Linn
16.12.2012 kl.14:36
Stor takk for denne bloggen! Skulle gjerne hatt
Bondens marked her i nærheten også :-) Dette spørsmålet passer bedre til
ditt forrige innlegg, men.. Ser at Radiant Life har begynt med et
pulver av lever. Er dette vanskelig å få ned uten kapsler?
Du kan blande pulveret inn i annen mat, slik jeg
gjør med barna mine som ikke vil svelge kapsler. Pass bare på at du
blander det inn når du serverer maten, slik at ikke leveren denatureres
av høy temperatur. Dersom pulveret er billigere kan du også kapsle selv.
De har tomme gelatinkapaler hos iHerb. Da kan du blande inn krydder som
er bra for magesyreprod din, som cayenne og andre godsaker! Anne Marit
Ok. Tusen takk for info :-)
Hei! Snart skal jeg til usa med lillemor på 10 mnd.
Er det noen som har tips om hva jeg skal gjøre med mat til henne denne
tiden? Har så lyst til å ta med brød men det varer jo ikke lenge uten
fryser og grøt vil hun helst ikke ha! Må spise med hendene nemlig.
Tenkte hvertfall å ta med gelatin og kokosolje...
Helios har et surdeigsrugbrød som er bakt etter
riktige prinsipper. Holdbart i måneder før åpning. Bestilles på
helsekost. Ganske godt, nettopp prøvd en pakke. Var holdbart til
mars/april. Vet ikke om det er noe dere kan spise.
Mange amerikanske byer har sine bondens markeder
(http://farmersmarket.com/), og om du googler på local food, ecofood,
organic food, local produce, og bynavnet etc så finner du nok gode
kilder der du skal være.
Er det ok å spise hermetisert mat? F.eks brisling, sardiner, ansjos etc fra King Oscar?
Takk og pris for likesinnede! Lørdag var gullegod, håper på reprise snarest:-)
Jeg har også lest mye om Farmers market og gleder
meg til å besøke nettopp dette i New York. Finner du det tror jeg du er
berget! Ellers hadde jeg tatt med gelatin og leverkapsler til å blande i
mat. Anne marit
Hvor mange måltider daglig er anbefalt på denne kosten?
Debatt/utspørring etter innlegget om "lever samt
nye frokostvaner" (
http://senseoflife.blogg.no/1354709630_lever_med_futt_i_samt.html?c=1356106707340
) fortsetter her:
Til PirkePetter: lite energi, hår (på hodet) som
jeg opplever ikke vokser samt er blitt en del tynnere siste måneder,
hudutslett/hudkløe samt tørr hud, hovne øyelokk. Hva er det første som
slår deg som jeg bør gripe fatt i?
Du bør gripe fatt i alle matemner som anbefales i
blogginnlegg og kommentarer i kraftmødrenes blogger, da du helt klart
mangler minst flere av de næringsstoffer som omtales ofte. Så som jod,
magnesium eller sink, samt vitamin A, D eller de fleste B vitaminer,
især folinsyre og B12.
Symptomene er alle tegn på hypotyreose (http://www.tuberose.com/HypothyroidSymptoms.html), men hypotyreose forårsakes av næringsmangel og evt kjemikaliebelastning. Spørsmålet er om du mangler relevante næringsstoffer i kosten, eller har problemer med å ta dem opp. Uansett hva som er riktig her så omtales begge problemstillinger gjentatte ganger i både innlegg og kommentarer.
Symptomene er alle tegn på hypotyreose (http://www.tuberose.com/HypothyroidSymptoms.html), men hypotyreose forårsakes av næringsmangel og evt kjemikaliebelastning. Spørsmålet er om du mangler relevante næringsstoffer i kosten, eller har problemer med å ta dem opp. Uansett hva som er riktig her så omtales begge problemstillinger gjentatte ganger i både innlegg og kommentarer.
Bente: Kanskje p-pillebruk er relevant også? Jeg fikk hypothyrose av langvarig bruk p-piller.
PP: takk for svar! Næringsmangel - JA, helt klart.
Har ikke "fått ut fingeren" og satt igang 100% men skjønner jeg nå ikke
har noe valg. Symptomene taler for seg selv. Har en liten drøm om å få
en oversikt over kostplan (et eksempel) jeg kan følge i løpet av en dag.
Det jeg pr. idag gjør som er riktig: tar 3 ss gelatin (fra Idun) pr.
dag samt 3 ss Cocosa kokosolje. Har nå kjøpt eplesideredikk som jeg tar
noen ss av i litt vann x 3 pr. dag. Har siste to dager også svelget to
rå eggeplommer på morgenen.Har også bestilt spekepølser fra Gry H. som
jeg får i januar. En utfordring å finne upast. oster samt ferskmelk
synes jeg men helt klart mulig. Skal også bestille smørolje fra
Tidsporten men de har over tid vært utsolgt. Noen som har en
dagsoversikt over da de spiser av tradisjonskost? Linn: ingen p-piller
eller annen hormonprevensjon på meg de siste 20 år (har alltid vært
skeptisk til det og fulgt magefølelsen). Skal til slutt bekjenne mine
synder: er glad i kaffe og drikker ca. 3 krus hver dag. Til kaffen
smaker det utrolig godt med en (liten) sjokoladebit. Jeg spiser brød til
frokost og saboterer helt klart meg selv i forhold til maten (selv om
jeg VET det ikke er bra). Har siste måneder hatt store forandringer
privat med samboerforhold som har tatt slutt samt flytting til ny
leilighet nå helt opp under julen. Mye mentalt stress og maten (meg
selv) har liksom kommet i siste rekke. Nå er alt ferdig til jul, jeg og
min sønn er vel etablert i ny leilighet så mitt mål nå på nyåret er å ta
tak i kosten min 100% (for å redde helsa rett og slett). Tar gjerne
imot gode råd fra dere mer erfarne tradisjonskost-tilhengere samt fra
PP, så klart!
Verden gikk visst ikke under i går likevel merkelig
nok, men lever-tråden ser jeg henger i en tynn..ja, tråd så flytter
spørsmålet mitt hit da:-)
PP, bare lurte på: hva med de med høyt blodtrykk i forhold til f.eks for lite natrium sammen med for lite magnesium osv, er det noen link der også, slik som med lavt blodtrykk, eller er det andre faktorer som spiller inn med for høyt blodtrykk ?
Lurte også på det med sprengte småkapillærer og også lett dannelse av blåmerker; hvilke mangler på næringsemner kan slikt skyldes ?
Og så vil jeg takke deg hjertelig og ønske deg, og dere andre her inne også, en riktig god jul :-)
PP, bare lurte på: hva med de med høyt blodtrykk i forhold til f.eks for lite natrium sammen med for lite magnesium osv, er det noen link der også, slik som med lavt blodtrykk, eller er det andre faktorer som spiller inn med for høyt blodtrykk ?
Lurte også på det med sprengte småkapillærer og også lett dannelse av blåmerker; hvilke mangler på næringsemner kan slikt skyldes ?
Og så vil jeg takke deg hjertelig og ønske deg, og dere andre her inne også, en riktig god jul :-)
Bente, anbefaler deg varmt å lese de ulike
blogginnleggene og PPs kommentarer, f.eks så gis det masse info i
lever-tråden her under denne, og i de andre trådene også. Ellers er det
mye god info å hente også i bloggen til Gry og kommentarfeltene og PPs
råd der også :-)
Som jeg har forstått så er det viktig å kutte ut matvarer som blokkerer næringsopptak og forstyrrer mage/tarm ytterligere, samt sørge for at magesyrenivået er optimalt og også at tarmen er helet, før næringsopptaket igjen kan bli optimalt, så mistenker at du nok vil få beskjed fra PP etterhvert at det daglige brødet ditt nok må ryke ( med mindre du ikke bløtlegger først ihht ulike metoder, og deretter baker det selv da:-)
Som jeg har forstått så er det viktig å kutte ut matvarer som blokkerer næringsopptak og forstyrrer mage/tarm ytterligere, samt sørge for at magesyrenivået er optimalt og også at tarmen er helet, før næringsopptaket igjen kan bli optimalt, så mistenker at du nok vil få beskjed fra PP etterhvert at det daglige brødet ditt nok må ryke ( med mindre du ikke bløtlegger først ihht ulike metoder, og deretter baker det selv da:-)
Marianne, jeg svarte i går, men Anne Marit har ikke godkjent svaret enda
Synd, det markedet gikk jeg glipp av. Er det fast
tradisjon på verket slik at jeg kan ha det til gode til neste år? Fryser
du forresten ned ribba frem til julaften? Blir den like god da? Hilsen
Yngvild
Bente: Ok. Jeg kan anbefale vannrenser
www.multi-pure.no er den som er anbefalt f.eks på bloggen til Gry
Hammer, og revitalisering med Granderplate etterpå. Det finnes også dyre
vannrensere som Kangen, Alphion og Chanson. F.eks på uno vita shop har
de litt forskjellig å velge i. Grander har de på Tidsporten. Når det
kommer til tradisjonskost er jeg helt i startfasen selv. Gry Hammer har
jo også skrevet noen e-bøker, kanskje d er mer konkrete tips i de.
Hanne: Hvordan går det med inntaket av lever? Har levergryte til frokost idag, stekt vel og merke :-)
Hanne: Hvordan går det med inntaket av lever? Har levergryte til frokost idag, stekt vel og merke :-)
Ah, ok da er det på med ventekappa så kommer det vel etterhvert, tusen takk igjen PP :-)
Hehehe ( lav latter for sikkerhets skyld, ikke
høyrøstet) har lest linken, fullt mulig cyberdommedag er på vei likevel
da, bare med et lite oppheng i tidsforskyving og (bloggkommetar-) masse.
*tar fram popcornet selv og venter på åpningsshowet*
PP, Ikke bare er du veldig dyktig, men du er mer enn det, når du klarer å gi et godt svar på et spørsmål, som du i utgangspunktet ikke helt forsto engang, men forstår det da slik at for lavt blodtrykk/for høyt blodtrykk er som potato/poteito- altså egentlig det samme uttrykk for ubalanse/mangler mellom de samme mineralene :-) Takk igjen :-)
PP, Ikke bare er du veldig dyktig, men du er mer enn det, når du klarer å gi et godt svar på et spørsmål, som du i utgangspunktet ikke helt forsto engang, men forstår det da slik at for lavt blodtrykk/for høyt blodtrykk er som potato/poteito- altså egentlig det samme uttrykk for ubalanse/mangler mellom de samme mineralene :-) Takk igjen :-)
Jeg vet ikke om det er fast tradisjon med Bondens
Marked i Oslo rett før jul, men jeg i allefall si at juleribba til
Haugen Gårdsmat var den beste jeg har smakt noensinnne: Svoren ble sprø
så lett som bare det - og resten var saftig og godt....mmmm. God jul til
alle mine lesere og til PP som gjør en formidabel innsats her inne og
på andre kraftmødres blogger. Anne M
Venter spent på PPs kommentar som først måtte godkjennes..... Har ikke blitt borte vel?? :)
Bente
Bente
Bente, lurer på om svaret har kommet under forrige bloggpost.
Takk, Linn, men finner ikke svar fra PP.
Bente
Bente
Gledelig jul! Her kommer den nevnte infoen om helbredssymptomer (fått fra PirkePetter, bare litt tilpasset noen steder)
HELBREDSSYMPTOMER / HELBREDSREAKSJONER / HELBREDSKRISE (eller andre ord som folk kan tenkes å søke på: helbred, symptomer, krise, healing symptoms, healing reactions, healing crisis)
Kvalme og andre symptomer relatert til fordøyelsessystemet er vanlig da kroppen bruker en del tid på å tilpasse seg det nye kostholdet. Og når dette også skjer samtidig som kroppen kanskje setter i gang reparasjonsprosesser, får man gjerne betennelser, feber, økt svette, diaré eller forstoppelse, hudproblemer m.m. i en liten periode. Kvalme kan dreie seg om at leveren og/eller bukspyttkjertelen tilpasser seg mer fett enn den er vant med.
Kroppen setter i gang betennelser for å fjerne døde eller skadde celler slik at de kan erstattes med nye. Og eventuelle steiner i galle eller nyrer løsner og forsvinner, men vil gjøre vondt inntil de løsner. Kroppen øker gjerne temperaturen (feber) for å få fortgang i slike prosesser, og diaré, økt svette og ev. oppkast er vanlig.
?Litt vondt i nyrene (?), måtte slå litt med håndbaken for å lindre.? Det er et godt tegn, så lenge du spiser som anbefalt og gir kroppen maksimalt med næringsstoffer. Føler du at det blir for mye kan du enten bremse det hele ved å øke konsumet av ikke-animalske matemner (slik at du får en pause), eller hjelpe kroppen i helbredsprosessen gjennom å spise mer kryddere, som hjelper på fordøyelse og avgiftning, samt stimulerer stoffskiftet/økt svetteproduksjon, stimulerer tarmperistaltikken og vannlating og i det hele tatt hjelper kroppen med å bli kvitt slim og slaggstoffer, gammel avføring som kan ha ligget limt fast i tarmen, særlig i utposninger, i måneder, samt ulike kjemikalier, etc via urinen. Det er viktig å få i seg mye uraffinert salt også når du har slike helbredsreaksjoner, slik at du ikke ender opp med hyponatremi, som i seg selv er svært helsefarlig, i tillegg til at lave natriumnivåer øker aktiviteten av et hormonsystem i kroppen som kalles renin-angiotensin-aldosteronsystemet (RAAS), og som i seg selv er betennelsesfremmende, øker blodtrykket, gir nyre, elver, hjerteproblemer, m.m. Salt, som i alle år har blitt påstått å øke blodtrykket samt forårsake hjerteproblemer, er helt nødvendig både for regulering av blodtrykket som for hjertecellenes helsetilstand. For lite salt er en vanlig årsak til hjerteinfarkt og en rekke andre hjerteproblemer, både i seg selv og fordi mangel på natrium øker nyrenes utskillelse av bl.a. magnesium, kalium og kalsium, og flere B-vitaminer.
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm
http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
Om RAAS -
http://en.wikipedia.org/wiki/Renin%E2%80%93angiotensin_system#Effects
http://www.urology-textbook.com/kidney-renin-aldosterone.html
http://advan.physiology.org/content/33/4/270.full
HELBREDSSYMPTOMER / HELBREDSREAKSJONER / HELBREDSKRISE (eller andre ord som folk kan tenkes å søke på: helbred, symptomer, krise, healing symptoms, healing reactions, healing crisis)
Kvalme og andre symptomer relatert til fordøyelsessystemet er vanlig da kroppen bruker en del tid på å tilpasse seg det nye kostholdet. Og når dette også skjer samtidig som kroppen kanskje setter i gang reparasjonsprosesser, får man gjerne betennelser, feber, økt svette, diaré eller forstoppelse, hudproblemer m.m. i en liten periode. Kvalme kan dreie seg om at leveren og/eller bukspyttkjertelen tilpasser seg mer fett enn den er vant med.
Kroppen setter i gang betennelser for å fjerne døde eller skadde celler slik at de kan erstattes med nye. Og eventuelle steiner i galle eller nyrer løsner og forsvinner, men vil gjøre vondt inntil de løsner. Kroppen øker gjerne temperaturen (feber) for å få fortgang i slike prosesser, og diaré, økt svette og ev. oppkast er vanlig.
?Litt vondt i nyrene (?), måtte slå litt med håndbaken for å lindre.? Det er et godt tegn, så lenge du spiser som anbefalt og gir kroppen maksimalt med næringsstoffer. Føler du at det blir for mye kan du enten bremse det hele ved å øke konsumet av ikke-animalske matemner (slik at du får en pause), eller hjelpe kroppen i helbredsprosessen gjennom å spise mer kryddere, som hjelper på fordøyelse og avgiftning, samt stimulerer stoffskiftet/økt svetteproduksjon, stimulerer tarmperistaltikken og vannlating og i det hele tatt hjelper kroppen med å bli kvitt slim og slaggstoffer, gammel avføring som kan ha ligget limt fast i tarmen, særlig i utposninger, i måneder, samt ulike kjemikalier, etc via urinen. Det er viktig å få i seg mye uraffinert salt også når du har slike helbredsreaksjoner, slik at du ikke ender opp med hyponatremi, som i seg selv er svært helsefarlig, i tillegg til at lave natriumnivåer øker aktiviteten av et hormonsystem i kroppen som kalles renin-angiotensin-aldosteronsystemet (RAAS), og som i seg selv er betennelsesfremmende, øker blodtrykket, gir nyre, elver, hjerteproblemer, m.m. Salt, som i alle år har blitt påstått å øke blodtrykket samt forårsake hjerteproblemer, er helt nødvendig både for regulering av blodtrykket som for hjertecellenes helsetilstand. For lite salt er en vanlig årsak til hjerteinfarkt og en rekke andre hjerteproblemer, både i seg selv og fordi mangel på natrium øker nyrenes utskillelse av bl.a. magnesium, kalium og kalsium, og flere B-vitaminer.
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm
http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
Om RAAS -
http://en.wikipedia.org/wiki/Renin%E2%80%93angiotensin_system#Effects
http://www.urology-textbook.com/kidney-renin-aldosterone.html
http://advan.physiology.org/content/33/4/270.full
Den klassiske forståelsen for
helbredskrisesymptomer at kroppen avgifter seg, men dette er bare litt
av hele prosessen da kroppen også setter i gang betennelsesreaksjoner
for å fremme reparasjon og nybygging av celler og vev. Nok en faktor er
at når kroppen plutselig får tilstrekkelige nivåer av ett eller flere
næringsstoffer som er involvert i eller trengs for reparasjon av f.eks.
et organ, eller for å oppjustere en kjemisk prosess i kroppen, så gjør
den akkurat som når man er gravid, og reserverer ymse næringsstoffer til
fosteret (på bekostning av mor, som gjerne kan bli alvorlig syk pga.
næringsmangelen), og fjerner næringsstoffene det er snakk om fra blodet
og gjerne flere organer og prosesser og reserverer disse for akkurat det
den vil skal repareres eller oppjusteres. Når kroppen gjør slikt, så
går det på bekostning av den totale helsa, og alle slags helseproblemer
og symptomer kan oppstå. Jeg har til og med hatt en pasient som ble
midlertidig blind som helbredskrisesymptom (han fikk igjen synet etter 5
dager) da kroppen antakelig reserverte alt vitamin A han fikk i seg for
noe annet. På spørsmål om mulige årsaker svarte han at han ikke hadde
fått seg til å spise lever enda, slik at han dermed ikke fikk i seg nok
vitamin A. På den tiden fantes ikke den gjærede fiskeleveroljen jeg
anbefaler i dag som kilde til vitaminer som A og D, utover lever og
innmat generelt. Hele 9 tidligere pasienter opplevde å miste hørselen, 2
bare på det ene øret, men samtlige fikk den igjen i løpet av noen uker
på det nye kostholdet.
Det jeg altså sier er at man kan forvente seg litt av hvert når man begynner å gi kroppen mer næring. Det som normalt avgjør ?graden av alvorlighet? av reaksjonene er i hvor stor grad man gjør bruk av næringsrike matemner. Mange, som velger ut det de vil spise, og unngår andre ting, opplever gjerne de verste symptomene fordi de ikke gir kroppen alle næringsstoffene den trenger, eller i de mengder den trenger.
Når kroppen har satt i gang reparasjons- og avgiftningsprosesser, er man i underfunksjon, hvor kroppen gjerne reserverer all næring for reparasjonsprosessene. Hvor lenge dette vil pågå er svært individuelt, og avhenger av fordøyelseskapasiteten utover i hvor stor grad du satser på hele det nye kostholdet. Og ikke f.ek.s fravelger enkelte matemner eller drikker fordi de ikke passer deg eller du ikke liker dem, etc.
?Om man har ?lekk tarm? og nettopp har begynt på tradisjonskosten (som bl.a. vil reparere tarmen), kan man prøve adaptogener som f.eks. reinrot, eller er det bare tull i do så tidlig?? Du kan absolutt prøve da adaptogener gir fortgang i prosessen samtidig som de beskytter mot en del av de mindre kjekke reaksjonene. Kryddere får også fart i prosessen, samtidig som de beskytter til dels mot de fleste av de mer ubehagelige reaksjonene. Og selvfølgelig salt.
Om helbredsreaksjoner etc.:
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php
http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html
Det jeg altså sier er at man kan forvente seg litt av hvert når man begynner å gi kroppen mer næring. Det som normalt avgjør ?graden av alvorlighet? av reaksjonene er i hvor stor grad man gjør bruk av næringsrike matemner. Mange, som velger ut det de vil spise, og unngår andre ting, opplever gjerne de verste symptomene fordi de ikke gir kroppen alle næringsstoffene den trenger, eller i de mengder den trenger.
Når kroppen har satt i gang reparasjons- og avgiftningsprosesser, er man i underfunksjon, hvor kroppen gjerne reserverer all næring for reparasjonsprosessene. Hvor lenge dette vil pågå er svært individuelt, og avhenger av fordøyelseskapasiteten utover i hvor stor grad du satser på hele det nye kostholdet. Og ikke f.ek.s fravelger enkelte matemner eller drikker fordi de ikke passer deg eller du ikke liker dem, etc.
?Om man har ?lekk tarm? og nettopp har begynt på tradisjonskosten (som bl.a. vil reparere tarmen), kan man prøve adaptogener som f.eks. reinrot, eller er det bare tull i do så tidlig?? Du kan absolutt prøve da adaptogener gir fortgang i prosessen samtidig som de beskytter mot en del av de mindre kjekke reaksjonene. Kryddere får også fart i prosessen, samtidig som de beskytter til dels mot de fleste av de mer ubehagelige reaksjonene. Og selvfølgelig salt.
Om helbredsreaksjoner etc.:
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php
http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html
Sliter med gallesteinssmerter etter 2 mnd på kraftkost, selv etter ikke-overfete måltider. Er dette en måte å få renset opp på:
http://blogg.super-nature.no/fat2fit-gallestein-og-naturlig-rens-av-galleblaeren - eller renses det bedre opp og enda mer naturlig på kraftkosten?
Kanskje pirkepetter kan hjelpe når juleferien har lagt seg :)
http://blogg.super-nature.no/fat2fit-gallestein-og-naturlig-rens-av-galleblaeren - eller renses det bedre opp og enda mer naturlig på kraftkosten?
Kanskje pirkepetter kan hjelpe når juleferien har lagt seg :)
Gallesteiner som løsner når man begynner med
tradisjonskost er ikke uvanlig, og de forsvinner for godt også. Er du
imidlertid helt sikker på at det dreier seg om gallesteiner, og ikke
"bare" er f.eks betennelse eller kolikk i galleblæren? Om du har begynt å
spise mer fett enn du er vant med, er der en viss sjanse for at
galleblæren din har skrumpet litt inn (atrofi) av mangel på fett som
utløser galleproduksjon i leveren, og som galleblæren da konsentrerer og
tømmer ut i tarmen. Dette er mer sannsynlig om du har spist lite fett.
Jeg anbefaler ikke fremgangsmåten som nevnes da olivenolje ofte fører til at mer kolesterol konsentrerer seg i galleblæren. Olivenolje og annen vegetabilsk olje får også galleblæren til å trekke seg sammen etter konsum, hvilket vil gi mer smerter. Nok en ting er at om steinene er store, så kan denne fremgangsmåten fører til at de sitter fast i gallegangen, hvilket vil medføre øyeblikkelig operasjon eller et sannsynlig "for tidlig teppefall" for denne inkarnasjonen. Jeg kjenner også til tilfeller hvor steiner som kom ut dagen etter slik olivenoljekur faktisk var dannet av olivenoljen i reaksjon med kalium i sitronsaften som ofte blir brukt sammen med olivenoljen.
Konsum av mye taurin (mye i hjerte), og/eller mellomkjedet fett fra kokosolje og/eller upasteurisert smør, samt fosfatidylkolin/lecithin (mye i lever og eggeplommer) oppløser gallesteiner.
Om steinene er dannet av kalsium vil magnesiumsulfat, som anbefales i artikkelen, være en god ide, også fordi magnesium får gallegangene til å utvide seg/slappe av, foruten at magnesium er smertedempende. Varme bad med magnesiumsulfat er også en god ide, samt bruk av magnesiumolje utvortes flere ganger til dagen.
Har du gurkemeie (curcuma longa), bruk den i mat og/eller drikk som te flere ganger daglig, da gurkemeie hjelper mot gallesteinsmerter og kolikk eller betennelse i gallenblæren, samt leverproblemer generelt.
Jeg anbefaler ikke fremgangsmåten som nevnes da olivenolje ofte fører til at mer kolesterol konsentrerer seg i galleblæren. Olivenolje og annen vegetabilsk olje får også galleblæren til å trekke seg sammen etter konsum, hvilket vil gi mer smerter. Nok en ting er at om steinene er store, så kan denne fremgangsmåten fører til at de sitter fast i gallegangen, hvilket vil medføre øyeblikkelig operasjon eller et sannsynlig "for tidlig teppefall" for denne inkarnasjonen. Jeg kjenner også til tilfeller hvor steiner som kom ut dagen etter slik olivenoljekur faktisk var dannet av olivenoljen i reaksjon med kalium i sitronsaften som ofte blir brukt sammen med olivenoljen.
Konsum av mye taurin (mye i hjerte), og/eller mellomkjedet fett fra kokosolje og/eller upasteurisert smør, samt fosfatidylkolin/lecithin (mye i lever og eggeplommer) oppløser gallesteiner.
Om steinene er dannet av kalsium vil magnesiumsulfat, som anbefales i artikkelen, være en god ide, også fordi magnesium får gallegangene til å utvide seg/slappe av, foruten at magnesium er smertedempende. Varme bad med magnesiumsulfat er også en god ide, samt bruk av magnesiumolje utvortes flere ganger til dagen.
Har du gurkemeie (curcuma longa), bruk den i mat og/eller drikk som te flere ganger daglig, da gurkemeie hjelper mot gallesteinsmerter og kolikk eller betennelse i gallenblæren, samt leverproblemer generelt.
Jeg postet to innlegg om helbredssymptomer i går
ettermiddag. Anne Marit, om det da ikke er slik at de ikke er godkjent,
godkjenner du, er du snill?
Takk for svar midt i juleferien! Englene hviler ikke ;) :)
Bader i Epsom salt annenhver dag, 200 g per karbad. Bader i kun ti minutter, fordi jeg leste et sted at om man bader lenger, kan effekten reverserer og man tar opp igjen schuiten som nettopp er trukket ut fra kroppen. Stemmer det? Eller kan jeg bade lenger?
Hvor mye Epsom-salt skal jeg drikke, dersom jeg vil prøve det for å lindre, hva er blandingsforholdet med vann?
Magnesiumoljen stikker, synes jeg, og gjør kroppen så klam, klissvåt av svette hver natt (selv om jeg smører bare kvart kropp av gangen. Svette nå gjør jeg nok uansett, men xtra pga oljen.) Blander ut oljen m halvparten vann, men stikker/gjør klam likevel. Altså oljen fra iHerb som Gry har anbefalt på sin blogg. Jeg må kanskje bare leve m dette nå, eller har du noen triks?
Bader i Epsom salt annenhver dag, 200 g per karbad. Bader i kun ti minutter, fordi jeg leste et sted at om man bader lenger, kan effekten reverserer og man tar opp igjen schuiten som nettopp er trukket ut fra kroppen. Stemmer det? Eller kan jeg bade lenger?
Hvor mye Epsom-salt skal jeg drikke, dersom jeg vil prøve det for å lindre, hva er blandingsforholdet med vann?
Magnesiumoljen stikker, synes jeg, og gjør kroppen så klam, klissvåt av svette hver natt (selv om jeg smører bare kvart kropp av gangen. Svette nå gjør jeg nok uansett, men xtra pga oljen.) Blander ut oljen m halvparten vann, men stikker/gjør klam likevel. Altså oljen fra iHerb som Gry har anbefalt på sin blogg. Jeg må kanskje bare leve m dette nå, eller har du noen triks?
Man tar ikke opp igjen det som skilles ut av
kroppen via huden, så bare bad så lenge du vil. Ca 500gram/2 kopper er
ideell dose i badet, men det anbefales å starte med en halv til en hel
kopp og øke mengden gradvis, for å unngå negativ reaksjon (dårlig humør,
irritabilitet, hyperaktivitet, søvnløshet og sterk nattesvette, sterk
avgiftning, hudreaksjoner, m.m) på spesielt svovelet.
Om du har magnesiumolje anbefaler jeg at du bruker denne, 5-10 sprut'er, i et glass klorfritt vann, da magnesiumklorid er lettere å ta opp enn magnesiumsulfat. Vil du bruke magnesiumsulfat også, anbefales fra 1/2-2 teskjeer i et glass vann 1-2 ganger til dagen, fortrinnsvis morgen og kveld.
Det som stikker i oljen er kloret, slik at det ofte anbefales å blande ut i f.eks kokosolje og smøre på huden. At du svetter ekstra er sannsynligvis tegn på økt blodsirkulasjon (magnesium utvider blodkar og kapillærer) og avgiftning via huden, især om svetten lukter vondt. Jeg kjenner ikke til oljen fra iherb, men vet at Zechsteinoljen, som også SunVita og Christer i Tidsporten har, er den beste og reneste, og som også kan tas innvortes.
Om du har magnesiumolje anbefaler jeg at du bruker denne, 5-10 sprut'er, i et glass klorfritt vann, da magnesiumklorid er lettere å ta opp enn magnesiumsulfat. Vil du bruke magnesiumsulfat også, anbefales fra 1/2-2 teskjeer i et glass vann 1-2 ganger til dagen, fortrinnsvis morgen og kveld.
Det som stikker i oljen er kloret, slik at det ofte anbefales å blande ut i f.eks kokosolje og smøre på huden. At du svetter ekstra er sannsynligvis tegn på økt blodsirkulasjon (magnesium utvider blodkar og kapillærer) og avgiftning via huden, især om svetten lukter vondt. Jeg kjenner ikke til oljen fra iherb, men vet at Zechsteinoljen, som også SunVita og Christer i Tidsporten har, er den beste og reneste, og som også kan tas innvortes.
PP: Ang magnesium her, bare lurte på hvor mye man
bør opp i pr dag om man mangler magnesium ? Jeg har ikke fått oljen
ennå, men den bør dukke opp snart, men inntil da, er det ok med sulfatet
i vann som drikke for å få opp nivåene, og hvor mye bør jeg innta
daglig da ? Og skal det på tom mage eller da med mat ? Tar også
mag.sulfat-fotbad 3-4 g pr uke ( ca 50 g pr gang) samt inntar kraft
daglig da.
Vet du forresten om det finnes noen gode tilnærminger/tester for å få målt reelle nivåer av vitaminer og mineraler i kroppen ? Har forstått det slik at vanlige blodprøver ikke viser reell status, men mer øyeblikksinfo av det som kun ligger i blodet, og ikke i celleopptaket ?
Lurte også på hva slags matemner som gir mest/best K2 ved siden av smør ? ( *lurer og lurer over her*..:-)
Vet du forresten om det finnes noen gode tilnærminger/tester for å få målt reelle nivåer av vitaminer og mineraler i kroppen ? Har forstått det slik at vanlige blodprøver ikke viser reell status, men mer øyeblikksinfo av det som kun ligger i blodet, og ikke i celleopptaket ?
Lurte også på hva slags matemner som gir mest/best K2 ved siden av smør ? ( *lurer og lurer over her*..:-)
Om det er slik at galleblæren har skrumpet pga
tidligere fettfattig kost, vil den da bli vokse seg normal igjen med
kraftkost, eller vil skadene kunne være varige?
Tusen takk igjen
Tusen takk igjen
Til Pirkepetter: Det du skriver om gallesteiner
over er interessant, men hvor har du hentet denne kunnskapen fra? Kan du
oppgi noen referanser? På forhånd takk!
Marianne, samme dosering som nevnt ovenfor. Tar du
mer vil du risikere diare, da kroppen reagerer med diare om den får for
mye magnesium på en gang via mage-tarm. Av den grunn er større mengder
magnesium et godt avføringsmiddel ved forstoppelse.
Det finnes en rekke tester, men jeg har aldri brydd meg med slike, da jeg oppfatter dem som meningsløse all den tid jeg ikke gir råd om enkeltnæringsstoffer som tilskudd, men alltid anbefaler næringsrike matemner. Og næringsrike matemner, eller riktig tilberedte vegetabilske matemner, inneholder det man eventuelt mangler, slik at flisespikkeri om hvilke næringsstoffer man finner lite av i akkurat det øyeblikket du tar diverse prøver har lite for seg. Nok en grunn til min motvilje mot slike tester er det at selv om de viser mangel på et gitt næringsstoff så hjelper denne kunnskapen i seg selv svært lite om du ikke er sikker på at du faktisk mangler dette næringsstoffet fordi du får for lite av det i kosten din. Eller om du spiser mat som inneholder næringsstoffet sammen med annen mat, men som blokkerer opptaket av næringsstoffet. Eller du har mage-tarmproblemer som reduserer opptaket. Eller du mangler egentlig andre næringsstoffer som jobber sammen med det næringsstoffet prøvene viser mangel på, slik at problemet ikke er mangel på annet enn synergister og agonister. Eller du har kjemikaliebelastning som på ymse vis blokkerer opptak eller funksjon i kroppen. For å unngå slikt gjettverk om høna eller egget så gir jeg ganske enkelt blaffen og gir både høna og egget samtidig via mat, ikke kosttilskudd.
Jeg forholder meg heller til symptomer og visuelle tegn på næringsmangler som indikasjoner, og hvor eventuelle prøver regnes som veiledende.
Angående andre matemner som inneholder K2 så fikk du link til info om dette i lever-futt-innlegget.
Anonym, galleblæren blir helt normal igjen, men kan gi problemer med galleutskillelse og å ta opp fett/negative reaksjoner på økt fettkonsum (unntatt mellomkjedet fett fra kokosolje) inntil den fungerer normalt igjen. Referansene er i hodet mitt, samt erfaring fra tidligere pasienter. Og også via en god del artikler og forskningsreferanser jeg har på maskinen, og som jeg har samlet på gjennom åra. Søk på ord som "fat free diet gall bladder atrophy" så vil du nok få en del nyttig info.
Det finnes en rekke tester, men jeg har aldri brydd meg med slike, da jeg oppfatter dem som meningsløse all den tid jeg ikke gir råd om enkeltnæringsstoffer som tilskudd, men alltid anbefaler næringsrike matemner. Og næringsrike matemner, eller riktig tilberedte vegetabilske matemner, inneholder det man eventuelt mangler, slik at flisespikkeri om hvilke næringsstoffer man finner lite av i akkurat det øyeblikket du tar diverse prøver har lite for seg. Nok en grunn til min motvilje mot slike tester er det at selv om de viser mangel på et gitt næringsstoff så hjelper denne kunnskapen i seg selv svært lite om du ikke er sikker på at du faktisk mangler dette næringsstoffet fordi du får for lite av det i kosten din. Eller om du spiser mat som inneholder næringsstoffet sammen med annen mat, men som blokkerer opptaket av næringsstoffet. Eller du har mage-tarmproblemer som reduserer opptaket. Eller du mangler egentlig andre næringsstoffer som jobber sammen med det næringsstoffet prøvene viser mangel på, slik at problemet ikke er mangel på annet enn synergister og agonister. Eller du har kjemikaliebelastning som på ymse vis blokkerer opptak eller funksjon i kroppen. For å unngå slikt gjettverk om høna eller egget så gir jeg ganske enkelt blaffen og gir både høna og egget samtidig via mat, ikke kosttilskudd.
Jeg forholder meg heller til symptomer og visuelle tegn på næringsmangler som indikasjoner, og hvor eventuelle prøver regnes som veiledende.
Angående andre matemner som inneholder K2 så fikk du link til info om dette i lever-futt-innlegget.
Anonym, galleblæren blir helt normal igjen, men kan gi problemer med galleutskillelse og å ta opp fett/negative reaksjoner på økt fettkonsum (unntatt mellomkjedet fett fra kokosolje) inntil den fungerer normalt igjen. Referansene er i hodet mitt, samt erfaring fra tidligere pasienter. Og også via en god del artikler og forskningsreferanser jeg har på maskinen, og som jeg har samlet på gjennom åra. Søk på ord som "fat free diet gall bladder atrophy" så vil du nok få en del nyttig info.
Takk igjen :-) ble bare litt forvirret over begrepene vitamin K og vitamin K2 :-)
Gir veldig mye mening det du sier mht ulike tester, har vært avventende/skeptisk til evt å finne noen som tilbyr alternative tester osv, så takk for innsikt :-)
Apropos forstoppelse og inntak av protein når magesyren er for lav, hvordan kan man best få systemet til å flyte i mellomtiden, til fordøyelsen er blitt bra igjen ? Eller må man bare regne med forstoppelse til magesyrenivået er stabilisert ? Kan i såfall da f.eks magnesiumsulfat via mage/tarm brukes som hjelp til å få flyt på systemet igjen inntil videre ?
Gir veldig mye mening det du sier mht ulike tester, har vært avventende/skeptisk til evt å finne noen som tilbyr alternative tester osv, så takk for innsikt :-)
Apropos forstoppelse og inntak av protein når magesyren er for lav, hvordan kan man best få systemet til å flyte i mellomtiden, til fordøyelsen er blitt bra igjen ? Eller må man bare regne med forstoppelse til magesyrenivået er stabilisert ? Kan i såfall da f.eks magnesiumsulfat via mage/tarm brukes som hjelp til å få flyt på systemet igjen inntil videre ?
Her er så mye både kort og langt liv, så jeg prøver igjen:
Gledelig jul! Her kommer den nevnte infoen om helbredssymptomer (fått fra PirkePetter, bare litt tilpasset noen steder)
HELBREDSSYMPTOMER / HELBREDSREAKSJONER / HELBREDSKRISE (eller andre ord som folk kan tenkes å søke på: helbred, symptomer, krise, healing symptoms, healing reactions, healing crisis)
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php
http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html
Kvalme og andre symptomer relatert til fordøyelsessystemet er vanlig da kroppen bruker en del tid på å tilpasse seg det nye kostholdet. Og når dette også skjer samtidig som kroppen kanskje setter i gang reparasjonsprosesser, får man gjerne betennelser, feber, økt svette, diaré eller forstoppelse, hudproblemer m.m. i en liten periode. Kvalme kan dreie seg om at leveren og/eller bukspyttkjertelen tilpasser seg mer fett enn den er vant med.
Kroppen setter i gang betennelser for å fjerne døde eller skadde celler slik at de kan erstattes med nye. Og eventuelle steiner i galle eller nyrer løsner og forsvinner, men vil gjøre vondt inntil de løsner. Kroppen øker gjerne temperaturen (feber) for å få fortgang i slike prosesser, og diaré, økt svette og ev. oppkast er vanlig.
Gledelig jul! Her kommer den nevnte infoen om helbredssymptomer (fått fra PirkePetter, bare litt tilpasset noen steder)
HELBREDSSYMPTOMER / HELBREDSREAKSJONER / HELBREDSKRISE (eller andre ord som folk kan tenkes å søke på: helbred, symptomer, krise, healing symptoms, healing reactions, healing crisis)
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php
http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html
Kvalme og andre symptomer relatert til fordøyelsessystemet er vanlig da kroppen bruker en del tid på å tilpasse seg det nye kostholdet. Og når dette også skjer samtidig som kroppen kanskje setter i gang reparasjonsprosesser, får man gjerne betennelser, feber, økt svette, diaré eller forstoppelse, hudproblemer m.m. i en liten periode. Kvalme kan dreie seg om at leveren og/eller bukspyttkjertelen tilpasser seg mer fett enn den er vant med.
Kroppen setter i gang betennelser for å fjerne døde eller skadde celler slik at de kan erstattes med nye. Og eventuelle steiner i galle eller nyrer løsner og forsvinner, men vil gjøre vondt inntil de løsner. Kroppen øker gjerne temperaturen (feber) for å få fortgang i slike prosesser, og diaré, økt svette og ev. oppkast er vanlig.
Gledelig jul! Her kommer den nevnte infoen om helbredssymptomer (fått fra PirkePetter, bare litt tilpasset noen steder)
HELBREDSSYMPTOMER / HELBREDSREAKSJONER / HELBREDSKRISE (eller andre ord som folk kan tenkes å søke på: helbred, symptomer, krise, healing symptoms, healing reactions, healing crisis)
Kvalme og andre symptomer relatert til fordøyelsessystemet er vanlig da kroppen bruker en del tid på å tilpasse seg det nye kostholdet. Og når dette også skjer samtidig som kroppen kanskje setter i gang reparasjonsprosesser, får man gjerne betennelser, feber, økt svette, diaré eller forstoppelse, hudproblemer m.m. i en liten periode. Kvalme kan dreie seg om at leveren og/eller bukspyttkjertelen tilpasser seg mer fett enn den er vant med.
Kroppen setter i gang betennelser for å fjerne døde eller skadde celler slik at de kan erstattes med nye. Og eventuelle steiner i galle eller nyrer løsner og forsvinner, men vil gjøre vondt inntil de løsner. Kroppen øker gjerne temperaturen (feber) for å få fortgang i slike prosesser, og diaré, økt svette og ev. oppkast er vanlig.
HELBREDSSYMPTOMER / HELBREDSREAKSJONER / HELBREDSKRISE (eller andre ord som folk kan tenkes å søke på: helbred, symptomer, krise, healing symptoms, healing reactions, healing crisis)
Kvalme og andre symptomer relatert til fordøyelsessystemet er vanlig da kroppen bruker en del tid på å tilpasse seg det nye kostholdet. Og når dette også skjer samtidig som kroppen kanskje setter i gang reparasjonsprosesser, får man gjerne betennelser, feber, økt svette, diaré eller forstoppelse, hudproblemer m.m. i en liten periode. Kvalme kan dreie seg om at leveren og/eller bukspyttkjertelen tilpasser seg mer fett enn den er vant med.
Kroppen setter i gang betennelser for å fjerne døde eller skadde celler slik at de kan erstattes med nye. Og eventuelle steiner i galle eller nyrer løsner og forsvinner, men vil gjøre vondt inntil de løsner. Kroppen øker gjerne temperaturen (feber) for å få fortgang i slike prosesser, og diaré, økt svette og ev. oppkast er vanlig.
?Litt vondt i nyrene (?), måtte slå litt med
håndbaken for å lindre. ?Det er et godt tegn, så lenge du spiser som
anbefalt og gir kroppen maksimalt med næringsstoffer. Føler du at det
blir for mye kan du enten bremse det hele ved å øke konsumet av
ikke-animalske matemner (slik at du får en pause), eller hjelpe kroppen i
helbredsprosessen gjennom å spise mer kryddere, som hjelper på
fordøyelse og avgiftning, samt stimulerer stoffskiftet/økt
svetteproduksjon, stimulerer tarmperistaltikken og vannlating og i det
hele tatt hjelper kroppen med å bli kvitt slim og slaggstoffer, gammel
avføring som kan ha ligget limt fast i tarmen, særlig i utposninger, i
måneder, samt ulike kjemikalier, etc via urinen. Det er viktig å få i
seg mye uraffinert salt også når du har slike helbredsreaksjoner, slik
at du ikke ender opp med hyponatremi, som i seg selv er svært
helsefarlig, i tillegg til at lave natriumnivåer øker aktiviteten av et
hormonsystem i kroppen som kalles renin-angiotensin-aldosteronsystemet
(RAAS), og som i seg selv er betennelsesfremmende, øker blodtrykket, gir
nyre, elver, hjerteproblemer, m.m. Salt, som i alle år har blitt
påstått å øke blodtrykket samt forårsake hjerteproblemer, er helt
nødvendig både for regulering av blodtrykket som for hjertecellenes
helsetilstand. For lite salt er en vanlig årsak til hjerteinfarkt og en
rekke andre hjerteproblemer, både i seg selv og fordi mangel på natrium
øker nyrenes utskillelse av bl.a. magnesium, kalium og kalsium, og flere
B-vitaminer.
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm
http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm
http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
?Litt vondt i nyrene (?), måtte slå litt med håndbaken for å lindre.?
Det er et godt tegn, så lenge du spiser som anbefalt og gir kroppen maksimalt med næringsstoffer. Føler du at det blir for mye kan du enten bremse det hele ved å øke konsumet av ikke-animalske matemner (slik at du får en pause), eller hjelpe kroppen i helbredsprosessen gjennom å spise mer kryddere, som hjelper på fordøyelse og avgiftning, samt stimulerer stoffskiftet/økt svetteproduksjon, stimulerer tarmperistaltikken og vannlating og i det hele tatt hjelper kroppen med å bli kvitt slim og slaggstoffer, gammel avføring som kan ha ligget limt fast i tarmen, særlig i utposninger, i måneder, samt ulike kjemikalier, etc via urinen. Det er viktig å få i seg mye uraffinert salt også når du har slike helbredsreaksjoner, slik at du ikke ender opp med hyponatremi, som i seg selv er svært helsefarlig, i tillegg til at lave natriumnivåer øker aktiviteten av et hormonsystem i kroppen som kalles renin-angiotensin-aldosteronsystemet (RAAS), og som i seg selv er betennelsesfremmende, øker blodtrykket, gir nyre, elver, hjerteproblemer, m.m. Salt, som i alle år har blitt påstått å øke blodtrykket samt forårsake hjerteproblemer, er helt nødvendig både for regulering av blodtrykket som for hjertecellenes helsetilstand. For lite salt er en vanlig årsak til hjerteinfarkt og en rekke andre hjerteproblemer, både i seg selv og fordi mangel på natrium øker nyrenes utskillelse av bl.a. magnesium, kalium og kalsium, og flere B-vitaminer.
Det er et godt tegn, så lenge du spiser som anbefalt og gir kroppen maksimalt med næringsstoffer. Føler du at det blir for mye kan du enten bremse det hele ved å øke konsumet av ikke-animalske matemner (slik at du får en pause), eller hjelpe kroppen i helbredsprosessen gjennom å spise mer kryddere, som hjelper på fordøyelse og avgiftning, samt stimulerer stoffskiftet/økt svetteproduksjon, stimulerer tarmperistaltikken og vannlating og i det hele tatt hjelper kroppen med å bli kvitt slim og slaggstoffer, gammel avføring som kan ha ligget limt fast i tarmen, særlig i utposninger, i måneder, samt ulike kjemikalier, etc via urinen. Det er viktig å få i seg mye uraffinert salt også når du har slike helbredsreaksjoner, slik at du ikke ender opp med hyponatremi, som i seg selv er svært helsefarlig, i tillegg til at lave natriumnivåer øker aktiviteten av et hormonsystem i kroppen som kalles renin-angiotensin-aldosteronsystemet (RAAS), og som i seg selv er betennelsesfremmende, øker blodtrykket, gir nyre, elver, hjerteproblemer, m.m. Salt, som i alle år har blitt påstått å øke blodtrykket samt forårsake hjerteproblemer, er helt nødvendig både for regulering av blodtrykket som for hjertecellenes helsetilstand. For lite salt er en vanlig årsak til hjerteinfarkt og en rekke andre hjerteproblemer, både i seg selv og fordi mangel på natrium øker nyrenes utskillelse av bl.a. magnesium, kalium og kalsium, og flere B-vitaminer.
Den klassiske forståelsen for
helbredskrisesymptomer at kroppen avgifter seg, men dette er bare litt
av hele prosessen da kroppen også setter i gang betennelsesreaksjoner
for å fremme reparasjon og nybygging av celler og vev. Nok en faktor er
at når kroppen plutselig får tilstrekkelige nivåer av ett eller flere
næringsstoffer som er involvert i eller trengs for reparasjon av f.eks.
et organ, eller for å oppjustere en kjemisk prosess i kroppen, så gjør
den akkurat som når man er gravid, og reserverer ymse næringsstoffer til
fosteret (på bekostning av mor, som gjerne kan bli alvorlig syk pga.
næringsmangelen), og fjerner næringsstoffene det er snakk om fra blodet
og gjerne flere organer og prosesser og reserverer disse for akkurat det
den vil skal repareres eller oppjusteres. Når kroppen gjør slikt, så
går det på bekostning av den totale helsa, og alle slags helseproblemer
og symptomer kan oppstå. Jeg har til og med hatt en pasient som ble
midlertidig blind som helbredskrisesymptom (han fikk igjen synet etter 5
dager) da kroppen antakelig reserverte alt vitamin A han fikk i seg for
noe annet. På spørsmål om mulige årsaker svarte han at han ikke hadde
fått seg til å spise lever enda, slik at han dermed ikke fikk i seg nok
vitamin A. På den tiden fantes ikke den gjærede fiskeleveroljen jeg
anbefaler i dag som kilde til vitaminer som A og D, utover lever og
innmat generelt. Hele 9 tidligere pasienter opplevde å miste hørselen, 2
bare på det ene øret, men samtlige fikk den igjen i løpet av noen uker
på det nye kostholdet.
Det jeg altså sier er at man kan forvente seg litt av hvert når man begynner å gi kroppen mer næring. Det som normalt avgjør ?graden av alvorlighet? av reaksjonene er i hvor stor grad man gjør bruk av næringsrike matemner. Mange, som velger ut det de vil spise, og unngår andre ting, opplever gjerne de verste symptomene fordi de ikke gir kroppen alle næringsstoffene den trenger, eller i de mengder den trenger.
Når kroppen har satt i gang reparasjons- og avgiftningsprosesser, er man i underfunksjon, hvor kroppen gjerne reserverer all næring for reparasjonsprosessene. Hvor lenge dette vil pågå er svært individuelt, og avhenger av fordøyelseskapasiteten utover i hvor stor grad du satser på hele det nye kostholdet. Og ikke f.ek.s fravelger enkelte matemner eller drikker fordi de ikke passer deg eller du ikke liker dem, etc.
?Om man har ?lekk tarm? og nettopp har begynt på tradisjonskosten (som bl.a. vil reparere tarmen), kan man prøve adaptogener som f.eks. reinrot, eller er det bare tull i do så tidlig?? Du kan absolutt prøve da adaptogener gir fortgang i prosessen samtidig som de beskytter mot en del av de mindre kjekke reaksjonene. Kryddere får også fart i prosessen, samtidig som de beskytter til dels mot de fleste av de mer ubehagelige reaksjonene. Og selvfølgelig salt.
Det jeg altså sier er at man kan forvente seg litt av hvert når man begynner å gi kroppen mer næring. Det som normalt avgjør ?graden av alvorlighet? av reaksjonene er i hvor stor grad man gjør bruk av næringsrike matemner. Mange, som velger ut det de vil spise, og unngår andre ting, opplever gjerne de verste symptomene fordi de ikke gir kroppen alle næringsstoffene den trenger, eller i de mengder den trenger.
Når kroppen har satt i gang reparasjons- og avgiftningsprosesser, er man i underfunksjon, hvor kroppen gjerne reserverer all næring for reparasjonsprosessene. Hvor lenge dette vil pågå er svært individuelt, og avhenger av fordøyelseskapasiteten utover i hvor stor grad du satser på hele det nye kostholdet. Og ikke f.ek.s fravelger enkelte matemner eller drikker fordi de ikke passer deg eller du ikke liker dem, etc.
?Om man har ?lekk tarm? og nettopp har begynt på tradisjonskosten (som bl.a. vil reparere tarmen), kan man prøve adaptogener som f.eks. reinrot, eller er det bare tull i do så tidlig?? Du kan absolutt prøve da adaptogener gir fortgang i prosessen samtidig som de beskytter mot en del av de mindre kjekke reaksjonene. Kryddere får også fart i prosessen, samtidig som de beskytter til dels mot de fleste av de mer ubehagelige reaksjonene. Og selvfølgelig salt.
(Dette var mye knoting! Prøvde litt frem og
tilbake, og forstod så at kommentarene godkjennes automatisk kun dersom
det ikke er samlinger/oppsett av lenker i dem. (?) Prøver lenkene i et
annet oppsett her:
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php, http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php, http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php, http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html,
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms, http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm, http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium, http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
Om RAAS -
http://en.wikipedia.org/wiki/Renin%E2%80%93angiotensin_system#Effects, http://www.urology-textbook.com/kidney-renin-aldosterone.html, http://advan.physiology.org/content/33/4/270.full
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php, http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php, http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php, http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html,
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms, http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm, http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium, http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
Om RAAS -
http://en.wikipedia.org/wiki/Renin%E2%80%93angiotensin_system#Effects, http://www.urology-textbook.com/kidney-renin-aldosterone.html, http://advan.physiology.org/content/33/4/270.full
(Dette var mye knot! Prøvde litt frem og tilbake,
og forstod så at kommentarene bare godkjennes automatisk dersom det ikke
er samlinger/oppsett av lenker i dem. (?) Så derfor er helbredsinfoen
ovenfor uten lenkene fra PP. Anne Marit, når du ser alle innleggene fra
meg om dette temaet, ikke noe vits i å godkjenne alle da, da blir det
bare smørje her, godkjenne bare det siste, ok? :)
Info om HELBREDSKRISE (lenker fra PP)
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php
http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm
http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
Om RAAS -
http://en.wikipedia.org/wiki/Renin%E2%80%93angiotensin_system#Effects
http://www.urology-textbook.com/kidney-renin-aldosterone.html http://advan.physiology.org/content/33/4/270.full
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal5.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal4.php
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal10.php
http://www.naturalnews.com/036968_healing_crisis_detoxification_liver_health.html
Litt info om hyponatremi -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia#Signs_and_symptoms
http://firstaid.about.com/od/heatcoldexposur1/qt/07_hyponatremia.htm
http://www.medicinenet.com/hyponatremia/page3.htm#what_are_the_symptoms_of_hyponatremia_low_blood_sodium
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000394.htm
Om RAAS -
http://en.wikipedia.org/wiki/Renin%E2%80%93angiotensin_system#Effects
http://www.urology-textbook.com/kidney-renin-aldosterone.html http://advan.physiology.org/content/33/4/270.full
Noen som har gode tips når det gjelder helt
flytende diaré på små barn (1 år)? Har hatt det siden julaften, men hun
både spiser og drikker greit og er i god form ellers. Noe spesielt hun
bør spise, eller ikke spise? Noen mener dette er vanlig når de får
tenner, men er det egentlig det? Høres rart ut men ? er de første
jekslene som dukker opp nå.
Maria, litt nyttig info her -
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353003905981#c5035747295469644701
Marianne, du kan fint bruke magnesiumsulfat for å få fortgang på "flyten," og surnede melkeprodukter vil også være bra å bruke for å normalisere ph og bakterie og gjærsoppfloraen i tarmen
Hanne, denne nazigodkjennings og captchafunksjonen, pluss ordbegrensningen, gjør blogger til skriftdiktaturer!
http://liveneshage.blogspot.com/2012/11/ny-tid-for-rebellost-og-rebellsmr-mm.html?showComment=1353003905981#c5035747295469644701
Marianne, du kan fint bruke magnesiumsulfat for å få fortgang på "flyten," og surnede melkeprodukter vil også være bra å bruke for å normalisere ph og bakterie og gjærsoppfloraen i tarmen
Hanne, denne nazigodkjennings og captchafunksjonen, pluss ordbegrensningen, gjør blogger til skriftdiktaturer!
Takk for tips :-)
Lurer på om jeg sannsynligvis ligger noe lavt på inntak av kokosolje og gelatin, 3 ss av hver pr dag. Bør jeg øke på av disse ?
Lurte også på hva slags matemner som er best for å erstatte bruk av marevan (som jeg har forstått er tilnærmet rottegift for sikkerhets skyld :-/ ) og hva slags mengder av matemnene pr dag. Jeg spør med tanke på en i nær familie, og respekterer om du ikke vil svare for andre, men drister meg til å spørre likevel, da hun såvidt vet hva en blogg er, lang mindre et kommentarfelt :-) Så forstår jeg om du ikke vil svare :-) Jeg vet hun skulle ønske hun kunne slutte med det, men hun har lite kunnskap ang det og er bekymret for å begi seg ut på egenbehandling, og synes også det er vanskelig i hendene på leger som såklart pusher medisiner, og ikke ernæringsråd, og også advarer mot å gå vekk fra medisinen :-(
Lurer på om jeg sannsynligvis ligger noe lavt på inntak av kokosolje og gelatin, 3 ss av hver pr dag. Bør jeg øke på av disse ?
Lurte også på hva slags matemner som er best for å erstatte bruk av marevan (som jeg har forstått er tilnærmet rottegift for sikkerhets skyld :-/ ) og hva slags mengder av matemnene pr dag. Jeg spør med tanke på en i nær familie, og respekterer om du ikke vil svare for andre, men drister meg til å spørre likevel, da hun såvidt vet hva en blogg er, lang mindre et kommentarfelt :-) Så forstår jeg om du ikke vil svare :-) Jeg vet hun skulle ønske hun kunne slutte med det, men hun har lite kunnskap ang det og er bekymret for å begi seg ut på egenbehandling, og synes også det er vanskelig i hendene på leger som såklart pusher medisiner, og ikke ernæringsråd, og også advarer mot å gå vekk fra medisinen :-(
PP, det er ekstremt, ja. Men må vel være slik for å unngå spam. (Men det script-gjøgleriet, det er tullete.)
Spørsmål: Hvis man er helt i nød og virkelig trenger noe smertestillende, kan man da ta f.eks. 200 gram Ibux, eller settes helsa til tarmen langt tilbake da? (Har vært 3 mnd uten noe som helst av smertestillende.)
Kan øresus (ikke forårsaket av for høy musikk e.l.) bedres av tradisjonskost?
Tusen takk:)
Spørsmål: Hvis man er helt i nød og virkelig trenger noe smertestillende, kan man da ta f.eks. 200 gram Ibux, eller settes helsa til tarmen langt tilbake da? (Har vært 3 mnd uten noe som helst av smertestillende.)
Kan øresus (ikke forårsaket av for høy musikk e.l.) bedres av tradisjonskost?
Tusen takk:)
Godt å se at dere ikke ligger på latsiden selv om
det er romjul. Jeg har vært litt low i energi selv i det siste - noe som
jeg har skjønt mest sannsynlig skyldes mitt økte inntak av lever den
siste måneden. Og stress. Utfra det jeg har lært fra PP betyr mer lever
økte nivåer av vitamin B i kroppen - og vit B krever magnesium for å
aktiveres. Stress tapper en for magnesium i tillegg. Jeg føler at
magnesiumoljen alene ikke har vært nok, så nå er jeg i gang med saltbad i
tillegg. Det ser ut til å fungere veldig godt - og kroppen faller
gradvis tilbake på plass. Ellers har jeg klart å holde meg sånn
nogenlunde "på matta" i julen. Jeg har kost meg med all den feite
julematen, og også hatt noen små utskeielser - men ikke så store
utskeielser at det har gått utover kropp og helse. Julekaker og syv søte
sorter har aldri vært min greie - og det frister meg ikke. Jeg er så
glad i mine tradisjonsmatrutiner og det er ingen tvil om at kroppen
trives best med det, så jeg ser heller ingen grunn til å bryte disse
gode rutinene selv om det er jul. Ingenting er bedre for humøret (?) enn
et stort glass syrlig tykk kefir (stort smil)! Jeg håper å komme med et
nytt innlegg ila helgen.
Og Hanne - godkjenningen gikk raskere enn jeg greidde å lese - så alle kommentarene kom med. Kan evt slette om du ønsker det. AM
Hei PP,
Kunne jeg bedt deg sende noen linker som motbeviser mye av det skolemedisinene sier? Har en bror som blodnekter for at "alternative" metoder kan virke. Trenger litt fakta han kan lese seg opp på :)
Kunne jeg bedt deg sende noen linker som motbeviser mye av det skolemedisinene sier? Har en bror som blodnekter for at "alternative" metoder kan virke. Trenger litt fakta han kan lese seg opp på :)
Marianne, marevan/warfarin er ikke tilnærmet
rottegift, men faktisk rottegift, og fører til at rottene dør av indre
blødninger etter konsum.
Magnesium, vitaminene A, D, B3, B6, B9/folinsyre, B12, E, K2, mer mettet fett og protein for aminosyrer som glycin, karnosin og taurin, samt kraft for glukosamin sulfat regulerer blodets tetthet. Alle sterke kryddere gjør det samme, og mye bedre enn både warfarin og aspirin, m.m, uten bivirkninger. Eksempler er ingefær, cayenne, kløver, sort pepper, løk, hvitløk, gurkemeie, kanel, dill, oregano, etc
Hanne, ibux blir avgiftet så lenge du har et ellers næringsrikt kosthold. Spesielt mer protein og mettet fett beskytter lever og nyrer mot negative virkninger. Magnesium er kroppens hovedsmertestiller utover endorfiner.
Vitaminene A, D, B3, B6, B12, kolin, og K2, magnesium og sink hjelper mot tinnitus, uansett årsak. Her er mer info (også i margen på høyre side av nettsiden) ?
http://www.livestrong.com/article/440916-nutrition-for-tinnitus
Kraniosakralterapi og myofascial release/triggerpunkterapi (hos en kiropraktor eller osteopat, eller til nøds psykopat om du liker litt selvplaging) er også nyttig, og får fortgang i helbredsprosessen.
Magnesium, vitaminene A, D, B3, B6, B9/folinsyre, B12, E, K2, mer mettet fett og protein for aminosyrer som glycin, karnosin og taurin, samt kraft for glukosamin sulfat regulerer blodets tetthet. Alle sterke kryddere gjør det samme, og mye bedre enn både warfarin og aspirin, m.m, uten bivirkninger. Eksempler er ingefær, cayenne, kløver, sort pepper, løk, hvitløk, gurkemeie, kanel, dill, oregano, etc
Hanne, ibux blir avgiftet så lenge du har et ellers næringsrikt kosthold. Spesielt mer protein og mettet fett beskytter lever og nyrer mot negative virkninger. Magnesium er kroppens hovedsmertestiller utover endorfiner.
Vitaminene A, D, B3, B6, B12, kolin, og K2, magnesium og sink hjelper mot tinnitus, uansett årsak. Her er mer info (også i margen på høyre side av nettsiden) ?
http://www.livestrong.com/article/440916-nutrition-for-tinnitus
Kraniosakralterapi og myofascial release/triggerpunkterapi (hos en kiropraktor eller osteopat, eller til nøds psykopat om du liker litt selvplaging) er også nyttig, og får fortgang i helbredsprosessen.
Maja, jeg representerer ikke alternativ medisin,
men ekte, uavhengig og sannferdig vitenskap. Du spesifiserer ikke hva du
vil ha motbevist, så du får kikke litt selv på følgende sider -
http://raypeat.com/articles/
http://www.litalee.com/shopdisplaycategories.asp?id=19&cat=Articles
http://www.healingnaturallybybee.com/
http://www.second-opinions.co.uk/
http://www.diabetes-diet.org.uk/
http://primalmeded.com/
http://www.westonaprice.org/
http://www.alun.dk/sund_kost.asp
http://drcate.com/
http://raypeat.com/articles/
http://www.litalee.com/shopdisplaycategories.asp?id=19&cat=Articles
http://www.healingnaturallybybee.com/
http://www.second-opinions.co.uk/
http://www.diabetes-diet.org.uk/
http://primalmeded.com/
http://www.westonaprice.org/
http://www.alun.dk/sund_kost.asp
http://drcate.com/
PP: Da forstår jeg det som at magnesiumoljen kan
blandes direkte i kokosoljen? Hvilket blandingsforhold anbefaler du?
Hvilket salt anbefales for fotbad? Takk for masse nyttig info:)
Tusen takk for at du ville svare:-)
Jeg vet at hun har hatt urinsyregikt tidligere, men har vært anfallsfri/symptomfri i flere år etter at hun kuttet ut purinholdig mat som svinekjøtt og innmat (og sikkert andre purinholdige matvarer også) så jeg vil anta at hun nekter å gå tilbake til disse to matemnene da. Finnes det en annen god animalsk matkilde forutenom innmat da altså, som gir mye A- og B-vitaminer av de B-vitaminene du nevner ? Takk igjen :-)
Hanne, takk for innleggene om helbredsinfo og innsats tross streng og vanskelig dørvakt :-)
Jeg vet at hun har hatt urinsyregikt tidligere, men har vært anfallsfri/symptomfri i flere år etter at hun kuttet ut purinholdig mat som svinekjøtt og innmat (og sikkert andre purinholdige matvarer også) så jeg vil anta at hun nekter å gå tilbake til disse to matemnene da. Finnes det en annen god animalsk matkilde forutenom innmat da altså, som gir mye A- og B-vitaminer av de B-vitaminene du nevner ? Takk igjen :-)
Hanne, takk for innleggene om helbredsinfo og innsats tross streng og vanskelig dørvakt :-)
Cecilie, det er det samme da kokosoljen kun er ment
som beskyttelse mot eventuell svie om du har sart hud og reagerer på
kloren i oljen. For fotbad anbefales i utgangspunktet magnesiumklorid,
da den tas bedre opp enn magnesiumsulfat. Nest beste alternativ er
magnesiumsulfat/engelsk salt, og deretter magnesiumrikt salt som f.eks
Heliossalt eller keltisk salt.
Marianne, fiskeleverolje gir mye vitamin A, samt fet fisk, men B vitaminer er det lite av i alt annet enn lever. Purinfritt kosthold er like meningsløst som glutenfritt, da dette er en omgåelse av virkningen, og ikke en måte å gjøre noe med selve årsaken på. Og i og med at puriner dannes i kroppen fra flere aminosyrer, og er en nødvendig del av genene, så er et slikt kosthold bare selvbedrageri. Puriner har heller aldri vært årsak til urinsyregikt, da det er mangel på næringstoffer som deltar i nedbrytingen av urinsyre som er den egentlige årsaken. At man har for høye nivåer av urinsyre i kroppen skyldes dermed mangel på næringsstoffer, og da nettopp næringstoffer man får mye av via innmat og annen animalsk mat. Urinsyre er faktisk også en sterk antioksidant.
Utover vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium så er glycin i gelatin med på å fjerne for mye urinsyre i kroppen.
Marianne, fiskeleverolje gir mye vitamin A, samt fet fisk, men B vitaminer er det lite av i alt annet enn lever. Purinfritt kosthold er like meningsløst som glutenfritt, da dette er en omgåelse av virkningen, og ikke en måte å gjøre noe med selve årsaken på. Og i og med at puriner dannes i kroppen fra flere aminosyrer, og er en nødvendig del av genene, så er et slikt kosthold bare selvbedrageri. Puriner har heller aldri vært årsak til urinsyregikt, da det er mangel på næringstoffer som deltar i nedbrytingen av urinsyre som er den egentlige årsaken. At man har for høye nivåer av urinsyre i kroppen skyldes dermed mangel på næringsstoffer, og da nettopp næringstoffer man får mye av via innmat og annen animalsk mat. Urinsyre er faktisk også en sterk antioksidant.
Utover vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium så er glycin i gelatin med på å fjerne for mye urinsyre i kroppen.
Tusen takk for oppklaring, dette med urinsyregikt
osv som hun har forklart kan jeg ingenting om, så takk for forklaring
:-) Vet at hun har spist mye animalsk mat/noe innmat tidligere i den
tiden da hun fikk urinsyregikt da, men da er det snarere mangel på
C-vitamin, kalium, magnesium og/eller glycin som kan ha utløst anfallene
? Skal overbringe infoen ved neste anledning :-)
Anne Marit - La de originale helbredsinnleggene fra
26.12 stå, imens du sletter diverse kopier (og versjoner) fra 28.12. Da
blir det oversiktlig og fint! :)
PP - Psykopater Mot Øresus, det høres ut som en skremmende forening. Tusen takk for info :)
Spørsmål igjen: Hvordan kan jeg egentlig vite om jeg tåler usyrnede melkeprodukter (fra ferskmelk)? Har såvidt lest litt om forsinket matallergi/-intoleranse. Dersom man har det, så kan man vel ha diffuse plager som man ikke helt vet hva er/kommer av, det kan være lett å tro det er noe annet enn melk, men ikke vite hva? Hvor lenge må man kutte ut ferskmelk for å finne ut?
Babyer og gommekløe når tannebissene begynner å titte frem (5 mnd gammel baby som fullammes): Noen gode tips? Jeg har et par midler her som jeg ikke vet om jeg tør å bruke. Det ene er: Tincture of matricaria (kamille), et pulver som skal tas med skje, det står at det er et "herbal product", men det inneholder laktose, og det andre er: Bonjela Teething gel, som inneholder "two active ingredients, lidocaine hydrochloride and cetalkonium chloride."
PP - Psykopater Mot Øresus, det høres ut som en skremmende forening. Tusen takk for info :)
Spørsmål igjen: Hvordan kan jeg egentlig vite om jeg tåler usyrnede melkeprodukter (fra ferskmelk)? Har såvidt lest litt om forsinket matallergi/-intoleranse. Dersom man har det, så kan man vel ha diffuse plager som man ikke helt vet hva er/kommer av, det kan være lett å tro det er noe annet enn melk, men ikke vite hva? Hvor lenge må man kutte ut ferskmelk for å finne ut?
Babyer og gommekløe når tannebissene begynner å titte frem (5 mnd gammel baby som fullammes): Noen gode tips? Jeg har et par midler her som jeg ikke vet om jeg tør å bruke. Det ene er: Tincture of matricaria (kamille), et pulver som skal tas med skje, det står at det er et "herbal product", men det inneholder laktose, og det andre er: Bonjela Teething gel, som inneholder "two active ingredients, lidocaine hydrochloride and cetalkonium chloride."
Alle tåler usyrnede melkeprodukter, da det ikke finnes substanser i slike som kan forårsake helseproblemer.
Av produktene du oppgir virker ingen ok, da det ene (tinkturen) sannsynligvis er alkoholbasert, og det andre er direkte helseskadelig. Søk på "dangers of lidocaine" så får du en ide. Om den andre substansen -
Cationic surfactants These chemicals have a positive electrical charge. They contain a quaternary ammonium group and are often called "quats". These are used in hair conditioners, but originated from the paper and fabric industries as softeners and anti-static agents. In the long run they cause the hair to become dry and brittle. They are synthetic, irritating, allergenic and toxic, and oral intake of them can be lethal.· Stearalkonium chloride · Benzalkonium chloride · Cetrimonium chloride · Cetalkonium chloride · Lauryl dimonium hydrolysed collagen
Lidocain er også rapportert som årsak til flere dødsfall, skjønt da ved bruk av større mengder enn de som nok finnes i produktet. Det er uansett ikke lurt å bruke slike kjemikalier i munnen på et lite barn da alt som blir i munnen bare en liten stund kan ende opp i hjernen. Hvilket er hvorfor f.eks aspartam i tyggegummi eller drops, etc eller nikotin i drops, er betydelig mer skadelig for hjernen enn via brus og annen mat, eller tobakk.
Søker du på "clove oil infants" så får du info om hvordan du bruker kryddernellikolje for gommekløe så vel som for tannverk. Den virksomme substansen er eugenol, som tannleger bruker, eller i alle fall pleide å bruke før i tiden, som lokalbedøvelse.
Grunnen til at jeg ikke vedlegger linker er for å slippe captcha, nummerlek og godkjenningsmas.
Av produktene du oppgir virker ingen ok, da det ene (tinkturen) sannsynligvis er alkoholbasert, og det andre er direkte helseskadelig. Søk på "dangers of lidocaine" så får du en ide. Om den andre substansen -
Cationic surfactants These chemicals have a positive electrical charge. They contain a quaternary ammonium group and are often called "quats". These are used in hair conditioners, but originated from the paper and fabric industries as softeners and anti-static agents. In the long run they cause the hair to become dry and brittle. They are synthetic, irritating, allergenic and toxic, and oral intake of them can be lethal.· Stearalkonium chloride · Benzalkonium chloride · Cetrimonium chloride · Cetalkonium chloride · Lauryl dimonium hydrolysed collagen
Lidocain er også rapportert som årsak til flere dødsfall, skjønt da ved bruk av større mengder enn de som nok finnes i produktet. Det er uansett ikke lurt å bruke slike kjemikalier i munnen på et lite barn da alt som blir i munnen bare en liten stund kan ende opp i hjernen. Hvilket er hvorfor f.eks aspartam i tyggegummi eller drops, etc eller nikotin i drops, er betydelig mer skadelig for hjernen enn via brus og annen mat, eller tobakk.
Søker du på "clove oil infants" så får du info om hvordan du bruker kryddernellikolje for gommekløe så vel som for tannverk. Den virksomme substansen er eugenol, som tannleger bruker, eller i alle fall pleide å bruke før i tiden, som lokalbedøvelse.
Grunnen til at jeg ikke vedlegger linker er for å slippe captcha, nummerlek og godkjenningsmas.
Men hva med dyreallergier, støv allergier osv som ikke har med mat å gjøre. Er dette også tegn på mangel av ett eller annet?
PP; ang kalium; hvilke animalske matemner har mye
av dette igjen? Er det alle upast melkeprodukter eller noen spesielt ?
På slike top-5 lister og slikt på nett er det alltid nevnt banan,
aprikoser og andre vegetabilske kilder.
Jeg tar nå tilskudd av MSM http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-MSM-Powder-250-g/5 men vil jo gjerne bort fra tilskudd generelt. Hva tenker du om MSM ? Jeg synes å huske å ha lest et sted her om matvarer med svovel, men kan ikke finne det igjen, og hjernen jobber sannsynligvis på spreng inni der et eller annet sted for å fordøye all info over de siste par ukene, så det har sannsynligvis skjedd et lite drypp på veien til all infolagringen.. :-)
Jeg tar nå tilskudd av MSM http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-MSM-Powder-250-g/5 men vil jo gjerne bort fra tilskudd generelt. Hva tenker du om MSM ? Jeg synes å huske å ha lest et sted her om matvarer med svovel, men kan ikke finne det igjen, og hjernen jobber sannsynligvis på spreng inni der et eller annet sted for å fordøye all info over de siste par ukene, så det har sannsynligvis skjedd et lite drypp på veien til all infolagringen.. :-)
Tusen takk, PP. I "oppskriften" på nettet står det
at man skal blande ut kryddernellikoljen med planteolje. Jeg regner med
at jeg skal blande med kokosfett istedet?
Hei!
Jeg hiver meg på som en av de som har begynt å spise rå lever og rå eggeplommer! Hihi! Etter å ha fulgt wicked-mums bloggene i ett par års tid så føles det som om jeg endelig har funnet "svaret" på hvordan bli frisk, jeg har hatt mange turer med utredning på sykehus med mine ME- symptomer og har blitt utredet for autoimmune sykdommer da såkalt bindevevssykdom, ferden pågår enda og utredes videre for fibromyalgi og utmattelsessyndrom da ingen ser ut til å finne no svar... Ååååå så sliten og oppgitt man blir. MEN jeg har tatt små babyskritt og innført litt kraft, har skapet fullt av gelatin i kapsler, kokosfett, rå eggeplommer og til slutt kronen på verket: Rå lever! Når jeg leser hvor fort noen ser ut til å komme til hektene på "bare" lever" så tenkte jeg at dette må prøves! Som sagt så gjort. Var skeptisk, da jeg leste hvor mange som "grein på nesa" over både smak og lukt.... meeeeen jeg stakk nesen oppi pakken med lever og tenkte; dette lukter jo ingenting, tok ut en god bit, delte i passe små stykker og heiv innpå. Æ følt mæ som dronninga på haugen som vi si på trøndersk! Det smake jo ingenting, hadde litt ettersmak av jern og blod kanskje... Hurra for mæ, tenkte jeg. Jeg synes faktisk hvalkjøtt er strammere på smak og lukt. Så nå sitter jeg her i senga og er ekstremt våken og klar i topplokket.... jeg som har gått rundt med hjernetåke i snart 10 år og ikke greid å lese ei bok på 5 år som følge av fatigue, desorientering, konsentrasjonsvikt av en annen verden... Nesten for godt til å være sant, men her skal det trøkkes inn egg, lever, gelatin, kokosfett og alt det andre etterhvert som kroppen kvikner til. Men jeg har spist lever i to dager bare... kan man bli så våken av lever da? Æ e så ydmykt takknemlig for all informasjon som ligger i disse bloggene, Skulle ønske jeg visste dette for 10 år siden, jeg har vært gjennom alle slags kostholdsteorier, var veggis i noen år, spist supermat til lommeboka var tom og absolutt null virkning på meg. Lest og lest og lest litt til fordi jeg har hele tiden følt på meg at svaret må ligge i kosthold og livsstil.. og heldigvis så ramlet jeg inn på bloggen frajordtilbord og fant resten av jentene her. Som sagt, takk for supre informasjonskilder som disse bloggene er, og takk til Pirkepetter! :)
Jeg hiver meg på som en av de som har begynt å spise rå lever og rå eggeplommer! Hihi! Etter å ha fulgt wicked-mums bloggene i ett par års tid så føles det som om jeg endelig har funnet "svaret" på hvordan bli frisk, jeg har hatt mange turer med utredning på sykehus med mine ME- symptomer og har blitt utredet for autoimmune sykdommer da såkalt bindevevssykdom, ferden pågår enda og utredes videre for fibromyalgi og utmattelsessyndrom da ingen ser ut til å finne no svar... Ååååå så sliten og oppgitt man blir. MEN jeg har tatt små babyskritt og innført litt kraft, har skapet fullt av gelatin i kapsler, kokosfett, rå eggeplommer og til slutt kronen på verket: Rå lever! Når jeg leser hvor fort noen ser ut til å komme til hektene på "bare" lever" så tenkte jeg at dette må prøves! Som sagt så gjort. Var skeptisk, da jeg leste hvor mange som "grein på nesa" over både smak og lukt.... meeeeen jeg stakk nesen oppi pakken med lever og tenkte; dette lukter jo ingenting, tok ut en god bit, delte i passe små stykker og heiv innpå. Æ følt mæ som dronninga på haugen som vi si på trøndersk! Det smake jo ingenting, hadde litt ettersmak av jern og blod kanskje... Hurra for mæ, tenkte jeg. Jeg synes faktisk hvalkjøtt er strammere på smak og lukt. Så nå sitter jeg her i senga og er ekstremt våken og klar i topplokket.... jeg som har gått rundt med hjernetåke i snart 10 år og ikke greid å lese ei bok på 5 år som følge av fatigue, desorientering, konsentrasjonsvikt av en annen verden... Nesten for godt til å være sant, men her skal det trøkkes inn egg, lever, gelatin, kokosfett og alt det andre etterhvert som kroppen kvikner til. Men jeg har spist lever i to dager bare... kan man bli så våken av lever da? Æ e så ydmykt takknemlig for all informasjon som ligger i disse bloggene, Skulle ønske jeg visste dette for 10 år siden, jeg har vært gjennom alle slags kostholdsteorier, var veggis i noen år, spist supermat til lommeboka var tom og absolutt null virkning på meg. Lest og lest og lest litt til fordi jeg har hele tiden følt på meg at svaret må ligge i kosthold og livsstil.. og heldigvis så ramlet jeg inn på bloggen frajordtilbord og fant resten av jentene her. Som sagt, takk for supre informasjonskilder som disse bloggene er, og takk til Pirkepetter! :)
Linda: Jeg håper det er greitt at jeg legger denne
kommentaren inn på mitt siste innlegg - da jeg synes flere bør få lese
dette! Herlig lesning!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar