Jeg
får prøve meg på fruktremser igjen nå som jeg har fått meg dehydrator.
Ønsker meg så inderlig solbær, men foreløbig har jeg ikke funnet noen
busker som står brakk rundt om i nabolaget her. Til våren planter vi
egne busker!
Forresten har jeg laget bompi-is i bøtter og spann
her nå (fikk endelig tak i noen slags isformer), og min lille 3-åring
ELSKER dem!
Kefirkornene fra Vibeke trives og har det bra, og
etter at vi endelig fikk tak i fersk melk ble kefiren drikkanes også.
Ferskost står og renner av seg de siste dråpene myse på kjøkkenbenken,
og i morgen skal jeg bort på vårt lokale fiskemottak for å hente fersk
fisk til fiskekaker.
Wicked Mums ROCKER, min mann har gått ned
10 kg på rekordtid og lille 3-åring har aldri noen sinne hatt så god
apetitt som nå. Forresten fortalte min mann meg i dag om en 85-åring han
hørte om (faren til ei dame han kjenner her i nord) som er frisk som en
fisk og aldri har helseproblemer av noe slag. Gjett hva han sverger
til? Hjemmelaget melkekefir og feit fisk! Så KULT å høre at det faktisk
finnes gamle mennesker her oppe i nord som har drevet med hjemmelaget
kefir på fersk melk i mange år!
Flott
med litt off-topic av og til! Ja, det er tydelig at vi kraftmødrene er
inne på noe med alle de flotte vitnesbyrdene vil stadig får
tilbakemeldinger om. Det gjør meg skikkelig glad:)
Hehe,
har blitt noen heftige diskusjoner her i heimen og - det kan jeg skrive
under på;-) Etter gårdsbesøk i sommer ble jeg og jentungen enige om at
geiter - det måtte vi ha. Minst 2. Da i tillegg til høner, ponny og egen
melkeku. De skal selvsagt bo i nærheten av vår store grønnsaks - og
urtehage. Far lytter i bakgrunnen med en skeptisk mine og hendene i
siden... Han har måtte hørt på mye sær matprat og om mange fikse
ideer de siste årene, vi har kjørt rundt for å hente mye rart (som
kanskje lukter rart og har rart navn i tillegg). Ble positivt overrasket
da han her om dagen spurte om hvordan det gikk med kombuchababyen - om
den var i live etter opplivningsforsøket? Wow, gnåler man lenge nok om
noe går det tydeligvis inn! Det er håp, damer!
Gleder meg til å lese mer om sommerhonning høsting! Herlig kommentar forresten, Heidi!:-)
Hihi,
ja kjenner til tilbakemeldingene fra folket her også, NEIene er nå
blitt til latter bare jeg åpner munnen i iveren. For ikke å snakke om at
hele stofamilien er på like stor jakt etter en egnet odelskar til meg
så jeg kan komme meg av steds med alle mine planlagte kyr, sauer,
lamaer, høns og ender... Til og med en kollega kom her om dagen med
bilder av en ærverdig gård til salgs! Jaja, en kan spøke og le og ha det
morro, men neste sommer ønsker jeg å leie to melkekyr og reise til
seters, velkommen! så får vi se hva tiden vil bringe:-)
Ja,
den som kunne reise til seters om sommeren! Håper du får det til Inger
Lise! Jeg jobba som budeie en sommer for maaaaange år siden, og det var
helt fantastisk! Savner både dyra, fjøset og ikke minst fjøslukta. Beste
lukta i hele verden!
Du
ekke den eneste som har tenkt å starte sitt eget for å ha honning i
hagen(vi skal ikke ha den direkte i hagen da), var tenkt meg på kurs i
sommer, men i min distrehet gikk dagen forbi meg. Men, neste år, da skal
jeg sannelig. Remsene ser super gode ut, de skal jeg lage til oss og
minsten.
Også gleder jeg meg til å lese innlegg om innhøstingen. Ps. mannen din kommer nok rundt skal du se ;-)
Ser
super godt ut! En befrielse å lese at det ikke bare er meg som må
overtale, luske og pakke inn for å få gjennomslag for ting. Mannen min
er ganske lei mine fikse ideer..:)
Nam,
slik har jeg laget for lenge siden. De var skikkelig gode, men
oppskriften jeg fulgte var ikke så lettvinn. Dermed gadd jeg ikke prøve
mer, men nå skal jeg jammen gjøre det igjen :)
Jeg har noen
spørsmål ang kjøtt/melk fra dyr som har gått på beite / spist gress. Har
sett endel på info fra USA der dette er vanskelig å få tak i. Hvordan
er egentlig dette i Norge? Jeg trodde norske kuer gikk på beite hele
sommeren, eller kanskje ikke? Og hva spiser de om vinteren? Og hvordan
vite om kjøttet du kjøper er fra slike dyr? Er så utrolig lite økologisk
kjøtt i butikkene, svært sjelden jeg finner dette. Og jeg minnes PP en
gang skrev at økologiske dyr ikke nødvendigvis får så bra fôr? Det
tillates vel litt sprøytemidler i økologisk landbruk også?
Kyrne
beiter i sommermånedene om de ikke er en del av industribruk hvor
bøndene har fjernet båser, etc fra fjøset slik at kyrne kan gå fritt
inne. Slike bruk får ofte dispensasjon fra mattilsynet angående loven om
retten til beite om sommeren. Industrielle og praktiske hensyn teller
alltid mer enn dyrevelferd. Industribruk blir stadig vanligere i Norge,
da bønder må gjøre dette, og ofte slå seg sammen i storgårder, for å
klare seg økonomisk mot alle de nye regler og forskrifter i EU regi.
Om
vinteren får kyr høy, silo (basert på giftig , syntetisk maursyre - 3
ganger giftigere enn metanol) og kraftfor. Og kraftfor innebærer slike
matemner som korn, soya, raps, maisrester, planteoljer, m.m både i
konvensjonell som økologisk form. I konvensjonell form kommer også
dokumentert giftige tilsetningsstoffer som BHA, BHT og ethoxyquin, alle
Monsantos. Den eneste andre forskjellen er mangel på sprøytegiftrester,
samt at matemnene skal være dyrket økologisk, i økofor. Økofor er dermed
tilnærmet like helseskadelig for både dyr og mennesker, og da i
hovedsak pga soya og planteoljer, som er helseskadelige for både dyr og
mennesker uansett dyrkningsmetode.
Rapsfrø og olje er også
helseskadelig, men ikke på samme måte som soya og planteoljer. Og alle
rapsfrøprodukter i vesten, enten de er øko eller ikke, kommer fra de
samme genmodifserte foreldreplantene fra Monsantos dyrkningsanlegg.
Monsanto eier mer enn 90% av all verdens soyadyrking og produksjon, og
tilnærmet 100% av det som dyrkes og produseres av raps. Så all raps som
selges som øko i helsekostbutikker er svindel og bedrag, og er dyrket på
lisens fra Monsanto.
Litt info - http://www.dldewey.com/columns/soyupdf.htm http://www.westonaprice.org/soy-alert http://www.westonaprice.org/soy-alert/dangers-of-dietary-isoflavones http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-soy http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-isoflavones http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/ http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx http://www.naturalhealthstrategies.com/dangers-of-soy.html http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188 http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal13.php#a27 http://www.healingnaturallybybee.com/articles/mn29.php http://thyroid.about.com/cs/soyinfo/a/soy.htm http://hartkeisonline.com/natural-health/sounding-the-alarm-about-soy/
Økologisk
kjøtt finnes lite av i butikker fordi norske myndigheter er
gjennomkorrupte, og kompiser med, eller ofte også i slektskap med
mennesker som driver multinasjonale industrikarteller. Norske
myndigheter har i mange tiår systematisk svekket norsk landbruk og
dyrehold gjennom stadig vanskeligere regler og forskrifter, økte
avgifter og utgifter samtidig som bøndene får stadig mindre for
produktene sine. Triksing med tollsatser gjør også at det blir mer
lønnsomt for butikker å importere fra utlandet enn å distribuere norske
matemner og produkter. Dette fordi norske politikere, især dem som er en
del av den ulovlige Europabevegelsen (ulovlig fordi den er i strid med
grunnloven, som sier at norske politikere skal tjene det norske folket,
og ikke utenlandske interesser) planlegger å tvinge Norge inn i EU
gjennom å gjøre Norge så lite selvhjulpet som mulig, slik at vi blir
nødt til å basere oss stadig mer på import. De siste årenes matkriser av
ymse slag, hvor man har måttet importere fra utlandet, er et varsel om
kommende tider. Vinner Erna Solberg valget som kommer vil hun forandre
grunnloven, slik at det åpnes for at regjeringen kan melde oss inn i EU
uten folkets samtykke. Dette har vært planlagt i mange år. Litt info - http://grunnlovens-vektere.com/ (omtrent midt på siden) http://vgd.no/index.php/samfunn/politikk-norsk/tema/69498/innlegg/ http://vgd.no/samfunn/norge-og-eu/tema/635122/tittel/grunnloven-skaper-eu-troebbel-for-erna-jens
PirkePetter
Det
beste kjøttet får du fra dyr på beite, og da dyr som har fått så lite
kraftfor som mulig. Hvilket er kalver og lam. Og selvfølgelig vilt.
Takk
for svar PP. Fryktelig frustrerende dette! Jeg som trodde de nye
løsdriftsfjøsene skulle bedre dyreveldferden. Trodde faktisk det var
slik at kuene kunne gå inn og ut som de ville, men dette er altså ikke
tilfelle. Men sett bort i fra fôret og at de ikke får gå ute, så må det
vel være bedre å kunne gå fritt i ett stort fjøs enn å stå lenket til en
bås? Min svoger er økobonde i Sverige, og han sier de bruker sukker
(tror jeg det var) istedet for maursyre i silo, at flere bruker dette i
dag. Både i tradisjonell og økologisk landbruk. Hva vil dette si i
forhold til kvaliteten på siloen?
Leser meg gjennom WAPF for
tiden, er mye info å ta inn, men svært interessant. Kjøpte lammelever vi
spiste til middag i går, så håper dette skal være bra. Skal
forhåpentligvis få bein fra vilt og villsau til å koke kraft på. Skal
kjøpe fryser i helgen :)
Åh,
så bra. Men hva vil noen uker si? De burde jo ut så fort gresset er
næringsrikt, og bli der til det ikke er det lengre. Skulle jo tro det
var lønnsomt iforhold til kostnad på fôr også? Gir ikke enzymrikt gress
god drøvtygging og bedre melking? Ihvertfal kvalitet på melken?
Jeg
har mine tvil om at disse nye reglene kommer kyrne til gode. Det blir
kanskje som da storindustrien manipulerte folket mot burhøns, slik at
det plutselig ble fattet lover mot burhøns som skviser alle mindre
foretak ut av markedet (de har ikke råd til nyere og dyrere løsninger),
og bare industrikartellene gjenstår. Og disses svar på de nye reglene er
å la høns gå sammen i antall tusener i store haller. Dette kalles
frittgående på eggekartongen. Når kyllinger skal slaktes kjører man en
modifisert skurtresker rett inn i hønseflokken, og hønsa blir fanget av
den roterende delen på framsiden, og sendt videre til samlebåndet bak.
Ta
en kikk på filmen Smaken av hund om du ikke har sett den enda, så får
du en ide om hvilke bedrøvelige tilstander vi snakker om for de stakkars
dyra.
Det er helt klart at dette er bedre enn burhøns, men det
er heller ikke framskritt. Bare et sidesteg styrt av industrien, som
opprinnelig også satte i gang lovendringen som forbyr burhøns. På den
måten narres folket til å tro at rettferdigheten har seiret over den
slemme industrien som bedriver dyremishandling, samtidig som monopolet
sikres de største produsentene, og også samtidig som man plutselig kan
selge de samme egga dyrere fordi man nå kan kalle dem frittgående og
eventuelt lykkelige. Dette er en vinn-vinn situasjonen for industrien.
Folket bedras, dyrene lider fremdeles, og industrien sikrer monopol og
blir enda rikere og mektigere. Og ikke minst kan korrupte politikere si i
media at Norge har slått et slag for dyrevelferden, og
dyrevernorganisasjoner kan hykle oppnådd rettferdighet og status for
dyrene.
Skal vi få en endelig slutt på slik dyremishandling, må
vi enten eksponere løgnene vi manipuleres med, slik at folket ser hva
som egentlig skjer, og hvorfor det skjedde. Eller man boikotter hele
industrien og har egne dyr. Nok et alternativ er å støtte de svært få
bøndene som kjemper mot dette og som nekter å plage dyra sine.
Om
gress er næringsrikt avhenger av om det får næring, og da om denne er
kjemisk gjødsel, som ikke er næring, men som virker på gress og
matvekster som anabole steroider på mennesker, eller om det er snakk om
f.eks steinmel, tang/tare, skjellsand/bunnslam, kompost, etc utover
husdyrgjødsel. Gress er på alle måter bedre enn kraftfor, men vil kun gi
optimale næringsnivåer som støtter økt melkeproduksjon og helsa
generelt om det er mye mineraler og velutviklet mikrobeliv i jorda.
Selv
mannen som oppfant kjemisk gjødsel, Justus Von Liebig, innrømmet å ha
tatt alvorlig feil i sine beregninger når han så virkningene etter flere
års bruk av kjemisk gjødsel på planter. Men da var den nye
landbruksindustrien, opprettet som den var av militære interesser for å
bli kvitt lagre av mineraler og metaller som opprinnelig ble brukt eller
var ment å bli brukt i bomber, raketter og andre våpen (fosfat, svovel,
kalium, nitrogen, etc), så stor og mektig at ingen hørte på ham. På
samme måte er det vi kaller sprøytegifter egentlig kjemisk fortynnede
militære nervegasser som militæret, istedenfor å måtte bruke penger på å
deponere dem som spesialavfall, kvitter seg med det via en lønnsom
metode kallet sprøytegifter. En vinn-vinn situasjon for industrien, og
det helt motsatte for mennesker, dyr, insekter og miljø. Og logikken bak
bruk av sprøytegifter, som er såkalte skadeinsekter, samt sopp og
"smitte" i jorda, eksisterer fordi plantene blir svekket og skadet av
den kjemiske gjødselet, samt fordi slikt gjør jorda sur. Kutter man ut
kjemisk gjødsel og erstatter dette med ekte næring forsvinner de såkalte
skadeinsektene (som bare bryter ned svekket organisk materiale, altså
syke planter, slik bakterier gjør i kroppen vår. Mao en naturlig og
positiv funksjon), samt sopp i jorda, og denne blir også normal igjen ph
messig. Slik at behovet for sprøytegifter forsvinner. Industrien skaper
mao selv behovet for sprøytegifter, og vi snakker om en og samme
industri, som produserer og selger begge deler. Her skal du få slippe
nok et vinn-vinnutsagn.
Jeg
har en liten bok, Bread from stones, skrevet av en østerriksk fyr
(Julius Hensel) på 1800-tallet, som forteller om de negative
konsekvensene av kjemisk gjødsel, og om hvor mange bønder som prøvde å
nekte å bruke dette. Dem som nektet ble tvunget av industrien til å
gjøre det allikevel, da de menneskene soms to bak industrien også var de
samme som eide, eller som var i familie med de menneskene som eide
bankene. De som nektet ble derfor slått konkurrs om de ikke kunne betale
banklånet umiddelbart. Det er de samme tilstander som gjelder i dag, og
bøndene er gjort så avhengige av banker og statlige subsidier at de er
bundet på hender og føtter.
Et annet smart industritriks når det
gjelder å unngå å måtte betale i dyre dommer for å bli kvitt giftige
substanser som spesialavfall er når kjemisk gjødsel, fosfat eller
aluminiumsindustrien (i Norge er dette Hydro alle som en) heller selger
giftig natriumfluor, som er et avfallsprodukt fra disse industriene, til
tannkrem og munnhygieneartikkelprodusenter. Vinn-vinn osv.
Selv
dyrker jeg brennesle, russisk valurt og reinrot for bladene. Samtlige
utkonkurrerer kraftforingredienser i proteininnhold, og overgår kraftfor
mange ganger hva gjelder vitamin og mineralinhold. I tillegg er der
ingen negative helsekonsekvenser involvert i foring med slike planter
som kraftfor. De har samtlige blitt brukt historisk som kraftfor i flere
hundre år, og er kjent historisk, samt dokumentert i moderne tid, for å
gi større melkeproduksjon samt fetere/gulere melk, større
eggproduksjon, samt gulere eggeplomme. Og i tillegg mindre kalve, lamme
eller kyllingdødelighet, høyere klekkingsrate i rugeegg, raskere vekst,
null tarmskader som veterinærer kan skylde på oppdiktede parasitter,
m.m. Nok en fin ting med dette er null utgifter på kraftfor, og
uavhengighet fra storindustrien. Og ikke minst dyr som har det godt og
som vokser seg større og sterke enn deres artsfrender som får kraftfor
eller som lever på mat dyrket via NPK.
Mine dyr går også fritt ut
og inn av fjøset/der de holder til som det passer dem, og har ca 20 mål
dyrket mark å gå på utover fjellbeite på mer enn 200 mål. Når jeg er
ferdig med å tilrettelegge eiendommen for dyrehold og dyrking i større
stil skal dette bli et lite paradis både for mennesker og dyr
Jeg
har egentlig ikke ord ... blir så oppgitt. Hvor mange bønder er klar
over dette? Er alle så kjøpt og betalt, det må jo være ren uvitenhet,
godtroenhet og manipulasjon av industrien? Er det noen bønder som hører
på deg om du forteller dem dette egentlig? Er det ikke frustrerende å
sitte på så mye informasjon og se all den faenskapen rundt deg? Jeg
hadde blitt gal tror jeg!
Landbruksindustrien
eier og sponser skolene bøndene blir utdannet i, slik at industrien
kontrollerer pensum, og sørger for at bøndene kun blir indoktrinert til å
tenke proindustri.
Svært få bønder tar det jeg sier til
etteretning, men jeg har sett at en del vet at det jeg sier er riktig.
De føler bare de ikke har noe håp, da de er bundet av regler og lover,
og subsidier og banklån, og press fra mattilsynets ymse representanter.
Det er en grunn til at norske gårder legges ned mye raskere enn
nyutdannede bønder kommer til. Og også at antall selvmord og/eller
alkoholisme blant bønder i forhold til andre yrker er, eller i alle fall
var for en del år siden, temmelig høyt.
Økobønder er mer
oppegående, men selv disse er indoktrinert i løgner og myter. Som f.eks
at helseskadelige matemner som soya, raps og korn blir mindre
helsesakdelige for dyra når de er øko. Eller dette med
vekstskifte/rotasjon (smitte i jorda og liknende sludder), som er helt
unødvendig all den tid man ikke bruker kjemisk gjødsel i økologisk
landbruk. Logikken bak er at jorda blir for sur eller for full av
"smitte" om man dyrker de samme matemnene på samme sted år etter år.
Dette gjør at økobønder trenger mye mer plass enn vanlige, da de må
bedrive rotering av hva de dyrker hvor med års mellomrom slik at de ikke
dyrker det samme matemnet i samme åker 2 år på rad.
Sannheten
er imidlertid at så lange man gir jorda all næring plantene trenger så
vokser de seg store og fine år etter år. Eksemplene er mange i både
moderne og historiske kilder, så som den irske familien som hadde dyrket
poteter i samme åker med topp avlinger år etter år i mer enn 90 år
over flere generasjoner. Alt de brukte i åkeren som gjødsel og
jordforbedrer var tang og tare fra havet rett ved.
Bøndene er mao ikke problemet, korrupte politikere og landbruksindustrien som favoriserer oljebasert kjemisk landbruk er.
Jeg
har hørt (arrester meg om jeg tar feil (og det gjelder deg også
PirkeP:)) at det ikke er så lenge til det ikke finnes råvarer til
kunstgjødsel lenger. Hvis det er tilfelle, ser jeg for meg en enorm
endring i både landbruk men også verdensstruktur. Det kan rokke ved
nord-sør-balansen, fordi mange afrikanske bønder driver mer i tråd med
det PP snakker om, bruker bra og nærliggende ressurser (sikkert fordi de
ikke råd til kunstgjødsel). Disse bøndene sliter imidlertid nå med
eksportforbud og handelsrestriksjoner. Tenk om vesten blir avhengig av å
importere bra mat (ja det må fraktes langt men det gjør det nå uansett)
fra "uland". Jeg er bittelitt positiv egentlig. Bittelitt altså...
Råvarene,
så som fosfat, kalium, nitrogen, kadmium, etc som brukes til å lage
både kjemisk gjødsel, sprøytegifter og som bestanddeler av det meste av
våpen er oljebaserte, slik at så lenge oljeindustrien dominerer den
vestlige verden vil det kjemiske landbruket bestå.
Det meste av syntetiske vitaminer og mineraler er også produsert fra olje/kulltjære.
Og
så lenge Monsanto og Bayer (tidligere IG Farben) ikkes stoppes, vil
ikke bare det kjemiske landbruket bestå, men alt vil være basert på
hybridfrø med terminatorteknologi og genmodifiserte matvekster også.
Ut
fra det jeg har lest og rett som det er leser så holder Monsanto på å
fordrive hele landsbyer for å bygge fabrikker i Afrikanske land. Og der
fabrikkene allerede finnes, og dyrking av genmodifiserte matemner skjer i
stor stil, er dødsprosenten blant de lokale innbyggerne enorm.
Noenlunde det samme skjer i f.eks India, hvor flere titusener bønder har
begått selvmord etter å enten ha blitt fratatt gård og grunn, eller
blitt vunget til å dyrke genmodifiserte matemner i regi av Monsanto. Et
av mange eksempler - http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/03/gmo-crops-affect-farmers.aspx
Jeg
er veldig positiv til en tilbakevending til småbruklandbruk i økologisk
regi, men har ingen tro på at myndigheter eller industri vil forandre
seg. Dette er tross alt en megamilliardindustri. Og for alle som kan
lese og tenke selv, så er det helt klart at norske myndigheter, via
mattilsynet, aktivt motarbeider småbrukstanken gjennom stadig mer
kompliserte og umulige lover og forskrifter. Et mattilsyn som går ut i
offentlig media gjentatte ganger og ber folket om å angi private
fjørfeavlere eller birøktere under dekke av oppdiktet smittevern basert
på oppdiktede pandemitrusler og andre ikke-eksisterende trusler viser
klart hvor myndighetene står. Angiversamfunnet neste? Som en hel del
mennesker har sagt opp gjennom åra, hvorav flere kjente og forfattere,
så er Norge det siste kommunistiske landet. Og det er det mye sannhet i.
Vi må til et diktatur eller kommunistisk land for å finne tilsvarende
myndighetsinnblanding i alle deler av samfunnet og den industrielle som
private sfære.
Jeg
har ikke sett alle disse kommentarene og denne informasjonen fra
PirkePetter før nå. Av den enkle grunn at jeg ville vente med å lage
fruktremser til jeg hadde fått tørket mine 2 kg peanøtter (som jeg har
brukt en uke på å skrelle).
Men nå leser jeg dette, og jeg tenker:
Pirke
Petter - hva kan jeg/vi forbrukere gjøre med denne informasjonen (som
jeg mener må ut til folk)? Er det noe vi kan gjøre i det hele tatt? Man
vet selvagt at situasjonen er ille, men du fremstiller situasjonen slik
den er sort på hvitt, svært godt formulert, og med svært god
dokumentasjon.
Vi kan riktignok stemme bedre ved neste valg
(forslag til parti?), men å klage på disse tilstandene? Det er da
vitterlig oss forbrukere/borgere av Norges land som sitter å ser på
dette og finner oss i det, er det ikke? Det er derfor jeg spør meg hva
JEG kan gjøre? Kan jeg f.eks sitere deg på alt dette i min kommende
blogg? Kan jeg ta med denne informasjonen til mitt lokale lag av bønder
og småbrukere? Kan jeg vise det til bonden jeg henter melk hos hver
fredag? Jeg vet at bøndene her i Vesterålen sliter. Flere og flere
legger ned, og det er ingen til å ta over. Tine har monopol på
melk/meieri. Det finnes ikke en eneste økobonde. Jeg ser at det er et
stort behov for kreativ nytenkning for å opprettholde brukene her oppe,
og området jeg bor i har enorme ressurser fra naturens side. Jeg ser at
jeg vil bidra til å få flere mennesker til å forstå verdien av f.eks
fersk melk. Det er derfor jeg vil starte en blogg, for jeg kan også nå
noen med disse budskapene - i form av venner, naboer, familie osv. (som
allerede har begynt å spørre meg om hva vi egentlig driver med, de viser
interesse osv.).
Heldigvis ser det ut til at folket her oppe
sier nei til oljeindustri i LOVE (=Lofoten og Vesterålen). Begynner folk
å se verdien av sine egne omgivelser? Jeg håper det. Men jeg er også
redd for å provosere hvis jeg f.eks tar med meg din informasjon og sprer
videre, og ved provokasjon oppnår man fint lite - snarere det motsatte
av hva man ønsker.
Jeg ser nok liten, søt og snill ut - og det
er jeg også. Men jeg har den egenskapen at jeg er pokker så
handlekraftig når jeg først bestemmer meg for noe, og hvis jeg føler jeg
har et viktig budskap. Dessuten har jeg en enorm utholdenhet og
tålmodighet i så måte. Jeg brenner for ren og næringsrik mat for dyr og
mennesker, dyrevelferd og bedre utnyttelse av dyr som "ressurs" (=det er
skammelig at man kaster torskelever på havet og kyllingføtter i søpla
osv.), i tillegg til en optimal ivaretakelse av naturen vår (og ren og
naturlig kosmetikk uten kjemikalier).
Jeg
har ingen forslag til partier da maktmenneskene i samtlige er
gjennomkorrupte, og kjører samme linje, selv om de later som om de er
uenige med hverandre ovenfor folket. Spill for galleriet mao. Og uansett
hvilket parti som sitter i regjering er det alltid kun arbeiderpartiet
som egentlig bestemmer.
Skal Norge bli et ok land å leve i må
alle politikere kastes ut av regjeringen, og normale, kompetente og
ærlige mennesker som tenker på folket, og ikke den multinasjonale
industrien, overta styret av landet.
Når det gjelder
provokasjon, så er det du sier ofte riktig når personen som mottar
informasjonen reagerer med indoktrinert tankegang. Men, du sår alltid et
frø. Alltid! OG skal du så frø må du rote litt i jorda først.
Den beste måten å bidra på er nok via blogging, da folket trenger å bli bevisst hva som egentlig foregår i landet.
Nok
et lite eksempel på hvordan norske politikere holder på med å avvikle
jordbruk og dyrehold i landet for å gjøre oss totalavhengige av import
fra EU og USA - http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3653172.ece
Tenk
også på tidligere smørkriser, mangel på lammekjøtt, den stadig økende
avlingssvikten pga måten norske myndigheter manipulerer været på via
EISCATantennen i Tromsø (samt via chemtrails), den stadig økende
mangelen på høy i husdyrhold, m.m.
Folket trenger å få vite disse tingene og se dem i sammenheng.
Forresten har jeg laget bompi-is i bøtter og spann her nå (fikk endelig tak i noen slags isformer), og min lille 3-åring ELSKER dem!
Kefirkornene fra Vibeke trives og har det bra, og etter at vi endelig fikk tak i fersk melk ble kefiren drikkanes også. Ferskost står og renner av seg de siste dråpene myse på kjøkkenbenken, og i morgen skal jeg bort på vårt lokale fiskemottak for å hente fersk fisk til fiskekaker.
Wicked Mums ROCKER, min mann har gått ned 10 kg på rekordtid og lille 3-åring har aldri noen sinne hatt så god apetitt som nå. Forresten fortalte min mann meg i dag om en 85-åring han hørte om (faren til ei dame han kjenner her i nord) som er frisk som en fisk og aldri har helseproblemer av noe slag. Gjett hva han sverger til? Hjemmelaget melkekefir og feit fisk! Så KULT å høre at det faktisk finnes gamle mennesker her oppe i nord som har drevet med hjemmelaget kefir på fersk melk i mange år!
MÅTTE bare si dette selvom det er litt off-topic!
Vennlig hilsen Heidi
Han har måtte hørt på mye sær matprat og om mange fikse ideer de siste årene, vi har kjørt rundt for å hente mye rart (som kanskje lukter rart og har rart navn i tillegg). Ble positivt overrasket da han her om dagen spurte om hvordan det gikk med kombuchababyen - om den var i live etter opplivningsforsøket? Wow, gnåler man lenge nok om noe går det tydeligvis inn! Det er håp, damer!
Gleder meg til å lese mer om sommerhonning høsting! Herlig kommentar forresten, Heidi!:-)
Enig med deg Heidi, fenomenale er disse kvinnene!
Hihi, ja kjenner til tilbakemeldingene fra folket her også, NEIene er nå blitt til latter bare jeg åpner munnen i iveren. For ikke å snakke om at hele stofamilien er på like stor jakt etter en egnet odelskar til meg så jeg kan komme meg av steds med alle mine planlagte kyr, sauer, lamaer, høns og ender... Til og med en kollega kom her om dagen med bilder av en ærverdig gård til salgs! Jaja, en kan spøke og le og ha det morro, men neste sommer ønsker jeg å leie to melkekyr og reise til seters, velkommen! så får vi se hva tiden vil bringe:-)
Solskinnshistorie Vibeke, stå på!
Vennlig hilsen Heidi
Også gleder jeg meg til å lese innlegg om innhøstingen. Ps. mannen din kommer nok rundt skal du se ;-)
Jeg har noen spørsmål ang kjøtt/melk fra dyr som har gått på beite / spist gress. Har sett endel på info fra USA der dette er vanskelig å få tak i. Hvordan er egentlig dette i Norge? Jeg trodde norske kuer gikk på beite hele sommeren, eller kanskje ikke? Og hva spiser de om vinteren? Og hvordan vite om kjøttet du kjøper er fra slike dyr? Er så utrolig lite økologisk kjøtt i butikkene, svært sjelden jeg finner dette. Og jeg minnes PP en gang skrev at økologiske dyr ikke nødvendigvis får så bra fôr? Det tillates vel litt sprøytemidler i økologisk landbruk også?
Om vinteren får kyr høy, silo (basert på giftig , syntetisk maursyre - 3 ganger giftigere enn metanol) og kraftfor. Og kraftfor innebærer slike matemner som korn, soya, raps, maisrester, planteoljer, m.m både i konvensjonell som økologisk form. I konvensjonell form kommer også dokumentert giftige tilsetningsstoffer som BHA, BHT og ethoxyquin, alle Monsantos. Den eneste andre forskjellen er mangel på sprøytegiftrester, samt at matemnene skal være dyrket økologisk, i økofor. Økofor er dermed tilnærmet like helseskadelig for både dyr og mennesker, og da i hovedsak pga soya og planteoljer, som er helseskadelige for både dyr og mennesker uansett dyrkningsmetode.
Rapsfrø og olje er også helseskadelig, men ikke på samme måte som soya og planteoljer. Og alle rapsfrøprodukter i vesten, enten de er øko eller ikke, kommer fra de samme genmodifserte foreldreplantene fra Monsantos dyrkningsanlegg. Monsanto eier mer enn 90% av all verdens soyadyrking og produksjon, og tilnærmet 100% av det som dyrkes og produseres av raps. Så all raps som selges som øko i helsekostbutikker er svindel og bedrag, og er dyrket på lisens fra Monsanto.
Litt info -
http://www.dldewey.com/columns/soyupdf.htm
http://www.westonaprice.org/soy-alert
http://www.westonaprice.org/soy-alert/dangers-of-dietary-isoflavones
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-soy
http://www.westonaprice.org/soy-alert/studies-showing-adverse-effects-of-isoflavones
http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx
http://www.naturalhealthstrategies.com/dangers-of-soy.html
http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal13.php#a27
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/mn29.php
http://thyroid.about.com/cs/soyinfo/a/soy.htm
http://hartkeisonline.com/natural-health/sounding-the-alarm-about-soy/
http://www.laleva.cc/food/canola.html
http://www.westonaprice.org/know-your-fats/the-great-con-ola
http://www.karinya.com/canola.htm
http://grunnlovens-vektere.com/ (omtrent midt på siden)
http://vgd.no/index.php/samfunn/politikk-norsk/tema/69498/innlegg/
http://vgd.no/samfunn/norge-og-eu/tema/635122/tittel/grunnloven-skaper-eu-troebbel-for-erna-jens
PirkePetter
Det beste kjøttet får du fra dyr på beite, og da dyr som har fått så lite kraftfor som mulig. Hvilket er kalver og lam. Og selvfølgelig vilt.
Leser meg gjennom WAPF for tiden, er mye info å ta inn, men svært interessant. Kjøpte lammelever vi spiste til middag i går, så håper dette skal være bra. Skal forhåpentligvis få bein fra vilt og villsau til å koke kraft på. Skal kjøpe fryser i helgen :)
Ta en kikk på filmen Smaken av hund om du ikke har sett den enda, så får du en ide om hvilke bedrøvelige tilstander vi snakker om for de stakkars dyra.
Det er helt klart at dette er bedre enn burhøns, men det er heller ikke framskritt. Bare et sidesteg styrt av industrien, som opprinnelig også satte i gang lovendringen som forbyr burhøns. På den måten narres folket til å tro at rettferdigheten har seiret over den slemme industrien som bedriver dyremishandling, samtidig som monopolet sikres de største produsentene, og også samtidig som man plutselig kan selge de samme egga dyrere fordi man nå kan kalle dem frittgående og eventuelt lykkelige. Dette er en vinn-vinn situasjonen for industrien. Folket bedras, dyrene lider fremdeles, og industrien sikrer monopol og blir enda rikere og mektigere. Og ikke minst kan korrupte politikere si i media at Norge har slått et slag for dyrevelferden, og dyrevernorganisasjoner kan hykle oppnådd rettferdighet og status for dyrene.
Skal vi få en endelig slutt på slik dyremishandling, må vi enten eksponere løgnene vi manipuleres med, slik at folket ser hva som egentlig skjer, og hvorfor det skjedde. Eller man boikotter hele industrien og har egne dyr. Nok et alternativ er å støtte de svært få bøndene som kjemper mot dette og som nekter å plage dyra sine.
Om gress er næringsrikt avhenger av om det får næring, og da om denne er kjemisk gjødsel, som ikke er næring, men som virker på gress og matvekster som anabole steroider på mennesker, eller om det er snakk om f.eks steinmel, tang/tare, skjellsand/bunnslam, kompost, etc utover husdyrgjødsel. Gress er på alle måter bedre enn kraftfor, men vil kun gi optimale næringsnivåer som støtter økt melkeproduksjon og helsa generelt om det er mye mineraler og velutviklet mikrobeliv i jorda.
Selv mannen som oppfant kjemisk gjødsel, Justus Von Liebig, innrømmet å ha tatt alvorlig feil i sine beregninger når han så virkningene etter flere års bruk av kjemisk gjødsel på planter. Men da var den nye landbruksindustrien, opprettet som den var av militære interesser for å bli kvitt lagre av mineraler og metaller som opprinnelig ble brukt eller var ment å bli brukt i bomber, raketter og andre våpen (fosfat, svovel, kalium, nitrogen, etc), så stor og mektig at ingen hørte på ham. På samme måte er det vi kaller sprøytegifter egentlig kjemisk fortynnede militære nervegasser som militæret, istedenfor å måtte bruke penger på å deponere dem som spesialavfall, kvitter seg med det via en lønnsom metode kallet sprøytegifter. En vinn-vinn situasjon for industrien, og det helt motsatte for mennesker, dyr, insekter og miljø. Og logikken bak bruk av sprøytegifter, som er såkalte skadeinsekter, samt sopp og "smitte" i jorda, eksisterer fordi plantene blir svekket og skadet av den kjemiske gjødselet, samt fordi slikt gjør jorda sur. Kutter man ut kjemisk gjødsel og erstatter dette med ekte næring forsvinner de såkalte skadeinsektene (som bare bryter ned svekket organisk materiale, altså syke planter, slik bakterier gjør i kroppen vår. Mao en naturlig og positiv funksjon), samt sopp i jorda, og denne blir også normal igjen ph messig. Slik at behovet for sprøytegifter forsvinner. Industrien skaper mao selv behovet for sprøytegifter, og vi snakker om en og samme industri, som produserer og selger begge deler. Her skal du få slippe nok et vinn-vinnutsagn.
Et annet smart industritriks når det gjelder å unngå å måtte betale i dyre dommer for å bli kvitt giftige substanser som spesialavfall er når kjemisk gjødsel, fosfat eller aluminiumsindustrien (i Norge er dette Hydro alle som en) heller selger giftig natriumfluor, som er et avfallsprodukt fra disse industriene, til tannkrem og munnhygieneartikkelprodusenter. Vinn-vinn osv.
Selv dyrker jeg brennesle, russisk valurt og reinrot for bladene. Samtlige utkonkurrerer kraftforingredienser i proteininnhold, og overgår kraftfor mange ganger hva gjelder vitamin og mineralinhold. I tillegg er der ingen negative helsekonsekvenser involvert i foring med slike planter som kraftfor. De har samtlige blitt brukt historisk som kraftfor i flere hundre år, og er kjent historisk, samt dokumentert i moderne tid, for å gi større melkeproduksjon samt fetere/gulere melk, større eggproduksjon, samt gulere eggeplomme. Og i tillegg mindre kalve, lamme eller kyllingdødelighet, høyere klekkingsrate i rugeegg, raskere vekst, null tarmskader som veterinærer kan skylde på oppdiktede parasitter, m.m. Nok en fin ting med dette er null utgifter på kraftfor, og uavhengighet fra storindustrien. Og ikke minst dyr som har det godt og som vokser seg større og sterke enn deres artsfrender som får kraftfor eller som lever på mat dyrket via NPK.
Mine dyr går også fritt ut og inn av fjøset/der de holder til som det passer dem, og har ca 20 mål dyrket mark å gå på utover fjellbeite på mer enn 200 mål. Når jeg er ferdig med å tilrettelegge eiendommen for dyrehold og dyrking i større stil skal dette bli et lite paradis både for mennesker og dyr
DrøvtyggePetter
Svært få bønder tar det jeg sier til etteretning, men jeg har sett at en del vet at det jeg sier er riktig. De føler bare de ikke har noe håp, da de er bundet av regler og lover, og subsidier og banklån, og press fra mattilsynets ymse representanter. Det er en grunn til at norske gårder legges ned mye raskere enn nyutdannede bønder kommer til. Og også at antall selvmord og/eller alkoholisme blant bønder i forhold til andre yrker er, eller i alle fall var for en del år siden, temmelig høyt.
Økobønder er mer oppegående, men selv disse er indoktrinert i løgner og myter. Som f.eks at helseskadelige matemner som soya, raps og korn blir mindre helsesakdelige for dyra når de er øko. Eller dette med vekstskifte/rotasjon (smitte i jorda og liknende sludder), som er helt unødvendig all den tid man ikke bruker kjemisk gjødsel i økologisk landbruk. Logikken bak er at jorda blir for sur eller for full av "smitte" om man dyrker de samme matemnene på samme sted år etter år. Dette gjør at økobønder trenger mye mer plass enn vanlige, da de må bedrive rotering av hva de dyrker hvor med års mellomrom slik at de ikke dyrker det samme matemnet i samme åker 2 år på rad.
Sannheten er imidlertid at så lange man gir jorda all næring plantene trenger så vokser de seg store og fine år etter år. Eksemplene er mange i både moderne og historiske kilder, så som den irske familien som hadde dyrket poteter i samme åker med topp avlinger år etter år i mer enn 90 år over flere generasjoner. Alt de brukte i åkeren som gjødsel og jordforbedrer var tang og tare fra havet rett ved.
Bøndene er mao ikke problemet, korrupte politikere og landbruksindustrien som favoriserer oljebasert kjemisk landbruk er.
Hvem har sagt jeg ikke er gal allerede :-)
BondePetter
Jeg er bittelitt positiv egentlig. Bittelitt altså...
Det meste av syntetiske vitaminer og mineraler er også produsert fra olje/kulltjære.
Og så lenge Monsanto og Bayer (tidligere IG Farben) ikkes stoppes, vil ikke bare det kjemiske landbruket bestå, men alt vil være basert på hybridfrø med terminatorteknologi og genmodifiserte matvekster også.
http://topdocumentaryfilms.com/the-world-according-to-monsanto/
Ut fra det jeg har lest og rett som det er leser så holder Monsanto på å fordrive hele landsbyer for å bygge fabrikker i Afrikanske land. Og der fabrikkene allerede finnes, og dyrking av genmodifiserte matemner skjer i stor stil, er dødsprosenten blant de lokale innbyggerne enorm. Noenlunde det samme skjer i f.eks India, hvor flere titusener bønder har begått selvmord etter å enten ha blitt fratatt gård og grunn, eller blitt vunget til å dyrke genmodifiserte matemner i regi av Monsanto. Et av mange eksempler -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/04/03/gmo-crops-affect-farmers.aspx
Jeg er veldig positiv til en tilbakevending til småbruklandbruk i økologisk regi, men har ingen tro på at myndigheter eller industri vil forandre seg. Dette er tross alt en megamilliardindustri. Og for alle som kan lese og tenke selv, så er det helt klart at norske myndigheter, via mattilsynet, aktivt motarbeider småbrukstanken gjennom stadig mer kompliserte og umulige lover og forskrifter. Et mattilsyn som går ut i offentlig media gjentatte ganger og ber folket om å angi private fjørfeavlere eller birøktere under dekke av oppdiktet smittevern basert på oppdiktede pandemitrusler og andre ikke-eksisterende trusler viser klart hvor myndighetene står. Angiversamfunnet neste? Som en hel del mennesker har sagt opp gjennom åra, hvorav flere kjente og forfattere, så er Norge det siste kommunistiske landet. Og det er det mye sannhet i. Vi må til et diktatur eller kommunistisk land for å finne tilsvarende myndighetsinnblanding i alle deler av samfunnet og den industrielle som private sfære.
PessimistPetter
Men nå leser jeg dette, og jeg tenker:
Pirke Petter - hva kan jeg/vi forbrukere gjøre med denne informasjonen (som jeg mener må ut til folk)? Er det noe vi kan gjøre i det hele tatt? Man vet selvagt at situasjonen er ille, men du fremstiller situasjonen slik den er sort på hvitt, svært godt formulert, og med svært god dokumentasjon.
Vi kan riktignok stemme bedre ved neste valg (forslag til parti?), men å klage på disse tilstandene? Det er da vitterlig oss forbrukere/borgere av Norges land som sitter å ser på dette og finner oss i det, er det ikke? Det er derfor jeg spør meg hva JEG kan gjøre? Kan jeg f.eks sitere deg på alt dette i min kommende blogg? Kan jeg ta med denne informasjonen til mitt lokale lag av bønder og småbrukere? Kan jeg vise det til bonden jeg henter melk hos hver fredag? Jeg vet at bøndene her i Vesterålen sliter. Flere og flere legger ned, og det er ingen til å ta over. Tine har monopol på melk/meieri. Det finnes ikke en eneste økobonde. Jeg ser at det er et stort behov for kreativ nytenkning for å opprettholde brukene her oppe, og området jeg bor i har enorme ressurser fra naturens side. Jeg ser at jeg vil bidra til å få flere mennesker til å forstå verdien av f.eks fersk melk. Det er derfor jeg vil starte en blogg, for jeg kan også nå noen med disse budskapene - i form av venner, naboer, familie osv. (som allerede har begynt å spørre meg om hva vi egentlig driver med, de viser interesse osv.).
Heldigvis ser det ut til at folket her oppe sier nei til oljeindustri i LOVE (=Lofoten og Vesterålen). Begynner folk å se verdien av sine egne omgivelser? Jeg håper det. Men jeg er også redd for å provosere hvis jeg f.eks tar med meg din informasjon og sprer videre, og ved provokasjon oppnår man fint lite - snarere det motsatte av hva man ønsker.
Jeg ser nok liten, søt og snill ut - og det er jeg også. Men jeg har den egenskapen at jeg er pokker så handlekraftig når jeg først bestemmer meg for noe, og hvis jeg føler jeg har et viktig budskap. Dessuten har jeg en enorm utholdenhet og tålmodighet i så måte. Jeg brenner for ren og næringsrik mat for dyr og mennesker, dyrevelferd og bedre utnyttelse av dyr som "ressurs" (=det er skammelig at man kaster torskelever på havet og kyllingføtter i søpla osv.), i tillegg til en optimal ivaretakelse av naturen vår (og ren og naturlig kosmetikk uten kjemikalier).
Så hva kan jeg gjøre? Hvordan kan jeg bidra?
Vennlig hilsen Heidi
Jeg har ingen forslag til partier da maktmenneskene i samtlige er gjennomkorrupte, og kjører samme linje, selv om de later som om de er uenige med hverandre ovenfor folket. Spill for galleriet mao. Og uansett hvilket parti som sitter i regjering er det alltid kun arbeiderpartiet som egentlig bestemmer.
Skal Norge bli et ok land å leve i må alle politikere kastes ut av regjeringen, og normale, kompetente og ærlige mennesker som tenker på folket, og ikke den multinasjonale industrien, overta styret av landet.
Når det gjelder provokasjon, så er det du sier ofte riktig når personen som mottar informasjonen reagerer med indoktrinert tankegang. Men, du sår alltid et frø. Alltid! OG skal du så frø må du rote litt i jorda først.
Den beste måten å bidra på er nok via blogging, da folket trenger å bli bevisst hva som egentlig foregår i landet.
Nok et lite eksempel på hvordan norske politikere holder på med å avvikle jordbruk og dyrehold i landet for å gjøre oss totalavhengige av import fra EU og USA -
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3653172.ece
Tenk også på tidligere smørkriser, mangel på lammekjøtt, den stadig økende avlingssvikten pga måten norske myndigheter manipulerer været på via EISCATantennen i Tromsø (samt via chemtrails), den stadig økende mangelen på høy i husdyrhold, m.m.
Folket trenger å få vite disse tingene og se dem i sammenheng.
KrisePetter