Marianne
06.04.2012 kl.00:42
Ser deilig ut! Foreløpig klarer jeg meg med kefiren
som virkelig begynner å komme seg, OG det BESTE, jeg reagerer ikke på
det i det hele tatt! Utrolig! :D Ikke noe tjukk hals og slim. Herlig!
Kefiren min begynner også å komme seg veldig nå. Og
jeg merker at jeg selv begynner å "forstå" disse kornene litt bedre -
og hva som skal til for å få en god smak som jeg liker. Så det er nok
noe riktig i dette med at man må prøve og feile litt for å få det til.
Jeg har heller ingen reaksjoner lengre og spiser både upasteurisert ost,
smør, kefir og youghurt hver dag - og trives veldig godt med det. Anne M
Når man først har laget noen glass, hvor lenge kan de oppbevares i kjøleskap?:)
Når man først har laget noen glass, hvor lenge kan de oppbevares i kjøleskap?:)
Vet du om man kan bruke melkesyre kapsler istedet for startkultur ?
Jeg antar at youghurten kan holde seg minst en uke i
kjøleskapet. Jeg rekker aldri å oppbevare den så lenge, drikkes opp før
en uke har gått. Jeg er usikker på dette med melkesyrekapsler, men jeg
regner med at det er det samme ( lactobacillus-acidophilus) . Noen som
vet? Anne Marit
Lactobacillus acidophilus er en enkelt
bakterietype, og ikke flere typer bakterier. Det du nok tenker på er
melkesyrebakterier, altså laktobakterier. Lactobacillus acidophilus
finnes i upasteurisert melk, slik at når slik melk brukes til å lage
yogurt får du denne bakterien på kjøpet. Og da utover de gjærsopper som
normalt også finnes i rå melk.
Yogurt er ikke et ensartet produkt som alltid har samme bakterieflora, da floraen er like forskjellig som yogurttypene. Det som imidlertid skiller yogurt fra andre gjærede melkeprodukter er dominans av bakteriene lactobacillus bulgaricus og streptococcus thermophilus. Inneholder startkulturen ikke disse bakteriene får man ikke yogurt, men noe annet som eventuelt likner.
Ferdig yogurt kan oppbevares i minst 2 uker i kjøleskap, og om den deler seg i kasein/ostemasse og myse er det bare å røre den sammen igjen.
Melkesyre er et gjæringsprodukt som følge av yogurt eller kefirproduksjon, og kan følgelig ikke brukes til å lage selve produktet med. En startkultur består av bakterier og/eller gjærsopper, mens melkesyre er en organisk syre.
Yogurt er ikke et ensartet produkt som alltid har samme bakterieflora, da floraen er like forskjellig som yogurttypene. Det som imidlertid skiller yogurt fra andre gjærede melkeprodukter er dominans av bakteriene lactobacillus bulgaricus og streptococcus thermophilus. Inneholder startkulturen ikke disse bakteriene får man ikke yogurt, men noe annet som eventuelt likner.
Ferdig yogurt kan oppbevares i minst 2 uker i kjøleskap, og om den deler seg i kasein/ostemasse og myse er det bare å røre den sammen igjen.
Melkesyre er et gjæringsprodukt som følge av yogurt eller kefirproduksjon, og kan følgelig ikke brukes til å lage selve produktet med. En startkultur består av bakterier og/eller gjærsopper, mens melkesyre er en organisk syre.
Jeg har ikke yoghurtmaskin, men bruker mattermos,
det fungerer fint:). Jeg bare varmer opp melka til 42 grader og har den i
termosen i 24 timer. Trenger ikke strøm og blir derfor også lett å ha
med seg på påskeferie.
Så kjekt med disse grundige innleggene dine om
dagen. Så kan jeg linke hit istedet for å gjøre alt arbeidet selv på
egen blogg ;-)
Ja, min pleier å dele deg etter noen dager i
kjøleskapet - men da rister jeg bare glasset noen sekunder - så blander
alt seg slik Pirkepetter beskriver. Takk for oppklaring.
Mattermos var jo en god ide. Greitt å ha alternativer når man skal reise bort.
Takk for den Gry. Greitt å hjelpe hverandre. Jeg liker å utforske på denne måten, så det kommer nok mer etterhvert. Nå er lammelåret tint og krydret med ferske urter, salt og pepper. Fortsatt god påske til dere alle. Anne marit
Mattermos var jo en god ide. Greitt å ha alternativer når man skal reise bort.
Takk for den Gry. Greitt å hjelpe hverandre. Jeg liker å utforske på denne måten, så det kommer nok mer etterhvert. Nå er lammelåret tint og krydret med ferske urter, salt og pepper. Fortsatt god påske til dere alle. Anne marit
Kjekt med detaljert beskrivelse av fremgangsmåte.
Skal snuse litt rundt etter en rimelig løsning mtp en slik maskin, jeg
må jo hive meg med på yoghurtbølgen:-) på lista står ekstra fryser,
kjøleskap og dehydrator i tillegg... Fortsatt god påske, håper vi sees
igjen om ikke så alt for lenge:-)
Hei dere: For de av dere som ønsker en lettvint og
billig løsning - her er en jeg fant ved å google youghurtmaskin. Finnes
sikkert flere. Kjekt å greitt å sette i gang - og praktisk å oppbevare
youghurten i glassbeholdere i kjøleskapet.
http://www.jackpot.no/produkt.asp?p=12031&&c=279&navn=Youghurtmaskin&kategori=&kategori2=
jeg lagde hjemmelaget yoghurt som en besatt før. det er dødsgodt :)
Er det noen som lager yougurt på Øvre Romerike? Skulle gjerne fått tak i yougurt start-kultur i nærheten av der jeg bor:)
Trine. Gry i Fleksitianerlivbloggen bor vel på Romerike? Kontakt henne. Se link på siden min. anne marit
Hm, har laget yoghurt nå, men hvordan vet man at
man har fått det til? Jeg mener hvordan vet man at man ikke har ødelagt
de helsebringende bakteriene? Min yoghurt ble veldig rennende, men
lukter syrlig og godt. Den ble laget i går kveld så vi skal smake den i
ettermiddag! Og så lurer jeg på om noen av dere vet om ferskosten Nyr
har de samme gode bakteriene som hjemmelaget ost av kefir som Anne M har
beskrevet i ett annet innlegg?
Nå har jeg også prøvd meg på yoghurt. Min skilte
seg og det ble klumper og noe melkelignende væske etter 24 timer i
termos. Luktet syrlig og smakte godt, men ble vel ikke helt som den
burde. Blir din helt jevn i konsistens rett etter laging?
Is it possible to buy fresh milk in Norway? I live
in Hordaland, and have never heard of fresh milk for sale. If anyone has
information - please let me know!
You cannot buy fresh milk from public stores since
it is against the law, but you can buy directly from milk farmers if you
find one in your area. There are a great many milk farmers in Norway so
I doubt you will have any problems locating one. If you would like som
help you may want to ask Christer in http://tidsporten.no/ to do some
research for you. He is located in Bergen.
Hallo i luka, glemte helt at du hadde laget dette
innlegget da jeg laga mitt i ferien- helt til jeg nå ser Vibeke linke
til dette og mitt yoghurt-lage-innlegg. Tenk så treig da, har til og med
lagt inn kommentar lenger her oppe.... Jaja, gode ting kan det ikke bli
for mye av :)
Hei! Jeg er veldig interessert i å skaffe meg startkultur til yoghurt og kefirkorn. Kan jeg kjøpe det av deg kanskje?:)
Hei. Ønsker gjerne å få en yoghurt starter om mulig. Kan du sende meg en melding om detaljer på mail?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar