fredag 4. mai 2012

Fra jord til bord 4. mai 2012

  1. Trådsnella3. mai 2012 kl. 15:19
    Kult. selv er jeg litt redd for dette ugresset og holder lang avstand ;) Men kanskje jeg skulle tatt på meg gummihanskene og gitt det et forsøk ;)
    Svar

    Svar


    1. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 15:24
      Det burde du prøve. God og sunn kraftkost!
  2. Elin3. mai 2012 kl. 15:27
    Brennesle er mat- jeg fryseren halvfull etter i fjor. Takk for påminnelsen.
    Svar

    Svar


    1. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 16:44
      :)
  3. Yngvild3. mai 2012 kl. 16:02
    Så det er bare å fryse den.. Har mye brennesle i kjøleskapet nå, men den begynner å visne. Har tørket noe, men å fryse det er kanskje det beste alternativet? Holder nærigsstoffene seg helt inntakt...?
    Svar

    Svar


    1. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 16:45
      Tror det beste er å tørke dem. C-vitaminer vet jeg forsvinner under frysing og vel også en del i forbindelse med tørking. Men nå kan du jo benytte deg av å plukke fra dag til dag.
  4. Kristine3. mai 2012 kl. 16:05
    Når putter du brennennesle oppi, og hvor mye?
    Svar

    Svar


    1. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 16:44
      Har dyttet det inni selve innlegget, takk for påminnelsen ;-) Brenneslene, 1 liter har du i sammen med de øvrige ingrediensene og simrer i 15 min.
    2. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 16:45
      Jeg tørker selv for å ha resten av året.
  5. Liza3. mai 2012 kl. 19:26
    Takk for påminnelsen har hagen full, kanskje jeg skall lage det til uken.
    Takk for kefirkornene, nå trives de veldig og florerer, det er like før jeg kan begynne å dele ut til venner.
    Klem
    Liza
    Svar

    Svar


    1. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 21:41
      Så bra!!!!
  6. Melissa Spania3. mai 2012 kl. 21:01
    Haha, det så ut som to sneiper på bildet på bloglovin da jeg skummet raskt gjennom en titt nå. Men så var det jo egg!
    Kul suppe. Vi har ikke brennesle her i Spania (tror jeg?) så jeg venter heller på en invitasjon ;)

    melissa
    Svar

    Svar


    1. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 21:41
      Haha, var det beste jeg fikk til med sollys og mann og barn som hele tiden speilet overflaten i suppen da jeg tok bildene. FLYTT dere, LEGG DERE NED!!!, holdt jeg på.... Straffen for å være så bisk, ble altså at suppen ser ut som et askebeger ;-)
    2. Anonymous4. mai 2012 kl. 18:55
      Brennesle er ortiga menor på spansk, og ortiga menuda på katalansk.

      C. Aramba!
    3. Anonymous8. mai 2012 kl. 18:56
      Jeg bor ogsaa i Spania og har akkuratt vaert ute aa hente en bunt. Saa det finnes her og:)
  7. Anne3. mai 2012 kl. 21:55
    Den så veldig god ut! Var ute og plukket en hel pose full jeg også, men etter jeg kom inn så luktet jeg at de brenneneslene nok hadde hatt besøk av noen katter...
    Svar

    Svar


    1. Fleksitarianerliv3. mai 2012 kl. 22:39
      Ahhhh, ja du skulle kjent lukten her sist jeg tørket brennesle i dehydratoren. Milde himmel for stank...
  8. Anne Marit Nygård4. mai 2012 kl. 16:41
    Ah, dette er godsaker det. Har bare lagd ugressuppe en gang tidligere. Kanskje prøve igjen snart. anne marit
    Svar
  9. Vibeke4. mai 2012 kl. 21:18
    Har ikke prøvd brennesle i suppe før, men har juicet det sammen med løvetann og diverse. Har vært ute og plukket litt av de freshe skuddene selv - og tørket de i ovnen på lav temp. Tenkte å bruke de i neste runde med surdeigsbrød som du har anbefalt tidligere :-)

    Ha en god helg!
    Svar
  10. Anonymous6. juni 2012 kl. 22:18
    hei!
    Nå har jeg endeiig fått plukket brennesle som både er til tørk og ble brukt til å lage suppe av idag! Vi nordpå er visst en måned etter med å høste plantene... hehe! Kjempegod oppskrift, hadde ikke fennikkelpulver og det gikk bra uten. Brukte kraft fra reinjøtt som ble kokt igår og det ble skikkelig god smak! Vi spiste suppa sammen med reste-fisk fra igår! Sukess ifølge mann:) som syntes det smakte aspargessuppe som han liker godt!
    -Ellen
    Svar
  11. Unknown9. januar 2013 kl. 13:35
    Hei

    Flott oppskrift, men hvorfor bruker du næringsgjær? Den næringsgjæren du linker til hos iHerb inneholder jo syntetiske vitaminer og bør vel derfor unngåes?
    Svar

    Svar


    1. Fra jord til bord9. januar 2013 kl. 18:10
      Takk for ditt kritisk blikk. Jeg har av uante årsaker innbilt meg at b-vitamininnholdet i næringsgjær har vært naturlig- har faktisk aldri falt meg inn å studere innholdet, men nå er det gjort, takket være deg. Skal sporenstreks gå inn og redigere innlegget. Har man god kraft er også næringsgjær unødvendig som smaksforsterker!
    2. Unknown10. januar 2013 kl. 10:36
      Fint at det var til hjelp :-). Er ikke så lenge siden jeg oppdaget at vitaminer kan lages syntetisk og at de bør unngåes. Fikk hjelp fra følgende artikkel for å indentifisere de falske vitaminene i næringsgjæren.

      http://www.foodmatters.tv/articles-1/how-to-tell-if-a-vitamin-is-natural-or-synthetic

      Ellers, utrolig flott blogg. Lagde i går for første gang bompisaft og hjemmelaget gelè. Både jeg og ungene elsket det så kommer til å bli mye av det fremover, samt gelatin i veldig mye av maten jeg lager :-)
    3. Fra jord til bord10. januar 2013 kl. 11:41
      Strålende, takk for tips! Lagde sporenstreks et blogginnlegg med denne linken :) Jeg har også en policy mot sysntetiske vitaminer så derfor ble jeg glad for at du har gitt meg denne informasjonen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar