tirsdag 17. april 2012

Et liv i balanse 17. apr 2012 - 14. jul 2012

Lovelyliller.com - Helse, livvstil og sunne oppskrifterl

16.04.2012 kl.19:45
jeg er VELDIg glad i surkål og skulle gjerne lagd det selv,men har liksom ikke noe å ha det i :/

kristine

16.04.2012 kl.20:10
Så moro!

Jeg har lenge lurt på hvordan jeg kan lage ordentlig surkål, og dette er jo genialt!

Har også lyst til å lære mer om fermentering? og levende mat! :)

Vibeke

16.04.2012 kl.20:15
Dette er for mange starten på fermenteringsgalskapen - min inkludert! Snadder:-) Kjekt med trinn-for-trinn oppskrift, håper det kan inspirere og bidra til at flere setter i gang med surkålsprosjekter rundt om.

ET LIV I BALANSE.

16.04.2012 kl.20:25
Lovelyliller: Norgesglass finner du på Jernia, på kjøkkenbutikker, på store ICA-butikker og på loppemarked. Og sikkert mange andre steder.

Kristine: Ja, det er bare å sette i gang. Du kommer til å bli bitt av basillen- og ikke minst oppleve hvor mye bra fermentert mat gjør for deg og helsen din.

Vibeke: Ja - jeg håper også dette. Jeg vet at jeg har lesere som er innom og synes det er morsomt å lese om dette - men som ikke får kommet i gang. Surkål er en fin måte å starte på - veldig enkelt. Det var jo surkålen din som satte det hele i gang for meg. Anne M

Gry

16.04.2012 kl.21:32
Er også veldig glad i den tradisjonelle sauerkrauten med karve- nydelig smakskombinasjon som jeg spiste tonnevis av før jul :)

S. Urkål

17.04.2012 kl.16:44
Jeg får si nok en gang at kumin ikke er et norsk eller for den saks skyld engelsk ord, og heter spisskummen på norsk og cumin på engelsk.

Gry - den tradisjonelle norske surkålen ble opprinnelig laget med enebær, hvor karve er en nyere ingrediens.

Norgesglass og andre brukbare krukker fås som regel også via fretexbutikker for en rimelig penge.

ET LIV I BALANSE.

17.04.2012 kl.19:41
S.Urkål: Blogg.no har hatt problemer med nettet i går og i dag, men ser ut til å funke nå. Jeg hadde faktisk tenkt å bruke enebær i surkålen min, men hadde ikke i skuffen min da jeg lagde den. Men må prøves. anne m

Trine

18.04.2012 kl.08:20
Tusen takk for inspirasjonen Anne M! Nå har jeg mitt første store glass med surkål på benken hjemme ved siden av surdeigsbasen. Kraft av elg har jeg kokt. Og yogurt startkultur skal hentes på postkontoret i dag. Det er så moro å ha kommet igang:). Og alt dette takket være bloggingen din!!

ET LIV I BALANSE.

18.04.2012 kl.10:01
Wow! Nå ble jeg glad Trine! Ingenting gleder meg mer enn å høre historier som dette. Jeg har selv spist meg frisk og energisk ved hjelp av denne type mat - så jeg håper du også kjenner det på kroppen etterhvert. Også er det så gøy i tillegg! Anne M

Anne

12.07.2012 kl.19:30
Hei, dette ser spennende ut, så jeg fikk lyst til å prøve. Stusser på en ting i oppskriften: Kummin. Har lett etter det i butikkene en stund. Da jeg endelig fant det, ser jeg at det står /karve på pakken -og innholdet er besynderlig likt karven jeg har fra før. I oppskriften din oppgir du både karve og kummin. Da blir jeg litt forvirret. Er det ikke det samme likevel? Hilsen Anne (som står her med noen digre kålhoder på kjøkkenbenken)

ET LIV I BALANSE.

13.07.2012 kl.20:32
Anne: Skjønner at dette kan være forvirrende. Du har nok rett i at kumin er karve. Det jeg mente var spisskummen, som heter cumin på engelsk.... Mvh Anne M

PirkePetter

14.07.2012 kl.01:45
Ingen som leser kommentarer her? Jeg skrev jo rett ovenfor at cumin er kommen, også ofte kallt spisskommen/cuminum cyminum . Karve er caraway/carum carvi.

I surkål er det karvefrøene som brukes. Kommefrø gir en helt annen smak.

Anne

19.07.2012 kl.22:49
Takk for svar!

Til SnublePetter: Visst blir kommentarer lest! Du har flere alias, forstår jeg? Uansett, jeg har lest andre oppskrifter hvor det har blitt kommentert at man for all del ikke må ta feil - at det er karve som gjelder. At man for absolutt ikke må bruke spisskummin, for det skal visst smake pyton...

Innie

22.07.2012 kl.13:40
Takk for dette! Dessverre spiser verken mannen min eller jeg surkål/rådkål, men ungene er glad i det! :)

ET LIV I BALANSE.

22.07.2012 kl.16:15
Innie: Så fint at ungene dine liker det. Kjør på!

mrsicebear

21.08.2012 kl.10:57
Hei, fine tips du har! Jeg har laget en link til siden din her:

http://easyprepper.wordpress.com/hjemmelaget-prepper-superfood/

Håper linken er ok for deg!

mille

06.05.2013 kl.08:59
Har lyst til å prøve. På videoen brukte hun ikke vann...? men du gjør det. Jeg trodde det måtte være vann på toppen slik at det ikke kom luft til, og at man helst skulle bruke noe til å trykke ned kålen med slik at det holdt seg under vann. Derfor syns jeg det var rart at hun ikke brukte vann i glasset. Kan man velge det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar