GelatinPirk
02.08.2012 kl.00:21
Jeg pleide også å ta pulveret i munnen og svelge
ned med vann, men fant ut at det gikk enda bedre å ha noen spiseskjeer i
et glass vann og drikke etter noen minutter.
Ha en Give-nde ferie :-)
Ha en Give-nde ferie :-)
Jeg synes Gelatin er godt i te.
Vennlig hilsen Heidi
Vennlig hilsen Heidi
Enig Heidi
Sammen med masse sitron og revet ingefær, gjerne også litt mynteblader, er det bare godt med gelatin morgen og kveld:)
Sammen med masse sitron og revet ingefær, gjerne også litt mynteblader, er det bare godt med gelatin morgen og kveld:)
jeg kjøper bare bland eller pulvergelatin på butikken :) bruker det mye.
Ser at gelatinen til Tidsporten kommer fra
svinehud, er det noen som vet om slik gelatin vil ha noen av de samme
påvirkningene på blodet som inntak av svinejøtt har? Jamfør denne
artikkelen:
http://www.westonaprice.org/cardiovascular-disease/how-does-pork-prepared-in-various-ways-affect-the-blood
IdaE
http://www.westonaprice.org/cardiovascular-disease/how-does-pork-prepared-in-various-ways-affect-the-blood
IdaE
Gelatin er kollagen, og vil ikke ha samme virkning på blodet som svinekjøtt forøvrig.
Samtlige symptomer damene i WAPF refererer til kan skyldes fettsammensetningen i grisekjøtt, og som også er en dokumentert årsak til bl.a MS -
http://raypeat.com/articles/articles/ms.shtml
http://perfecthealthdiet.com/2012/02/pork-did-leviticus-117-have-it-right/
Dyr med flere mager produserer enzymer som omdanner plantefett til mettet fett.
Samtlige symptomer damene i WAPF refererer til kan skyldes fettsammensetningen i grisekjøtt, og som også er en dokumentert årsak til bl.a MS -
http://raypeat.com/articles/articles/ms.shtml
http://perfecthealthdiet.com/2012/02/pork-did-leviticus-117-have-it-right/
Dyr med flere mager produserer enzymer som omdanner plantefett til mettet fett.
Apropos svin og fett -
In 1947, B. A. Houssay found that a diet based on sugar as a source of energy was more protective against diabetes than a diet based on lard, while the most protective diet was based on coconut oil. Lard reflects the pigs' diet, and is usually extremely unsaturated, especially since it became standard to fatten them on soybeans and corn. Essentially, his study seems to show that unsaturated #pork# fat permits diabetes to develop, sugar is slightly protective, and coconut oil is very protective against the form of diabetes caused by a poison.
http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml
In 1947, B. A. Houssay found that a diet based on sugar as a source of energy was more protective against diabetes than a diet based on lard, while the most protective diet was based on coconut oil. Lard reflects the pigs' diet, and is usually extremely unsaturated, especially since it became standard to fatten them on soybeans and corn. Essentially, his study seems to show that unsaturated #pork# fat permits diabetes to develop, sugar is slightly protective, and coconut oil is very protective against the form of diabetes caused by a poison.
http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml
Er dette gelatinet som vanlig gelatin kjøpt på matbutikken? Og kan brukes til samme formål; lage gele osv?
Gelatin er gelatin og er industrielt fremstilt, men
fremstillingsmetodene varierer, og det gjør også råvaren (dvs om man
vil ta hensyn til om dyrene har det bra, om det brukes farlige
kjemikalier i utvinnigen osv) Gelatinet fra Tidsporten er i tillegg rent
gelatin uten smakstilsetninger som msg som jeg har sett på
gelatinpakker i butikken før, men det er lenge siden jeg sjekket
butikkgelatin. Gelatinet til Tidsporten kommer fra Nesse Gewürzmühle
(http://www.nesse.de/index.html) som også leverer alt krydder til
Tidsporten, og kvaliteten er gjennomgående super på alt derfra.
Gelatinet er økologisk om man kan si det når det er et industrielt
produkt, men det er i alle tilfeller fra økologisk svinehud og fri for
tilsetninger. Også alle krydder derfra er øko og ubestrålt ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar