LovelyLiller.com - Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter
05.07.2012 kl.13:08
åh! tusen takk! har tenkt på å lage ketchup lenge nå! ;)
Nå blir jeg også fristet til å forsøke og lage
ketshup. Sønnen vår får lett atopisk eksem. Han reagerer på ketchup, men
jeg innbiller meg at den økologiske ketchupen er bedre for han. Tomater
er jo en histamin trigger, men i fermentert utgave vil det kanskje
fungere bedre!?
Imponerende at du lager egne pølser må jeg si!
Imponerende at du lager egne pølser må jeg si!
Yngvild. Nå er det ikke jeg som står bak
pølse-ideen. Det er faktisk et par jeg har møtt via bloggen som er
ivrige pølsemakere og som har lært meg. Vi lagde både løkpølse,
chilipølse, thaipølse og pølse med provencekrydder. Snadder. Dette med
tomat og trigging av histamin ved fermentering er jeg usikker på.
Kanskje noen andre vet? Anne M
Denne så veldig god ut. Lager ketchup selv også,
men har kun brukt eddik og ikke myse/sauerkrautsaft. Det må testes ut.
Men lurer på - hva er kahmgjær? Har opplevd å få små hvite flak når jeg
fermenterer grønnsaker, og antar at det er det samme.
Kahmgjær er gjær fra omgivelsene (lufta) og er helt
ufarlig, men sies å kunne gi usmak på melkesyregjærede produkter. Jeg
har spist dette uten å merke noen vond smak, og pleier derfor sjelden å
ta det bort slik det anbefales i oppskrifter, etc
Info nederst på siden -
http://www.growyouthful.com/recipes/sauerkraut.php
Info nederst på siden -
http://www.growyouthful.com/recipes/sauerkraut.php
Jeg får ofte disse hvite flakene På overflaten og
antar det er kahmgjær. Jeg fjerner de og det setter aldri noe smak på
produktene. Men sist jeg lagde ketchup ble den dårlig etter noen dager i
kjøleskapet. Det smakte mugg eller gjær selv om jeg ikke så noe, kjente
det kun på smak og måtte dessverre kaste. Tipper en eller annen
gjærtype tok overhånd oppi der? Evt at den stod for lenge og boblet på
kjøkkenbenken. Så nå må jeg lage ny ladning, klarer meg ikke uten.
Bestiller du store kvantum fra iherb? Trodde ikke det var lov å importere mat fra USA.
Jeg har kronisk utmattelse og prøver å komme meg.Men ingen har noe konkret svar på hvordan. Fermentert råvarer og raw food er det siste svaret jeg har fått (og det beste) Kronisk utmattelse er direkte tilknyttet lekk tarm og en lav p.H balanse i kroppen. Bare sånn til info.Tok meg 5 år å finne ut det. Jeg er immun mot mat.
Jeg har kronisk utmattelse og prøver å komme meg.Men ingen har noe konkret svar på hvordan. Fermentert råvarer og raw food er det siste svaret jeg har fått (og det beste) Kronisk utmattelse er direkte tilknyttet lekk tarm og en lav p.H balanse i kroppen. Bare sånn til info.Tok meg 5 år å finne ut det. Jeg er immun mot mat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar