gladerebarn
19.05.2012 kl.22:04
Åh så spennende. Og så flink du er! Dette har jeg
lyst å prøve! Hva kan jeg bytte ut appelsinene med tro, siden jeg ikke
tåler sitrus noe særlig?
Milde himmel, så fristende! Eneste bær jeg har i fryseren nå er aroniabær, lurer på om det vil funke.....
Du godeste - dette var en smaksopplevelse, heeelt nydelig! tusen takk Anne Marit
Setter i gang med det samme her på kjøkkenet - enda flere skeptiske blikk fra resten av gjengen her som må holde ut med flakser og glass stående i hytt og pine...hihi - bare vent til dere får smake sier nå jeg :-)
Setter i gang med det samme her på kjøkkenet - enda flere skeptiske blikk fra resten av gjengen her som må holde ut med flakser og glass stående i hytt og pine...hihi - bare vent til dere får smake sier nå jeg :-)
Gladere barn: Hva med økologiske epler? Kanskje blir det for søtt. Prøv evt med bare vann og bær.
Gry: Tror ikke det finnes noen grenser for hva man kan laktofermentere. Gleder meg til høsten - da skal det plukkes en del frukt og bær og lages mye snadder til vinteren! anne m
Gry: Tror ikke det finnes noen grenser for hva man kan laktofermentere. Gleder meg til høsten - da skal det plukkes en del frukt og bær og lages mye snadder til vinteren! anne m
Ingerlise: Ja det sier jeg også. Kjekt å hilse på
deg. Og takk for store mengder talg. Noe av det har allerede smeltet til
nydelig hvitt og rent fett. Tror faktisk det ble så rent at jeg slipper
å fryse det ned. Flere av wicked-damene har allerede bestilt det som er
igjen. Har holdt av til May, Frank, Gry, Marianne og Vibeke - så da er
det ikke mer. Supert at vi kan dele. Du er en ressurs IngerLise - er
glad for å ha deg med på laget. Artig å høre at dere allerede har et
innkjøpslag som fungerer ved henting av upasteurisert melk/ost/fløte
osv. Du skal se at dette bare kommer til å vokse og vokse. Hvem vet hvor
dette ender. Det er krevende å fikse alt selv ifm en slik
kostomlegging, men slik det fungerer nå går det greitt synes jeg.
Morsomt å møte likesinnede på denne måten er det også! Takk for
inspirasjonen fra deg også! Anne Marit
Dette frister! -Så spennende oppskrift!
Hvor får man tak i myse?
Hvor får man tak i myse?
Jeg kjøper myse fra bonden jeg kjøper melk fra for
10 kroner per liter. Han lager ost. Når du lager ost av melk - skiller
melken seg i ostemasse og myse. Jeg lager også myse selv ved å syrne
melk eller ved å lage kefir som jeg heller over i en nøttepose. Da blir
ferskosten liggende igjen i nøtteposen og mysen renner ut. Se oppskrift i
linken i innlegget mitt. Men som sagt - lager du ikke selv må du finne
noen som lager ost.Myse er ekstremt næringsrikt. Anne Marit
Dette så godt ut! Vannkefiren faller ikke i smak
hos barna her uansett hva jeg tilsetter, så skal prøve ut dette. Men kan
det lages uten myse, eller er det mysen som setter i gang
fermenteringsprosessen?
Ann: Jeg er usikker på om du kan lage uten myse.
Men i mange fermenteringsoppskrifter står det at myse kan erstattes av
mer salt. Så da må svaret bli at ja, jeg tror du kan erstatte myse med
litt mer salt, men er usikker. Kanskje PP vet? anne marit
Anne Marit - utsmeltet fett holder seg i flere
måneder i kjøleskap, men det er viktig at du skraper vekk alle
eventuelle rester av bruskbiter, gelatin, etc som kanskje har festet seg
i bunnen. Dette fordi dette ellers vil råtne, og ødelegge smaken på
fettet. Skjer noe slikt vil du kjenne ammoniakstank (lukter som urin)
fra det, og da bør du skjære vekk det ytterste laget av fettet og tørke
det med tørkepapir før du setter det i kjøleskap igjen.
Gry - svartsurbær funker helt fint å gjære, men smaker jo surt, slik at man enten må bruke søtningsmiddel eller blande med andre frukter eller bær.
Hege - myse får du ved å gå ut i sola uten solbriller. Ellers må du ha upasteurisert melk og få den til å skille seg i ostemasse/kasein og myse ved å bruke osteløpe.
Ingerlise - godt jobba :-)
Gry - svartsurbær funker helt fint å gjære, men smaker jo surt, slik at man enten må bruke søtningsmiddel eller blande med andre frukter eller bær.
Hege - myse får du ved å gå ut i sola uten solbriller. Ellers må du ha upasteurisert melk og få den til å skille seg i ostemasse/kasein og myse ved å bruke osteløpe.
Ingerlise - godt jobba :-)
Jan Kneggum: Hehe, ja du får sagt det kneggum. Jeg
myser mye ute i sola, men det blir lite myse av det. Ellers tror jeg at
jeg setter fettet i fryseren, det funker fint. am
Strålende å høre, veldig hyggelig - festlig og fint at talg blir tatt så godt imot:-)
Det er spennende og givende å forske(med uvurderlig hjelp til informasjon og kunnskap!) frem til produkter som kan gjøre hverdagen praktisk og fornøyelig. Enig med deg, det krever å endre, det er godt å ha støttespillere, flere likesinnede og å kunne samarbeide!
Hjertelig takk for hjelpen og inspirasjonen din Anne Marit!
Det er spennende og givende å forske(med uvurderlig hjelp til informasjon og kunnskap!) frem til produkter som kan gjøre hverdagen praktisk og fornøyelig. Enig med deg, det krever å endre, det er godt å ha støttespillere, flere likesinnede og å kunne samarbeide!
Hjertelig takk for hjelpen og inspirasjonen din Anne Marit!
Anne Marit, jeg tenkte mer på fettet du bruker til daglig. Eller fryser du kanskje alt?
Uten myse skal det gå bra med saltmengden du oppgir i innlegget ditt, men det hele vil ta lenger tid.
Uten myse skal det gå bra med saltmengden du oppgir i innlegget ditt, men det hele vil ta lenger tid.
Oj, denne så spennende ut! :D
Hurra, du er tilbake!! Jeg fulgte med på bloggen
din, men da du hadde en lang pause trodde jeg du hadde sluttet å blogge.
Lilalife hadde linket deg, og jeg hoppet nesten i stolen av glede da
jeg så det var DIN blogg! Nå har jeg mange gamle innlegg å kose meg med
:D
Denne så farlig god ut! Har også litt mer sansen
for ingefærølen jeg lager på denne måten enn resultatet med
ingefær+vannkefir i fase 2. Gleder meg til å kunne fylle bøtta med
selvplukk når tiden er inne, da skal det jaggu lages mye godt! :-)
Hanne: Smil! Så kjekt å høre. Har endret litt kurs, men håper du blir med videre likevel!
Vibeke: Ungene elsker vannkefir, men det spøker litt med fortsettelsen. Det blir liksom ikke fart i dem igjen.... Håper håper. Men enig - det skal bli mye godt til høsten. Anne Marit
Vibeke: Ungene elsker vannkefir, men det spøker litt med fortsettelsen. Det blir liksom ikke fart i dem igjen.... Håper håper. Men enig - det skal bli mye godt til høsten. Anne Marit
Spennende!
Hm, den så veldig god ut! Det står mye spennende i
Nourishing Traditions altså....! Er fristet til å prøve dette. Jeg
syntes vann kefiren blir kjempe god. Denne må være himmelsk! :)
Ja det gjør det. Det tar bare litt tid å bli vant
til denne måten å lage mat på. Så fort man er inne i det går det helt
strålende. anne m
Høres veldig godt ut! Veit du kor mykje ekstra
havsalt ein kan bruka dersom ein ikkje har myse? Dekker du bollen med
for eksempel eit kjøkkenhåndkle eller må den vera heilt tett? Kanskje
eit dumt spørsmål, men ka er forskjellen på rårørsukker og rørsukker?
Elin: Jeg tror ikke du trenger å tilsette så mye
mer havsalt, men heller la blandingen stå litt lengre. Nå er det også
varmere i været - så fermenteringen vil sikkert gå raskere. Jeg dekker
bollen til med et håndkle. Det er ikke helt tett. Og jeg er stadig under
der og sjekker hvordan prosessen går fremover, skummer av litt osv. Vær
oppmerksom på at det kan dannes små hvite "biter" i overflaten. Dette
er såkalt kahmgjær. Det er helt ufarlig. Jeg opplevde dette og bare
fjernet det fra overflaten med en skje, sånn at det ikke skulle sette
smak på drikken. Lykke til. Anne Marit
Blir litt på siden av hva denne tråden omhandler,
men vet ikke helt hvor jeg skal skrive spørsmålet. Så vidt jeg har
forstått, så har du en del erfaring med juicing. Jeg har tenkt å
anskaffe meg juicemaskin, og har lest litt om at slow juice-maskiner er
bedre enn de vanlige juicemaskinene for det bevarer mer av
næringsstoffene i frukten. Vet du om dette stemmer, og om det i så fall
er av stor betydning?
Nå der denne også laget (takk for inspirasjon <3) og smaker helt himmelsk!!! Min mor er helfrelst og barna også :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar