Så
det er bare å fryse den.. Har mye brennesle i kjøleskapet nå, men den
begynner å visne. Har tørket noe, men å fryse det er kanskje det beste
alternativet? Holder nærigsstoffene seg helt inntakt...?
Tror
det beste er å tørke dem. C-vitaminer vet jeg forsvinner under frysing
og vel også en del i forbindelse med tørking. Men nå kan du jo benytte
deg av å plukke fra dag til dag.
Takk for påminnelsen har hagen full, kanskje jeg skall lage det til uken.
Takk for kefirkornene, nå trives de veldig og florerer, det er like før jeg kan begynne å dele ut til venner.
Klem
Liza
Haha, det så ut som to sneiper på bildet på bloglovin da jeg skummet raskt gjennom en titt nå. Men så var det jo egg!
Kul suppe. Vi har ikke brennesle her i Spania (tror jeg?) så jeg venter heller på en invitasjon ;)
Haha,
var det beste jeg fikk til med sollys og mann og barn som hele tiden
speilet overflaten i suppen da jeg tok bildene. FLYTT dere, LEGG DERE
NED!!!, holdt jeg på.... Straffen for å være så bisk, ble altså at
suppen ser ut som et askebeger ;-)
Anonymous4. mai 2012 kl. 18:55
Brennesle er ortiga menor på spansk, og ortiga menuda på katalansk.
C. Aramba!
Anonymous8. mai 2012 kl. 18:56
Jeg bor ogsaa i Spania og har akkuratt vaert ute aa hente en bunt. Saa det finnes her og:)
Den
så veldig god ut! Var ute og plukket en hel pose full jeg også, men
etter jeg kom inn så luktet jeg at de brenneneslene nok hadde hatt besøk
av noen katter...
Har
ikke prøvd brennesle i suppe før, men har juicet det sammen med
løvetann og diverse. Har vært ute og plukket litt av de freshe skuddene
selv - og tørket de i ovnen på lav temp. Tenkte å bruke de i neste runde
med surdeigsbrød som du har anbefalt tidligere :-)
hei!
Nå
har jeg endeiig fått plukket brennesle som både er til tørk og ble
brukt til å lage suppe av idag! Vi nordpå er visst en måned etter med å
høste plantene... hehe! Kjempegod oppskrift, hadde ikke fennikkelpulver
og det gikk bra uten. Brukte kraft fra reinjøtt som ble kokt igår og det
ble skikkelig god smak! Vi spiste suppa sammen med reste-fisk fra igår!
Sukess ifølge mann:) som syntes det smakte aspargessuppe som han liker
godt!
-Ellen
Flott
oppskrift, men hvorfor bruker du næringsgjær? Den næringsgjæren du
linker til hos iHerb inneholder jo syntetiske vitaminer og bør vel
derfor unngåes?
Takk
for ditt kritisk blikk. Jeg har av uante årsaker innbilt meg at
b-vitamininnholdet i næringsgjær har vært naturlig- har faktisk aldri
falt meg inn å studere innholdet, men nå er det gjort, takket være deg.
Skal sporenstreks gå inn og redigere innlegget. Har man god kraft er
også næringsgjær unødvendig som smaksforsterker!
Unknown10. januar 2013 kl. 10:36
Fint
at det var til hjelp :-). Er ikke så lenge siden jeg oppdaget at
vitaminer kan lages syntetisk og at de bør unngåes. Fikk hjelp fra
følgende artikkel for å indentifisere de falske vitaminene i
næringsgjæren.
Ellers,
utrolig flott blogg. Lagde i går for første gang bompisaft og
hjemmelaget gelè. Både jeg og ungene elsket det så kommer til å bli mye
av det fremover, samt gelatin i veldig mye av maten jeg lager :-)
Fra jord til bord10. januar 2013 kl. 11:41
Strålende,
takk for tips! Lagde sporenstreks et blogginnlegg med denne linken :)
Jeg har også en policy mot sysntetiske vitaminer så derfor ble jeg glad
for at du har gitt meg denne informasjonen!
Takk for kefirkornene, nå trives de veldig og florerer, det er like før jeg kan begynne å dele ut til venner.
Klem
Liza
Kul suppe. Vi har ikke brennesle her i Spania (tror jeg?) så jeg venter heller på en invitasjon ;)
melissa
C. Aramba!
Ha en god helg!
Nå har jeg endeiig fått plukket brennesle som både er til tørk og ble brukt til å lage suppe av idag! Vi nordpå er visst en måned etter med å høste plantene... hehe! Kjempegod oppskrift, hadde ikke fennikkelpulver og det gikk bra uten. Brukte kraft fra reinjøtt som ble kokt igår og det ble skikkelig god smak! Vi spiste suppa sammen med reste-fisk fra igår! Sukess ifølge mann:) som syntes det smakte aspargessuppe som han liker godt!
-Ellen
Flott oppskrift, men hvorfor bruker du næringsgjær? Den næringsgjæren du linker til hos iHerb inneholder jo syntetiske vitaminer og bør vel derfor unngåes?
http://www.foodmatters.tv/articles-1/how-to-tell-if-a-vitamin-is-natural-or-synthetic
Ellers, utrolig flott blogg. Lagde i går for første gang bompisaft og hjemmelaget gelè. Både jeg og ungene elsket det så kommer til å bli mye av det fremover, samt gelatin i veldig mye av maten jeg lager :-)