Nina
23.06.2012 kl.09:26
Nam :)
Lekkert!
så lekkert! takk for inspirasjon :D
Slik bursdagsfest liker jeg :) Herlig!
Jeg lurte på om det var mulighet å sette seg på noe melkekefirliste? Nå har jeg lest så mye om hjemmelaget kefir og ferskost at jeg bare må teste dette ut selv :) Er veldig glad i kefir, men tåler ikke butikkmelk så bra. Da jeg var liten fikk jeg alltid ferskmelk hos venninner som bodde på gård ? og jeg ELSKET det! Må finne meg en bonde å kjøpe melk fra igjen!
Er det mulig å lage Cottage Cheese selv? Det med noen dråper Stevia English Toffee er SÅ godt!
Hilsen Anna
Jeg lurte på om det var mulighet å sette seg på noe melkekefirliste? Nå har jeg lest så mye om hjemmelaget kefir og ferskost at jeg bare må teste dette ut selv :) Er veldig glad i kefir, men tåler ikke butikkmelk så bra. Da jeg var liten fikk jeg alltid ferskmelk hos venninner som bodde på gård ? og jeg ELSKET det! Må finne meg en bonde å kjøpe melk fra igjen!
Er det mulig å lage Cottage Cheese selv? Det med noen dråper Stevia English Toffee er SÅ godt!
Hilsen Anna
Hytteost/surost/skjørostoppskrifter -
http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Skj%25F8rost-fra-Dovre
http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Skj%25F8rost-fra-Rendalen-Tynset-Dalsbygda
http://www.tine.no/6964/skj%C3%B8rost
http://www.nrk.no/mat/1.4967251
Lages osten av søt melk kalles den hytteost, mens når melka først er surnet kalles det surost. Før i tida het surost skjørost.
Finner du en gammel husmorbok, eller boken "Norsk mat - tradisjoner og gamle matretter" fra Landbruksforlaget får du flere oppskrifter
http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Skj%25F8rost-fra-Dovre
http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Skj%25F8rost-fra-Rendalen-Tynset-Dalsbygda
http://www.tine.no/6964/skj%C3%B8rost
http://www.nrk.no/mat/1.4967251
Lages osten av søt melk kalles den hytteost, mens når melka først er surnet kalles det surost. Før i tida het surost skjørost.
Finner du en gammel husmorbok, eller boken "Norsk mat - tradisjoner og gamle matretter" fra Landbruksforlaget får du flere oppskrifter
Heia, kom over boken Nourishing traditions i
kommentar feltet ditt, og lurer sånn smått på om det er denne boken det
er snakk om i linken?
http://www.amazon.com/Nourishing-Traditions-Challenges-Politically-Dictocrats/dp/0967089735
Takker for svar :-))
http://www.amazon.com/Nourishing-Traditions-Challenges-Politically-Dictocrats/dp/0967089735
Takker for svar :-))
Siri: Ja, det stemmer - dette er boken. Bibelen innenfor tradisjonsmat, tør jeg påstå.
Anna: Jeg har melkekefir til overs nå, så du kan få av meg. Vil du sette i gang nå eller over ferien? Hvis du bor i Oslo eller omegn kan du gjerne hente. Evt kan jeg sende. Da tar jeg 100 kroner for forsendelsen. Bare si fra. Mvh Anne M (annemarit@me.com)
Anna: Jeg har melkekefir til overs nå, så du kan få av meg. Vil du sette i gang nå eller over ferien? Hvis du bor i Oslo eller omegn kan du gjerne hente. Evt kan jeg sende. Da tar jeg 100 kroner for forsendelsen. Bare si fra. Mvh Anne M (annemarit@me.com)
...og trenger du utstyr til å lage ost kan du finne
mye morsomt her:
http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/osteri-og-mejeri-7c1.html
Tusen takk Pirkus :)
Jeg har sendt deg en mail Anne M :)
Jeg har sendt deg en mail Anne M :)
Siri, boken finnes på capris.no også -
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0967089735, samt den andre boken deres -
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0452285666
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0967089735, samt den andre boken deres -
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=0452285666
Åh, det var en fryd for øyet! Og nok for smaksløkene + magen :-) heldig jentegjeng!
Pirkepetter, supert, takk for info, greit å kunne bestille bok innenfor landets grenser :-)
Anne, jeg får vannkefir korn fra Gry snart, og når jeg føler jeg er ajour' med hvordan det skal lages er jeg super intr i å prøve melkekefir. Har laktoseintoleranse og håper så gjerne at jeg ikke reagerer :-)
Anne, jeg får vannkefir korn fra Gry snart, og når jeg føler jeg er ajour' med hvordan det skal lages er jeg super intr i å prøve melkekefir. Har laktoseintoleranse og håper så gjerne at jeg ikke reagerer :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar