Nam
nam! Rogn er godt. Sliter litt mer med levra.... Jeg vet at jeg har
lest her et sted at du viser til en facebookgruppe med matinteresserte i
Tromsøområdet, men klarer ikke å finne det igjen. Hva heter den? Der
finner jeg kanskje også opplysninger om melk rett fra kua.... Kunne
tenke meg å prøve litt upasteurisert vare.
Har
blitt hekta på rogn etter blogginnlegga dine ;) Så på tirsdag kjøpte
jeg fersk rogn, kokte litt for å bare maule, men brukte resten oppi
fiskekaker, med utgangspunkt i oppskrifta fra Une sin blogg. Rogn, laks
og sei- namnamnam ;) Veldig gode, luftige og smakfulle ;) Tusen takk for
inspirasjon ;)
Også
et spirsmaul: Tomater og fytinsyre - hvor mye av næringsvinninga fra
alt det gode i rognen og resten av måltidet går opp i spinninga pga.
fytinsyren i tomatfrøene?
Godt
spassmøl, skjønt selv om fytinsyren i frøene antakelig ikke utgjør den
helt store mineraltyven, så gjør pektinet i tomatene det. Der må du mao
velge selv hva du vil ut fra helse og/eller smaksbehov. Var det du som
postet samme spørsmål i Vibekes blogg, eller finnes det nok en tomatoman
der ute i bloggland?
Jeg spiser selv rå tomater dann og vann, men aldri med mat jeg anser som spesielt næringsrik.
Jeg spiser selv rå tomater dann og vann, men aldri med mat jeg anser som spesielt næringsrik.
PP