Lovelyliller.com - Helse, livvstil og sunne oppskrifterl
16.04.2012 kl.19:45
jeg er VELDIg glad i surkål og skulle gjerne lagd det selv,men har liksom ikke noe å ha det i :/
Så moro!
Jeg har lenge lurt på hvordan jeg kan lage ordentlig surkål, og dette er jo genialt!
Har også lyst til å lære mer om fermentering? og levende mat! :)
Jeg har lenge lurt på hvordan jeg kan lage ordentlig surkål, og dette er jo genialt!
Har også lyst til å lære mer om fermentering? og levende mat! :)
Dette er for mange starten på
fermenteringsgalskapen - min inkludert! Snadder:-) Kjekt med
trinn-for-trinn oppskrift, håper det kan inspirere og bidra til at flere
setter i gang med surkålsprosjekter rundt om.
Lovelyliller: Norgesglass finner du på Jernia, på
kjøkkenbutikker, på store ICA-butikker og på loppemarked. Og sikkert
mange andre steder.
Kristine: Ja, det er bare å sette i gang. Du kommer til å bli bitt av basillen- og ikke minst oppleve hvor mye bra fermentert mat gjør for deg og helsen din.
Vibeke: Ja - jeg håper også dette. Jeg vet at jeg har lesere som er innom og synes det er morsomt å lese om dette - men som ikke får kommet i gang. Surkål er en fin måte å starte på - veldig enkelt. Det var jo surkålen din som satte det hele i gang for meg. Anne M
Kristine: Ja, det er bare å sette i gang. Du kommer til å bli bitt av basillen- og ikke minst oppleve hvor mye bra fermentert mat gjør for deg og helsen din.
Vibeke: Ja - jeg håper også dette. Jeg vet at jeg har lesere som er innom og synes det er morsomt å lese om dette - men som ikke får kommet i gang. Surkål er en fin måte å starte på - veldig enkelt. Det var jo surkålen din som satte det hele i gang for meg. Anne M
Er også veldig glad i den tradisjonelle sauerkrauten med karve- nydelig smakskombinasjon som jeg spiste tonnevis av før jul :)
Jeg får si nok en gang at kumin ikke er et norsk
eller for den saks skyld engelsk ord, og heter spisskummen på norsk og
cumin på engelsk.
Gry - den tradisjonelle norske surkålen ble opprinnelig laget med enebær, hvor karve er en nyere ingrediens.
Norgesglass og andre brukbare krukker fås som regel også via fretexbutikker for en rimelig penge.
Gry - den tradisjonelle norske surkålen ble opprinnelig laget med enebær, hvor karve er en nyere ingrediens.
Norgesglass og andre brukbare krukker fås som regel også via fretexbutikker for en rimelig penge.
S.Urkål: Blogg.no har hatt problemer med nettet i
går og i dag, men ser ut til å funke nå. Jeg hadde faktisk tenkt å bruke
enebær i surkålen min, men hadde ikke i skuffen min da jeg lagde den.
Men må prøves. anne m
Tusen takk for inspirasjonen Anne M! Nå har jeg
mitt første store glass med surkål på benken hjemme ved siden av
surdeigsbasen. Kraft av elg har jeg kokt. Og yogurt startkultur skal
hentes på postkontoret i dag. Det er så moro å ha kommet igang:). Og alt
dette takket være bloggingen din!!
Wow! Nå ble jeg glad Trine! Ingenting gleder meg
mer enn å høre historier som dette. Jeg har selv spist meg frisk og
energisk ved hjelp av denne type mat - så jeg håper du også kjenner det
på kroppen etterhvert. Også er det så gøy i tillegg! Anne M
Hei, dette ser spennende ut, så jeg fikk lyst til å
prøve. Stusser på en ting i oppskriften: Kummin. Har lett etter det i
butikkene en stund. Da jeg endelig fant det, ser jeg at det står /karve
på pakken -og innholdet er besynderlig likt karven jeg har fra før. I
oppskriften din oppgir du både karve og kummin. Da blir jeg litt
forvirret. Er det ikke det samme likevel? Hilsen Anne (som står her med
noen digre kålhoder på kjøkkenbenken)
Anne: Skjønner at dette kan være forvirrende. Du
har nok rett i at kumin er karve. Det jeg mente var spisskummen, som
heter cumin på engelsk.... Mvh Anne M
Ingen som leser kommentarer her? Jeg skrev jo rett
ovenfor at cumin er kommen, også ofte kallt spisskommen/cuminum cyminum .
Karve er caraway/carum carvi.
I surkål er det karvefrøene som brukes. Kommefrø gir en helt annen smak.
I surkål er det karvefrøene som brukes. Kommefrø gir en helt annen smak.
Takk for svar!
Til SnublePetter: Visst blir kommentarer lest! Du har flere alias, forstår jeg? Uansett, jeg har lest andre oppskrifter hvor det har blitt kommentert at man for all del ikke må ta feil - at det er karve som gjelder. At man for absolutt ikke må bruke spisskummin, for det skal visst smake pyton...
Til SnublePetter: Visst blir kommentarer lest! Du har flere alias, forstår jeg? Uansett, jeg har lest andre oppskrifter hvor det har blitt kommentert at man for all del ikke må ta feil - at det er karve som gjelder. At man for absolutt ikke må bruke spisskummin, for det skal visst smake pyton...
Takk for dette! Dessverre spiser verken mannen min eller jeg surkål/rådkål, men ungene er glad i det! :)
Innie: Så fint at ungene dine liker det. Kjør på!
Hei, fine tips du har! Jeg har laget en link til siden din her:
http://easyprepper.wordpress.com/hjemmelaget-prepper-superfood/
Håper linken er ok for deg!
http://easyprepper.wordpress.com/hjemmelaget-prepper-superfood/
Håper linken er ok for deg!
Har lyst til å prøve. På videoen brukte hun ikke
vann...? men du gjør det. Jeg trodde det måtte være vann på toppen slik
at det ikke kom luft til, og at man helst skulle bruke noe til å trykke
ned kålen med slik at det holdt seg under vann. Derfor syns jeg det var
rart at hun ikke brukte vann i glasset. Kan man velge det?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar