt mulig å holde seg slank på bare kosthold alene, når kosten inneholder tilstrekkelig med protein og fett, og næringsstoffer generelt. Salt, krydder, organiske syrer som eddik, etc spiller også en stor rolle i bl.a blodsukker og stoffskifteregulering. Å unngå faktorer som på ulike måter saboterer stoffskiftet, så som dem jeg har nevnt i en av de ovenstående kommentarer, er også en fordel. Min forståelse har alltid vært å gi kroppen det den trenger for å helbrede seg selv fra hva det skal være, og det har alltid fungert. Kroppen er ikke det dummeste man har av slikt :-)
Mer protein, mer mettet fett, mer næringsstoffer i mat og drikke, og som faktisk tas opp i kroppen (dvs at mage-tarmproblemer må ordnes før man kan forvente bedring i helsenivået), mer bruk av fortrinnsvis uraffinert salt uten aluminiumsbasert antiklumpemiddel, mer bruk av især varmende/hete kryddere (chili/cayenne, ingefær, gurkemeie, kanel, sort pepper, hvitløk, løk, etc), og mer kraft/gelatin optimaliserer stoffskiftet gjennom å bl.a regulere blodsukker og insulinnivåer, regulere østrogen/testosteronnivåer, samt stresshormon og prolaktinnivåer, og stoffskiftehormoner. Ikke alle de ovennevnte kostholdsfaktorer er nødvendige, men tilsammen sikrer disse at kroppen reparerer og bygger seg selv mye raskere, samtidig som helbredsreaksjoner (healing crisis) holdes på et minimum.
Nyere forskning innen den nye formen for genvitenskap (som forøvrig er basert på den samme forskningen til professor i genetikk, Barbara McClintock, som avslørte at det legevitenskapen så frekt kaller virus er kroppens egne genkombinasjoner, og som er en del av kroppens selvhelbredelsesmekanismer) og som kalles epigenetikk, viser at sinnet ikke bare slår gener av og på hele tiden, men til og med at mors tanker og følelser under svangerskapet slår gener i fosteret av eller på.
Konseptet "acting as if" er derfor veldig verdifullt som del av enhver helbredsprosess. Litt info -
http://www.huffingtonpost.com/mike-robbins/the-law-of-attraction-how_b_513219.html
http://www.angelavatar.com/ActASIF.pdf
http://www.yourjoyouslife.com/personal-power-actingif.html
FedmePirk
Og takk til Gry som lar deg bruke bloggen sin som medium:-)
Mvh Julianne
Og til den demotiverte studenten under. Jeg promoterer et veldig enkelt og lettforståelig kosthold hva gjelder selve praksisen. Imidlertid er det så mye ved dette kostholdet som går i mot den offisielle og politisk korrekte propagandaen som går for vitenskap, men egentlig bare er udokumentert sludder, manipulerte forskningsresultater som alltid er proindustri, og rene hypoteser basert på gjettverksforskningen man kaller epidemiologisk forskning. Og må derfor begrunne med ekte vitenskap hvorfor jeg påstår de tingene jeg gjør. De fakta jeg kommer med, detaljkunnskaper, er derfor bare for dem som tviler eller som ønsker å forstå bedre hvordan et slikt kosthold vil påvirke dem helsemessig.
Kraftmødrebloggene (wicked mums) er fulle av enkle oppskrifter på sunn og nærende mat som ikke trenger å koste skjorta. Og om du opplyser hvor i landet du bor så er det alltids en mulighet for at noen bor nær nok til å f.eks dele utgifter til større innkjøp av diverse matemner.
Spiser du det samme kostholdet jeg anbefaler i ymse kommentarer relatert til såkalt intoleranse og allergi vil det du kaller ADHD helbredes.
DetaljPirk
Er noen interessert, men sliter med å laste ned mange filer etter hverandre så er programmet FreeRapid (http://wordrider.net/freerapid/download.html) bra å bruke. Da kopierer og limer man inn alle linkene på en gang (markerer alle filene på en gang med venstre museknapp, og kopierer med høyre), og så setter programmet i gang med å laste ned filer en etter en inntil alle er på maskinen. Da forutsatt at man slipper programmet gjennom brannmuren. Etter installering av programmet anbefales det å kikke på menyen helt øverst i programmet, velge Help, og deretter Check for new plugins for å sikre at plugins til de forskjelligste servere på nettet som man vil laste ned fra er inkludert.
Link til worddokumentet –
http://filecloud.io/l8dwx7fh
TreningsPirk
Noen som har konkrete, enkle (?) tips? Jeg er student uten penger, og har kun meg selv, og ingen å dele store kvanta av noe som helst med. Så det skulle helst vært mer hverdagslige tips om ting som finnes på butikker, eller de tingene som anses som aller mest skadelig/aller mest helsebringene å unngå/få i seg. Noen tips for bedre konsentrasjon? Jeg skårer nemlig høyt på screeningtester for ADHD, noe som vanskeliggjør studering :P
Nearly One Million Children in U.S. Potentially Misdiagnosed With ADHD –
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100817103342.htm
Death by ADHD –
http://kats-korner.com/health/ritalin.html
http://vcisrael.macam.ac.il/site/heb/files/H2P119/files/update/Mofet/Baughman%20M_D_%20-%20ADD,%20ADHD,%20Ritalin%20&%20Attention%20Deficit%20Disorder.htm
The Rise and Fall of ADD/ADHD –
http://www.ritalindeath.com/adhd.htm
Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) As Fraud –
http://psychrights.org/research/Digest/ADHD/ADHDAsFraud.htm
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.omnipotentchild.com/Myth_of_ADD.pdf
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.sntp.net/ritalin/ritalin_myth.html
ADD - A Designer Disease –
http://www.thedoctorwithin.com/add/add-a-designer-disease/
ADD & ADHD - Epidemic of a Phantom Disease –
http://www.alternativemedicinenis.com.au/ADD%20%26%20ADHD%20Epidemic%20of%20a%20Phantom%20Disease.pdf
ADD: Does It Really Exist? –
http://www.thomasarmstrong.com/articles/does_add_exist.php
Vital Information About Ritalin, Attention Deficit-Hyperactivity Disorder and the Politics Behind the ADHD/Ritalin Movement –
http://www.whale.to/a/breggin7.html
Psykiatriens kjemiske makt - Joar Tranøy, Spartacus, ISBN 9788243000520
ADHD - piller på avveie - Aage Georg Sivertsen; Joar Tranøy, Kolofon, ISBN 9788230003824
The Myth of the Hyperactive Child & Other Means of Child Control - By Peter Schrag and Diane Divoky, Dell Publishing, ISBN 044036194X
The Hyperactivity Hoax : How To Stop Drugging Your Child And Find Real Medical Help - Sydney Walker, M.D, St. Martin's Press, ISBN 0312970986
The Myth of the A.D.D. Child: 50 Ways Improve your Child's Behavior attention Span w/o Drugs, Labels or Coercion - Thomas Armstrong, Plume, ISBN 9780452275478
ISBN 0452275474
The Ritalin Fact Book: What Your Doctor Won't Tell You About ADHD and Stimulant Drugs - Peter Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738204501
Talking Back to Ritalin, Revised : What Doctors Aren't Telling You About Stimulants and ADHD - Peter Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738205443
The Myth of Mental Illness - Thomas S. Szasz, M.D, Quill, ISBN 0060911514
The Manufacture of Madness: A Comparative Study of the Inquisition and the Mental Health Movement - Thomas S. Szasz, M.D, Syracuse University Press, ISBN 0815604610
Manufacturing Victims: What the Psychology Industry Is Doing to People - Dr. Tana Dineen, Studio 9 Books & Music, ISBN 1552070328
They Say You're Crazy: How The World’s Most Powerful Psychiatrists Decide Who’s Normal - Paula J. Caplan, Ph.D, Perseus Publishing, ISBN 0201488329
The Invisible Plague: The Rise of mental Illness from 1750 to the Present - E. Fuller Torrey, M.D, Rutgers University Press, ISBN 0813530032
The Myth of Psychotherapy: Mental Healing As Religion, Rhetoric, and Repression - Thomas S. Szasz, M.D, Syracuse University Press, ISBN 0815602235
The Myth of the Chemical Cure: A Critique of Psychiatric Drug Treatment - Joanna Moncrieff, Palgrave Macmillan, ISBN 0230574319
SkallePirk
Nearly One Million Children in U.S. Potentially Misdiagnosed With ADHD –
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/08/100817103342.htm
Death by ADHD –
http://kats-korner.com/health/ritalin.html
http://vcisrael.macam.ac.il/site/heb/files/H2P119/files/update/Mofet/Baughman%20M_D_%20-%20ADD,%20ADHD,%20Ritalin%20&%20Attention%20Deficit%20Disorder.htm
The Rise and Fall of ADD/ADHD –
http://www.ritalindeath.com/adhd.htm
Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) As Fraud –
http://psychrights.org/research/Digest/ADHD/ADHDAsFraud.htm
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.omnipotentchild.com/Myth_of_ADD.pdf
The Myth of Attention Deficit Disorder –
http://www.sntp.net/ritalin/ritalin_myth.html
ADD - A Designer Disease –
http://www.thedoctorwithin.com/add/add-a-designer-disease/
ADD & ADHD - Epidemic of a Phantom Disease –
http://www.alternativemedicinenis.com.au/ADD%20%26%20ADHD%20Epidemic%20of%20a%20Phantom%20Disease.pdf
ADD: Does It Really Exist? –
http://www.thomasarmstrong.com/articles/does_add_exist.php
Vital Information About Ritalin, Attention Deficit-Hyperactivity Disorder and the Politics Behind the ADHD/Ritalin Movement –
http://www.whale.to/a/breggin7.html
Psykiatriens kjemiske makt - Joar Tranøy, Spartacus, ISBN 9788243000520
ADHD - piller på avveie - Aage Georg Sivertsen; Joar Tranøy, Kolofon, ISBN 9788230003824
The Myth of the Hyperactive Child & Other Means of Child Control - By Peter Schrag and Diane Divoky, Dell Publishing, ISBN 044036194X
The Hyperactivity Hoax : How To Stop Drugging Your Child And Find Real Medical Help - Sydney Walker, M.D, St. Martin's Press, ISBN 0312970986
The Myth of the A.D.D. Child: 50 Ways Improve your Child's Behavior attention Span w/o Drugs, Labels or Coercion - Thomas Armstrong, Plume, ISBN 9780452275478
ISBN 0452275474
The Ritalin Fact Book: What Your Doctor Won't Tell You About ADHD and Stimulant Drugs - Peter Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738204501
Talking Back to Ritalin, Revised : What Doctors Aren't Telling You About Stimulants and ADHD - Peter Breggin, M.D., Perseus Books, ISBN 0738205443
The Myth of Mental Illness - Thomas S. Szasz, M.D, Quill, ISBN 0060911514
The Manufacture of Madness: A Comparative Study of the Inquisition and the Mental Health Movement - Thomas S. Szasz, M.D, Syracuse University Press, ISBN 0815604610
Manufacturing Victims: What the Psychology Industry Is Doing to People - Dr. Tana Dineen, Studio 9 Books & Music, ISBN 1552070328
They Say You're Crazy: How The World’s Most Powerful Psychiatrists Decide Who’s Normal - Paula J. Caplan, Ph.D, Perseus Publishing, ISBN 0201488329
The Invisible Plague: The Rise of mental Illness from 1750 to the Present - E. Fuller Torrey, M.D, Rutgers University Press, ISBN 0813530032
The Myth of Psychotherapy: Mental Healing As Religion, Rhetoric, and Repression - Thomas S. Szasz, M.D, Syracuse University Press, ISBN 0815602235
The Myth of the Chemical Cure: A Critique of Psychiatric Drug Treatment - Joanna Moncrieff, Palgrave Macmillan, ISBN 0230574319
SkallePirk
Det kan være så mange årsaker til konsentrasjonsproblemene dine at tips om næringsstoffer er meningsløst. Og for alt jeg vet finnes disse næringsstoffene i kosten din, men tas ikke opp som følge av ymse faktorer, som hva du spiser disse matemnene med (dvs hvilke andre matemner du spiser samtidig), eller drikker med måltidene, magesyreproduksjonen din, tarmhelsa, etc. Det du trenger er derfor et næringsrikt kosthold, og utredning angående tilstanden til mage-tarmsystemet ditt. Og deretter tips om faktorer i kostholdet som bedrer eventuelle problemer med næringsopptaket. Men, du sier du har lite penger, så selv om du ville spise sunt og nærende, så har du kanskje ikke engang råd til det.
Kraftbein er billige, og ofte gis de vekk også. Kraft inneholder flere substanser som helbreder hva det skal være i mage-tarmsystemet ditt, og inneholder også mineraler som bidrar til helsa. Især magnesium som du garantert mangler. Gelatin i kraft bidrar med aminosyrer for hele kroppen, også hjernen. Gelatin får du også kjøpt i forholdsvis rimelige småposer i de fleste butikker.
Uraffinert salt inneholder også en god del mineraler, samt magnesium, og bidrar til å øke en eventuell lav magesyreproduksjon. Jeg kjenner så langt kun til at Helios fører slikt salt i Norge. Himalayasalt er dyrt, og er også svindelprodukt, så jeg inkluderer ikke dette her.
Kokosolje, eller egentlig mellomkjedede mettede fettsyrer, hjelper også for svært mange ubalanser i hjernen gjennom å erstatte eventuelt manglende glukose som drivstoff for hjernecellene. Jeg kjenner til mange utsagn fra privatpersoner, en kvinnelig lege inkludert (Mary Newport, som helbredet mannen sin fra alzheimer's kun med kokosolje), om at mellomkjedede fettsyrer/kokosolje har helbredet bl.a alzheimer's/demens, epilepsi og atferdsproblemer i barn, men det er så langt ikke mye forskning som bekrefter dette. Det som imidlertid er dokumentert, er at mellomkjedede fettsyrer kan overta for glukose som drivstoff for hjernecellene om disse enten er insulininsensitive eller ikke lenger produserer tilstrekkelig insulin (kalles hjernediabetes/diabetes type 3).
Manglende energiproduksjon i hjernecellenes kraftverk/mitokondrier er dokumentert som en mulig årsak til flere tilfeller av ADD/ADHD og autisme/asperger's, samt epilepsi. Og stadig flere forskere tror, basert på det som finnes av forskning, at autisme/aspergers, epilepsi, alzheimers, enkelte depresjoner, mange former for atferdsforstyrrelser og mentale eller følelsesmessige problemer egentlig er svikt i energiproduksjonen i hjernecellene. Mao kronisk tretthetssyndrom i hjernen. Det skader i alle tilfeller ikke å prøve. Og er kokosolje for dyrt kan du jo prøve kokosmelk på boks nå og da istedenfor.
Får du i deg litt fett og proteiner i hvert måltid, selv om dette er karbohydratbasert pga økonomien din vil det hjelpe godt på den generelle helsa di, og dermed indirekte hjernen din også. Innmat som bl.a hjerte, lever og nyrer er mer næringsrike enn muskelkjøtt, og også betydelig billigere enn muskelkjøtt. Dette er dermed bra både for helsa og lommeboka, men sikkert uvant smaksmessig, især lever for de fleste.
Når det gjelder faktorer som er mest skadelig så er den lista dessverre lang. Korn er skadelig, men kun når det ikke er melkesyregjæret til surdeig. Frø, nøtter og belgfrukter som ikke har vært bløtlagt i minimum 7 timer er ikke bra for kroppen, og det samme gjelder plantefett/matoljer, transfett, pasteurisert melk, industrimat generelt som både er næringsfattig, ofte fullt av kjemikalier, og gjerne også unaturlige substanser som bl.a soyasubstanser, kjemisk modifiserte fettsyrer eller stivelse, genmodifiserte substanser, etc. MSG og aspartam, samt sprøytegiftrester i mat og drikke er dokumenterte årsaker til såkalt ADHD. Et karbohydratbasert kosthold er også en dokumentert årsak via virkningen på insulin både i kroppen så vel som i hjernen. Ellers er kvikksølv en dokumentert årsak, som regel i forbindelse med amalgam eller etter vaksinasjon. Fluor er nok en dokumentert årsak, særlig etter lengre bruk av fluorbaserte psykiatriske medikamenter mot f.eks depresjon. Også fluorbelastning fra teflon i gryter og panner spiller en mulig rolle. Aluminium og benzen er andre dokumenterte årsaker. Aluminiumskilder er kosmetikk og deodoranter, etc, samt vaksiner, ymse legemidler og antibiotika, kommunalt drikkevann (tilsettes som fellingsmiddel), aluminiumsgryter og panner. Og den vanligste kilden til benzen er konsum av mat og/eller drikke som inneholder natriumbenzoat og askorbinsyre, da denne kombinasjonen fører til dannelse av benzen i kroppen.
Og da har jeg bare tatt med litt av den forskningen som finnes. Den kjemiske ubalansen i hjernen som kalles ADD/ADHD har mao mange årsaker, og ikke minst ubalanse i spesielt serotoninnivåene i hjernen i tarmen. Slik at å ordne mage-tarmhelsa ofte er alt som skal til for at ubalansen rettes opp. Det er dermed bedre og enklere å fokusere på hva du kan spise enn på hva du ikke kan.
MassePirk
http://www.healthcentral.com/adhd/cf/slideshows/10-medical-conditions-that-share-symptoms-with-add-adhd/hypothyroidism/
http://www.mistakenforadhd.com/tag/hypothyroidism/
http://www.netplaces.com/adult-add-adhd/understanding-the-symptoms/conditions-that-overlap-or-mimic-adult-adhd.htm
http://www.ehow.com/about_5498437_hypothyroid-complications-children.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11806687
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12759831
ADD/ADHD er egentlig symptom på hypoglykemi –
http://www.healthcentral.com/adhd/cf/slideshows/10-medical-conditions-that-share-symptoms-with-add-adhd/nutritional-deficiencies-food-allergies/
http://www.theherbsplace.com/Hyperactivity_Hypoglycemia_and_ADHD_sp_188.html
http://www.ritalindeath.com/Conditions-that-Mimic-ADHD.htm
http://www.drpincott.com/publications/publishedarticles/Articles/article1.htm
http://ezinearticles.com/?ADHD---The-Wrong-Diagnosis---Tims-Story&id=3673974
http://thepoordiabetic.com/hypoglycemia-an-integrative-approach/
Og jeg er egentlig bare et symptom på meg selv?
GrublePirk
Studies of children with ADHD consistently point to low magnesium levels as a cause. Supplementing with magnesium has been shown to increase attention span, which researchers suggest is due both to its calming effects and the fact that it improves brain activity. A mere 200 mg daily will do the trick.
Starobrat-Hermelin B., Kozielec, T. The Effects of Magnesium Physiological Supplementation on Hyperactivity in Children with attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Magnesium Research. 1997. 10(2), 149-56.
MineralPirk
Jeg lurer på hva du mener om 5 om dagen anbefalingen? Hvilke frukt og grønnsaker bør vi egentlig spise og i hvilke mengder? Er veldig usikker på dette, men tenker at en får viktige vitaminer og mineraler fra disse kildene.
Cathrine