Heidi-HD
23.09.2012 kl.21:50
Kan jeg spørre deg hvor i Vesterålen du kjøper tørrfisk? (Eller, det er kanskje fra familie du får det?).
Har forresten sett at det henger store mengder tørkede torskehaua rundt om her, og lurer i all verden på hva man bruker det til. Vet du det?
Jeg skjønner at man kan spise tørrfisk som den er, uten å bløyte den først - stemmer ikke dette?
Jeg lurer på om jeg kanskje kunne driste meg til å spise litt tørrfisk - det lukter jo helt for j......, men jeg er ganske glad i saltsmak, så kanskje jeg fikser det?
Sorry dumkopf-spørsmålene mine. Jeg har generelt liten erfaring på kjøkkenet, og når det kommer til fisk har jeg absolutt NULL kompetanse grunnet en (desverre) livslang totalaversjon for fisk. Som jeg forresten håper å komme over, næringsverdien tatt i betraktning + min mann og sønn elsker det! Har til nå laget fiskekaker, og er stolt over det (hvor dumt det nå enn høres ut).
Takk for gode fisketips!
Vennlig hilsen Heidi
Har forresten sett at det henger store mengder tørkede torskehaua rundt om her, og lurer i all verden på hva man bruker det til. Vet du det?
Jeg skjønner at man kan spise tørrfisk som den er, uten å bløyte den først - stemmer ikke dette?
Jeg lurer på om jeg kanskje kunne driste meg til å spise litt tørrfisk - det lukter jo helt for j......, men jeg er ganske glad i saltsmak, så kanskje jeg fikser det?
Sorry dumkopf-spørsmålene mine. Jeg har generelt liten erfaring på kjøkkenet, og når det kommer til fisk har jeg absolutt NULL kompetanse grunnet en (desverre) livslang totalaversjon for fisk. Som jeg forresten håper å komme over, næringsverdien tatt i betraktning + min mann og sønn elsker det! Har til nå laget fiskekaker, og er stolt over det (hvor dumt det nå enn høres ut).
Takk for gode fisketips!
Vennlig hilsen Heidi
Ja, det er nok fra min gamle onkel. Han lager
verdens beste tørrfisk! Ett år klaget han fælt fordi tørrfisken ikke var
god nok. Det hadde noe med temperaturen denne sesongen å gjøre, og jeg
mener å huske at det hadde vært for lite eller helt fravær av frost -
men jeg husker ikke helt.
Du får ta kontakt med et av fiskebrukene i Vesterålen og høre om de har fisk til deg. Anne Marit
Du får ta kontakt med et av fiskebrukene i Vesterålen og høre om de har fisk til deg. Anne Marit
Det bør være tørrfesk i hauger her - skal nok høre med min kompis Fiskeren. Han burde vite - han vet alt om fisk :-)
Tenkte forresten jeg skulle prøve meg på tørket ansjos.... Om de er bare 2 cm burde det vel gå greit å bøtte innpå et par av dem? (Dæven kor æ føle mæ tøff no!)
Hehehehehehe...... ;))
(Eller hva med å finhakke dem til pulver og fylle opp i gelatinkapsler? Må vel være bedre enn ingenting...)
Men de tørkede torskehauan? Vet du hva man bruker dem til?
Vennlig hilsen Heidi
Tenkte forresten jeg skulle prøve meg på tørket ansjos.... Om de er bare 2 cm burde det vel gå greit å bøtte innpå et par av dem? (Dæven kor æ føle mæ tøff no!)
Hehehehehehe...... ;))
(Eller hva med å finhakke dem til pulver og fylle opp i gelatinkapsler? Må vel være bedre enn ingenting...)
Men de tørkede torskehauan? Vet du hva man bruker dem til?
Vennlig hilsen Heidi
Ja ikke sant. Jeg følte meg nokså tøff da jeg
spiste hel ansjos første gang. Men nå sklir det rett ned. Jeg tenker
ikke sekund på at faktisk hele fisken går ned - med øyne og det hele.
Det er faktisk veldig godt! Og det går heller med 10-20 stykker av
gangen enn 1-2. Bare vent og se. Du må gjerne male opp fisken og ha i
kapsler, men er ikke du nordlending da? Hehe. Jeg vet faktisk ikke hva
de bruker torskehau til. Min mor kokte torskehaug da jeg var jentunge -
og jeg husker at hun sugde ut litt av hvert av disse.... AM
"...hun sugde ut litt av hvert av disse..."
Hm..... Når jeg tenker meg om kommer jeg nok aldri til å bli fullt ut nordlending... Hehe ;))
(Hvis du ikke var klar over det så er jeg en skikkelig 100% innlandssøring. Bodd i Vesterålen i 3 år)
Vennlig hilsen Heidi
Hm..... Når jeg tenker meg om kommer jeg nok aldri til å bli fullt ut nordlending... Hehe ;))
(Hvis du ikke var klar over det så er jeg en skikkelig 100% innlandssøring. Bodd i Vesterålen i 3 år)
Vennlig hilsen Heidi
Det ser veldig godt ut! Husk at salt er livsfarlig
for katter. Katter skal ikke ha mat som er saltet! Katten vil ettervært
få akutt nyresvikt som er dødelig. Ellers vil jeg si at du har en flott
side som jeg vil følge videre:) Fant deg gjennom bloggen til Gry fra
jord til bord:)
Ønsker deg en fin uke. Mvh Ellen
Ønsker deg en fin uke. Mvh Ellen
Ah - da skjønner jeg. Og nei, jeg kom aldri så langt som å spise torskehau i min barndom. Det ble for sært - selv den gangen. am
Ellen: Takk for opplysning om katter og salt.
Vennlig hilsen Heidi
Vennlig hilsen Heidi
Katter før ikke av å spise tørrfisk som er dyppet i
saltvann sålenge de var vann å drikke. Det er nok mange ganger bedre
enn å gi katten butikkfor uten næring. Am
Mente å si at katter ikke dør av å spise tørrfisk.
Det Ellen skriver er kun riktig om man snakker om
bordsalt, og det er ikke natrium, men aluminiumsbasert antiklumpemiddel
som er helsefaren for katter. Jeg har gitt mine katter havsalt i mange
år i maten, og de elsker saltet fisk alle som en. Ingen, verken
mennesker eller katter, får nyresvikt av salt, men vil kunne få det
etter hvert som aluminium lagres i nyrene.
PirkePetter: Takk for oppklarende informasjon om dette.
Vennlig hilsen Heidi
Vennlig hilsen Heidi
Har bodd i Asia i mange år og der ble små tørkede
ansjos brukt som krydder i wokede retter. Det var også mulig å få kjøpt
"calmond" i butikkene som var mandler og små ansjos blandet i poser som
snacks fra en amerikansk distributør.
For en pyse! Toskehaud er jo det beste som kan
spises :O))))og jeg kommer fra bibelstripa så da er det vel mest
sannsynlig en syndens skam å spise ånden også ;-) Men når det er sagt så
har jeg ikke kommet meg til å spise disse tørkede ansjosene enda, der
er du et råskinn! Gleder meg til å teste ut.
Spiser du torskehau, Gry?! Jeg er imponert! Også du som ikke orker lever en gang! Smil. am
Ja, jeg er nok et paradoks. Forskjellen er at
smaken av toskehaud er nydelig, smaken av lever er forskrekkelig. Du
skulle sett ansiktet til Fikselise da hun smakte på flortynne, marinerte
og dehydrert leverchips, milde himmel for et skue :)))) aldeles
grusomt.
gry: hehe. Jeg kjører på med leverkapslene mine jeg
og synes det går helt strålende. Og sånn blir det nok en stund. Spiste
forøvrig stek kyllinglever i Italia i sommer og det var faktisk ganske
godt. Anne M
Skvatt plutselig ;-))) pinnekjøtt av villsvin...hmmm . Det er vel litt spesielt? Håper det skal være villsau da ;-)
Elin: Smil...villsau....
Men hjælpes - frakten på ansjosen på Radiant Life
kom opp i USD 40, selv om jeg bare la inn bestilling på 3 poser? Så da
stod jeg over.
Noen som vet om et annet sted man får kjøpt tørket ansjos?
Vil så gjerne ha i meg disse gode vitaminene etc. :)
Noen som vet om et annet sted man får kjøpt tørket ansjos?
Vil så gjerne ha i meg disse gode vitaminene etc. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar