Sally
16.11.2012 kl.17:58
Tusen takk, Kristine! Jeg setter kjempestor pris på
det du har skrevet om meg her. Allerede mange nye som har vært innom
bloggen min i dag :)
Sally: Så bra! Gleder meg til å fortsette med å
følge deg! Kombinasjonen ernæringsfysiolog og sykepleier er noe jeg
gjerne skulle hatt selv. Inntil videre får jeg greie meg med min
videreutdanning i anestesi:)
Digger den dama jeg også! Nå har jeg satt majones til fermentering inspirert av henne. Kjekt!
Ingelill: Ja jeg har siklet på den oppskriften jeg også. Avocado, reker og hjemmelaget majones må jo bli gåååååttttt!
Den bloggen har jeg også nettopp begynt å lese, veldig mye inspirasjon :-)
Som en kuriositet til Sally, så mener jeg selv at
det er sludder at Føllings syndrom er genetisk betinget, slik den
offisielle logikken går. Defekt i enzymet fenylalanin-hydroksylase er
det heller ikke, men mangel på kofaktorer som er en del av enzymet.
Hvilket vil si at om mor mangler jern (kofaktor i enzymet) eller
faktorer som øker jernopptak og/eller utnyttelse i kroppen (vitaminene
B-komplekset, C, A, kalsium, mangan, kopper, molybden, samt
aminosyrer/protein - og magesyreproduksjonen må være normal - B12 og
magnesium er helt nødvendig for magesyreproduksjon) under svangerskapet
så vil dette bl.a mye annet kunne gi mangelfull produksjon og aktivitet
av enzymet det er snakk om. Pterinet tetrahydrobiopterin er en nødvendig
kofaktor i enzymet, slik at mangel på tetrahydrobiopterin også er
indikert. Vitaminene B3/NADH formen og B9/folinsyre er nødvendig for
produksjon av tetrahydrobiopterin. Vitamin C beskytter substansen fra
nedbryting, og vitamin B9/folinsyre deltar i regenerasjonen av
tetrahydrobiopterin ved behov. Da folinsyre trenger vitamin B12 for sine
funksjoner i kroppen trenger ikke mor å ha manglet folinsyre under
svangerskapet, men B12. Tilskudd av folinsyre, som er vanlig under
svangerskapet, maskerer blodsymptomene på B12 mangel, slik at B12 mangel
kan forårsake omfattende nerve og hjerneskader i fosteret eller barnet,
og fortsette med dette i måneder eller år inntil leger dikter opp
diagnoser som bl.a autisme/aspergers eller ADD/ADHD, m.m og skylder på
defekte gener som årsaker til hjerne og nerveskadene. I følge den
offisielt godtatte logikken så skyldes defekt enzymproduksjon i dette
tilfellet genetiske defekter, men dette er en virkning av noe, og ikke
en årsak i seg selv, kun delårsak i en allerede pågående kjemisk
ubalanse. Mangel på B12 og folinsyre derimot, som begge deltar i
oppbyggingen av gener er svært sannsynlig som årsak. Slik at om noen
hadde spurt meg om hva de kunne gjøre for å bli friske fra Føllings
syndrom, så ville jeg be dem spise mer næringsrikt for å sikre seg alle
relevante næringsstoffer for både normal gjenoppbygging så vel som for
normal funksjon av enzymet fenylalanin hydroksylase. Alternativet er jo
ikke mye av et alternativ, og det skader absolutt ikke å prøve.
Pirkepetter: Du har gitt meg spennende ny måte å
forstå sykdom på! Takk for stadig interesante innspill rundt omkring på
bloggene! At næringsmangler er hovedårsak til sykdom er jo ikke så
veldig ulogisk egentlig - selv for meg som er oppdratt innen norsk
helsevesen. Selv om det selvfølgelig kan by på utfordringer å godta helt
nye måter å forstå sykdom på. Den gledelige biten er jo at det er mye å
bidra med for sin egen helse. Så nå er det prosjekt lever som skal
prøves ut for min egen del. Har aldri likt lever, men hvis den er så
overlegen på næringsstoffer som du skriver, og kan bidra med så mye
nyttig, så må det jo prøves! Takk ellers for alle dine spennende bidrag
når det gjelder nedsatt magesyreproduksjon. Jeg tro jeg begynner å få
oversikten på hva man bør spise, og prøver ut så fort jeg har mulighet.
Hadde vært vidunderlig å si farvel til allergi og matintoleranse:)
Lever er hovedsaklig overlegen alle andre kilder
til vitamin A og B vitaminer. Og da spesielt B12, som ved mangel
forårsaker symptomer leger kaller skleroser, dystrofier, hyper eller
hypotyreose, dysplasi og kreft, neuropati og såkalte mentale sykdommer,
m.m.
Tenker du på at kroppen kun består av næringsstoffer den får fra mat alene er det ikke så ulogisk at kostholdet bestemmer helsetilstanden. Hormoner, neurotransmittere, signalstoffer, antistoffer, enzymer og koenzymer, etc bygges av næringsstoffer, og styrer alle prosesser og aktiviteter i kroppen. Også i hjernen, slik at såkalt mentale og psykiske/psykiatriske sykdommer, der hvor ingen konkret årsak finnes i personens liv, også skyldes næringsubalanser.
Eksempler -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1355461166206#c6631825680614142145 Hopp ned til Om neurotransmittere og næringsstoffer
Og 2 eksempler på såkalt intoleranse/allergi som egentlig skyldes næringsmangel -
http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html
I kommentarer 12.12.2012 kl.05:51 og 13.12.2012 kl.05:47. Overmetylering, som er temaet i siste kommentar, er en hyppig årsak til allergier og intoleranser som forskere ikke finner noen åpenbare årsaker til
Slik jeg forstår dette, og på bakgrunn av mange tilbakemeldinger jeg har fått opp gjennom åra, så er det bare et tidsspørsmål før du ikke lenger har såkalt allergi eller matintoleranse. Vel og merke om du da spiser næringsrikt. Lever er pyton, jeg er enig i det, men det finnes måter å tilberede den på som bedrer smaken, og jeg linker til slik informasjon samt tradisjonelle oppskrifter i linklistene jeg poster i blogginnlegg som omhandler lever.
Tenker du på at kroppen kun består av næringsstoffer den får fra mat alene er det ikke så ulogisk at kostholdet bestemmer helsetilstanden. Hormoner, neurotransmittere, signalstoffer, antistoffer, enzymer og koenzymer, etc bygges av næringsstoffer, og styrer alle prosesser og aktiviteter i kroppen. Også i hjernen, slik at såkalt mentale og psykiske/psykiatriske sykdommer, der hvor ingen konkret årsak finnes i personens liv, også skyldes næringsubalanser.
Eksempler -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1355461166206#c6631825680614142145 Hopp ned til Om neurotransmittere og næringsstoffer
Og 2 eksempler på såkalt intoleranse/allergi som egentlig skyldes næringsmangel -
http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html
I kommentarer 12.12.2012 kl.05:51 og 13.12.2012 kl.05:47. Overmetylering, som er temaet i siste kommentar, er en hyppig årsak til allergier og intoleranser som forskere ikke finner noen åpenbare årsaker til
Slik jeg forstår dette, og på bakgrunn av mange tilbakemeldinger jeg har fått opp gjennom åra, så er det bare et tidsspørsmål før du ikke lenger har såkalt allergi eller matintoleranse. Vel og merke om du da spiser næringsrikt. Lever er pyton, jeg er enig i det, men det finnes måter å tilberede den på som bedrer smaken, og jeg linker til slik informasjon samt tradisjonelle oppskrifter i linklistene jeg poster i blogginnlegg som omhandler lever.
PirkePetter: Jeg følger nøye med på disse
innleggene allerede:) Titter innom lever-innlegget hver dag for å se om
det har kommet noe nytt. Synes du oppsumerer fantastisk mye av det du
har skrevet rundt omkring tidligere. Og det er flott å ha alt på et
sted!!! Skulle gjerne hatt en knapp et eller annet sted som gav meg
melding hver gang du er farta.... Sense of life bloggen er jo lett å
følge med på siste innlegg, mens de andre bloggene må man lete. Har
igrunn blitt ganske god detektiv til å finne frem likevel:) Det er mye å
lære, og wow du er dyktig til å formidle. Med wicked mums-bloggene, er
det jo også endelig et sted som formidler hvor man får tak i/tilbereder
næringsrik mat. Plutselig er alt jeg har lest om i Mat&helse, VOF og
PIF-nytt blitt mulig å gjennomføre. Med deg i spissen, blir det logisk
også. Så mange takk!!! Hadde aldri trodd jeg skulle gå løs på innmat,
men nå er jeg igang.
Bare hyggelig, og lykke til med innmaten :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar