onsdag 8. august 2012

Fra jord til bord 8. aug 2012 - 12. aug 2012

  1. Anonym8. august 2012 kl. 11:38
    Helt enig! Min egen søster er også en slik superbestemor som koker kraft og leverer på døra til sin datter! Dette er et viktig budskap! Gelatinpulveret fra tidsporten er det aller beste! Alternativet fra iherb smaker ikke bra ibdet hele tatt - og jeg er usikker på kilden. Fortsatt god sommer! Anne marit
    Svar




    1. Fra jord til bord8. august 2012 kl. 12:30
      Hurra for sånne superdamer! God sommer videre vekk for deg også, gleder meg til nytt wickedtreff ut på høsten :)
  2. Anonym8. august 2012 kl. 12:11
    Skal prøve tidsporten sin. Jeg har kjøpt på iherb og jeg brekker meg når jeg kjenner lukten!! Men jeg skal få gelatin inn i kosten til hele familien :-)
    Monika
    Svar




    1. Fra jord til bord8. august 2012 kl. 12:29
      Hehe, ja den fra tidsporten og den i butikk er noe mer nøytral i lukten.
  3. Fru Blom8. august 2012 kl. 12:18
    Så fantastisk. så gelatinen fra butikken anbefales ikke? Den i plater? Eller er det bedre enn ingenting? Ble så glad når du skrev at det kan brukes til tykningsmiddel i bær. Hvor mye trenger man ca pr 1/2 kg bær som skal røres & fryses?
    Noen som har god oppskrift på god kraft?
    Skal straks hente bær fra Enger gård :-) Tusen takk for en fin blogg Gry. Du skriver så bra og jeg blir glad for hvert nye innlegg og alle kommentarene du får.
    God onsdag til deg.
    :)
    Hilsen Fru Blom
    Svar




    1. Fra jord til bord8. august 2012 kl. 12:31
      Joda, den fra butikke er fin den, rent kvalitetsmessig, men fint å være økologisk og vite at dyrene gelatinet utvinnes fra har hatt det noe bedre og spist litt bedre kost...

      Både Vibeke i viblans-bloggen og annema har skrevet fine innlegg på kraftkoking.


    2. Fru Blom8. august 2012 kl. 13:22
      Selvfølgelig. Økologisk er det beste.
      Tidsporten neste ;)
      Takk for tips


    3. Anonym12. august 2012 kl. 17:09
      Fru Blom -
      http://www.viblans.blogspot.com/2012/03/superkraft.html
      http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html

      Jeg så du ville oppnevne Christer til ditt nye orakel, og anbefaler deg å være litt forsiktig med det da han generelt vet veldig lite om det han skriver om. Dette vil du selv se om du sjekker alle kommentarene fra meg (Pirk) i spesielt melkeinnleggene. Spør du om konkrete ting og får lange svar om at det kan være sånn eller slik eller til og med noe helt annet, eller som inkluderer mat/industrielite eller tankens kraft eller at han bare vet 100% bare derfor/magefølelse så er det tegn på at han ikke aner hva svaret er. Jeg kommenterer ikke lenger i hans blogg pga at han synser og dikter opp forklaringer heller enn å holde seg til det lille han kan, og vil derfor ikke kunne bidra til å rette opp feil og misforståelser fra hans side som kan gi alvorlige konsekvenser for dem som tror han vet hva han snakker om.

      Den siste gangen jeg blandet meg var da han uten kvalm godkjente Rørosmelk til Marte som spurte ham om denne var ok ut fra et melkeintoleranseperspektiv. Svaret han ga henne fokuserte på at melken var økologisk, ikke inneholdt sprøytegiftrester samt kom fra en tradisjonell kurase, som overhodet ikke har noe som helst med kasein/melkeintoleranse å gjøre. Slik at han svarte uten kunnskap om emnet og brukte flere grunner som argumenter for å godkjenne melken til en som ikke tåler melk, som på ingen måte har noe som helst med melkeintoleranse å gjøre. Hans andre svarkommentar til Marte om kasein kom som respons på mail fra meg hvor jeg ba ham om å skjerpe seg. Heller ikke her har han integritet nok til å innrømme at han tok feil/ikke har kunnskap om emnet, og later som om han har tenkt dette (svaret) selv.

      Kommentarene finnes her -
      http://liveneshage.blogspot.com/2012/07/tidsporten-og-fremtiden.html?showComment=1341830046874#c2899157111840655203

      Slik mangel på kunnskap, samt integritet nok til å innrømme at han ikke kan svare på spørsmålet fordi han ikke vet svaret, er en farlig kombinasjon som kan gi helseproblemer i dem som velger å tro det han skriver. Stort sett det eneste som er riktig i bloggen hans er melkeinnleggene, som uansett bare er en overflatisk gjennomgang av informasjon han har fått av meg via mail.

      Dette er ikke ment som et forsøk på å rakke ned på ham, kun å gi litt perspektiv på ham. Jeg har gjentatte gange rbedt ham om å la være å svare på spørsmål han ikke kjenner svaret på, og han lover bot og bedring hver gang. Og så er det på'n igjen etter en stund. Så nå gidder jeg ikke mer.

      Vaktelegg i fjæra? :-)

      Herr Kål
  4. Anonym8. august 2012 kl. 12:30
    Bare synd den er laget av gris, ønsker meg gelatin fra tidsporten som ikke er av svin :)
    Svar




    1. Fra jord til bord8. august 2012 kl. 12:32
      Jotakk, enig med deg, men den gelatinen han har er nok den "gladeste" som finnes på markedet.
  5. Anonym8. august 2012 kl. 14:19
    Gelatin fås også via følgende kilder -
    http://www.tidsporten.no/
    http://www.cchobby.no/gelatine-oeko-500-g.aspx
    http://www.matbox.no/default.pl?showProduct=22401&pageId=355
    http://www.urtegaarden.dk/product/gelatine-oeko.aspx

    Mer info om gelatin og fordøyelse -
    http://gryhammer.blogspot.no/2012/03/hjemmelaget-bringebrgele-med-naturlig.html

    Og om kraft og gelatin og helse -
    http://senseoflife.blogg.no/1330526787_spis_kraft_hver_dag.html
    http://viblans.blogspot.no/search/label/Kj%C3%B8ttkraft
    http://viblans.blogspot.no/2011/08/god-lrdag.html

    Jeg kan legge til Gry's informasjon at 90% av skjelettet er kollagen, slik at alle skjelettlidelser og holdningsproblemer som skyldes kollagendelen av skjelettet også blir utbedret via konsum av gelatin. Kraft gir enda mer for pengene gjennom sitt innhold av vitaminer og mineraler og glykosaminoglykaner utover gelatin.

    Gelatin mangler eller har for små mengder av enkelte aminosyrer og er derfor ikke, som Gry nevner, et komplett proteintilskudd. Fordelen med gelatin er imidlertid at de aminosyrer som finnes er i svært store mengder i forhold til alle andre kilder.

    KollagenPirk
    Svar
  6. Anna8. august 2012 kl. 16:12
    Jeg har idag kjøpt billig fiskehoder, bein og haler fra en fiskebutikk, 2 kg. Skal koke kraft tenkte jeg. Skal en bruke eddik i fiskekraften også? La den stå? Og hvor lenge bør jeg koke beina? Har kokt både kylling og storfe ca 1 døgn.

    Og tuuusen takk for fantastisk blogg, du og de andre wicked mums! Og takk til Pirkus sine utfyllende kommentarer :) Vannkefir står på benken, venter på melkekefir. Skal lage surkål, ketchup og annet snadder. Byttet ut deo med kokosolje (som funker mye bedre enn alt annet jeg har prøvd!!!) Kjøpt gelantin, og skal snart gjøre en bestilling fra tidsporten!

    Hilsen Anna
    Svar




    1. Fra jord til bord8. august 2012 kl. 17:59
      Er du så dedikert blir det snart kuler og krutt!!! Du koker fiskekraft i ca 20-30 min ellers blir det fort ekkelt smakende lim. Sett det gjerne i eddikvann i forkant for å trekke ut mineraler.

      Takk for fine ord- godt du lar deg inspirere av meg og de andre kraftdamene- vi er alle eksempler på at ekte tradisjonkost funker best- som det har gjort i alle tider :)
  7. Ellen8. august 2012 kl. 17:49
    Hei. Jeg lurer også på hvor lenge jeg skal koke fiskebeina for å få ut mest mulig gelantin.
    Mvh Ellen
    Svar
  8. Ellen8. august 2012 kl. 17:53
    Det ville vært så genialt om Tidsporten kunne fått inn fiskegelantin i pulverform!
    Svar
  9. Fra jord til bord8. august 2012 kl. 17:57
    Rasende enig i det ja!
    Svar
  10. Vibeke8. august 2012 kl. 19:21
    Superspennende og interessant dette med kollagen/gelatin og hudhelse. Og ekstremt hvordan folk kan ta seg betalt for disse sakene som i bunn og grunn kan gjøres/lages så fryktelig enkelt. Flott med fokus på matbløffer og produktsvindel!!
    Svar
  11. Anonym9. august 2012 kl. 11:51
    hei,

    jeg skrev et spørsmål under yoghurt ABC men prøver her istedetfor:

    vi har her i huset lenge unngått melkeprodukter, men via din og andre kraftmødres blogger har jeg fått inspirasjon til å innføre upasteurisert melkemat (jeg liker det ordet;))jeg ville gjerne lage yoghurt da jeg har tilgang på fersk økomelk, men jeg har ingen "starter". hva tenker du om å bruke butikkyoghurt som starter hvis man ellers ikke varmer opp høyere enn si 45 grader...? det finnes jo lavpasteuriserte varer i min butikk fra røros meieriene (tjukkmjølk og rømme), tror du de kan brukes som starter eller blir det helt feil?

    dessuten: jeg liker å skumme fløten av melka mi. det er ikke mye jeg får av, men et par, fire spiseskjeer for hver liter. er melken som blir igjen da betydelig "lettere"?

    når det gjelder gelatin: vi gomler i oss hjemmelaget gele så å si daglig! faktisk opplever jeg at det ikke blir like mye mas etter is og annet søtt, men kan man spise for mye gelatin?

    vennlig hilsen lene
    Svar




    1. Fra jord til bord9. august 2012 kl. 12:04
      Så bra at du tuter på med disse supermatemnene. Jeg vet mange lager egen yoghurt ved å bruke butikkyoghurt som starter. Jeg kan ikke garantere at du får den perfekte blandingen av bakterier, men avdem sin er vel den beste da den "kun" er lavpasteurisert.

      Skummer du fløten av ville jeg i allefall sørget for å få i meg det fettet på annet vis, i en smoothie, helle over gelèen dere spiser så mye av, syrne den til rømme el... Det er i melkefettet du finner den supergode næringen!

      Med mindre du spiser to liter gele daglig skulle nok det bare være bra med litt kraftig med gelatin innabords :)
  12. Anna9. august 2012 kl. 12:18
    Takk for avar ang fiskekraft :)
    Har ett sprøsmål ang vannkefir: Leser at etter ca 48 timer det ca 20% sukker igjen, og at dette i hovedsak er fruktose. Er ikke fruktose noe en bør unngå om det ikke er fra frukt? Jeg har brukt sucanat som sukker. Og når kan barn/babyer begynne å få vannkefir og fermenterte grønnsaker?
    Svar




    1. Fra jord til bord9. august 2012 kl. 12:56
      Jeg har sett og hørt forskjelling om hvor mye sukker som er igjen etter fermentering. Jeg vil ikke tro at det er 20% sukker igjen etter 48 timers fermentering. Da er den så sur at jeg må ettersøte med stevia for å få det i barna f.eks og jeg kan ikke kjenne at det påvirker mitt blogsukker nevneverdig- og jeg er en sånn sensitiv person for blodsukkersvingninger. Sukkeret som er igjen etter fermentering skader deg på ingen måte om du ellers har rikelig med proteiner og fett i kostholdet ditt, som er med på å balansere blogsukker og forhindre evt. sukkers skadelige effekter på kroppen. Du kan godt gi fermentert vannkefir og grønnsaker etter 6 mnd.


    2. Fra jord til bord9. august 2012 kl. 12:57
      Vel å merke kommer det fra en som fullammet sistemann til hun var nærmere året, så om du har rikelig med melk, mener jeg det er det beste du kan gi den lille og evt supplere med de ovenfornevnte matemnene og drikke.


    3. Anonym9. august 2012 kl. 15:43
      Når det først er snakk om amming har jeg bare lyst til å legge til noe.

      Jeg ammet min sønn (også om natta) til han var 2,5 år. Hvis noen forteller deg at dette vil skade tennene til den lille (var nemlig det jeg ble fortalt - tennene hans kom til å råtne osv.), så mener jeg dette er bare tull. Min sønn er nå 3,5 år og har svært friske tenner. Ikke noe som helst tegn til hverken karies, råte, skade osv.

      Vennlig hilsen Heidi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar