fredag 22. februar 2013

Fra jord til bord 22. feb 2013

  1. Anonym21. februar 2013 kl. 10.36
    Kan rogn fryses fersk? Har lest et sted at den ikke tåler det så bra. Kan den fryses kokt da?
    Svar
  2. Kirsi21. februar 2013 kl. 12.20
    Nam nam! Rogn er godt. Sliter litt mer med levra.... Jeg vet at jeg har lest her et sted at du viser til en facebookgruppe med matinteresserte i Tromsøområdet, men klarer ikke å finne det igjen. Hva heter den? Der finner jeg kanskje også opplysninger om melk rett fra kua.... Kunne tenke meg å prøve litt upasteurisert vare.
    Svar
  3. Fra jord til bord21. februar 2013 kl. 12.25
    Den heter mat, kurs og deling i nord-norge :)
    Svar




    1. Kirsi21. februar 2013 kl. 22.09
      takk! Nå er jeg kobla på der. Stor aktivitet. Sender du pølsene til Hagalia? Ha en fortreffelig aften! 


    2. Fra jord til bord21. februar 2013 kl. 23.10
      Jepp, de ble sendt på onsdag.
  4. Lise21. februar 2013 kl. 21.11
    Har blitt hekta på rogn etter blogginnlegga dine ;) Så på tirsdag kjøpte jeg fersk rogn, kokte litt for å bare maule, men brukte resten oppi fiskekaker, med utgangspunkt i oppskrifta fra Une sin blogg. Rogn, laks og sei- namnamnam ;) Veldig gode, luftige og smakfulle ;) Tusen takk for inspirasjon ;)
    Svar
  5. Hanne22. februar 2013 kl. 12.12
    Tusen takk for oppskrifter! Og så samvittighetsfull og omsorgsfull du er; passer på at vi er sikret før du fortsetter på bakrommet :))
    Svar




    1. Fra jord til bord22. februar 2013 kl. 13.47
      Hehe, fikk en følelse av at jeg satt med en udetonert rognbombe på bakrommet og eksperimenterte ;-)


    2. Hanne22. februar 2013 kl. 20.36
      Haha:)! Ser hele scenariet for meg:-D
  6. Hanne22. februar 2013 kl. 22.14
    Også et spirsmaul: Tomater og fytinsyre - hvor mye av næringsvinninga fra alt det gode i rognen og resten av måltidet går opp i spinninga pga. fytinsyren i tomatfrøene?
    Svar




    1. Anonym22. februar 2013 kl. 23.42
      Godt spassmøl, skjønt selv om fytinsyren i frøene antakelig ikke utgjør den helt store mineraltyven, så gjør pektinet i tomatene det. Der må du mao velge selv hva du vil ut fra helse og/eller smaksbehov. Var det du som postet samme spørsmål i Vibekes blogg, eller finnes det nok en tomatoman der ute i bloggland?

      Jeg spiser selv rå tomater dann og vann, men aldri med mat jeg anser som spesielt næringsrik.

      PP
  7. Hanne22. februar 2013 kl. 22.21
    (altså om man lager tomatsalat til ...:)
    Svar
  8. Eirik23. februar 2013 kl. 00.07
    Stekt rogn er undervurdert! Utrolig godt sammen med skrei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar