Elsker
Kefir. Lillejenta mi og jeg drikker 1 liter om dagen. Hun mmm-er og
nam-er seg gjennom koppen, og vil ha mer, mer, mer :) Jeg blander gjerne
i noen dråper stevia Berry fra iherb.
Jeg sendte deg mail ang.
kombucha, men fikk ikke noe svar etter andre mailen. Lurte på om du har
fått dem? Har hatt litt problemer med mailen min i det siste nemlig.
Kefir
er gull! Såvidt jeg vet har jeg besvart alle som har bedt meg om
kombutcha, prøv å sende igjen? Har plenty, så jeg kan sende deg en på
mandag. :) hodetiskyene@gmail.com
Hvis
jeg hadde skikkelig talent hadde det sikkert alltid blitt fra. Men hør
nå her: Den melken jeg fikk her om dagen delte jeg i halvparten på glass
med kefirkorn og den andre halvparten bare i glass uten korn. Alle
glassene står mørkt i vanlige kjøkkenskap. De glassene med korn syrner
fort, syder og tykner og ser nydelige ut, men skiller seg etter et drøyt
døgn allerede. Det som ser ut som tykk kefir blir tynt skvip når jeg
vil røre i det og fiske opp kornene. Blir mye myse... De glassene uten
korn ser mye bedre ut, men der også blir det mye tynnere når jeg rør i
glassene/tømmer over på glass. Har du opplevd dette? Tar jeg dem for
tidlig?
Kanskje
du har for mye korn ifht melk? Min skiller seg ikke før etter ca 3
dager med korn, og bruker lengre tid enn det uten korn. Jeg smaker meg
frem på melken som er syrnet uten korn, og bruker øynene på den med. Tar
gjerne tilbake litt korn fra deg om du har nok, har bare hybridkornene
mine nå. Og det er faktisk bare et klinkekulestort korn,som syrner 2 l
av gangen uten problemer! Flinke kornene!
Lokk
eller ikke er valgfritt, men vil man ha mer kullsyre må der lokk til.
Men da lokk med gummiring som slipper ut litt kullsyre slik at krukken
ikke eksploderer.
Godt
innlegg! Kunne så veldig tenkt meg ferskmelk til kefiren min, men det
er vanskelig å oppdrive i min region. Så det blir next best thing,
H-melk :)
Jeg
har kefirkorn som ser ut som de trives, og de vokser seg stadig større.
Jeg har for det meste laget kefir av H-melk men syns ikke jeg får det
særlig godt til. Smaken er på en måte litt råtten. Lurer litt på om jeg
kan ha ødelagt de, ved å oppbevare de for det meste i kjøleskap på spa
når jeg ikke gidder å prøve mer. Det meste jeg har laget har gått i
vasken unntatt de få gangene jeg har fått fatt i ferskmelk. Tror du jeg
har ødelagt den opprinnelige bakteriekulturen? Sist jeg laget kefir ble
den på en måte slimete og seig. Den så veldig fin ut men jeg turde ikke
drikke den. Minnet litt om kosistensen på din viili.
I
og med at kornene vokser så har du ikke ødelagt dem, men du ødelegger
kefiren om du setter melk og korn kaldt for ofte. Når du har kornene i
kjøleskap og setter dem ut i romtemperert melk tar det mange timer før
de ”varmes” tilstrekkelig for at de viktigste bakteriene begynner å
bryte ned melken til kefir. Flere av de mest aktive melkesyrebakteriene
foretrekker opp i mot 45-50 grader for optimal aktivitet, slik at
kjøleskapkald melk eller korn gir dominanse av helt andre bakterier.
Ikke negative bakterier, men bakterier som ikke kan omdanne melken til
kefir alene.
Det er dermed sannsynlig at det er feil bakterier
som får dominere melken, og at når du bruker upasteurisert melk, så er
den melkens egne bakterier og sopper som omdanner melken til surmelk,
ikke kefir. Du har da antakelig ikke smakt kefir enda.
Takk
for svar Pirke Petter. Jeg har nok ikke smakt ordentlig kefir ennå nei
:( Kan jeg redde kornene jeg har, feks sette de på badegulvet noen
omganger, eller er kefiren helt ødelagt så jeg bør få meg nye korn?
Kankje jeg har ødelagt dem totalt nå, for jeg satte dem i renset vann
med et par saltkorn i over natten(i romtemparatur)for jeg syns de luktet
litt.
Kan
jeg lage kefir med kefirkorn om melken har stått på benken i flere
dager eller er det da best at den da blir laget uten korn. Er melken som
er laget uten kefirkorn like næringsrettet som den med? Jeg pleier også
å å la melken stå noen dager på kjøkkenbenken, men da oppi små lave
skåler, blir da en dessert som kalles rømmekolle .kjekk blogg.
Trine
Jeg sendte deg mail ang. kombucha, men fikk ikke noe svar etter andre mailen. Lurte på om du har fått dem? Har hatt litt problemer med mailen min i det siste nemlig.
Mvh Anna
Den som nå har skilt seg helt - kan jeg lage noe av det hvite? Tenkte i hvert fall å sile den og ta vare på mysen.
PP
Det er dermed sannsynlig at det er feil bakterier som får dominere melken, og at når du bruker upasteurisert melk, så er den melkens egne bakterier og sopper som omdanner melken til surmelk, ikke kefir. Du har da antakelig ikke smakt kefir enda.
PirkePetter
Trine