gladerebarn
17.04.2012 kl.22:17
Enda noe mer som må prøves :-) Jeg trodde dette
bare gikk på ferskmelk, men heldigvis har jeg da trodd feil. Takk for
inspirasjon og fremgangsmåte!
Jeg trodde også det, men det er fullt mulig å bruke
H-melk - og få et resultat som er betydelig mer næringsrikt enn
utgangspunktet. Ferskosten blir spist opp med en gang her. Barna likte
den veldig godt med litt brunt sukker og masse tinte blåbær oppi.
Nydelig! Anne M
Hva med kefir kornene da? tar du de ut før du har kefiren i nøttemelk posen?
Åh, jeg er hekta på dette melke-eventyret :)
Wow du imponerer. Jeg holder meg borte fra alt av
melkeprodukter, men tenker at dette må være et supert alternativ. Skal
testes:)
Kefirkornene må du sile ut som vanlig, da de skal lage ny kefir til deg. Det er ren kefir du lager ost og myse av.
Gry: Me too....ferskosten var virkelig en høydare!
Gry: Me too....ferskosten var virkelig en høydare!
Superinspirert av dere wicked moms! Fabelaktig jobb dere gjør:-)
Kål mm er gjort klart til surkålprod i kveld og videre jeg er veldig giret på å forsøke kefir, ferskost og myse sjohei.
I denne forbindelse har jeg ting jeg lurer fælt på som jeg håper det er mulig å finne svar på, kanskje fra dere eller kanskje en pirkus eller andre :) , melk - ja/nei - er et diskutert tema i høy grad. Flere skeptikere mener bla at kumelk inneholder (for) mye ku-hormoner(?) som ikke er godt for våre kropper og at melkeproteiner ikke fordøyes lett i menneskets system. Videre at det er slimdannende som videre kan være en trigger for infeksjoner. Kanskje dette kun er gjeldende for industrimelk eller ikke i det hele tatt.
Jeg tåler ikke vanlig kjøpemelk, men har nå i det siste, etter å ha fulgt dere, prøvd meg frem med upasteuriserte oster, primært av geit-supergodt og det fungerer.
Jeg er bare kjempeforvirret i denne matverden, men superinteressert i å avdekke myter og usannheter!!
Ha en flott dag
Kål mm er gjort klart til surkålprod i kveld og videre jeg er veldig giret på å forsøke kefir, ferskost og myse sjohei.
I denne forbindelse har jeg ting jeg lurer fælt på som jeg håper det er mulig å finne svar på, kanskje fra dere eller kanskje en pirkus eller andre :) , melk - ja/nei - er et diskutert tema i høy grad. Flere skeptikere mener bla at kumelk inneholder (for) mye ku-hormoner(?) som ikke er godt for våre kropper og at melkeproteiner ikke fordøyes lett i menneskets system. Videre at det er slimdannende som videre kan være en trigger for infeksjoner. Kanskje dette kun er gjeldende for industrimelk eller ikke i det hele tatt.
Jeg tåler ikke vanlig kjøpemelk, men har nå i det siste, etter å ha fulgt dere, prøvd meg frem med upasteuriserte oster, primært av geit-supergodt og det fungerer.
Jeg er bare kjempeforvirret i denne matverden, men superinteressert i å avdekke myter og usannheter!!
Ha en flott dag
Lila: Ja - kefir er et supert alternativ - og stappende fullt av næring! Det samme med myse og ferskost!
Kjempefint alternativ hvis du har kefirkorn men
ikke tilgang til ferskmelk. Skal justere og nevne det i blogginnlegget
mitt om myse og ferskost fra ferskmelk. Fint at vi er flere som kan
prøve ut ulike versjoner og muligheter - så kan man linke og anbefale
videre:-)
Grønt på hjernen: Når skeptikere sier at kumelk
inneholder for mye hormoner er vel det kyr som lever av kraftfor - vil
jeg anta. Og det stemmer nok at industrimelk som er både pasteurisert og
homogenisert er vanskelig å bryte ned for kroppen vår. Det er derfor
jeg har holdt meg unna denne melken i mange år - og prøvd å holde barna
mine unna også. Men etter at jeg fikk øynene opp for hvor fantastisk
melk er i sin opprinnelige form har jeg begynt å hente ferskmelk fra
gård. Fra denne gården vet jeg at kyrne lever av gress hele
sommerhalvåret og høy resten av året. De er mye ute i frisk luft. Men,
skal du drikke melk fra butikken bør du lage kefir av den - og derfra
lage ferskost og myse slik jeg beskriver. Da får du i deg gode
probiotiske bakterier - og mange flere næringsstoffer enn melken du
startet med. I syrningsprosessen brytes melkeproteinet ned slik at du
klarer å fordøye melken og få tilgang til det gode i melken. Jeg regner
med at Pirkus kan tilføye mye ifm dette spørsmålet. Gå også inn på
Livenes Hage og les om hva Christer har skrevet om melk der. Tipper det
vil oppklare en del for deg:
http://liveneshage.blogspot.com/2012/02/kumelk-kan-kaseinmelkeprotein-og.html
Hilsen Anne M
Hilsen Anne M
Tusen takk for flott svar Anne M, da skal jeg lese litt videre hos Christer også.
Jeg håper å finne tilgang til ferskmelk, har du anledning til å røpe hvor du henter din? :-)
Alt godt
Jeg håper å finne tilgang til ferskmelk, har du anledning til å røpe hvor du henter din? :-)
Alt godt
Hvis du sender meg en mail kan jeg tipse deg. annemarit@me.com
Pasteurisert melk er inndirekte slimdannende og
svært vanskelig å fordøye da kaseinet oster seg i magesekken og forblir
det i mange timer etter konsum. Og enda lengre ved nedsatt
magesyreproduksjon. Dette skjer imidlertid ikke med upasteurisert melk,
skjønt dem som har nedsatt magesyreproduksjon vil fremdeles kunne
reagere på den og føle at den er slimdannende da veggene i magesekken
produserer slim som er basisk og ment å beskytte magesekkveggene mot
magesyren selv om syreproduksjonen er nedsatt. Det er mao ikke melken
som er slimdannende, men virkningen den har på en magesekk med nedsatt
syreproduksjon.
Hormoner fra kyr er en ikke-sak i Norge da dette dreier seg om syntetiske veksthormoner som kyr i utlandet får.
Hormoner fra kyr er en ikke-sak i Norge da dette dreier seg om syntetiske veksthormoner som kyr i utlandet får.
Takk for utfyllende informasjon fra toppetasjen.
Jeg reagerte litt på melken da jeg begynte å øke konsumet av ferskmelk,
syrnede produkter, upasteuriserte oster osv. Det skyldtes nokså sikkert
fordi jeg hadde nedsatt magesyreproduksjon. Dette er helt forsvunnet.
Anne M
Lager myse av vanlig H-melk kjøpt på butikk og vanlig surmelk..men lurer på hvor lenge mysen holder seg i kjøleskap...
Hei. Har du melkekefirkorn til salgs, evt vet om noen som har.
Trine
Trine
Hvis man lar ferskmelk stå på benken noen timer(?)
så samles det et fettlag på toppen som da er fløte? Men det som er på
bunnen er ikke myse men melk med mindre fett?
Har nettopp laget ricotta/ferskost. Men hva bruker man mysen til. Takknemlig for tips.
Ser du skriver at den kan brukes til alt! Hvis du har noen eksempler hadde vært kjempefint:-))
Ser du skriver at den kan brukes til alt! Hvis du har noen eksempler hadde vært kjempefint:-))
Marte, fettlaget på toppen er melkefett, som når
det konsentreres/samles opp eller separeres kalles fløte. Lar du det
surne litt blir det rømme, og kjerner du melkefettet enten som fløte
eller rømme får du smør. Normalt er det mysen som er underst, men da
forutsatt at man bruker krukke eller flaske med lokk, ettersom kullsyren
ellers ikke driver ostemassen oppover.
Heidi, myse lager man ricotta av, eller mysost/brunost, eller drikker som den er. Eller har i flaske i kjøleskap og bruker som startkultur for melkesyregjæring av mat og drikke.
Heidi, myse lager man ricotta av, eller mysost/brunost, eller drikker som den er. Eller har i flaske i kjøleskap og bruker som startkultur for melkesyregjæring av mat og drikke.
Kan ferskmelk bli for sur til å bruke til ferskost
og myse? Hadde stående en skvett med ferskmelk i kjøleskapet i 1,5 uke,
og den var veldig klumpete og luktet skikkelig surt. Silte ut mysen og
sitter igen med en osteklump, men er litt skeptisk til å spise den i
tilfelle den er for gammel. Ang. ferskost/myse fra kefir - må den skille
seg før du siler den til ferskost/myse?
Siv: Den er ikke gammel. Det er sånn man lager ost.
Jeg har lagd ost av både surmelk og kefir. Kefiren må ikke skille seg,
men jeg lar ofte kefiren stå så lenge at den har skilt seg før jeg siler
den til ost og myse. Lykke til. AM
På gården til mine besteforeldre drev de med
melkeproduksjon. De sendte fersk melk til meieriet, og fikk "returmjølk"
tilbake, dvs. at meieriet hadde separert ut fløten. Det som da ble
igjen (altså "returmjølka") ble ikke ansett som menneskeføde, og bøndene
fikk det i retur for å gi til dyra (hovedsakelig grisene).
Spørsmål: Hvis jeg velger å øse ut fløten av min ferskmelk, kan jeg da lage fullverdig melkekefir av den melka som er igjen etter at fløten er øst ut?
Jeg håper virkelig svaret er ja, ellers tror jeg mitt kinne smør selv-prosjekt går i dass, og dessuten blir det mindre rømme på oss (noe vi elsker her i huset).
Vennlig hilsen (nok en) Heidi
Spørsmål: Hvis jeg velger å øse ut fløten av min ferskmelk, kan jeg da lage fullverdig melkekefir av den melka som er igjen etter at fløten er øst ut?
Jeg håper virkelig svaret er ja, ellers tror jeg mitt kinne smør selv-prosjekt går i dass, og dessuten blir det mindre rømme på oss (noe vi elsker her i huset).
Vennlig hilsen (nok en) Heidi
jeg vil lage myse og ferskost av kefir. Men hvordan lager jeg kefir?
Heisann
Når jeg siler kefiren så må jeg pirke melkekornene ut med hendene. Men så blander jeg alt sammen igjen? Altså myse og kefir. På den måten blir den tyntflytende. Er det feil?
Jeg synes det blir veldig godt jeg da. Men er det egentlgi "feil"?
Takk for svar. Elsker kefir.
Når jeg siler kefiren så må jeg pirke melkekornene ut med hendene. Men så blander jeg alt sammen igjen? Altså myse og kefir. På den måten blir den tyntflytende. Er det feil?
Jeg synes det blir veldig godt jeg da. Men er det egentlgi "feil"?
Takk for svar. Elsker kefir.
Hei.
Kanskje noe off-topic, men etter å ha lett etter noe slikt uten hell må jeg bare spørre.
Hvor har du fått tak i den silen som du har på bildene her? Er den av keramikk eller plast?
Kanskje noe off-topic, men etter å ha lett etter noe slikt uten hell må jeg bare spørre.
Hvor har du fått tak i den silen som du har på bildene her? Er den av keramikk eller plast?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar