Så
lenge det ikke finnes påbud fra myndighetene velger produksentene den
billigste og enkleste utvei. Her skyr vi sånne produkter som pesten. For
det er det det er - pest!
Industriproduksjon
som bruker samme olja oppad og oppad.. der fins ikke en
industriprodusent som greier å overbevise meg om at de har et sunnere
alternativ.. ^^
Fleksi,
fikk du med deg kommentaren min i det andre innlegget du har om
akrylamid, og hvor jeg viser til at stivelse ikke kan reagere med varme
til akrylamid uten at det er flerumettet fett involvert?
Lager du
chips selv og steker denne i enten kokos, palmeolje, smør eller
utsmeltet fåre eller storfefett kan du kose deg med god samvittighet, og
null akrylamid.
Svaret du viser til fra Sørlandschips var temmelig inkjevetta. Kanskje et standardsvar.
Ja,
jeg er klar over det, det er derfor jeg skriver at det er i forbindelse
med planteoljer (kokosolje og palmeolje er vel unntaket, men i
potetgullbransjen i Norge bruker de mest solsikke, raps og i dette
tilfellet peanut. Jeg lager pommes med ekte smør etter å ha bløtlagt
potetstavene lenge og gjerne med litt melkesyrebakterier blandet i.
Nydelig O) Tenkte å poste disse ganske så snart siden akrylamid er på
agendaen på bloggen her i disse tider:)
Anonymous31. mars 2012 kl. 17:22
Ja
det er riktig at industrien kun bruker billige såkalt helsosamme
planteoljer, men jeg tenkte i grunnen mest på at man ikke trenger å
frykte akrylamid eller andre substanser fra oksiderte planteoljer i
matemner man lager hjemme med tradisjonelle matoljer, oliveolje unntatt
pga innholdet av flerumettet fett. Jeg har sett noen pommes stekt i
fraksjonert palmeolje, som et alternativ til transfett eller
planteoljer, men i de siste månedene har det plutselig dukket opp hauger
på hauger med ulike pommesprodukter som alle som en er stekt i
rapsolje. Mens vi venter på matrevolusjonen og en forsnilling av den
slemme matindustrien er vi nok best tjent med å lage mest mulig selv fra
grunnen av.
Skal du poste dine hjemmelagede pommes med smør og
melkesyrebakterier her i bloggen din får du litt av en jobb med
digitaliseringen :-)
P. Omp
Fleksitarianerliv31. mars 2012 kl. 18:24
Hehe, skal forsøke lell ;-). Enig i nyanseringen din, flott!
Jeg
var også tidligere en potetgullknasker av dimensjoner. Jeg kunne snoke
meg inn i en pose bortgjemt i skapet så og si daglig - gjerne på kvelden
når suget kom. Men etter at jeg ble dedikert det tradisjonelle
kostholdet er suget borte. Også når det gjelder sjokolade og søtsaker.
Borte vekk! Og det skjedde veldig fort. Forøvrig er det mye annet også
som er borte. Jeg har store planer om å lage chips selv også. Har jo
laget en del hjemmelaget pommes frites i det siste - og barna elsker
det. Jeg og. Anne Marit
Fryktelige
greier, i studenttiden druknet jeg i potetgull. Suget er ikke der som
før, nei og godt er det. Men står der en skål på bordet i festelig lag,
så forsvinner også min hånd oppi den ja ;-). Har gjerne en ss eller to
med kokosolje innabords som motvekt da! Veldig godt med hjemmelaget
pommes. Chips har jeg ikke laget-keep me posted!
Kjekt
med oppdatering på akrylamid, og så bra at du sender brev til
produsentene! Synes jo de kommer med en fin innrømmelse: "i den grad
potetgull er sundt".
Lager du chips selv og steker denne i enten kokos, palmeolje, smør eller utsmeltet fåre eller storfefett kan du kose deg med god samvittighet, og null akrylamid.
Svaret du viser til fra Sørlandschips var temmelig inkjevetta. Kanskje et standardsvar.
KnaskePetter
Skal du poste dine hjemmelagede pommes med smør og melkesyrebakterier her i bloggen din får du litt av en jobb med digitaliseringen :-)
P. Omp