mandag 9. juli 2012

Et liv i balanse 9. jul 2012

LovelyLiller.com - Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter

05.07.2012 kl.13:08
åh! tusen takk! har tenkt på å lage ketchup lenge nå! ;)

yngvild

05.07.2012 kl.21:29
Nå blir jeg også fristet til å forsøke og lage ketshup. Sønnen vår får lett atopisk eksem. Han reagerer på ketchup, men jeg innbiller meg at den økologiske ketchupen er bedre for han. Tomater er jo en histamin trigger, men i fermentert utgave vil det kanskje fungere bedre!?

Imponerende at du lager egne pølser må jeg si!

ET LIV I BALANSE.

05.07.2012 kl.23:44
Yngvild. Nå er det ikke jeg som står bak pølse-ideen. Det er faktisk et par jeg har møtt via bloggen som er ivrige pølsemakere og som har lært meg. Vi lagde både løkpølse, chilipølse, thaipølse og pølse med provencekrydder. Snadder. Dette med tomat og trigging av histamin ved fermentering er jeg usikker på. Kanskje noen andre vet? Anne M

Anne

08.07.2012 kl.22:28
Denne så veldig god ut. Lager ketchup selv også, men har kun brukt eddik og ikke myse/sauerkrautsaft. Det må testes ut. Men lurer på - hva er kahmgjær? Har opplevd å få små hvite flak når jeg fermenterer grønnsaker, og antar at det er det samme.

André Boller

09.07.2012 kl.01:40
Kahmgjær er gjær fra omgivelsene (lufta) og er helt ufarlig, men sies å kunne gi usmak på melkesyregjærede produkter. Jeg har spist dette uten å merke noen vond smak, og pleier derfor sjelden å ta det bort slik det anbefales i oppskrifter, etc

Info nederst på siden -

http://www.growyouthful.com/recipes/sauerkraut.php

AnneMarit

09.07.2012 kl.10:47
Jeg får ofte disse hvite flakene På overflaten og antar det er kahmgjær. Jeg fjerner de og det setter aldri noe smak på produktene. Men sist jeg lagde ketchup ble den dårlig etter noen dager i kjøleskapet. Det smakte mugg eller gjær selv om jeg ikke så noe, kjente det kun på smak og måtte dessverre kaste. Tipper en eller annen gjærtype tok overhånd oppi der? Evt at den stod for lenge og boblet på kjøkkenbenken. Så nå må jeg lage ny ladning, klarer meg ikke uten.

Audun

02.11.2012 kl.20:34
Bestiller du store kvantum fra iherb? Trodde ikke det var lov å importere mat fra USA.

Jeg har kronisk utmattelse og prøver å komme meg.Men ingen har noe konkret svar på hvordan. Fermentert råvarer og raw food er det siste svaret jeg har fått (og det beste) Kronisk utmattelse er direkte tilknyttet lekk tarm og en lav p.H balanse i kroppen. Bare sånn til info.Tok meg 5 år å finne ut det. Jeg er immun mot mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar