LovelyLiller.com - Helse, Livsstil & Sunne Oppskrifter
13.05.2012 kl.17:25
så mye digg! jeg elsker fenalår :D
Me too....gode proteiner og godt fett!
Kjøper du lammehjerter hos slakter og speker dem
noen uker får du spekesnack med fenalårsmak, og som både er billigere og
mer næringsrikt enn fenalår.
Heldige deg! Nå må jeg visst komme på besøk snart
;-) jeg har spekesnack av elghjerte i frysen, den skal jeg jammen ta opp
i kveld og kose meg med i morgen.
PP: Takk for tips. Er fortsatt en pyse hva angår
innmat, men jeg vet jo nå at dette er fantastisk næringsrikt og at jeg
må begrave et par gamle oppfatninger - og ikke minst den pysete delen av
meg... Men jeg skal prøve - så får vi se om du har rett når det gjelder
"bedre smak enn fenalår". Jeg elsker fenalår. Har ellers funnet
elgpølse på Bondens Marked med både blod og hjerte på ingredienslista.
Veldig godt, og veldig dyrt....
Vibeke: Ja nå må du komme før osten blir for tørr! Har laget råmelkspudding i dag, sånn omtrent etter oppsrkriften til Gry. Veldig godt. Skal prøve en variant til - har fått i oppdrag å lage til 17. mai buffeten. Anne M
Vibeke: Ja nå må du komme før osten blir for tørr! Har laget råmelkspudding i dag, sånn omtrent etter oppsrkriften til Gry. Veldig godt. Skal prøve en variant til - har fått i oppdrag å lage til 17. mai buffeten. Anne M
Tenkte å gi deg et boktips, hvis du ikke allerede
har lest den da..."Beyond broccoli" av Susan E Schenck. Hun er
forfatteren av den suksessfulle boken "The live food factor" (om vegansk
raw food). Etter mange år som veganer ble helsen hennes stadig
dårligere. Hun fikk bl.a signifikant B12 mangel, som ikke lot seg rette
med tilskudd. Hun begynte så å spise fet fisk, egg m.m og etter hvert
ble helsen bare bedre og bedre... Hun skrev så førstnevnte bok.
Hadde foresten vært spennende å høre hva som førte deg til tradisjonelt kosthold, interessen for Weston Price foundation osv (mulig du allerede har skrevet om det i tidligere innlegg).
Mvh Marianne
Hadde foresten vært spennende å høre hva som førte deg til tradisjonelt kosthold, interessen for Weston Price foundation osv (mulig du allerede har skrevet om det i tidligere innlegg).
Mvh Marianne
Marianne: Takk for boktips. Jeg var jo lenge
overbevist om at vegansk raw food var den rette veien å gå, selv om
kroppen slet litt med tilvenning pga alle grønnsakene, mye nøtter og
frø. Jeg fikk en fin opptur i starten, men til tross for det så ble
aldri løftet så stort at jeg kunne si meg helt frisk eller i balanse.
Det svingte voldsomt fra gode til dårlige perioder. Jeg fikk også
blodsukkersvintinger og følte heller ikke at jeg klarte å få i meg nok
næring. Jeg kom for et par år siden i kontakt med Christer i Tidsporten
og han ga meg dryppvis informasjon om det tradisjonelle kostholdet og
hvorfor det var bedre for meg. Via Christer kom jeg i kontakt med PP som
ga meg enda mer utfyllende informasjon og masse dokumentasjon. Jeg ble
egentlig ganske så raskt overbevist - og på en måte var det en lettelse å
kunne legge vegansk raw food bort og begynne å spise ekte mat - som
både var naturlig for kroppen min og enklere å lage for en stor familie.
Pga omstendigheter i mitt privatliv tok det likevel en god stund før
jeg kunne gå ordentlig inn i det og leve etter det. Men det gjør jeg nå.
Og når jeg først gikk inn for det kom fremgangen fort. Den
tilfredsheten jeg føler i dag kan ikke på noen måter sammenlignes med de
tingene jeg har testet før. Jeg tenker at uansett hvilke blindspor jeg
har vært på så har alt ført meg dit jeg er i dag. AM
Skjønner godt din innmat-fobi. Men i går kveld
laget jeg leverpostei for første gang. Alle utenom meg synes den er
kjempegod- til og med gutten som ikke har likt leverpostei før. Denne
ble laget på kyllinglever, da jeg sliter med lukten på de store
storfelever-greiene. Elsker bondens market. kanskje det blir der vi skal
ha neste treff?
Jeg har også laget leverpostei av kyllinglever, men føler ikke jeg er helt i mål med oppskriften. Skal fortsette å prøve. Anne M
Så er det jo også stor forskjell på næringsverdien
på lever fra dyr til dyr.... Fikk nettopp tabell fra P. Jeg får varme
opp med kylliglever og så gå hardcore senere når jeg har psyket meg opp!
Hehe. Ja, jeg vet. Jeg har googlet litt på
elghjerte. Sikkert ikke så vanskelig å få tak i i jaktsesongen, men jeg
vet sannelig ikke om jeg klarer å lage det selv. Jeg erklærer meg herved
som innmatspyse. Men jeg har funnet flere "jegere" på nettet som selger
ferdig speket elghjerte blant annet. Da betaler jeg heller for det,
inntil jeg er herdet. Jeg må få til leverposteinen før jeg går over til
hjerte. Her går det forøvrig in laktofermenterte drikker om dagen.
Savner jo vannkefiren veldig og føler at når jeg drikker mye vann så går
det rett gjennom og tapper meg for mineraler. Tester derfor nå ut
kvass, bringebærdrikk og eplecider. Kommer med innlegg om
laktofermenterte drikkevarer og ppskrifter snart. Fant forresten ut i
dag - på min første dag på jobb - at arbeidsgiver har filtrert
springvann. Snakket med en som har jobbet der i 8 år og hun trodde den
lille kranen bare var for å få kaldt vann! Men etter at nysgjerrigperen
"jeg" hadde tatt en titt under kjøkkenbenken kunne jeg fortelle henne at
det var vannrenser tilkoblet. Supert! Jeg ender vel opp med å fylle på
et par liter vann før jeg drar hjem fra jobb...hehe. Tror de allerede
har skjønt at jeg er litt nerdete...skal jo ikke så mye til. Anne Marit
Så deilig! Jeg var også der i helgen, og plukket
med meg meieriprodukter fra Avdem, honning og fenalår! Blir så inspirert
av dere Wicked Mums, og er supernysgjerrig på tradisjonelt kosthold.
Suger til meg alt av informasjon, og er innom dere alle daglig i håp om å
bli litt klokere!:) Takk for at dere deler!
Vet du, jeg synes hjerter frister mer enn lever-
vil gjerne ha kontakt med disse jegerfolka du skriver om her oppe som
speker elkhjerte. Spiste rypehjerte rett etter jakt en gang for noen år
siden, var med på hele seansen og syntes det lille hjertet var nydelig
og følte meg veldig andektig, ydmyk og i kontakt med elementene når jeg
spiste det. Peter har satt meg på idèen om speket lammehjerte ettersom
det kan minne om fenalår på smaken og noe jeg inneholder næring som er
spesielt viktig for minstemann. Så her er det bare å skride til verket
med krum rygg!
Keros: Kjekt å høre. jeg er godt i gang med fenalåret. Helt nydelig.
Gry: Jeg skal se om jeg finner dem igjen - jeg
googlet. Har vært "off" en uke nesten, ting går fort i glemmeboka mi...
Lammehjerte er nok verdt å prøve, og siden jeg elsker fenalår så burde
jeg jo klare det jeg også... Har du kommet i gang?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar