PirkePetter
20.04.2013 kl.05:41
Om såkalt ADD/ADHD ?
http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342403695761#c2517567000950926796
http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342489662481#c7012838793161070845
Om såkalt proteinintoleranse ?
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1361633833578#c2601529982935445328
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505
Ninka Mauritson?s opplegg omgår virkninger, og berører aldri årsaker. Det er dermed like meningsløst som såkalt gluten/kaseinfri kost, histaminfri kost, laktosefri kost, m.m. Istedenfor å gjøre noe med de egentlige årsakene fokuseres det på mellomstadier, på virkninger, slik at fokus blir på å unngå ditt eller datt, samt å måtte leve resten av livet på spesialkost, gjerne med kosttilskudd, etc.
Jeg lar dette bli min siste kommentar i denne bloggen, og håper i det minste noen foreldre er intelligente nok til å skjønne logikken i det jeg skriver i kommentarene jeg har linket til. Slik at barna deres kan bli helt og fullstendig friske fra såkalt psykiske problemer, heller enn å måtte være slave under dette, og leve i frykt for diverse matemner, substanser, tilsetningsstoffer, etc resten av livet.
http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342403695761#c2517567000950926796
http://gryhammer.blogspot.com/2012/07/darlige-matvaner-er-ogsa-omsorgssvikt.html?showComment=1342489662481#c7012838793161070845
Om såkalt proteinintoleranse ?
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1361633833578#c2601529982935445328
http://liveneshage.blogspot.com/2013/02/tradisjonelt-bakeri-i-oslo.html?showComment=1363273241707#c5358680715471365505
Ninka Mauritson?s opplegg omgår virkninger, og berører aldri årsaker. Det er dermed like meningsløst som såkalt gluten/kaseinfri kost, histaminfri kost, laktosefri kost, m.m. Istedenfor å gjøre noe med de egentlige årsakene fokuseres det på mellomstadier, på virkninger, slik at fokus blir på å unngå ditt eller datt, samt å måtte leve resten av livet på spesialkost, gjerne med kosttilskudd, etc.
Jeg lar dette bli min siste kommentar i denne bloggen, og håper i det minste noen foreldre er intelligente nok til å skjønne logikken i det jeg skriver i kommentarene jeg har linket til. Slik at barna deres kan bli helt og fullstendig friske fra såkalt psykiske problemer, heller enn å måtte være slave under dette, og leve i frykt for diverse matemner, substanser, tilsetningsstoffer, etc resten av livet.
PirkePetter: Jeg har lest veldig mange av dine
kommentarer i diverse blogger, og jeg har forstått logikken. Jeg har
aldri vært uenig i det du skriver.
Men jeg har også opplevd disse problemene i praksis. Derfor mener jeg gluten- og melkefritt er et sted å begynne. Man tar bort de viktigste "allergenene", og mange merker rask bedring. Noe som MOTIVERER til å gjøre en innsats. Det er et viktig steg i prosessen for mange.
Jeg mener også at man samtidig med at man fjerner melk/gluten bør innlemme kraft/gelatin som en viktig del av kosten. For å reparere. Det har jeg også skrevet om i bloggen. Samt kompensere med næringsrike matvarer (lever bla.bla)
DEL 2 av denne prosessen er å forsøke med upasteriserte/syrnede melkeprod, surdeigsbrød laget på spelt etc.
Jeg har gjort en megainnsats innen alle disse områder, og jeg finner meg ikke i å bli avfeid som en som ikke skjønner noe. Det er nemlig en vei å gå (for noen!) før man kan begynne med surdeigsbrød og syrnede melkeprodukter.
Jeg vil gjerne at min sønn skal kunne drikke kefir og spise vanlig surdeigsbrød, men foreløpig kan han ikke det. Men jeg gjør mitt aller beste for å reparere ham, og vil gjerne nå dit. (Og ja, det er frustrerende å ikke få det til å funke).
Jeg har forstått ditt budskap, men får ikke alt til å funke i praksis. Hva som er barnemishandling kan diskuteres. Foreløpig er det barnemishandling å gi min sønn gluten og kasein ? også i nedbrutt form.
Jeg passer ikke perfekt inn i din lærebok, men jeg har i motsetning til mange andre ikke inntatt noen offerrolle.
I stedet for å kritisere sånne som meg (el. Ninka Mauritson for den saks skyld), kan man heller kritisere de som ingenting gidder å gjøre.
Ingen har monopol på sannheten, heller ikke du, selv om du er mer kunnskapsrik enn de aller fleste. Respekt.
Men jeg har også opplevd disse problemene i praksis. Derfor mener jeg gluten- og melkefritt er et sted å begynne. Man tar bort de viktigste "allergenene", og mange merker rask bedring. Noe som MOTIVERER til å gjøre en innsats. Det er et viktig steg i prosessen for mange.
Jeg mener også at man samtidig med at man fjerner melk/gluten bør innlemme kraft/gelatin som en viktig del av kosten. For å reparere. Det har jeg også skrevet om i bloggen. Samt kompensere med næringsrike matvarer (lever bla.bla)
DEL 2 av denne prosessen er å forsøke med upasteriserte/syrnede melkeprod, surdeigsbrød laget på spelt etc.
Jeg har gjort en megainnsats innen alle disse områder, og jeg finner meg ikke i å bli avfeid som en som ikke skjønner noe. Det er nemlig en vei å gå (for noen!) før man kan begynne med surdeigsbrød og syrnede melkeprodukter.
Jeg vil gjerne at min sønn skal kunne drikke kefir og spise vanlig surdeigsbrød, men foreløpig kan han ikke det. Men jeg gjør mitt aller beste for å reparere ham, og vil gjerne nå dit. (Og ja, det er frustrerende å ikke få det til å funke).
Jeg har forstått ditt budskap, men får ikke alt til å funke i praksis. Hva som er barnemishandling kan diskuteres. Foreløpig er det barnemishandling å gi min sønn gluten og kasein ? også i nedbrutt form.
Jeg passer ikke perfekt inn i din lærebok, men jeg har i motsetning til mange andre ikke inntatt noen offerrolle.
I stedet for å kritisere sånne som meg (el. Ninka Mauritson for den saks skyld), kan man heller kritisere de som ingenting gidder å gjøre.
Ingen har monopol på sannheten, heller ikke du, selv om du er mer kunnskapsrik enn de aller fleste. Respekt.
PirkePetter: Hvis dette gratis webinaret kan få
noen i gang, er det et steg på veien. Så er det slik for de fleste av
oss, at man graver dypere og videre ettersom prosessen er i gang. Men
Pirkepetter, om du får deg din egen blogg skal jeg henvise til deg ;-)
Jeg er enig med både deg og PP, Une. Det er bedre å
gjøre noe enn å gjøre ingenting. Og fermentering, surdeig og syrning av
melk vil for mange være for spesielt til at de vil sette seg inn i det
om de ikke fra før er rimelig interessert i kosthold. Da vil det for
mange være enklere å kutte ut matvarer en periode :)
Du har misforstått det viktigste poenget med hva
jeg formidler, hvilket er at siden gluten og kasein er proteiner, så er
problemets kjerne at de ikke fordøyes skikkelig i mennesker som reagerer
negativt ved konsum av korn og melk. Mat og helseindustrien har vært
snare til å manipulere folket mot løsninger rettet mot virkningene av
dette, hvilket er såkalt intoleranse og allergi, snarere enn å heller
fokusere på magesyreproduksjon, bukspyttkjertelens og tynntarmens
enzymproduksjon, og generelt fordøyelseskapasiteten. Når så mange
mennesker fordøyer gluten og kasein uten problemer er det klart at disse
peptidene i seg selv ikke er de skurkene de er opphauset til å bli av
industrien som tjener på frykt for, og unngåelse av disse via såkalt
gluten og melkefritt kosthold, etc.
Og, jeg vil gjøre det helt klart at det jeg promoterer ikke, og jeg gjentar; ikke er mine meninger mot andres meninger, men hva vitenskapen faktisk dokumenterer om saken. Istedenfor å grave meg ned i hundrevis av forsøk om gluten og kaseinreaksjoner og unngåelser gikk jeg heller rett til kjernen i problemet. Hvilket er at disse peptidene (små proteiner) ikke fordøyes skikkelig i magesekken til mennesker som opplever at de skaper problemer i tarmen. I magesekken må der være syre, samt pepsin, for å fordøye alle typer protein, og er der ikke det, ender proteinene opp i tarmen i delvis eller helt ufordøyd tilstand. I tilfellet gluten og kasein betyr dette at disse peptidene limer seg fast til tarmveggene og irriterer dem til det oppstår betennelse og sår i første rekke, og mulig tarmlekkasje i andre. I tilfellet andre typer proteiner betyr dette rett som det er at en del av disse ender opp i blodet, via lekk tarm, hvor de fremmer immunreaksjoner. Og så er vi inne på nok en tullediagnose, såkalt proteinintoleranse, som industrien tjener grovt på, heller enn å hjelpe folket til å fokusere på og gjøre noe med årsaken til det hele.
Jeg er med på å unngå gluten og kasein når man jobber med å forbedre fordøyelseskapasiteten, men misliker at noen promoterer gluten og kasein som sykdomsårsaker all den tid de faktisk ikke er det. Redusert magesyreproduksjon og eventuelt fordøyelsesenzymproduksjon i tynntarm og bukspyttkjertel er. Og dette igjen skyldes faktorer som mangel på relevante næringsstoffer som trenges for å produsere magesyre og danne enzymer, eller kjemikaliebelastning som tapper kropen for næringsstoffene det er snakk om, og ellers kortslutter enzymfunksjoner, eller hyppig konsum av matemner som forårsaker betennelser og andre problemer i magesekk og/eller tarm.
Mitt budskap har dermed hele tiden vært å gjøre noe med de faktiske årsakene, ikke de populære årsakene som kommer industri og helsemyndigheter til gode. Helsekostindustrien inkludert. Det jeg presenterer av logikk og fakta er hva vitenskapen dokumenterer om temaet, og er altså ikke en mening blant mange andre meninger. Og det jeg skriver om disse tingene er ikke nødvendigvis så veldig smart eller intelligent eller hva man nå tillegger meg av egenskaper. Det er bare ærlige og sannferdige fakta lagt frem av en person som ikke tjener noe som helst på det hele.
Utsagnet ditt om barnemishandling har du ikke fra meg, da jeg ikke har nevnt noe slikt til deg.
Etter å ha startet denne kraftmammabølgen som nå er godt i gang, opprinnelig basert på min versjon av tradisjonskost, ser jeg at stadig flere går tilbake til gamle, indoktrinerte tanker, heller enn å være oppegående nok til å i det minste undersøke logikken bak mine påstander om at f.eks virus ikke finnes, bakterier har aldri forårsaket sykdom, såkalte parasitter er ikke helseskadelige, intoleranser og allergier finnes ikke, etc. Og jeg har vært klar på at ekte tradisjonskost er animalsk basert, og at melkesyregjæret mat og drikke, melkeprodukter unntatt, er tilbehør som bl.a brukes som fordøyelseshjelper, og ikke såkalt supermat som enkelte bloggdamer påstår. Supermat er næringskonsentrert mat, ikke melkesyregjæret mat, råkost/raw food eller vegetabilske matemner, uansett om de er aldri så bløtlagte eller gjærede.
Med dette i tankene har jeg trukket meg ut fra alle blogger hvor eierne fremdeles promoterer myter og løgner, samt en versjon av tradisjonskost hvor tilbehør blir promotert som supermat og hovedmat. Jeg vil vanetenkning og indoktrinering til livs, slik at det som er sant og riktig, og som kan gjøre folket virkelig godt, kommer fram i lyset. Og dette inkluderer ikke kraftmødre som uten problemer tar til seg sannheten om f.eks bakterier når de har det bra, men som straks de blir presset i forbindelse med f.eks helseproblemer i barna, ender opp med å falle tilbake til bakterie ditt eller virus datt tankegangen. Til lettvinte bortforklaringer og mentale komfortsoner heller enn å se på fakta og ta utgangspunkt i disse. La det være sagt at jeg ikke snakker om deg nå.
Og, jeg vil gjøre det helt klart at det jeg promoterer ikke, og jeg gjentar; ikke er mine meninger mot andres meninger, men hva vitenskapen faktisk dokumenterer om saken. Istedenfor å grave meg ned i hundrevis av forsøk om gluten og kaseinreaksjoner og unngåelser gikk jeg heller rett til kjernen i problemet. Hvilket er at disse peptidene (små proteiner) ikke fordøyes skikkelig i magesekken til mennesker som opplever at de skaper problemer i tarmen. I magesekken må der være syre, samt pepsin, for å fordøye alle typer protein, og er der ikke det, ender proteinene opp i tarmen i delvis eller helt ufordøyd tilstand. I tilfellet gluten og kasein betyr dette at disse peptidene limer seg fast til tarmveggene og irriterer dem til det oppstår betennelse og sår i første rekke, og mulig tarmlekkasje i andre. I tilfellet andre typer proteiner betyr dette rett som det er at en del av disse ender opp i blodet, via lekk tarm, hvor de fremmer immunreaksjoner. Og så er vi inne på nok en tullediagnose, såkalt proteinintoleranse, som industrien tjener grovt på, heller enn å hjelpe folket til å fokusere på og gjøre noe med årsaken til det hele.
Jeg er med på å unngå gluten og kasein når man jobber med å forbedre fordøyelseskapasiteten, men misliker at noen promoterer gluten og kasein som sykdomsårsaker all den tid de faktisk ikke er det. Redusert magesyreproduksjon og eventuelt fordøyelsesenzymproduksjon i tynntarm og bukspyttkjertel er. Og dette igjen skyldes faktorer som mangel på relevante næringsstoffer som trenges for å produsere magesyre og danne enzymer, eller kjemikaliebelastning som tapper kropen for næringsstoffene det er snakk om, og ellers kortslutter enzymfunksjoner, eller hyppig konsum av matemner som forårsaker betennelser og andre problemer i magesekk og/eller tarm.
Mitt budskap har dermed hele tiden vært å gjøre noe med de faktiske årsakene, ikke de populære årsakene som kommer industri og helsemyndigheter til gode. Helsekostindustrien inkludert. Det jeg presenterer av logikk og fakta er hva vitenskapen dokumenterer om temaet, og er altså ikke en mening blant mange andre meninger. Og det jeg skriver om disse tingene er ikke nødvendigvis så veldig smart eller intelligent eller hva man nå tillegger meg av egenskaper. Det er bare ærlige og sannferdige fakta lagt frem av en person som ikke tjener noe som helst på det hele.
Utsagnet ditt om barnemishandling har du ikke fra meg, da jeg ikke har nevnt noe slikt til deg.
Etter å ha startet denne kraftmammabølgen som nå er godt i gang, opprinnelig basert på min versjon av tradisjonskost, ser jeg at stadig flere går tilbake til gamle, indoktrinerte tanker, heller enn å være oppegående nok til å i det minste undersøke logikken bak mine påstander om at f.eks virus ikke finnes, bakterier har aldri forårsaket sykdom, såkalte parasitter er ikke helseskadelige, intoleranser og allergier finnes ikke, etc. Og jeg har vært klar på at ekte tradisjonskost er animalsk basert, og at melkesyregjæret mat og drikke, melkeprodukter unntatt, er tilbehør som bl.a brukes som fordøyelseshjelper, og ikke såkalt supermat som enkelte bloggdamer påstår. Supermat er næringskonsentrert mat, ikke melkesyregjæret mat, råkost/raw food eller vegetabilske matemner, uansett om de er aldri så bløtlagte eller gjærede.
Med dette i tankene har jeg trukket meg ut fra alle blogger hvor eierne fremdeles promoterer myter og løgner, samt en versjon av tradisjonskost hvor tilbehør blir promotert som supermat og hovedmat. Jeg vil vanetenkning og indoktrinering til livs, slik at det som er sant og riktig, og som kan gjøre folket virkelig godt, kommer fram i lyset. Og dette inkluderer ikke kraftmødre som uten problemer tar til seg sannheten om f.eks bakterier når de har det bra, men som straks de blir presset i forbindelse med f.eks helseproblemer i barna, ender opp med å falle tilbake til bakterie ditt eller virus datt tankegangen. Til lettvinte bortforklaringer og mentale komfortsoner heller enn å se på fakta og ta utgangspunkt i disse. La det være sagt at jeg ikke snakker om deg nå.
Dette inkluderer heller ikke bloggdamer som har
fått muligheten til å undersøke vranglæren bak tullediagnoser som
intoleranser og allergier, via mine mange kommentarer og referanser om
temaet, men som allikevel bare fortsetter å promotere intoleranser og
allergier som om de var faktiske årsaker til helseproblemer. Snarere enn
resultater av næringsmangler eller kjemikaliebelastning. Jeg har
plukket fra hverandre flere såkalte kroniske eller genetisk disponerte
sykdommer ved å vise hva som egentlig ligger til grunn for de symptomer
som defineres som sykdommen. Håpet har vært å få folk til å tenke selv.
Og da mener jeg tenke selv, og undersøke grunnlaget bak det man så lenge
har tatt for gitt var ukrenkelige sannheter, og ikke bare å ?være enig
med meg.?
Til slutt vil jeg gjenta at jeg boikotter alle blogger hvor eierne promoterer løgner og myter. Det finnes allerede tusener av blogger som promoterer slikt, og det er på tide at noen bryter mønsteret, og sier sannheten. Ikke halve sannheten, men den hele og fulle sannhet.
Utsagnet om monopol på sannheten var lavmål fra deg, da jeg alltid har vært klar på at jeg promoterer ekte og seriøs vitenskap, og ikke egne meninger eller meg selv. Jeg har unngått enhvert forsøk fra andre til å opphøye meg som guru og likende, da det ikke er forfengelighet eller egotripperi som driver meg, men et ekte ønske om forandring mot det som er sant og fungerende.
Til slutt vil jeg gjenta at jeg boikotter alle blogger hvor eierne promoterer løgner og myter. Det finnes allerede tusener av blogger som promoterer slikt, og det er på tide at noen bryter mønsteret, og sier sannheten. Ikke halve sannheten, men den hele og fulle sannhet.
Utsagnet om monopol på sannheten var lavmål fra deg, da jeg alltid har vært klar på at jeg promoterer ekte og seriøs vitenskap, og ikke egne meninger eller meg selv. Jeg har unngått enhvert forsøk fra andre til å opphøye meg som guru og likende, da det ikke er forfengelighet eller egotripperi som driver meg, men et ekte ønske om forandring mot det som er sant og fungerende.
PirkePetter:
1. Jeg vil takke deg for et informativt svar.
2. Jeg vet du har ærlige hensikter og promoterer seriøs vitenskap. Mitt poeng var at vitenskap ikke alltid er absolutt, også denne har sine avvik...
3. Mitt utsagn om barnemishandling hadde sin bakgrunn i at det ene innlegget du linket til hadde tittelen "dårlige matvaner er også omsorgssvikt". Forstår nå at det var din egen kommentar til dette innlegget du ville frem til.
4. På generelt grunnlag, og som bloggdame vil jeg si: Rent terminologi-messig er det vanskelig å komme utenom begreper som intoleranse, allergi, virus, forkjølelse, adhd, proteinintoleranse etc. Både for å få forklart hva man mener og for ikke alltid å vikle seg inn i lange forklaringer. Dessuten har jeg heller ikke kunnskap på det nivået du har, så jeg kan ikke forklare alt. Men jeg prøver å legge inn noen grundigere innlegg, der jeg kan.
5. Avslutningsvis vil jeg si at jeg fremdeles mener vi kjemper samme slag, noen (du) grundigere enn andre (meg). Men min hensikt er god. Jeg ønsker å hjelpe, få folk inn på et spor hvor de forstår at de kan gjøre noe selv. For det er veldig mange som ikke har fått med seg det. Som sitter med lua i handa og gjør som legen sier (spis ritalin). Og den formidlig jeg føler jeg kan bidra med, er mine erfaringer - og litt kunnskap. Men som du sikkert skjønner, jeg kan ikke formidle på ditt nivå.
Til dem som kanskje trenger det mest, slik som familier med autister, mener jeg fremdeles at NPIF er et sted hvor man får hjelp til å komme et solid steg i riktig retning (som du sikkert vet, dreier det seg helst om gluten- og melkefri kost i denne foreningen).
Til deg vil jeg si, stå på! Om ikke her, så der hvor du syns du hører hjemme. Og gjerne i en egen blogg! Eller skriv en bok. For hvor klisjepreget det enn høres ut, verden trenger deg.
1. Jeg vil takke deg for et informativt svar.
2. Jeg vet du har ærlige hensikter og promoterer seriøs vitenskap. Mitt poeng var at vitenskap ikke alltid er absolutt, også denne har sine avvik...
3. Mitt utsagn om barnemishandling hadde sin bakgrunn i at det ene innlegget du linket til hadde tittelen "dårlige matvaner er også omsorgssvikt". Forstår nå at det var din egen kommentar til dette innlegget du ville frem til.
4. På generelt grunnlag, og som bloggdame vil jeg si: Rent terminologi-messig er det vanskelig å komme utenom begreper som intoleranse, allergi, virus, forkjølelse, adhd, proteinintoleranse etc. Både for å få forklart hva man mener og for ikke alltid å vikle seg inn i lange forklaringer. Dessuten har jeg heller ikke kunnskap på det nivået du har, så jeg kan ikke forklare alt. Men jeg prøver å legge inn noen grundigere innlegg, der jeg kan.
5. Avslutningsvis vil jeg si at jeg fremdeles mener vi kjemper samme slag, noen (du) grundigere enn andre (meg). Men min hensikt er god. Jeg ønsker å hjelpe, få folk inn på et spor hvor de forstår at de kan gjøre noe selv. For det er veldig mange som ikke har fått med seg det. Som sitter med lua i handa og gjør som legen sier (spis ritalin). Og den formidlig jeg føler jeg kan bidra med, er mine erfaringer - og litt kunnskap. Men som du sikkert skjønner, jeg kan ikke formidle på ditt nivå.
Til dem som kanskje trenger det mest, slik som familier med autister, mener jeg fremdeles at NPIF er et sted hvor man får hjelp til å komme et solid steg i riktig retning (som du sikkert vet, dreier det seg helst om gluten- og melkefri kost i denne foreningen).
Til deg vil jeg si, stå på! Om ikke her, så der hvor du syns du hører hjemme. Og gjerne i en egen blogg! Eller skriv en bok. For hvor klisjepreget det enn høres ut, verden trenger deg.
Hei, og takk for at dere står på. Une, tusen takk
for slike som deg. Både mine barn og jeg selv har vært på gluten- og
melkefri diett i flere år. Det fantes veldig lite eller dårlig
informasjon tidligere, og jeg vet at du og "slike som deg" hjelper
mange. For selv om man kanskje ikke går til problemets kilde, kan
livskvaliteten forbedre seg enormt. Og for mange som har strevd meg
fordøyelse over lang tid, er det kanskje helt nødvendig å få litt mer
energi og balansert humør, nettopp for å kunne ta bedre tak i årsaken.
PirkePetter: jeg bestiller gjerne en pdf i stikkordsform med oppskrifta på å bedre syreproduksjon osv. Jeg har påstått i alle år at mine små og jeg har for lite/svak magesyre, heller enn for sterk. i Dette er det null forståelse for i helsesystemet. (Min datter som plagdes med oppstøt fra første dag (ødelagte tenner, store søvnvansker osv) skulle ifølge gastrologene gått på syrehemmende medisin, men den gjorde henne selvsagt bare verre..
Noe av problemet når man fordøyer dårlig og man får humørutslag av ulike matvarer, er jo at verden blir så innmari komplisert og vanskelig. Da kjennes det enklere ut å unngå slik mat, enn å finne ut hvordan man skal få mage og tarm til å fungere optimalt.
Jeg mener at Une og PirkePetter representerer to ulike steg på vegen til å få det maks bra. MEN informasjonen som PirkePetter sitter på, er iallfall for meg ikke like lett å få tak i og forholde seg til. Det hadde vært fantastisk flott, som Une sier, om du hadde samlet kunnskapene dine på nettet en plass, eller i en bok :)
Igjen, takk begge to! :)
PirkePetter: jeg bestiller gjerne en pdf i stikkordsform med oppskrifta på å bedre syreproduksjon osv. Jeg har påstått i alle år at mine små og jeg har for lite/svak magesyre, heller enn for sterk. i Dette er det null forståelse for i helsesystemet. (Min datter som plagdes med oppstøt fra første dag (ødelagte tenner, store søvnvansker osv) skulle ifølge gastrologene gått på syrehemmende medisin, men den gjorde henne selvsagt bare verre..
Noe av problemet når man fordøyer dårlig og man får humørutslag av ulike matvarer, er jo at verden blir så innmari komplisert og vanskelig. Da kjennes det enklere ut å unngå slik mat, enn å finne ut hvordan man skal få mage og tarm til å fungere optimalt.
Jeg mener at Une og PirkePetter representerer to ulike steg på vegen til å få det maks bra. MEN informasjonen som PirkePetter sitter på, er iallfall for meg ikke like lett å få tak i og forholde seg til. Det hadde vært fantastisk flott, som Une sier, om du hadde samlet kunnskapene dine på nettet en plass, eller i en bok :)
Igjen, takk begge to! :)
Hei! Takk for tips! Her kan jeg sikkert hjelpe både meg selv og min sønn :)
Heisann! Har en gutt på 7 år som har fått adhd og
startet på conserta med ok effekt. Har blitt tipset om å prøve diett og
kom over bloggen din som virker spennende :) lurer på en ting, hvor vil
du anbefale meg å teste gutten mht matintoleranse? Forstår vi må dra til
Oslo, vi bor i Stavanger.
Og hvor fort vil en kunne se bedring etter en tar vekk melk og gluten fra kosten?
Håper du kan svare meg, takk ;)
Mvh Dagrun
Og hvor fort vil en kunne se bedring etter en tar vekk melk og gluten fra kosten?
Håper du kan svare meg, takk ;)
Mvh Dagrun
Dagrun: Det ville jeg absolutt gjort. Et særlig
nyttig verktøy er Reichelts urinpeptidprøve. Den brukes på
Balderklinikken i Oslo, men det kan også være du kan finne noen
behandlere som bruker den i Rogaland. Hør evt. med NPIF (mer info på
npif.no).
Hos vår gutt så vi veldig rask bedring (i løpet av noen dager), men tror det er litt individuelt. Tror likevel man kan si at du innen et par måneder bør har fått en følelse av om du er på rett vei.
Hos vår gutt så vi veldig rask bedring (i løpet av noen dager), men tror det er litt individuelt. Tror likevel man kan si at du innen et par måneder bør har fått en følelse av om du er på rett vei.
Hei og takk for raskt svar :)
Mener du at vi i første omgang kan ta urinprøve og sende inn ? Vil denne vise like godt intoleranse som blodprøver? Hadde vært greit å slippe å reise til Oslo , da også gutten vår er lei av utredning og prøvetaking...
Mener du at vi i første omgang kan ta urinprøve og sende inn ? Vil denne vise like godt intoleranse som blodprøver? Hadde vært greit å slippe å reise til Oslo , da også gutten vår er lei av utredning og prøvetaking...
Dagrun: Ja, jeg mener du da får kartlagt de viktigste triggerne mht. adhd.
Hei jeg har også en gutt med adhd og jeg ved at
matintollerase kan bestemmer over en hver, mannen min og jeg har mat
intolleraseogså og prøver masse ut og leser. Menn det som ergre meg mest
er at nor en hver gå til en Lege å vil for hjelp er det ingen
forventnig. Alt må mann betale selv Natur leger maten og det koster.
Staten luke øyene og tjerne på oss, jeg vet ikke hvor man kan for kjøpe
det lit rimligere. Har set lenge på øuinoa men det er så dyrt 109,- kr
for en liten pose. Sønnen min pga kostholdet trenger ikke så mye
medisiner og alt hva Una sier stemmer om ADHD, det er maten som vi for
mesteparten i butikken er dårlig og gjør oss syke vi må tenke selv og
ikke siter med sjeggen i postkassa at det kommer noe som tar plagene ,
men hvor for jeg øuinoa rimligere vi er jo tre som plages MVH fra oss
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar