Lovelyliller.com - Helse, livvstil og sunne oppskrifterl
10.05.2012 kl.17:46
skjønner jo at det brukes for å forhindre bakterier
i butikkmelk,men bonder bør jo kunne selge råmelk uten problemer om de
ønsker det.
Fritt salg av upasteurisert melk via melkeautomater er vanlig i bl.a Østerrike også.
Den eneste grunnen til at dette ikke er lov i Norge er fordi Tine vil ha monopol og unngå tap av inntekt. Det er bare udokumentert tull at det finnes skadelige bakterier i rå melk, og på samme måte er det tull at man opprinnelig startet med pasteurisering fordi rå melk inneholdt tuberkulosebakterier. Dette fordi denne bakterien for et første aldri har vært funnet i melk, og for det andre fordi tuberkulose har mange dokumenterte årsaker, hvorav null er bakterier. Nok en faktor er at man allerede i mai 1924 dokumenterte, via forskningsstudier publisert i legemagasinet the Lancet, at skolebarn som drakk rå melk hadde betydelig færre tilfeller av tuberkulose en dem som drakk pasteurisert, melk. Utallige dokumenterte forsøk siden har vist samme virkning mot det meste som finnes av moderne sykdommer.
Helseskadelige bakterier i rå melk er derfor oksedritt industrien bruker som argument for å kunne pasteurisere melka, slik at den holder lenger under lagring, og dermed gir lengre salgstid. Dette er altså industrien som fremmer industrien, men som gjør det på en slik måte at folket, blir taperne helsemessig, sitter igjen med troen om at dette gjøres for deres eget beste.
En av de første lovendringene norske meierier fikk gjennom da de startet opp for lenge siden var å totalforby hold av melkekyr eller geiter i byer, noe som var forholdsvis vanlig på den tiden. Dette var helt klart for å sikre monopol og penger i kassa, og ikke en handling gjort av omsorg til folket, som plutselig fikk ulovliggjort hovedkilden til melk og melkeprodukter, samt kjøttprodukter. Dette er egentlig kommunisme, men i et "sosialistisk" land som Norge gjøres slikt som regel under dekke av folkets eget beste. Leve demokratiet og de industrivalgte....ops, folkevalgte!
Den eneste grunnen til at dette ikke er lov i Norge er fordi Tine vil ha monopol og unngå tap av inntekt. Det er bare udokumentert tull at det finnes skadelige bakterier i rå melk, og på samme måte er det tull at man opprinnelig startet med pasteurisering fordi rå melk inneholdt tuberkulosebakterier. Dette fordi denne bakterien for et første aldri har vært funnet i melk, og for det andre fordi tuberkulose har mange dokumenterte årsaker, hvorav null er bakterier. Nok en faktor er at man allerede i mai 1924 dokumenterte, via forskningsstudier publisert i legemagasinet the Lancet, at skolebarn som drakk rå melk hadde betydelig færre tilfeller av tuberkulose en dem som drakk pasteurisert, melk. Utallige dokumenterte forsøk siden har vist samme virkning mot det meste som finnes av moderne sykdommer.
Helseskadelige bakterier i rå melk er derfor oksedritt industrien bruker som argument for å kunne pasteurisere melka, slik at den holder lenger under lagring, og dermed gir lengre salgstid. Dette er altså industrien som fremmer industrien, men som gjør det på en slik måte at folket, blir taperne helsemessig, sitter igjen med troen om at dette gjøres for deres eget beste.
En av de første lovendringene norske meierier fikk gjennom da de startet opp for lenge siden var å totalforby hold av melkekyr eller geiter i byer, noe som var forholdsvis vanlig på den tiden. Dette var helt klart for å sikre monopol og penger i kassa, og ikke en handling gjort av omsorg til folket, som plutselig fikk ulovliggjort hovedkilden til melk og melkeprodukter, samt kjøttprodukter. Dette er egentlig kommunisme, men i et "sosialistisk" land som Norge gjøres slikt som regel under dekke av folkets eget beste. Leve demokratiet og de industrivalgte....ops, folkevalgte!
Ja dette temaet kjenner jeg at jeg godt kan blåse
meg opp i brystet for å kjempe for. Det er utrolig trist at det er snudd
så utrolig på hodet at det er forbudt ved lov å selge noe
helsefremmende, men om man gjør det direkte skadelig kan man godt
selge....hallo?
Godt disse bøndene finnes! Det finnes en bonde i
nærheten her som selger fersk melk.. Men jeg har ikke tenkt over at det
han gjør er ulovlig!
Helen: Jeg kan ikke loven om pasteurisering
ordrett, men vet at bønder kan selge melk hvis salget er på gården og er
tilfeldig. Men det er ikke lov med organisert salg eller selge melken i
butikker. Noen som kjenner loven mer eksakt? anne marit
Kan se ut som det er endringer på gang
http://www.lovdata.no/ltavd1/filer/sf-20020611-0700.html
men jeg har ikke orket å lese hele greien, regner med den kun lemper på regelverekt for de som produserer upateurisert ost, smør osv i eget ysteri. Melken direkte fra bonden er jo ikke kontrollert, og det er et krav til høyeste innhold mikroorganismer. Om bonden tar på seg alt ansvar for analyser, så vil jeg tro han kan selge rå melk i dag, og uten tvil så kan han ta Norge til EU-domstolen iom at EU-regelverket ikke hindrer for salg av ferskmelk som er tydelig siden så mange land i EU selger dette. I Tyskland heter det at melken må selges innen ett døgn fra melking om den skal være rå, og det støtter jeg. Mye av den melken som selges rå her i landet er gjerne 2-3 dager gammel fra kjøletank, og det er ikke så bra, eller kan være mindre bra.
Regelverket som gjør det vanskelig, men jeg regner med bøndene får det til om de organiserer seg og tar saken rettens vei, samt at de innfrir de kontrollkrav som blir kastet over dem.
Jeg personlig kan drikke melken rå rett fra en trebøtte med litt høy i, og bøtten har bare vært skylt i kaldt vann. Rå melk skremmer meg aldri med mindre den er lagret lenge på kjøletank :)
http://www.lovdata.no/ltavd1/filer/sf-20020611-0700.html
men jeg har ikke orket å lese hele greien, regner med den kun lemper på regelverekt for de som produserer upateurisert ost, smør osv i eget ysteri. Melken direkte fra bonden er jo ikke kontrollert, og det er et krav til høyeste innhold mikroorganismer. Om bonden tar på seg alt ansvar for analyser, så vil jeg tro han kan selge rå melk i dag, og uten tvil så kan han ta Norge til EU-domstolen iom at EU-regelverket ikke hindrer for salg av ferskmelk som er tydelig siden så mange land i EU selger dette. I Tyskland heter det at melken må selges innen ett døgn fra melking om den skal være rå, og det støtter jeg. Mye av den melken som selges rå her i landet er gjerne 2-3 dager gammel fra kjøletank, og det er ikke så bra, eller kan være mindre bra.
Regelverket som gjør det vanskelig, men jeg regner med bøndene får det til om de organiserer seg og tar saken rettens vei, samt at de innfrir de kontrollkrav som blir kastet over dem.
Jeg personlig kan drikke melken rå rett fra en trebøtte med litt høy i, og bøtten har bare vært skylt i kaldt vann. Rå melk skremmer meg aldri med mindre den er lagret lenge på kjøletank :)
altså ikke tilsatt høy i melken, tenkte på rusk fra låven ;)
Angående lovverket:
"All melk og fløte som omsettes til konsum, skal være varmebehandlet. Som unntak fra dette kravet, kan det fra gård eller seter omsettes rå melk og rå fløte direkte til forbruker for bruk i egen husholdning. Dette unntaket gjelder bare dersom omsetningen skjer tilfeldig og ikke har preg av butikksalg."
Animaliehygieneforskriften § 21
http://www.lovdata.no/for/sf/ho/to-20081222-1624-007.html
"All melk og fløte som omsettes til konsum, skal være varmebehandlet. Som unntak fra dette kravet, kan det fra gård eller seter omsettes rå melk og rå fløte direkte til forbruker for bruk i egen husholdning. Dette unntaket gjelder bare dersom omsetningen skjer tilfeldig og ikke har preg av butikksalg."
Animaliehygieneforskriften § 21
http://www.lovdata.no/for/sf/ho/to-20081222-1624-007.html
Tormund: Ja, det var omtrent som jeg trodde. Det er
lov å kjøpe direkte til forbruker, så da er det vi holder på med i
grenseland siden det slettes ikke er tilfeldig og vi går flere sammen.
Anne Marit
HURRA! Jeg har fått første levering ferskmelk i
hus! Nå bllir det yoghurt, surmelk, kefir, krem og glade mager. Gjett om
jeg gleeeeder meg! Håper familiens eksem fordufter også!
gladerebarn: Hurra! Jeg jubler med deg! Har du og IngerLise gått sammen om henting? Gled deg! Anne Marit
Ja. Hun er en handlekraftig dame:-)
Pirke Petter: jeg er stort sett enige i dine
utsagn, men at tuberkulose ikke er forårsaket av bakterier, skjønner jeg
ikke hvor du har fra! Det er vel kjent at tuberkulose er forårsaket av
bakterier i Mycobakterium-familien, f.eks mycobakterium tuberculosis og
mycobakterium bovis.
Det er vel akseptert at tuberkulose er forårsaket
av tuberkulosebakterier, men aldri dokumentert eller bevist på noe vis.
Kun internasjonal konsensus råder, ikke dokumenterte fakta eller noe som
i det minste kan minne om vitenskap. Og jeg forholder meg til
vitenskap, og ikke hva du eller folk flest har lyst til å tro på fordi
dere har blitt fortalt dette. Les de opprinnelige forsøkene av Koch som
førte til at denne myten oppsto, og spør deg selv om noe slikt ville ha
blitt akseptert som annet enn ren idioti og ville påstander, og i alle
tilfeller ikke vitenskap, i dag?
Og selv om det hele nå hadde vært sant, så sa Koch faktisk at hans undersøkelser viste at mycobacterium bovis ikke kunne smittes til mennesker, og da er det jo interessant at alle moderne kilder hevder det motsatte. Tenk selv, og sjekk fakta selv eller tro det samme som folk flest.
Og en bakterie som skal kunne gå inn i en slags "dvaletilstand" for den "våkner" og lager baluba? Eventyr for dumme og uvitende voksne!
Sjekk også symptomene ved tuberkulose opp mot næringsmangel og/eller kjemikaliebelastning og gjør deg dine egne konklusjoner og, nok en gang, tenk selv.
Og selv om det hele nå hadde vært sant, så sa Koch faktisk at hans undersøkelser viste at mycobacterium bovis ikke kunne smittes til mennesker, og da er det jo interessant at alle moderne kilder hevder det motsatte. Tenk selv, og sjekk fakta selv eller tro det samme som folk flest.
Og en bakterie som skal kunne gå inn i en slags "dvaletilstand" for den "våkner" og lager baluba? Eventyr for dumme og uvitende voksne!
Sjekk også symptomene ved tuberkulose opp mot næringsmangel og/eller kjemikaliebelastning og gjør deg dine egne konklusjoner og, nok en gang, tenk selv.
Kjære Pirke Petter
Skal si dette var kraftig kost!
Lurer på hva det er som gjør at du kan hevde at jeg baserer mitt utsagn kun på informasjon jeg er blitt fortalt.. og at jeg ikke forholder meg til vitenskap.
Jeg har selv bronkoskopert pasienter og analysert skyllevæsken i mikroskopet; jeg har også vært med på å dyrke frem bakterien fra bronkialbiopsier. Bakteriene har jeg aldri funnet hos i preparater fra pasienter uten symptomer på tub.
Jeg sier ikke at det ikke også krever andre faktorer (som dårlig ernæring, svekket immunforsvar (jf eldre og immunsupprimerte som får sykdomme), men bakterien er altså konsistent å finne hos pasienter med symptomene.
Uansett, jeg er ikke interessert i å fortsette en diskusjon hvor man med arroganse slår ned på andres utsagn.
Skal si dette var kraftig kost!
Lurer på hva det er som gjør at du kan hevde at jeg baserer mitt utsagn kun på informasjon jeg er blitt fortalt.. og at jeg ikke forholder meg til vitenskap.
Jeg har selv bronkoskopert pasienter og analysert skyllevæsken i mikroskopet; jeg har også vært med på å dyrke frem bakterien fra bronkialbiopsier. Bakteriene har jeg aldri funnet hos i preparater fra pasienter uten symptomer på tub.
Jeg sier ikke at det ikke også krever andre faktorer (som dårlig ernæring, svekket immunforsvar (jf eldre og immunsupprimerte som får sykdomme), men bakterien er altså konsistent å finne hos pasienter med symptomene.
Uansett, jeg er ikke interessert i å fortsette en diskusjon hvor man med arroganse slår ned på andres utsagn.
Det er fordi jeg selv har gått gjennom all
vitenskap og logikk angående tuberkulose, og konkludert med at det er
løgn fra ende til annen, som med alle andre såkalte bakterieforårsakede
sykdommer. Enhver som tar seg bryet med å sjekke symptomer på
næringsmangel og/eller kjemikaliebelastning opp mot symptomer som
påståes å forårsakes av bakterier eller såkalte virus, finner dette
selv. Jeg har mange historiske utsagn så vel som vitenskapelig
dokumenterte fakta fra leger og forskere, så vel som bønder (tuberkulose
i kyr) å holde meg til som viser hinsides enhver tvil at denne kjemiske
ubalansen skyldes næringsmangel. Jeg har også mye moderne forskning å
holde meg til som viser det samme, og som jeg kan poste om Anne Marit
synes det er greit, med tanke på at det er snakk om så mye at det må bli
flere kommentarer etter hverandre. Motsatt har du ikke et eneste
dokument som kan bevise at en bakterie er årsak. Du kan komme med mange
tusen artikler og utsagn hvor man antar, eller tar for gitt (konsensus
basert på null dokumentasjon), en årsaks og virkningssammenheng, og hvor
man baserer seg på at korrelasjon er det samme som årsak, men dette er
meningløst. En slik latterlig bevisførsel hadde aldri holdt i en rett,
og det er kun slike beviser som er gyldige skal man påstå at patogene
bakterier kan forårsake sykdom.
Om du har funnet aldri så mye bakterier i tuberkulosepasienter, så er dette ingen årsaks og virkningsdokumentasjon, da disse bakteriene finnes i alle mennesker, i omgivelsene våre, i jord, etc. Å stemple bakterier man finner ved ulike sykdommer som sykdommenes årsaker, uten fnugg av dokumentasjon eller i det minste en viss logikk, er som å påstå at tilskuerne ved en ulykkesplass forårsaket selve ulykken, eller at brannmenn forårsaker branner og fluer forårsaker sølppeldynger.
Du er videre åpenbart ikke klar over at Koch fant at bakterier er pleomorfe (helt utelatt i moderne bakteriologi fordi det slår bena vekk under antibiotika og vaksinelogikk), og forandrer seg til og fra hverandre, også på tvers av familier, avhengig av miljøet, især ph og næringstilgang. Så det er miljøforandring, dvs kjemisk forandring, hvilket vil si for mye eller for lite næringsstoffer, etc, som gjør at bakterier forandrer seg. Miljøet, den kjemiske ubalansen, er dermed årsaken til helseproblemet man finner ymse bakterier i, og bakteriene har aldri blitt dokumentert som årsaker. Vil du argumentere mot dette, kom med forskning som dokumenterer en årsaks og virkningssammenheng mellom bakterien og de fysiske symptomene man kaller tuberkulose. Funn av bakterien i ulike kroppsvev ved tuberkulose betyr ikke noe som helst, og absolutt ikke dokumentasjon på at bakterien er årsaken til tuberkulose.
Arroganse er dine ord; forakt ovenfor leger og legevitenskapen/legemiddelindustrien skal imidlertid få stå på min bekostning. Og jeg slo ikke ned på dine utsagn, men på den manglende logikken og vitenskapen i det du påstår. Arroganse ovenfor ekte vitenskap så vel som for menneskers ve og vel har dere leger monopol på, og det er på tide at folket får vite sannheten.
Om du har funnet aldri så mye bakterier i tuberkulosepasienter, så er dette ingen årsaks og virkningsdokumentasjon, da disse bakteriene finnes i alle mennesker, i omgivelsene våre, i jord, etc. Å stemple bakterier man finner ved ulike sykdommer som sykdommenes årsaker, uten fnugg av dokumentasjon eller i det minste en viss logikk, er som å påstå at tilskuerne ved en ulykkesplass forårsaket selve ulykken, eller at brannmenn forårsaker branner og fluer forårsaker sølppeldynger.
Du er videre åpenbart ikke klar over at Koch fant at bakterier er pleomorfe (helt utelatt i moderne bakteriologi fordi det slår bena vekk under antibiotika og vaksinelogikk), og forandrer seg til og fra hverandre, også på tvers av familier, avhengig av miljøet, især ph og næringstilgang. Så det er miljøforandring, dvs kjemisk forandring, hvilket vil si for mye eller for lite næringsstoffer, etc, som gjør at bakterier forandrer seg. Miljøet, den kjemiske ubalansen, er dermed årsaken til helseproblemet man finner ymse bakterier i, og bakteriene har aldri blitt dokumentert som årsaker. Vil du argumentere mot dette, kom med forskning som dokumenterer en årsaks og virkningssammenheng mellom bakterien og de fysiske symptomene man kaller tuberkulose. Funn av bakterien i ulike kroppsvev ved tuberkulose betyr ikke noe som helst, og absolutt ikke dokumentasjon på at bakterien er årsaken til tuberkulose.
Arroganse er dine ord; forakt ovenfor leger og legevitenskapen/legemiddelindustrien skal imidlertid få stå på min bekostning. Og jeg slo ikke ned på dine utsagn, men på den manglende logikken og vitenskapen i det du påstår. Arroganse ovenfor ekte vitenskap så vel som for menneskers ve og vel har dere leger monopol på, og det er på tide at folket får vite sannheten.
Apropos såkalt patogene bakterier ?
The Dream And Lie Of Louis Pasteur / (bokens originale tittel =) Pasteur, Plagiarist, Impostor!: The Germ Theory Exploded! ? R. B Pearson, Health Research, ISBN: 0787306622
Pasteur Exposed - Ethel D. Hume, Beekman Publishing, ISBN 0846442671
The private Science of Louis Pasteur - Gerald L. Geison, Princeton University Press, ISBN 0691034427
Bechamp Or Pasteur? - A Lost Chapter In The History of Biology ? Ethel Douglas Hume, C.W. Daniel Co., ISBN 0-7873-1128-6
Rethinking Pasteur's Germ Theory: How to Maintain Your Optimal Health - Nancy Appleton, North Atlantic Books, ISBN 1583940510
Impfen - Völkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?# Mit Beiträgen zur Geschichte und Aufklärung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001
Plague, Pestilence and the Pursuit of Power: The Politics of Global Disease ? Steven Ransom, Credence Publications, ISBN 0953501280
Se også litteraturanbefalinger angående bløffen om vaksiner her #omtrent midt på siden) ?
http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html
The Dream And Lie Of Louis Pasteur / (bokens originale tittel =) Pasteur, Plagiarist, Impostor!: The Germ Theory Exploded! ? R. B Pearson, Health Research, ISBN: 0787306622
Pasteur Exposed - Ethel D. Hume, Beekman Publishing, ISBN 0846442671
The private Science of Louis Pasteur - Gerald L. Geison, Princeton University Press, ISBN 0691034427
Bechamp Or Pasteur? - A Lost Chapter In The History of Biology ? Ethel Douglas Hume, C.W. Daniel Co., ISBN 0-7873-1128-6
Rethinking Pasteur's Germ Theory: How to Maintain Your Optimal Health - Nancy Appleton, North Atlantic Books, ISBN 1583940510
Impfen - Völkermord im Dritten Jahrtausend? (Vaccination - Genocide in the third millennium?# Mit Beiträgen zur Geschichte und Aufklärung von AIDS, BSE, MKS u.a. - Karl Krafeld, Stefan Lanka, Klein-Klein-Verlag, ISBN 3937342001
Plague, Pestilence and the Pursuit of Power: The Politics of Global Disease ? Steven Ransom, Credence Publications, ISBN 0953501280
Se også litteraturanbefalinger angående bløffen om vaksiner her #omtrent midt på siden) ?
http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html
Og siden temaet her er upasteurisert melk, full av
sykdomsfremkallende bakterier og annet helseskadelig gørr, et lite
utvalg logikk -
Raw Milk and Tuberculosis: The Role of Lactoferrin
Although health officials often accuse raw milk of causing TB, many doctors have recognized the fact that raw milk contains special factors that protect against the disease. One of these factors is lactoferrin, an enzyme that kills pathogens by binding and removing iron. In a study involving mice bred to be susceptible to tissue iron overload and hence to tuberculosis, treatment with lactoferrin significantly reduced the burden of tuberculosis organisms.7 And mice injected with Candida albicans, another iron-loving organism, had increased survival time when treated with lactoferrin.12 Lactoferrin is plentiful in raw milk. It is destroyed by pasteurization.
http://www.westonaprice.org/farm-a-ranch/tuberculosis-alert
Raw Milk and Children -
http://www.newtrendspublishing.com/PDFS/16MilkFinal.pdf
BENEFITS IN EARLY HUMAN STUDIES: In early studies involving humans, raw milk was shown to be superior to pasteurized in protecting against infection, diarrhea, rickets, tooth decay and TB; and children receiving had better growth than those receiving pasteurized milk ?
http://www.realmilk.com/rawmilkoverview.html
http://www.midvalleyvu.com/files/InformationPages/RAW_MILK_AND_RAW_MILK_PRODUCTS.pdf
The British journal The Lancet reported, ?Resistance to tuberculosis increased in children fed raw milk instead of pasteurized, to the point that in five years only one case of pulmonary TB had developed, whereas in the previous five years, when children were given pasteurized milk, 14 cases of pulmonary TB developed.? - The Lancet, p. 1142, May 8, 1937
http://editor.nourishedmagazine.com.au/articles/vonderplanitz-and-campbell-douglasss-testimony-on-raw-milk
Raw Milk and Tuberculosis: The Role of Lactoferrin
Although health officials often accuse raw milk of causing TB, many doctors have recognized the fact that raw milk contains special factors that protect against the disease. One of these factors is lactoferrin, an enzyme that kills pathogens by binding and removing iron. In a study involving mice bred to be susceptible to tissue iron overload and hence to tuberculosis, treatment with lactoferrin significantly reduced the burden of tuberculosis organisms.7 And mice injected with Candida albicans, another iron-loving organism, had increased survival time when treated with lactoferrin.12 Lactoferrin is plentiful in raw milk. It is destroyed by pasteurization.
http://www.westonaprice.org/farm-a-ranch/tuberculosis-alert
Raw Milk and Children -
http://www.newtrendspublishing.com/PDFS/16MilkFinal.pdf
BENEFITS IN EARLY HUMAN STUDIES: In early studies involving humans, raw milk was shown to be superior to pasteurized in protecting against infection, diarrhea, rickets, tooth decay and TB; and children receiving had better growth than those receiving pasteurized milk ?
http://www.realmilk.com/rawmilkoverview.html
http://www.midvalleyvu.com/files/InformationPages/RAW_MILK_AND_RAW_MILK_PRODUCTS.pdf
The British journal The Lancet reported, ?Resistance to tuberculosis increased in children fed raw milk instead of pasteurized, to the point that in five years only one case of pulmonary TB had developed, whereas in the previous five years, when children were given pasteurized milk, 14 cases of pulmonary TB developed.? - The Lancet, p. 1142, May 8, 1937
http://editor.nourishedmagazine.com.au/articles/vonderplanitz-and-campbell-douglasss-testimony-on-raw-milk
Hvor lenge holder ferskmelk seg i kjøleskapet? Dvs
hvor lenge etter man har hentet den, kan den drikkes akkurat slik som
den er? Jeg har hørt 3 dager. Er det riktig?
gladerebarn: Nei, den skal holde en uke. Jeg merker
at vår begynner å skille seg veldig når det nærmer seg en uke. Men den
smaker nødvendigvis ikke vondt. Og kast for all del ikke ferskmelk som
syrner. Nei, da lar du den bare stå på benken og blir surmelk som du
deretter lager til ferskost og myse....
Når jeg steker pannekaker eller varmebehandler
ferskmelk på annen måte, får den da samme næringsinnhold som
pasteurisert melk? Eller er det fortsatt noen forskjell - utenom at den
ikke har blitt homogenisert?
gladerebarn: Det kommer nok an på hvor mye du
varmer opp melken. Hvis du varmer den forsiktig opp skal det meste av
næringen forbli intakt. Hvis du koker så vil selvsagt melken bli mer og
mer denaturert avhengig av hvor lenge du koker. Akkurat hvor stor
forskjellen mellom vanlig og ferskmelk da blir vet jeg ikke. anne m
Da skal jeg følge med som en smed når det lages
kakao! Bonden min (har eierforhold til han allerede etter 2 hentinger)
sa de pasteuriserer på noen og 70 grader.
Kanskje dette kan vere interessant: http://staulen.no/
Familien min har laga både smør, rømme og knåost gjennom mange sommarar. Dei siste åra har me også fått selge smør og ost i butikken. Dette er i høgaste grad kortreist og rein mat :)
Familien min har laga både smør, rømme og knåost gjennom mange sommarar. Dei siste åra har me også fått selge smør og ost i butikken. Dette er i høgaste grad kortreist og rein mat :)
Anne Guro: Så flott! Ja til kortreist mat! Anne Marit
Ser ut til at jeg har funnet meg en bonde som vil
selge melk. Men lurer litt på hvordan dere gjør det praktisk? Skaffer
man seg et melkespann, eller bruker dere glassflasker som er kokte på
forhånd? Er det noe spesielt jeg må sjekke med gården/melken for å vite
om den er av god kvalitet og trygg å bruke? I tillegg til å lage kefir
og yoghuert, bruker du den som "vanlig" melk til matlaging, drikking mm?
Mulig du har skrevet noe om dette tidligere, men da har jeg ikke klart å
finne det.
Hei
Snublet over denne bloggen, og ble veldig glad over hva jeg leste. Jobber med å bruke prinsipper i Nourishing Traditions. Neste steg i prosessen er fermentering. Har lenge vært på jakt etter en kilde til rå melk slik at jeg kan lage egen kefir og andre meieriprodukter. Det henvises også mye til bruk av myse (fra rå melk) når ting skal fermenteres. Det gjør du jo også i bloggen her. (Har ikke lest alt ennå :-) )
Jeg bor på Eidsvoll. Er det noen på denne siden av Oslo som kan hjelpe meg slik at jeg kan få tak i rå (fersk) melk/fløte. Ville vært evig takknemlig. Kan også være med på spleiselag, som omtalt tidligere i denne tråden.
Snublet over denne bloggen, og ble veldig glad over hva jeg leste. Jobber med å bruke prinsipper i Nourishing Traditions. Neste steg i prosessen er fermentering. Har lenge vært på jakt etter en kilde til rå melk slik at jeg kan lage egen kefir og andre meieriprodukter. Det henvises også mye til bruk av myse (fra rå melk) når ting skal fermenteres. Det gjør du jo også i bloggen her. (Har ikke lest alt ennå :-) )
Jeg bor på Eidsvoll. Er det noen på denne siden av Oslo som kan hjelpe meg slik at jeg kan få tak i rå (fersk) melk/fløte. Ville vært evig takknemlig. Kan også være med på spleiselag, som omtalt tidligere i denne tråden.
Lars: Legg ut en kommentar på mine nyeste innlegg -
så kanskje du får med deg noen. Du kan evt høre med Ingerlise som har
satt i gang ny innkjøpsring, men lurer på om det er på feil side av byen
ja. iwinjen@me.com
Lillemor: Bonden jeg kjøper melk fra har egne
plastflasker. Har ikke bonden din det så kjøper du litersflasker med
stor åpning på Jernia og bruker disse. Du trenger ikke koke de, bare
vaske de helt rene med vanlig vaskemiddel etter bruk. Spør bonden om
rutiner rundt renhold og kjøling av melken. Ellers er det sikkert knall
melk, 1000 ganger bedre enn det du får i butikken. Jeg sluttet å drikke
melk for 20 år siden og det føles ikke naturlig for meg å drikke melk.
Men jeg drikker kefir hver dag, lar melk som begynner å bli sur stå et
døgn på benken før jeg siler den til ferskost og myse, og jeg bruker den
i matlaging der det trengs melk. Anne M
Tusen takk Anne M
Hei!
Takk for en veldig fin blogg! Jeg forsøkte å skrive til frkmelk@hotmail.com angående ferskmelk, men fikk mailen i retur fra gmail med beskjed om at den ikke gikk igjennom. Vet du om Inger Lise fortsatt er interessert og hvordan jeg evt kan få tak i henne, eller har du evt noen andre ideer til oss? Vi er en familie i Oslo på 3 som veeeldig gjerne skulle inkludert ferskmelksvarer inn i kostholdet.. Setter stor pris på noen tips her, og du kan gjerne skrive tilbake på min private mail hvis det passer bedre.
Takk for en veldig fin blogg! Jeg forsøkte å skrive til frkmelk@hotmail.com angående ferskmelk, men fikk mailen i retur fra gmail med beskjed om at den ikke gikk igjennom. Vet du om Inger Lise fortsatt er interessert og hvordan jeg evt kan få tak i henne, eller har du evt noen andre ideer til oss? Vi er en familie i Oslo på 3 som veeeldig gjerne skulle inkludert ferskmelksvarer inn i kostholdet.. Setter stor pris på noen tips her, og du kan gjerne skrive tilbake på min private mail hvis det passer bedre.
PirkePetter: Takk for interessant informasjon om Tuberkulose og bakterier!
Vennlig hilsen Heidi
Vennlig hilsen Heidi
Eli: Jeg skal sende deg mail jeg. Mvh Anne M
Takk for mange gode tips alle sammen, nå har jeg
sendt mail til Inger Lise fra Asker. Håper det blir fersk melk snart her
i huset :-D
Hei Anne Marit, kunne du sende meg mailen til IngerLise fra Asker, hun som hadde frkmelk@hotmail.no. Mailene kommer i retur :-(
Hei! Tusend takk for fantastisk blogg, veldig inspirerende.
Jeg har så lyst å skaffe meg ferskmelk, jeg er oppvokst på gård og savner ferskmelken og vil gjerne at mine barn kan få ferskmelk. Er det mulig å få litt info om hvem er best å ta kontakt med ?
Jeg bor på Hurum.
Vennlig hilsen
Vala
Jeg har så lyst å skaffe meg ferskmelk, jeg er oppvokst på gård og savner ferskmelken og vil gjerne at mine barn kan få ferskmelk. Er det mulig å få litt info om hvem er best å ta kontakt med ?
Jeg bor på Hurum.
Vennlig hilsen
Vala
Vala: Tusen takk! Det er egentlig bare å begynne å
søke i nærområdet ditt. Finn en bonde og ta kontakt - de fleste er
behjelpelige og positive til å gi bort ferskmelk. Lykke til. Anne Marit
Takk for en flott blogg :-))) har akkurat sendt
melding til en som driver med geiter, håper det går i boks, skal være
bedre enn kumelk også visstnok :-)))
Hei! Denne tråden er jo ikke helt ny lenger, men
jeg snublet over den ved å søke "ferskmelk Asker". Som du skjønner lurer
jeg på hvor man kan få tak i ferskmelk i Askerområdet. Hørtes ut som om
noen hadde fått napp. Kan jeg få vite hvem dere kjøper fra? Jeg har så
utrolig lyst til å lage yoghurt og ost av skikkelig melk :-) Spennende
saker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar