mandag 19. mars 2012

Fra jord til bord 19. mar 2012 - 1. des 2012

  1. Audrey @ thebeautifulcollector.com14. mars 2012 kl. 21:54
    Rystande! Helt jævlig rett og slett. Flott at du deler sånt, utrulig interessant og viktig å få med seg! x
    Svar




    1. Fleksitarianerliv15. mars 2012 kl. 08:45
      Ja, du kan få sagt det!!!
  2. kristine15. mars 2012 kl. 08:17
    Hvor ble det av fokuset på god helse i hverdagen? Synes det er utrolig unødvendig at vi skal måtte spise mat som gjør oss syke, uten en gang å være klar over det selv!
    Har ikke fått lest gjennom artikkelen enda, men gjør det etter skolen, men om man holder seg til økologiske produkter slipper man vel unna alt av sprøytemidler? Håper coop fortsetter med lik pris på økologisk som uøkologisk!
    Svar




    1. Fleksitarianerliv15. mars 2012 kl. 08:48
      Det brukes en del bøgg i økologisk landbruk også, men kan vel knapt sidestilles med dette. Jeg forsøker å kjøpe økologisk der det er mulig og støtte opp under lokale produsenter/nærmat. I år skal jeg jammen dyrke en del selv også- i hagen. Glad jeg har tilgang på glade økologiske egg, høner, vilt, villfisk og annen næringstett mat også som ikke er full av kjemikalier og unaturlige voksemønster.
  3. Anonymous15. mars 2012 kl. 12:33
    Takk for linken - kjempeinteressant. Siden jeg selv er forsker er jeg opptatt av å ikke sluke all 'propaganda' rått, men synes denne var god og balansert. Du har sikkert lest Naomi Kleins No Logo (http://www.naomiklein.org/no-logo). Jeg synes den er godt lesestoff og tankevekkende, men for svart/hvitt. Jeg har selv deltatt aktivt i debatten om GM mat og bioprospektering, og det er også mye penger å hente for den 'andre siden med feks NGOer, så faren for, tja korrupsjon, er stor. Og, det kan også komme gode ting ut av feks bioprospektering. Denne er kanskje interessant for deg: http://wideeyecinema.com/?p=105. Chapela og Quist er to forskere som er blitt utsatt for bakvaskingkampanje fra Monsanto da de skrev en artikkel om genmodifisert mais, mye interessant om dette, se for eksempel http://www.gmfreecymru.org/pivotal_papers/manipulation.htm
    (nederst av Chapela: det er første og eneste gang en akademisk peer review journal har gjort noe slikt og er uhørt med tanke på at objektivitet er så sentral i forskning). Oj det ble langt. Artig å tenke på disse tingene igjen =)

    Lillemy
    Svar




    1. Fleksitarianerliv15. mars 2012 kl. 12:47
      Takk for innspill og linker. Som forsker klarer du nok å plukke Monsantos motiver i fillebiter. Bevisene ligger der som åpne sår, så det er utrolig hva pengemakt klarer å dekke over....
  4. Heretter økologisk!15. mars 2012 kl. 20:33
    Jeg har akkurat vært litt crazy på kjøkkenet- og kastet flere pakker ikke-økologiske bønner, erter og linser, litt grønnsaker og potet og en rest soyamelk... he he he! :O)
    ..etter å ha lest den artikkelen. Blir litt sint, og det føles bedre å gjøre iallefall NOE! :)
    Svar




    1. Fleksitarianerliv15. mars 2012 kl. 22:18
      Man klarer ikke bli 100% Matindustrien er for gjennomsyret til å kunne klare det, med mindre du flytter opp på en fjellhylle og blir selvberget.... Men noe kan man gjøre ja, noen kamper kan man ta! Helt enig med deg:)
  5. Anonymous19. mars 2012 kl. 05:55
    ”I 1999 ble det gjort funn av Lindan på de tre stasjonene i Rogaland som inngikk i JOVÅ-programmet. Da Lindan har vært forbudt i Norge i mange år tyder dette på at Lindan transporteres via nedbør fra utlandet.
    I bekker og elver ble det gjort funn av pesticider i 63 % av prøvene. I alt 36 ulike pesticider ble påvist, 13 av midlene i konsentrasjoner som kan gi potensiell skade på livet i bekkene. I overflatenært grunnvann ble det påvist til sammen 12 ulike pesticider i 85 % av prøvene. 48 % av funnene var over grensen for drikkevann. Glyfosat og nedbrytningsproduktet AMPA ble funnet i 86 % av prøvene for overflatevann. Det ble gjort funn i 50 % av de undersøkte drikkevannsprøvene, av til sammen 77 enkeltfunn av 11 pesticider. 36 % av disse funnene var over grensen for drikkevann. (Ludvigsen og Lode 2001)
    Folkehelsa og Jordforsk kartla 1998–2000 restnivåer av sprøytemidler i 88 drikkevannskilder som forsyner 76 vannverk med råvann. I alt 21 funn ble gjort, av 9 ulike stoffer. Seks funn av glyfosat og AMPA ble gjort. Fenoksisyren mekoprop ble funnet 6 ganger. Atrazin ble funnet i vannverk basert på grunnvann, sjøl om godkjent bruk opphørte for flere år siden. (SNT 2002)”

    Som du kan se av det ovenstående fra tidligere statens næringsmiddeltilsyn så brytes ikke glyfosat raskt ned slik Monsanto og korrupte norske politikere har påstått i årevis. Tvert om, noe alle prøver viser.

    Forfatteren du refererer til sier bare en liten brøkdel av sannheten om glyfosat. Han underdriver groft når han sier at glyfosat er noe mer giftig enn antatt, da alle seriøse forskere som har undersøkt glyfosat vet veldig godt at dette er et organofosfat, hvilket vil si at det er en militær nervegift som er kjemisk fortynnet til å kunne kalles sprøytegift. Eksempler på organofosfater brukt som militære nervegasser er sarin, tabun, phosgen og phosmet; sistnevnte er den vitenskapelig dokumenterte - men ikke den politisk korrekte offisielle - årsaken til kugalskap, da denne nervegiften ble sprayet på alle de kyrne i England som ble gal av den. De engelske veterinærene gjorde dette offisielt for å bli kvitt en flue, brems, som visstnok plaget kyrne.

    Vi har mao matemner som er besprøytet med de samme giftene som brukes innen kjemisk krigføring. Siden det er snakk om sprøytegifter, la meg ta med at det bare er tull og tøys, som mange offentlige kilder har påstått, og som de fleste nordmenn ser ut til å fremdeles tro på, at sprøytegifter er noe man kan vaske vekk fra de ytre lagene av besprøytede matemner. Når et matemne besprøytes med en sprøytegift, og da særlig organofosfater eller ulike klorgassbaserte sprøytemidler, så finnes de ulike substansene fra sprøytegiften inni samtlige celler i matveksten i løpet av sekunder. Sprøytegifter trenger like raskt inn i matvekster (og dyr og mennesker) som slangegift.

    PirkePetter
    Svar
  6. Ellen21. mars 2012 kl. 01:15
    De fleste vegetariske soyaprodukter jeg kjenner til er både økologiske og GMO frie. Dette står opplyst på produktene. Det er soyaen som produseres for dyrefor og som brukes i kjøttprodukter f.eks pølser som er genmodifisert. I år skal jeg dyrke grønnsaker i hagen :) og egne frittgående høns står på ønskelisten:) Klem fra Ellen
    Svar
  7. Anonymous21. mars 2012 kl. 03:11
    Det er dessverre ikke riktig da Monsanto eier patentet på over 90% av den totale soyadyrkingen på verdensbasis (soya dyrkes i mange land på lisens fra Monsanto), og all denne er genmodifisert. All soya, soyaolje inkludert, som brukes i kjøtt, innmat og sjømatprodukter, brød og andre bakeprodukter, diverse søtsaker, som melkeerstatning for barn, som tilsetningsstoff/ingrediens i det meste av ferdigvarer, i det meste av kjæledyrfor utover husdyrfor, etc er genmodifisert. All soyaolje er delvis herdet i ekstraksjonsprosessen, som innebærer høy varmepåvirkning under trykk, hvilket omdanner flerumettet plantefett til delvis herdet fett. Det samme skjer med plantefett i korn, etc som ekstruderes, da prosessen er identisk (høy varme og høyt trykk). Kun soya fra mindre foretak er ikke det genmodifisert, men Monsanto jobber effektivt med å bli kvitt all konkurranse slik at industrikartellet får monopol.

    Soya som ikke har vært melkesyregjæret på tradisjonelt vis i minst 2 år er svært helseskadelig, hvilket all seriøs - dvs ikke industristyrt - forskning viser.

    Eksempler -
    http://www.westonaprice.org/soy-alert
    http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx
    http://www.naturalhealthstrategies.com/dangers-of-soy.html
    http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
    http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal13.php#a27
    http://www.healingnaturallybybee.com/articles/mn29.php
    http://thyroid.about.com/cs/soyinfo/a/soy.htm
    http://hartkeisonline.com/natural-health/sounding-the-alarm-about-soy/

    The Whole Soy Story - Kaayla T. Daniel, PhD, CCN, New Trends Publishing, Inc., ISBN 0-9670897-5-1
    Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
    Seeds of Deception - Jeffrey M. Smith, Green Books, ISBN 1903998417
    Genetic Roulette: The Documented Health Risks of Genetically Engineered Foods - Jeffrey M. Smith, Chelsea Green, ISBN 0972966528
    Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation - F. William Engdahl, Global Research, ISBN 0973714727
    Genetically Engineered Food: Changing the Nature of Nature - Martin Teitel Ph.D., Kimberly A. Wilson, Park Street Press, ISBN 0892819480
    Uncertain Peril: Genetic Engineering and the Future of Seeds - Claire Hope Cummings, Beacon Press, ISBN 0807085804
    Genetic Engineering, Dream or Nightmare?: Turning the Tide on the Brave New World of Bad Science and Big Business - Mae-Wan Ho, Continuum International Publishing Group, ISBN 0826412572

    S. Oya
    Svar




    1. Ellen23. mars 2012 kl. 00:30
      S. Oya sier: Kun soya fra mindre foretak er ikke det genmodifisert.

      Ja det er jo det jeg skriver. Små foretak som lager sunne vegetarprodukter er ikke Genmodifisert. Det finnes flere produkter hos min lokale helsekost som selger GMO frie soyaprodukter.
      Produsenten kan vel ikke skrive at produktet er GMO fri hvis det ikke er det? Alpro soya sine produkter er ikke genmodifisert. Jeg vet om flere men kommer ikke på navnene i farten, men kan sjekke det opp.
      Mvh Ellen


    2. Anonymous20. april 2012 kl. 00:24
      http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
  8. Ellen23. mars 2012 kl. 00:43
    Kom på enda et merke :)

    Redwood foods sine soya produkter er også Gmo frie :)
    Svar
  9. Ellen23. mars 2012 kl. 00:53
    Viana sine produkter er også økologiske og GMO frie.
    Svar
  10. Anonymous23. mars 2012 kl. 01:00
    Det er faktisk ikke hva du skriver, men man kan anta at du kan mene dette med hva du skrev. Selges soyaproduktet i helsekostbutikker skal den ikke være genmodifisert, der er vi enige. Men, det er allikevel dokumentert mye korrupsjon innen offentlige godkjenningsinnstanser angående også soya, og hvorvidt den er øko eller genmodifisert. Jeg vil tro at større foretak, som bl.a Monsanto og Novartis, er synderne her da mindre foretak ikke har så mye penger eller politisk makt at de kan påvirke offentlige organer. Og de fleste mindre foretak vil det nok heller ikke, da slike ofte er drevet av idealister og ærlige mennesker som gjerne er anti-GMO.

    Det du skrev som var feil er følgende: "Det er soyaen som produseres for dyrefor og som brukes i kjøttprodukter f.eks pølser som er genmodifisert" da all soya i vanlige butikker er genmodifisert. All soyaolje i vanlige butikker kommer fra genmodifserte bønner, og har gjort det i minst 20 år som jeg er klar over. Slik at dette med genmodifisering ikke akkurat er noe nytt. Alle soyasubstanser i industrimat kommer fra genmodifiserte bønner, og med tanke på hvor mange matvarer som inneholder substanser fra soyabønner så snakker vi om mer enn halvparten av det som finnes i de fleste butikker. Brød og bakevarer, hermetikk, kjøttprodukter, sjømatprodukter, snop og søtsaker, sjokolade inkludert med tanke på lecithinet fra soya, m.m, og ikke minst alt kjæledyrfor. MSG, i form av hydrolysert soyaprotein, samt modifiserte fettsyrer, etc i mange produkter er også fra soyabønner. Det er bare å velge og vrake.

    Imidlertid er ikke poenget her om soyabønnene er genmodifserte eller ikke, da soyabønner og alle produkter fra disse er gjennomdokumenterte som helseskadelige så fremt soyabønnene ikke har vært gjæret i minimum 2 år. Dette gjelder økobønner som genmodifiserte, slik all forskningen som nevnt i artikler og forskningsreferanser ovenfor viser.

    SoyaPetter
    Svar
  11. Anonym29. juni 2012 kl. 02:16
    The "Safe" Garden Product that Can Destroy Your DNA -
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/13/active-ingredient-glyphosate-in-roundup-herbicides-found-in-peoples-urine.aspx

    R. Oundup
    Svar




    1. Anonym1. desember 2012 kl. 16:42
      Industry Studies Prove Roundup Causes Birth Defects -
      http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-28/industry-studies-prove-roundup-causes-birth-defects/

      Government Agents Gave Cover for Roundup’s Birth Defects -
      http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-28/industry-studies-prove-roundup-causes-birth-defects-2/

      K.Orrup Sjon


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar