- Det er skummelt hvordan soya sniker seg inn i flere og flere matvarer. Om man begynner å lese innholdsfortegnelsen på matvarene i butikken, vil man finne soya i det meste. For ikke å snakke om kraftfôr….Svar
- Rune Børsjø16. februar 2015 kl. 20:03Det flotte med internett er at hvem som helst kan skrive hva som helst. Det triste med internett er at hvem som helst kan skrive hva som helst.Svar
"Quackwatch describes the [Weston A. Price] Foundation as promoting "questionable dietary strategies" and Price's core assumptions as contrary to contemporary medical understanding."
Det er null miligram østrogen i soya. Hele misforståelsen beror på molekylær likhet. F.eks H2O og H2O2. Drikker du sistnevnte dør du. Xenoøstrogenet som er i soya opptrer ikke som østrogen. Derimot finner man 58 forskjellige aktive hormoner i kjøtt, egg og særlig meieriprodukter. Kjøtt, egg og melk ødelegger testosteron og øker progesteron og østrogen massivt, i både kvinner og menn, og dermed også bla. kreftfare og fertilitet i menn.
- Fytoøstrogener er ikke det samme som østrogenet man finner i kroppen. I så fall burde man holde seg unna brokkoli, linfrø, valnøtter og annet.Svar
http://www.lakareforframtiden.se/kost-och-halsa/livsmedel/soja/
http://nhi.no/livsstil/kosthold/diverse/soya-veien-til-et-sunnere-liv-20525.html
http://nhi.no/forside/blir-ikke-mer-feminin-av-a-spise-soya-39990.html
- Det er helt riktig at du kaller dette for en overbevisning, for det er ikke basert på fakta. Du har jo INGEN kildehenvisninger som er forskningsartikler. For det finnes godt over tusen forsøk på soya, ergo har vi veldig god kunnskap om dette. Og vitenskapelig konsensus er at det er bra å spise soya.Svar
Bare som en liten sideoplysning så er gmo forbudt her til lands, så det trenger man ikke å bekymre seg for :(
- Takk for dette PP, og -denne ligger da åpent der oppe allerede også - :http://www.thehealthyhomeeconomist.com/170-scientific-reasons-to-lose-the-soy-in-your-diet/ - Apropos gmo i butikkhyllene her hjemme: http://www.bt.no/nyheter/Flere-butikker-selger-ulovlig-genmat-3228848.html#- og annet snacks på trappene... http://www.bt.no/nyheter/Gront-lys-for-omstridt-genmais-3230272.html# - Ignorance is bliss ? MarianneSvar
- Skal til og med la deg slippe å betale deg inn på BT, her værsågod :-) MarianneSvar
http://www.bt.no/nyheter/Flere-butikker-selger-ulovlig-genmat-3228848.html#.VFCbNNKANIk.facebook
http://www.bt.no/nyheter/Gront-lys-for-omstridt-genmais-3230272.html#.VFFTWMO8pfA.facebook
- Anonym14. mars 2015 kl. 19:31Må bare le! Kreftbekjempende egenskaper vedkjøtt? Oppsummert forskning har bl.a dannet grunnlag for følgende advarsel fra flere fagpaneler Rapporten «Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer» fra Nasjonalt råd for ernæring http://helsedirektoratet.no/publikasjoner/kostrad-for-a-fremme-folkehelsen-og-forebygge-kroniske-sykdommer/Publikasjoner/kostrad-for-a-fremme-folkehelsen-2011.pdfSvar
Food, nutrition, physical activity, and the prevention of cancer: a Global Perspective. Second expert report (2007) World Cancer Research Fund and American Institute for Cancer Research. ISSN/ISBN: 978-0-9722522-2-5 http://www.dietandcancerreport.org/cancer_resource_center/downloads/Second_Expert_Report_full.pdf
Cancer Research Fund http://www.wcrf-uk.org/cancer_prevention/recommendations/meat_and_cancer.php
Doris S. M. Chan, Rosa Lau, Dagfinn Aune, Rui Vieira, Darren C. Greenwood, Ellen Kampman, and Teresa Norat: Red and Processed Meat and Colorectal Cancer Incidence: Meta-Analysis of Prospective Studies http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3108955/
Aune D, Chan DS, Vieira AR, Navarro Rosenblatt DA, Vieira R, Greenwood DC, Kampman E, Norat T.: Red and processed meat intake and risk of colorectal adenomas: a systematic review and meta-analysis of epidemiological studies. Cancer Causes Control. 2013 Apr;24(4):611-27. doi: 10.1007/s10552-012-0139-z. Epub 2013 Feb 5.
Egg, red meat, and poultry intake and risk of lethal prostate cancer in the prostate-specific antigen-era: incidence and survival. Cancer Prev Res (Phila). 2011 Dec;4(12):2110-21. doi: 10.1158/1940-6207.CAPR-11-0354. Epub 2011 Sep 19. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21930800
Vikse R Reistad R Steffensen I-L Paulsen JE Nyholm SH Alexander J: Heterosykliske aminer i stekt kjøtt, Tidsskr Nor Lægeforen 1999; 119: 45-9
Kreftforeningen https://kreftforeningen.no/forebygging/kosthold/hvorfor-rodt-kjott-oker-risiko-for-kreft/
Folkehelseinstituttet http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=Content_6496&Main_6157=6263:0:25,6183&MainContent_6263=6496:0:25,6194&Content_6496=6178:60977:25,6194:0:6562:11:::0:0
Matportal
- Ser det er utrolig mye ekstreme synspunkt her. Noen ser ut til å tenke at soya kurerer alt, mens andre ser ut å tenke at det er djevelen. Derfor vil jeg bare fort si det at soyabønner og mais, puttes i det meste av ferdigmat. over 60% av mat i (amerikanske) matbutikker, inneholder enten soya eller mais. (F.eks cola inneholder store mengder mais). Grunnen til dette er at de er billige å produseres. Derfor mates oppdrettsdyr ofte med dette. Jeg sitter da igjen med spørsmålet: hjelper det virkelig å holde seg unna soya (dersom det faktisk er farlig) når det puttes i det meste av kjøttproduksjon?Svar
Siden de fleste her er veldig opptat av kilder, så må jeg desverre si at eneste kilde jeg har i hodet er FoodInk, og mine egne opplevelser når jeg har besøkt asiatiske gårdsbruk (ja, jeg vet man gjør ting litt anderledes i norge. Mer raske løsninger og industralisering osv. i Norge)
Takk for flott artikkel, lest i en Paleo-artikkel at man ikke skulle spise soya men liker best å vite hvorfor, heldigvis er det sjelden jeg har brukt det men nå blir det vel helst aldri :-)
Tar medesin for å tynne ut blodet og kan ikke ta p-piller med østrogen så da tipper jeg at jeg ihvertfall ikke burde røre soya ...
Ha en fin dag :-)