lørdag 12. mai 2012

Fra jord til bord 12. mai 2012

  1. Trådsnella11. mai 2012 kl. 19:28
    Du får ta med en prøvesmak til meg på 17 mai hvis vi skal møtes! Ser digg ut. Synd det er vanskeligt/tiltak å få tak i melken da :(
    Hvis du blander med mandelmelk så blir det kanskje litt mandel-pudding aktig! Gøy med eksprimenteringene
    dine
    :) kiss kiss
    Svar




    1. Fleksitarianerliv11. mai 2012 kl. 21:28
      Det var en god idè. Jeg skal ta med:). Kanskje det funker med mandelmelk ja, skal jammen teste! Råmelksmandelpudding, hvorfor ikke? Takk for tips :)
  2. Anne Marit11. mai 2012 kl. 22:32
    Vi er ganske synket om dagen. Har planlagt å lage råmelkspudding i helgen - og tenker også ta med til vårt vertskap på 17. mai. Nå slipper jeg bruke mer tid på å finne en god oppskrift. Mmmmm. Gleder meg. AM
    Svar




    1. Fleksitarianerliv11. mai 2012 kl. 22:53
      Utvilsomt ;-)
  3. Anne Marit11. mai 2012 kl. 23:57
    Forresten; hva er din erfaring med råmelkspulveret? Jeg har prøvd det et par ganger som tilskudd - men ble veldig gira av det. Så jeg var nok ikke klar for all den energien som fulgte med. Den puddingen så djæ... god ut altså ja. AM
    Svar




    1. Fleksitarianerliv12. mai 2012 kl. 10:53
      har ikke opplevd noe slikt.... Den var HIMMELSK god ;-)
  4. Liza12. mai 2012 kl. 01:17
    Hei, trodde at man ikke trenkte gelatin når en skal lage kalvedans, råmelken i seg selv skulle gjøre puddingen stiv, men kanskje ikke hvis man bruker pulver. Bodde på vestlandet en periode og nabodamen laget kalvedans en gang i blant, når hun fikk tak i rå melk.
    Svar




    1. Fleksitarianerliv12. mai 2012 kl. 10:54
      Jo, fordi den er ovnsbakt, siden jeg gjør melken raw bruker jeg gelatin til å få puddingen til å "sette seg"
  5. Anonymous12. mai 2012 kl. 02:23
    Gelatin er ikke nødvendig, men bedrer fordøyelsen av melka og bidrar med næringsstoffer som øker næringsprofilen.

    Guri Schavanke
    Svar




    1. Liza12. mai 2012 kl. 09:48
      Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.


    2. Liza12. mai 2012 kl. 09:49
      Hei og takk, slikt er kjekt å vite.
      Hva slag gelatin er det dere bruker da?


    3. Fleksitarianerliv12. mai 2012 kl. 10:55
      Beef gelatin fra now foods, bruk linken i oppskriften:.)


    4. Liza12. mai 2012 kl. 14:09
      Takk, da får jeg gå inn å besrille for første gang:)
  6. Marianne12. mai 2012 kl. 13:48
    Åh! Dette skal jeg lage når jeg bare får gelatin i hus!
    Svar
  7. Anonymous12. mai 2012 kl. 14:47
    Hei
    Artig å lese at du stemmer frå Stryn. Har følgt bloggen sidan februar og no vart eg veldig nyskjerrig på slekta i Stryn. So kjekt då!! Har tenkt på kursa dine , men på denne tid av året har det ikkje vore råd å køyre så langt. men no kom du litt "nærmere" .
    Helsing Wenche Glomnes frå Stryn.
    Svar




    1. Fleksitarianerliv12. mai 2012 kl. 18:20
      Så koselig! Far fra Hopland, mor fra Selje :)
  8. Elisabeth12. mai 2012 kl. 16:57
    Hei, jeg følger bloggen din, og syns du har en spennende vinkling på sunnhet og kosthold. Ser stadig nevnt dine fruktremser, laget i dehydrator. Vurderer å kjøpe en sånn selv nå, men lurer på om den bruker veldig mye strøm? Og om den bråker mye, er det f.ex. sånn at den kan stå på kjøkkenet når man tørker mat?
    Svar




    1. Fleksitarianerliv12. mai 2012 kl. 18:22
      Den bråker, jeg har den på gjesterommet eller i kjellere eller ute på verandaen om sommmeren. Jeg bruker den mye- så det er en fin investering!!! Bruker ca 13 kroner i døgnet om den går kontinuerlig. jeg er gift med en mann som heter strøm til mellomnavn så dette er utrenget;-)


    2. Elisabeth12. mai 2012 kl. 18:56
      Takk for svar, da blir det nok dehydrator i heimen:) Her er vi litt ekstra sensitive for slitsomme lyder, så da er det nok greit å sette den i en avsides krok i huset. Ute var jo et godt tips:)
  9. Anonymous12. mai 2012 kl. 20:33
    Hei!
    Puddingen ser utvilsomt god ut, mmm...:)
    Lurer imidlertid på en ting, hvilken funksjon har råmelk/colostrum i oppskriften? Er det som hjelp for at puddingen skal stivne, eller? Og er det eventuelt noe man kan bytte den ut med(har ikke all verdens med supermat ennå)?
    Svar




    1. Fleksitarianerliv12. mai 2012 kl. 20:40
      I denne oppskriften er det for å få den distinkte råmelkssmaken som karakteriserer råmelkspudding i tillegg til at råmelk er veldig næringstett. Du kan imidlertid sikkert lage en god pudding uten:o)
  10. Torunn - Grønne Gleder14. mai 2012 kl. 22:13
    For en nydelig pudding! :-)
    Svar
  11. Trådsnella5. juni 2012 kl. 18:02
    Den var fantastisk!! ;) Gleder meg til å prøve å lage det selv en gang ;) Nå har jeg fått meg melkekontakter selv. og er blitt lovet råmelk til høsten etter kalving!
    Men melkebonden treffer vi jo ikke så ofte da den er i valdres. Men funker det ikke å fryse melk?
    Svar




    1. Fra jord til bord17. januar 2013 kl. 11:11
      Det kan du fint :)
  12. Anonym16. januar 2013 kl. 22:04
    Denne var kjempegod, lager den ofte. Nå er eg så heldig at eg skal få råmelk hos bonden, veit du mengden råmelk eg skal bruke i denne oppskrifta. Skal altså bytte ut råmelkpulver med ekte råmelk.
    Trine
    Svar
  13. Anonym16. januar 2013 kl. 22:13
    Eller skal jeg bare utelukke pulveret og bruke råmelk som i oppskrifta?
    Svar




    1. Fra jord til bord17. januar 2013 kl. 11:12
      Bare dropp pulveret om du har ekte saker :)
  14. Anonym30. januar 2013 kl. 19:55
    Hva er forskjellen på fersk upasteriusert melk og råmelk?
    Svar




    1. Fra jord til bord31. januar 2013 kl. 10:09
      Råmelk er den første melken som kommer fra kua etter hun har kalvet, fersk melk er upasteurisert melk.
  15. Anonym3. august 2013 kl. 23:40
    Hei.
    Gleder meg stort til å prøve denne i morgen.
    Lurte bare på hva du gjorde med lønnesirupen. I melken, eller i karamellsausen? Og de 2ss sukker. er det til sausen, eller skal det også i melken.

    Hilsen litt grønn
    Svar




    1. Fra jord til bord4. august 2013 kl. 19:21
      har i lønnesirupen i selve melkemiksen, og også som "sukkerlake" til slutt :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar