Hvor
ble det av fokuset på god helse i hverdagen? Synes det er utrolig
unødvendig at vi skal måtte spise mat som gjør oss syke, uten en gang å
være klar over det selv!
Har ikke fått lest gjennom artikkelen enda,
men gjør det etter skolen, men om man holder seg til økologiske
produkter slipper man vel unna alt av sprøytemidler? Håper coop
fortsetter med lik pris på økologisk som uøkologisk!
Det
brukes en del bøgg i økologisk landbruk også, men kan vel knapt
sidestilles med dette. Jeg forsøker å kjøpe økologisk der det er mulig
og støtte opp under lokale produsenter/nærmat. I år skal jeg jammen
dyrke en del selv også- i hagen. Glad jeg har tilgang på glade
økologiske egg, høner, vilt, villfisk og annen næringstett mat også som
ikke er full av kjemikalier og unaturlige voksemønster.
Takk
for linken - kjempeinteressant. Siden jeg selv er forsker er jeg
opptatt av å ikke sluke all 'propaganda' rått, men synes denne var god
og balansert. Du har sikkert lest Naomi Kleins No Logo
(http://www.naomiklein.org/no-logo). Jeg synes den er godt lesestoff og
tankevekkende, men for svart/hvitt. Jeg har selv deltatt aktivt i
debatten om GM mat og bioprospektering, og det er også mye penger å
hente for den 'andre siden med feks NGOer, så faren for, tja korrupsjon,
er stor. Og, det kan også komme gode ting ut av feks bioprospektering.
Denne er kanskje interessant for deg: http://wideeyecinema.com/?p=105.
Chapela og Quist er to forskere som er blitt utsatt for
bakvaskingkampanje fra Monsanto da de skrev en artikkel om genmodifisert
mais, mye interessant om dette, se for eksempel
http://www.gmfreecymru.org/pivotal_papers/manipulation.htm
(nederst
av Chapela: det er første og eneste gang en akademisk peer review
journal har gjort noe slikt og er uhørt med tanke på at objektivitet er
så sentral i forskning). Oj det ble langt. Artig å tenke på disse
tingene igjen =)
Takk
for innspill og linker. Som forsker klarer du nok å plukke Monsantos
motiver i fillebiter. Bevisene ligger der som åpne sår, så det er
utrolig hva pengemakt klarer å dekke over....
Jeg
har akkurat vært litt crazy på kjøkkenet- og kastet flere pakker
ikke-økologiske bønner, erter og linser, litt grønnsaker og potet og en
rest soyamelk... he he he! :O)
..etter å ha lest den artikkelen. Blir litt sint, og det føles bedre å gjøre iallefall NOE! :)
Man
klarer ikke bli 100% Matindustrien er for gjennomsyret til å kunne
klare det, med mindre du flytter opp på en fjellhylle og blir
selvberget.... Men noe kan man gjøre ja, noen kamper kan man ta! Helt
enig med deg:)
”I
1999 ble det gjort funn av Lindan på de tre stasjonene i Rogaland som
inngikk i JOVÅ-programmet. Da Lindan har vært forbudt i Norge i mange år
tyder dette på at Lindan transporteres via nedbør fra utlandet.
I
bekker og elver ble det gjort funn av pesticider i 63 % av prøvene. I
alt 36 ulike pesticider ble påvist, 13 av midlene i konsentrasjoner som
kan gi potensiell skade på livet i bekkene. I overflatenært grunnvann
ble det påvist til sammen 12 ulike pesticider i 85 % av prøvene. 48 % av
funnene var over grensen for drikkevann. Glyfosat og
nedbrytningsproduktet AMPA ble funnet i 86 % av prøvene for
overflatevann. Det ble gjort funn i 50 % av de undersøkte
drikkevannsprøvene, av til sammen 77 enkeltfunn av 11 pesticider. 36 %
av disse funnene var over grensen for drikkevann. (Ludvigsen og Lode
2001)
Folkehelsa og Jordforsk kartla 1998–2000 restnivåer av
sprøytemidler i 88 drikkevannskilder som forsyner 76 vannverk med
råvann. I alt 21 funn ble gjort, av 9 ulike stoffer. Seks funn av
glyfosat og AMPA ble gjort. Fenoksisyren mekoprop ble funnet 6 ganger.
Atrazin ble funnet i vannverk basert på grunnvann, sjøl om godkjent bruk
opphørte for flere år siden. (SNT 2002)”
Som du kan se av det
ovenstående fra tidligere statens næringsmiddeltilsyn så brytes ikke
glyfosat raskt ned slik Monsanto og korrupte norske politikere har
påstått i årevis. Tvert om, noe alle prøver viser.
Forfatteren
du refererer til sier bare en liten brøkdel av sannheten om glyfosat.
Han underdriver groft når han sier at glyfosat er noe mer giftig enn
antatt, da alle seriøse forskere som har undersøkt glyfosat vet veldig
godt at dette er et organofosfat, hvilket vil si at det er en militær
nervegift som er kjemisk fortynnet til å kunne kalles sprøytegift.
Eksempler på organofosfater brukt som militære nervegasser er sarin,
tabun, phosgen og phosmet; sistnevnte er den vitenskapelig dokumenterte
- men ikke den politisk korrekte offisielle - årsaken til kugalskap, da
denne nervegiften ble sprayet på alle de kyrne i England som ble gal av
den. De engelske veterinærene gjorde dette offisielt for å bli kvitt en
flue, brems, som visstnok plaget kyrne.
Vi har mao matemner som
er besprøytet med de samme giftene som brukes innen kjemisk krigføring.
Siden det er snakk om sprøytegifter, la meg ta med at det bare er tull
og tøys, som mange offentlige kilder har påstått, og som de fleste
nordmenn ser ut til å fremdeles tro på, at sprøytegifter er noe man kan
vaske vekk fra de ytre lagene av besprøytede matemner. Når et matemne
besprøytes med en sprøytegift, og da særlig organofosfater eller ulike
klorgassbaserte sprøytemidler, så finnes de ulike substansene fra
sprøytegiften inni samtlige celler i matveksten i løpet av sekunder.
Sprøytegifter trenger like raskt inn i matvekster (og dyr og mennesker)
som slangegift.
De
fleste vegetariske soyaprodukter jeg kjenner til er både økologiske og
GMO frie. Dette står opplyst på produktene. Det er soyaen som produseres
for dyrefor og som brukes i kjøttprodukter f.eks pølser som er
genmodifisert. I år skal jeg dyrke grønnsaker i hagen :) og egne
frittgående høns står på ønskelisten:) Klem fra Ellen
Det
er dessverre ikke riktig da Monsanto eier patentet på over 90% av den
totale soyadyrkingen på verdensbasis (soya dyrkes i mange land på lisens
fra Monsanto), og all denne er genmodifisert. All soya, soyaolje
inkludert, som brukes i kjøtt, innmat og sjømatprodukter, brød og andre
bakeprodukter, diverse søtsaker, som melkeerstatning for barn, som
tilsetningsstoff/ingrediens i det meste av ferdigvarer, i det meste av
kjæledyrfor utover husdyrfor, etc er genmodifisert. All soyaolje er
delvis herdet i ekstraksjonsprosessen, som innebærer høy varmepåvirkning
under trykk, hvilket omdanner flerumettet plantefett til delvis herdet
fett. Det samme skjer med plantefett i korn, etc som ekstruderes, da
prosessen er identisk (høy varme og høyt trykk). Kun soya fra mindre
foretak er ikke det genmodifisert, men Monsanto jobber effektivt med å
bli kvitt all konkurranse slik at industrikartellet får monopol.
Soya
som ikke har vært melkesyregjæret på tradisjonelt vis i minst 2 år er
svært helseskadelig, hvilket all seriøs - dvs ikke industristyrt -
forskning viser.
The Whole Soy Story - Kaayla T. Daniel, PhD, CCN, New Trends Publishing, Inc., ISBN 0-9670897-5-1
Nourishing
Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition
and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat
Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
Seeds of Deception - Jeffrey M. Smith, Green Books, ISBN 1903998417
Genetic
Roulette: The Documented Health Risks of Genetically Engineered Foods -
Jeffrey M. Smith, Chelsea Green, ISBN 0972966528
Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation - F. William Engdahl, Global Research, ISBN 0973714727
Genetically
Engineered Food: Changing the Nature of Nature - Martin Teitel Ph.D.,
Kimberly A. Wilson, Park Street Press, ISBN 0892819480
Uncertain Peril: Genetic Engineering and the Future of Seeds - Claire Hope Cummings, Beacon Press, ISBN 0807085804
Genetic
Engineering, Dream or Nightmare?: Turning the Tide on the Brave New
World of Bad Science and Big Business - Mae-Wan Ho, Continuum
International Publishing Group, ISBN 0826412572
S. Oya sier: Kun soya fra mindre foretak er ikke det genmodifisert.
Ja
det er jo det jeg skriver. Små foretak som lager sunne vegetarprodukter
er ikke Genmodifisert. Det finnes flere produkter hos min lokale
helsekost som selger GMO frie soyaprodukter.
Produsenten kan vel ikke
skrive at produktet er GMO fri hvis det ikke er det? Alpro soya sine
produkter er ikke genmodifisert. Jeg vet om flere men kommer ikke på
navnene i farten, men kan sjekke det opp.
Mvh Ellen
Det
er faktisk ikke hva du skriver, men man kan anta at du kan mene dette
med hva du skrev. Selges soyaproduktet i helsekostbutikker skal den ikke
være genmodifisert, der er vi enige. Men, det er allikevel dokumentert
mye korrupsjon innen offentlige godkjenningsinnstanser angående også
soya, og hvorvidt den er øko eller genmodifisert. Jeg vil tro at større
foretak, som bl.a Monsanto og Novartis, er synderne her da mindre
foretak ikke har så mye penger eller politisk makt at de kan påvirke
offentlige organer. Og de fleste mindre foretak vil det nok heller ikke,
da slike ofte er drevet av idealister og ærlige mennesker som gjerne er
anti-GMO.
Det du skrev som var feil er følgende: "Det er soyaen
som produseres for dyrefor og som brukes i kjøttprodukter f.eks pølser
som er genmodifisert" da all soya i vanlige butikker er genmodifisert.
All soyaolje i vanlige butikker kommer fra genmodifserte bønner, og har
gjort det i minst 20 år som jeg er klar over. Slik at dette med
genmodifisering ikke akkurat er noe nytt. Alle soyasubstanser i
industrimat kommer fra genmodifiserte bønner, og med tanke på hvor mange
matvarer som inneholder substanser fra soyabønner så snakker vi om mer
enn halvparten av det som finnes i de fleste butikker. Brød og
bakevarer, hermetikk, kjøttprodukter, sjømatprodukter, snop og søtsaker,
sjokolade inkludert med tanke på lecithinet fra soya, m.m, og ikke
minst alt kjæledyrfor. MSG, i form av hydrolysert soyaprotein, samt
modifiserte fettsyrer, etc i mange produkter er også fra soyabønner. Det
er bare å velge og vrake.
Imidlertid er ikke poenget her om
soyabønnene er genmodifserte eller ikke, da soyabønner og alle produkter
fra disse er gjennomdokumenterte som helseskadelige så fremt
soyabønnene ikke har vært gjæret i minimum 2 år. Dette gjelder økobønner
som genmodifiserte, slik all forskningen som nevnt i artikler og
forskningsreferanser ovenfor viser.
The "Safe" Garden Product that Can Destroy Your DNA -
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/13/active-ingredient-glyphosate-in-roundup-herbicides-found-in-peoples-urine.aspx
Industry Studies Prove Roundup Causes Birth Defects -
http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-28/industry-studies-prove-roundup-causes-birth-defects/
Government Agents Gave Cover for Roundup’s Birth Defects -
http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-28/industry-studies-prove-roundup-causes-birth-defects-2/
Har ikke fått lest gjennom artikkelen enda, men gjør det etter skolen, men om man holder seg til økologiske produkter slipper man vel unna alt av sprøytemidler? Håper coop fortsetter med lik pris på økologisk som uøkologisk!
(nederst av Chapela: det er første og eneste gang en akademisk peer review journal har gjort noe slikt og er uhørt med tanke på at objektivitet er så sentral i forskning). Oj det ble langt. Artig å tenke på disse tingene igjen =)
Lillemy
..etter å ha lest den artikkelen. Blir litt sint, og det føles bedre å gjøre iallefall NOE! :)
I bekker og elver ble det gjort funn av pesticider i 63 % av prøvene. I alt 36 ulike pesticider ble påvist, 13 av midlene i konsentrasjoner som kan gi potensiell skade på livet i bekkene. I overflatenært grunnvann ble det påvist til sammen 12 ulike pesticider i 85 % av prøvene. 48 % av funnene var over grensen for drikkevann. Glyfosat og nedbrytningsproduktet AMPA ble funnet i 86 % av prøvene for overflatevann. Det ble gjort funn i 50 % av de undersøkte drikkevannsprøvene, av til sammen 77 enkeltfunn av 11 pesticider. 36 % av disse funnene var over grensen for drikkevann. (Ludvigsen og Lode 2001)
Folkehelsa og Jordforsk kartla 1998–2000 restnivåer av sprøytemidler i 88 drikkevannskilder som forsyner 76 vannverk med råvann. I alt 21 funn ble gjort, av 9 ulike stoffer. Seks funn av glyfosat og AMPA ble gjort. Fenoksisyren mekoprop ble funnet 6 ganger. Atrazin ble funnet i vannverk basert på grunnvann, sjøl om godkjent bruk opphørte for flere år siden. (SNT 2002)”
Som du kan se av det ovenstående fra tidligere statens næringsmiddeltilsyn så brytes ikke glyfosat raskt ned slik Monsanto og korrupte norske politikere har påstått i årevis. Tvert om, noe alle prøver viser.
Forfatteren du refererer til sier bare en liten brøkdel av sannheten om glyfosat. Han underdriver groft når han sier at glyfosat er noe mer giftig enn antatt, da alle seriøse forskere som har undersøkt glyfosat vet veldig godt at dette er et organofosfat, hvilket vil si at det er en militær nervegift som er kjemisk fortynnet til å kunne kalles sprøytegift. Eksempler på organofosfater brukt som militære nervegasser er sarin, tabun, phosgen og phosmet; sistnevnte er den vitenskapelig dokumenterte - men ikke den politisk korrekte offisielle - årsaken til kugalskap, da denne nervegiften ble sprayet på alle de kyrne i England som ble gal av den. De engelske veterinærene gjorde dette offisielt for å bli kvitt en flue, brems, som visstnok plaget kyrne.
Vi har mao matemner som er besprøytet med de samme giftene som brukes innen kjemisk krigføring. Siden det er snakk om sprøytegifter, la meg ta med at det bare er tull og tøys, som mange offentlige kilder har påstått, og som de fleste nordmenn ser ut til å fremdeles tro på, at sprøytegifter er noe man kan vaske vekk fra de ytre lagene av besprøytede matemner. Når et matemne besprøytes med en sprøytegift, og da særlig organofosfater eller ulike klorgassbaserte sprøytemidler, så finnes de ulike substansene fra sprøytegiften inni samtlige celler i matveksten i løpet av sekunder. Sprøytegifter trenger like raskt inn i matvekster (og dyr og mennesker) som slangegift.
PirkePetter
Soya som ikke har vært melkesyregjæret på tradisjonelt vis i minst 2 år er svært helseskadelig, hvilket all seriøs - dvs ikke industristyrt - forskning viser.
Eksempler -
http://www.westonaprice.org/soy-alert
http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx
http://www.naturalhealthstrategies.com/dangers-of-soy.html
http://www.litalee.com/shopexd.asp?id=188
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/heal13.php#a27
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/mn29.php
http://thyroid.about.com/cs/soyinfo/a/soy.htm
http://hartkeisonline.com/natural-health/sounding-the-alarm-about-soy/
The Whole Soy Story - Kaayla T. Daniel, PhD, CCN, New Trends Publishing, Inc., ISBN 0-9670897-5-1
Nourishing Traditions : The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends Publishing, ISBN 0967089735
Seeds of Deception - Jeffrey M. Smith, Green Books, ISBN 1903998417
Genetic Roulette: The Documented Health Risks of Genetically Engineered Foods - Jeffrey M. Smith, Chelsea Green, ISBN 0972966528
Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation - F. William Engdahl, Global Research, ISBN 0973714727
Genetically Engineered Food: Changing the Nature of Nature - Martin Teitel Ph.D., Kimberly A. Wilson, Park Street Press, ISBN 0892819480
Uncertain Peril: Genetic Engineering and the Future of Seeds - Claire Hope Cummings, Beacon Press, ISBN 0807085804
Genetic Engineering, Dream or Nightmare?: Turning the Tide on the Brave New World of Bad Science and Big Business - Mae-Wan Ho, Continuum International Publishing Group, ISBN 0826412572
S. Oya
Ja det er jo det jeg skriver. Små foretak som lager sunne vegetarprodukter er ikke Genmodifisert. Det finnes flere produkter hos min lokale helsekost som selger GMO frie soyaprodukter.
Produsenten kan vel ikke skrive at produktet er GMO fri hvis det ikke er det? Alpro soya sine produkter er ikke genmodifisert. Jeg vet om flere men kommer ikke på navnene i farten, men kan sjekke det opp.
Mvh Ellen
Redwood foods sine soya produkter er også Gmo frie :)
Det du skrev som var feil er følgende: "Det er soyaen som produseres for dyrefor og som brukes i kjøttprodukter f.eks pølser som er genmodifisert" da all soya i vanlige butikker er genmodifisert. All soyaolje i vanlige butikker kommer fra genmodifserte bønner, og har gjort det i minst 20 år som jeg er klar over. Slik at dette med genmodifisering ikke akkurat er noe nytt. Alle soyasubstanser i industrimat kommer fra genmodifiserte bønner, og med tanke på hvor mange matvarer som inneholder substanser fra soyabønner så snakker vi om mer enn halvparten av det som finnes i de fleste butikker. Brød og bakevarer, hermetikk, kjøttprodukter, sjømatprodukter, snop og søtsaker, sjokolade inkludert med tanke på lecithinet fra soya, m.m, og ikke minst alt kjæledyrfor. MSG, i form av hydrolysert soyaprotein, samt modifiserte fettsyrer, etc i mange produkter er også fra soyabønner. Det er bare å velge og vrake.
Imidlertid er ikke poenget her om soyabønnene er genmodifserte eller ikke, da soyabønner og alle produkter fra disse er gjennomdokumenterte som helseskadelige så fremt soyabønnene ikke har vært gjæret i minimum 2 år. Dette gjelder økobønner som genmodifiserte, slik all forskningen som nevnt i artikler og forskningsreferanser ovenfor viser.
SoyaPetter
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/13/active-ingredient-glyphosate-in-roundup-herbicides-found-in-peoples-urine.aspx
R. Oundup
http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-28/industry-studies-prove-roundup-causes-birth-defects/
Government Agents Gave Cover for Roundup’s Birth Defects -
http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-28/industry-studies-prove-roundup-causes-birth-defects-2/
K.Orrup Sjon