tirsdag 19. mars 2013

Hodet i skyene 19. mar 2013 - 20. mar. 2013

  1. Svar



    1. Ja, det er det definitivt! Interessant og utrolig, men likevel ytterst logisk! :)
  2. Veldig interessant Anine, har selv lest meg opp på dette og det er jo en jungel av informasjon, men som du sier er dette egentlig logisk. Heilopraktikeren jeg går til med guttene og megselv støtter også denne logikken,og praktiserer etter (veldig) kort fortalt logikken av å reparere/balansere tarmsystemet og få nok og riktig næring til kroppen, noe den ved friskere tarm vil bli bedre og bedre i stand til. Kred til deg som har klart å bli frisk helt på egen maskin!
    Svar
    Svar



    1. Så flott du har en heilopraktiker som ser dette! :) Og takk! Har vært en lang vei, så håper jeg kan korte ned andres ved å "servere" den informasjonen jeg skulle ønske jeg hadde fått tidligere.

    2. Jeg er selv utdannet heilpraktiker, og lærte null og niks om dette da jeg selv tok utdannelsen for tusen år siden. Kostholdslæren i Naturheilschule er korn som livets stav, grønnsaker og frukt, nøtter og frø, mye fiber til du omtrent eksploderer, og fy fy til kjøtt og kolesterol og mettet fett. Mao det motsatte av å helbrede såkalt cøliaki. Så enten har du en oppegående heilpraktiker som har funnet ut dette på egen hånd, eller du har misforstått hva Guttemamma skriver om.

      PirkePetter
  3. Dette innlegget med sine referende linker skal leses grundigere! Det er et spennende tema , kanskje ikke så spennende for dem som plages uten å vite hvorfor men kaller det cøliaki . Men for meg som bare er nysgjerrig er det interessant å få innblikk i hva som ligger bak og hva som forandrer og helbreder tilstandene.

    PP, du må være fryktelig gammel. Eller kanskje din kunnskap er så stor at du skulle egentlig vært tusen år ? :D
    Svar
    Svar



    1. Det er vel heller de som har cøliaki eller "intoleranser" som burde ha nytte av å lese dette? :) brad u fant det spennende.

    2. Utrolig klønete formulert av meg altså, men jeg tenkte egentlig på dem som ser på cøliaki som en kronisk tilstand /sykdom, og ikke tenker på det som ligger bak deres problemer. De finner seg i å leve resen av livet på glutenfri diett, og blir illsinte hvis man hinter til at det finnes en utvei.
      Ofte har jeg så mange tanker i hodet, at det som blir skrevet ned er vanskelig å forstå. :-)
      Ps: jeg blir tussete av disse kodene for å publisere..... ;-)

    3. Da er vi jo enige ja! :) misliker de kodene jeg og, men hvordan slår jeg de av mon tro?

    4. Skal vi se, jeg klarte å få dem fjernet etter en skikkelig hjernevridning: innstillinger for kommentarer- kommentarmoderering : aldri - vis ordbekreftelse: av ! Den med ordbekreftelse er vel den som populært kalles captcha? Jeg tror jeg må være mindre intelligent, for ofte skjønner jeg ikke hva som står. Hehe
  4. Veldig interessant! Gleder meg til å ta meg tid til å fordype meg i linkene. :-) Opplevde selv å utvikle intoleranse mot gluten etter en svær antibiotiakur på midten av 90-tallet (mot en soppinfeksjon jeg hadde pådratt meg fordi jeg levde på marsipan i mitt siste svangerskap... ;-)) - men legen min bare avfeide mitt inntrykk av at det måtte være en sammenheng. Jeg har bare et par spørsmål...Hvor får du tak i upasteurisert melk og rebellost i Stavanger?
    Svar
    Svar



    1. Bra du fant det interessant! :) Her er FB-gruppen for Rogaland, her finner du alt om samkjøp av ost og hvor vi får melk. https://www.facebook.com/groups/219854004813973/
  5. Ja Metusalem kan bare gå hjem og legge seg!

    PP
    Svar

  6. Fantastisk bra og viktig innlegg!! og takk for alle linkene :)
    Svar

  7. Takk for nyttig info, har en 8 åring som utredes for cøliaki. Når han har fått diagnosen håper jeg at egg, kraft, ost, smør, gelatin ++skal gi han en bedre mage. Jeg leser alt jeg kommer over og har sikkert en million spørsmål. Får ta litt etter hvert. Fin blogg du har, kombutchaen ble kjempegod. Jeg deler ut til hele familien. God helg.
    Beate
    Svar
    Svar



    1. Så heldig han er, som har en mamma som gir han rett mat! Er helt sikker på du kommer til å se forandring etter en stund på slik mat! :) bra du likte kombuchaen, og deler videre!
  8. http://www.aftenbladet.no/magasin/helse/Vaksine-med-kvikksolv-2060258.html = Kvikksølv er ikke lenger i vaksiner! (unntak svinevaksinen, les hvorfor i linken)

    http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Kjare-foreldre-Dere-blir-loyet-til-7589252.html#.U5Cp15R_ssL = Om vaksiner (her kan du også lese at aluminium i vaksiner er MINDRE enn èn får i seg i morsmelka)

    Fytinsyre finner jeg bare jallaartikler om

    Nedsatt magesyre er en tilstand/sykdom noen har, IKKE hele befolkning, eller mange cøliakere. Skjerp deg

    Peptider: I fordøyelsessystemet dannes peptider når enzymer spalter proteinene i maten. Hvis man har en enzymdefekt, det vil si at et av fordøyelsesenzymene mangler eller ikke fungerer, kan man bli ute av stand til å bryte ned visse peptider. Disse kan skade tarmen, f.eks. ved cøliaki, eller tas opp i blodet og skape diverse problemer. Slike tilstander kalles matintoleranse, i motsetning til allergi som er et immunologisk fenomen.
    ---Her leser du at det er MOTSETNING mellom cøliaki og allergi
    (http://no.wikipedia.org/wiki/Peptid)

    (http://no.wikipedia.org/wiki/Paranthropus)
    Paranthropus er menneskeslektningen som begynte å spise grovt, for 1,2 til 2,7 MILLIONER år siden (tror vi har tilpasset oss grov mat til nå, ettersom du sier 100.000 år tilvenning)

    Maten som vi spiser er GODKJENT av personer med en lang utdannelse og som ikke har kommet frem til en konklusjon via google, så at maten inneholder så sinnsykt mye farlig, får du stå for selv. (Selvfølgelig er ikke det sunt med junk 24/7)

    Du tror at legemiddelindustrien er en gud som styrer verden og bare skal tjene penger. Tror ikke du at sikkerhetsorganene klarer å finne ut det samme som de som jobber for legemiddelindustrien? Tror ikke du vi hadde fått høre noe fra tystere ang industrien, om den var sånn som du tegner den?

    Du skal få gjøre så mye galt med kroppen din som du vil, men ikke la dette gå ut over andre, og for ALL DEL ikke få unger og for så å la dem leve på den måten du skriver i bloggen (matmessig) om de har cøliaki.

    Jeg har selv en god venninne som har cøliaki, og hun spiser 100% glutenholdig, pga dårlig form ved glutenfri mat, og at hun føler mer glede av glutenholdig mat. Hun blir ikke fysisk dårlig av gluten, men har likevel cøliaki. Smellen vil komme, og forhåpentligvis vil den være mild, men kreft er noe hun trolig vil få pga dette

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar