torsdag 12. april 2012

Et liv i balanse 12. apr 2012 - 13. apr 2012

Gry

11.04.2012 kl.22:05
Fantastisk! Jeg er en ekte suppoman! har du laget denne med kraft av elg eller storfe? Jeg har nettopp fått to store bæreposer med elgrygg til å koke kraft av! Gleder meg til ekte fransk løksuppe som er min suppefavoritt :)

Louise

11.04.2012 kl.22:41
Hvorfor er tørkede erter sunnere enn frosne?

ET LIV I BALANSE.

11.04.2012 kl.23:30
Gry. Det var storfe - kraftbeina jeg fikk fra Vibeke. Men du kan nok bruke en hvilken som helst kraft tenker jeg. Løksuppe er godt ja...har mange supper som skal prøves fremover. Jeg har hentet vannkefir i dag og er i himmelen. Smil.

Louise: Jeg har ingen vitenskapelig dokumentasjon på akkurat den påstanden, men mitt generelle inntrykk er at all mat som er fersk inneholder mer næring. Jeg synes også ertene smaker mer enn de frosne fra butikken når jeg bløtlegger og koker de selv. Men mulig jeg tar feil.

Marianne

11.04.2012 kl.23:41
Mmmm, ser deilig ut! Trenger litt inspirasjon på suppefronten kjenner jeg. Her går det mye i tomatsuppe, mest fordi 3-åringen elsker det :) Godt det, men litt ensformig i lengden...

ET LIV I BALANSE.

12.04.2012 kl.08:36
Enig. Tomatsuppe er favoritten her også, og det er jo enkelt og raskt å lage. Prøve å flytte barnas suppegrenser for tiden, men faller ikke alltid i god jord - selv om suppene er gode! For mye farger, kanskje!? Smil. Annem

T. Ørrissen

12.04.2012 kl.21:54
@ Louise - Tørre erter er ikke mer næringsrike enn frosne erter, men blir det så lenge de bløtlegges før koking, da næringsstoffene som er bundet til bl.a fytinsyre frigjøres, og antinæringsstoffer som vitamin og enzymhemmere nøytraliseres. I og med at fytinsyre også blokkerer pepsinaktiviteten i magesekken, blir proteinopptaket sabotert da proteiner som andre næringsstoffer trenger pepsin og magesyre for å tas opp i kroppen.

Anne Marit, når du sier kinesisk hvitløk, hva mener du da?

ET LIV I BALANSE.

13.04.2012 kl.00:11
T. Ørrisen...?: Kinesisk hvitløk er denne hele hodehvitløken (uten fedd): http://www.frukt.no/leksikon/gronnsaker/faktaark1/kinesisk-hvitlok/

Sterk Naken & Filtyvene

13.04.2012 kl.11:03
Ok, da er jeg med. Jeg kom ikke på at man hadde denne typen i vanlige butikker. Jeg skal ha noen selv, men i og med at de er mildere i smak enn vanlig hvitløk, og også bare gir en knoll istedenfor mange fedd så er den mer en kuriositet for meg enn et skattet matemne. En hvitløkelsker må ha sine fedd vettu!

Tørrisen = tørr type

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar