Kosttilskudd - Urter
Anbefales
til alle småbarnsforeldre, men med de forbehold at selv om det aller
meste av informasjon i boken er korrekt, så er den ofte ensidig, for å
gi intrykk av at kun B12 eller B9/folinsyre er involvert i alle
helsetilstander boken omtaler. Det er også slik at kun suksessfulle
tilfeller er oppgitt, hvor barn og unge som ikke opplevde bedring, eller
til og med forverring, via B12 injeksjon, ikke er oppgitt. B12
injeksjoner virker kun når barnet allerede har tilstrekkelig med
relaterte næringsstoffer som må til for at B12 skal omdannes til
koenzym.
Av den grunn anbefaler jeg kun slike injeksjoner når det er akutt fare for dødsfall.
Bokens forfattere gjentar ofte at barn som ble diagnostisert for sent, eller som fikk B12 injeksjoner for sent, ble uhelbredelig hjerneskadet. Dette er sludder, da selv barn på vanlig industrikost har en hjerne som kan bygge seg selv på ny om og om igjen. Jeg sikter til all forskningen som viser hvordan hjernen forandrer seg, utvikler og utvider seg, samt reparerer og bygger seg selv, hele livet (jrf neuroplasticity).
Legg til et kosthold med betydelig større næringsmengder enn industrikost, samtidig som det er mindre kjemikalier, hormonhermere, tungmetaller, tilsetningsstoffer, naturlige enzymhemmere, næringsopptakshemmere/næringsbindere, etc og situasjonen blir langt mer optimal for barn på tradisjonskost.
What's Wrong with My Child?: From Neurological and Developmental Disabilities to Autism...How to Protect Your Child from B12 Deficiency - Sally M. Pacholok, Jeffrey J. Stuart, ISBN 9781610352444
Av den grunn anbefaler jeg kun slike injeksjoner når det er akutt fare for dødsfall.
Bokens forfattere gjentar ofte at barn som ble diagnostisert for sent, eller som fikk B12 injeksjoner for sent, ble uhelbredelig hjerneskadet. Dette er sludder, da selv barn på vanlig industrikost har en hjerne som kan bygge seg selv på ny om og om igjen. Jeg sikter til all forskningen som viser hvordan hjernen forandrer seg, utvikler og utvider seg, samt reparerer og bygger seg selv, hele livet (jrf neuroplasticity).
Legg til et kosthold med betydelig større næringsmengder enn industrikost, samtidig som det er mindre kjemikalier, hormonhermere, tungmetaller, tilsetningsstoffer, naturlige enzymhemmere, næringsopptakshemmere/næringsbindere, etc og situasjonen blir langt mer optimal for barn på tradisjonskost.
What's Wrong with My Child?: From Neurological and Developmental Disabilities to Autism...How to Protect Your Child from B12 Deficiency - Sally M. Pacholok, Jeffrey J. Stuart, ISBN 9781610352444
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Kan
man ta magnesiumolje i mat? Ettersom maten vi spiser nå til dags kommer
fra utarmet jord og ofte er magnesiumfattig, så er det kanskje lurt med
et par sprut magnesiumolje her og der? Potetstappa eller lapskausen
feks? Hvor mye skal til? Tenker litt sånn at det er kanskje bedre å ta
innvortes når det er med maten? Eller hvordan er det best å ta det
innvortes?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Både
magnesiumolje og pulver kan brukes i mat, men det skal lite til for det
blir usmak, så et bedre alternativ er å heller ha olje eller pulver i
drikke av noe slag, med søtningsmiddel, sukker,s aft, etc som skjuler
smaken. Kraft er ellers rik på magnesium
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Planlegger å tørke lever til datteren min som har B12 mangel. Hvor mye bør hun få i seg i løpet av dagen?

Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Jeg
kan ikke gi noen mal på tørket lever da så mange av de viktigste
næringsstoffene forsvinner når de blir utsatt for lys og luft. Tørke på
svak varme påvirker kun vannløselige vitaminer, mens når leveren skjæres
og eventuelt males til grøt, så blir alle næringsstoffene utsatt for
både lys og luft.
Den beste løsningen er derfor den mange bruker, jvilket er å svelge biter med saft, surmelk og liknende som overdøver smaken.
Husk også at B12 trenger B9/folinsyre for å virke som det skal, samt magnesium for å omdannes til koenzym i kroppen
Den beste løsningen er derfor den mange bruker, jvilket er å svelge biter med saft, surmelk og liknende som overdøver smaken.
Husk også at B12 trenger B9/folinsyre for å virke som det skal, samt magnesium for å omdannes til koenzym i kroppen
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Om
dette er et barn, og ikke ungdom, har du vurdert å f.eks søte bitene
med f.eks sukker eller honning. Er det snakk om ungdom, så er det lett å
skjule biter av rått kjøtt i mange typer middagsretter, spesielt kraft
eller sausbaserte. Det meste går med litt kreativitet og utspekulerthet

Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
PP
jeg lurer litt på dette med mengde når det kommer til magnesium. La oss
si at man eksempelvis inntar 100 g lever om dagen, hvor mye magnesium
vil man trenge for å balansere?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Du
trenger ikke magnesium for å balansere noe i lever, men vitamin D for å
balansere det høye vitamin A nivået. Magnesium balanserer kalsium i
upasteuriserte melkeprodukter
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Har
fått tak i reinrot tørket fra Russland. Hvordan går jeg frem for å lage
tinktur? Har lest at du PP blander med eddik og sprit. Lar du røttene
ligge litt i eddik først også heller over sprit. Kan du evt si noe om
mengdeforhold og hvordan sprit du bruker?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Jeg
har dessverre ingen oppskrifter å tilby, da jeg bare bruker hva jeg har
for hånden. Jeg har reinrøttene i ei stor krukke med lokk, og heller på
ca en halv kopp eddik, for å trekke ut virkestoffer spriten ikke
trekker like godt ut, og sprit. Hvilken sprit og prosent avhenger av hva
min samboerske har fått med seg fra en som selger der hun jobber om
sommeren, og som tar dem med fra Russland. Jeg bruker aldri så høy
prosent som oppskrifter anbefaler, men får gode tinkturer allikevel.
Mengde sprit blir så mye at den dekker reinrøttene. Krukken settes
deretter mørkt og kjølig, og ristes/snus på hodet 1 gang til dagen i
minimum 3 uker, helst flere måneder
Admin
Mer om adaptogener
Tusen takk, det blir spennende å teste ut. Får kjøpe litt på taxfree da. Har fått tak i denne http://www.novadiet.com/index.php/en/medicinal-plants/plant-extracts/item/79-extractodeeleuterococo.
Liquid extract of eleuterococus root. The liquid used is ethanol. Tror
du denne er grei å bruke som en tinktur, også evt når man er gravid og
ammer?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Russisk rot går helt fint under svangerskap og amming. Kjekt at du føler at forumet gir deg noe, da det er håpet!
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Jeg
har laget tinktur av rosenrot + gurkemeierot og en av hvitløk. Disse er
blitt glemt bort i kjelleren i over et halvt år. De holder en prosent
på 40. Regner med de er ok fortsatt? Og vet du om jeg kan lage
rosenrottinktur av pulveret jeg har kjøpt av Christer? Det nytter ikke å
ta det i te. Det er for grusomt rett og slett....
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Tinkturer holder i årevis så lenge de har kork og ikke utsettes for sol.
Pulver inneholder mindre av de aktive substansene, om noe, slik at selv om du lager tinktur av pulveret, så er det usikkert om du får adaptogen virkning av den.
Pulver inneholder mindre av de aktive substansene, om noe, slik at selv om du lager tinktur av pulveret, så er det usikkert om du får adaptogen virkning av den.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Nei
akkurat, forstår. Hadde liksom hengt meg opp i at det var noe med
magnesium og B-vitaminene og, men dette er det jo ikke jeg som vet best

Admin skrev:Du trenger ikke magnesium for å balansere noe i lever, men vitamin D for å balansere det høye vitamin A nivået. Magnesium balanserer kalsium i upasteuriserte melkeprodukter
Gjest skrev:PP jeg lurer litt på dette med mengde når det kommer til magnesium. La oss si at man eksempelvis inntar 100 g lever om dagen, hvor mye magnesium vil man trenge for å balansere?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Du
har rett der, men mengde magnesium som skal til for å katalysere
omdanningen av B vitaminer til koenzymer er minimal i forhold til den
mengden som må til for å balansere kalsium fra melkeprodukter.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Kan
du si litt om mengden magnesium ifht til melkeprodukter PP? Jeg sprayer
meg med ca 140 sprut magnesium om dagen. Ifht inntak av kalsium spiser
jeg stort sett ost til måltider, rømme til middag, et lite glass
hjemmelagd youghurt til frokost og kvelds. Men har hatt noen magnesium
mangel "plager" som jeg ikke vet om dreier seg om for lite magnesium
eller for mye. Har fått endel tannstein, none ganger den siste mnd har
jeg hatt kramper i føttene om natten(dette går heldigvis fort over når
jeg sprayer noen sprut magnesium på). Sover også ganske dårlig, dvs
sovner seint og våkner ofte tidlig om blir liggende våken. Så da lurer
jeg på om jeg fortsatt kan ha magnesiummangel, eller om det er at jeg
ikke klarer å balansere de to mineralene?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Tips, både kort og lang versjon -
Kalsium & Magnesium, samt konsekvensene av både for lite og for mye (i forhold til magnesium og vitamin K2) kalsium i kosten (jeg ekskluderer fosfor da vi får i oss fosfor fra nesten alle matemner) -
Beyond Good and Evil -
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/beyond-good-and-evil/
Nutritional Adjuncts to the Fat-Soluble Vitamins A, D, and K -
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/nutritional-adjuncts-to-the-fat-soluble-vitamins/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/03/18/fat-soluble-vitamins.aspx
Magnesium - treating a deficiency -
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/magnesium_-_treating_a_deficiency
Calcium Paradox -
http://www.functionalps.com/blog/2011/09/19/calcium-paradox/
Calcium Supplements…Do you need them? -
http://katedeering.com/2012/05/calcium-supplements/
Calcium and Disease Hypertension, organ calcification, & shock, vs_ respiratory energy
http://raypeat.com/articles/articles/calcium.shtml
"magnesium deficit, perhaps involving TRPM6/7 channels, elicits calcium-activated inflammatory cascades independent of injury or pathogens" -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22364157
Magnesium works in concert with calcium to regulate electrical impulses in the cell—magnesium concentration inside healthy cells is ten thousand times greater than calcium, and there are crucial reasons for this safeguard. Cellular calcium channels allow that mineral to enter the cell only as long as needed to conduct an impulse; it is ushered out immediately by magnesium once its task is fulfilled. This vigilance is necessary to prevent calcium accumulation in the cell, which could cause dangerous hyper-excitability, calcification, cell dysfunction and even cell death. When excess calcium enters the cells because of insufficient magnesium, muscle contraction is sustained for too long, and we suffer, for example, twitches and tics in mild cases. When magnesium deficiency becomes chronic, we suffer the symptoms of heart disease such as angina pectoris, hypertension and arrhythmia, or the spasms and contractions characteristic of asthma, migraine headache or painful menstrual cramping. -
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/magnificent-magnesium/
Calcium to Phosphorus Ratio, PTH, and Bone Health -
http://www.functionalps.com/blog/2012/04/17/calcium-to-phosphorus-ratio-pth-and-bone-health/
Kalsium og/eller magnesiummangel & Parathyroid hormon (tilstrekkelig med kalsium og magnesium beskytter mot for høye nivåer/hyperparatyreoidisme) -
"deficiency of either calcium or magnesium can stimulate the parathyroid glands to produce more hormone (parathyroid hormone, PTH), which increases calcium absorption, but also removes calcium from the bones. This hormone, responding to a dietary calcium or magnesium deficiency, is an important factor in causing cells to take up too much calcium, and its excess is associated with many inflammatory and degenerative diseases" -
http://raypeat.com/articles/articles/calcium.shtml
Parathyroid hormone (PTH) is a regulator calcium metabolism. If dietary calcium isn’t optimal, blood calcium will be deficient, and PTH will rise. PTH increases absorption of calcium and leaches calcium from bones to maintain serum calcium causing bone loss. As bones lose calcium, the soft tissue calcify. Cells also inappropriately take up too much calcium, stressing the cell, and leading to inefficient energy production and lactic acid creating inflammation and fibrotic conditions. Chronically high PTH contributes to the calcification of soft tissues, stress, inflammation, and depressed cellular respiration. Calcium deficiency has a clear link to high blood pressure due to high PTH. Sodium excess often wrongly gets blamed on hypertension -
http://www.functionalps.com/blog/2011/09/19/calcium-paradox/
Such intracellular paradoxical Ca overload as a consequence of nutritional calcium deficiency may give rise to a number of diseases common in old age: hypertension, arteriosclerosis, diabetes mellitus, neurodegenerative diseases, malignancy, and degenerative joint disease -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10874605
Hyperparatyreoidisme - Symptomer -
http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/hormoner-og-nering/hyperparatyreoidisme-1131.html?page=3
http://parathyroid.com/parathyroid-symptoms.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperparathyroidism#Signs_and_symptoms
(akkurat som tilstrekkelig med bl.a natrium/salt og protein, vitamin D og magnesium beskytter mot for høye nivåer av aldosteron, vasopressin og renin, som alle fremmer bl.a betennelser og smerter, samt redusert energiproduksjon/kronisk tretthet/fibromyalgi, etc, så beskytter altså tilstrekkelig med kalsium, magnesium og vitamin D mot for høye nivåer av paratyroid hormon, som også fremmer betennelser, smerter, redusert energiproduksjon/kronisk tretthet/fibromyalgi med mer. Mao; et fullverdig og variert tradisjonskosthold reverserer og forebygger alle disse tilstandene)
Kalsium & Vitamin D & K2 -
What is up with Vitamin D? -
http://katedeering.com/2013/01/what-is-up-with-vitamin-d/
D hormone, bones and calcium:
Even though most of us have been told we need extra calcium, D deficiency is what causes osteoporosis. D helps the GI tract absorb calcium and keeps the calcium from leaking into the urine, (so low D may also cause kidney stones by dumping more calcium than normal into the urine). If the vitamin D level is kept 60–80 calcium is properly absorbed from the diet and Fosamax, Evista, Boniva are not needed to prevent bone loss -
http://drgominak.com/vitamin-d-3/
Vitamin K2, Vitamin D, and Calcium - A Winning Combo -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/16/vitamin-k2.aspx
Vitamin K2 and the Calcium Paradox -
http://www.healthquestpodcast.com/068-vitamin-k2-and-the-calcium-paradox-my-interview-with-dr-kate-rheaume-bleue/
Vitamin K2 and the Calcium Paradox: How a Little-Known Vitamin Could Save Your Life by Kate Rheaume-Bleue
English | 2011 | ISBN: 1118065727 | ISBN-13: 9781118065723 | 288 pages | EPUB | 2,1 MB
The secret to avoiding calcium-related osteoporosis and atherosclerosis
While millions of people take calcium and Vitamin D supplements thinking they're helping their bones, the truth is, without the addition of Vitamin K2, such a health regimen could prove dangerous.
Without Vitamin K2, the body cannot direct calcium to the bones where it's needed; instead, the calcium resides in soft tissue (like the arteries)—leading to a combination of osteoporosis and atherosclerosis, or the dreaded "calcium paradox." This is the first book to reveal how universal a Vitamin K2 deficiency is, and the risk (in the form of cancer and diabetes, among other ailments) the absence of Vitamin K2 poses.
Written by Dr. Kate Rheaume-Bleue, a popular health expert on Canadian television and radio, Vitamin K2 and the Calcium Paradox sounds a warning about the popularity of the calcium and Vitamin D craze, while illustrating the enormous health benefits of Vitamin K2 in making the body less susceptible to dental cavities, heart disease, prostate cancer, liver cancer, diabetes, wrinkles, obesity, varicose veins, and other ailments.
• The book demystifies this obscure supernutrient—a fat soluble vitamin that humans once thrived on, ignored by scientists for almost seventy years
• Details how the consumption of grass-fed animals led to adequate Vitamin K2 intake—while grain-based animal feed helped eradicate Vitamin K2 from our diets
• Describes how doctors are raising recommended doses of calcium and Vitamin D—without prescribing Vitamin K2
• Details more damning facts about transfats—and how the creation of a synthetic Vitamin K interfered with the body's Vitamin K metabolism
An essential book for anyone interested in bone health, or maintaining their overall health, Vitamin K2 and the Calcium Paradox is the guide to taking the right combination of supplements—and adding Vitamin K2 to a daily regimen.
uploaded.net zwre74cn
Pdf –
nitroflare.com/view/9355D6DF5F5435E
Kalsium & Magnesium, samt konsekvensene av både for lite og for mye (i forhold til magnesium og vitamin K2) kalsium i kosten (jeg ekskluderer fosfor da vi får i oss fosfor fra nesten alle matemner) -
Beyond Good and Evil -
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/beyond-good-and-evil/
Nutritional Adjuncts to the Fat-Soluble Vitamins A, D, and K -
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/nutritional-adjuncts-to-the-fat-soluble-vitamins/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/03/18/fat-soluble-vitamins.aspx
Magnesium - treating a deficiency -
http://www.drmyhill.co.uk/wiki/magnesium_-_treating_a_deficiency
Calcium Paradox -
http://www.functionalps.com/blog/2011/09/19/calcium-paradox/
Calcium Supplements…Do you need them? -
http://katedeering.com/2012/05/calcium-supplements/
Calcium and Disease Hypertension, organ calcification, & shock, vs_ respiratory energy
http://raypeat.com/articles/articles/calcium.shtml
"magnesium deficit, perhaps involving TRPM6/7 channels, elicits calcium-activated inflammatory cascades independent of injury or pathogens" -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22364157
Magnesium works in concert with calcium to regulate electrical impulses in the cell—magnesium concentration inside healthy cells is ten thousand times greater than calcium, and there are crucial reasons for this safeguard. Cellular calcium channels allow that mineral to enter the cell only as long as needed to conduct an impulse; it is ushered out immediately by magnesium once its task is fulfilled. This vigilance is necessary to prevent calcium accumulation in the cell, which could cause dangerous hyper-excitability, calcification, cell dysfunction and even cell death. When excess calcium enters the cells because of insufficient magnesium, muscle contraction is sustained for too long, and we suffer, for example, twitches and tics in mild cases. When magnesium deficiency becomes chronic, we suffer the symptoms of heart disease such as angina pectoris, hypertension and arrhythmia, or the spasms and contractions characteristic of asthma, migraine headache or painful menstrual cramping. -
http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/magnificent-magnesium/
Calcium to Phosphorus Ratio, PTH, and Bone Health -
http://www.functionalps.com/blog/2012/04/17/calcium-to-phosphorus-ratio-pth-and-bone-health/
Kalsium og/eller magnesiummangel & Parathyroid hormon (tilstrekkelig med kalsium og magnesium beskytter mot for høye nivåer/hyperparatyreoidisme) -
"deficiency of either calcium or magnesium can stimulate the parathyroid glands to produce more hormone (parathyroid hormone, PTH), which increases calcium absorption, but also removes calcium from the bones. This hormone, responding to a dietary calcium or magnesium deficiency, is an important factor in causing cells to take up too much calcium, and its excess is associated with many inflammatory and degenerative diseases" -
http://raypeat.com/articles/articles/calcium.shtml
Parathyroid hormone (PTH) is a regulator calcium metabolism. If dietary calcium isn’t optimal, blood calcium will be deficient, and PTH will rise. PTH increases absorption of calcium and leaches calcium from bones to maintain serum calcium causing bone loss. As bones lose calcium, the soft tissue calcify. Cells also inappropriately take up too much calcium, stressing the cell, and leading to inefficient energy production and lactic acid creating inflammation and fibrotic conditions. Chronically high PTH contributes to the calcification of soft tissues, stress, inflammation, and depressed cellular respiration. Calcium deficiency has a clear link to high blood pressure due to high PTH. Sodium excess often wrongly gets blamed on hypertension -
http://www.functionalps.com/blog/2011/09/19/calcium-paradox/
Such intracellular paradoxical Ca overload as a consequence of nutritional calcium deficiency may give rise to a number of diseases common in old age: hypertension, arteriosclerosis, diabetes mellitus, neurodegenerative diseases, malignancy, and degenerative joint disease -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10874605
Hyperparatyreoidisme - Symptomer -
http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/hormoner-og-nering/hyperparatyreoidisme-1131.html?page=3
http://parathyroid.com/parathyroid-symptoms.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperparathyroidism#Signs_and_symptoms
(akkurat som tilstrekkelig med bl.a natrium/salt og protein, vitamin D og magnesium beskytter mot for høye nivåer av aldosteron, vasopressin og renin, som alle fremmer bl.a betennelser og smerter, samt redusert energiproduksjon/kronisk tretthet/fibromyalgi, etc, så beskytter altså tilstrekkelig med kalsium, magnesium og vitamin D mot for høye nivåer av paratyroid hormon, som også fremmer betennelser, smerter, redusert energiproduksjon/kronisk tretthet/fibromyalgi med mer. Mao; et fullverdig og variert tradisjonskosthold reverserer og forebygger alle disse tilstandene)
Kalsium & Vitamin D & K2 -
What is up with Vitamin D? -
http://katedeering.com/2013/01/what-is-up-with-vitamin-d/
D hormone, bones and calcium:
Even though most of us have been told we need extra calcium, D deficiency is what causes osteoporosis. D helps the GI tract absorb calcium and keeps the calcium from leaking into the urine, (so low D may also cause kidney stones by dumping more calcium than normal into the urine). If the vitamin D level is kept 60–80 calcium is properly absorbed from the diet and Fosamax, Evista, Boniva are not needed to prevent bone loss -
http://drgominak.com/vitamin-d-3/
Vitamin K2, Vitamin D, and Calcium - A Winning Combo -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/16/vitamin-k2.aspx
Vitamin K2 and the Calcium Paradox -
http://www.healthquestpodcast.com/068-vitamin-k2-and-the-calcium-paradox-my-interview-with-dr-kate-rheaume-bleue/
Vitamin K2 and the Calcium Paradox: How a Little-Known Vitamin Could Save Your Life by Kate Rheaume-Bleue
English | 2011 | ISBN: 1118065727 | ISBN-13: 9781118065723 | 288 pages | EPUB | 2,1 MB
The secret to avoiding calcium-related osteoporosis and atherosclerosis
While millions of people take calcium and Vitamin D supplements thinking they're helping their bones, the truth is, without the addition of Vitamin K2, such a health regimen could prove dangerous.
Without Vitamin K2, the body cannot direct calcium to the bones where it's needed; instead, the calcium resides in soft tissue (like the arteries)—leading to a combination of osteoporosis and atherosclerosis, or the dreaded "calcium paradox." This is the first book to reveal how universal a Vitamin K2 deficiency is, and the risk (in the form of cancer and diabetes, among other ailments) the absence of Vitamin K2 poses.
Written by Dr. Kate Rheaume-Bleue, a popular health expert on Canadian television and radio, Vitamin K2 and the Calcium Paradox sounds a warning about the popularity of the calcium and Vitamin D craze, while illustrating the enormous health benefits of Vitamin K2 in making the body less susceptible to dental cavities, heart disease, prostate cancer, liver cancer, diabetes, wrinkles, obesity, varicose veins, and other ailments.
• The book demystifies this obscure supernutrient—a fat soluble vitamin that humans once thrived on, ignored by scientists for almost seventy years
• Details how the consumption of grass-fed animals led to adequate Vitamin K2 intake—while grain-based animal feed helped eradicate Vitamin K2 from our diets
• Describes how doctors are raising recommended doses of calcium and Vitamin D—without prescribing Vitamin K2
• Details more damning facts about transfats—and how the creation of a synthetic Vitamin K interfered with the body's Vitamin K metabolism
An essential book for anyone interested in bone health, or maintaining their overall health, Vitamin K2 and the Calcium Paradox is the guide to taking the right combination of supplements—and adding Vitamin K2 to a daily regimen.
uploaded.net zwre74cn
Pdf –
nitroflare.com/view/9355D6DF5F5435E
- Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Angående urter
Tørket brennesle: Er det en god idé å koke en god porsjon te, når teen er kjølnet ha i salt og en god klunk myse + la stå i romtemperatur noen dager (fremdeles med de tørkede neslebladene i), flytte over til kjøleskap, og klunke noen gode doser til hvert måltid?
Tørket løvetann: Finnes det noen smarte måter å bruke tørkede løvetannblader og tørket løvetannrot på annet enn å brygge te? Bør hhv løvetannblader og -rot fermenteres?
Tørket brennesle: Er det en god idé å koke en god porsjon te, når teen er kjølnet ha i salt og en god klunk myse + la stå i romtemperatur noen dager (fremdeles med de tørkede neslebladene i), flytte over til kjøleskap, og klunke noen gode doser til hvert måltid?
Tørket løvetann: Finnes det noen smarte måter å bruke tørkede løvetannblader og tørket løvetannrot på annet enn å brygge te? Bør hhv løvetannblader og -rot fermenteres?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Det er verken en god eller dårlig idé, men liker du smaken, så er brennesle like grei som andre urter.
Løvetannblader kan brukes direkte i måltider nå og da, mens røtter bør gjæres eller kun brukes som te utenom måltider
Løvetannblader kan brukes direkte i måltider nå og da, mens røtter bør gjæres eller kun brukes som te utenom måltider
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Admin skrev:Det er verken en god eller dårlig idé, men liker du smaken, så er brennesle like grei som andre urter.
Løvetannblader kan brukes direkte i måltider nå og da, mens røtter bør gjæres eller kun brukes som te utenom måltider
Ok. Hva angår brennesle er det kanskje likegreit å bare drikke den som te?
Løvetannrøtter = ok som te selv uten gjæring?
Grunnen til at jeg spør er at disse plantene er gratis for de fleste, og sesongen begynner nå. Jeg tenker at hvis disse plantene kan "spe på med noe lurt" til helsa, så er det verdt å benytte seg av :-) Jeg har også hørt om folk som bruker te av løvetann (tror det var rota) i stedet for kaffe, og kaffe er noe jeg svært gjerne kunne tenke meg å slutte helt med, så jeg prøver å komme opp med noen smarte og enkle løsninger (som er like enkelt som bare å sette på kaffetrakteren). :-)
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Jepp & jepp

Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Admin skrev:Jepp & jepp![]()
Leita etter et smaske-smilefjes, men fant ikke det. Men tusen takk! Svaret ditt er jo helt

Tre kjappe til:
1: Er det ok å spise rå lammenyrer på samme måte som man gjør med lever (og kanel)?
2: Bør jeg skjære vekk den lille kjertelen i nyrene?
3: Er det ok å drikke tran som har vært fermentert ett år før avsiling?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Ja,
nei og ja, så sant den lukter ok og ikke smaker vondt. Dvs vondt i
forhold til melkesyregjæret sterkt, hvor den gjerne svir litt på tunga
eller i halsen. Er reaksjonen din slik,
etter konsum, så kan den være dårlig.

Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
PP,
har nå vært og kjøpt meg økologisk sprit. Har noen spm til til deg hvis
du har tid. Leste at du anbefaler f. eks gurkemeie eller ingefær,
cayenne sammen med spriten for bedre opptak av adaptogenet(reinrot).
Betyr dette at du har f. eks fersk gurkemeie eller ingefær evt tørket
cayenne sammen med reinrot, eddik og sprit i krukken? Har bare tørket
reinrot.
Jeg leste at noen tar adaptogen sammen med fett for bedre opptak, men leser at du tar det på tom mage før frokost, dvs ikke sammen med fett? Eller husker jeg feil?
Bruker du mange tinkturer samtidig? Ifht innholdet av alkohol tenker jeg på?
PS: Finner ikke tilbake til hvor du skrev at man kunne melde tilbake om døde linker? Skulle gjerne ha lastet ned den boken/artiklene om sink:)
Jeg leste at noen tar adaptogen sammen med fett for bedre opptak, men leser at du tar det på tom mage før frokost, dvs ikke sammen med fett? Eller husker jeg feil?
Bruker du mange tinkturer samtidig? Ifht innholdet av alkohol tenker jeg på?
PS: Finner ikke tilbake til hvor du skrev at man kunne melde tilbake om døde linker? Skulle gjerne ha lastet ned den boken/artiklene om sink:)
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Svar ja på første spørsmål, men ikke bare for bedre opptak av adaptogenet, men også pga helsevirkningene av krydderurtene.
Adaptogener bør tas på tom mage for maksimalt opptak.
Jeg bruker normalt kun reinrottinktur, eller en kombinasjonstinktur av reinrot og rosenrot.
Nye linker er lagt til boken!
Adaptogener bør tas på tom mage for maksimalt opptak.
Jeg bruker normalt kun reinrottinktur, eller en kombinasjonstinktur av reinrot og rosenrot.
Nye linker er lagt til boken!
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Jeg
har fått en del Yerba Mate, en argentinsk te, og drukket litt nå og da
av den. Merker at den har en oppkvikkende effekt. Har forsøkt å finne
litt info om bakdeler ved denne te-drikken, men kan ikke finne noe jeg
vet jeg kan stole på. Er teen ok av og til?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Den
er helt ok av og til, med det forbehold at koffeininnholdet kan gi
stresshormonproblemer. Den oppkvikkende virkningen skyldes virkningen på
adrenalin.
Det høye innholdet av fenoler og flavonoider kan slå ut fordøyelsesenzymer, slik at den er best konsumert utenom måltider
Det høye innholdet av fenoler og flavonoider kan slå ut fordøyelsesenzymer, slik at den er best konsumert utenom måltider
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Jeg
lurer på hvor lenge før og etter måltider jeg burde vente med å drikke
Farris for ikke å ødelegge for magesyren og hvor stort utbytte man
eventuelt får av å drikke Farris som en tørstedrikk gjennom dagen? Her
tenker jeg på magnesiumet. Jeg kunne fint ha drukket Farris konstant,
jeg har mye større problemer med å få i meg magnesium gjennom olje og i
vann, men prøver selvfølgelig så godt jeg kan

Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Det
er tvilsomt nok magnesium i farris til å redusere ph i magesekken, og
måltidet består vel uansett av substanser som stimulerer
syreproduksjonen. Farris alene, er derimot ikke lurt som tørstedrikk, da
rent vann må ha glukose i seg for å bli brukt av kroppen, og for å ikke
bare renne ut igjen gjennom å stimulere behov for urinering. Vann
renner bokstavelig talt rett gjennom kroppen, og tar med seg
næringsstoffer som går tapt via urinen. Vann med litt salt, magnesium,
glukose, saft, etc derimot utnyttes bedre, og gir til kroppen, heller
enn å ta fra den. Og viktigst er at en liten klype salt i alt du
drikker, hemmer stresshormonet aldosteron. Magnesiumkloridpulver går
fint i svært små mengder i alt du drikker, så lenge noe søtt inkluderes
som skjuler smaken.
Poenget er at alt du drikker og spiser konstant nærer kroppen, istedenfor å ta fra den. Eller eventuelt å tappe den ytterligere gjennom innhold av ymse kjemikalier og naturlige negative substanser.
Poenget er at alt du drikker og spiser konstant nærer kroppen, istedenfor å ta fra den. Eller eventuelt å tappe den ytterligere gjennom innhold av ymse kjemikalier og naturlige negative substanser.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Admin skrev:Det høye innholdet av fenoler og flavonoider kan slå ut fordøyelsesenzymer, slik at den er best konsumert utenom måltider
Gjelder det også kombucha?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Jeg
kjenner ikke til forskning for eller i mot dette, men ut fra de mange
menneskene som bruker kombucha og sverger til denne helsemessig, så tror
jeg en eventuell negativ virkning må være rimelig liten. Det avhenger
nok også av ingrediensene, utover de faste, da matemner med høyt fenol
og flavonoidinnhold selvfølgelig vil øke mengden i drikken.
Imidlertid, om måltidene kombuchaen drikkes til består av animalske matemner som inneholder sine egne enzymer (rå eller tradisjonelt konseverte), og/eller som bidrar med enzymer i magesekk og tynntarm (melkesyregjæret mat og drikke), så vil jeg tro at en eventuell negativ virkning på kroppens egne enzymer helt "nullifiseres"
Imidlertid, om måltidene kombuchaen drikkes til består av animalske matemner som inneholder sine egne enzymer (rå eller tradisjonelt konseverte), og/eller som bidrar med enzymer i magesekk og tynntarm (melkesyregjæret mat og drikke), så vil jeg tro at en eventuell negativ virkning på kroppens egne enzymer helt "nullifiseres"
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Hvor snart kan man merke bedring av fiskeleveroljen? Uker eller mnd? Det kommer vel litt an på hver enkelt, men sånn ca? 

Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Man
merker normalt ingen bedring ved konsum av fiskeleverolje, da dette
ikke er adaptogen, men et tilskudd av fettløselige vitaminer. Kun når
helseproblemene er forbundet med mangel på fettløselige vitaminer (A, D,
E, eller K2) vil bedring av mangelsymptomer vises, og da normalt i
løpet av timer, dager eller uker.
Tilskudd av fettløselige vitaminer er derfor mest fordi disse er viktige i så mange kjemiske reaksjoner i kroppen, hvor vitaminene bl.a er viktige for at andre næringsstoffer, eller enzymer, koenzymer eller hormoner og neurotransmittere, skal fungere i kroppen. Et eksempel er vitamin A, som er helt nødvendig for skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, samt for å danne reseptorer for det ene hormonet, trijodtyronin, i celler. Vitamin D er spesielt viktig for at magnesium skal virke i kroppen, så vel som for opptak av bl.a kalsium, og sammen med vitamin K2 sørger vitamin D for nydannelse av benceller, som kalsium blir en del av.
Er du opptatt av snarveier og "quick-fix", så er ikke kostholdsveien noe for deg.
Tilskudd av fettløselige vitaminer er derfor mest fordi disse er viktige i så mange kjemiske reaksjoner i kroppen, hvor vitaminene bl.a er viktige for at andre næringsstoffer, eller enzymer, koenzymer eller hormoner og neurotransmittere, skal fungere i kroppen. Et eksempel er vitamin A, som er helt nødvendig for skjoldbruskkjertelens hormonproduksjon, samt for å danne reseptorer for det ene hormonet, trijodtyronin, i celler. Vitamin D er spesielt viktig for at magnesium skal virke i kroppen, så vel som for opptak av bl.a kalsium, og sammen med vitamin K2 sørger vitamin D for nydannelse av benceller, som kalsium blir en del av.
Er du opptatt av snarveier og "quick-fix", så er ikke kostholdsveien noe for deg.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Gjest skrev:I en forstand ja, men mest i den form at jeg nok ender opp uten å få i meg noe næring fordi jeg ikke klarer å spise vanlig mat lenger, rører ikke grønnsaker eller frukt, men klarer i lange perioder ikke å innta innmat i det hele tatt og har plutselig ikke tilgang til melk eller ost og så ender jeg opp med å innta veldig lite riktig. Har aldri lyst på mat lenger (blir ofte kvalm av tanken på mat jeg før elsket), gruer meg til hvert måltid, før jeg startet med tradisjonskosten elsket jeg å lage mat, nå er det bare ork. Så det bekymrer meg.
Selvfølgelig mitt ansvar, men det er så mye som kræsjer i livet mitt nå at jeg så vidt holder hodet over vannet. Så da ender jeg opp med å spise litt surdeigsbakst med masse smør og noe kjøttpålegg for det meste, og det er jo langt fra holdbart.
Kjenner meg igjen i det du skriver... Jeg har så mange i"ntoleranser" som jeg enda ikke har fått bukt med.. I tillegg reagerer jeg veldig negativt på sukker/stivelse, sånn at den maten jeg kanskje tåler i magen, gjør at blodsukkeret går i kjellern. Det begrenser seg veldig i matveien, og jeg er redd for hvordan det skal ende om jeg ikke klarer å reversere alt det negative. Legen mener at det eneste jeg trenger er psykolog, men jeg klarer ikke komme meg dit før formen er på plass. Det eneste som gir meg angst og uro i dag er pga at formen er så dårlig. Men det øret ville han ikke høre på.
Jeg vet liksom ikke i hvilken ende jeg skal begynne i da jeg er så sliten at det meste er en kamp.
Jeg får i meg kraft, surdeigsbrød, kjøttpålegg, surkål, fiskeolje, lever, kvass, kokosolje, kjøtt til middag og litt grønnsaker. Har enda ikke fått tak i smør og ost. Kefir av ferskmelk skal jeg prøve meg på til helgen. Men gruer litt pga at jeg blir så dårlig av butikkmelken. Men jeg finner ikke ut noe om jeg ikke prøver, så jeg får bare hoppe i det...
Må jeg bare fortsette som dette til magen klarer å reparere seg selv, og være tålmodig, eller overser jeg noe veldig viktig som jeg bør få i meg? Tenker da siden jeg reagerer på nesten alt som er av mat.. Skal man holde seg unna alt, og så ta tiden til hjelp, eller?

Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Slutt
å snakke om intoleranser i mitt forum! Jeg vil ikke ha noe av at nye
medlemmer leser slikt og tror intoleranser eksisterer. Har du lest det
jeg har skrevet om emnet, vet du at dette dreier seg om manglende evne
til å fordøye mat/drikke, og absolutt ikke at du "reagerer" på mat eller
drikke.
Av det du oppgir å få i deg er det bare kraft, lever og kjøtt som kan regnes som tradisjonskost, da det andre er tilbehør. Og kosten er svært ubalansert når du ikke har daglige kilder til spesielt kalsium og magnesium.
Det er milevis mellom butikkmelk, som er et helt dødt produkt, full av denaturerte næringsstoffer sammen med helt nye, "giftige" substanser (glykeringsprodukter) dannet under pasteurisering og homogenisering, og som belaster fordøyelsen din maksimalt, og starter å råtne allerede i magesekken din, og kefir eller surmelk, som er et levende matemne, fullstappet på allerede fordøyde (av bakterieenzymer) næringsstoffer, så vel som enzymer, organiske syrer, bakterier og sopper.
Av det du oppgir å få i deg er det bare kraft, lever og kjøtt som kan regnes som tradisjonskost, da det andre er tilbehør. Og kosten er svært ubalansert når du ikke har daglige kilder til spesielt kalsium og magnesium.
Det er milevis mellom butikkmelk, som er et helt dødt produkt, full av denaturerte næringsstoffer sammen med helt nye, "giftige" substanser (glykeringsprodukter) dannet under pasteurisering og homogenisering, og som belaster fordøyelsen din maksimalt, og starter å råtne allerede i magesekken din, og kefir eller surmelk, som er et levende matemne, fullstappet på allerede fordøyde (av bakterieenzymer) næringsstoffer, så vel som enzymer, organiske syrer, bakterier og sopper.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Legger meg flat! Jeg er fullstendig klar over at intoleranser ikke eksisterer, men er at det dreier seg om manglende evne til å fordøye mat/drikke!
Jeg er bare så usikker på hva jeg skal spise, siden nesten alt gir meg reaksjoner. Jeg prøver så godt jeg kan å tilføre vitaminer og mineraler via matemner slik at jeg skal komme i balanse, men sliter med å finne de rette tingene tydeligvis...
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Et
av veldig mange eksempler er at om du mangler tilstrekkelig med kalsium
eller magnesium; dvs ikke får i deg disse mineralene hver eneste dag,
så aktiveres hormonet parathyroid hormon, som blant mye annet frigjør
kalsium fra skjelettet (= benskjørhet). Dette kalsiumet går i stor grad
til organer, blodårer, hjerne og nerveceller, etc, hvor mineralet
stopper energiproduksjonen, overstimulerer cellene til døde, og
forkalker dem. Mao betennelser og smerter, samt null energi, som i
organer blir redusert funksjon og evt svikt som utarter seg som f.eks
leverbetennelse, nyrebetennelse, betennelse i bukspyttkjertelen, etc.
Parathyroid hormon fremmer abnormt kalsiumnivå i bukspyttkjertelen, slik
at denne først blir betent, og deretter forkalkes/blir fibrøs. Og i
løpet av denne degenerasjonsprosessen produserer den ikke
fordøyelsesenzymer = redusert næringsopptak og avfallsutskillelse =
såkalt allergi og intoleranse, som leger videre skylder på gener, miljø,
maten selv, etc. Kalsium overstimulerer også betacellene i
bukspyttkjertelen til å produsere insulin, slik at man raskt opplever
hyperinsulinisme/diabetes, og etter noen måneder, full stopp i
produksjonen.
Da magnesium er en del av insulin, og også er nødvendig for å igangsette produksjonen, via sin funksjon som koenzym, samt som kontrollfaktor for kalsium, så betyr økt insulinproduksjon at magnesium forbrukes i svært stor grad. Og, når man begynner å oppleve blodsukkerproblemer som følge av insulinsvikt, så kommer adrenalin og kortisol, som både øker forbruket av, og samtidig tapet av magnesium. Og da magnesium også er helt nødvendig for energiproduksjon på cellenivå, hvor skjoldbruskkjertelhormonet trijodtyronin binder seg til magnesium for å stimulere cellenes kraftproduksjon, så ender vi raskt innom de fleste kjente alvorlige sykdommer. Især dem som har energisvikt og betennelse som grunnlag, hvilket inkluderer nesten alle kjente såkalt kroniske sykdommer.
Nesten alt gir deg ikke, og jeg gjentar, ikke, reaksjoner; du opplever bare hvordan det føles å ikke kunne fordøye dem. Mao så flyttes årsaken til det du opplever til deg selv og fordøyelsen din, bort fra matemnene, som ellers gis inntrykk av å være årsaker.
Da magnesium er en del av insulin, og også er nødvendig for å igangsette produksjonen, via sin funksjon som koenzym, samt som kontrollfaktor for kalsium, så betyr økt insulinproduksjon at magnesium forbrukes i svært stor grad. Og, når man begynner å oppleve blodsukkerproblemer som følge av insulinsvikt, så kommer adrenalin og kortisol, som både øker forbruket av, og samtidig tapet av magnesium. Og da magnesium også er helt nødvendig for energiproduksjon på cellenivå, hvor skjoldbruskkjertelhormonet trijodtyronin binder seg til magnesium for å stimulere cellenes kraftproduksjon, så ender vi raskt innom de fleste kjente alvorlige sykdommer. Især dem som har energisvikt og betennelse som grunnlag, hvilket inkluderer nesten alle kjente såkalt kroniske sykdommer.
Nesten alt gir deg ikke, og jeg gjentar, ikke, reaksjoner; du opplever bare hvordan det føles å ikke kunne fordøye dem. Mao så flyttes årsaken til det du opplever til deg selv og fordøyelsen din, bort fra matemnene, som ellers gis inntrykk av å være årsaker.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Har
jeg forstått det riktig når jeg har oppfattet det som at
magneiumchlorid er mer effektivt enn magnesiumsulfat....?? Assa: En
liten klype magneiumchlorid i all drikke går helt fint med tanke på
smak, men det skal ikke store mengden til før smaken blir ille!

Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Jepp,
men vi snakker om opptak, ikke magnesiums effektivitet. Skjønt
magnesiumsulfat spaltes i svovel og magnesium, og magnesium bindes til
klorid i kroppen, slik at du til slutt får magnesiumklorid uansett.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
PP,
jeg fikk svar på blodprøvene mine i dag, og de viste at jeg har nok så
tomme d vit lagre! Fikk resept, men velger å ta fiskeleveroljen i stedet
siden den inneholder dobbel dose av hva legen anbefalte! Kan dette være
grunnen til at jeg er nærmest sengliggende pga utmattelse. De andre
prøvene var fine. Ferritinet bl.a var normalisert, noe jeg kan takke
leveren for! Dette må vel tyde på at opptaket er blitt bedre og at
tarmen er på bedringens vei?
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Det
er mye mulig, og om ikke som hovedårsak, så i alle fall delårsak, all
den tid vitamin D også trenges for normal funksjon av magnesium, så vel
som opptak av kalsium. Som nevnt mange ganger i ymse kommentarer, så
viser blodprøver kun alvorlig mangel, når denne har eksistert lenge i
kroppen. Og i mange tilfeller så er blodets næringsnivå i perfekt
balanse, selv når man har alvorlig mangel i kroppen. Resultatet ditt er
dermed, i beste fall, kun veiledende, slik at jeg ikke kan si noe for
eller i mot tarmhelsa di basert på dette alene.
- Admin
om butikkjøpt gelatin inneholder msg
Jeg
leste I helsemagasinet vof om nytteverdien av langtidskoker kraft. Der
stod det bla at butikkjøpt gelatin inneholder litt msg. Jeg tåler ikke
msg pga rosacea og bør unngå dette. Tar 4 spiseskje er gelatin om dagen,
derfor blir dette litt viktig for meg. Er det noen som vet noe om
dette. Bruker gelatin fra now som jeg kjøper på iherb og så har jeg
tenkt å bestille fiskegelatin fra tidsporten.
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
"Gelatin
inneholder ikke MSG og har aldri gjort det. Gelatin inneholder den
naturlige aminosyre glutaminsyre, som blant mye annet fungerer som en
neurotransmitter i hjerne og nervesystem. Syntetisk etterlikning av
glutaminsyre, glutamat, som er hva som finnes i MSG er noe helt annet.
Jeg er klar over at glutaminsyre og glutamat omtales som om det er samme
substans i utallige sammenhenger, men en naturlig versjon og en
syntetisk etterlikning er allikevel to vidt forskjellige ting.
Akkurat som det naturlige vitamin C molekylet består av fettsyrer, et hormon, et mineral, flavonoider og en rekke andre substanser så er det et hav av forskjell på dette og den syntetiske etterlikningen av en brøkdel av det naturlige vitaminet, og som kalles askorbinsyre. Og hvor askorbinsyre i utallige forsøk har vist seg å enten ikke virke som man trodde, eller til og med ha helseskadelige virkninger, har man aldri funnet noe liknende om det naturlige C vitaminet.
MSG og syntetisk glutamat har mao ikke noe som helst å gjøre med gelatin og glutaminsyre. Og det er nok av andre aminosyrer i gelatin som kontrollerer glutaminsyre i hjerne og nervesystem, slik at enhver person som skulle frykte overstimulering kan ta det ganske så kuli. Hovedsaklig glycin, som det er veldig mye av i gelatin, samt taurin, kontrollerer både glutaminsyre så vel som glutamat i MSG, slik at enhver person som spiser et protein eller gelatinrikt måltid sammen med MSG vil beskyttes mot glutamatets virkning i hjerne og nervesystem. Andre substanser som beskytter mot glutamat er bl.a vitaminene B2, B6, B7/kolin, B9/folinsyre, B12 og lipoesyre. Naturlig glutaminsyre er faktisk en bestanddel av folinsyre, som altså beskytter mot glutamat."
For dem som har interesse av det, og som husker krangelen med Gry; her kopierer og limer hun inn svar senest i går, fra samme kommentar som den ovenstående, som jeg hentet fra gladerebarn (og som altså er min kommentar). Falsk dame, som fremdeles bruker min kunnskap til å late som om hun selv har peiling:
http://gryhammer.blogspot.com/2013/01/mot-i-brstet-vett-i-pannen-kraft-i-ben.html?showComment=1443599855873#c296160112806180168
Akkurat som det naturlige vitamin C molekylet består av fettsyrer, et hormon, et mineral, flavonoider og en rekke andre substanser så er det et hav av forskjell på dette og den syntetiske etterlikningen av en brøkdel av det naturlige vitaminet, og som kalles askorbinsyre. Og hvor askorbinsyre i utallige forsøk har vist seg å enten ikke virke som man trodde, eller til og med ha helseskadelige virkninger, har man aldri funnet noe liknende om det naturlige C vitaminet.
MSG og syntetisk glutamat har mao ikke noe som helst å gjøre med gelatin og glutaminsyre. Og det er nok av andre aminosyrer i gelatin som kontrollerer glutaminsyre i hjerne og nervesystem, slik at enhver person som skulle frykte overstimulering kan ta det ganske så kuli. Hovedsaklig glycin, som det er veldig mye av i gelatin, samt taurin, kontrollerer både glutaminsyre så vel som glutamat i MSG, slik at enhver person som spiser et protein eller gelatinrikt måltid sammen med MSG vil beskyttes mot glutamatets virkning i hjerne og nervesystem. Andre substanser som beskytter mot glutamat er bl.a vitaminene B2, B6, B7/kolin, B9/folinsyre, B12 og lipoesyre. Naturlig glutaminsyre er faktisk en bestanddel av folinsyre, som altså beskytter mot glutamat."
For dem som har interesse av det, og som husker krangelen med Gry; her kopierer og limer hun inn svar senest i går, fra samme kommentar som den ovenstående, som jeg hentet fra gladerebarn (og som altså er min kommentar). Falsk dame, som fremdeles bruker min kunnskap til å late som om hun selv har peiling:
http://gryhammer.blogspot.com/2013/01/mot-i-brstet-vett-i-pannen-kraft-i-ben.html?showComment=1443599855873#c296160112806180168
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Kosttilskudd
by gjest on Søn 25 Okt 2015 - 19:13
Nå når en har fått eggeplommer i kosten til hvert måltid, og kefir, torskeleverolje, coccosolje, og kraft, gelatin, osv osv...trenger en vel ikke kosttilskudd annet enn magnesium og jod?? Får i seg nok selen, b vitaminer etc i kosten? Og hva med omega 3, fett generelt?
by gjest on Søn 25 Okt 2015 - 23:09
Tradisjonskosten som PP anbefaler innehar alle vitaminer, mineraler og fett du vil trenge. Av kosttilskudd anbefaler han bare gjæret fiskeleverolje og evt. magnesiumolje hvis du har magnesiummangel.
by gjest on Søn 25 Okt 2015 - 23:33
Så en får i seg nok omega-3-fettsyrer?
by gjest on Man 26 Okt 2015 - 0:05
Hei jeg kjører en klipp og lim fra pp og liveneshage bloggen
Anonym13. november 2013 kl. 06.59
Den politisk korrekte ideen om fiskefett som helsefremmende, samt ideen om såkalte essensielle fettsyrer, har for lengst blitt motbevist av den seriøse vitenskapen. For det første så er det ikke linolensyre eller linolsyre som er essensielle, men snarere sluttproduktene av disse i kroppen, hvilke er omega-3 fettsyren DHA, og omega-6 fettsyren arakidonsyre. Verken linolsyre eller linolensyre, eller omega-3 fettsyren EPA, er nødvendig for helsa, og i og med at det bare er under helt ideelle omstendigheter at disse fettsyrene omdannes til arakidonsyre eller DHA, ettersom så mange faktorer (bl.a planteoljer, transfett, mangel på næringsstoffer som bl.a vitamin C og flere B vitaminer, magnesium, og sink, en rekke kjemikalier, tungmetaller, legemidler, acetaldehyd fra candida eller som sluttprodukt fra alkoholkonsum, etc) blokkerer enzymene (delta-4-desaturase, delta-5-desaturase og delta-6-desaturase, samt flere elongaser) som er ansvarlige for å omdanne fettsyrene til sine sluttprodukter.
Hva gjelder fiskefettsyrer så er det kun DHA som har dokumenterte funksjoner i menneskekroppen, men da kun i kontrollerte mengder, ettersom også DHA blir helseskadelig over et visst nivå. EPA er helseskadelig uansett nivå.
Den eneste egentlige helsegevinsten fiskeoljer har er som kilde til hovedsaklig fettløselige vitaminer, og da især vitamin A og D. Altså helt motsatt av de offentlige påstandene om selve fiskefettet som helsefremmende .
Info –
Omega-3 hjelper ikke hjertet likevel -
http://www.nationen.no/2012/09/16/nyheter/helse/omega_3/sykdommer/trandum/7661222/
Large doses of fish oil don't prevent heart attack or stroke -
http://www.secondopinionnewsletter.com/Health-Alert-Archive/View-Archive/2164/Large-doses-of-fish-oil-dont-prevent-heart-attack-or-stroke.htm
Fish Oils and Heart Disease - A Closer Look –
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/precious-yet-perilous
Dietary fatty acids and oxidative stress in the heart mitochondria -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20691812
Odd Johansens doktorafhandling er baseret på et forsøg med deltagelse af 500 personer med hjerte-karproblemer. Undersøgelsen viste, at når man gav patienterne 6 kapsler daglig med højkoncentreret fiskeolie - en dosis som tidligere undersøgelser har fundet optimal - medførte det en fordobling af hjertekramper hos denne patientgruppe.
Det er første gang en undersøgelse viser, at omega-3 ikke udelukkende er godt for hjertet. Den svenske læge Tom Saldeen har skrevet bogen "Fiskeolier og sundhed", og ifølge ham bør man ikke købe fiskeoliekapsler, hvor indholdet af omega-3 fedtsyrer er over 38%.
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1392/sprog=1/grp=9/menu=7/
The Great Fish Oil Experiment -
http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml
Fish Oil Toxicity –
http://www.functionalps.com/blog/2011/11/26/fish-oil-toxicity/
Fish oils and Liver Cirrhosis -
http://raypeat.com/articles/articles/fats-degeneration3.shtml
http://high-fat-nutrition.blogspot.no/2009/12/cirrhosis-and-fish-oil.html
Fish Oils Increase Intestinal Permeability –
http://www.functionalps.com/blog/2012/07/04/fish-oils-increases-intestinal-permeability/
Fish Oil A Dangerous Supplement –
http://blog.arkofwellness.com/fish-oil-a-dangerous-supplement/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1152622/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10942319
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1432259
http://www.jlr.org/content/45/8/1418.short
http://hwmaint.jbc.org/cgi/content/abstract/277/22/19579
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9168460
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1826131
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1450601
http://www.jnutbio.com/article/S0955-2863(96)00126-X/abstract
http://jid.oxfordjournals.org/content/191/3/481.long
Anonym13. november 2013 kl. 07.00
Inferiority of Fish Oils -
http://www.innvista.com/health/nutrition/fats/fishoils/inferiority-of-fish-oils/
EFAs, Fish & Fish Oil -
http://chriskresser.com/essentialfattyacids
http://raypeat.com/articles/articles/fats-functions-malfunctions.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/unsaturated-oils.shtml
http://raypeat.com/articles/nutrition/oils-in-context.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/unsaturatedfats.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/unsuitablefats.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/ms.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/coconut-oil.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/vitamin-e.shtml
http://katedeering.com/archives/1076
http://www.functionalps.com/blog/2012/04/22/fatty-acid-composition-of-diet-reflected-in-fat-tissue/
http://www.functionalps.com/blog/2012/10/03/dietary-pufa-reflected-in-human-subcutaneous-fat-tissue/
http://www.functionalps.com/blog/2012/06/28/israeli-paradox-high-omega-6-diet-promotes-disease/
http://www.functionalps.com/blog/2012/01/15/pufa-accumulation-aging/
http://www.functionalps.com/blog/2012/01/14/unsaturated-fats-and-longevity/
http://www.functionalps.com/blog/2012/01/14/essential-fatty-acid-deficiency-resistance-to-traumastressshock/
http://www.functionalps.com/blog/2012/11/26/pufa-promote-stress-response-saturated-fats-blunt-stress-response/
http://www.functionalps.com/blog/2013/01/05/pufa-ketones-and-sugar-restriction-promote-tumor-growth/
http://www.functionalps.com/blog/tag/pufa/
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/precious-yet-perilous
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/good-fats-bad-fats-separating-fact-from-fiction
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/the-oiling-of-america#poly
http://www.westonaprice.org/modern-foods/heart-of-darkness-lipid-hydroperoxides
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/interesterification
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/06/28/vegetable-oils.aspx
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/oil.htm
http://butterbeliever.com/toxic-polyunsaturated-fats-stuck-in-your-cells/
http://butterbeliever.com/what-is-pufa/
http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml
http://www.healingmatters.com/deception.htm
http://diabetes.com.sg/index.php?option=com_content&view=article&id=244:diabetes-and-virgin-coconut-oil&catid=67:diet-and-lifestyle&Itemid=50
http://www.second-opinions.co.uk/fats_and_cancer.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/02/16/vegetable-oil-fats-acceleratecancer-growth.aspx
http://www.sciencedaily.com/releases/2005/08/050802123505.htm
http://forum.t-tapp.com/showthread.php?36816-Even-Good-Fats-Can-Cause-Blindness
http://www.coconut-info.com/coconut_oil_why_it_is_good_for_you.htm
http://www.coconutdiet.com/thyroid_health.htm
En kuriositet: eksempler på tradisjonelle gjærede fiskeprodukter –
http://en.wikipedia.org/wiki/Fermented_fish
PirkePetter
by gjest on Søn 25 Okt 2015 - 19:13
Nå når en har fått eggeplommer i kosten til hvert måltid, og kefir, torskeleverolje, coccosolje, og kraft, gelatin, osv osv...trenger en vel ikke kosttilskudd annet enn magnesium og jod?? Får i seg nok selen, b vitaminer etc i kosten? Og hva med omega 3, fett generelt?
by gjest on Søn 25 Okt 2015 - 23:09
Tradisjonskosten som PP anbefaler innehar alle vitaminer, mineraler og fett du vil trenge. Av kosttilskudd anbefaler han bare gjæret fiskeleverolje og evt. magnesiumolje hvis du har magnesiummangel.
by gjest on Søn 25 Okt 2015 - 23:33
Så en får i seg nok omega-3-fettsyrer?
by gjest on Man 26 Okt 2015 - 0:05
Hei jeg kjører en klipp og lim fra pp og liveneshage bloggen
Anonym13. november 2013 kl. 06.59
Den politisk korrekte ideen om fiskefett som helsefremmende, samt ideen om såkalte essensielle fettsyrer, har for lengst blitt motbevist av den seriøse vitenskapen. For det første så er det ikke linolensyre eller linolsyre som er essensielle, men snarere sluttproduktene av disse i kroppen, hvilke er omega-3 fettsyren DHA, og omega-6 fettsyren arakidonsyre. Verken linolsyre eller linolensyre, eller omega-3 fettsyren EPA, er nødvendig for helsa, og i og med at det bare er under helt ideelle omstendigheter at disse fettsyrene omdannes til arakidonsyre eller DHA, ettersom så mange faktorer (bl.a planteoljer, transfett, mangel på næringsstoffer som bl.a vitamin C og flere B vitaminer, magnesium, og sink, en rekke kjemikalier, tungmetaller, legemidler, acetaldehyd fra candida eller som sluttprodukt fra alkoholkonsum, etc) blokkerer enzymene (delta-4-desaturase, delta-5-desaturase og delta-6-desaturase, samt flere elongaser) som er ansvarlige for å omdanne fettsyrene til sine sluttprodukter.
Hva gjelder fiskefettsyrer så er det kun DHA som har dokumenterte funksjoner i menneskekroppen, men da kun i kontrollerte mengder, ettersom også DHA blir helseskadelig over et visst nivå. EPA er helseskadelig uansett nivå.
Den eneste egentlige helsegevinsten fiskeoljer har er som kilde til hovedsaklig fettløselige vitaminer, og da især vitamin A og D. Altså helt motsatt av de offentlige påstandene om selve fiskefettet som helsefremmende .
Info –
Omega-3 hjelper ikke hjertet likevel -
http://www.nationen.no/2012/09/16/nyheter/helse/omega_3/sykdommer/trandum/7661222/
Large doses of fish oil don't prevent heart attack or stroke -
http://www.secondopinionnewsletter.com/Health-Alert-Archive/View-Archive/2164/Large-doses-of-fish-oil-dont-prevent-heart-attack-or-stroke.htm
Fish Oils and Heart Disease - A Closer Look –
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/precious-yet-perilous
Dietary fatty acids and oxidative stress in the heart mitochondria -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20691812
Odd Johansens doktorafhandling er baseret på et forsøg med deltagelse af 500 personer med hjerte-karproblemer. Undersøgelsen viste, at når man gav patienterne 6 kapsler daglig med højkoncentreret fiskeolie - en dosis som tidligere undersøgelser har fundet optimal - medførte det en fordobling af hjertekramper hos denne patientgruppe.
Det er første gang en undersøgelse viser, at omega-3 ikke udelukkende er godt for hjertet. Den svenske læge Tom Saldeen har skrevet bogen "Fiskeolier og sundhed", og ifølge ham bør man ikke købe fiskeoliekapsler, hvor indholdet af omega-3 fedtsyrer er over 38%.
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1392/sprog=1/grp=9/menu=7/
The Great Fish Oil Experiment -
http://raypeat.com/articles/articles/fishoil.shtml
Fish Oil Toxicity –
http://www.functionalps.com/blog/2011/11/26/fish-oil-toxicity/
Fish oils and Liver Cirrhosis -
http://raypeat.com/articles/articles/fats-degeneration3.shtml
http://high-fat-nutrition.blogspot.no/2009/12/cirrhosis-and-fish-oil.html
Fish Oils Increase Intestinal Permeability –
http://www.functionalps.com/blog/2012/07/04/fish-oils-increases-intestinal-permeability/
Fish Oil A Dangerous Supplement –
http://blog.arkofwellness.com/fish-oil-a-dangerous-supplement/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1152622/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10942319
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1432259
http://www.jlr.org/content/45/8/1418.short
http://hwmaint.jbc.org/cgi/content/abstract/277/22/19579
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9168460
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1826131
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1450601
http://www.jnutbio.com/article/S0955-2863(96)00126-X/abstract
http://jid.oxfordjournals.org/content/191/3/481.long
Anonym13. november 2013 kl. 07.00
Inferiority of Fish Oils -
http://www.innvista.com/health/nutrition/fats/fishoils/inferiority-of-fish-oils/
EFAs, Fish & Fish Oil -
http://chriskresser.com/essentialfattyacids
http://raypeat.com/articles/articles/fats-functions-malfunctions.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/unsaturated-oils.shtml
http://raypeat.com/articles/nutrition/oils-in-context.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/unsaturatedfats.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/unsuitablefats.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/ms.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/coconut-oil.shtml
http://raypeat.com/articles/articles/vitamin-e.shtml
http://katedeering.com/archives/1076
http://www.functionalps.com/blog/2012/04/22/fatty-acid-composition-of-diet-reflected-in-fat-tissue/
http://www.functionalps.com/blog/2012/10/03/dietary-pufa-reflected-in-human-subcutaneous-fat-tissue/
http://www.functionalps.com/blog/2012/06/28/israeli-paradox-high-omega-6-diet-promotes-disease/
http://www.functionalps.com/blog/2012/01/15/pufa-accumulation-aging/
http://www.functionalps.com/blog/2012/01/14/unsaturated-fats-and-longevity/
http://www.functionalps.com/blog/2012/01/14/essential-fatty-acid-deficiency-resistance-to-traumastressshock/
http://www.functionalps.com/blog/2012/11/26/pufa-promote-stress-response-saturated-fats-blunt-stress-response/
http://www.functionalps.com/blog/2013/01/05/pufa-ketones-and-sugar-restriction-promote-tumor-growth/
http://www.functionalps.com/blog/tag/pufa/
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/precious-yet-perilous
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/good-fats-bad-fats-separating-fact-from-fiction
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/the-oiling-of-america#poly
http://www.westonaprice.org/modern-foods/heart-of-darkness-lipid-hydroperoxides
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/interesterification
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/06/28/vegetable-oils.aspx
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/oil.htm
http://butterbeliever.com/toxic-polyunsaturated-fats-stuck-in-your-cells/
http://butterbeliever.com/what-is-pufa/
http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml
http://www.healingmatters.com/deception.htm
http://diabetes.com.sg/index.php?option=com_content&view=article&id=244:diabetes-and-virgin-coconut-oil&catid=67:diet-and-lifestyle&Itemid=50
http://www.second-opinions.co.uk/fats_and_cancer.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2006/02/16/vegetable-oil-fats-acceleratecancer-growth.aspx
http://www.sciencedaily.com/releases/2005/08/050802123505.htm
http://forum.t-tapp.com/showthread.php?36816-Even-Good-Fats-Can-Cause-Blindness
http://www.coconut-info.com/coconut_oil_why_it_is_good_for_you.htm
http://www.coconutdiet.com/thyroid_health.htm
En kuriositet: eksempler på tradisjonelle gjærede fiskeprodukter –
http://en.wikipedia.org/wiki/Fermented_fish
PirkePetter
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Lever i kapselform
by gjest on Fre 16 Okt 2015 - 22:47
Noen som selger lever i kapselform??
by gjest on Fre 16 Okt 2015 - 23:29
Eller lager de det selv de som spiser det?
by Paularne on Fre 16 Okt 2015 - 23:57
Her er noen typer tørket lever men kan muligens bli problematisk å få produktet inn i norge.
http://www.radiantlifecatalog.com/product/radiant-life-desiccated-liver/superfoods-supplements
http://www.amazon.com/dp/B00V7COK0G?psc=1
http://www.amazon.com/Perfect-Desiccated-Liver-Undefatted-Argentine/dp/B00J47LEMS/ref=pd_sim_121_3?ie=UTF8&refRID=0R9XX63AE0WKX2KADT20&dpID=4123Txvq-JL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR88%2C160_
Ellers har du dette pulveret
http://www.iherb.com/Now-Foods-Liver-Powder-12-oz-340-g/656
Som du kan kapsle selv med
http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Double-00-Gelatin-Caps-750-Empty-Capsules/891
Ellers så lanserer gry hammer produktet reinstyrke i desember,
Reinstyrke er tørket,kapslet lever fra rein.
Om du vil støtte hammer blir opp til deg men produktet er sikkert bra.
Det er også mange oppskrifter på forumet om hvordan du tørker lever selv.
Bla ned til lever
http://liveneshage.norwegianforum.net/t18-matemner-oppskrifter-tilberedningsmetoder#94
Jeg startet selv med kapsling av lever men det ble fort for mye arbeid så jeg liker best og kutte opp leveren når den er fryst å blande inn kanel og svelge med kefir når leverbitene er tint.
by gjest on Lør 17 Okt 2015 - 18:18
Støtte Hammer??? Den skjønte jeg ikke? Noe jeg ikke har fått med meg enda...
by gjest on Lør 17 Okt 2015 - 18:18
Leser masse på Gry Hammer sin blogg..
by Admin on Søn 18 Okt 2015 - 0:10
Gry og jeg brøt med hverandre for en stund tilbake, da hun er sleip, mediakåt og pengegrisk, og alt annet enn den personligheten hun gir inntrykk av i bloggen sin. Alt hun deler av info med blogglesere, utover om hennes egne kurs og bøker, er info hun har fått fra meg, men som hun later som er hennes egen. Hun, og alt relatert til henne, vil jeg derfor ikke ha noe med i mitt forum
by gjest on Søn 18 Okt 2015 - 10:06
Skjønner. Jeg er som sagt helt ny, og alt i denne verden er nytt for meg.
by gjest on Fre 16 Okt 2015 - 22:47
Noen som selger lever i kapselform??
by gjest on Fre 16 Okt 2015 - 23:29
Eller lager de det selv de som spiser det?
by Paularne on Fre 16 Okt 2015 - 23:57
Her er noen typer tørket lever men kan muligens bli problematisk å få produktet inn i norge.
http://www.radiantlifecatalog.com/product/radiant-life-desiccated-liver/superfoods-supplements
http://www.amazon.com/dp/B00V7COK0G?psc=1
http://www.amazon.com/Perfect-Desiccated-Liver-Undefatted-Argentine/dp/B00J47LEMS/ref=pd_sim_121_3?ie=UTF8&refRID=0R9XX63AE0WKX2KADT20&dpID=4123Txvq-JL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR88%2C160_
Ellers har du dette pulveret
http://www.iherb.com/Now-Foods-Liver-Powder-12-oz-340-g/656
Som du kan kapsle selv med
http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Double-00-Gelatin-Caps-750-Empty-Capsules/891
Ellers så lanserer gry hammer produktet reinstyrke i desember,
Reinstyrke er tørket,kapslet lever fra rein.
Om du vil støtte hammer blir opp til deg men produktet er sikkert bra.
Det er også mange oppskrifter på forumet om hvordan du tørker lever selv.
Bla ned til lever
http://liveneshage.norwegianforum.net/t18-matemner-oppskrifter-tilberedningsmetoder#94
Jeg startet selv med kapsling av lever men det ble fort for mye arbeid så jeg liker best og kutte opp leveren når den er fryst å blande inn kanel og svelge med kefir når leverbitene er tint.
by gjest on Lør 17 Okt 2015 - 18:18
Støtte Hammer??? Den skjønte jeg ikke? Noe jeg ikke har fått med meg enda...
by gjest on Lør 17 Okt 2015 - 18:18
Leser masse på Gry Hammer sin blogg..
by Admin on Søn 18 Okt 2015 - 0:10
Gry og jeg brøt med hverandre for en stund tilbake, da hun er sleip, mediakåt og pengegrisk, og alt annet enn den personligheten hun gir inntrykk av i bloggen sin. Alt hun deler av info med blogglesere, utover om hennes egne kurs og bøker, er info hun har fått fra meg, men som hun later som er hennes egen. Hun, og alt relatert til henne, vil jeg derfor ikke ha noe med i mitt forum
by gjest on Søn 18 Okt 2015 - 10:06
Skjønner. Jeg er som sagt helt ny, og alt i denne verden er nytt for meg.
Admin
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Reinrot
er bra, men han som selger dette produktet bruker mye av bladene også i
teblandingene, ikke bare røttene. Mao han svindler kundene
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Takk for svaret PP!
Fins det bedre produkter med adaptogen virkning på markedet?
Fins det bedre produkter med adaptogen virkning på markedet?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Hva med import av tørket reinrot - noen erfaringer?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Urterolv selger reinrot tinktur. Det står at det er lagd bare på røtter. Har kjøpt røtter fra Russland:)
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Vegard
er et tidligere forummedlem som i dag promoterer seg selv, sine
produkter, samt bøker basert på info han kopierte flittig her fra
forumet. Han og hans produkter skal derfor ikke promoteres her. Tanken
din var imidlertid god
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Nå
på vinteren merker jeg stort behov for ekstra vit D, selv ved inntak av
mye skateleverolje, fet fisk, skalldyr, rogn, eggeplomme osv. Tror
hverken jeg eller barna får nok vit D. Er redd dette med kosttilskudd,
men ble anbefalt denne av noen : http://supershift.no/supernaturlig-d3/
Har aldri hørt om denne før selv. Noen som har kjennskap til denne
eller vet om det er "ok" å bruke i tillegg til ovenfornevnte D-vit
kilder?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Produktet
er bløff, da det ikke finnes vitamin D3 i vegetabilske matemner, kun
andre former man må ha enzymer kun planteetere har, for å omdanne disse
til D3. Det har null dokumentasjon eller produksjonsinfo bak seg, og er
også lagt i base av vegetabilsk olje, som blokkerer opptak av nettopp
vitamin D, inkludert vitamin A. Det er enormt mye mer vitamin D i
skateleverolje eller gjæret fiskeleverolje enn i et hvilket som helst
annet produkt, så heller enn å ty til andre produkter, kan det være en
tanke å øke dosen av dem du allerede tar.
Pluss at du må huske på at vitamin D trenger vitamin A og K2, samt kalsium og magnesium for å tas opp og utnyttes i kroppen.
Pluss at du må huske på at vitamin D trenger vitamin A og K2, samt kalsium og magnesium for å tas opp og utnyttes i kroppen.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Hei
PP, har et spørsmål i forbindelse med forstørret prostata (dette
gjelder min far) som han enda sliter en del med. Jeg har fått med meg at
en bør i hovedtrekk bør fokusere på å øke testosteron nivået ettersom
det senkes med alderen og spise animalske proteinrike varer, gelatin,
unngå matvarer som øker østrogen-nivåene etc. Han spiser for det meste
tradisjonskost men 100 prosent blir det vel aldri. Av og til lurer jeg
på om det er rødvinen han drikker som er med på skape problemer (ca 2
glass pr dag) Har inntak av rødvin noe å si? Han spiser og en del nøtter
i form av mandelstenger og marzipan til kaffen. Dette er sikkert
områder han kan forbedre seg på. Jeg kom over denne hos WAPF.. kan du
kommentere på dette som står her er korrekt eller ikke da jeg stusser på
det. Motsier ikke det hva du og også Ray Peat skriver eller er det
enkelte former for testosteron som kan ha denne neg. innvirkningen.
Synes ikke det henger greip men leser at det er mange som har god effekt
av dette kosttilskuddet : BENIGN PROSTATIC HYPERTROPHY- ".... BPH is a
chronic rather than an acute condition, its treatment must be based
first and foremost on the dietary protocols given above. The medicine
that many practitioners, including myself, have found effective is a
lipid extract of the saw palmetto plant. Saw palmetto is a small woody
shrub that produces berries with high concentrations of a medicinal oil
rich in a cholesterol-like substance that has a direct influence on
testosterone metabolism. It may seem surprising that a kind of plant
cholesterol would be the therapy for BPH, but a closer examination makes
sense of this phenomenon. Research shows that chronic overstimulation
of certain types of the hormone testosterone is one of the reasons for
enlargement of the prostate gland. As mentioned earlier, testosterone,
like the other sex hormones, is a derivative of cholesterol. Men who
take medicines that block the action of testosterone, or men who have
been castrated, do not suffer from prostate disease. This is why doctors
consider prolonged exposure to excessive testosterone as one of the
causes of BPH. The active ingredient in saw palmetto seems to act as a
kind of testosterone mimic that binds to the testosterone receptors in
the prostate and thereby prevents the testosterone from having its
influence. As we have seen, a common way for plants to exert their
effect is to mimic the normal action of an endogenous hormone or
neurotransmitter. Thus it is with saw palmetto, which mimics the body’s
own testosterone, thereby blocking its exuberant and injurious effects
on the prostate gland. I use the saw palmetto extract from Mediherb, 1-2
teaspoons per day, sometimes along with nettle root extract by
Mediherb, another plant with a therapeutic effect on BPH, also at the
dose of 1-2 teaspoons per day."
- See more at: http://www.westonaprice.org/health-topics/man-in-the-iron-mask-the-holistic-treatment-of-mens-diseases/#sthash.LwJ9227N.dpuf
- See more at: http://www.westonaprice.org/health-topics/man-in-the-iron-mask-the-holistic-treatment-of-mens-diseases/#sthash.LwJ9227N.dpuf
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
PP har skrevet litt om alkohol og prostata før her http://liveneshage.blogspot.no/2014/07/informasjon-om-smr-og-ostesalg-ny.html
søk på prostata. Ikke akkurat om rødvin, men sprøytegifter og
kjemikalier som skaper østrogenovervekt. Kanskje finne naturviner å
drikke for han?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Takk
for link :-) Så dette i forhold til humle i øl og
planteøstrogen. Det er vel noen av det samme med vin + ymse kjemikalier i
vanlig vin som du kjøper, sikkert enda verre med vin på kartong som han
alltid drikker. Problemet er at han er av spare-genrasjonen. Har flere
ganger nevnt at han burde kjøpe naturvin men det blir med den ene gangen
i året når han skal unne seg noe ekstra...
- gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Det
som står i artikkelen er basert på myten om at prostatasvulst var
forårsaket av dihydrotestosteron, når dette har blitt motbevist for
mange år siden. Man fant at det var østrogen, ikke DHT som var årsaken
til både prostatasvulst og hårtap.
Både saw palmetto og brenneslerot er basert på DHT myten, og dermed verduiløse. Men noen har oppnådd virkning allikevel, enten pga tro på produktet, eller fordi andre substanser i dette påvirker østrogennivåene i kroppen
Vin på kartong inneholder bisfenol-A, som er et kraftig xenoøstrogen
Edit; i vin er det også mye fenoler og flavonoider, samt rester fra sprøytegifter, som har østrogenvirkning i kroppen.
Både saw palmetto og brenneslerot er basert på DHT myten, og dermed verduiløse. Men noen har oppnådd virkning allikevel, enten pga tro på produktet, eller fordi andre substanser i dette påvirker østrogennivåene i kroppen
Vin på kartong inneholder bisfenol-A, som er et kraftig xenoøstrogen
Edit; i vin er det også mye fenoler og flavonoider, samt rester fra sprøytegifter, som har østrogenvirkning i kroppen.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Det
er mye fokus på å få tarmfloraen (man er ment å ha) tilbake rundt om i
verden nå, og dette er jo helt klart utrolig viktig og noe flere og
flere sliter med. Får inntrykk av at mange opplever at det er utrolig
vanskelig å få normalisert tarmfloraen, selv om man spiser næringsrikt
og "gjør alt riktig". Flere fokuserer for tiden på kompostbakterier og
mineraler, vitaminer og aminosyrer man får fra denne væsken, som det
påstås vil ha positiv effekt på mikrolivet i mage/tarm, (som forklart i
videoen under av Dr Zach Bush)
foreksempel Restore, Fulvic og humic acid etc...
https://www.youtube.com/watch?v=1Dzi6DFPja8
http://restore4life.com/keep-gut-healthy-benefits/
http://www.supremefulvic.com/
Kan dette være noe å supplere med i tillegg til tilskuddene man allerede tar i et tradisjonskosthold, som Magion, magnesiumklorid, torskeleverolje. Det påstås å ha en dokumentert positiv effekt på mikrolivet/tarmfloraen, men vil innholdet i kompostvann ha noen negativ effekt når man går på tradisjonskosthold? Tenker på næringsblokkere etc..
Når det gjelder Magion - kan denne erstatte den?
http://www.andersonscmd.com/nutrition.htm
foreksempel Restore, Fulvic og humic acid etc...
https://www.youtube.com/watch?v=1Dzi6DFPja8
http://restore4life.com/keep-gut-healthy-benefits/
http://www.supremefulvic.com/
Kan dette være noe å supplere med i tillegg til tilskuddene man allerede tar i et tradisjonskosthold, som Magion, magnesiumklorid, torskeleverolje. Det påstås å ha en dokumentert positiv effekt på mikrolivet/tarmfloraen, men vil innholdet i kompostvann ha noen negativ effekt når man går på tradisjonskosthold? Tenker på næringsblokkere etc..
Når det gjelder Magion - kan denne erstatte den?
http://www.andersonscmd.com/nutrition.htm
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Produktene
du spør om er bare bløff, og mangler helt logikk og fornuft bak seg.
Mennesker har aldri fått i seg melkesyrebakterier, etc via jord, kompost
eller mikroorganismer i jord, men via melkesyregjæret mat og drikke.
Hovednæringen for mikrolivet i kroppen er animalske aminosyrer,
organiske syrer, og spesifikke næringsstoffer med hovedvekt på B9, B12,
vitamin A og D, samt magnesium og sink. Såkalt probiotika er verdiløst
uten at man samtidig har disse næringsstoffene, hvilket er hvorfor så
mange drikker eller bruker probiotiske tilskudd i årevis uten
resultater, mens andre kanskje opplever bedring i løpet av bare uker.
Hvorvidt magnesiumproduktet kan erstatte Magion eller ikke er umulig å si, så du får prøve det og se for deg selv. Eventuelt bruke begge samtidig, men på forskjellige tidspunkter på dagen/i uka.
Hvorvidt magnesiumproduktet kan erstatte Magion eller ikke er umulig å si, så du får prøve det og se for deg selv. Eventuelt bruke begge samtidig, men på forskjellige tidspunkter på dagen/i uka.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Hei peter
i boka why stomach acid is good for you nevnes det noen produkter som
kan hjelpe mot mageproblemer,jeg lurer på om du har noen erfaring eller
mening om disse produtene?
Kan det være et greit tillskudd sammen med tradisjonskosten til og bli fortere frisk/symptombehandling fra sure oppstøt,kvalme,oppkast etter måltid.
produktene er
Mastic gum.
Deglycyrrhisert lakrisrot (Dgl)

Kan det være et greit tillskudd sammen med tradisjonskosten til og bli fortere frisk/symptombehandling fra sure oppstøt,kvalme,oppkast etter måltid.
produktene er
Mastic gum.
Deglycyrrhisert lakrisrot (Dgl)
Gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Produktene
er meningsløse da de ikke gjør noe med årsaken til problemet, som er
redusert syreproduksjon. Mao symptombehandling. De hjelper, i noen
tilfeller, mot sure oppstøt, men de helbreder ikke årsaken til dette.
Slik at om du skal bruke dem så blir du avhengig av dem helt til du har
fått magen helt i orden.
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Spørsmål om adaptogener:
Er litt usikker her. Adaptogener skal tas på tom mage og utenom måltider f.eks. første ting om morgenen, og de må gjerne tas med noe mettet fett som kokosolje. Men så er det også viktig for folk i ubalanse å få i seg noe mat/drikke med en gang man har stått opp, for å unngå blodsukkerfall. Og bare vann duger ikke, for det burde være med noe salt og sukker, men kan man ta sukker sammen med adaptogener? Man må vel vente litt før man spiser. Gjør kokosoljen at det går greit?
Er litt usikker her. Adaptogener skal tas på tom mage og utenom måltider f.eks. første ting om morgenen, og de må gjerne tas med noe mettet fett som kokosolje. Men så er det også viktig for folk i ubalanse å få i seg noe mat/drikke med en gang man har stått opp, for å unngå blodsukkerfall. Og bare vann duger ikke, for det burde være med noe salt og sukker, men kan man ta sukker sammen med adaptogener? Man må vel vente litt før man spiser. Gjør kokosoljen at det går greit?
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Har
lurt på akkurat det samme. Tar adaptogener(uten kokosolje, trodde jeg
var best, men kanskje jeg har lest feil informasjon og det er derfor jeg
ikke synes å merke noe som helst av adaptogenene) på morgenen hvis jeg
ser at det kommer til å ta en stund før jeg får i meg noe mat, dvs x
antall barn og dyr skal ha mat før meg:) Hvis ikke prøver jeg å ta de 2
timer etter frokost, men fremdeles tidlig på morgenen.
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
De
skal tas på tom mage, da sammen med måltid innebærer at leveren
aktiveres, og den kan bryte ned virkestoffene før de får virket
adaptogent i kroppen. Saft, salt, sukker, etc går helt fint, da dette
ikke er et måltid som aktiverer leveren i samme grad, og heller ikke
reduserer virkestoffenes evne til å gå inn i blodet. En mage full av mat
gjør denne prosessen mye tregere, og vanskeligere
Admin
Re: Kosttilskudd - Urter
Har
ikke prøvd adaptogener selv ennå, men tenkte å prøve snart. Det burde
vel holde med en halv time før mat om morgenen? Eller kortere? Må for
man står opp høres det ut som :-)
gjest
Re: Kosttilskudd - Urter
Ca
5-10 minutter før mat om morgenen. Lar du det gå så mye som en halv
time mellom når du står opp om morgenen og når du spiser, går du i
stresshormonmodus hele dagen. Du har naturlig lavt blodsukker og
stoffskifte om morgenen, og dermed en viss adrenalin og
kortisolakitivitet. Normaliserer du ikke blodsukkeret så snart som mulig
etter du har våknet opp, øker stresshormonaktiviteten, og konsekvensene
oppleves i kroppen din hele resten av døgnet. Mer info her -
http://liveneshage.norwegianforum.net/t44-sykdommer-tilstander#465
http://liveneshage.norwegianforum.net/t44-sykdommer-tilstander#465
Admin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar