PirkePetter
24.05.2012 kl.21:31
http://senseoflife.blogg.no/1332256488_mine_frste_drper_fers.html
I kommentaren min i ovenstående innlegg nevner jeg det norske navnet meldrikke.
Jo tettere lokk, desto mer kullsyre. Og det går fint å blande med saft (uten tilsetningsstoffer) for dem som vil ha en mer søtlig smak. Med kullsyre i blir drikken da omtrent som brus.
Verken kvass eller kanel renser blodet, mens begge "renser" tarmen.
I kommentaren min i ovenstående innlegg nevner jeg det norske navnet meldrikke.
Jo tettere lokk, desto mer kullsyre. Og det går fint å blande med saft (uten tilsetningsstoffer) for dem som vil ha en mer søtlig smak. Med kullsyre i blir drikken da omtrent som brus.
Verken kvass eller kanel renser blodet, mens begge "renser" tarmen.
Jaaaa. Jeg har rødbeter i kjøleskapet og nysilt
myse. Eneste som kan stoppe er vel glass. Jeg vet ikke HVOR MANGE ganger
jeg har vært på Jernia for ny forsyning. Med kraftkoking, ferskmelk,
vannkefir og melkesyret grønnsaker - hverdagen har blitt en fest av
glass haha. Kvass må selvfølgelig prøves - som så mye annet. Du har
fantastisk mange flotte helsebejaende innlegg. Det er en fest å følge
deg på bloggen altså. Herlig!
Glemte å spørre om detoxeffekten i forhold til amming. Er det noe jeg bør tenke på?
Hærlig! kan ikek lage det seøv pga jeg tåler ikke myse, men du kan tro jeg har lyst :D
For et fermenteringsinferno! Jeg ELSKER det! Har
nettopp laget mozarella-kuler av kefir-ferskost- smakte aldeles
fantastisk + en smoooth kremost som venter på å bli spist opp til
frokost i morgen. skal jakte på rødbeter i morgen, takk for inspirasjon
til enda et fermenteringsprosjekt, kjære deg!
Strålende, takk, dette er perfekt Anne Marit- du er kreativ og dreven!
Forsøket her glemte jeg i skapet, hadde en gjæret lukt da spruten sto ut fra krukken ved åpning...omatt igjen, det er moro :-)
Gleder meg til brusende KVASS med spennende smaker!
Forsøket her glemte jeg i skapet, hadde en gjæret lukt da spruten sto ut fra krukken ved åpning...omatt igjen, det er moro :-)
Gleder meg til brusende KVASS med spennende smaker!
Det er nesten så man skulle tro noe var i gjære her i bloggen?
Fabelaktige SprudleP!
Gry: Mozarellakuler ja! Så oppskrift på nettet en gang, men har ikke prøvd. Prøve prøve.... er det ikke moro?
Ingerlise: Jeg opplevde å få kahmgjær på overflaten (hvite små biter), men tok de raskt bort med skje. Gikk helt greitt. Ellers merker jeg at fermenteringen går raskere nå som det har blitt så varmt i været.
Sprudle: Ja her er det mye i gjære - så bare pass deg
Ingerlise: Jeg opplevde å få kahmgjær på overflaten (hvite små biter), men tok de raskt bort med skje. Gikk helt greitt. Ellers merker jeg at fermenteringen går raskere nå som det har blitt så varmt i været.
Sprudle: Ja her er det mye i gjære - så bare pass deg
gladerebarn: Tviler på at det har noe å si.
Nå har jeg klikket meg rundt i arkivet ditt. Bare
jeg blir ferdig med de siste eksamene mine, skal jeg prøve ut mange av
oppskriftene dine. Gleder meg :D
FruSnikkSnakk: Supert! Lykke til! Håper du blir med videre. am
Nå er den laget og jeg liker smaken- tror kanskje jeg er herdet jeg også ;-)
Har laget kvass..men den muglet etter 2 dager på kjølerom..hva har jeg gjort feil ??
Først må du være sikker på at det du ser er mugg,
da om denne ikke er grønn, så er det naturlig sopp som er en del av
gjæringa, og som flyter til toppen om kvass'en har god
kullsyreutvikling. Denne soppen, kalles "bloom" på engelsk, er som med
kombucha og ekte eddik, på den måten at den deltar i gjæringsprosessen
sammen med bakterier og gjærsopper, og flyter til toppen og danner
gjerne et litt "slimete" lag der. Dette laget av sop kan brukes som
startkultur for ny kvass/eddik/kombucha, etc
Er det du ser grønt, kan problemet skyldes at du gjærer kvass'en uten lokk, eller at den ikke har gjæret skikkelig #eller fått tilstrekkelig med næring den kan gjære# slik at organiske syrer og kullsyre har kommet til som konserverer den.
Er det du ser grønt, kan problemet skyldes at du gjærer kvass'en uten lokk, eller at den ikke har gjæret skikkelig #eller fått tilstrekkelig med næring den kan gjære# slik at organiske syrer og kullsyre har kommet til som konserverer den.
PirkePetter: Jeg antar det er naturlig sopp som
dukker opp i overflaten når jeg fermenterer ketchup? Det er hvitt. Jeg
pleier å fjerne det med en skje, merker ikke noe på smaken. Anne M
Det er mest sannsynlig kahmgjær. I følge logikken
er det best å fjerne dette da det skal kunne gi usmak på det
melkesyregjærede produktet.
Jeg har kvass til fermentering på kjøkkenbenken nå.
Etter 1/2 døgn ser jeg det er mange, mange små hvite sirkelformede
"flak" - liksom med litt slimete små "tråder" hengende nedover. Det
minner mest om bittesmå, hvite glass- eller brennmaneter. Det ser
unektelig litt "skummelt" ut, men jeg tok av lokket og luktet - og det
lukter friskt.
Jeg trodde jeg hadde mislykkes med min første kvass, men ser her at dette faktisk kan være ufarlig bloom.
Har bloom slimete tråder?
Jeg bruker norgesglass med syltestrikk, glass- og skrulokk. Har festet lokket godt. Regner med dette er riktig, da det var slik jeg oppfattet det i Nourishing Traditions.
Vennlig hilsen Heidi
Jeg trodde jeg hadde mislykkes med min første kvass, men ser her at dette faktisk kan være ufarlig bloom.
Har bloom slimete tråder?
Jeg bruker norgesglass med syltestrikk, glass- og skrulokk. Har festet lokket godt. Regner med dette er riktig, da det var slik jeg oppfattet det i Nourishing Traditions.
Vennlig hilsen Heidi
Heidi: Hm. KJenner ikke til det. Jeg fikk hvite
flak på overflaten som jeg fjernet underves, men kan ikke huske at de
hadde lange tråder... Ja, du skal lukke lokket slik du gjør. Anne Marit
Det er ikke lange tråder. Bare hvite flak som
liksom har "vokst" seg litt nedover, man bare bittelitt - som bitte,
bitte små tråder.
Vet du forresten om barn (snart 4 år) kan drikke dette? Jeg tenker f.eks 1/2 - 1 ts en eller to ganger for dagen (blandet i saft eller noe).
Vennlig hilsen Heidi
Vet du forresten om barn (snart 4 år) kan drikke dette? Jeg tenker f.eks 1/2 - 1 ts en eller to ganger for dagen (blandet i saft eller noe).
Vennlig hilsen Heidi
2 dagers fermentering nå. Fjernet det hvite laget
(med antydning til pels - vanskelig å få ut alt av glasset faktisk),
smakte. Ingen kullsyre - bare tamt, saltvann med rødbetsmak.
Har søkt på nettet, og ser at mange snakker om "the white stuff on top". Men stort sett er det snakk om noen få flak som lett kan fjernes. Glasset mitt var dekket på toppen. Her er noen som snakker om Kahm yeast (jeg synes det ligner vanlig "fermenteringsskum"), og mitt var MYE hvitere enn dette: http://herbangardener.com/2011/05/21/how-to-make-beet-kvass/
Brukte vann fra springen (har ikke fått installert filter enda), og havsalt (desverre med to antiklumpemiddel E-stoffer pga de hadde ikke klart å skaffe uraffinert på helsekost enda).
Kjenner at jeg skulle hatt litt hjelp fra PirkePetter eller noen andre erfarne kvasstilvirkere her....
Vennlig hilsen Heidi
Har søkt på nettet, og ser at mange snakker om "the white stuff on top". Men stort sett er det snakk om noen få flak som lett kan fjernes. Glasset mitt var dekket på toppen. Her er noen som snakker om Kahm yeast (jeg synes det ligner vanlig "fermenteringsskum"), og mitt var MYE hvitere enn dette: http://herbangardener.com/2011/05/21/how-to-make-beet-kvass/
Brukte vann fra springen (har ikke fått installert filter enda), og havsalt (desverre med to antiklumpemiddel E-stoffer pga de hadde ikke klart å skaffe uraffinert på helsekost enda).
Kjenner at jeg skulle hatt litt hjelp fra PirkePetter eller noen andre erfarne kvasstilvirkere her....
Vennlig hilsen Heidi
Heidi: Ikke så lett å svare på. Jeg har også
opplevd kahm-gjær flere ganger, og det er bare å fjerne. Setter ikke
smak. Akkurat nå fermenterer jeg sylteagurk, og da har jeg store hvite
flak i overflaten. Dette tror jeg kommer fra mysen jeg har tilsatt men
er ikke sikker. Fjerner det også. Så lenge det smaker ok - så er
resultatet også ok tenker nå jeg. Anne Marit
Heidi: Tviler på at de vil like det, men ok å tilsette i smoothies etc for probiotika-effekt. Anne M
Bruker du springvann, og i tillegg salt med antiklumpemidler tar du livet av mikroorganismene. Hvilket betyr null gjæring
Tusen takk Pirke Petter. Skal skaffe ordentlig
salt. Må få installert vannfilter også. Vil butikkvann på flaske være
bedre inntil videre? Har fått med meg at noen anbefaler det.
Vennlig hilsen Heidi
Vennlig hilsen Heidi
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar