Lovelyliller.com - Helse, livvstil og sunne oppskrifterl
08.05.2012 kl.23:13
det er mange som kunne nyttigjort seg av å spise
mer naturlig mat som ikke er ihjel behandlet! Interessant å lese om dine
erfaringer.
Tusen takk for at du deler din personlige historie
Anne Marit! Å høre om andre som har blitt så mye bedre ved å legge om
kosten, gir stor motivasjon! Når din familie har klart det, så er det
håp for min familie også! Føler jeg begynner å få taket på dette
opprinnelige kostholdet takket være alle dere flotte damer og en mann ;)
Bloggen din er en stor motivasjon og ikke minst kilde til kunnskap!
Så fint å lese! Og bli litt bedre kjent med deg. :) Inspirerende er du.
Lovelyliller: Enig
Anne: Ja - kan jeg så kan du også. Høres ut som du har gnisten som skal til for å klare å snu. Stå på.
May: Takk for det du. Og takk for at jeg fikk ta bilde av deg og gutta. Det ble fint.
Anne: Ja - kan jeg så kan du også. Høres ut som du har gnisten som skal til for å klare å snu. Stå på.
May: Takk for det du. Og takk for at jeg fikk ta bilde av deg og gutta. Det ble fint.
Veldig inspirerende! Tok du medisiner for
stoffskifte og binyrene før? Og har du sluttet helt med det eller må du
fortsatt ta noe?
Lisa: Ja, jeg tok stoffskiftemedisin i tillegg til
bioidentiske hormoner (jeg scoret veldig lavt på så og si alle hormoner -
progesteron, østrogen, DHEA m.m og det var fullstendig kaos i
stresshormonproduksjonen, noe som er vanlig ved binyretretthet). Det
eneste jeg fortsatt tar er progesteronkrem, fordi jeg fortsatt har snev
av østrogendominans (pga fjernet livmor). Dette håper jeg også regulerer
seg over tid. For binyrer fulgte jeg et tilskuddsprogram utviklet av
Dr. Wilson i USA. Det jeg tror fungerte best for meg her var at han
brukte binyreekstrakt fra svin. Det hjalp til en viss grad, men ikke med
å balansere slik jeg opplever nå. Jeg kommer med et nytt innlegg senere
i dag som en oppfølger hvor jeg går gjennom tilskuddene jeg bruker i
dag. Anne Marit
Takk for svar. Det blir spennende å lese. Jeg har
selv Addison, primær binyrebarksvikt. Så jeg vet ikke om jeg noen gang
kommer meg helt unna medisiner, men jeg har i hvert fall tenkt å
redusere det mest mulig.
Lisa: Addison er en del verre enn binyretretthet
ja. Du trenger ikke tenke på å redusere medisiner ennå, men jeg
oppfordrer deg til å sette deg inn i tradisjonelt kosthold og begynne å
tilføre næring som rent kjøtt, villfisk, egg (og helst rå eggeplommer),
og mengder med mettet fett som kokosolje, dyrefett, fermentert
fiskelever/smørolje, ekte smør, ost, fløte osv rett fra kilden. Og lær
deg å behandle korn (syrning og spiring) og lær deg
fermenteringsteknikker og få i deg fermentert mat daglig, flere ganger
daglig. Og ikke minst, kok kraft og få i deg kraft så ofte som mulig -
og gelatin hver dag. Mulig du gjør noe av dette allerede, men nevner det
likevel. Det er det daglige inntaket som teller, sånn er det bare.
Klarer du alt dette og får i gang rutiner som gjør at du spiser slik dag
ut og dag inn i måneder så vil du garantert bevege deg gradvis mot en
mer balansert kropp. Jeg vet ikke nok om Addison til å si om det er
mulig å få i gang binyrene igjen på egen hånd. Anne Marit
Hei. Har fulgt bloggen din i mange år, fra
moteblogg til sunnkostblogg. I den grad man kan si en "sykdomshistorie
er identisk" - fikk jeg sannelig mer å tenke på nå. Dette var sterk kost
for meg. Lykke til videre, du ser ut til å være kommet godt på vei.
Blir veldig inspirert av bloggen din. Fortsett det gode arbeidet.
Grethe: Hei - så kjekt å høre fra deg. Livet er en
reise og det er fantastisk å være så sugen på å lære for å skape
forandring til det bedre. Jeg håper du blir inspirert nok til å ta fatt
på reisen du også. Jeg skal prøve å komme mer konkrete hverdagstip
etterhvert. Mandag begynner jeg i en spennende jobb. Livet står ikke
lenger på vent. Jeg gleder meg enormt til å ta fatt i livets neste fase.
Anne marit
Å så spennende lesning! Gleder meg til neste innlegg allerede... :)
Så bra at du har kommet så langt ved å endre
kosthold! Det må være herlige å merke at kroppen begynner å fungere
igjen.De symptomene du beskriver ligner mistenkelig på de samme
symptomene som en i nær familie sliter med. Det hadde jo vært
interressant om hun også hadde forsøkt en kostomlegging. Hun er litt
bedre nå, men har virkelig tømt lommeboka på Heggeli helhets medisin!
Hun har brukt flere ås i søken etter egen helse hvor det tradisjonelle
helsevesen dessverre har vært til liten hjelp....
Helen: Takk!
Yngvild: Smil. Jeg kan love deg at jeg også har tømt lommeboka mi hos Heggeli Helhetsmedisin og flere andre. Nå har jeg tatt grep om dette selv - og er 1000 ganger bedre enn jeg noen gang var hos Heggeli eller andre. Det finnes ingen annen vei ut av det enn å spise riktig, spør du meg. Og det krever en innsats. Be henne lese her og på de andre wicked-mums-bloggene og ta det skritt for skritt. Be henne gi det 3 måneder på kosten og tilskuddene. Jeg kan garantere en forskjell. anne marit
Yngvild: Smil. Jeg kan love deg at jeg også har tømt lommeboka mi hos Heggeli Helhetsmedisin og flere andre. Nå har jeg tatt grep om dette selv - og er 1000 ganger bedre enn jeg noen gang var hos Heggeli eller andre. Det finnes ingen annen vei ut av det enn å spise riktig, spør du meg. Og det krever en innsats. Be henne lese her og på de andre wicked-mums-bloggene og ta det skritt for skritt. Be henne gi det 3 måneder på kosten og tilskuddene. Jeg kan garantere en forskjell. anne marit
Jeg har ventet på dette innlegget og er glad du
valgte å ta deg tid til å skrive og dele. Kjenner også at jeg blir ivrig
og glad når jeg leser om dine erfaringer. Det er så deilig å føle seg
helt trygg på den måten man lever på og maten man velger å spise.
Grunnen er jo åpenlys - for vår del harvi har ikke vært syke eller hatt
plager på mange år, ikke influensa, fordøyelsesplager eller noe som
helst. Det eneste vi opplevde nå når våren kom med sine solstråler, var
at kroppen ville rense ut slim(les:snørr) som har samlet seg i løpet av
vinteren, med tilhørende hoste. Men sett bort i fra det har ingen av oss
hatt behov for time hos fastlege, medisiner, vaksiner eller lignende.
Det føles nok betryggende og trygt for deg å tenke på at det også er
tilfellet hos dere fremover nå? Og at både du og barna dine gradvis
bygges opp til å bli en ekte kjernesunn og frisk familie! Jeg unner deg
alt av overskudd og håper alle dine brikker etter hvert vil falle på
plass. Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i en eller flere av de
tingene du beskriver - og nok mange som finner inspirasjon i dine flotte
oppskrifter og blogginnlegg. Stå på videre, du vet du har flere
støttespillere :-) Hurra for ekte mat og bevisste mødre som deg!
Fantastisk lesning. Jeg har også gode erfaringer
med dette kostholdet, har ikke alt på plass ennå, men kraft og
melksyregjæring har fått stor plass og jeg merker at det gjør oss alle i
familien godt. Vilt kjøtt, fisk, rogn og lever også. Melkeproduktene
sliter jeg litt med. Både upasteurisert og syrnet... Lykke til videre,
vil gjerne lese om tilskudd :-)
Lisa, om du ikke er samme person som Lisa AAA som
jeg har snakket med om addinsons tidligere kan du ha en del å hente ved å
lese kommentarene her -
http://www.viblans.blogspot.com/2012/04/naturlig-prevensjon.html
http://www.viblans.blogspot.com/2012/04/naturlig-prevensjon.html
Takk for at du deler, kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Vi får holde hverandre i hendene vi kraftmødre :o)
Takk for at du deler. Dette var interessant lesning!
Gry: Jeg tenkte akkurat det samme da jeg leste ditt siste innlegg. Og det er vel en grunn til at vi lever som vi gjør du og jeg!
Linn: Takk!
Linn: Takk!
Takk takk:)! Flott og viktig innlegg og det er godt å få det samlet, alt på ei fjøl:).
Jeg blir inspirert til å gå ennå videre med vår familie.
Jeg blir inspirert til å gå ennå videre med vår familie.
En litt sen respons her..
Kommenterer Heggeli. Skal nevne bloggen din til min slektning.:) Tenker at det er ikke sikkert at en slik kostomlegging passer for alle...?! Det er nok også en del mennesker som er litt skeptiske til en slik kost da det jo ikke akkurat samsvarer med helsemyndighetenes anbefalinger. Personlig har jeg nå iallfall stor tro på naturlig mat. Har du forresten noen formening om hvordan fermentert mat fungerer for de med candida? De tåler jo ofte ikke gjær. Jeg tenker at det er en forskjell på gjær som oppstår vha fermenterting fremfor kommersielt fremstilt gjær....
Kommenterer Heggeli. Skal nevne bloggen din til min slektning.:) Tenker at det er ikke sikkert at en slik kostomlegging passer for alle...?! Det er nok også en del mennesker som er litt skeptiske til en slik kost da det jo ikke akkurat samsvarer med helsemyndighetenes anbefalinger. Personlig har jeg nå iallfall stor tro på naturlig mat. Har du forresten noen formening om hvordan fermentert mat fungerer for de med candida? De tåler jo ofte ikke gjær. Jeg tenker at det er en forskjell på gjær som oppstår vha fermenterting fremfor kommersielt fremstilt gjær....
AnneB: Godt å høre
Yngvild: Det kan nok sikkert virke overveldende - og man må være åpen for en forandring - og ikke minst gi seg selv tid til å forstå og fordøye all kunnskap og informasjon. Jeg har jo selv brukt lang tid på å forstå og sette meg inn i - og ikke minst til å begynne å leve etter dette. Candida er jo bare en av mange mikroorganismer som lever i harmoni i kroppene våre. Det er jo når økosystemet inni oss kommer i ubalanse at kandidasoppen vokser ut av proposjoner og skaper problemer. Det er ikke candidasoppen i seg selv som er problemet, men ubalansen. Det å spise fermentert mat er jo faktisk supert i den forbindelse, da bakterier og gjær i fermentert mat og drikke faktisk bidrar til å gjenopprette balansen. anne marit
Yngvild: Det kan nok sikkert virke overveldende - og man må være åpen for en forandring - og ikke minst gi seg selv tid til å forstå og fordøye all kunnskap og informasjon. Jeg har jo selv brukt lang tid på å forstå og sette meg inn i - og ikke minst til å begynne å leve etter dette. Candida er jo bare en av mange mikroorganismer som lever i harmoni i kroppene våre. Det er jo når økosystemet inni oss kommer i ubalanse at kandidasoppen vokser ut av proposjoner og skaper problemer. Det er ikke candidasoppen i seg selv som er problemet, men ubalansen. Det å spise fermentert mat er jo faktisk supert i den forbindelse, da bakterier og gjær i fermentert mat og drikke faktisk bidrar til å gjenopprette balansen. anne marit
De to vanligste årsakene til overvekst av candida,
hvor soppen forandrer form og begynner å vokse oppover i
fordøyelsessystemet er nedsatt magesyreproduksjon og/eller ubalansert
tarmflora. Førstnevnte forårsaker ofte sistnevnte da nedsatt magesyre,
via virkningen på hormoner i øverste del av tynntarmen, forstyrrer ph i
hele resten av tarmen, slik at bakteriefloraen, som forandrer seg i takt
med ph balansen forandres negativt. Jo flere syreproduserende bakterier
i tarmen, desto større kontroll på candidasoppen, men for at dette skal
skje må tykktarmen være svakt sur, og de to øverste delene av
tynntarmen svakt basiske.
Og ikke minst må magesyreproduksjonen være normal. Melkesyregjæret mat og drikke bidrar både med stimuli av magesyreproduksjon så vel som regulering av ph balansen i tarmen. Slike bakterier produserer også egne organiske syrer som melkesyre, eddiksyre og smørsyre (regnes som både fettsyre og organisk syre - mye i upasteurisert smør), etc som bidrar til å holde miljøet surt og dermed optimalt.
En tredje vanlig årsak til candidaovervekst er kvikksølvbelastning, hvor kroppen bruker candidasoppen til å binde kvikksølv, da candida som de fleste andre sopp og bakterier (også i jord og i kompost) binder og nøytraliserer tungmetaller og radioaktive substanser.
Istedenfor å leve med candidaovervekst via kostholdsforandringer, kosttilskudd, urter og ymse tiltak som ikke helbreder selve årsakene til overveksten går det altså an å bli frisk en gang for alle. Hører man på helsemyndighetene A/S sine anbefalinger om noe som helst blir man heller aldri frisk fra noe som helst.
Litt info -
http://www.health-truth.com/225.php
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=13388
http://www.leakygut.co.uk/Hypochlorhydria.htm
http://www.townsendletter.com/July2004/unseenepidemic0704.htm
http://www.curezone.com/forums/am.asp?i=1452732#i1
http://performancewithoutpain.com/2010/01/08/the-relationship-between-mercury-poisoning-from-amalgam-fillings-and-candida-overgrowth/
Og ikke minst må magesyreproduksjonen være normal. Melkesyregjæret mat og drikke bidrar både med stimuli av magesyreproduksjon så vel som regulering av ph balansen i tarmen. Slike bakterier produserer også egne organiske syrer som melkesyre, eddiksyre og smørsyre (regnes som både fettsyre og organisk syre - mye i upasteurisert smør), etc som bidrar til å holde miljøet surt og dermed optimalt.
En tredje vanlig årsak til candidaovervekst er kvikksølvbelastning, hvor kroppen bruker candidasoppen til å binde kvikksølv, da candida som de fleste andre sopp og bakterier (også i jord og i kompost) binder og nøytraliserer tungmetaller og radioaktive substanser.
Istedenfor å leve med candidaovervekst via kostholdsforandringer, kosttilskudd, urter og ymse tiltak som ikke helbreder selve årsakene til overveksten går det altså an å bli frisk en gang for alle. Hører man på helsemyndighetene A/S sine anbefalinger om noe som helst blir man heller aldri frisk fra noe som helst.
Litt info -
http://www.health-truth.com/225.php
http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=13388
http://www.leakygut.co.uk/Hypochlorhydria.htm
http://www.townsendletter.com/July2004/unseenepidemic0704.htm
http://www.curezone.com/forums/am.asp?i=1452732#i1
http://performancewithoutpain.com/2010/01/08/the-relationship-between-mercury-poisoning-from-amalgam-fillings-and-candida-overgrowth/
Dere Wicked Mum- damene taler sånn til meg om
dagen!! Jeg blir nesten rørt. Hva annet er det man vil enn å være i god
form og ha friske og lykkelige barn? Jeg ser det er en bratt læringskurv
for meg, og jeg prøver meg fram. Kan jeg spørre hvor du får tak i den
ferske melka? Og lager du osten selv? Det er jo så himla dyrt, det er
ikke sjangs for at vi kan kjøpe det. Var i Berlin en stund tilbake og
det var komisk lett å få tak i upasteuriserte og økologiske oster! Så
irriterende og trist at det ikke er slik her i Norge.
Cathrin (Spis Elsk Lev): Det kan jeg nok, men ikke
her på bloggen. Send meg en mail på annemarit@me.com. Forøvrig er det en
som heter IngerLise i Asker som vil ha med noen på en melkesirkel,
helst noen fra hennes nærområde (Asker og Bærum). Ta evt kontakt med
henne på iwinjen@me.com. Ferskmelk er ikke dyr. Koster rundt 15 kroner
per liter, det er billigere enn i butikken. Osten koster litt ja, men så
får du 1000 ganger mer næring fra den enn fra vanlig butikk-ost. Gå
innom bondens marked i helgen og let etter produkter. Ja, de er flinkere
til å holde på gamle tradisjoner nedover i Europa. I Norge er man
nærmest kriminell om man selger upasteruriserte produkter. I Frankrike
er dette fullt lovlig og det finnes automater hvor man kan kjøpe
ferskmelk fra kjøletank.... Anne Marit
Ble litt nysgjerrig da jeg leste kommentaren til
PirkePetter her. Har selv slitt med problemer med magen så lenge jeg kan
huske, det tidligste jeg husker er barneskolen da jeg hadde vondt i
magen hver eneste dag, men ingen tok tak i problemet,så jeg vente meg
rett og slett til å leve med vondt i magen, hodepine, kvalme og en
"uvel" følelse i kroppen.
20 år senere tok jeg endelig tak i saken, og kom meg til Heggeli Helhetsmedisin. Ble satt på en såkalt candida - diett og sendt på tarmskylling, samt fikk utskrevet masse soppdrepende medisin. Jeg ble bedre, men ikke helt bra, så jeg tok meg en tur til fastlegen for å få et annet syn på saken, og fordi jeg var litt nysgjerrig på hva en allmennlege ville anbefale meg å gjøre. Da jeg nevnte candida trakk fastlegen min på smilebåndet, og fortalte at innenfor skolemedisin er candida en betegnelse de kun bruker om mennesker med aids, som har et så og si ikke - eksisterende immunforsvar og candida i tarmen. Men på PirkePetter virker det som candida er noe "vanlige" mennesker også kan få?
Jeg er litt i villrede nå, men har vel landet på samme konklusjon som deg Anne Marit - JEG må lytte til MIN kropp og hva den responderer positivt på, ingen andre kan fortelle meg hva jeg trenger av medisiner, mat eller behandlinger. Tror en variant av steinalderdietten passer meg best, uten gluten, egg, gjær og sukker, som både mage, hode og hud reagerer svært negativt på.
En ting er i hvertfall helt sikkert; etter å ha vært igjennom denne prosessen blir jeg nesten skremt av å se hvor mye mat påvirker kroppen vår, hvor syk man kan bli av å spise feil - men ikke minst hvor dårlig den behandlingen man får hos allmennleger er. Diverse leger har gitt meg diagnosen irritabel tarmsyndrom, men det er faktisk ikke svar godt nok for min del..
20 år senere tok jeg endelig tak i saken, og kom meg til Heggeli Helhetsmedisin. Ble satt på en såkalt candida - diett og sendt på tarmskylling, samt fikk utskrevet masse soppdrepende medisin. Jeg ble bedre, men ikke helt bra, så jeg tok meg en tur til fastlegen for å få et annet syn på saken, og fordi jeg var litt nysgjerrig på hva en allmennlege ville anbefale meg å gjøre. Da jeg nevnte candida trakk fastlegen min på smilebåndet, og fortalte at innenfor skolemedisin er candida en betegnelse de kun bruker om mennesker med aids, som har et så og si ikke - eksisterende immunforsvar og candida i tarmen. Men på PirkePetter virker det som candida er noe "vanlige" mennesker også kan få?
Jeg er litt i villrede nå, men har vel landet på samme konklusjon som deg Anne Marit - JEG må lytte til MIN kropp og hva den responderer positivt på, ingen andre kan fortelle meg hva jeg trenger av medisiner, mat eller behandlinger. Tror en variant av steinalderdietten passer meg best, uten gluten, egg, gjær og sukker, som både mage, hode og hud reagerer svært negativt på.
En ting er i hvertfall helt sikkert; etter å ha vært igjennom denne prosessen blir jeg nesten skremt av å se hvor mye mat påvirker kroppen vår, hvor syk man kan bli av å spise feil - men ikke minst hvor dårlig den behandlingen man får hos allmennleger er. Diverse leger har gitt meg diagnosen irritabel tarmsyndrom, men det er faktisk ikke svar godt nok for min del..
M: PirkePetter kan få svare selv, men alle sammen
har vi candidasopp helt naturlig i tarmsystemet vårt. Og ja - får du
ubalanser nok kan candidasoppen vokse over evne og skape problemer. Og
JA, du har helt rett. Dette må du faktisk finne ut av selv. Det er
underlig at vi mennesker ikke gir kroppen vår skikkelig drivstoff.
Bilene våre passer vi godt på, men kroppene våre er det ikke så nøye
med. Jeg har de siste to dagene snakket med to mødre uavhengig av
hverandre som var frustrerte over hvor mye sukker de spiser i
barnehagen. Den ene moren fortalte at barnet hennes ble introdusert for
godteri og kaker for første gang i barnehagen, og at det enkelte ganger
ble brukt som trøst når barna slo seg. Forresten godt å høre at du ikke
aksepterer det legen sier. Mitt lave blodtrykk fikk jeg forklart fra
fastlegen som "noe som det virket som høye mennesker var mye plaget
av...."
Jeg tror i hvertfall at candida er det som gir meg
slike kraftige reaksjoner på gjær og sukker, har forståt det slik at det
er det soppen "lever" av, og jeg får virkelig kraftige reaksjoner. Noen
ganger så ille at jeg bare må legge meg ned, og bli der til det går
over. Smerter i magen, kvalme, oppkast og kaldsvetting. Fastlegen min
hadde ingen forklaring på reaksjonene mine, men mente at det absolutt
ikke var candida. Men hun hadde heller ingen annen forklaring, bortsett
fra IBS da. Noe som tydeligvis mange unge jenter er plaget av.. Det
finner jeg det svært vanskelig å slå meg til ro med - at kroppen min
reagerer så kraftig må det jo være en grunn til?
Jeg er så lei av å gå rundt og føle meg syk, svak og at mat har blitt noe som "skader" kroppen min. Det er en lang prosess, man skal jo tross alt endre på et mønster å leve og spise på som, i hvertfall hos meg, har fått bygge seg opp i over 25 år. Jeg tror endelig jeg har kommet dit hvor jeg er klar til å lytte på kroppen min, spise og leve slik kroppen er skapt for å gjøre. Interessant å følge din prosess, og fantastisk med all kunnskap og erfaringer du deler med deg av!
Jeg er så enig med deg når det kommer til å passe på kroppen sin, mange mennesker kunne fått et nytt og friskt liv ved å begynne å lytte til kroppen sin. Jeg tror rett og slett veldig få er klar over hvor mye mat påvirker oss. Det er så lett å tenke at kroppen er sterk, det er bare litt sukker her og litt sukker der, jeg får vondt i magen men det går jo over - og da er kroppen bra igjen. Jeg har virkelig fått føle på følgene av å ikke lytte til kroppen min, ignorere alle varsellamper som blinker, og satt til slutt igjen med en tarm som var helt utslitt, og en kropp som var i total ubalanse. Innså også hvor mye det påvirker meg pyskisk. Jeg er så glad for at jeg fikk øynene opp for dette, en prosess som faktisk begynte med bloggen din!
Jeg er så lei av å gå rundt og føle meg syk, svak og at mat har blitt noe som "skader" kroppen min. Det er en lang prosess, man skal jo tross alt endre på et mønster å leve og spise på som, i hvertfall hos meg, har fått bygge seg opp i over 25 år. Jeg tror endelig jeg har kommet dit hvor jeg er klar til å lytte på kroppen min, spise og leve slik kroppen er skapt for å gjøre. Interessant å følge din prosess, og fantastisk med all kunnskap og erfaringer du deler med deg av!
Jeg er så enig med deg når det kommer til å passe på kroppen sin, mange mennesker kunne fått et nytt og friskt liv ved å begynne å lytte til kroppen sin. Jeg tror rett og slett veldig få er klar over hvor mye mat påvirker oss. Det er så lett å tenke at kroppen er sterk, det er bare litt sukker her og litt sukker der, jeg får vondt i magen men det går jo over - og da er kroppen bra igjen. Jeg har virkelig fått føle på følgene av å ikke lytte til kroppen min, ignorere alle varsellamper som blinker, og satt til slutt igjen med en tarm som var helt utslitt, og en kropp som var i total ubalanse. Innså også hvor mye det påvirker meg pyskisk. Jeg er så glad for at jeg fikk øynene opp for dette, en prosess som faktisk begynte med bloggen din!
Jeg blir forresten sjokkert over å lese om
barnehagene som lærer barn å trøstespise - og håper de innser hvilke
vaner de gir barna. Jeg klaget selv mye over vondt i magen i barnehagen
og på førskolen, men ble etter hvert møtt med svaret "du har jo vondt i
magen hver eneste dag - jeg tror vi må ta deg med på sykehuset hvis det
fortsetter på denne måten"- sagt i en noe spydig tone (ja, en 6 - åring
oppfatter også tonefall). Dette var jo ren skremselstaktikk, og jeg
lærte da å fortrenge smertene, ikke si fra når det var vondt, og sluttet
vel å allerede da å lytte til min egen kropp.
Candida er ikke noe alle kan få, men, som Anne
Marit sier, noe alle har. Candida er en av hundrevis av naturlige og
helsefremmende gjærsopper alle mennesker har i fordøyelsessystemet sitt.
Hovedgjærsoppen som danner kefir fra vanlig melk heter faktisk candida
kefir, fordi den er av samme type/i samme familie.
Det som gjør at candidasoppen forandrer natur og begynner å sette sporer i resten av fordøyelsessystemet er ubalanse i tarmens ph, som beskrevet via artikler og forskningsreferanser i ovenstående kommentar. Det er riktig at candidasoppen bl.a lever av sukker/karbohydrater, men ikke gjær, da soppen er gjærsopp selv. Men det gjør bakterier også, uten at det er noe helseproblem. Candida og andre sopper i en frisk tarm med normal ph skal ha sukkere for å leve, og det å unngå sukker/karbohydrater løser ikke problemet, men bare utsetter det.
Skremt av å se hvor mye mat påvirker kroppen vår? Kroppen din er jo bygget av bare næringsstoffer fra mat og mat alene, så hvorfor skulle ikke feil mat gi feil kropp/helse, og riktig mat gi riktig kropp/helse? Utover bakterier (og gjærsopper), som du har ti ganger mer av enn du har celler i hele kroppen, er samtlige celler som utgjør absolutt alt som er kroppen (og hjernen) din satt sammen av næringsstoffer den kun har fått fra mat. Da inkludert næringsstoffer den fikk fra din mor mens du fremdeles var foster. Det er helt ufattelig at folk selv i 2012, i internetts og informasjonstidsalderen, ikke kan skjønne noe så selvfølgelig og logisk. og ikke minst naturlig
Det som gjør at candidasoppen forandrer natur og begynner å sette sporer i resten av fordøyelsessystemet er ubalanse i tarmens ph, som beskrevet via artikler og forskningsreferanser i ovenstående kommentar. Det er riktig at candidasoppen bl.a lever av sukker/karbohydrater, men ikke gjær, da soppen er gjærsopp selv. Men det gjør bakterier også, uten at det er noe helseproblem. Candida og andre sopper i en frisk tarm med normal ph skal ha sukkere for å leve, og det å unngå sukker/karbohydrater løser ikke problemet, men bare utsetter det.
Skremt av å se hvor mye mat påvirker kroppen vår? Kroppen din er jo bygget av bare næringsstoffer fra mat og mat alene, så hvorfor skulle ikke feil mat gi feil kropp/helse, og riktig mat gi riktig kropp/helse? Utover bakterier (og gjærsopper), som du har ti ganger mer av enn du har celler i hele kroppen, er samtlige celler som utgjør absolutt alt som er kroppen (og hjernen) din satt sammen av næringsstoffer den kun har fått fra mat. Da inkludert næringsstoffer den fikk fra din mor mens du fremdeles var foster. Det er helt ufattelig at folk selv i 2012, i internetts og informasjonstidsalderen, ikke kan skjønne noe så selvfølgelig og logisk. og ikke minst naturlig
M: Jeg blir glad for at du forteller meg at din
forandring begynte med bloggen min. Å høre sånn motiverer veldig til å
fortsette. Jeg er enig med PP når han sier at det er ufattelig at vi i
2012 ikke forstår noe så logisk som at mat er helt essensielt for å ha
en god helse og en sterk kropp - det tok jo meg selv en god stund før
jeg skjønte dette for alvor. Det er en modningsprosess å bevege seg bort
fra det som er gjengs oppfatning og normene. Og ikke glem at det aldri
er for sent å snu trenden selv om du har opplevd plager siden
barndommen. Jeg får forøvrig vondt av å høre måten de voksne rundt deg
taklet dine problemer. En 6-åring har jo full tillit til at de blir
ivaretatt av de voksne - men du ble ikke hørt eller sett.....
Vi lever i en supermoderne verden - men likevel klarer vi ikke å forstå hva kroppene våre trenger - eller å forstå det som våre forfedre visste helt intuitivt? Hvorfor er det sånn at vi tror vi at vi kan fylle på søppel og tenke at det går sikkert bra? Også blir vi veldig overrasket når vi blir syke. Kanskje har vi det for godt. Kanskje er ferdigmaten altfor tilgjengelig for oss. Jeg leser en bok nå som heter Deep Nutrition. Den forklarer det meste av disse sammenhengene, inkludert det PP nevner om viktigheten av at et foster har tilgang til ordentlig næring for å utvikle seg optimalt i mors liv. Det er utrolig fascinerende lesning...
Vi lever i en supermoderne verden - men likevel klarer vi ikke å forstå hva kroppene våre trenger - eller å forstå det som våre forfedre visste helt intuitivt? Hvorfor er det sånn at vi tror vi at vi kan fylle på søppel og tenke at det går sikkert bra? Også blir vi veldig overrasket når vi blir syke. Kanskje har vi det for godt. Kanskje er ferdigmaten altfor tilgjengelig for oss. Jeg leser en bok nå som heter Deep Nutrition. Den forklarer det meste av disse sammenhengene, inkludert det PP nevner om viktigheten av at et foster har tilgang til ordentlig næring for å utvikle seg optimalt i mors liv. Det er utrolig fascinerende lesning...
@ M
Tar du deg bryet med å lese mine kommentarer under diverse teite nick i følgende blogginnlegg vil du få den informasjon du trenger for å bli frisk. Da forutsatt at du praktiserer informasjonen -
http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-min-lage.html
http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle.html
Tar du deg bryet med å lese mine kommentarer under diverse teite nick i følgende blogginnlegg vil du få den informasjon du trenger for å bli frisk. Da forutsatt at du praktiserer informasjonen -
http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/04/jeg-skal-lre-barnehagen-min-lage.html
http://fleksitarianerliv.blogspot.com/2012/03/surdeigsbrd-med-brennesle.html
PirkePetter: Misforstå meg rett - men ok, kanskje
det var litt dårlig formulert. Med skremt mener jeg at etter å ha spist
det som i dagens samfunn oppfattes som et sunt og "riktig" kosthold,
bestående av grovt brød, magert pålegg, magre meieriprodukter, frukt og
grønnsaker, egg, lyst kjøtt og fisk, pasta, poteter og ris (og
selvfølgelig litt lørdagsgodteri i ny og ne som folk flest, og brus og
kaker i selskap) - så ble jeg veldig overrasket over hvor syk kroppen
min var blitt. Hadde jeg da sittet med den kunnskapen jeg har i dag,
hadde jeg ikke reagert på samme måte. Men der og da ble jeg faktisk
"skremt" av å innse hvor dårlig forfatning kroppen min var i, men også
veldig glad for at dette ikke var noe som kunne reverseres med riktig
mat.
I dag ser jeg på kropp og ernæring på en helt annen måte, og er veldig glad for at jeg fikk øynene opp for dette i tide.
Jeg skjønner at du sitter inne med mye kunnskap på dette området, noe det er flott at du deler med deg av. Jeg er fortsatt i begynnelsen av prosessen, men lærer for hver dag som går. Skal absolutt ta meg tid til å lese kommentarene dine! Jeg har et sterkt ønske om å føle at kroppen min er frisk og sterk, og kommer aldri til å gå tilbake til å spise sånn som jeg spiste "før".
I dag ser jeg på kropp og ernæring på en helt annen måte, og er veldig glad for at jeg fikk øynene opp for dette i tide.
Jeg skjønner at du sitter inne med mye kunnskap på dette området, noe det er flott at du deler med deg av. Jeg er fortsatt i begynnelsen av prosessen, men lærer for hver dag som går. Skal absolutt ta meg tid til å lese kommentarene dine! Jeg har et sterkt ønske om å føle at kroppen min er frisk og sterk, og kommer aldri til å gå tilbake til å spise sånn som jeg spiste "før".
M: Du skal ikke se bort fra at ditt utgangspunkt
(som mitt) var dårligere enn gjennomsnittet allerede ved fødselen.
Dersom din mor bare spiste dritt da hun gikk gravid med deg, fikk du
neppe den næringen du trengte til å utvikle deg helt optimalt. Det du
ikke fikk fra henne klarte du muligens delvis å "stjele" fra hennes
lagre i skjelett, muskler og vev - men dersom hun hadde mangeltilstander
på noe - eksempelvis magnesium og vitamin D - som jeg har skjønt er
essensielt for et foster - så har du neppe fått i deg nok. Jeg leser en
bok nå som heter Deep Nutrition som utdyper dette - og jeg har også fått
dette forklart flere ganger av PP. Min mor var yngst av 12 søsken og
var veldig svak som liten og fikk tidlig helseplager og døde også
tidlig. Jeg er yngst i flokken selv og er den som har levd aller sunnest
ved å trene hele tiden, aldri røyke og drikke lite og spist det som
anser for å være "norsk sunt" slik du beskriver. Mine søsken har ikke
gjort det og de har alle røyket (det samme gjorde min mor). Også er det
jeg som har slitt med helseplager og vært mye syk, mens de har holdt seg
friske. Det er interessant tankerekke..... Men som jeg har sagt før.
Det er aldri for sent å snu og reparere, og det gjør vi nå!
Utrolig interessant teori. Har mangel på både
vitamin D, B og magnesium, så kanskje det ligger noe i det du sier. Har i
hvertfall tenkt akkurat den tanken flere ganger - det må være en grunn
til at min kropp reagerer så kraftig på noe "alle andre" tåler. Har
nettopp klikket hjem Deep Nutrition selv, og gleder meg til å lære mer
om dette.
For de som lurer: Boken heter Deep Nutrition - Why
your genes need traditional food. Skrevet av Catherine og Luke Shananan.
Koster 13 dollar via Amazon:
http://www.amazon.com/Deep-Nutrition-Your-Genes-Traditional/dp/0615228380
http://www.amazon.com/Deep-Nutrition-Your-Genes-Traditional/dp/0615228380
Herreminhatt:) for en blogg.. Sitter her å gråter
jo. Denne skulle jeg ha hatt for 10 år siden, da veien min for å bli
frisk fra "ME" begynte. Skal ikke fortelle hele historien min, men gikk
fra en aktiv jente, jobbet som fysioterapeut, aerobic instruktør og var
innvolvert i en butikk etc. Til å måtte gå å legge meg igjen etter å ha
dusjet, etc.. En noe uvirkelig situasjon for meg. Nå 10 år etter, er jeg
tilbake i 100 prosent jobb, ikke like mye energi, men er jo også blitt
eldre og småbarnsmor igjen:):) Legen min spurte meg, om jeg virkelig
hadde blitt så bra bare med å få ordnet tarmen min, og fått i meg riktig
næring. Fått biokjemien min på plass.. JAAAA er svaret.De vet desverre
alt alt for lite om dette. Jeg har igjennom min søken etter å bli frisk,
lest og lest og lest, og prøvd utallige ting. Så har nok opparbeidet
meg en del kunnskaper, som jeg iherdig prøver å formidle videre til mine
pasienter..Er sååå alt for mange som sliter med feilernæring, og
utfallet er skremmende. Så dere gjør en fabelaktig viktig jobb.. Og
denne Pirke Petter virker som han har enormt peiling:) Blir å følge deg
videre. :)
Line: Så flott å høre litt av din historie. Fikk
nesten litt frysninger her. At du gråter betyr at vi når frem til deg og
andre, det er fint. Vi har alle vært gjennom mye av det samme - og fått
en innsikt som det føles som en plikt å dele med andre. Når jeg er ute
blant folk og hører om barn som sliter og sliter - og frustrerte
foreldre som aldri får svar - så blir jeg frustrert. Jeg har de
utroligste forklaringer (gitt av leger) på hvorfor barna deres er syke.
På mange måter skulle jeg ønske jeg var 20 år og hadde den kunnskapen
jeg har i dag - sånn at jeg kunne valgt yrke deretter. Men sånn er det
jo ikke. Det er jo gjennom å leve at man erfarer. Så denne bloggen får
bli min kanal til å formidle det jeg selv har erfart og det jeg har lært
- av min fantastiske læremester og inspirator PP - og dere lesere. anne
m
Ja huff, kunnet skrivet en hel bok om de utroligste
forklaringer som blir gitt.. Men som jeg alltid har sagt. I hvilken som
helst sammenheng, så er ordet UVITENHET, et meget sterkt ord.. Så lenge
man ikke vet, skulle man egentlig ikke fått lov til å si så mye.:) Og
skjønner fremdeles ikke, at ikke nysgjerrigheten er større hos enkelte,
når man bare må tro et eller annet.. Å vite er viktig.. Ha en super
dag:)
Line: Enig - UVITENHET forklarer mye. Og løsningen er ta ansvar selv og bruk nysgjerrigheten. Det finnes svar. God helg. am
M, Ok, da skjønner jeg deg, og er helt enig! :-)
Line, kanskje denne informasjonen er nyttig som tilleggsinfo når du forteller dine pasienter om årsaker til ME -
http://www.fightingfatigue.org/?p=1271
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Stomach%20acid%20deficiency%20(Hypochlorhydria)
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
http://www.ecomed.org.uk/wp-content/uploads/2009/03/cfs-and-mito-paper.pdf
http://www.westonaprice.org/metabolic-disorders/copper-zinc-imbalance
ME er svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, og dette kan kun skje om kroppen mangler de næringsstoffer (kolesterol inkludert, da kolesterol stabiliserer og beskytter mitokondriene) som trenges i denne prosessen, eller er kjemikaliebelastet (som uansett betyr at man samtidig har næringsmangel), eller lever på et kosthold som består av mye planteoljer (slår ut energiproduksjonen i mitokondriene og blokkerer opptak av bl.a proteiner, vitamin A og D, og forbruker kroppens antioksidanter/skaper betennelser, samt blokkerer kroppens kolesterolproduksjon), transfett, frukt og grønt, eller unaturlige matemner som soya og korn, frø, nøtter og belgfrukter som ikke har vært bløtlagt eller gjæret før konsum, m.m.
Manglende eller nedsatt magesyreproduksjon, som medfører næringsmangel, er også en vanlig årsak, og det samme er skader i tynntarmen, av samme grunn. Mangel på mineraler som bl.a magnesium, sink, og natrium, vitaminer som B1, B3 og B5, samt protein/aminosyrer som glycin, glutamin, lysin og histamin gjør at magecellenes mitokondrier ikke gidder produsere energi/ATP, og dermed heller ingen magesyre. Og ingen magesyre betyr null produksjon av "intrinsisk faktor" som produseres av de samme cellene som produserer magesyre, og som er helt nødvendig for opptak av vitamin B12. Ingen B12 = ME og hypotyreose og omtrent alt innimellom, nedsatt magesyreproduksjon inkludert. Nedsatt eller manglende magesyre medfører tap av protein og det meste av vitaminer og mineraler, og også at ph i hele resten av tarmen forstyrres, slik at hele fordøyelsessystemet slås mer eller mindre ut. Og da er man ute på helsemessig lang tur på en kort brygge.
B12 mangel -
http://www.b12-deficiency-symptoms.net/
http://www.veganhealth.org/b12/sympt
http://www.howweheal.com/vitaminb12.htm
Line, kanskje denne informasjonen er nyttig som tilleggsinfo når du forteller dine pasienter om årsaker til ME -
http://www.fightingfatigue.org/?p=1271
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Stomach%20acid%20deficiency%20(Hypochlorhydria)
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Oct/ai_78900837/
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0ISW/is_2001_Nov/ai_79757242
http://www.ecomed.org.uk/wp-content/uploads/2009/03/cfs-and-mito-paper.pdf
http://www.westonaprice.org/metabolic-disorders/copper-zinc-imbalance
ME er svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, og dette kan kun skje om kroppen mangler de næringsstoffer (kolesterol inkludert, da kolesterol stabiliserer og beskytter mitokondriene) som trenges i denne prosessen, eller er kjemikaliebelastet (som uansett betyr at man samtidig har næringsmangel), eller lever på et kosthold som består av mye planteoljer (slår ut energiproduksjonen i mitokondriene og blokkerer opptak av bl.a proteiner, vitamin A og D, og forbruker kroppens antioksidanter/skaper betennelser, samt blokkerer kroppens kolesterolproduksjon), transfett, frukt og grønt, eller unaturlige matemner som soya og korn, frø, nøtter og belgfrukter som ikke har vært bløtlagt eller gjæret før konsum, m.m.
Manglende eller nedsatt magesyreproduksjon, som medfører næringsmangel, er også en vanlig årsak, og det samme er skader i tynntarmen, av samme grunn. Mangel på mineraler som bl.a magnesium, sink, og natrium, vitaminer som B1, B3 og B5, samt protein/aminosyrer som glycin, glutamin, lysin og histamin gjør at magecellenes mitokondrier ikke gidder produsere energi/ATP, og dermed heller ingen magesyre. Og ingen magesyre betyr null produksjon av "intrinsisk faktor" som produseres av de samme cellene som produserer magesyre, og som er helt nødvendig for opptak av vitamin B12. Ingen B12 = ME og hypotyreose og omtrent alt innimellom, nedsatt magesyreproduksjon inkludert. Nedsatt eller manglende magesyre medfører tap av protein og det meste av vitaminer og mineraler, og også at ph i hele resten av tarmen forstyrres, slik at hele fordøyelsessystemet slås mer eller mindre ut. Og da er man ute på helsemessig lang tur på en kort brygge.
B12 mangel -
http://www.b12-deficiency-symptoms.net/
http://www.veganhealth.org/b12/sympt
http://www.howweheal.com/vitaminb12.htm
Hva er det med dere bloggdamer og bestillinger fra utlandet? Iherb og amazon og amazon og iherb!
Boken fås også kjøpt like rimelig her -
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0615228380
Og sikkert på bokkilden også. Boken er billigere på amazon, men frakten utlikner nok den endelige prisen
Boken fås også kjøpt like rimelig her -
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0615228380
Og sikkert på bokkilden også. Boken er billigere på amazon, men frakten utlikner nok den endelige prisen
PirkePysa: Ja der ser du. Man trenger ikke gå over
bekken etter vann...boken bare dukket opp mens jeg letet etter noe
annet...det slo meg ikke å sjekke. Prisen går nok opp-i-opp ja, så bare
tull å bestille fra utlandet.
Wow, dette traff meg virkelig og melder meg inn i
klubben for de som tar til tårene:). Jeg fulgte din blogg for over ett
år siden, likte den veldig godt og følte meg umiddelbart truffet av noe.
Har prøvd ALT og har gått ALLE kurs men kroppen prøver fortsatt
(kanskje nå om dagen sterkere enn noensinne) å fortelle meg noe. Jeg er
46 år og liker ikke tanken på at jeg begynner å skylde på alderen når
det gjelder liten energi, vektøkning og indre uro. I barneårene slet jeg
med eksem på hender og i knehaser og fikk selvfølgelig foreskrevet
kortison (bla. Betnovat) av legene. Brukte dette i mange år. Jeg slet
også med mye diare og luftplager. Legenes diagnose ble her selvfølgelig
irritabel tykktarm. I voksen alder har jeg lagt skylden på stress og at
jeg ikke tåler brød og melkeprodukter. Fikk for ca. 3 år siden oppbluss
av eksem på hendene, BRENNENDE, rødt og kløende. Var i korte perioder
sykemeldt fra min jobb som sykepleier. Legen ga meg Elocon (kortison
gruppe 4). Dette dempet eksemet men huden på hendene er tørr, den
sprekker opp og trives liksom ikke. Elocon brukte jeg veldig lite av og
kun få ganger (har tenkt å kaste hele tuben da jeg hater kortisonkremer
som kun gir forstyrrelser). Det siste 1,5 år har jeg vært plaget av
urticaria/elveblest på armer, lår, bryst og hals når jeg trenger (eller
blir varm i andre situasjoner). Under joggeturer begynner først hendene å
klø noe helt vanvittig.Så dukker det opp vabler på resten av kroppen.
Dette ser helt ille ut. Har derfor ikke trent på ett år fordi jeg ikke
orker. Det virker som kroppen protesterer på ett eller annet? Jeg trener
ikke og dette går på psyken løs. Vekten øker og energinivået er lavt.
Har gått på kurs med Ninka Mauritson fra Kernesund Familie i Danmark.
Hun anbefaler kjøtt/proteiner, fett (kokos og/eller meierismør) og
grønnsaker x 3 om dagen. Så MASSE kosttilskudd, samt yoga, trening og
mindfullness.Et flott kurs, men kanskje min motstand bunner i at min
intuisjon forteller meg at heller ikke denne måten å leve/spise på vil
gi meg kroppen min og meg selv tilbake? Dette du skriver treffer rett i
hjertet, jeg vet jeg er både feilernært og underernært. Ønsker å begynne
på den veien du er inne på men føler meg nå litt overveldet. Skal kikke
mye mye mye på din blogg, lese gamle innlegg og starte med et skritt av
gangen. Har også lest Pirkepetters svar på Fleksitariner-bloggen og jeg
er imponert over hans kunnskap. Blir også glad for at Pirkepetter
kommenerer mitt innlegg :).Reiser en uke til Kreta imorgen, men vil med
glede følge bloggen videre når jeg kommer hjem! Tror det var en mening
med at jeg "tilfeldigvis" fant en link til denne bloggen igjen :):):)
@ Bente
Mer proteiner og mettet fett er en god ting, og ikke minst mer næringsrik mat. Men først og fremst må du sikre at du tar opp næringsstoffer, slik at du, utover mer næringsrikt kosthold, hovedsaklig animalsk og melkebasert, anbefales å bruke hjemmelaget kraft og/eller gelatin i en periode slik at eventuell magesyremangel (indikeres via elveblest og eksem; også mangel på vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, som igjen skyldes nedsatt magesyre eller mangel i kostholdet) normaliseres og eventuelle tarmskader helbredes slik at næringsopptaket normaliseres. Det er godt mulig at dette er alt du trenger å gjøre, men legger du om kostholdet i samme retning som kraftmødrene Anne Marit, Vibeke og Gry/Fleksi vil du ikke bare bli kvitt det du har av helseproblemer, men også komme deg flere hakk over det normale helse og funksjonsnivået. Og da snakker vi om å virkelig leve, ikke bare overleve.
Ulempen er at et slikt kosthold ikke alltid er lett å få til, da man må lære å både tilberede mat på tradisjonelle måter og øke konsumet av tradisjonelle matemner (som surmelk, lever, hjerte, spekemat, etc), samt at det til tider er vanskelig å få tak i matemner og råstoffer. Men i begge tilfeller kan nok bloggdamene hjelpe. Er du heldig finnes det en bloggdame eller kraftmamma i din nærhet som har tips om matkilder, som f.eks upasteurisert melk eller kraftbein til kraftkoking, egg fra frittgående høner, etc.
Nok en faktor er at dette kostholdet så mange mennesker har så godt av er helt motsatt det offisielt aksepterte, slik at det er mye flisespikkeri og skremselspropaganda over teoretiske så vel som udokumenterte faremomenter involvert. Så som f.eks de udokumenterte mytene om at kjøtt, kolesterol, mettet fett, etc er helseskadelig, at det finnes livsfarlige bakterier i upasteurisert melk som kaldkveler deg straks du ser en annen vei, salmoneller og andre sneller i rå eggeplommer/egg generelt, og liknende. Her finnes det imidlertid mye vitenskap som motbeviser disse mytene, og også historisk dokumentasjon fra størsteparten av verden med tanke på at det er snakk om et tradisjonelt kosthold som har vært rimelig identisk i mange kulturer.
Litt info om magesyre og de symptomer du oppgir -
http://www.digitalnaturopath.com/cond/C42513.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14844840
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Stomach%20acid%20deficiency%20(Hypochlorhydria)
http://en.wikipedia.org/wiki/Dermatitis#Signs_and_symptoms
Litt info om (mild) hypotyreose, som jeg mistenker kan være involvert -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothyroidism#Early
http://www.stopthethyroidmadness.com/long-and-pathetic/
Info om å lage kraft, samt linker til mer info om kraft og gelatin og helsefordeler -
http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html
http://www.viblans.blogspot.com/2012/03/superkraft.html
Du anbefales også konsum av upasteurisert melk og/eller fløte/rømme/smør for smørsyrens del, da smørsyre, sammen med glutamin, som dannes i kroppen din fra glutaminsyren i gelatin, reparerer tarmen din. Slik melk, især om den er surnet (inkl i form av kefir eller yogurt) bidrar også med næringsopptak, normalisering av tarmflora og tarmens ph via bakterier og organiske syrer som melkesyre og eddiksyre, m.m. Slike syrer bidrar også med å stimulere magesyreproduksjonen, og melk inneholder sin egen "intrinsisk faktor" som binder vitamin B12 og sikrer opptak selv når magesyrenivået er lavt.
Jeg er generelt motstander av kosttilskudd, men da fiskeleverolje er en så god kilde til fettløselige vitaminer anbefaler jeg også naturlig gjæret fiskeleverolje. Evt kombinasjonsproduktet smørolje og fiskeleverolje. Prisen er stiv, og kan gjøre lommeboka di syk, men oljen vil nok gjøre underverker for deg. Christer i tidsporten har denne oljen.
Jeg anbefaler også total boikott av alle planteoljer og kilder til transfett i livet ditt, da disse fettypene alene kan forårsake samtlige helseproblemer du nevner.
Lykke til, og kom gjerne med spørsmål til meg eller bloggdamene om du har noen.
Mer proteiner og mettet fett er en god ting, og ikke minst mer næringsrik mat. Men først og fremst må du sikre at du tar opp næringsstoffer, slik at du, utover mer næringsrikt kosthold, hovedsaklig animalsk og melkebasert, anbefales å bruke hjemmelaget kraft og/eller gelatin i en periode slik at eventuell magesyremangel (indikeres via elveblest og eksem; også mangel på vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, som igjen skyldes nedsatt magesyre eller mangel i kostholdet) normaliseres og eventuelle tarmskader helbredes slik at næringsopptaket normaliseres. Det er godt mulig at dette er alt du trenger å gjøre, men legger du om kostholdet i samme retning som kraftmødrene Anne Marit, Vibeke og Gry/Fleksi vil du ikke bare bli kvitt det du har av helseproblemer, men også komme deg flere hakk over det normale helse og funksjonsnivået. Og da snakker vi om å virkelig leve, ikke bare overleve.
Ulempen er at et slikt kosthold ikke alltid er lett å få til, da man må lære å både tilberede mat på tradisjonelle måter og øke konsumet av tradisjonelle matemner (som surmelk, lever, hjerte, spekemat, etc), samt at det til tider er vanskelig å få tak i matemner og råstoffer. Men i begge tilfeller kan nok bloggdamene hjelpe. Er du heldig finnes det en bloggdame eller kraftmamma i din nærhet som har tips om matkilder, som f.eks upasteurisert melk eller kraftbein til kraftkoking, egg fra frittgående høner, etc.
Nok en faktor er at dette kostholdet så mange mennesker har så godt av er helt motsatt det offisielt aksepterte, slik at det er mye flisespikkeri og skremselspropaganda over teoretiske så vel som udokumenterte faremomenter involvert. Så som f.eks de udokumenterte mytene om at kjøtt, kolesterol, mettet fett, etc er helseskadelig, at det finnes livsfarlige bakterier i upasteurisert melk som kaldkveler deg straks du ser en annen vei, salmoneller og andre sneller i rå eggeplommer/egg generelt, og liknende. Her finnes det imidlertid mye vitenskap som motbeviser disse mytene, og også historisk dokumentasjon fra størsteparten av verden med tanke på at det er snakk om et tradisjonelt kosthold som har vært rimelig identisk i mange kulturer.
Litt info om magesyre og de symptomer du oppgir -
http://www.digitalnaturopath.com/cond/C42513.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14844840
http://www.nutritional-healing.com.au/content/articles-content.php?heading=Stomach%20acid%20deficiency%20(Hypochlorhydria)
http://en.wikipedia.org/wiki/Dermatitis#Signs_and_symptoms
Litt info om (mild) hypotyreose, som jeg mistenker kan være involvert -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothyroidism#Early
http://www.stopthethyroidmadness.com/long-and-pathetic/
Info om å lage kraft, samt linker til mer info om kraft og gelatin og helsefordeler -
http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html
http://www.viblans.blogspot.com/2012/03/superkraft.html
Du anbefales også konsum av upasteurisert melk og/eller fløte/rømme/smør for smørsyrens del, da smørsyre, sammen med glutamin, som dannes i kroppen din fra glutaminsyren i gelatin, reparerer tarmen din. Slik melk, især om den er surnet (inkl i form av kefir eller yogurt) bidrar også med næringsopptak, normalisering av tarmflora og tarmens ph via bakterier og organiske syrer som melkesyre og eddiksyre, m.m. Slike syrer bidrar også med å stimulere magesyreproduksjonen, og melk inneholder sin egen "intrinsisk faktor" som binder vitamin B12 og sikrer opptak selv når magesyrenivået er lavt.
Jeg er generelt motstander av kosttilskudd, men da fiskeleverolje er en så god kilde til fettløselige vitaminer anbefaler jeg også naturlig gjæret fiskeleverolje. Evt kombinasjonsproduktet smørolje og fiskeleverolje. Prisen er stiv, og kan gjøre lommeboka di syk, men oljen vil nok gjøre underverker for deg. Christer i tidsporten har denne oljen.
Jeg anbefaler også total boikott av alle planteoljer og kilder til transfett i livet ditt, da disse fettypene alene kan forårsake samtlige helseproblemer du nevner.
Lykke til, og kom gjerne med spørsmål til meg eller bloggdamene om du har noen.
Hei Pirke Petter, takk for info.. Ja har fått masse
info fra en som heter Jens Veierstad når det gjelder magesyre.. :)
dette forteller jeg også til en del, men tror at når et flertall av
personer som er plaget med magen, magesekken, får syrenøytraliserende..
Er det ikke så lett for dem å forstå at de da trenger mere magesyre..:)
men de fleste som du sier, som sliter med "magen", har også en såkalt
reflux med også nedslitte tynntarmer..!!!! Men sender de videre, slik at
de får en grundig sjekk, på event mangler, event kjemikalbelastninger,
hormonelle plager etc..Jobber du som terapeut, event hvor?? Line:)
Har selv spist meg mye friskere vha naturlig mat,
og det gjør meg super glad å lese historien din. Samtidig blir jeg helt
bergtatt av alt det nye jeg lærer av både deg og ikke minst PP, herlig:)
Line - god bok -
Why Stomach Acid Is Good for You: Natural Relief from Heartburn, Indigestion, Reflux and GERD - Jonathan Wright, M.Evans & Company, ISBN 9780871319319
Jeg har flyttet på gård, og jobber med å få eiendom og hus/låve slik jeg vil ha den for å dyrke mat og ale opp dyr selv. Så jeg praktiserer ikke lenger.
Why Stomach Acid Is Good for You: Natural Relief from Heartburn, Indigestion, Reflux and GERD - Jonathan Wright, M.Evans & Company, ISBN 9780871319319
Jeg har flyttet på gård, og jobber med å få eiendom og hus/låve slik jeg vil ha den for å dyrke mat og ale opp dyr selv. Så jeg praktiserer ikke lenger.
Synd, kunne ha sendt mange til deg ser jeg:) men spennende med gårdsdrift da..:) takk for tips om bok. :)
Har lært så mye av bloggen og alle kommentarene
,gleder meg til kurs med Fleksi Gry på tirsdag . Bare kom Line ,hadde
vært hyggelig :) Har bestillt fiskeleverolje ,prøvd meg på
surdeigsbrød,fermentering av grønnsaker,spiring,kraftkoking,osv . Takk
til dere wicked mums ,stå på :)
Ellinor: Lykke til med kurs! Anne Marit
Tuuuuusen takk, PirkePetter :). Jeg leser svaret
ditt og blir kjempeglad fordi jeg kan ha funnet NØKKELEN! Dette blir
mitt prosjekt fremover - å lese disse bloggene samt svarene og deretter
sette igang med å finne disse produktene. Jeg har en følelse av at Anne
Ma ikke bor så langt unna meg (jeg bor utenfor Drammen). Håper hun har
tips om hvor jeg kan få tak i denne maten samt kurs jeg kan få for å
lære, lære, lære. Fermentert fiskeleverolje er allerede kjøpt av
Christer. Lukten slo meg i bakken, men idag skal jeg begynne med denne.
Kokosolje går ned på høykant, og denne bruker jeg også på huden. Har
kjøpt magnesiumolje fra Christer og smører denne på huden x 2 om dagen.
Føler virkelig at jeg igjen kjenner på håpet om å få orden på helsa :)
Den gjærede fiskeleveroljen stinker fisk ja, og
skal svi litt i halsen også, men gjør underverker. Bland den gjerne med
kokosolje, som øker opptak og utnyttelse av fiskefettet og sikrer
maksimalt opptak av de fettløselige vitaminene. Mettet fett som det i
bl.a kokosolje øker også opptaket av bl.a magnesium og kalsium fra maten
(mye i kraft), og brukes av kroppens celler som et alternativt
brennstoff i celler som av en eller annen grunn mangler glukose (pga
insulininsensitivitet, etc) eller ikke klarer å bruke glukose lenger.
Slik at mettet fett/kokosolje vil bidra med energi til selvhelbredelse.
De mellomkjedede fettsyrene i bl.a kokosolje og upasteurisert smør/melkefett stimulerer også stoffskiftet uavhengig av skjoldbruskkjertelen, og hjelper ved eventuell hypothyreose og/eller overvekt. De samme fettsyrene, sammen med kortkjedede i smør og melkefett, kontrollerer betennelser i tarmen og helbreder skadde tarmceller. Og smørsyre omdanner også svulstceller tilbake til normale celler, og er mao en garanti for null kreftutvikling i tarmsystemet, samt i blodet (leukemi). Smørsyre øker også opptaket av bl.a magnesium og kalsium fra maten.
Jeg anbefaler også at du enten lager kraft selv eller kjøper gelatin og bruker da dette bygger alt kollagen i kroppen din på nytt, og aminosyrene i gelatin normaliserer magesyre og gallenivåer samt reparerer tarmskader. Det er enda viktigere å ordne opp i eventuelle fordøyelsesproblemer før man øker næringsinntaket da den nye næringen ellers er rimelig bortkastet om man ikke kan ta den opp og utnytte den maksimalt.
Mer animalsk mat, især lever, anbefales for økt inntak av vitamin B12. Litt info -
http://chriskresser.com/b12-deficiency-a-silent-epidemic-with-serious-consequences
http://chriskresser.com/natures-most-potent-superfood
De mellomkjedede fettsyrene i bl.a kokosolje og upasteurisert smør/melkefett stimulerer også stoffskiftet uavhengig av skjoldbruskkjertelen, og hjelper ved eventuell hypothyreose og/eller overvekt. De samme fettsyrene, sammen med kortkjedede i smør og melkefett, kontrollerer betennelser i tarmen og helbreder skadde tarmceller. Og smørsyre omdanner også svulstceller tilbake til normale celler, og er mao en garanti for null kreftutvikling i tarmsystemet, samt i blodet (leukemi). Smørsyre øker også opptaket av bl.a magnesium og kalsium fra maten.
Jeg anbefaler også at du enten lager kraft selv eller kjøper gelatin og bruker da dette bygger alt kollagen i kroppen din på nytt, og aminosyrene i gelatin normaliserer magesyre og gallenivåer samt reparerer tarmskader. Det er enda viktigere å ordne opp i eventuelle fordøyelsesproblemer før man øker næringsinntaket da den nye næringen ellers er rimelig bortkastet om man ikke kan ta den opp og utnytte den maksimalt.
Mer animalsk mat, især lever, anbefales for økt inntak av vitamin B12. Litt info -
http://chriskresser.com/b12-deficiency-a-silent-epidemic-with-serious-consequences
http://chriskresser.com/natures-most-potent-superfood
Serotoninforstyrrelser i tarmen som årsak til IBS -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10202210
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11293643
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9505884
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16401466
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17679369
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1726971/
Gelatin/glycin regulerer serotonin og motvirker negative helsevirkninger av serotonin både i hjernen og i tarmen ?
http://raypeat.com/articles/aging/tryptophan-serotonin-aging.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml
Og ?
Irritable bowel syndrome, another kind of ?movement disorder,? can be treated effectively with anti-serotonin agents. This syndrome is very common in women, with premenstrual exacerbations, when estrogen is highest ?
http://raypeat.com/articles/articles/serotonin.shtml
?In recent years, evidence has mounted in favor of the antiinflammatory, immunomodulatory and cytoprotective effects of the simplest amino acid L-glycine.? ?Glycine protects against shock caused by hemorrhage, endotoxin and sepsis, prevents ischemia/reperfusion and cold storage/reperfusion injury to a variety of tissues and organs including liver, kidney, heart, intestine and skeletal muscle, and diminishes liver and renal injury caused by hepatic and renal toxicants and drugs. Glycine also protects against peptidoglycan polysaccharide-induced arthritis...? and inhibits gastric secretion ?....and protects the gastric mucosa against chemically and stress-induced ulcers. Glycine appears to exert several protective effects, including antiinflammatory, immunomodulatory and direct cytoprotective actions. Glycine acts on inflammatory cells such as macrophages to suppress activation of transcription factors and the formation of free radicals and inflammatory cytokines. In the plasma membrane, glycine appears to activate a chloride channel that stabilizes or hyperpolarizes the plasma membrane potential. As a consequence, .... opening of ... calcium channels and the resulting increases in intracellular calcium ions are suppressed, which may account for the immunomodulatory and antiinflammatory effects of glycine. Lastly, glycine blocks the opening of relatively non-specific pores in the plasma membrane that occurs as the penultimate event leading to necrotic cell death.?
Zhong Z, Wheeler MD, Li X, Froh M, Schemmer P, Yin M, Bunzendaul H, Bradford B, Lemasters JJ., "L-Glycine: a novel antiinflammatory, immunomodulatory, and cytoprotective agent." Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2003 Mar;6(2):229-40.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10202210
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11293643
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9505884
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16401466
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17679369
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1726971/
Gelatin/glycin regulerer serotonin og motvirker negative helsevirkninger av serotonin både i hjernen og i tarmen ?
http://raypeat.com/articles/aging/tryptophan-serotonin-aging.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/gelatin.shtml
Og ?
Irritable bowel syndrome, another kind of ?movement disorder,? can be treated effectively with anti-serotonin agents. This syndrome is very common in women, with premenstrual exacerbations, when estrogen is highest ?
http://raypeat.com/articles/articles/serotonin.shtml
?In recent years, evidence has mounted in favor of the antiinflammatory, immunomodulatory and cytoprotective effects of the simplest amino acid L-glycine.? ?Glycine protects against shock caused by hemorrhage, endotoxin and sepsis, prevents ischemia/reperfusion and cold storage/reperfusion injury to a variety of tissues and organs including liver, kidney, heart, intestine and skeletal muscle, and diminishes liver and renal injury caused by hepatic and renal toxicants and drugs. Glycine also protects against peptidoglycan polysaccharide-induced arthritis...? and inhibits gastric secretion ?....and protects the gastric mucosa against chemically and stress-induced ulcers. Glycine appears to exert several protective effects, including antiinflammatory, immunomodulatory and direct cytoprotective actions. Glycine acts on inflammatory cells such as macrophages to suppress activation of transcription factors and the formation of free radicals and inflammatory cytokines. In the plasma membrane, glycine appears to activate a chloride channel that stabilizes or hyperpolarizes the plasma membrane potential. As a consequence, .... opening of ... calcium channels and the resulting increases in intracellular calcium ions are suppressed, which may account for the immunomodulatory and antiinflammatory effects of glycine. Lastly, glycine blocks the opening of relatively non-specific pores in the plasma membrane that occurs as the penultimate event leading to necrotic cell death.?
Zhong Z, Wheeler MD, Li X, Froh M, Schemmer P, Yin M, Bunzendaul H, Bradford B, Lemasters JJ., "L-Glycine: a novel antiinflammatory, immunomodulatory, and cytoprotective agent." Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2003 Mar;6(2):229-40.
Jeg begynte å snuse på Weston Price-filosofien for
nesten to år siden, men måtte legge det fra meg da jeg fikk en veldig
dårlig periode (har ME). Ønsker nå å lære meg å lage mat etter disse
prinsippene, men informasjonen er for omfattende og for vanskelig for
meg (hjernetåke, konsentrasjonssvikt, overveldelse etc er en del av
sykdomsbildet). Er det noen som har et tips til hvor jeg kan finne
enkle, greie oppskrifter, helst på norsk? Korte innføringer i hva de
ulike begrepene betyr, g hvordan man gjør? Jeg har Sally Fallons
kokebok, men den er på engelsk. Jeg aksepterer at dette er bra for meg,
men jeg trenge ikke vite hvorfor akkurat nå, fordi jeg klarer ikke ta
inn informasjonen. Jeg vil bare ha tips om hva jeg kan spise til f.eks.
frokost og lunsj! :)
Hei Anne Marit,
Jeg plukker opp igjen dette blogginnlegget igjen for en kommentar. Dette var et av de første blogginnleggene jeg leste om kraftkost - det gjorde at jeg fikk smaken og skjønte at her er det noe viktig som angår meg. Og alle andre, for den saks skyld :) Tusen takk for at du delte historien din og fortsatt deler erfaringene dine!
Så har jeg noen spørsmål til PirkePetter. Dette er langt, og tar mye plass! Men temaet angår veldig mange, så jeg håper derfor det er greit for deg at jeg stiller her inne på din blogg. Hvis ikke, får du gi beskjed :)
Spørsmål om ME OG NÆRINGSMANGEL til PirkePetter:
- Har du lest boken De Bortgjemte av Jørgen Jelstad? Det er rystende lesning. Om du har lest den eller ikke lest den, så har jeg uansett inntrykk av at du vet mye om ME. Jeg har også fått med meg at du sier at ?ME er næringsmangel, intet annet?.
Men det jeg ikke forstår helt, og som jeg prøver å finne ut av: Jeg oppfatter det som at et fellestrekk blant de sykeste og nest-sykeste av ME-pasientene (og som "oppfyller" de strengeste diagnosekriteriene for ME), er at symptomene startet brått, ofte etter en infeksjon av noe slag. (Som mange vil kalle et virus, men jeg vet at du viser til at forskere aldri har klart å isolere og dyrke et virus i laboratorium, og at alt med virus er en bløff fra legemiddelindustriens side, slik at det vi snakker om kun er bakterier og kroppens forsvarsmekanismer.)
Det står også mye i boken (og i media generelt, se for eksempel Marias Gjerpes nettside/blogg) om RITUXIMAB. Fra boken:
?For å forstå hvordan medisinen Rituximab virker er det viktig å vite litt om en sentral del av immunsystemet, nemlig B-cellene. B-cellenes hovedoppgave er å snuse rundt i kroppen etter fremmede inntrengere, for eksempel bakterier. Hvis B-cellene finner en bakterie, begynner de å produsere antistoffer mot denne. Disse antistoffene binder seg til bakteriene og bidrar til at de ødelegges og fjernes. På denne måten beskytter B-cellene kroppen mot sykdom. Noen ganger går det imidlertid galt i det komplekse systemet som er menneskets forsvarsverk mot infeksjoner, og det kan ende med at immunsystemet angriper kroppens egne vev og organer. Sykdommene som følger av en slik feilkobling kalles autoimmune sykdommer, og de er fortsatt en gåte i forskningsverdenen.?
Jeg har lest at du mener at det er oksedritt :) at kroppen skal angripe egne vev og organer. Men hva er det som skjer når ME-syke får en så drastisk bedring av Rituximab at de igjen kan leve et friskt, vanlig liv?
Og selvfølgelig, kronspørsmålet: Vil den samme effekten oppnås ved å gå over til tradisjonskost? Bare at det tar mye lenger tid? Men at man da blir frisk fra margen og ut, imens hvis man blir frisk av en medisin, så vil årsaken til ME-symptomene fortsatt ligge der, og man kan risikere tilbakefall livet ut?
Jeg lurer på hva slags næring de sykeste ME-pasientene får gjennom sonden sin. - Er svaret så enkelt som at hvis de får riktig ernæring gjennom sonden, så vil de bli bedre?
Jeg er selv stort sett sengeliggende, men har i hvert fall energi nok til å karre meg opp av sengen og få i meg mat 3 ganger om dagen. Jeg har selv hatt sterke, vonde helbredsreaksjoner med 39 i feber, mage/tarmkramper, vond hals osv., nå når kroppen suger til seg all den gode næringen og bruker den til å avgifte seg selv, sette i gang betennelser for å bryte ned ødelagt vev, samt bygge opp nytt vev.
- De sykeste ME-pasientene har kanskje ikke kropper som ville tåle de sterke helbredsreaksjonene?
Noe som også er uklart for meg: Dersom ME er næringsmangel, men ME-sykdommen/symptomene startet brått etter for eksempel en infeksjon for så mange: - Kan det være at infeksjonen førte til at noe i kroppen ikke lenger klarte ta opp næring, og så blir det til en dominoeffekt på hele kroppen, slik at etter hvert som man får i seg mindre og mindre mat fordi man ikke orker å spise, så streiker flere og flere organer fordi de tilslutt blir utslitt av å jobbe på tomgang?
- Og: Må kroppene allerede ha vært nedbrutt av næringsfattig kosthold, forurensning osv. over lang tid for i det hele tatt å komme i den sårbare posisjonen til at en slik dominoeffekt kan inntre?
- Betyr det altså at en infeksjon alene ikke kan forårsake ME, slik at du mener at forskerne er på villspor når de leter etter årsaker i immunforsvaret og sentralnervesystemet?
Håper så veldig at kost og ernæring er løsningen på ME-gåten, eller i hvert fall en del av årsak og løsning, men jeg forstår samtidig ikke helt hvordan.
Evig takknemlig for svar
Jeg plukker opp igjen dette blogginnlegget igjen for en kommentar. Dette var et av de første blogginnleggene jeg leste om kraftkost - det gjorde at jeg fikk smaken og skjønte at her er det noe viktig som angår meg. Og alle andre, for den saks skyld :) Tusen takk for at du delte historien din og fortsatt deler erfaringene dine!
Så har jeg noen spørsmål til PirkePetter. Dette er langt, og tar mye plass! Men temaet angår veldig mange, så jeg håper derfor det er greit for deg at jeg stiller her inne på din blogg. Hvis ikke, får du gi beskjed :)
Spørsmål om ME OG NÆRINGSMANGEL til PirkePetter:
- Har du lest boken De Bortgjemte av Jørgen Jelstad? Det er rystende lesning. Om du har lest den eller ikke lest den, så har jeg uansett inntrykk av at du vet mye om ME. Jeg har også fått med meg at du sier at ?ME er næringsmangel, intet annet?.
Men det jeg ikke forstår helt, og som jeg prøver å finne ut av: Jeg oppfatter det som at et fellestrekk blant de sykeste og nest-sykeste av ME-pasientene (og som "oppfyller" de strengeste diagnosekriteriene for ME), er at symptomene startet brått, ofte etter en infeksjon av noe slag. (Som mange vil kalle et virus, men jeg vet at du viser til at forskere aldri har klart å isolere og dyrke et virus i laboratorium, og at alt med virus er en bløff fra legemiddelindustriens side, slik at det vi snakker om kun er bakterier og kroppens forsvarsmekanismer.)
Det står også mye i boken (og i media generelt, se for eksempel Marias Gjerpes nettside/blogg) om RITUXIMAB. Fra boken:
?For å forstå hvordan medisinen Rituximab virker er det viktig å vite litt om en sentral del av immunsystemet, nemlig B-cellene. B-cellenes hovedoppgave er å snuse rundt i kroppen etter fremmede inntrengere, for eksempel bakterier. Hvis B-cellene finner en bakterie, begynner de å produsere antistoffer mot denne. Disse antistoffene binder seg til bakteriene og bidrar til at de ødelegges og fjernes. På denne måten beskytter B-cellene kroppen mot sykdom. Noen ganger går det imidlertid galt i det komplekse systemet som er menneskets forsvarsverk mot infeksjoner, og det kan ende med at immunsystemet angriper kroppens egne vev og organer. Sykdommene som følger av en slik feilkobling kalles autoimmune sykdommer, og de er fortsatt en gåte i forskningsverdenen.?
Jeg har lest at du mener at det er oksedritt :) at kroppen skal angripe egne vev og organer. Men hva er det som skjer når ME-syke får en så drastisk bedring av Rituximab at de igjen kan leve et friskt, vanlig liv?
Og selvfølgelig, kronspørsmålet: Vil den samme effekten oppnås ved å gå over til tradisjonskost? Bare at det tar mye lenger tid? Men at man da blir frisk fra margen og ut, imens hvis man blir frisk av en medisin, så vil årsaken til ME-symptomene fortsatt ligge der, og man kan risikere tilbakefall livet ut?
Jeg lurer på hva slags næring de sykeste ME-pasientene får gjennom sonden sin. - Er svaret så enkelt som at hvis de får riktig ernæring gjennom sonden, så vil de bli bedre?
Jeg er selv stort sett sengeliggende, men har i hvert fall energi nok til å karre meg opp av sengen og få i meg mat 3 ganger om dagen. Jeg har selv hatt sterke, vonde helbredsreaksjoner med 39 i feber, mage/tarmkramper, vond hals osv., nå når kroppen suger til seg all den gode næringen og bruker den til å avgifte seg selv, sette i gang betennelser for å bryte ned ødelagt vev, samt bygge opp nytt vev.
- De sykeste ME-pasientene har kanskje ikke kropper som ville tåle de sterke helbredsreaksjonene?
Noe som også er uklart for meg: Dersom ME er næringsmangel, men ME-sykdommen/symptomene startet brått etter for eksempel en infeksjon for så mange: - Kan det være at infeksjonen førte til at noe i kroppen ikke lenger klarte ta opp næring, og så blir det til en dominoeffekt på hele kroppen, slik at etter hvert som man får i seg mindre og mindre mat fordi man ikke orker å spise, så streiker flere og flere organer fordi de tilslutt blir utslitt av å jobbe på tomgang?
- Og: Må kroppene allerede ha vært nedbrutt av næringsfattig kosthold, forurensning osv. over lang tid for i det hele tatt å komme i den sårbare posisjonen til at en slik dominoeffekt kan inntre?
- Betyr det altså at en infeksjon alene ikke kan forårsake ME, slik at du mener at forskerne er på villspor når de leter etter årsaker i immunforsvaret og sentralnervesystemet?
Håper så veldig at kost og ernæring er løsningen på ME-gåten, eller i hvert fall en del av årsak og løsning, men jeg forstår samtidig ikke helt hvordan.
Evig takknemlig for svar
Da Anne Marit bruker lang tid på å godkjenne kommentarer svarer jeg heller her -
http://liveneshage.blogspot.no/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1354664788539
http://liveneshage.blogspot.no/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1354664788539
Jeg har svart i Christers siste innlegg i Livenes hage, da Anne Marit bruker så lang tid på å godkjenne kommentarer.
Jeg kommenterer ikke lenger i denne bloggen så
lenge den automatiske godkjenningsfunksjonen stopper alle kommentarer.
Se kommentarfeltet i siste innlegg i Christers blogg Livenes hage
Korreksjon; Anne Marit var kjapp i avtrekket
allikevel. Grunnen til de 3 siste postene er fordi jeg prøvde å få en av
svarkommentarene mine til å gå gjennom uten å stoppes i
godkjenningskontrollen. Men uten hell.
hei
bra inlegg, jeg har spørsmål til deg men finner ikke en mail adresse. kan du ta kontakt med meg på min mail?
ha en fantastisk dag
linn
bra inlegg, jeg har spørsmål til deg men finner ikke en mail adresse. kan du ta kontakt med meg på min mail?
ha en fantastisk dag
linn
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar