fredag 3. august 2012

Fra jord til bord 3. aug 2012 - 6. aug 2012

  1. Anonym1. august 2012 kl. 11:35
    Da jeg begynte å planlegge omlegging av kosthold (ca. mars/april nå i år), var noe av det første jeg fikk med meg at Agavenektar er svært skadelig. Det har forundret og forbauset meg at de "seriøse og bevandrede" aktørene ikke fjerner agavenektar fra oppskriftene sine og butikkene sine. For meg svekkes deres troverdighet ved at de fremdeles markedsfører agavenektar som noe sunt.

    Har forresten også plukket opp at Rapadura (tror jeg det var) er ok, men uten at jeg helt har fått med meg hva det er. Jeg kan søke på nettet for å finne ut, eller jeg kan spørre deg her om du vil svare.

    Vennlig hilsen Heidi
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 12:24
      Rapadura er uraffinert og ubleket sukker, en helt ok kilde til søtning som jeg kjøper av og til :)
      Slett
    2. Marianne2. august 2012 kl. 15:34
      Trodde rapadura ver mindre behandlet en sucunat? Omtrent det samme, men tror sucunat er varmet opp noe mer.
      Slett
    3. Anonym4. mai 2013 kl. 14:41
      Jeg leste et sted at rørsukker er bedre for tarmene. Det der med å kutte ned på sukkeret er ikke lett. Jeg bruker sukker i teen min. Jeg kan drikke 1 liter med the i slengen slik andre er avhengig av kaffe. Jeg bruker 2 ts sukker i hver kopp, men synes stevia og andre sukketter smaker helt forferdelig. Så det beste er å holde seg unna, men det er ikke lett.
      Slett
  2. Eidenshage1. august 2012 kl. 11:41
    Tenker bare : I <3 you. Agave er ikke noe vidundermiddel , skjønner ikke hvorfor den har blitt fremstilt slik. minner meg mest om vanlig sirup, og da ringer det en bjelle hos denne frøkna gitt.
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 12:23
      Godt den ringer hos deg, gjorde ikke det hos meg i starten, da jeg bare var lykkelig over at det fantes en en så vidunderlig erstatning for sukker, Åh, hvor vil elsker å la oss lure ;-)
      Slett
    2. Ingelill1. august 2012 kl. 13:10
      Misforstå meg rett, det har blitt konsumert et par beholdere med Agave, men det føltes suspekt og jeg kuttet det ut.
      Å la seg lure er du ikke alene om. Tenker det at jeg får nok mange oppvåkninger i årene som kommer også, man lærer så lenge man lever :)
      Slett
  3. Lila1. august 2012 kl. 12:11
    Har selv holdt meg borte fra agave, da jeg tidlig fikk høre endel negativt om det. Til ungene bruker jeg som du anbefaler honning og stevia. Men hva er dine tanker om sukrin og kokosnektarsukker?
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 12:22
      Sukrin holder jeg meg langt unna, kokosnektarsukker har jeg ikke kjennskap til.
      Slett
    2. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 13:47
      Litt om erythritol:

      http://www.ehow.com/about_5544369_erythritol-health-dangers.html

      http://www.ehow.com/facts_5012916_dangers-of-erythritol.html


      Dette sier Pirk om tema :o) :
      Stoffet, som også kalles zerose, produseres av Cargill foods, som ikke akkurat er kjent for å bry seg om folkets helse. Det er laget av maisstivelse, og da gjerne fra genmodifisert mais.



      http://voices.yahoo.com/is-erythritol-next-big-natural-sweetener-462181.html?cat=5


      Jeg holder meg unna stoffet da det er industriskapt, og mye av det som påstås om det er ikke sant. Informasjonen er også motstridende da mange sier at stoffet ikke tas opp i kroppen, og andre det helt motsatte. Noen sier det er maisbasert, andre sukkerbasert, og noen sier det forårsaker ymse tarmproblemer og andre det motsatte.

      Kanskje like greit å holde seg unna?
      Slett
    3. Lila2. august 2012 kl. 12:05
      Må si at jeg var veldig positiv til sukrin da jeg ble introdusert for det. Men som du er jeg blitt mer skeptisk. Sukrin er basert på fruktose, men det er ikke spesifisert fra hvilken fruktose kilde. Og jeg har også både lest og hørt at det hovedsaklig brukes mais. Når det gjelder opptak har jeg lært at stoffet ikke tas opp, men overskudd går via nyrer og skilles direkte ut via urin. Også grunn til å stusse. Nei som du sier man lærer heldigvis noe nytt for hver dag som går, og det beste er nok å holde seg mest mulig unna søte ting. Og skal man bruke noe er naturlige alternativer som honning, etc de beste alternativene.

      Takk for svar:)
      Slett
    4. Anonym3. august 2012 kl. 02:59
      Bedre å kose seg med søt mat og drikke når man har behov for det, sammen med et næringsrikt, og især magnesiumrikt kosthold for øvrig. Det er en grunn for at smaken søt gir så mange gode følelser, og man skal leve også, ikke bare overleve.

      Uraffinert sukker er ikke spesielt usunt, kun hvitt sukker er. Og som jeg har nevnt nedenfor så er ikke sukker eller karbohydrater årsaken til diabetes, men kan forårsake magnesiummangel, som er det samme som diabetes type 2. Da forutsatt at man spiser mye sukker/karbo og samtidig lite mineraler/magnesium.

      Om sukker og diabetes -
      In 1947, B. A. Houssay found that a diet based on sugar as a source of energy was more protective against diabetes than a diet based on lard, while the most protective diet was based on coconut oil. Lard reflects the pigs' diet, and is usually extremely unsaturated, especially since it became standard to fatten them on soybeans and corn. Essentially, his study seems to show that unsaturated (pork) fat permits diabetes to develop, sugar is slightly protective, and coconut oil is very protective against the form of diabetes caused by a poison.
      http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml

      Søt Ting Pirk
      Slett
  4. Christina1. august 2012 kl. 13:05
    Hei! Takk for at du har en så kjempefin blogg! Ser nå at jeg må hive agaven på dør. Lurer på om du vet om yacon syrup er et bedre alternativ?
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 13:17
      Jeg har lenge trodd det var mye bedre enn agave, men min kjære ernærigsfysiolog Pirkepetter mener den er full av fritt fruktose, den også. Jeg har ikke lest meg opp på yacon nok til å ha et nyansert bilde av det. Skal forsøke å finne ut.
      Slett
    2. Lila2. august 2012 kl. 12:08
      På ernæringsterapistudiet omtalte de fleste lærerne både agave og yacon på samme måte som Pirkepetter..;)
      Slett
    3. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 14:54
      Har du eller dine lærere noe konkret på yacon, så mottas det med takk!
      Slett
  5. Victoria1. august 2012 kl. 13:07
    OI! Det kom overraskende. Kjøpte en liten flaske med det for en stund siden, og den er så godt som tom nå.. Veldig takknemlig for at du deler erfaringene dine. :) Og jeg som trodde det var BRA for meg. Gjelder dette også yaconsirup?
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 13:18
      Se på svaret jeg gav Christina. Skal se om jeg får klarhet i yacon om litt.
      Slett
  6. kristine1. august 2012 kl. 13:14
    Jeg har hele veien holdt meg unna agave, men bruker litt sukrin og xylitol, disse er kanskje like ille?`
    Ellers er jeg veldig glad i yaconsirup og honning ^^,
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 13:51
      Sjekk svaret jeg ga Line(lila)om sukrin. xylitol bruke jeg ikke mer, yacon ligger også og vipper på toppen av klippen. Jeg holder meg til det trygge nå, og bruker de kildene til søtning som jeg har listet opp i innlegget:)
      Slett
    2. Mona BL1. august 2012 kl. 19:28
      Hva er grunnen til at du ikke bruker xylitol/bjørkesøt?
      Slett
    3. Mona BL1. august 2012 kl. 21:01
      Og forresten, hvor får du tak i rapadura?
      Slett
    4. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 10:13
      Jeg har kjøpt rapadura på iherb, men ser det ikke står i sortimentet nå, uansett ikke viktig da du fint kan bruke de andre søtningsmidlene, personlig synes jeg rårørsukker og lønnesirup/evt granulater og ikke minst honning har best smak.

      Bjørkesøt er raffinert og industrilisert slik at vi ofte ikke vet hva det er utvunnet fra, f.eks blir det utvunnet fra mais som ofte er genmodifisert. Store mender sukkeralkoholer kan også stresse tarmen og også være lakserende, så så lenge der er så mange ubalanser kroppslig, som stammer fra en herpa tarmhelse, så er det smart å unngå kilde som kan tigge tarmen- tenker nå jeg :)
      Slett
    5. Marianne3. august 2012 kl. 15:10
      Jeg kjøper rapunzel sitt rårørsukker fra iherb. Leste at sted at det er det samme som rapadura, men at de ikke fikk lov til å kalle det det lenger.
      Slett
  7. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 13:20
    Kanskj kokosnektarsukker er det samme som kokosblomstsukker? I såfall er det en ganske så uraffinert trygg sak.
    SvarSlett
  8. Frøken BitterSøt1. august 2012 kl. 13:58
    Den store "Agave controversy" har jo stormet en stund nå, men jeg har tenkt at som med all annen konsentrert søtning må den brukes med måte. Jeg bruker stort sett bare agave i sjokolade, men kanskje det er på tide å bytte ut avagen helt?
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 14:01
      Ja, gjør det! Det er gammelt nytt for mange ja, men det frontes så knallhardt av helsekostnæringen at jeg syntes det var betimelig med et fraspark ;-)
      Slett
    2. Frøken BitterSøt1. august 2012 kl. 14:07
      Ja du vet å sparke fra deg! ;-)
      Slett
  9. Kristine1. august 2012 kl. 14:26
    Hurra, for et flott innlegg!!! Jeg har skjønt en stund at agave er oppskrytt og skadelig. Og yaconsirup har jeg også sluttet å bruke etter PP sine kommentarer. Hurra for bloggverdenen som opplyser de som vil! Her er det jammen mye info som ligger foran det alle andre vet. Generelt er vel variasjon alltid en god regel, samme hva man tror på. Og det meste som er for godt til å være sant, er vel nettopp det?!
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 14:47
      Hehe, ja!
      Slett
  10. Naviana1. august 2012 kl. 17:02
    Fint at du tar opp dette, har selv vært frustrert over alle misoppfatningene ;) Har brukt omtrent kun stevia i 6 år nå. Hva synes du fungerer best til søtning, dersom man vil ha noe som ikke påvirker tannhelse og blodsukker så mye?
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 17:39
      Da er det nok stevia som er vinneren, men jeg mener at om man bygger seg opp innenfra til å ha nok mineraler i kroppen så tåler man også syreangrep bedre da spyttsekretet har en helt annen "kvalitet" enn om man er i en mineraltappet kropp.
      Slett
    2. Anonym1. august 2012 kl. 19:46
      At syrer på noe vis skader tannemaljen er en myte som for lengst har blitt avslørt som sludder. Og likedan er det tull at bakterier i munnen produserer syrer som skader tannemaljen, da dette kun kan skje om emaljen mangler mineraler som magnesium, kalsium og kisel for å nevne noen.

      Og det et ikke bakteriene som skaper det sure miljøet i munnen, men mangel på disse mineralene, som er basiske. Når spyttvæsken mangler mineraler som tennene bruker til å reparere og bygge seg selv, og som holder miljøet i munnen svakt basisk, forandres bakteriefloraen i munnen, som ellers i kroppen når ph forandres. Det er mao verken sukker, syre eller bakterier som forårsaker tannproblemer, men mangel på nevnte mineraler.

      Masser av nyttig info -
      http://www.curetoothdecay.com/

      Boken anbefales på det varmeste, da den er full av svært gode kostholdsråd, info om tradisjonelle tilberedningsmetoder, oppskrifter basert på matemner med optimale næringsnivåer, m.m. Den fås også via capris/adlibris, som boken Gry linker til i innlegget

      For blodsukkerbalansen er stevia ikke dumt, men man kan like gjerne bruke uraffinert sukker, i kombinasjon med proteiner eller mettet fett eller organiske syrer/eddik eller melkesyregjæret mat og drikke eller kryddere eller salt som samtlige regulerer blodsukkerbalansen og/eller insulinresponsen og/eller insulinsensitiviteten i kroppens celler og/eller karbohydrat/sukkerutslippet fra magesekken til tarmen. Eller som i tilfellet organiske syrer, blokkerer fordøyelsen av sukkere gjennom å blokkere enzymene som trenges for å fordøye dem.

      Sukker er ikke, og har aldri vært usunt, men hvitt, raffinert sukker er. Delvis fordi det består av halvparten fruktose. Man kan argumentere med at sukker blir usunt om man spiser for mye av det, men det gjelder langt flere matemner enn sukker.

      Og det er for lengst dokumentert som løgn at sukker forårsaker diabetes, da årsaker til diabetes er mangel på proteiner/aminosyrer (bl.a arginin, glutamin, glycin, karnitin, taurin) vitaminene A eller D, eller på mineralene magnesium, natrium (hyponatremia) eller selen. Mangel på kolesterol har også blitt dokumentert som årsak til diabetes.

      Som i tilfellet mineralmangel i munnen, fall i ph og forandring av bakteriefloraen så er det svært ofte mangel på magnesium som står bak især diabetes type 2. Høyt konsum av sukkere/karbohydrater tapper kroppen for magnesium, da magensium forbrukes i sukkerstoffskiftet. Men, dette er ikke et problem på et næringsrikt kosthold, kun på standard vestlig kosthold. Og det er ikke sukker/karbohydrater, men mineralmangel som er årsaken. Magnesium er også delårsak til diabetes type 1 da kroppen trenger magnesium for å omdanne vitamin D til den aktive hormonformen som blant mye annet stimulerer vekst av nye betaceller i bukspyttkjertelen. Og som da produserer insulin, slik at man dermed ikke lenger har diabetes type 1 og trenger null syntetisk insulin om man bare sørger for optimalt magnesium og vitamin D konsum.

      En annen årsak, som fremmer diabetes gjennom å skape insulininsensitivitet, er planteoljer av alle slag, samt transfett. Mettet fett reverserer diabetes/hyperinsulinisme/insulininsensitivitet.

      Om man mao spiser næringsrikt er sukker et ikke-problem. Så og si alt det som finnes av informasjon om sukker som helseskadelig er basert på hvitt sukker. Og nesten alle opprinnelige kilder til negativ info er pro-industri. Dvs det er industrien som produserer alternative søtningsmidler som står bak det meste av mediaoppslag om saken.

      Hmm, jeg babler i vei som jeg pleier!?! I det minste jeg, som har satt meg grundig inn i saken, bruker uraffinert sukker når det faller meg inn og koser meg med det uten helse eller samvittighetsproblemer

      SukkerPirk
      Slett
    3. Anonym1. august 2012 kl. 21:25
      Tusen takk for nok en nyttig pirkekommentar! Du babler ikke, jeg leser alt du skriver med stor interesse. Det du skriver her styrker min teori om magnesiummangel hos min sønn, og det var svært nyttig. Men, når det skal være sagt så kuttet vi helt ut eplejuice, og etter bare litt over en uke var det ikke vondt å pusse lenger. Hvorfor det, mon tro? Hvis syre ikke påvirker emaljen?

      Interessant også å lese det du skriver om diabetes. Har selv en x som døde svært ung (34 år) som følge av såkalt diabetes type 1. Men etter å ha lest John Virapens bok (Dødelige bivirkninger), så forstår jeg jo hvorfor han døde bokstavelig talt.

      Når du først snakker om tenner: Tannleger sier at hvis tannkjøttet først har trukket seg oppover (som det gjerne gjør med alderen), så kan det aldri "vokse" seg ned igjen og/eller helbredes. Har du noen tanker/viten omkring dette, og gjelder det samme for tannkjøttet som for tennene - at det er magnesium som er greia?

      Hva med hull? Hvis man f.eks har en fylling, og velger å ta den ut men ikke erstatte den. Kan tanna helbrede seg selv ved riktig kosthold, og bli en frisk tann uten hull igjen?

      Hva med tenner man trekker? Vil de kunne vokse ut på nytt (altså en helt ny tann)ved riktig kosthold?

      Høres kanskje litt science fiction ut, men jeg er seriøst interessert i om du vet noe om dette da jeg finner temaet svært interessant og i tillegg er veldig åpen for at det meste egentlig er mulig (les: dess mer leger/tannleger/professorer/eksperter/spesialister osv. sier at noe er umulig, dess mer tror jeg på at det faktisk er mulig).

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    4. Anonym2. august 2012 kl. 11:25
      Nok en kommentar / et spørsmål fra meg:

      Hvitt, raffinert sukker er skadelig. Hva med hvitt, økologisk sukker?

      Det overrasker meg forøvrig at den britiske Kombucha-ringen som har gitt ut boken "Kombucha Tea - For Your Health and Healing" (Alick & Mari Bartholomew) anbefaler bruk av hvitt, raffinert sukker til brygging av Kombucha.

      Sitat "In tests using both unrefined brown sugar and raw cane sugar in the Kombucha the following results were found: The solution was dark and cloudy, the taste was quite unpleasant, a poorly-formed culture had formed, there was more yeast sediment, it contained fewer health-giving organic acids. We decided from this, and from other research and information, that unrefined or raw brown sugar was not suitable for the Kombucha fermentation. Refined, white sugar - either granulated or pure cane sugar - is preferable because..."

      Deretter lister de en del argumenter som viser at dette sukkeret er bedre.

      Jeg mener dette er overraskende fordi denne kulturen etter sigende er flere tusen år gammel. For meg virker det ikke helt logisk at denne kulturen da skulle være avhengig av et "moderne" og industrialisert produkt som jeg anser hvitt raffinert sukker for å være.

      Noen tanker / erfaringer omkring dette?

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    5. Anonym2. august 2012 kl. 14:51
      Om hvitt økologisk sukker vet jeg ikke noe om. Ante ikke det fantes noe slikt heller. Er også dette halvparten fruktose så er det ikke bra.

      Jeg kan ikke se noe vettugt argument mot brunt sukker eller rårørsukker som næring for kombucha, eller vannkefir for den saks skyld. Lister forfatterne opp referanser for sine utsagn om forsøk med ulike sukkerarter og kombuchagjæring? Alick, som har oversatt og skrevet om mye av Victor Schaubergers innsikter og forskning er en oppegående fyr, men jeg kan ikke se noen logikk i akkurat dette utsagnet.

      SukkerPirk
      Slett
    6. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 14:51
      Jeg synes også det er rart, men det er en bred oppfatning blandt kombucha-dyrkere at det blir best resultat med hvitt sukker, men som den motstrømske personen eg er så holder jeg på å venne min kombucha til rørsukker. Nå det er sagt så blir sukkeret nærmest oppspist under fermenteringen og har nok ikke allverdens forringede egenskaper i kroppen, når den er borte...? Vel det var mine tanker om saken.
      Slett
    7. Anonym2. august 2012 kl. 14:52
      Ikke oppspist, men omdannet til organiske syrer som meleksyre, eddiksyre, maursyre, propionsyre, etc samt hydrogenperoksid.

      SyrePirk
      Slett
    8. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 14:57
      Apros maursyre, hva med silo- er det ikke maursyre som brukes da? Si noe om den syren takk...i ulike sammenhenger og pluss og minus? Morsomt når disse innleggene mine ender opp i forumlignende tilstander!
      Slett
    9. Anonym2. august 2012 kl. 16:50
      Det er nyttige og viktige artikler du skriver, Gry. Og mange av artiklene dine fremmer ytterligere spørsmål og svar. Synes det er supert at du er så "rund" i forhold til å la folk få komme med innspill/spørsmål/kommentarer - selvom det noen ganger blir ørlite grann "off topic".

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    10. Anonym2. august 2012 kl. 19:53
      Forskjellen ligger i syntetisk versus naturlig maursyre. Men det er klart, for mye av en hvilken som helst naturlig syre kan være helseskadelig.

      ForumPirk
      Slett
  11. Vibeke1. august 2012 kl. 17:30
    Kjempefint at du opplyser om dette, mange som ikke vet! Jeg har også bøtta nedpå noen beholdere i starten av min raw food periode. Grøsser når jeg tenker på det nå, jeg startet ofte dagen med en stor skål frukt og plenty agavenektar for å toppe hele greia:-/
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord1. august 2012 kl. 17:39
      Lovely, har vært der ja ;-)
      Slett
  12. Unknown1. august 2012 kl. 18:11
    Hehe, rart det ikke har kommet en pirk her enda om ordet 'please' i emnefeltet. Nok en gang inspirerende innlegg. Takk for alt du deler. Har du kjøpt kokos sukker på iherb? evt hvilken type? syns prisen var litt drøy på helsekost.
    En ting til litt på siden; vært lite 'sjokoladeoppskrifter' i det siste, har du sluttet å lage det selv pga fytinsyre i kakobønner? Er det også grunnen til at du ikke drikker kaffe? Hvem er denne 'inger lise' og har hun blogg? :)
    Marte
    SvarSlett




    1. Vibeke1. august 2012 kl. 20:28
      Haha, må bare nevne at jeg tenkte akkurat det samme som du skriver i første setningen her Marte;-)
      Slett
    2. Ingerlise1. august 2012 kl. 23:13
      Flott hva du skriver om Gry! Ekle saker.

      Hei Marte
      Jeg har ikke blogg, er svært glad i mat og annet som smaker og gjør livet godt og trives på let etter de beste kildene:)
      Slett
    3. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 10:14
      Hehe, ja tenkte det selv da jeg skrev det, men han hadde jo bursdag så han var sikkert i ekstra godt humør ;-)
      Slett
    4. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 10:16
      Jeg lager fremdeles sjokolade og sjokoladekuler, men bruker oftest de oppskriftene som allerede er å finne på bloggen fordi jeg liker dem og tenker ikke så eksperimentelt på den fronten om dagen...
      Slett
    5. Unknown2. august 2012 kl. 11:16
      Ingerlise: ok, har bare lagt merke til dine kommentarer rundt om:) Var kanskje du som sendte meg en mail med melkebønder i troms? Den ene ga råmelka til kalvene, og den andre nekter å svare meg :/ sukk.
      Gry: ja noe måtte det være :) okey, men da forstår jeg :) kjøper du kokossukker på norsk helsekost? :)
      Marte
      Slett
    6. Anonym2. august 2012 kl. 14:39
      ..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................!

      Bare så det er sagt!

      MobbePirk
      Slett
    7. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 14:53
      Kjøper alt sukker på iherb om dagen også kokosblomstsukker :)
      Slett
  13. Hilde1. august 2012 kl. 19:59
    Mange tankefyllte innlegg du har! :-) Også denne. Takk for info. Dette her visste jeg ingenting om, sikkert fordi jeg kun har hørt helseekspertenes positive stemme for agave. Eneste agaven jeg hittil har smakt, er den prøvepakka vi fikk på årets vegetarfestival på Fabrikken (Oslo) i juni. Det smakte utrolig godt!! Og jeg venter nå på en flaske med agave fra iherb.com, og den vil havne i søpla... Synd for pengepungen da, og jeg som hadde tenkt til å eksperimentere med å lage hjemmelaget sjokolade, men som du sier, det finnes alternativer. :-)
    SvarSlett
  14. Ann Kristin1. august 2012 kl. 22:46
    Dette var svært nytting info, for jeg åpner økologisk landhandleri neste uke! å derfor særs viktig å sette seg inn i hva produktene er laget av!! :-) Tusen takk!!
    Og forsatt fin uke til dere alle her inne! :)
    Mvh
    Ann Kristin
    SvarSlett




    1. Unknown2. august 2012 kl. 11:17
      Hvor da??:)
      Slett
    2. Anonym2. august 2012 kl. 14:37
      Klikk på navnet hennes, så oppnår du øyeblikkelig opplysning!

      ApatiPirk
      Slett
    3. Ann Kristin4. september 2012 kl. 21:32
      Unknown: Halsa Økomat- Halsa Økologiske dagligvarehandel- Ligger i 6687 valsøyfjord. Du finner oss på facebook. :)
      Slett
  15. Anonym1. august 2012 kl. 23:30
    Ja, d er sant at du lærer bort masse, takk for godt lesestoff i linkene som enten er i innlegget eller som kommer på kommentarer! Du skriver at yacon sirup ikke bør brukes, erstatter du den m annen søtning i den sjokopålegget som du har gitt på kurs?
    En annen ting som jeg har lurt på er om du har lest om vaksinebivirkninger, siden du nevnte barnemat..og jeg tenker at det er lite debatt om vaksinebivirkninger. Har ukentlig lest i ulike aviser, enten som en liten kommentar eller innlegg om hvor bra det er å vaksineres og at det hjelper " barna i Afrika".. Vaksinehjelp istedenfor ernæringshjelp. Og hvor farlig det er å få feks meslinger... Jeg selv har hatt meslinger da jeg var liten, og døde jo ikke av d. Tenker at om man følger nourishing traditions kostholdet holder man seg sunn og frisk. Valget om å la barna mine vaksineres er vanskelig avgjørelse, mulig jeg ikke klarer å motstå helsevesenets propaganda når det kommer til stykket.
    -Ellen
    SvarSlett




    1. Anonym2. august 2012 kl. 04:09
      Kommentaren under var til Heidi, men havnet av en eller annen grunn her nede.

      Ellen - vaksinebivirkninger er ikke problemet, men den fullstendig fraværende vitenskapen bak vaksineparadigmet. Vaksineindustrien har blitt avslørt gang på gang i mer enn 50 år som bløff, menneskefiendtlig, som befolkningsreduksjonskampanje (FN og røde korspersonell, samt leger fra leger uten grenser har rapportert om steriliseringsmidler i vaksiner brukt i den tredje verden, samt om så hyppige barnedødsfall som hver andre unge dødfødt - jrf bl.a Every Second child, av legen Archie Kalokerino) og mye mer. Når den ekte, seriøse vitenskapen for mer enn 20 år siden avslørte at virus ikke finnes, og det også er gjennomdokumentert at Pasteur diktet opp konseptet patogene bakterier, hva er det da man vaksinerer mot, og med hva? Se på ingredienslisten i vaksiner, og bli alvorlig forskrekket over tungmetallene og kjemikaliene.

      Og, logikken bak immunisering/vaksinasjon var jo at man via det "kunstige" viruset eller bakterien skulle bli immun mot de naturlig forekommende variantene. Men i dag er denne logikken snudd helt på hodet, og man vaksinerer i dag både før, under og etter såkalt "sykdom." Dette tredobler fortjenesten til vaksineindustrien, og vranglærelogikken er helt oppe i dagen. Men til tross for denne kuvendingen i vitenskapelig grunnlag for vaksinering er det ikke så mye som et halvt menneske som stiller spørsmålstegn ved det åpenbare bedraget. Dvs utover meg, og mange år etter meg, også journalisten Jon Rappoport, samt biologen og virologen Stefan Lanka. Sistnevnte avslører alle kjente virus som sies å kunne forårsake sykdommer i både mennesker og dyr som svindel og bedrag. Jeg kom fram til de samme konklusjonene da jeg først ble tvunget til å undersøke vaksinelogikken pga trussel om avliving av noen katter jeg hadde. Men hvor jeg gjorde det via historielesning og undersøkelser av vaksineskader, etc, samt innholdsfortegnelser over hva vaksiner inneholder, gjør Stefan Lanka det så grundig som menneskelig mulig, og plukker også samtlige elektronmikroskopbilder av påståtte virus i biter med ekte vitenskap. Det eneste aberet med Lanka er at bøkene hans er på tysk, da ingen vestlige forlag vil oversette dem. Ikke så langt i alle fall

      Mer info og bokreferanser i kommentarfeltene her for dem som er i stand til å ta det mentale spranget fra klokkertro på myndighetene som bare vil vårt beste til hva myndigheter og industri egentlig er for noe -
      http://gryhammer.blogspot.no/2012/06/fy-skam-til-tine-som-produserer-slik.html
      http://gryhammer.blogspot.no/2012/04/ny-eksklusiv-mulighet-til-skaffe-seg.html

      Om barnesykdommer, ekte vitenskap, historie og logikk mot vaksinepropagandaen -
      http://www.health.org.nz/chapter5.html
      http://www.whale.to/vaccines/diseases.html
      Slett
    2. Anonym2. august 2012 kl. 04:09
      Og en kuriositet -
      Helseproblemer i barn – Tradisjonelle Helbredsmidler -
      http://www.westonaprice.org/childrens-health/traditional-remedies-for-childhood-illnesses

      Barn & Kosthold - Ernæring under Svangerskap -

      Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two, and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940
      Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting (ages 0-6) - Ramiel Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313
      Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
      Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food - Catherine Shanahan, MD, Luke Shanahan, MFA, Big Box Books, ISBN 0615228380

      http://www.healingourchildren.org/cause_of_disease.htm
      http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
      http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf
      http://www.westonaprice.org/childrens-health/
      http://www.second-opinions.co.uk/diet_for_children.html
      http://nourishmd.com/
      http://nourishyourchildren.com/blog/
      http://www.naturallyknockedup.com/
      http://dyno-mom.blogspot.com/
      https://www.holistickid.com/
      http://www.getting-pregnant.com/preconception-nutrition.html
      http://simplybeingwell.com/

      VaksinePirk
      Slett
    3. Anonym2. august 2012 kl. 04:54
      Mer info her angående bl.a vaksineingredienser i kommentar den 11/7 -
      http://senseoflife.blogg.no/1331130864_hjemmelaget_leverpost.html

      IngrediensPirk
      Slett
    4. Fra jord til bord2. august 2012 kl. 10:17
      Jeg bruker lønnesirup eller honning nå der jeg tidligere brukte yacon. Jeg ha imidlertid ikke funnet noe negativt på yacon og har dermed ikke forkastet det....enda, selv om glasset står urørt i kjøleskapet om dagen. skal poste info om det om jeg finner ut av sakens kjerne om yacon- lover.
      Slett
  16. Anonym2. august 2012 kl. 01:47
    Eplejuice, om den er pasteurisert, gjør miljøet i munnen mer syrlig, og derigjennom påvirker eventuelle hull og eksponerte nerver i disse (syre irriterer nerver). Men den inneholder ingen syre som påvirker emaljen direkte.

    Jeg kjenner ikke til boken du nevner, men om forfatteren snakket om hvor helsefarlig syntetisk insulin er og at det er gjennomdokumentert at det er syntetisk insulin, og ikke såkalt diabetes, sukker eller andre faktorer som forårsaker alle degenerasjonsskader man kaller diabetes så er jeg med. Et lite eksempel -

    Side effects of insulin treatment include an unusually high incidence of heart attacks, stroke, kidney failure and gangrene. This, some medical men believe is due to the foreign nature of animal insulin."
    (A.L. Notkins, "The Causes of Diabetes", Scientific American, Vol. 241, No. 5, November 1979, pages 62-73 - http://www.whale.to/a/overell_b.html#CHAPTER_11_


    Tannhelse - Kosthold og Kranieform/utvikling (også viktig for hjernens utvikling) -
    http://www.curetoothdecay.com/
    http://www.smartahealth.com/remineralization.html
    http://www.healingteethnaturally.com/tooth-remineralisation-demineralisation-saliva-ph.html
    http://www.westonaprice.org/dentistry/mental-or-dental
    http://www.westonaprice.org/dentistry/from-attention-deficit-to-sleep-apnea
    http://www.westonaprice.org/notes-from-yesteryear/100-years-before-weston-price

    Tannkjøttet er for det meste kollagen, slik at et kosthold med næringsstoffer som fremmer kollagenproduksjon, og/eller som inneholder kraft eller gelatin, som jo er kollagen, bygger nytt tannkjøtt til du er 500 år. Også blødende tannkjøtt, som industrien/helsemyndighetene A/S så lenge har påstått skyldes mangel på vitamin C/et tidlig tegn på såkalt skjørbuk, forsvinner som dugg for sola når man bygger nytt kollagen.

    Ingenting kommer med alderen eller degenererer med alderen, og alt man opplever er resultatene av års feilernæring av kroppen. Sykdommer, hormonsvikt, potenssvikt og hva søren som påståes å komme med alderen er myter, og et veldig negativt menneskesyn som har sitt opphav i religiøse vrangforestillinger og rasehygiene. Dette gjelder også den såkalte overgangsalderen, da ingen velernærte kvinner opplever noe slikt. Overgangsalderen er et ukjent fenomen blant mer "primitive" folkeslag som spiser mer næringsrikt enn vestlige mennesker.

    Magnesium er for skjelett og tenner, og er hva som gir hardheten, samt for tennenes del, også den hvite fargen.

    Når det gjelder tenner og hull så har jeg ingen egne erfaringer, eller erfaringer fra pasienter å forholde meg til, men mener det er logisk at så lenge kroppen får de næringsstoffer den trenger så bygger den nye tenner. Dette er både dokumentert og vist via ymse "uvitenskapelige" observasjoner som beskrevet i boken Cure Tooth Decay. E-bokversjonen er her -
    http://www.unibytes.com/Ja.D2o4JF-MB

    Og papirutgaven her -
    http://www.adlibris.com/no/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=rami+nagel&title=rami+nagel&fromproduct=False
    SvarSlett




    1. Anonym2. august 2012 kl. 01:47
      Jeg er i dag, den første august, 43 år, og har ikke vært hos tannleger eller hatt hull i tennene eller tannverk siden jeg var barnet. Og jeg tar for gitt at det er kostholdet mitt, som jeg har hatt siden jeg var 15, som har "æren" for dette. Og kan jeg kan alle som vil.

      Når det gjelder tenner som er trukket så kjenner jeg ikke til info som viser at de vokser ut igjen, men selv der tar jeg for gitt at de skal kunne dette om næringsinntaket er tilstrekkelig. Dette fordi det ikke er noen god grunn til at de ikke skal kunne vokse ut igjen. Kroppens forskjellige organer og vev fornyer seg selv kontinuerlig, så hvorfor ikke tenner også? Vitenskapen har mal'er for hvor lang tidsperiode det skal gå mellom de enkelte organer og kroppsvevs fornyingsprosess, men jeg har sett gang på gang opp gjennom åra at disse mal'ene forsvinner straks kostholdet inneholder mer næring enn det som er vanlig på standard vestlig kosthold.

      Det du sier om å tenke motsatt når noen sier noe er umulig er jeg helt enig i. Jeg er allergisk mot ordet umulig. Jeg prøver også tenke logisk, hva som er naturlig og sannsynlig, heller enn å bare godta dogmer og paradigmer som sier at sånn eller slik er det bare derfor. Og selv der det foreligger vitenskapelige data som viser sånn eller slik så er dette kun et tenkelig scenario, for hvordan ville resultatene være om man gjorde tingene annerledes?

      Mye forskning er også manipulert, eller forskerne konkluderer med det motsatte av hva selve forskningen viste, som f.eks dette med å påstå at mettet fett er helsefarlig når man egentlig brukte herdet fett i forsøkene. Eller som når helsemyndighetene rapporterer fra det 40 år lange Framinghamstudiet at dette viste at mettet fett og kolesterol var helseskadelig, når sjefsforskeren selv oppsummerte med å si at jo mer mettet fett og kolesterol man spiste, desto mer fysisk aktiv og mindre syk var man.

      Eller som da Pasteur diktet opp myten om patogene bakterier, til tross for at alle hans forsøk (som han egentlig stjal fra Antoine Bechamp) viste at det var miljøet, især ph og næringstilgang eller mangel på slik, som kontrollerte bakterier, og ikke motsatt. Det er derfor alltid en god ide å stille spørsmål med all slik info, samt spørre om den kommer folket eller industrien til gode. dvs, hvem tjener på resultatet som blir presentert.

      SpørsmålsPirk
      Slett
    2. Anonym2. august 2012 kl. 11:05
      Takk igjen for et godt og grundig svar, og gratulerer med dagen i går!

      Jeg er 42 år, og har tre fyllinger. To av dem ble "borret for sikkerhets skyld" - uten at det var hull. Det siste var et lite hull jeg fikk etter at tannlegen først hadde maltraktert tennene mine ved å klippe vekk noe greier mellom fortennene fordi mitt "Madonna-mellomrom" ikke var "passende" (jeg var 8 år), noe som igjen førte til svært skjeve fortenner som igjen endte opp med regulering, og så et lite hull da det var vanskelig å få pusset ordentlig med regulering. Men når jeg leser det du skriver om kosthold og hull, så kan det likegjerne være en annen årsak til det lille hullet jeg fikk. Eller kanskje tannlegen boret for sikkerhets skyld der også? Broren min er forøvrig et år eldre enn meg, og har aldri hatt et eneste hull. Forøvrig er jeg helt enig med deg i at ting ikke "bare kommer med alderen". Det er ingenting som trenger å "komme med alderen".

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    3. Anonym2. august 2012 kl. 11:49
      Når det gjelder boken jeg refererer til er den skrevet av en tidligere direktør for et av verdens største legemiddelfirmaer. I boken beskrives blant annet de konsekvenser som oppstod for mange diabetes type 1-pasienter ved innføringen av syntetisk insulin (som liksom skulle være så mye bedre enn den animalske), og hvordan legemiddelindustrien bevisst fikk den animalske insulinen av markedet (fordi det ikke var noen penger å tjene på den).

      http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1602645167

      Min x hadde nettopp gått over til syntetisk insulin da vi ble kjent, og jeg husker hvor varmt han selv og legene snakket om dette insulinet. Kort tid etter startet imidlertid problemene, som forløp seg nøyaktig slik Virapen beskriver i sin bok. Det endte med flere blodpropper i hjerne, til slutt slag, og så død. Gjennom hele denne perioden erfarte jeg at leger generelt sett er både dumme og uvitende, og at de nekter å se det åpenbare. Jeg husker spesielt ett tilfelle hvor han ble sendt hjem fra sykehuset (etter nok en blodpropp) med beskjed om at "den kraftige hodepinen du opplevde forut for din bevisstløshet skyldes migrene". Han fikk med seg en brosjyre om migrene og to sterke smertestillende tabletter, og ble dernest overlatt til seg selv.

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    4. Anonym2. august 2012 kl. 14:33
      Det er forferdelig trist at barn og unge mennesker, og i det hele tatt mennesker i alle aldre, skal måtte dø for tidlig, og gjerne også på en smertefull måte, fordi leger og helsesystemet er så til de grader indoktrinert av legemiddelindustrien. Og dem som styrer og regulerer legemidler, etc så til de grader korrumperte.

      Menneskene på toppen vet veldig godt at det de promoterer og selger er løgner og helseskadelige og verdiløse produkter. Leger derimot er generellt bare godtroende og vet ikke bedre. Hadde leger faktisk vært intelligente, slik man ofte antar når man tenker på at disse har såkalt høyere utdannelse, så hadde de gjennomskuet den manglende logikken i det de lærer på legestudiene ganske raskt. Det er dermed heller manglende evne til å tenke selv, og/eller god hukommelse som gjør en lege, og ikke intelligens.

      Som en moderne gjennomgang på 90-tallet av legevitenskapen viste, så er mer enn 75% av alt som tenkes og gjøres innen legevitenskapen og legeyrket udokumentert som fungerende eller verdifullt for pasienter, samt at svært mye kun gjøres fordi det er profitt involvert for sykehus eller leger, som får provisjon/ekstra betalt for operasjoner og promotering av bestemte medikamenter. (en liknende gjennomgang samme år av psykiatrien viste 100% bedrag og verdiløse og udokumenterte teorier, arbeidsmodeller og medikamentbruk, samt at mye av psykiatriens arbeidsmodeller var basert på rasehygiene og/eller religiøse konsepter). Det er på tide at denne tankeløse tuklingen med menneskers liv og helse stopper, og at folket begynner å ta selvansvar for seg selv og sine liv.

      Når statistikker gang på gang viser at når leger streiker, eller er i mangelsituasjon, så faller antall dødsfall pr innbygger dramatisk, eller at legevitenskapen i land som bl.a USA og England står som dødsårsak nummer 1 (via såkalte iatrogeniske sykdommer), før kreft og hjerteproblemer, har det gått alt for langt.

      Når det gjelder tannleger og borregalskap, borreliose?, så forteller flere tannleger i boken Cure tooth Decay at tannleger ofte borrer selv når det ikke er nødvendig, og også borrer dypere enn nødvendig for å få plass til fyllinger.

      Det du forteller om boken, om du husker riktig, virker for meg ikke som en opplysning av sannheten, men mer som en manipulering av den da som du ser av kommentaren om insulin ovenfor, så er også animalsk insulin like farlig, eller tilnærmet like farlig som syntetisk. Det er, meg bekjent, det jødisk eide legemiddelfirmaet Eli Lilly som har patentet på både syntetisk som animalsk insulin, og i følge historien så stjal representanter for firmaet oppfinnelsen fra han som fant det opp, og tok livet av både ham og resten av familien hans. Om dette er riktig vet jeg ikke, men med tanke på at så mange forskere og leger som har gått i mot industrien har blitt drept, eller svært beleilig kommet ut for bilulykker før rettsaker eller intervjuer og medieoppslag, så er det nokså sannsynlig. Jeg kjenner til at flere av de største legemiddelfirmaene har bl.a tidligere elitesoldater ansatt som "problemløsere," og minst ett mord, på den belgiske veterinæren Karel Van Noppen, som i 1995 ville avsløre de negative virkningene av syntetiske hormoner i dyr (produsert av Monsanto) har vært omtalt i norske media. Da av Herbjørn Sørebø.

      KonspirasjonsPirk
      Slett
    5. Anonym2. august 2012 kl. 15:04
      Såvidt jeg husker ble animalsk insulin omtalt som en type insulin som diabetikerne tålte bedre enn det syntetiske insulinet. Jeg tror ikke det var noen videre diskusjon rundt spørsmålet "trenger vi insulin i det hele tattt?" osv. Virapen har jobbet i toppen for blant annet Eli Lilly. Når det gjelder min x fikk han "diagnosen" diabetes type 1 i en alder av 5 år (1975). Hans oppvekst var i stor grad preget av kunstige søtningsmidler. Blodsukkeret var relativt stabilt og hans diabetes relativt godt kontrollert - inntil han gikk over til syntestisk insulin. Fra da av opplevde jeg, som sagt, hans helsetilstand nøyaktig slik Virapen beskriver i sin bok. Det er godt mulig Virapen formidler en manipulering av sannheten (om enn uten å vite det selv) i sin bok, da han kun har jobbet med salg og markedsføring av disse produktene og ikke er noen kjemiker selv.

      Forøvrig er jeg ikke det minste i tvil om at legemiddelindustrien går over lik, bokstavelig talt, for å øke sin profitt - og at de gjør det fremdeles (dersom vi nordmenn blir presentert for slike opplysninger har vi en tendens til å tenke at "ja, men det skjedde jo for lenge siden - NÅ er jo alt så mye bedre og mer redelig".

      Vennlig hilsen Heidi

      Og P.S. Det som skjedde med min x skjedde forresten også med min nabo fra barndommen. Han også døde i begynnelsen av 30-årene.
      Slett
    6. Anonym2. august 2012 kl. 20:14
      Vi har alle som en også blitt indoktrinert til å ta for gitt at alle anklager mot stat og industri er konspirasjonsteorier fremsatt av tullinger og tapere som ikke har bedre å ta seg til i livet. Innen pseudovitenskapen psykiatri har man også en såkalt diagnose for dem som påstår eller som kan dokumentere at det finnes konspirasjoner eller uhederlige politikere i statsforvaltningen. Denne er kverulant paranoia. Selv politikere og offentlige tjenestemenn som sier sannheten om f.eks korrupsjon i regjeringen kan bli offer for denne liksomdiagnosen, og sperres inne på lukket avdeling neddopet inntil de lover å holde kjeft. Norske eksempler er bl.a Kåre Torvholm, Synnøve Fjellbakk Taftø og Oddmar Remøy. Litt info -
      http://detsomstatennorgeskjuler.origo.no/-/bulletin/print/548522_kaare-torvholm-saken-historien-om-stay-behind-fiskem
      http://www.fampo.info/

      Stikke hodet i sanden mentaliteten du beskriver er vanlig ja, da mange tenker at om de bare later som ingenting så er ikke problemstilingen lenger der. Og da snakker jeg om voksne mennesker. Og gjerne de samme mennesker som kjefter på barna sine om barna sier de har "usynlige" venner.

      SprøPirk
      Slett
    7. Anonym2. august 2012 kl. 20:53
      Pirkus: Jeg fulgte linkene dine og "snublet" til slutt over to boktitler: "makten bak makten" og "Sov, mitt lille Norge" av Per-Aslak Ertresvåg. Har du kjenskap til om disse er verdt å lese?

      IdaE
      Slett
    8. Anonym2. august 2012 kl. 22:38
      Både ja og nei. Om du enten er sterk nok til å tåle sannheten om staten Norge og kan takle å miste alle illusjoner, eller har kommet dithen at du vet du skaper, eller kanskje rettere sagt tiltrekker, din egen verden, så er bøkene ok. Informasjonen i dem er riktig.

      Her er litt bokinfo fra et onlinemagasin som har mye interresant og avslørende info, skjønt også en masse av den sorten som gir en inntrykk av at forfatterne røyker mye hasj eller liknende -
      http://www.nyhetsspeilet.no/2009/02/bokanmeldelse-av-ertresvags-sov-mitt-lille-norge-2008/

      BokPirk
      Slett
    9. Anonym2. august 2012 kl. 22:45
      Etter litt mer surfing kom jeg frem til at jeg nok IKKE skal lese de bøkene, kommer bare til å ende opp som nervevrak... dersom man skaper sin egen verden, hvorfor skal en lese om det som er "teit" med verden da? Vil man ikke bare tiltrekke seg mer av det "teite"?

      IdaE
      Slett
    10. Anonym3. august 2012 kl. 02:43
      Det er riktig, da man får og opplever det man fokuserer på. Og dette er en veldig god grunn til å unngå alle former for media og (dårlige) nyheter som kontinuerlig forteller om menneskest ondhet og verden i krise, om vold, drap, krig, voldtekter, etc.

      Jeg tror på sannheten i det en av de 3 personlighetene som i bibelen ble slått sammen til personen Jesus Christiansen sa, at de saktmodige skal arve verden. Som jeg skrev i Christers blogg til Gry/Fleksi for tusen år siden, som Orakelet i Delfiafettet;

      "Den egentlige meningen med dette utsagnet var ikke at de treige eller evneveike eller ryggradsløse eller ydmyke og gudsfryktige skal arve verden, slik mange i dag tolker det som, men snarere at dem som fokuserer på fred og harmoni, selv når deres omverden er full av ufred og disharmoni, skal arve (tiltrekke eller skape) en verden som klinger med deres fokus på fred og harmoni. Tankens såkalte kraft er mao tingen, om vi skal få ut fingen, og la være å fokusere på det negative."

      Eller som Seth, kanalisert av Jane Roberst sier -
      http://sethspeaks.multiply.com/journal/item/74/True_Religion_Seth?&show_interstitial=1&u=%2Fjournal%2Fitem

      Vi tiltrekker den verden vi resonerer - klinger med - med. Vårt fokus er som stemmegafler, hvor fokus på unoter og falske toner gir en verden med alt annet enn søt musikk :-)

      ResonansPirk
      Slett
    11. Anonym3. august 2012 kl. 02:52
      Apropos insulin -

      When non-diabetic apes were given insulin treatments, they developed some of the same "complications of diabetes" that are seen in humans, and antibodies to insulin were found in their retinas, suggesting that some "complications of diabetes" were complications of insulin treatment. Patients were seldom well informed of the arguments against the use of insulin, but the justification for the new genetically engineered human insulin is precisely that it avoids immunological damage.

      Insulin was introduced into medicine in the 1920s. According to the Britannica Book of the Year for 1947, page 265, "Mortality from diabetes in 1920 in the United States was 16.0 per 100,000, 14,062 deaths, but in 1944, it was 26.4 per 100,000, 34,948 deaths."
      http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml

      VranglærePirk
      Slett
    12. Anonym3. august 2012 kl. 17:28
      ...Sitatet du nevner, med den samme betydningen du nevner, har surret rundt i hodet mitt den siste uken :P snodig sammentreff! Det er (selvfølgelig) ikke min egen tanke men fra boken "En ny jord" av Echart Tolle (om jeg ikke husker feil) at jeg har det. Men siden du åpenbart mener det er noe i dette med "loven om tiltrekning", eller hva man velger å kalle det, hvorfor poster du linker som dokumenter aller j**ligheten vi egentlig ikke bør fokusere på?

      PS: Jeg beklager denne totale avsporingen jeg medvirker til i kommentarfeltet ditt Gry, men når jeg først får muligheten til å spørre Pirkus om noe jeg lurer på er jeg ustoppelig :P

      IdaE
      Slett
    13. Anonym4. august 2012 kl. 00:31
      Jeg mener ikke, men vet, for min egen del, da jeg har opplevd slikt så lenge jeg kan huske. Det er forresten bare tull og tøys at det er snakk om noen såkalt "lov" - folk som diller med det såkalt åndelige eller pseudoåndelige liker å kalle helt naturlige ting og "prosesser" i universet for lover, da dette høres mektig og autoritært ut, og gir leserne inntrykk av at forfatteren/guruen vet hva han eller hun snakker om. Ved å snakke om eller terpe på slike lover gjør man seg selv til en "insider" som skilles fra ens elever og disipler eller lesere gjennom at man vet, og at man lærer de andre om dette. Mens de andre ikke vet og blir lært. Snakker noen som helst om lover er de ofte bare ute etter å leke guruer og samle seg tilhørere. Eller å tjene seg rike.

      Når det gjelder Tolle så har jeg ikke lest noen av bøkene hans eller sett filmene hans. Jeg har noen e-bøker, men har ikke kommet dithen at jeg har fått lest dem enda. Ut fra ting jeg har plukket opp fra ham skjønner jeg han er klok, men det skurrer veldig at han produserer bok etter bok og film etter film med mer eller mindre det samme budskapet om og om igjen. Dette er normalt et kjennetegn på grådige mennesker som vil tjene seg rike på det de holder på med. Abraham-Hicks folka som plagierer Seth og Jane Roberts er gode eksempler på dette. Alt Tolle har å si kunne fått plass i en eneste bok eller film om hans oppriktige hensikt kun var å bringe opplysning til folket.

      Jeg har lest alt som finnes av religioner, metafysikk, kvantefysikk, eldgamle og moderne typelærer, okkulte lærer/vitenskaper, filosofi, psykologi og psykiatri, naturvitenskaper, shamaniske og toltekerlæren, m.m siden jeg begynte å lære norsk i en alder av ca 3 1/2 (fikk min første astrologibok på 4-års dagen min av min litt "spesielle" mormor. Det var en søt liten og svært overflatisk bok om akkurat mitt stjernetegn, men, den fikk meg til å stille spørsmåltegn ved meg selv, og satte i gang en søken som varte og rakk gjennom livet mitt), og har kun funnet bekreftelse på mine egne opplevelser og erfaringer, samt konklusjoner via Seth, som kanaliseres av Jane Roberts. Jeg kunne ha sagt mye mer, men vil unngå å bli ansett som tulling eller new age frik, eller at man bruker dette aspektet ved meg til å trekke mine kunnskaper om kosthold og helse i tvil. Mennesker som ikke selv har opplevd slike ting som meg er ikke å stand til å forstå eller godta dem som virkelighet, alternativ eller reell, og kan de ikke det er det meg det må være noe gæli med i følge de fleste menneskers logikk. Og jeg har vært helt fin i toppen siden jeg rømte fra galehuset!

      Parallelle verdensversjoner, omtalt gjenom tusener av år i flere av jordens eldste lærer, samt bekreftet via moderne kvantefysikk, samt Seth, er en virkelighet alle mennesker lever i, og mange skifter rett som det er verdensversjon gjenom å skifte, eller bli tvunget til å skifte, fokus og gjeldende tanke og følelsesmønstre. Ofte via kriser og traumer, hvor man kanskje for første gang skifter kurs etter å ha undersøkt ens dominerende tanke og følelsesmønstre. Intense følelser, ofte forelskelse, er også ofte årsak til at man helt skifter verdenssyn, og dermed hvilken verden man tiltrekker og oppfatter som egen. Disse tingene går normalt så ubemerket at de færreste ser det og forstår hva som har skjedd.
      Slett
    14. Anonym4. august 2012 kl. 00:31
      Det finnes talløse eksempler på sinnets "makt" over kroppen, og derigjennom den virkelighet man oppfatter som ens egen via ens fysiske sanser. En god del av disse finnes i utredninger av schizofrene mennesker, hvor f.eks 3 forskjellige personligheter i en eneste kropp har sine helt egne sykdommer og helseproblemer (en har dokumentert diabetes, de 2 andre ikke, en annen hjertesykdom, en tredje hudproblemer, etc, slik at hele kroppens kjemiske tilstand forandres i takt med personligheten som dominerer), egen øyefarge (en hadde blå, en annen grå og en tredje brune øyne), etc og også fullstendig forskjellig oppfattelse av hvilken verden de levde i. Mange slike mennesker ikke sprø, og det er ikke noe galt med dem i medisinsk forstand, slik at en diagnose som schizofren er meningsløs. De har ganske enkelt bare problemer med å skille verdensversjoner og andre Jeg fra seg selv. Dette er oftere bare tegn på oppvåkning til ens egen større virkelighet enn tegn på at man er klin kokos i øverste etasje.

      Og angående fokus, så er det viktig å være klar over det negative slik at dette kan tas fram i lyset og enten velges eller fravelges bevisst. Alle mennesker som lever (som har valgt å inkarnere) i dag vet om det fæle som skjer, men later som om det ikke skjer og unngår å tenke på det. Men, da de ikke tar stilling til dette, og enten bevisst velger eller fravelger denne verdensversjonen, opprettholder de bare status quo. Fornektelse av hva som helst styrker og fremmer det man fornekter. Litt mer her av det samme - http://liveneshage.blogspot.no/2012/02/kumelk-pasteurisering-og-homogenisering.html?showComment=1330485692672#c7924309198216618708

      La det være sagt at jeg ikke mistrives med livet mitt eller meg selv, og har ingen problemer med å godta verden eller den virkelighet jeg oppfatter. Jeg verken røyker eller drikker (men har tenkt å gjøre det når jeg får brygget min egen drikke av råvarer fra hagen), og har heller aldri brukt narkotika eller hallusinogener. Behov for å lyve til meg selv eller andre har jeg heller ikke, slik at det jeg skriver er hvordan jeg faktisk oppfatter min verden.

      En ok bok om emnet er, utover alle av Jane Roberts -
      http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1595266542

      Omtale -
      http://www.esotericonline.net/profiles/blogs/parallel-universes-of-self

      Dagens spørsmål; "hvilket Jeg er Meg?"

      ParallellPetter
      Slett
    15. Anonym4. august 2012 kl. 03:46
      Frederick Dodson, "Parallel Universe Of Self"
      Llumina Press | 2007 | ISBN: 1595266542 | 324 pages | File type: PDF | 1,1 mb

      Springing from quantum physics, and featured in science fiction, the "Parallel Worlds Theory" is an earth-shattering revision of our understanding of reality. It says, simply, that everything that can happen does. Universes branch and branch in time, one for every alternate possibility. Far more than an intellectual exercise, the parallel universe principle can be applied in personal reality and everyday life. You can "create" your reality by becoming the parallel-world version of yourself for whom the experience you want is already real. This is your roadmap, your guidebook, to Parallel Universes of Self.

      Last ned -
      http://depositfiles.com/files/n9tztz54b eller
      http://uploading.com/files/84b65933/1595266542ParallelUniverse.rar/

      JegMegPirk
      Slett
    16. Anonym4. august 2012 kl. 21:19
      Seth-bøkene er udiskutabelt noe av det grundigste og beste som er gitt ut. Men kan også være svært tunge for mange å forstå. Hicks-bøkene (og enkelte tilsvarende bøker) er mer lettleste, og formidler i all hovedsak de samme grunnleggende budskapene. Selv har jeg hatt stor glede av bøkene til Neale Donald Walsch. Jeg driter egentlig i om forfatteren/forfatterne er stinne av gryn eller ikke. Det er selve budskapet som er viktig for meg, og så lenge jeg får en intuitiv følelse av at budskapet er sannferdig og gir meg noe viktig, så kan de tjene så mange penger de vil for meg. Er vel ingenting galt i å tjene penger?

      For øvrig har jeg lagt min elsk på "A course in Miracles" (som også har kommet på norsk). Og en annen liten, lettlest bok "Skuret" - som er nydelig!

      Har også opplevd så mye "sære/annerledes/spennende/uforklarlige" ting opp igjennom (fra jeg var helt liten), at min interesse for å søke svar som "ingen" tilsynelatende kunne gi meg startet relativt tidlig.

      Petter: Har du virkelig vært på galehus!?

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    17. Anonym4. august 2012 kl. 23:14
      Det er ikke noe galt i å tjene penger, men jeg liker ikke plagiering. Og særlig ikke når man lyver om det og later som om man ikke plagierer. Angående Hicks' folka kan jeg komme med flere eksempler, men det får holde at jeg har sett videoer av Esther hvor hun opprinnelig gjorde stemmen sin dypere for å etterlikne Jane Roberts når hun kanaliserte Seth. Senere, når hun så at folk lot seg lure allikevel, så droppet hun den dype stemmen. Navnet Abraham fikk meg også til å stusse, med tanke på at Hicksfolka er jødiske. Jeg ville ha synes det var mer troverdig om de hadde valgt et hvilket som helst annet navn, til og med julenissen, enn navnet på den oppdiktede jødenes stamfar. Og det at de mente de var viktige nok til å kalle det hele Abraham-Hicks, snarere enn bare Abraham, sier litt om egoet til disse menneskene. Jane Roberts blandet aldri seg selv inn i det som kom fra Seth, hvilket i mine øyne viser en integritet og ærlighet Hicksfolka mangler.

      En annen ting er åpenbar grådighet, da jeg synes slikt går på tvers av budskapet man fremmer. Jane Roberts tok seg aldri betalt for å f.eks gi råd over telefon, mens Hicks' folka skal ha hundrevis av dollar pr telefonkonsultasjon. Nestekjærlighet skal ikke ha noen pris!

      Hicks formidler forresten ikke i nærheten av det samme budskapet som Seth, kun en bitteliten brøkdel av det hele, og da kun dette med å skape/tiltrekke din egen verden.

      På galehus har jeg nok ikke vært, det er bare en spøk fra der jeg vokste opp. Dvs når noen mente jeg var sprø så pleide jeg å si at det var jeg som laget hullet i gjerdet på Dale. Og Dale var da mentalinstitusjon. Ut fra det jeg har fått med meg er det innvandrersenter nå.

      Jeg har lest en bok av Walsh, men unngått a course in miracles av flere grunner. Bl.a fordi dama påsto hun "kanaliserte" Jesus, hvilket ikke kan stemme da den historiske Jesus var 3 personer som ble satt sammen til 1 i den jødiske eventyrboken man kaller bibelen. Dessuten synes jeg det er meningsløst å fokusere på å tilgi, som er et hovedtema som ofte går igjen, da å tilgi alltid innebærer fokus på noe som må tilgis, og som dermed er negativt eller ikke noe man egentlig burde fokusere ens energi på. Da heller fokusere på et liv og en verden, samt et Jeg hvor alt er ok, og ikke noe trenger å tilgis.

      Det du sier om å søke etter svar fra ganske tidlig av kjenner jeg meg igjen i, men vil ikke snakke om slikt i en blogg.

      GalePetter
      Slett
    18. Anonym5. august 2012 kl. 09:48
      Takk for linkene til parallel univers boka Pirkus, å lese i den føles som å endelig ha fått brevet sitt fra Galtvort =) Seth-bøkene blir vel det neste jeg begir meg ut på. Forøvrig enig i at det skurrer når folk skal ta svinedyrt betalt for budskapet sitt, får en følelse av de ikke helt tror på det forteller men er mer fokusert på pengestrømmen som kommer inn. I mitt utpopia finnes det døgnåpne biblioteker med alt fra skjønnlitteratur til prestisjetunge forskningsmagasiner *drømmedrømme*.

      IdaE
      Slett
    19. Anonym5. august 2012 kl. 16:30
      Vil du prøve deg på Seth har jeg en del e-bøker jeg kan sende via mail, da de er såpass små. Gi beskjed om det er av interesse. Jeg har også noen større, samt en samling av den første serien (The early sessions - se på boklisten via link her - http://www.nirvikalpa.com/content.php?page=seth) som jeg kan laste opp på online server. Jeg har også flere av Carlos Castaneda, om dette skulle være mer interresant

      harryhalvliter@gmail.com

      HeksePetter
      Slett
    20. Anonym5. august 2012 kl. 20:44
      Jeg synes det er helt fantastisk at en artikkel om Agavesirup kan utvikle seg til å bli en dialog rundt disse tingene :-)

      Har aldri hørt om Castaneda eller Parallell univers-boka. Gleder meg til å sjekke ut!

      Jeg kommer opprinnelig fra et av de minst kristne områdene i hele landet, og har forholdt meg fint lite til bibelen opp igjennom. Har sett på den som en oppdiktet eventyrbok, men har også tenkt at "det må jo komme fra et sted". Etter å ha dykket godt inn i Seth materialet for en haug med år siden skjønte jeg at det meste som står i bibelen er misforstått, manipulert, eller omskrevet for å tjene en eller annen hensikt. Det er derfor jeg liker å lese A Course in Miracles, fordi den fokuserer på mye av det som står i bibelen - og forklarer nettopp hva som var den opprinnelige årsak/hensikt. Jeg tror mange mennesker (som lever etter bibelen) kan ha stor nytte av å lese en litt annen versjon... Slik jeg har forstått det er Jesus-energien/Jesus-skikkelsen del av en treenighet/treenig energi. Dermed kan "han" både være enten ett med denne helhetlige energi og/eller fremstille seg selv som en "egen" energi.

      Forøvrig synes jeg Walsch fremstår med integritet, og med ydmykhet. Jeg har også stor sans for budskapene i bøkene hans, og de tar opp de fleste tema vi mennesker måtte være opptatt av (men går ikke på noen måte så i dypden som Seth, det er det vel knapt noen som gjør - eller er det det Petter?). Men: Desverre var den siste boken til Walsch "Stormen før stillhet" jæ... dårlig oversatt. Svekker litt troverdighet desverre, om man ikke kjenner til forfatteren fra før.

      Har ikke sett på Hicks som et plagiat, men er enig i at de nok fremstår som langt mer kommersielle enn hva Jane gjorde (som ikke fremstod som kommersiell i det hele tatt).

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    21. Anonym5. august 2012 kl. 20:46
      P.S. Når du sier at du mener det er tull og tøys at det er snakk om noen "Lov" (=den såkalte "Loven om tiltrekning"), mener du da også at f.eks Loven om tyngdekraft osv. er tull?

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    22. Anonym5. august 2012 kl. 22:29
      Jeg har blitt bedt om å "tone ned" denne avsporingen fra hovedtemaet, slik at jeg ikke kommer med flere kommentarer som ikke har med hovedtemaet å gjøre.

      Doce me domine

      NedtoningsPetter
      Slett
    23. Anonym5. august 2012 kl. 22:37
      Søren og!

      Vennlig hilsen Heidi ;-)
      Slett
  17. melissa spania2. august 2012 kl. 16:09
    Hei Gry

    Jeg er en av de som bruker både agave og yacon i oppskriftene mine. Jeg selger det i butikken min så det faller meg naturlig å bruke litt forskjellig alt etter det jeg har stående i skapet, ting som går ut på dato osv.
    Jeg får mine produkter fra England, og de er begge rå. Er det like ille da? Altså, jeg har visst at agave ikke er noe bra, men har av en eller annen grunn utsatt å sette meg inn i det... føler at så lenge den er rå er den ikke såååå ille. Og GI er kun 33 så de som tenker på blodsukkeret syns dette er et fint alternativ.

    Ellers er kokosblomstsukker er hit, du kommer til å like det!

    Takk for deg!

    melissa spania
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord3. august 2012 kl. 10:15
      Nå skal jeg være litt myndig med deg: Du må lese godt det jeg skriver i innlegget her om fruktose, og så bør du lese de linkene jeg viser til, spesielt art. av Sally Fallon Morell. Og så håper jeg at du som selger av helsebringende produkter velger å svarteliste agave og ikke ødelegge kroppen din eller barna dine sine kropper med den dritten om det går aldri så mye ut på dato. Og så er du en solstråle som jeg elsker å få kommentarer fra på bloggen min, så nå håper jeg at du ikke blir fornærmet på meg fordi jeg er så streng med deg :-)
      Takk for deg også!
      Slett
    2. Melissa Spania11. august 2012 kl. 16:22
      Hei tilbake!
      Nei og nei du, jeg blir ikke fornærmet overhodet. Beklager at jeg ikke har svart her, det har gått i ett hos meg. Men jeg skal titte på linkene dine og lese artikkelen.
      Og jeg har ikke stort utvalg av siruper hos meg, nettopp fordi jeg henviser heller til kokosblomstsukker og stevia. Jeg foretrekker naturlige produkter.
      Skal sjekke opp om yacon også... hva syns du om det?

      *begynner å lese gjennom alt som er lagt til*

      klem!
      Slett
  18. Anonym2. august 2012 kl. 19:51
    Siden vi snakker om tenner. Hva med dårlig ånde? Har skjønt at tannkrem ikke funker, har konstant dårlig ånde uansett. Ligger alt i ernæringen? Og dersom alt skyldes ernæring, har det noen hensikt å pusse med kokosolje og bakepulver?
    SvarSlett




    1. Siri Nilsen7. august 2012 kl. 17:46
      Eller så enkelt som at du har pusspropper i mandlene som du ikke er klar over?
      Slett
  19. Anonym2. august 2012 kl. 20:29
    I følge det jeg har fått med meg om akkurat halitose/dårlig ånde så er nedsatt magesyreproduksjon (hypochlorhydria) en av de vanligste årsakene. Jeg vil også anta at belegg på tungen, som igjen reflekterer især fordøyelsesproblemer, er en vanlig faktor. Betennelse i tannkjøttet kan også spille inn, samt matrester som sitter mellom tennene og råtner.

    I følge flere tannlegers observasjoner, og da spesielt Weston Price, så har verken belegg på tenner eller det å pusse tenner noe som helst verken med tannhelse eller u-lukt fra munnen å gjøre. De folkeslagene som han besøkte på sin jorden rundt reise hadde alle som en sterke og sunne tenner, og helt ok ånde, selv der hvor de gikk med synlig belegg på tennene, så lenge kostholdet hovedsaklig var animalsk basert (og/eller melkebasert). Motsatt var det mye hull og degenerasjon i tenner, samt ånder som slo ut hele landsbyer :-) blant folkeslag som hovedsaklig spiste korn eller vegetabilsk mat.

    Pussing er kanskje ikke dumt om man har mye tannbelegg og ønsker å unngå å skremme drømmeprinsen eller prinsessen til andre siden av jordkloden. Det er den eneste grunnen til at jegs elv puser tennene, og jeg bruker bare vann, og nå og da kokosolje.

    PussePetter
    SvarSlett
  20. Yngvild2. august 2012 kl. 23:53
    Kjempebra at du setter fokus på agave! Det er utrolig mange helsebloggere som bruker agave i sine oppskrifter. Har inntrykk av at mange tror de kan spise mye søtt bare de erstatter sukker med agave....
    SvarSlett
  21. Anonym3. august 2012 kl. 19:21
    Hei! Takk for enda et spennende og veldig aktuelt blogg innlegg! Hva tenker du om mesquite som et alternativ til sukker? Camilla
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord4. august 2012 kl. 08:29
      Jeg vet ikke noe særlig om mesquite annet enn at jeg selv kjøpte en pakke i starten av min raw food karriære for mange år sidenog fikk alltid fjertemage av det ;-)
      Slett
  22. Veronica O.3. august 2012 kl. 23:04
    Men jeg har og hørt at Stevia ikke er så bra. I bunn og grunn tror jeg det er et eller annet med alle disse søtningene, men at man ikke har testet det ut lenge nok?
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord4. august 2012 kl. 23:11
      Jeg er veldig glad i stevia som søtningsmiddel og kan ikke finne noe negativt på det, til tross for påstander om at stevia ble brukt av menn i en indianerstamme for å ikke være like produktive på barnelagingsfronten. Dette har i ettertid vist seg å være fabrikerte påstander, og dermed ikke noe å bekymre seg for. Her i huset skal vi absolutt ikke ha flere barn, så om det skulle være noe i det, ville jeg dyttet litt ekstra med stevia i min mann om denne påstanden viste seg å ha noen form for hold.
      Slett
    2. Anonym5. august 2012 kl. 00:25
      Sikkert ingen dum måte å få mannfolka søtere på :-)

      1 Indianer
      Slett
  23. Fra jord til bord5. august 2012 kl. 00:37
    Ugh ugh
    SvarSlett




    1. Anonym5. august 2012 kl. 16:32
      Geezus, for en aksent!

      2 Indianere
      Slett
    2. Fra jord til bord5. august 2012 kl. 18:35
      Geeeez ass, hilsen tre indiane :)
      Slett
    3. Anonym5. august 2012 kl. 22:55
      Ok, ok.....*langer over fredspipa*

      Snikende Ullteppe
      Slett
  24. Anonym5. august 2012 kl. 09:35
    Jeg har prøvd å finne informasjon om stevia, men finner bare vage påstander og sprikende konklusjoner. Slik jeg har forstått det bør den være grønn, fordi den hvite er sterkt raffinert. Ellers sier Ramiel Nagel i Cure Tootdecay at man bær være ytterst varsom med bruk av stevia bl.a. fordi den kan ha ukjente medisinske virkninger. Det og påstandene om at indianerene i Paraguay brukte stevia som prevansjon + at e et forsøk med mus viste 40% nedsatt feritlitet ved inntak av stevia har i det minste gjort at jeg har senket forbruket en del, rett og slett for å være føre var. Jeg vil overhodet ikke ha barn nå, men vil jo ikke ødelegge fremtidige muligheter heller :P Og hvor trygt er det egentlig å gi til barn? Jeg spurte forøvrig Christer om Stevia og han mente at om stevian har en prevantiv effekt så er den vel mest sannsynlig lik effekten til villgulrotfrø. Om dette stemmer så er det jo ikke noe å bekymre seg for.

    IdaE
    SvarSlett




    1. Anonym5. august 2012 kl. 22:52
      Forskningen som finnes angående stevia viser kun helsefordeler, og et eneste studie hvor man fokuserte på isolert steviosid i svært høye konsentrasjoner viste mulig kreftfremkallende virkning via virkning på gener i prøverør. Dette med stevia som indiansk prevensjonsmiddel viste seg å være en bløff fra mennesker som jobber for aspartamindustrien. Eller rettere sagt som jobbet på oppdrag for nevnte industri. Om rottestudiet du nevner, se her -
      http://www.stevia.net/safety.htm

      Stevia har vært brukt som eneste offentlig godkjente søtningsmiddel utover sukker i mer enn 40 år i Japan. Og der yngler de som bare det.

      Tar du et søk i en hviken som helst medisinsk database, som f.eks her http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/, finner du alt som noensinne har vært publisert av forskning på stevia og kan bedømme fakta selv.

      Det har ikke noe for seg å spørre Christer om helsevirkninger i forbindelse med produktene han fører da han ikke har peiling. Svaret han ga deg kalles "a wild guess," hvilket er typisk ham når han ikke vet hva han skal svare. Han er en kjekk kar, men er mer en kilde til generaliseringer og abstrakt resonnering enn detaljkunnskaper og konkrete fakta.

      Steviot
      Slett
    2. Anonym6. august 2012 kl. 10:32
      Så hvem skal vi da spørre, når vi ikke kan spørre Christer? Jeg har nettopp sendt ham to mailer med spørsmål, blandt annet om mineralprodukter (engelsk salt, kelp og mineralolje) og bruk til barn.

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    3. Anonym6. august 2012 kl. 13:05
      Da er det kanskje ikke så dumt å finne ut av tingene selv, så slipper du å gå via andre som kanskje kan gi deg uriktig svar. Og som gjerne fører til at du må dobbesjekke svarene allikevel. Han er forresten på ferie nå.

      SpørsmålsPirk
      Slett
    4. Anonym6. august 2012 kl. 15:23
      Da får jeg først søke litt rundt etter pålitelige kilder, så kan jeg se om disse pålitelige kildene skriver/informerer noe rundt de tingene jeg er interessert i. Hvilke kilder som er pålitelige eller ei blir muligens en utfordring, men det skal jeg nok klare helt fint. Og dersom jeg bare kunne få min lille sønn 3,5 år til å sove om nettene slik andre barn vanligvis gjør, da ville jeg også hatt enda bedre tid til å lete etter pålitelige kilder som formidler pålitelig informasjon om de tingene jeg er interessert i. Og det er nettopp det å få min lille sønn til å sove om nettene som interesserer meg mest akkurat nå, da 3,5 år uten søvn begynner å bli litt i meste laget... Han er forresten hjemme fra ferie nå. Blææh!

      Vennlig hilsen (og klem fra) Heidi :-)
      Slett
    5. AnneB6. august 2012 kl. 19:18
      Hei Heidi, vi prøver ut homeopati på vår gutt nå. Han sliter ikke med søvn, men annen uro og litt andre småting. Jeg skal gi deg tilbakemelding på hvordan det virker. Foreløpig er det bare en veldig oppblussing av symptomer slik som homeopaten mente kunne skje. (og da tenker jeg i mitt stille sinn at da har hun truffet med medisinen, jeg krysser fingre).

      Uansett, har dere prøvd noen terapeuter som hjelp?

      Trøsteklem fra meg, søvn er livsnødvendig og spesielt når man skal fungere som mor:).
      Slett
    6. Anonym7. august 2012 kl. 11:17
      AnneB: Vi har holdt på med homeopati i litt over halvannet år. Har hjulpet noe, men ikke for søvn. Ellers har vi fått renset huset. Så snart min sønn ble stor nok til å forme ord og snakke litt, fikk han endelig forklart meg at han så en "mann" på soverommet. Han pekte ut to spesifikke steder i huset hvor han så to forskjellige menn. Da hun som skulle rense huset kom fortalte jeg selvsagt ingenting om dette, men hun pekte ut de samme stedene som min sønn (da 2 år) hadde pekt ut. Etter husrens forsvant de nattlige, hysteriske panikkanfallene. Men søvnen ble ikke noe bedre av den grunn. Ellers har vi forsøkt tre ulike healere, uten at det har hjulpet noe særlig. Har også forsøkt forskjellige lavendelsalver, lavendelbad osv. beregnet for småbarn, uten at det har hjulpet heller. Jeg har lenge hatt mistanke om magevondt, og der har homeopati hjulpet - men ikke permanent, for han må fortsette å ta midlene hele tiden ellers kommer det tilbake. Men: Etter at vi begynte med kraft, vannkefir og hjemmebakte brød har det blitt mye bedre i magen. Heldigvis elsker han mine hjemmelagede kraftsupper, og mitt hjemmelagede brød. Nå etterhvert har han begynt å like min vannkefir også, men han drikker ikke så mye av det.

      Å kontakte lege er ingen vits, da det eneste de kan hjelpe med er Vallergan for søvn, og avføringsmiddel for mage. Det blir over mitt lik!

      Ellers er min erfaring at de som kaller seg søvnspesialister her i landet (og professorer i søvn) egentlig kan veldig lite om søvn. De behandler stort sett sånne tilfeller som min sønn (og meg selv - jeg har det akkurat på samme måte som min sønn, bare hakket verre, jeg har hatt det hele livet og det er mildt sagt et hel....!) med dagslyslampe (funker ikke) og kjemisk fremstilt Melatonin (funker heller ikke, jeg prøvde for mange år siden - og jeg nekter å gi det til min sønn).

      Jeg mistenkte også mineralmangel, men forkastet denne mistanken etter å ha gitt min sønn mineraltilskuddet "Basica" uten hell. PP sier imidlertid at Basica benytter Laktose som bindemiddel, så med mindre min sønn har Laktase i kroppen (for å bryte ned Laktose og dermed frigjøre mineralene for opptak i kroppen) så vil ikke Basica funke til noe annet enn produksjon av svært næringsrik avføring. Dette var jeg selvsagt helt uvitende om den gangen jeg ga ham tilskuddet (for ca. 2 år siden).

      Søvn er definitivt livsnødvendig ja! På et eller annet vis har jeg kommet meg nogenlunde igjennom mine egne søvnproblemer, selvom jeg ikke fatter hvordan jeg har klart det alle disse årene med skole, jobb osv. Husker forresten godt hvordan jeg lå våken hele natten allerede som 7-åring, og stod opp og gikk på skolen like lys våken som da jeg la meg kvelden før. Er bare fast bestemt på at min skjønne lille gullgutt skal slippe å ha det sånn!

      Takk for trøsteklem, og klem tilbake! Håper det går bra med gutten din også!

      Vennlig hilsen Heidi
      Slett
    7. AnneB7. august 2012 kl. 15:37
      Heidi: Jeg tror du er på rett vei jeg:)
      Slett
  25. Rebecca - feed me5. august 2012 kl. 11:46
    Fantastisk innlegg! Dette er det mange som ikke vet, eller har satt seg inn i. Selv kuttet jeg ut agave for lenge siden, og holder meg stort sett til yacon, stevia og supermat. Alt annet reagerer jeg fort på! Tror det handler litt om å finne ut hva man selv kan tåle og en balansegang. Men når det gjelder agaven er jeg helt enig, kast den på dør! Skulle ønske flere fikk øynene opp for dette. Har fortsatt tilgode å finne en rawfood kokebok som ikke pøser på med agave.. :/ Flott at du skriver om det!
    SvarSlett
  26. Anonym6. august 2012 kl. 16:02
    Heisann

    Utrolig flott og inspirerende blogg, følger deg daglig :-)
    Jeg er en av de som har brukt agave, men som nå har blitt opplyst, jeg har erstattet den men yakonsirup og evt litt stevia.
    I dag var jeg på Sunkost og skulle kjøpe ny yakon, det damen bak disken sier er at den har de ikke lov å selge i Norge? Tidligere stod det noe om at det kun var til dyr og ikke som menneskeføde? Hun anbefalte sterkt agave- hun er selv vegetarianer og mente at stevia er vedlig prossesert og tilsatt kjemikalier for å kunne nyttegjøre seg pulver/dråpen. Selve planten gikk helt greit? Noen tanker om det?

    Siv
    SvarSlett
  27. Anonym8. august 2012 kl. 19:54
    Hei!
    Har fulgt med litt på denne debatten, og det skal sies at jeg er ganske fersk innenfor dette. Spør derfor hva du mener om palmesukker?
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord8. august 2012 kl. 21:47
      Regner da med du mener kokospalmesukker, som jeg mener er helt ok som søtningsmiddel da det ikke er raffinert fordervet.
      Slett
  28. Frode Hansen12. august 2012 kl. 11:28
    Det virker som at agave er en av de produktene som fellesskapet ikke helt blir enig om. Ser at mange av de som skriver negativt om agave henviser til artikkelen til dr. Merkola, http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/agave-this-sweetener-is-f_b_537936.html - men dersom en søker litt på nettet så er det nok av eksperter (utdanna eksperter) som nedtoner hans kritikk, og til tider tar hans resonnement fra hverandre.Jeg har ikke bestemt meg for hvem jeg skal tro på enda, men så lenge ting brukes med måte, lever jeg nok noen år til :)
    SvarSlett
  29. SN13. august 2012 kl. 11:21
    Hvor får jeg tak i granulert lønnesirup "A" type? Jeg finner det ikke på tidsporten så.
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord13. august 2012 kl. 11:54
      http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Granulated-Maple-Syrup-16-oz-453-g/31143?at=0
      Slett
    2. SN13. august 2012 kl. 16:19
      Du er super, takk :-)
      Slett
  30. Anonym29. august 2012 kl. 13:55
    Huff, her ble det så mye konspirasjonsteori at jeg datt helt av. For meg ble noe av seriøsiteten på innlegget over, og i diskusjonen under, borte pga mange høytflyvende konspirasjonsteorier om det meste av konvensjonell medisin. Jeg er tilhenger av mye alternativt, men når det blir sånn at man skal forkaste all seriøs forskning som tross alt har kommet fra konvensjonelle kilder, så blir jeg oppgitt. Jeg orka ikke lese alt. Jeg er helt ny som følger av Gry Hammer, og jeg håper virkelig ikke at dette er representativt for hva hun står for. For det blir for useriøst for meg i alle fall. Jeg lever i dag takket være skolemedisinen. To ganger ville jeg vær død som barn, hadde det ikke vært for dyktige leger. Så kom ikke til meg og si at kroppen klarer å fikse alt mulig. Og påstanden om at virus er bevist at det ikke finnes, er bare helt på trynet.
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord31. august 2012 kl. 23:56
      Kjære anonym: kommentarfeltet mitt har jeg valg å unngå å moderere fordi jeg mener det må være rom for alle å kommentere de tema jeg tar opp. Så om et innlegg om agave ender opp med en diskusjon om multidimensjonale virkelighetsoppfatninger eller det blir kommentert av mennesker med en mer konform tilnærming til det samfunn man lever i - som deg, ja, så er det rom for begge deler :) Jeg snakker vel akkurat her i bloggen om agave og ikke om så mye annet enn mat;-) Håper du får utbytte av å lese om hvordan jeg tilbereder mat på tradisjonelt vis, og når jeg sleivsparker litt mot tine og andre tema jeg stiller meg kritisk til- som f.eks agave. Min sønn ville dødd innen få dager etter fødsel pga sin hjertefeil. Det var skolemedisinen som reddet han fra å dø da, men det får meg ikke til å avskrive det faktum at det kosthold man har kan påvirke og reversere mange lidelser, selv om det ikke vil gjelde for alvorlige diagnoser som det min sønn- og tydeligvis du også ble født med.
      Slett
    2. Fra jord til bord1. september 2012 kl. 00:09
      Forøvrig mener jeg det er naivt å tro at legemiddelindustrien kun har edle hensikter.
      Slett
  31. Anonym7. september 2012 kl. 17:02
    Hei igjen Gry. (det er meg som er anonym over her) Jeg kritiserte ikke deg, og ditt innlegg, jeg har lest gjennom masse av bloggen din og må si er jeg hjertens enig med deg i det aller meste av det du mener, og jeg har lært masse av deg. Det jeg syns ble så sært var ting som at sukker eller syre ikke er tannskadelig, at tenner kan gro ut igjen dersom man bare spiser riktig. Og at sukker ikke er skadelig og uttalelser som; "Og nesten alle opprinnelige kilder til negativ info (om sukker) er pro-industri. Dvs det er industrien som produserer alternative søtningsmidler som står bak det meste av mediaoppslag om saken."

    Jeg tror på ingen måte at legemiddelindustrien har edle hensikter, tvert i mot. Og jeg er ingen enkel legepasient da jeg ikke aksepterer en løsning eller et svar før legen klarer å forklare meg det sånn at jeg forstår det.

    Jeg leser veldig mye på nett om alt som har med helse og alternativt å gjøre. Og jeg har lest mange bøker om emnet. Også om sukker. Derfor må jeg være kritisk. Og det som er helt sikkert er at når noen promoterer en konspirasjonsteoretisk måte å tenke på om det meste, ja da ringer alle alarmklokker hos meg. Og jeg har vel aldri vært borti grådigere mennesker enn alternativbehandlere som finner sine ofre hos godtroende mennesker som tar alt de sier for god fisk og bruker tusenvis av kroner på alternative medisin/kost.

    Men som sagt; jeg har trålet bloggen din (fordi jeg fant mye bra) og jeg vet at alt det som ble presentert her ikke nødvendigvis er slik du tenker og mener. Tusen takk for en nyttig blogg, jeg følger deg absolutt videre. og hvem vet, kanskje dukker jeg opp på kurs hos deg en vakker dag :-)
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord12. september 2012 kl. 05:57
      Du er hjartans velkommen :)
      Slett
  32. Henriette17. februar 2013 kl. 17:45
    Morsomt å lese, har selv vært innom frukost fella ol. Bruker litt kokosblomstsukker, men mistenker rimelig høyt innhold av fruktene i den ogsså, hvis GI stemmer? Skrin er jeg ikke glad i, men bruker litt stevia og honning også, i en herlig blanding . Jeg skyr mer mel en sukker faktisk :-)

    Hilsen Henriette
    SvarSlett




    1. Fra jord til bord7. mai 2013 kl. 09:49
      Ja, det er nok greit å være forsiktig med all stivelse og sukker, tar ikke skade av den tilnærmingen.... Kokosblomstsukker eller palmesukker har relativt lav GI ja, sammenlignet med mange andre søtningsmidler.
      Slett
  33. Henriette17. februar 2013 kl. 17:46
    Fruktosefella, skulle det stå... Autokorrektur...:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar