torsdag 16. august 2012

Fra jord til bord 16. aug 2012 - 22. aug 2012

  1. Har du fått mailen min ang. Kombucha folk i oslo?:)
    SvarSlett
     
     
    1. Ingen som er hjemme når du kommer, sjekket ut :(
      Slett
    2.  
       
  2. Jeg får prøve meg på fruktremser igjen nå som jeg har fått meg dehydrator. Ønsker meg så inderlig solbær, men foreløbig har jeg ikke funnet noen busker som står brakk rundt om i nabolaget her. Til våren planter vi egne busker!

    Forresten har jeg laget bompi-is i bøtter og spann her nå (fikk endelig tak i noen slags isformer), og min lille 3-åring ELSKER dem!

    Kefirkornene fra Vibeke trives og har det bra, og etter at vi endelig fikk tak i fersk melk ble kefiren drikkanes også. Ferskost står og renner av seg de siste dråpene myse på kjøkkenbenken, og i morgen skal jeg bort på vårt lokale fiskemottak for å hente fersk fisk til fiskekaker.

    Wicked Mums ROCKER, min mann har gått ned 10 kg på rekordtid og lille 3-åring har aldri noen sinne hatt så god apetitt som nå. Forresten fortalte min mann meg i dag om en 85-åring han hørte om (faren til ei dame han kjenner her i nord) som er frisk som en fisk og aldri har helseproblemer av noe slag. Gjett hva han sverger til? Hjemmelaget melkekefir og feit fisk! Så KULT å høre at det faktisk finnes gamle mennesker her oppe i nord som har drevet med hjemmelaget kefir på fersk melk i mange år!

    MÅTTE bare si dette selvom det er litt off-topic!

    Vennlig hilsen Heidi
    SvarSlett
     
     
    1. Flott med litt off-topic av og til! Ja, det er tydelig at vi kraftmødrene er inne på noe med alle de flotte vitnesbyrdene vil stadig får tilbakemeldinger om. Det gjør meg skikkelig glad:)
      Slett
    2.  
       
  3. Hehe, har blitt noen heftige diskusjoner her i heimen og - det kan jeg skrive under på;-) Etter gårdsbesøk i sommer ble jeg og jentungen enige om at geiter - det måtte vi ha. Minst 2. Da i tillegg til høner, ponny og egen melkeku. De skal selvsagt bo i nærheten av vår store grønnsaks - og urtehage. Far lytter i bakgrunnen med en skeptisk mine og hendene i siden...
    Han har måtte hørt på mye sær matprat og om mange fikse ideer de siste årene, vi har kjørt rundt for å hente mye rart (som kanskje lukter rart og har rart navn i tillegg). Ble positivt overrasket da han her om dagen spurte om hvordan det gikk med kombuchababyen - om den var i live etter opplivningsforsøket? Wow, gnåler man lenge nok om noe går det tydeligvis inn! Det er håp, damer!

    Gleder meg til å lese mer om sommerhonning høsting! Herlig kommentar forresten, Heidi!:-)
    SvarSlett
     
     
  4. Høres herlig ut med høsting av honning Gry!

    Enig med deg Heidi, fenomenale er disse kvinnene!

    Hihi, ja kjenner til tilbakemeldingene fra folket her også, NEIene er nå blitt til latter bare jeg åpner munnen i iveren. For ikke å snakke om at hele stofamilien er på like stor jakt etter en egnet odelskar til meg så jeg kan komme meg av steds med alle mine planlagte kyr, sauer, lamaer, høns og ender... Til og med en kollega kom her om dagen med bilder av en ærverdig gård til salgs! Jaja, en kan spøke og le og ha det morro, men neste sommer ønsker jeg å leie to melkekyr og reise til seters, velkommen! så får vi se hva tiden vil bringe:-)

    Solskinnshistorie Vibeke, stå på!
    SvarSlett
     
     
  5. Ja, den som kunne reise til seters om sommeren! Håper du får det til Inger Lise! Jeg jobba som budeie en sommer for maaaaange år siden, og det var helt fantastisk! Savner både dyra, fjøset og ikke minst fjøslukta. Beste lukta i hele verden!

    Vennlig hilsen Heidi
    SvarSlett
     
     
    1. Enig, fjøslukt er fantastisk og varmen som oser fra dyra :)
      Slett
    2.  
       
  6. Du ekke den eneste som har tenkt å starte sitt eget for å ha honning i hagen(vi skal ikke ha den direkte i hagen da), var tenkt meg på kurs i sommer, men i min distrehet gikk dagen forbi meg. Men, neste år, da skal jeg sannelig. Remsene ser super gode ut, de skal jeg lage til oss og minsten.

    Også gleder jeg meg til å lese innlegg om innhøstingen. Ps. mannen din kommer nok rundt skal du se ;-)
    SvarSlett
     
     
    1. Så bra! Nei, vi får satse på at jeg får myknet han opp om litt ;-)
      Slett
    2.  
       
  7. Ser super godt ut! En befrielse å lese at det ikke bare er meg som må overtale, luske og pakke inn for å få gjennomslag for ting. Mannen min er ganske lei mine fikse ideer..:)
    SvarSlett
     
     
  8. Nam, slik har jeg laget for lenge siden. De var skikkelig gode, men oppskriften jeg fulgte var ikke så lettvinn. Dermed gadd jeg ikke prøve mer, men nå skal jeg jammen gjøre det igjen :)

    Jeg har noen spørsmål ang kjøtt/melk fra dyr som har gått på beite / spist gress. Har sett endel på info fra USA der dette er vanskelig å få tak i. Hvordan er egentlig dette i Norge? Jeg trodde norske kuer gikk på beite hele sommeren, eller kanskje ikke? Og hva spiser de om vinteren? Og hvordan vite om kjøttet du kjøper er fra slike dyr? Er så utrolig lite økologisk kjøtt i butikkene, svært sjelden jeg finner dette. Og jeg minnes PP en gang skrev at økologiske dyr ikke nødvendigvis får så bra fôr? Det tillates vel litt sprøytemidler i økologisk landbruk også?
    SvarSlett
     
     
    1. Kyrne beiter i sommermånedene om de ikke er en del av industribruk hvor bøndene har fjernet båser, etc fra fjøset slik at kyrne kan gå fritt inne. Slike bruk får ofte dispensasjon fra mattilsynet angående loven om retten til beite om sommeren. Industrielle og praktiske hensyn teller alltid mer enn dyrevelferd. Industribruk blir stadig vanligere i Norge, da bønder må gjøre dette, og ofte slå seg sammen i storgårder, for å klare seg økonomisk mot alle de nye regler og forskrifter i EU regi.

      Om vinteren får kyr høy, silo (basert på giftig , syntetisk maursyre - 3 ganger giftigere enn metanol) og kraftfor. Og kraftfor innebærer slike matemner som korn, soya, raps, maisrester, planteoljer, m.m både i konvensjonell som økologisk form. I konvensjonell form kommer også dokumentert giftige tilsetningsstoffer som BHA, BHT og ethoxyquin, alle Monsantos. Den eneste andre forskjellen er mangel på sprøytegiftrester, samt at matemnene skal være dyrket økologisk, i økofor. Økofor er dermed tilnærmet like helseskadelig for både dyr og mennesker, og da i hovedsak pga soya og planteoljer, som er helseskadelige for både dyr og mennesker uansett dyrkningsmetode.

      Rapsfrø og olje er også helseskadelig, men ikke på samme måte som soya og planteoljer. Og alle rapsfrøprodukter i vesten, enten de er øko eller ikke, kommer fra de samme genmodifserte foreldreplantene fra Monsantos dyrkningsanlegg. Monsanto eier mer enn 90% av all verdens soyadyrking og produksjon, og tilnærmet 100% av det som dyrkes og produseres av raps. Så all raps som selges som øko i helsekostbutikker er svindel og bedrag, og er dyrket på lisens fra Monsanto.

      Litt info -
      http://www.dldewey.com/columns/soyupdf.htm
      http://www.westonaprice.org/soy-alert
      http://www.westonaprice.org/soy-alert/dangers-of-dietary-isoflavones
      http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-soy
      http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-isoflavones
      http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/
      http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx
      http://www.naturalhealthstrategies.com/dangers-of-soy.html
      http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
      http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal13.php#a27
      http://www.healingnaturallybybee.com/articles/mn29.php
      http://thyroid.about.com/cs/soyinfo/a/soy.htm
      http://hartkeisonline.com/natural-health/sounding-the-alarm-about-soy/

      http://www.laleva.cc/food/canola.html
      http://www.westonaprice.org/know-your-fats/the-great-con-ola
      http://www.karinya.com/canola.htm
      Slett
       
       
    2. Økologisk kjøtt finnes lite av i butikker fordi norske myndigheter er gjennomkorrupte, og kompiser med, eller ofte også i slektskap med mennesker som driver multinasjonale industrikarteller. Norske myndigheter har i mange tiår systematisk svekket norsk landbruk og dyrehold gjennom stadig vanskeligere regler og forskrifter, økte avgifter og utgifter samtidig som bøndene får stadig mindre for produktene sine. Triksing med tollsatser gjør også at det blir mer lønnsomt for butikker å importere fra utlandet enn å distribuere norske matemner og produkter. Dette fordi norske politikere, især dem som er en del av den ulovlige Europabevegelsen (ulovlig fordi den er i strid med grunnloven, som sier at norske politikere skal tjene det norske folket, og ikke utenlandske interesser) planlegger å tvinge Norge inn i EU gjennom å gjøre Norge så lite selvhjulpet som mulig, slik at vi blir nødt til å basere oss stadig mer på import. De siste årenes matkriser av ymse slag, hvor man har måttet importere fra utlandet, er et varsel om kommende tider. Vinner Erna Solberg valget som kommer vil hun forandre grunnloven, slik at det åpnes for at regjeringen kan melde oss inn i EU uten folkets samtykke. Dette har vært planlagt i mange år. Litt info -
      http://grunnlovens-vektere.com/ (omtrent midt på siden)
      http://vgd.no/index.php/samfunn/politikk-norsk/tema/69498/innlegg/
      http://vgd.no/samfunn/norge-og-eu/tema/635122/tittel/grunnloven-skaper-eu-troebbel-for-erna-jens

      PirkePetter

      Det beste kjøttet får du fra dyr på beite, og da dyr som har fått så lite kraftfor som mulig. Hvilket er kalver og lam. Og selvfølgelig vilt.
      Slett
    3.  
       
  9. Takk for svar PP. Fryktelig frustrerende dette! Jeg som trodde de nye løsdriftsfjøsene skulle bedre dyreveldferden. Trodde faktisk det var slik at kuene kunne gå inn og ut som de ville, men dette er altså ikke tilfelle. Men sett bort i fra fôret og at de ikke får gå ute, så må det vel være bedre å kunne gå fritt i ett stort fjøs enn å stå lenket til en bås? Min svoger er økobonde i Sverige, og han sier de bruker sukker (tror jeg det var) istedet for maursyre i silo, at flere bruker dette i dag. Både i tradisjonell og økologisk landbruk. Hva vil dette si i forhold til kvaliteten på siloen?

    Leser meg gjennom WAPF for tiden, er mye info å ta inn, men svært interessant. Kjøpte lammelever vi spiste til middag i går, så håper dette skal være bra. Skal forhåpentligvis få bein fra vilt og villsau til å koke kraft på. Skal kjøpe fryser i helgen :)
    SvarSlett
     
     
    1. Det kommer heldigvis nye regler til neste år for såkalte frigangsfjøs, kyr må ut herfra også noen uker hver sommer.
      Slett
       
       
    2. Åh, så bra. Men hva vil noen uker si? De burde jo ut så fort gresset er næringsrikt, og bli der til det ikke er det lengre. Skulle jo tro det var lønnsomt iforhold til kostnad på fôr også? Gir ikke enzymrikt gress god drøvtygging og bedre melking? Ihvertfal kvalitet på melken?
      Slett
    3.  
       
  10. Jeg har mine tvil om at disse nye reglene kommer kyrne til gode. Det blir kanskje som da storindustrien manipulerte folket mot burhøns, slik at det plutselig ble fattet lover mot burhøns som skviser alle mindre foretak ut av markedet (de har ikke råd til nyere og dyrere løsninger), og bare industrikartellene gjenstår. Og disses svar på de nye reglene er å la høns gå sammen i antall tusener i store haller. Dette kalles frittgående på eggekartongen. Når kyllinger skal slaktes kjører man en modifisert skurtresker rett inn i hønseflokken, og hønsa blir fanget av den roterende delen på framsiden, og sendt videre til samlebåndet bak.

    Ta en kikk på filmen Smaken av hund om du ikke har sett den enda, så får du en ide om hvilke bedrøvelige tilstander vi snakker om for de stakkars dyra.

    Det er helt klart at dette er bedre enn burhøns, men det er heller ikke framskritt. Bare et sidesteg styrt av industrien, som opprinnelig også satte i gang lovendringen som forbyr burhøns. På den måten narres folket til å tro at rettferdigheten har seiret over den slemme industrien som bedriver dyremishandling, samtidig som monopolet sikres de største produsentene, og også samtidig som man plutselig kan selge de samme egga dyrere fordi man nå kan kalle dem frittgående og eventuelt lykkelige. Dette er en vinn-vinn situasjonen for industrien. Folket bedras, dyrene lider fremdeles, og industrien sikrer monopol og blir enda rikere og mektigere. Og ikke minst kan korrupte politikere si i media at Norge har slått et slag for dyrevelferden, og dyrevernorganisasjoner kan hykle oppnådd rettferdighet og status for dyrene.

    Skal vi få en endelig slutt på slik dyremishandling, må vi enten eksponere løgnene vi manipuleres med, slik at folket ser hva som egentlig skjer, og hvorfor det skjedde. Eller man boikotter hele industrien og har egne dyr. Nok et alternativ er å støtte de svært få bøndene som kjemper mot dette og som nekter å plage dyra sine.

    Om gress er næringsrikt avhenger av om det får næring, og da om denne er kjemisk gjødsel, som ikke er næring, men som virker på gress og matvekster som anabole steroider på mennesker, eller om det er snakk om f.eks steinmel, tang/tare, skjellsand/bunnslam, kompost, etc utover husdyrgjødsel. Gress er på alle måter bedre enn kraftfor, men vil kun gi optimale næringsnivåer som støtter økt melkeproduksjon og helsa generelt om det er mye mineraler og velutviklet mikrobeliv i jorda.

    Selv mannen som oppfant kjemisk gjødsel, Justus Von Liebig, innrømmet å ha tatt alvorlig feil i sine beregninger når han så virkningene etter flere års bruk av kjemisk gjødsel på planter. Men da var den nye landbruksindustrien, opprettet som den var av militære interesser for å bli kvitt lagre av mineraler og metaller som opprinnelig ble brukt eller var ment å bli brukt i bomber, raketter og andre våpen (fosfat, svovel, kalium, nitrogen, etc), så stor og mektig at ingen hørte på ham. På samme måte er det vi kaller sprøytegifter egentlig kjemisk fortynnede militære nervegasser som militæret, istedenfor å måtte bruke penger på å deponere dem som spesialavfall, kvitter seg med det via en lønnsom metode kallet sprøytegifter. En vinn-vinn situasjon for industrien, og det helt motsatte for mennesker, dyr, insekter og miljø. Og logikken bak bruk av sprøytegifter, som er såkalte skadeinsekter, samt sopp og "smitte" i jorda, eksisterer fordi plantene blir svekket og skadet av den kjemiske gjødselet, samt fordi slikt gjør jorda sur. Kutter man ut kjemisk gjødsel og erstatter dette med ekte næring forsvinner de såkalte skadeinsektene (som bare bryter ned svekket organisk materiale, altså syke planter, slik bakterier gjør i kroppen vår. Mao en naturlig og positiv funksjon), samt sopp i jorda, og denne blir også normal igjen ph messig. Slik at behovet for sprøytegifter forsvinner. Industrien skaper mao selv behovet for sprøytegifter, og vi snakker om en og samme industri, som produserer og selger begge deler. Her skal du få slippe nok et vinn-vinnutsagn.
    SvarSlett
     
     
  11. Jeg har en liten bok, Bread from stones, skrevet av en østerriksk fyr (Julius Hensel) på 1800-tallet, som forteller om de negative konsekvensene av kjemisk gjødsel, og om hvor mange bønder som prøvde å nekte å bruke dette. Dem som nektet ble tvunget av industrien til å gjøre det allikevel, da de menneskene soms to bak industrien også var de samme som eide, eller som var i familie med de menneskene som eide bankene. De som nektet ble derfor slått konkurrs om de ikke kunne betale banklånet umiddelbart. Det er de samme tilstander som gjelder i dag, og bøndene er gjort så avhengige av banker og statlige subsidier at de er bundet på hender og føtter.

    Et annet smart industritriks når det gjelder å unngå å måtte betale i dyre dommer for å bli kvitt giftige substanser som spesialavfall er når kjemisk gjødsel, fosfat eller aluminiumsindustrien (i Norge er dette Hydro alle som en) heller selger giftig natriumfluor, som er et avfallsprodukt fra disse industriene, til tannkrem og munnhygieneartikkelprodusenter. Vinn-vinn osv.

    Selv dyrker jeg brennesle, russisk valurt og reinrot for bladene. Samtlige utkonkurrerer kraftforingredienser i proteininnhold, og overgår kraftfor mange ganger hva gjelder vitamin og mineralinhold. I tillegg er der ingen negative helsekonsekvenser involvert i foring med slike planter som kraftfor. De har samtlige blitt brukt historisk som kraftfor i flere hundre år, og er kjent historisk, samt dokumentert i moderne tid, for å gi større melkeproduksjon samt fetere/gulere melk, større eggproduksjon, samt gulere eggeplomme. Og i tillegg mindre kalve, lamme eller kyllingdødelighet, høyere klekkingsrate i rugeegg, raskere vekst, null tarmskader som veterinærer kan skylde på oppdiktede parasitter, m.m. Nok en fin ting med dette er null utgifter på kraftfor, og uavhengighet fra storindustrien. Og ikke minst dyr som har det godt og som vokser seg større og sterke enn deres artsfrender som får kraftfor eller som lever på mat dyrket via NPK.

    Mine dyr går også fritt ut og inn av fjøset/der de holder til som det passer dem, og har ca 20 mål dyrket mark å gå på utover fjellbeite på mer enn 200 mål. Når jeg er ferdig med å tilrettelegge eiendommen for dyrehold og dyrking i større stil skal dette bli et lite paradis både for mennesker og dyr

    DrøvtyggePetter
    SvarSlett
     
     
  12. Jeg har egentlig ikke ord ... blir så oppgitt. Hvor mange bønder er klar over dette? Er alle så kjøpt og betalt, det må jo være ren uvitenhet, godtroenhet og manipulasjon av industrien? Er det noen bønder som hører på deg om du forteller dem dette egentlig? Er det ikke frustrerende å sitte på så mye informasjon og se all den faenskapen rundt deg? Jeg hadde blitt gal tror jeg!
    SvarSlett
     
     
  13. Landbruksindustrien eier og sponser skolene bøndene blir utdannet i, slik at industrien kontrollerer pensum, og sørger for at bøndene kun blir indoktrinert til å tenke proindustri.

    Svært få bønder tar det jeg sier til etteretning, men jeg har sett at en del vet at det jeg sier er riktig. De føler bare de ikke har noe håp, da de er bundet av regler og lover, og subsidier og banklån, og press fra mattilsynets ymse representanter. Det er en grunn til at norske gårder legges ned mye raskere enn nyutdannede bønder kommer til. Og også at antall selvmord og/eller alkoholisme blant bønder i forhold til andre yrker er, eller i alle fall var for en del år siden, temmelig høyt.

    Økobønder er mer oppegående, men selv disse er indoktrinert i løgner og myter. Som f.eks at helseskadelige matemner som soya, raps og korn blir mindre helsesakdelige for dyra når de er øko. Eller dette med vekstskifte/rotasjon (smitte i jorda og liknende sludder), som er helt unødvendig all den tid man ikke bruker kjemisk gjødsel i økologisk landbruk. Logikken bak er at jorda blir for sur eller for full av "smitte" om man dyrker de samme matemnene på samme sted år etter år. Dette gjør at økobønder trenger mye mer plass enn vanlige, da de må bedrive rotering av hva de dyrker hvor med års mellomrom slik at de ikke dyrker det samme matemnet i samme åker 2 år på rad.

    Sannheten er imidlertid at så lange man gir jorda all næring plantene trenger så vokser de seg store og fine år etter år. Eksemplene er mange i både moderne og historiske kilder, så som den irske familien som hadde dyrket poteter i samme åker med topp avlinger år etter år i mer enn 90 år over flere generasjoner. Alt de brukte i åkeren som gjødsel og jordforbedrer var tang og tare fra havet rett ved.

    Bøndene er mao ikke problemet, korrupte politikere og landbruksindustrien som favoriserer oljebasert kjemisk landbruk er.

    Hvem har sagt jeg ikke er gal allerede :-)

    BondePetter
    SvarSlett
     
     
  14. Jeg har hørt (arrester meg om jeg tar feil (og det gjelder deg også PirkeP:)) at det ikke er så lenge til det ikke finnes råvarer til kunstgjødsel lenger. Hvis det er tilfelle, ser jeg for meg en enorm endring i både landbruk men også verdensstruktur. Det kan rokke ved nord-sør-balansen, fordi mange afrikanske bønder driver mer i tråd med det PP snakker om, bruker bra og nærliggende ressurser (sikkert fordi de ikke råd til kunstgjødsel). Disse bøndene sliter imidlertid nå med eksportforbud og handelsrestriksjoner. Tenk om vesten blir avhengig av å importere bra mat (ja det må fraktes langt men det gjør det nå uansett) fra "uland".
    Jeg er bittelitt positiv egentlig. Bittelitt altså...
    SvarSlett
     
     
    1. Råvarene, så som fosfat, kalium, nitrogen, kadmium, etc som brukes til å lage både kjemisk gjødsel, sprøytegifter og som bestanddeler av det meste av våpen er oljebaserte, slik at så lenge oljeindustrien dominerer den vestlige verden vil det kjemiske landbruket bestå.

      Det meste av syntetiske vitaminer og mineraler er også produsert fra olje/kulltjære.

      Og så lenge Monsanto og Bayer (tidligere IG Farben) ikkes stoppes, vil ikke bare det kjemiske landbruket bestå, men alt vil være basert på hybridfrø med terminatorteknologi og genmodifiserte matvekster også.

      http://topdocumentaryfilms.com/the-world-according-to-monsanto/

      Ut fra det jeg har lest og rett som det er leser så holder Monsanto på å fordrive hele landsbyer for å bygge fabrikker i Afrikanske land. Og der fabrikkene allerede finnes, og dyrking av genmodifiserte matemner skjer i stor stil, er dødsprosenten blant de lokale innbyggerne enorm. Noenlunde det samme skjer i f.eks India, hvor flere titusener bønder har begått selvmord etter å enten ha blitt fratatt gård og grunn, eller blitt vunget til å dyrke genmodifiserte matemner i regi av Monsanto. Et av mange eksempler -
      http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/03/gmo-crops-affect-farmers.aspx

      Jeg er veldig positiv til en tilbakevending til småbruklandbruk i økologisk regi, men har ingen tro på at myndigheter eller industri vil forandre seg. Dette er tross alt en megamilliardindustri. Og for alle som kan lese og tenke selv, så er det helt klart at norske myndigheter, via mattilsynet, aktivt motarbeider småbrukstanken gjennom stadig mer kompliserte og umulige lover og forskrifter. Et mattilsyn som går ut i offentlig media gjentatte ganger og ber folket om å angi private fjørfeavlere eller birøktere under dekke av oppdiktet smittevern basert på oppdiktede pandemitrusler og andre ikke-eksisterende trusler viser klart hvor myndighetene står. Angiversamfunnet neste? Som en hel del mennesker har sagt opp gjennom åra, hvorav flere kjente og forfattere, så er Norge det siste kommunistiske landet. Og det er det mye sannhet i. Vi må til et diktatur eller kommunistisk land for å finne tilsvarende myndighetsinnblanding i alle deler av samfunnet og den industrielle som private sfære.

      PessimistPetter
      Slett
    2.  
       
  15. Jeg har ikke sett alle disse kommentarene og denne informasjonen fra PirkePetter før nå. Av den enkle grunn at jeg ville vente med å lage fruktremser til jeg hadde fått tørket mine 2 kg peanøtter (som jeg har brukt en uke på å skrelle).

    Men nå leser jeg dette, og jeg tenker:

    Pirke Petter - hva kan jeg/vi forbrukere gjøre med denne informasjonen (som jeg mener må ut til folk)? Er det noe vi kan gjøre i det hele tatt? Man vet selvagt at situasjonen er ille, men du fremstiller situasjonen slik den er sort på hvitt, svært godt formulert, og med svært god dokumentasjon.

    Vi kan riktignok stemme bedre ved neste valg (forslag til parti?), men å klage på disse tilstandene? Det er da vitterlig oss forbrukere/borgere av Norges land som sitter å ser på dette og finner oss i det, er det ikke? Det er derfor jeg spør meg hva JEG kan gjøre? Kan jeg f.eks sitere deg på alt dette i min kommende blogg? Kan jeg ta med denne informasjonen til mitt lokale lag av bønder og småbrukere? Kan jeg vise det til bonden jeg henter melk hos hver fredag? Jeg vet at bøndene her i Vesterålen sliter. Flere og flere legger ned, og det er ingen til å ta over. Tine har monopol på melk/meieri. Det finnes ikke en eneste økobonde. Jeg ser at det er et stort behov for kreativ nytenkning for å opprettholde brukene her oppe, og området jeg bor i har enorme ressurser fra naturens side. Jeg ser at jeg vil bidra til å få flere mennesker til å forstå verdien av f.eks fersk melk. Det er derfor jeg vil starte en blogg, for jeg kan også nå noen med disse budskapene - i form av venner, naboer, familie osv. (som allerede har begynt å spørre meg om hva vi egentlig driver med, de viser interesse osv.).

    Heldigvis ser det ut til at folket her oppe sier nei til oljeindustri i LOVE (=Lofoten og Vesterålen). Begynner folk å se verdien av sine egne omgivelser? Jeg håper det. Men jeg er også redd for å provosere hvis jeg f.eks tar med meg din informasjon og sprer videre, og ved provokasjon oppnår man fint lite - snarere det motsatte av hva man ønsker.

    Jeg ser nok liten, søt og snill ut - og det er jeg også. Men jeg har den egenskapen at jeg er pokker så handlekraftig når jeg først bestemmer meg for noe, og hvis jeg føler jeg har et viktig budskap. Dessuten har jeg en enorm utholdenhet og tålmodighet i så måte. Jeg brenner for ren og næringsrik mat for dyr og mennesker, dyrevelferd og bedre utnyttelse av dyr som "ressurs" (=det er skammelig at man kaster torskelever på havet og kyllingføtter i søpla osv.), i tillegg til en optimal ivaretakelse av naturen vår (og ren og naturlig kosmetikk uten kjemikalier).

    Så hva kan jeg gjøre? Hvordan kan jeg bidra?

    Vennlig hilsen Heidi
    SvarSlett
     
     
  16. Du må bare sitere som det passer deg.

    Jeg har ingen forslag til partier da maktmenneskene i samtlige er gjennomkorrupte, og kjører samme linje, selv om de later som om de er uenige med hverandre ovenfor folket. Spill for galleriet mao. Og uansett hvilket parti som sitter i regjering er det alltid kun arbeiderpartiet som egentlig bestemmer.

    Skal Norge bli et ok land å leve i må alle politikere kastes ut av regjeringen, og normale, kompetente og ærlige mennesker som tenker på folket, og ikke den multinasjonale industrien, overta styret av landet.

    Når det gjelder provokasjon, så er det du sier ofte riktig når personen som mottar informasjonen reagerer med indoktrinert tankegang. Men, du sår alltid et frø. Alltid! OG skal du så frø må du rote litt i jorda først.

    Den beste måten å bidra på er nok via blogging, da folket trenger å bli bevisst hva som egentlig foregår i landet.

    Nok et lite eksempel på hvordan norske politikere holder på med å avvikle jordbruk og dyrehold i landet for å gjøre oss totalavhengige av import fra EU og USA -
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3653172.ece

    Tenk også på tidligere smørkriser, mangel på lammekjøtt, den stadig økende avlingssvikten pga måten norske myndigheter manipulerer været på via EISCATantennen i Tromsø (samt via chemtrails), den stadig økende mangelen på høy i husdyrhold, m.m.

    Folket trenger å få vite disse tingene og se dem i sammenheng.

    KrisePetter
    SvarSlett
     
     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar