fredag 16. mars 2012

Et liv i balanse 16. mar 2012

PirkePetter

16.mar.2012 kl.20:45
Om bjørkesøt, som egentlig har sur helsevirkning -

http://www.westonaprice.org/modern-foods/agave-nectar-of-gods

http://www.curetoothdecay.com/Tooth_Decay/xylitol_tooth_decay.htm

Om folk vil ha søt mat kan de spise mat med uraffinert sukker, da det bare er udokumentert tull at sukker er helseskadelig eller forårsaker diabetes. Vanlig hvitt sukker derimot, er svært helseskadelig, men kun fordi halvparten av det er fritt fruktose. Jeg kjenner til og med til forskning hvor man brukte sukker til å kontrollere nettopp diabetes -

http://raypeat.com/articles/articles/diabetes.shtml

Myter står for fall!

Marianne

18.mar.2012 kl.22:57
Du, litt sånn ut av det blå. Mener å huske du var andelseier på øverland. Stemmer det? Jeg har stått på venteliste en stund og fått tilbud om å "bli med" nå. Er du fornøyd med det? Er det verd penga?

ET LIV I BALANSE.

19.mar.2012 kl.09:33
Jeg har ikke hatt hvitt sukker i hus på årevis, men bruker litt rørsukker. Og også stevia, palmesukker og sukrin.

Marianne: Ja jeg har fortsatt andel på Øverland. Jeg er veldig fornøyd. Men om det er verdt penga er avhengig av hvor mye du tar deg tid til å bruke gården. Jeg prøver å komme meg dit en gang i uka om sommeren og høsten - og da kan jeg plukke med meg økologiske grønnsaker og urter til husholdningen vår. Jentene mine elsker å være der - plukke syre i urtehagen - og hjelpe meg med å plukke salat, potet, løk, purre, hvitløk, gulrot osv. Det er også bie-farm på Øverland, og min eldste har vært med "bie-gutta" på besøk hos biene. Hun fikk også holde et brett fyllt med bier - og har sagt klart fra at dit vil hun gjerne i år også. Det er mange engasjerte mennesker med - og ulike grupper du kan bli med i avhengig av interessefelt (eks bi-gruppe, urtegruppe osv). Er vi heldige får vi et fullt glass med honning på høsttakkefesten (hvor det kokes suppe på egne grønnsaker). Det er også grønne-fingre-dager hvor man kan komme og bidra med arbeid i jorda. Det er jo ikke så dumt å lære barna hvor maten kommer fra... De har forresten enkelte år hatt kyllinger der på våren - og de vokser seg fort store ila sommeren. Så svaret er vel at det er litt opp til deg og den tiden du har til å dra innom Øverland. Jeg tok bilder til en reportasje jeg tok initiativ til i Mamma om Øverland Gård, ta en titt under "Editorials" på min nettside: www.hellebustphotography.no - så ser du bilder derfra av barna som høster. Annem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar