Du
får ta med en prøvesmak til meg på 17 mai hvis vi skal møtes! Ser digg
ut. Synd det er vanskeligt/tiltak å få tak i melken da :(
Hvis du blander med mandelmelk så blir det kanskje litt mandel-pudding aktig! Gøy med eksprimenteringene
dine
:) kiss kiss
Vi
er ganske synket om dagen. Har planlagt å lage råmelkspudding i helgen
- og tenker også ta med til vårt vertskap på 17. mai. Nå slipper jeg
bruke mer tid på å finne en god oppskrift. Mmmmm. Gleder meg. AM
Forresten;
hva er din erfaring med råmelkspulveret? Jeg har prøvd det et par
ganger som tilskudd - men ble veldig gira av det. Så jeg var nok ikke
klar for all den energien som fulgte med. Den puddingen så djæ... god ut
altså ja. AM
Hei,
trodde at man ikke trenkte gelatin når en skal lage kalvedans, råmelken
i seg selv skulle gjøre puddingen stiv, men kanskje ikke hvis man
bruker pulver. Bodde på vestlandet en periode og nabodamen laget
kalvedans en gang i blant, når hun fikk tak i rå melk.
Hei
Artig
å lese at du stemmer frå Stryn. Har følgt bloggen sidan februar og no
vart eg veldig nyskjerrig på slekta i Stryn. So kjekt då!! Har
tenkt på kursa dine , men på denne tid av året har det ikkje vore råd å
køyre så langt. men no kom du litt "nærmere" .
Helsing Wenche Glomnes frå Stryn.
Hei,
jeg følger bloggen din, og syns du har en spennende vinkling på sunnhet
og kosthold. Ser stadig nevnt dine fruktremser, laget i dehydrator.
Vurderer å kjøpe en sånn selv nå, men lurer på om den bruker veldig mye
strøm? Og om den bråker mye, er det f.ex. sånn at den kan stå på
kjøkkenet når man tørker mat?
Den
bråker, jeg har den på gjesterommet eller i kjellere eller ute på
verandaen om sommmeren. Jeg bruker den mye- så det er en fin
investering!!! Bruker ca 13 kroner i døgnet om den går kontinuerlig.
jeg er gift med en mann som heter strøm til mellomnavn så dette er
utrenget;-)
Elisabeth12. mai 2012 kl. 18:56
Takk
for svar, da blir det nok dehydrator i heimen:) Her er vi litt ekstra
sensitive for slitsomme lyder, så da er det nok greit å sette den i en
avsides krok i huset. Ute var jo et godt tips:)
Hei!
Puddingen ser utvilsomt god ut, mmm...:)
Lurer
imidlertid på en ting, hvilken funksjon har råmelk/colostrum i
oppskriften? Er det som hjelp for at puddingen skal stivne, eller? Og er
det eventuelt noe man kan bytte den ut med(har ikke all verdens med
supermat ennå)?
I
denne oppskriften er det for å få den distinkte råmelkssmaken som
karakteriserer råmelkspudding i tillegg til at råmelk er veldig
næringstett. Du kan imidlertid sikkert lage en god pudding uten:o)
Den
var fantastisk!! ;) Gleder meg til å prøve å lage det selv en gang ;)
Nå har jeg fått meg melkekontakter selv. og er blitt lovet råmelk til
høsten etter kalving!
Men melkebonden treffer vi jo ikke så ofte da den er i valdres. Men funker det ikke å fryse melk?
Denne
var kjempegod, lager den ofte. Nå er eg så heldig at eg skal få råmelk
hos bonden, veit du mengden råmelk eg skal bruke i denne oppskrifta.
Skal altså bytte ut råmelkpulver med ekte råmelk.
Trine
Hei.
Gleder meg stort til å prøve denne i morgen.
Lurte
bare på hva du gjorde med lønnesirupen. I melken, eller i
karamellsausen? Og de 2ss sukker. er det til sausen, eller skal det også
i melken.
Hvis du blander med mandelmelk så blir det kanskje litt mandel-pudding aktig! Gøy med eksprimenteringene
dine
:) kiss kiss
Guri Schavanke
Hva slag gelatin er det dere bruker da?
Artig å lese at du stemmer frå Stryn. Har følgt bloggen sidan februar og no vart eg veldig nyskjerrig på slekta i Stryn. So kjekt då!! Har tenkt på kursa dine , men på denne tid av året har det ikkje vore råd å køyre så langt. men no kom du litt "nærmere" .
Helsing Wenche Glomnes frå Stryn.
Puddingen ser utvilsomt god ut, mmm...:)
Lurer imidlertid på en ting, hvilken funksjon har råmelk/colostrum i oppskriften? Er det som hjelp for at puddingen skal stivne, eller? Og er det eventuelt noe man kan bytte den ut med(har ikke all verdens med supermat ennå)?
Men melkebonden treffer vi jo ikke så ofte da den er i valdres. Men funker det ikke å fryse melk?
Trine
Gleder meg stort til å prøve denne i morgen.
Lurte bare på hva du gjorde med lønnesirupen. I melken, eller i karamellsausen? Og de 2ss sukker. er det til sausen, eller skal det også i melken.
Hilsen litt grønn