Jeg holder meg så godt jeg
kan unna sukker, søtning også - men bruker litt av hvert. Trenger
sjelden å kjøpe nytt så det betyr jo at jeg ikke bruker så mye av det :)
Eidenshage
14.10.2013 kl.08:46
Kristine! Det kom jo som lyn fra klar himmel, jeg må ha slikt til biene !
gladerebarn
14.10.2013 kl.17:29
Nina Bakke: Jeg tror også at litt av hvert er en
god løsning når det gjelder søtning. Og gjerne blande flere sorter
samtidig for best mulig smak:)
gladerebarn
14.10.2013 kl.17:32
Eidenshage: Ah, så bra:) Tror det blir flott å være bie hos deg!
Cecilie
14.10.2013 kl.22:35
Er det mulig å bestille dette sukkeret?
gladerebarn
14.10.2013 kl.23:09
Cecilie: Tror ikke det er for hvermannsen, men vet
ikke helt hva betingelsene er. Kan se om jeg får sjekket opp og sende
mail når jeg vet mer:)
Cecilie
15.10.2013 kl.11:00
Supert:)
gladerebarn
17.10.2013 kl.21:41
Cecilie: Da har jeg undersøkt saken, og disse
sekkene fåes kjøpt hos Norganic i Sandnes. Hvem som helst kan ikke
handle her, men de har et eget opplegg for birøktere - som får lov.
PirkePetter
28.10.2013 kl.03:52
All den tid sukker i seg selv ikke forårsaker de
helseproblemer sukker har fått skylden for, er ikke sukker
helseskadelig. Og råsukker/uraffinert sukker som fremdeles inneholder
små mengder næringsstoffer er betydelig sunnere enn alt som finnes av
alternative søtningsmidler.
Sukker og karbohydrater som spises
sammen med proteiner og fett, evt kryddere og/eller surnede
melkeprodukter eller eddik/vinaigrette, etc forstyrres ikke
blodsukkerbalansen, slik at man ikke opplever abnorm stigning med like
abnorm insulinrespons. Og blodsukkernivået vil heller ikke falle
drastisk slik at man ender opp i stressreaksjon med adrenalin og
kortisol på banen. Skjer en slik stressrespons ofte varer det ikke lenge
før man har forhøyet nivå av bl.a serotonin, histamin og gjerne også
østrogen og prolaktin. Og både adrenalin og kortisol undertrykker
skjoldbruskkjertelen direkte, i tillegg til å stoppe omdanningen av det
minst aktive skjoldbruskkjertelhormonet tyroksin/T4 til
triojodtyrinin/T3, slik at midlertidig eller kronisk hypotyreose er
mulig resultat. De samme næringsstoffer som forbrukes i
sukkerstoffskiftet deltar også i regulering av både blodsukkerbalanse,
glukosetoleransefaktor så vel som cellenes insulinsensitivitet. Og også
adrenalin og kortisol. Sukker, gjennom å stimulere insulinrespons,
blokkerer adrenalin og kortisolaktivitet, slik at sukker i seg selv kan
stoppe stressresponsen.
Når sukker og karbohydrater fremmer
uhelse så er det fordi man mangler næringsstoffer som er en del av
sukkerstoffskiftet/opptaks og utnyttelsesprosessen, og det er mangel på
et eller flere av disse næringsstoffene som gir de symptomsamlinger
legemiddelindustrien kaller f.eks diabetes.
På et næringsrikt
tradisjonskosthold vil sukker nå og da ikke være problematisk, så sant
man har normal mage-tarmfunksjon og ikke forstyrret ph eller mikroflora i
tarmene.
gladerebarn
28.10.2013 kl.13:42
PirkePetter: Takk for innspill om sukker! Rart hvor
mye energi og penger man må bruke for å finne ut at det enkle er ofte
det beste:) Jeg bet meg merke i en kommentar fra deg tidligere at mange
helseproblemer kommer av ustabilt blodsukker. Nå forstår jeg mye mer av
hvorfor. Å kutte ut raffinert sukker og hvetemel er vel det som har hatt
størst umiddelbar positiv effekt på min helse til nå. Så regner jeg med
at alle disse andre tiltakene gjør susen i et lengre perspektiv!
Nina Bakke
14.10.2013 kl.07:09Jeg holder meg så godt jeg kan unna sukker, søtning også - men bruker litt av hvert. Trenger sjelden å kjøpe nytt så det betyr jo at jeg ikke bruker så mye av det :)
Eidenshage
14.10.2013 kl.08:46gladerebarn
14.10.2013 kl.17:29gladerebarn
14.10.2013 kl.17:32Cecilie
14.10.2013 kl.22:35gladerebarn
14.10.2013 kl.23:09Cecilie
15.10.2013 kl.11:00gladerebarn
17.10.2013 kl.21:41PirkePetter
28.10.2013 kl.03:52Sukker og karbohydrater som spises sammen med proteiner og fett, evt kryddere og/eller surnede melkeprodukter eller eddik/vinaigrette, etc forstyrres ikke blodsukkerbalansen, slik at man ikke opplever abnorm stigning med like abnorm insulinrespons. Og blodsukkernivået vil heller ikke falle drastisk slik at man ender opp i stressreaksjon med adrenalin og kortisol på banen. Skjer en slik stressrespons ofte varer det ikke lenge før man har forhøyet nivå av bl.a serotonin, histamin og gjerne også østrogen og prolaktin. Og både adrenalin og kortisol undertrykker skjoldbruskkjertelen direkte, i tillegg til å stoppe omdanningen av det minst aktive skjoldbruskkjertelhormonet tyroksin/T4 til triojodtyrinin/T3, slik at midlertidig eller kronisk hypotyreose er mulig resultat. De samme næringsstoffer som forbrukes i sukkerstoffskiftet deltar også i regulering av både blodsukkerbalanse, glukosetoleransefaktor så vel som cellenes insulinsensitivitet. Og også adrenalin og kortisol. Sukker, gjennom å stimulere insulinrespons, blokkerer adrenalin og kortisolaktivitet, slik at sukker i seg selv kan stoppe stressresponsen.
Når sukker og karbohydrater fremmer uhelse så er det fordi man mangler næringsstoffer som er en del av sukkerstoffskiftet/opptaks og utnyttelsesprosessen, og det er mangel på et eller flere av disse næringsstoffene som gir de symptomsamlinger legemiddelindustrien kaller f.eks diabetes.
På et næringsrikt tradisjonskosthold vil sukker nå og da ikke være problematisk, så sant man har normal mage-tarmfunksjon og ikke forstyrret ph eller mikroflora i tarmene.
gladerebarn
28.10.2013 kl.13:42